🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ سهشنبه - ١٢ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الثلاثاء، 18 رجب 1442
Tuesday 02 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز رحلت ابراهيم، تنها فرزند ذکور رسول خدا (١٠ ه ق)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «سوگ ابراهیم»
روز سهشنبه، ١٣٩٩/١٢/١٢
✍️ مناسبت روز: امروز ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها فرزند ذکور رسول خدا (ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم (ص) گردید لذا سخن امروز را به این موضوعِ غمانگیز اختصاص میدهیم!
خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر (ص) عطاء فرمود که رسول خدا نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد ابراهیم، جبرئیل نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد، و پیامبر شاد شدند و او را به همسرشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
طبق روایات، حضرت محمد (ص) به شدت به فرزندشان علاقه مند بودند، ولی ابراهیم در ١٨ ماهگی بیمار شد و از دنیا رفت! لذا پیامبر در مرگ فرزندشان ابراهیم به شدت غصهدار شدند و در سوگ او گریستند و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی که مایه خشم خداست، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه می کردم و محزون میشدم.»
(بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
👈 در این هنگام برخی از صحابه پيامبر(ص) که شاهد حالت اندوه و گريه رسول خدا(ص) بودند، تعجب کرده و زبان به اعتراض گشودند و به آن حضرت عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک می ريزيد؟
پيامبراکرم(ص) در پاسخ آنان فرمود: «من هرگز نگفته ام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات نشانه دلسوزی و مهربانی و ترحم است و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمی گيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و يا سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداست را نگوييد و از شدت اندوه، لباس های خود را پاره ننماييد!»
سپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ چشم میگرید و قلب اندوهگین میشود ولی سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگوییم.؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند ما بخاطر (مرگ) تو اندوهگینیم»
[الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴]
پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ»
[انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
آنگاه اميرالمؤمنين (ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
👈لذا سیره و سخنان پیامبر (ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم (ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!
💠 همچنین در روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! و برخی گفتند: خورشید بخاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! حضرت وقتی این سخن را شنیدند، بیرون آمدند و پس از حمد الهی فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بخاطر مرگ یا زندگی هیچ کس نمیگیرند!»
[بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
👈 گر چه مسلماً فکر گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر (ص)، عقیده مردم را نسبت به ایشان راسخ تر میساخت و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک میکرد، ولی حضرت، هرگز راضی نشدند که از طریق خرافات و افکار باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! و به گفته استاد شهید مرتضی مطهری (ره): پيغمبر نمیخواهند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند، بلکه میخواهند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند!
[مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]
👈 لذا مسلمانان نیز باید بدانند که اولاً اسلام مخالف با افسانه و خرافات است و ثانیاً هرگز اجازه نمیدهد که از یک ابزار و وسیلهی باطل برای ترویج و تبیین یک هدف خوب و متعالی استفاده گردد و به اصطلاح در اسلام «هدف وسیله را توجیه نمینماید!»
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «سالروز رحلت ابراهيم فرزند خردسال رسول خدا»
موضوع: « احکام عزاداری »
❓پرسش: آیا گریه و عزاداری برای اموات از نظر شرع مقدس اشکالی دارد؟
✅ پاسخ: گریه کردن بر اموات (نه تنها) رواست بلکه در هنگام شدت حزن و اندوه مستحب میباشد، ولی نباید سخنی که باعث غضب پروردگار شود بگوید!
👈 همچنین جایز است نوحه سرایی، خواه با شعر یا با نثر؛ اما با این شرط که همراه با دروغ و محرمات دیگر نباشد...و بنا بر احتیاط، جایز نیست سیلی زدن به صورت، زخمی کردن، بریدن و کندن موی و فریادی که بیرون از حد اعتدال باشد...
📚 صحیفه نور، ج۱۵، ص۲۰۴.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ چهارشنبه - ١٣ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الأربعاء، 19 رجب 1442
Wednesday 03 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «وام نیکو»
روز چهارشنبه، ١٣٩٩/١٢/١٣
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم، اما فردا، «روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه» است، لذا سخن امروز را به این موضوع مهم اختصاص میدهیم:
در فرهنگ اسلامی بر قرض دادن و برطرف ساختن نیازهای مؤمنان، تأکید فراوان گردیده تا جایی که اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، قرضالحسنه را برتر از صدقه معرفی نموده و ثواب آن را هجده برابر دانستهاند!
(سفینة البحار ، ج٢ ص۴٢۴)
👈 خداوند در آیه ١١ سوره حدید درباره «قرض الحسنه» یا «وام نیکو» میفرماید: «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ»: «آن کیست که به خدا قرض نیکو (قرضالحسنه) دهد تا خدا بر او چندین برابر گرداند و او را پاداشی با لطف و کرامت بدهد!»
البته در آیات بسیاری از قرآن کریم بر قرضالحسنه سفارش و تأکید شده، که برای نمونه میتوان به آیات زیر اشاره نمود:
«مائده/١٢»، «بقره/٢۴۵/٢۶۵ /٢۶۴/٢٧٣»، «حدید/١٨»، «تغابن/١٧» و... ؛
👈 در این آیات، خداوند برای «قرضالحسنه» شرائطی را نیز معلوم نموده است که بعضی از این شرایط عبارتند از:
1️⃣ قرض الحسنه باید در دست افرادی قرار گیرد که سخت محتاجند! [بقره/٢٧٣] .
2️⃣ با اخلاص همراه باشد! [بقره/٢۶۴] .
3️⃣ با منّت و اذیت همراه نباشد! [بقره/٢۶۵] .
👈 در روایات اسلامی نیز بر قرضالحسنه، و پاداش عظیم آن، تأکید فراوان شده که در این مجال کوتاه، تنها به پنج روایت اشاره مینمائیم:
1️⃣ رسول خدا (ص): «کسى که به برادر مسلمانش قرض دهد، به اندازه هر درهمى که به او مىدهد به بزرگى کوه احد از کوههای رضوى و طور سیناء براى او پاداشهایی است و اگر در مورد گرفتن طلب خود با آن مؤمن مدارا کند همانند برق خیره کننده و درخشان، بدون حساب از روى پل صراط خواهد گذشت!» (وسائل الشیعه، ج ١٣، ص ٨٨)
2️⃣ رسول خدا (ص): «اگر هزار درهم از مالم را دوبار به برادران دینى خود، قرضالحسنه بدهم، نزد من بهتر از آن است که همه مالم را یک باره در راه خدا انفاق کنم!» (تهذیب،ج ٢،ص ۶١)
3️⃣ رسول خدا (ص): «کسى که به دست او گشایش در کار برادر مسلمانش حاصل شود، خداوند غم و غصّه دنیا و آخرت او را بر طرف خواهد فرمود!» (كنزالعمّال، ج۱۵، ص۷۸۱، ح۴۳۰۸۳)
4️⃣ رسول خدا (ص): «کسى که برادر مسلمان و نیازمندش براى قرض گرفتن به او روى بیاورد و او با این که توانایى دارد، خواسته وى را تأمین نکند، خداوند از بهشت محرومش مىسازد!» (مجمع البیان، ج ٩، ص ٣٩٠)
5️⃣ امام صادق (ع): «هركس حاجتی را برای مسلمانی برآورده كند و گره از مشكلش بگشاید، خداوند متعال به او خطاب كند که ثواب و پاداش تو بر عهده من خواهد بود و غیر از بهشت به چیز دیگری راضی نمیشوم»
(مستدرکالوسائل، ج۱۲، ص۴۰۲)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه»
موضوع: « احکام وام و قرض »
❓پرسش: اگر وام گیرنده، پرداخت وام را، از مهلت مقرّر به تأخیر بیندازد، آیا وامدهنده میتواند مبلغی بیشتر از مقدار وام را از او مطالبه کند؟
✅ پاسخ: وام دهنده از نظر شرعی، حق مطالبه چيز بيشتری از اصل وام را ندارد!
❓پرسش: آیا قرض و بدهی ميّت، جزء حق الناس محسوب میشود و پرداخت آن از اموال او بر ورثهاش واجب است؟
✅ پاسخ: بدهی اعم ازاينکه به اشخاص حقيقی يا حقوقی باشد، جزء حقالناس است و بر ورثه بدهکار واجب است آن را از اموال ميّت به طلبکار او بپردازند و تا آن را نپردازند، حق تصرّف در اموال را ندارند!
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ پنجشنبه - ١۴ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الخميس، 20 رجب 1442
Thursday 04 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز احسان و نیکوکاری
🔹 روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «نیکوکاری»
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١٢/١۴
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم، بهعنوان روز احسان و نیکوکاری نامگذاری شده که در ایران اسلامی هر ساله در این ایام، نسیم رحمت خداوند از هر سو به مشام می رسد و جسم و جان آدمی را می نوازد و مؤمنین برای نیکوکاری از یکدیگر پیشی میگیرند، لذا ما نیز در روزبرگ امروز از این تجارت پرسود الهی سخن میگوییم تا انشاالله زمینهای برای انجام عملی نیک، در این روز گردد و حتی با سهمی اندک، به جمع نیکوکاران بپیوندیم!
در فرهنگ متعالی اسلام، انفاق در راه خدا، از مصادیق بزرگ احسان شمرده شده و روایات و آیات بسیاری در تأکید آن آمده است؛ چنانچه اسلام، اجر و مزد انفاق در راه خدا را هفتصد برابر بیشتر دانسته و در قرآن می فرماید: «اگر چیزی را در راه او انفاق کنید، خداوند عوض آن را می دهد و جای آن را پر می کند و او بهترین روزی دهندگان است!» (سبأ/٣٩)
قرآن مجید، انفاق در راه خدا و دوری از صفت ناپسندیده بُخل و حرص را، از ویژگی های اخلاقی رستگاران شمرده است، چنانچه در آیه ١۶ سوره تغابن میفرماید: «تا می توانید تقوای الهی پیشه کنید و به فرامین الهی گوش دهید و اطاعت نمایید و انفاق کنید که برای شما بهتر است و کسانی که از بخل و حرص خویشتن مصون بمانند، رستگارانند.»
همچنین خداوند انفاق را، تجارتی پرسود دانسته و در آیه ٢٩ سوره فاطر، در بیانی بلند، میفرماید: «کسانی که کتاب الهی را تلاوت می کنند و نماز به پا می دارند و از آنچه روزی شان داده ایم، پنهان و آشکار، انفاق می کنند، تجارتی پرسود و بی زیان را امید دارند!»
👈 بی شک وعده الهی حق است و چنین معامله ای با خداوند، سودی به عظمت رضوان الهی دربردارد! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «آن کس که با دستی کوتاه ببخشد، از دستی بلند پاداش می گیرد!» (حکمت ٢٣٢ نهج البلاغه)؛ بنابراین، آنچه در راه خیر انفاق می کنیم، هرچند کم و در حد بضاعت خودمان باشد، اما خداوند از فضل خود بر آن می افزاید و چندین برابر به ما پاداش می دهد!
همچنین از نگاه اسلام، انفاق باعث وسعت رزق میگردد لذا تنها مخصوص اغنياء نیست بلکه حتی به فقیران و تهی دستان نیز سفارش گردیده، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «هر گاه تهی دست و فقیر شدید، با صدقه دادن، با خدا تجارت کنید» (حکمت ٢۵٨ نهجالبلاغه) و «روزی را با صدقه دادن برای خود فرود آورید.» (حکمت ١٣٧ نهجالبلاغه)
✍️ البته باید بدانیم که انفاق و تجارت با خدا، از نظر اسلام شرایطی دارد که به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ قبل از هر چیز، صدقه باید از اموال حلال و خوب و سالم باشد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید ! از قسمتهای پاکیزه اموالی که (از طریق تجارت حلال) به دست آوردید...انفاق کنید!» [بقره/۲۶۷]
2️⃣ انفاق و صدقه باید توأم با اخلاص و فقط برای رضای خدا باشد: «يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ»: «کسانی که اموالشان را برای جلب خوشنودی خدا انفاق میکنند». [بقره/۲۶۵]
3️⃣ بهتر است که صدقه و انفاق مخفی باشد: «وَإِنْ تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ»: «هر گاه آنها را مخفی ساخته و به نیازمندان بدهید برای شما بهتر است.» [بقره/۲۷۱]
4️⃣ این که صدقه و انفاق همراه با آزار و منّت نباشد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! بخششهای خود را با منّت و آزار باطل نسازید همانند کسی که مال خود را برای نشان دادن به مردم، انفاق میکند، و به خدا و روز رستاخیز، ایمان نمیآورد...».[بقره/۲۶۴]
5️⃣ انفاق و صدقه از اموالی باشد که آنها را دوست داریم و مورد علاقه ماست: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ...» «هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمیرسید مگر این که از آن چه دوست میدارید (در راه خدا) انفاق کنید،...». [آل عمران/۹۲]
6️⃣ و در آخر اینکه انفاق کننده هرگز خود را مالک حقیقی آن مال یا... تصور نکند! بلکه خود را واسطه بین خدا و خلق بداند: «وَأَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفِينَ فِيهِ»: «انفاق کنید از آنچه خداوند شما را نماینده خود در آن قرار داده است». [حدید/۷]
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این نکته نیز ضروری است که خداوند در آیه ۱۰۴ سوره توبه: «وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ...»، خود را بهعنوان دریافت کننده صدقات معرفی مینماید! پس هرگاه میخواهیم صدقه ای به فقیری بدهیم، فراموش نکنیم که این صدقه قبل از او، به دست خداوند رحمان و رحیم میرسد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز احسان و نیکوکاری»
موضوع: « احکام صدقه »
❓پرسش: آیا دادن صدقات به گدایانی که درب منازل را میزنند یا در خیابانها مینشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین واقعی داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ پاسخ: صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود و در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق میدهند، ريختن آن در صندوقهای صدقات اشکال ندارد.
❓پرسش: آيا دادن صدقه مستحبى به سيّد جايز است؟
✅ پاسخ: مانع ندارد.
📚 اجوبه الاستفتاءات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ١۵ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 21 رجب 1442
Friday 05 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز درختکاری
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «درختکاری»
روز جمعه، ١٣٩٩/١٢/١۵
✍️ مناسبت روز: امروز روز جمعه است، لذا سخن خود را با سلام و درود به محضر منجی عالم بشریت حضرت بقیةاللّه الاعظم (عج) آغاز مینمائیم؛ اما اگر به تقویم مراجعه کنیم، امروز به عنوان «روز درختکاری» نامگذاری گردیده است، بنابراین ما نیز با این موضوع، سخن امروز را تقدیم مینمائیم؛
خداوند متعال سرنوشت بشر را به گونهای رقم زده که در زمین و دامن طبیعت رشد کند و پرورش یابد و به طور کامل به آن وابسته و نیازمند باشد! متقابلاً طبیعت را نیز، طوری آفریده که در خدمت انسان قرار گیرد و نیازهای وی را برآورده سازد و آرامش، لذّت و شادی را برای آدمی به ارمغان آورد!
از نظر اسلام، «انسان» آنچنان عظمتی دارد که تمام مخلوقات به فرمان خداوند، مسخّر او گشتهاند و این موضوع، شخصیت و عظمت واقعی انسان را در منظر اسلام روشن میسازد و به او مقامِ «خلیفة اللّهی» میبخشد!
خورشید و ماه، باد و باران، کوه و درّه، گیاه و درخت و سبزه زارها... همه و همه، مواهب خدادادی هستند که در تسخیرِ خلیفه خدا بر روی زمین قرار گرفته و همه سرگشته و فرمانبردار انسانند، تا وی از آنها در جهت بقا و حیات دنیوی خویش بهره گیرد!
✍️ در میان اجزای شکوهمند طبیعت، «درختان» نقش حیاتی ويژهای در زندگی انسان و سایر موجودات زنده دارند! لذا از دیدگاه اسلام «درخت کاری و حفظ آن» از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و آیات و روایات فراوانی درباره اهمیت درختان و ضرورت درختکاری و آب دادن به درخت و حفظ و نگه داری از آنها بیان شده است! و درختکاری را از حلال ترین و پاكيزه ترین کارها دانسته است! (جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
همچنین خداوند در قرآن کریم به مطالعه درباره آفرینش درختان سفارش نموده و از برخی درختان مثل خرما، انگور، انجیر، زیتون و... که دارای خواص فراوانی می باشند، یاد کرده است! و حتی بخاطر اهمیت فراوان درختان، خداوند به برخی از آنها مانند انجیر و زیتون، در قرآن قسم یاد نموده است: «وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُون» (تین/١)
👈 در روایات اسلامی نیز از درختان بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی یاد گردیده و به کاشت و نگهداری درختان سفارش زیادی شده است، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ امام صادق(ع): «اى مفضّل! از آفرينش و آماده سازى حكيمانه و مدبّرانه اشياء براى رفع نياز انسان درس عبرت بگير... براى او درخت آفريده شده و او بايد آن را در زمين بكارد، آب دهد و به آن برسد و از آن بهره گيرد و...»
(توحيد المفضل، ص ٨۶)
2️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هيچ مسلمانى نيست كه نهالى بكارد و انسان يا حيوان يا پرنده از آن بخورد مگر آنكه تا روز قيامت براى وى صدقه بنويسند!»
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ٢٧)
3️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى بكارد و آن درخت به بار نشيند، خداوند به اندازه ميوه هاى آن درخت به وى پاداش مى دهد!»
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
4️⃣ امام صادق(ع): «شش چیز است که مؤمن بعد از مرگ خود از آنها سود می برد: فرزند صالحی که برای انسان، طلب مغفرت کند، ... و درختی که در دنیا کاشته است...»
(بحار الأنوار، ج ۶٨، ص ٢۵٧)
5️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى را در بيابان... آب دهد، مثل آن است كه مؤمنى را از تشنگى سيراب كرده باشد»
(وسائل الشيعه، ج ١٧، ص ۴٢)
6️⃣ امام صادق(ع): «درختان ميوه را نَبُريد كه در اين صورت خداوند پيوسته بر شما عذاب مى فرستد!»
(اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶۴)
✍️ همچنین درختکاری تا حدی در اسلام مورد توجه قرار دارد که آداب ويژهای نیز برای آن در روایات بیان شده است، که به چند نکته از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ در بین ایام هفته، «روز یکشنبه» بهترین زمان برای درخت کاری دانسته شده است!
(جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
2️⃣ هنگام درخت کاری ابتدا در ريشه درختان آب بريزيد و سپس خاك اضافه كنيد تا كِرم در خاک به وجود نيايد!
(جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩٧١)
3️⃣ در هنگام کاشتن بذر یا نهال، این ذکر گفته شود: «سُبْحَانَ الْبَاعِثِ الْوَارِث»: «پاك و منزه است برانگيزنده و به ارث بَرَنده» تا انشاالله هيچ يك از آنها، هَدَر نرود!»
(اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶٣)
✍️ در پایان سخن باید بدانیم که اهمیت درختکاری در اسلام تا آنجاست که اگر در لحظات مرگ، نهالی در دسترس ما باشد، بهترین عمل، کاشت آن نهال است! چنانچه پيامبر اکرم (ص) فرمودند: «اگر در دست يكى از شما نهال درختى است و قيامت نزديك شد، در صورتى كه مى تواند پيش از برپايى قيامت آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد!».
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز درختکاری»
موضوع: « احکام محیط زیست »
❓پرسش: شکستن شاخهی درختان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست؛ اگر این درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است! و اگر هم باغ شخصی شماست، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است!
اما یکوقت است که شما درخت را هرس میکنید که آن هم کار اهل فن است برای اینکه درخت میوهی بیشتری دهد، این کار اشکال ندارد.
❓پرسش: قطع کردن درختان در شهرهای بزرگ برای ساختن برج و ویلا چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر منع قانونی وجود داشته باشد، قطع درختان جایز نیست.
📚 http://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ١۶ اسفند ۱۳۹٩
🌙 السبت، 22 رجب 1442
Saturday 06 March 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG