✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
« اسلام، دینِ اخلاق »
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠۶/١٨
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم، اما دیروز سالروز آغاز جنگ صِفّین بود که از مهمترین نبردهای زمان خلافت امیرالمؤمنین (ع) است که در سال ۳۷ هجری قمری، بین آن امام بزرگوار و معاویة بن ابیسفیان در سرزمین صفین در ناحیه غربی عراق رخ داد و از همینرو به جنگ صِفّین شهرت یافت.
این جنگ را در تاریخ، باید جنگ خدعه و نیرنگ نامیدند! چراکه در زمانی که سپاه معاویه که در آستانه شکست بود، قرآن بر سر نیزه کرده و برخی از سپاهیان امیرالمؤمنین (ع) به دلیل بیبصیرتی و عدم تبعیت از کلام ولایت، از ادامه جنگ سر باز زدند و سرانجام با خدعهی عمروعاص جنگ بدون نتیجه برای مسلمانان خاتمه یافت!
✍️ اما نکتهی مهمی که در سخن امروز، مورد نظر ماست، این است که «جنگ صفّین در یکی از کرانه های فرات رخ داد و لشگر معاویه قبل از شروع جنگ، «شریعه» یعنی محلی را که میشد آب برداشت را به روی اصحاب امیرالمؤمنین (ع) بست! و لشگر حضرت، بی آب و تشنه ماندند؛ در این زمان، حضرت علی (ع)، پیکی را نزد معاویه فرستاده و فرمودند: چرا دست به چنین کار (غیر اخلاقی) زدی؟! ما ابتدا برای مذاکره و صحبت کردن آمدهایم؛ بلکه خداوند با مسالمت این مشکل را از میان مسلمین بردارد!
اما معاویه که فکر می کرد، پیروزی بزرگی به دست آورده، گوشش بدهکار نبود! لذا امیر المؤمنین(ع) دستور حمله داده و همان روز، شریعه را از دشمن گرفتند!
پس از فتح شریعه، اصحاب گفتند: ما باید مقابله به مثل کنیم و آب را بر دشمن ببیندیم؛ تا آنها تشنه و تسلیم شوند، اما حضرت علی (ع) مخالفت نموده و فرمودند: «من این کار را نمیکنم؛ چون آب چیزی است که خداوند رحمان و رحیم، آن را برای کافر و مسلمان قرار داده و این کار دور از اخلاق اسلامی و شهامت و فتوّت و مردانگی است؛ پس اگر آنها چنین کردند، شما نکنید!»
✍️ بنابراین امیرالمؤمنین (ع) حتی در برابر دشمن و در میدان جنگ، دست از ارزشها و اخلاقیات اسلامی برنداشتند و با این کار، تفاوت مکتب حقه اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام را با اسلام دروغین بنیامیه به رُخ تاریخ کشیدند و حاضر نشدند، پیروزی را به بهای عملی ناجوانمردانه به دست بیاورند تا اثبات کنند که «اسلام دین بزرگ اخلاق است» و آموزشهاى اخلاقى آن از مهمترین آموزشهاى تاریخ تعلیم و تربیت بشرى است، چنانچه پیامبر اسلام(ص) در این زمینه فرمودند: «إنّما بُعِثْتُ لأُتَمِّمَ مَكارِم الأخلاق»: «بهراستی که من مبعوث شدم تا شرافتهای اخلاقی را کامل و تمام کنم (و اخلاق اسلامی را به مردم بیاموزم)» [نهجالفصاحة]
📚 برگرفته از مجموعه آثار استاد شهید مرتضی مطهری (ره)، ج ١۶، ص ١١١]
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ١٩ شهریور ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 03 صفر 1443
🌲م Friday 10 August 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) به روایتی
🔹 سالروز وفات آیتالله طالقانی (ره) اولین امام جمعه تهران (١٣۵٨ شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_نماز_جمعه
✅ شرایط نماز جمعه:
1️⃣ به جماعت خواندن؛
2️⃣ حداقل پنج نفر بودن، یک نفر امام و چهار نفر مأموم؛
3️⃣ رعایت تمام شرایطی که در نماز جماعت معتبر است، مثل اتصال صفوف و... ؛
4️⃣ بین دو نماز جمعه، حداقل یک فرسخ فاصله بودن.
✅ وقت نماز جمعه:
وقت نماز جمعه از اول زوال خورشید (اول ظهر) شروع میشود و احتیاط (واجب) آن است که آن را از اوایل عرفی وقت نماز ظهر در حدود یکی دو ساعت به تأخیر نیندازند.
✅ نماز جمعه مجزی از نماز ظهر است؛ (به عبارت دیگر، نماز جمعه جانشین نماز ظهر جمعه میشود).
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، احکام عبادات
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
« نماز جمعه و ابوذر زمان »
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۶/١٩
✍️ مناسبت روز: سوم صفرالخیر، به روایتی سالروز ولادت شکافنده علم و دانش، حضرت باقرالعلوم (ع) است، لذا سخن امروز را با تبریک و تهنیت این روز گرامی، آغاز مینمائیم؛
اما امروز طبق تقویم شمسی، سالروز وفات آیتالله طالقانی (ره) است، که امام خمینی (ره) درباره او فرمودند: ‹‹آقای طالقانی یک عمر در جهاد و روشنگری و ارشاد گذراند...و هیچ گاه در جهاد بزرگ خود سستی و سردی نداشت...او برای اسلام به منزلهی ابوذر زمان بود و زبان گویایش همچون شمشیر مالک اشتر برنده و کوبنده بود...›› (صحیفه امام؛ ج ۹، ص ۴۸۶)
مرحوم آیتالله طالقانی (ره) اولین نمازجمعه بعد از پیروزی انقلاب را به دستور حضرت امام (ره) در مرداد ١٣۵٨ در دانشگاه تهران اقامه نمود.
✍️ همچنین فردا سالروز شهادت آیت اللَّه مدنی (ره)، اولین شهید محراب است که از سوی امام خمینی(ره) به عنوان نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز انتخاب شد و در بیستم شهریور ١٣۶٠ پس از اقامه نماز جمعه در محراب، توسط منافقین به شهادت رسید.
لذا امروز، نمازهای دشمنشکن جمعه ما، در جای جای این کشور اسلامی، یادگاری است عزیز و ارزشمند از «ابوذر زمان» و «اولین شهید عظیم الشان محراب»
✍️ نماز جمعه یک عبادت بزرگ دستجمعی است که دارای جهات مختلف عبادی، سیاسی و اجتماعی؛ و همچنین منشا آثار و برکات فراوانی، همچون: تقویت روح همبستگی اسلامی و رشد ابعاد اجتماعی اسلام؛ ایجاد وحدت و الفت بیشتر میان مسلمانان؛ اصلاح و تزکیه فرد و جامعه با اطلاعرسانی عمومی؛ تأکید بر وعظ و آموزش احکام اسلامی؛ و مطرح کردن مسائل مهم اجتماعی و سیاسی، و... است؛
در آیات و روایات اسلامی، بر اهمیت نماز جمعه تأکید بسیاری شده که در این مجال کوتاه تنها به یک آیه و سه حدیث، بسنده میکنیم:
🔹«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! آنگاه كه براى نماز روز جمعه ندا داده شد، پس به سوى ياد خدا (نماز) شتاب كنيد و کسب و تجارت را رها کنید که اگر بدانید، این (نماز جمعه، از هر تجارت سودمندی) برای شما بهتر خواهد بود!» (جمعه/٩)
🔹رسول خدا (ص) فرمودند: «در هر روز جمعه برای شما ثواب یک حج و یک عمره گذاشته شده است، حج شما در شتاب به سوی نماز جمعه و عمره شما انتظار اقامه نماز عصر پس از نماز جمعه است!» (کنز العمال/ج ٧/ ص ٧٣٧)
🔹و امام صادق (ع) فرمودند: «هیچ قدمی نیست که در راه نماز جمعه برداشته شود مگر آنکه خدا بدن آن فرد را بر آتش حرام می سازد!» (وسائل الشیعه/ج ۵/ص ٣)
🔹همچنین امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «در محضر خداوند برای شش گروه ضمانت بهشت نمودهام، یکی از آنان کسی است که به قصد نماز جمعه از منزل خارج شده و در آن حال مرگ او فرا رسیده است!» (وسائل الشیعه/ ج 5/ ص 11)
✍️ نماز جمعه در زمان غیبت امام زمان (عج) از نظر اکثر فقها از جمله امام خمینی (ره) و امام خامنهای (مدظلهالعالی) واجب تخییری است، یعنی انسان مخیّر است که میان نماز ظهر یا نماز جمعه یکی را انتخاب کند ولى با توجه به فوائد و آثار شرکت در نمازجمعه، سزاوار نيست که مؤمنين خود را از برکات حضور در اين نماز محروم سازند؛
همچنین طبق نظر رهبر معظم انقلاب، ترک حضور و شرکت نکردن در نماز عبادى سياسى جمعه به خاطر اهميت ندادن به آن، شرعاً مذموم است و خوددارى از شرکت در آن بهصورت دائمى وجه شرعى ندارد!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢٠ شهریور ١۴٠٠
🌙 السبت، 04 صفر 1443
🌲م Saturday 11 August 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت آیتالله مدنی (ره) شهید محراب (١٣۶٠ شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_رکوع
١٠٢٣- اگر به اندازه ركوع خم شود ولى دستها را به زانو نگذارد، اشكال ندارد.
١٠٢٤- هرگاه ركوع را بطور غير معمول بجا آورد، مثلاً به چپ يا راست، خم شود، اگر چه دستهای او به زانو برسد صحيح نيست.
١٠٢٥- خم شدن بايد به قصد ركوع باشد، پس اگر به قصد كار ديگرى مثلاً براى كشتن جانوری خم شود، نمىتواند آن را ركوع حساب كند بلكه بايد بايستد و دوباره براى ركوع خم شود، و به واسطه اين عمل، ركن زياد نشده و نماز باطل نمىشود.
١٠٢٧- كسى كه نشسته ركوع مىكند بايد به قدرى خم شود كه صورتش مقابل زانوها برسد، و بهتر است به قدرى خم شود كه صورت نزديك جاى سجده برسد.
📚 توضیح المسائل امام خمینی (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG