احترام و زیارت علماء .mp3
1.9M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز رحلت خاتمالفقهاء والمجتهدین شیخ مرتضی انصاری (ره)
موضوع: #احترام_و_زیارت_علماء
✅ در دین مقدس اسلام و در سیره گفتاری و رفتاری پیامبر و اهلبیت (ع) همواره بر تکریم علماء و دانشمندان دین تأکید شده است؛ چنانکه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «عالمان را گرامی دارید که آنها وارثان پیامبرانند و هر که آنان را احترام نماید، خدا و رسولش را احترام نموده است!» (نهج الفصاحه، حدیث ۴۵٠)
⬅️ امیرالمؤمنین (ع) نیز فرمودند: «کسیکه به عالمی احترام نماید، به خدا احترام نموده است!» (غررالحکم، ج۱، ص۶۳۲)
✅ زیارت قبور علماء مستحب است. (جواهرالکلام، ج۲۰، ص۱۰۳)
✅ همچنین فقها بر استحباب نماز گزاردن نزد قبور اولیای الهی و عالمان ربانی تصریح کردهاند. (العروة الوثقی، ج۲، ص۴۰۲)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شیخ اعظم»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/٠١
مناسبت روز: امروز هجدهم جمادیالثانی، سالروز ارتحال سه عالم بزرگ جهان تشیع است:
1️⃣ علامه مجاهد و شهید "قاضی نوراللَّه شوشتری"(١٠١٩ ق)
2️⃣ استادُالمتأخرین شیخ "مرتضی انصاری" (١٢٨١ ق)
3️⃣ عالم مجاهد "حاج آقا حسین خادمی" (١۴٠۵ ق)
لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالمان گرانقدر و با موضوع «شیخ اعظم» آغاز مینمائیم:
آیتالله العظمی حاج «شیخ مرتضی انصاری» (۱۲۱۴-۱۲۸۱ق)، ملقب به «شیخ اعظم»، یکی از نامورترین و پرآوازهترین فقهای بزرگ شیعه و یکی از محققترین چهرههای علمی و فقهی در تاریخ اسلام است که بعد از صاحب جواهر، مرجعیت جهان تشیع را بر عهده گرفت؛
نسب ایشان به جناب جابر بن عبداللّه انصاری (ره) صحابی بزرگ پیامبر اسلام (ص) میرسد؛ او در کربلا، اصفهان، نجف و دیگر شهرها نزد بزرگانی چون شریف العلماء، کاشفالغطاء، علامه شفتی، ملا احمد نراقی و صاحب جواهر، علوم اسلامی را فرا گرفت و در اوایل جوانی به درجه اجتهاد رسید؛
نام شیخ مرتضی انصاری، در تاریخ همواره توأم با نبوغ و ابتکار و تحول و دقت میباشد؛ او آغازگر و پایهگذار اصول نوینی در فقه و اصول جعفری است که در قرنهای اخیر به حق او را شایسته دریافت لقب «خاتمالفقهاء والمجتهدین» نموده است، هر چند او در زندگی و حیات مادی و معنوی خویش پیراسته و منزه از هر نوع تظاهر و تفاخر بوده، و در تلاشهای علمی خود، جز خدا و رضایت او و جز پیشبرد احکام الهی، فکر و اندیشه دیگری نداشته است و به تعبیر شاگرد نامدارش، مرحوم آیت الله حاج میرزا حبیباللّه رشتی، او تالی تلو مقام عصمت در علوم و اصول بوده است! رهبر فرزانه انقلاب نیز شیخ اعظم را «قله رفیع علم و تقوا» نامیده و فرمودند: «به نظرم نمیرسد که بعد از شیخ انصاری، هیچکدام از شاگردان ایشان و شاگردان شاگردان ایشان تا امروز به رتبه شیخ انصاری رسیده باشند!» (۱۳۸۹/۰۸/۰۲)
نام شیخ اعظم با دو اثر بینظیر: «فرائد الاصول» و «المکاسب» در اصول و فقه در پهنه معارف اصیل اسلام جاودانه گردیده، کتابهایی که هماکنون در دنیای دانش و معارف اسلامی، اعتبار جهانی دارد و همهی طلاب علوم دینی در چندین سال با درس و بحث و تحقیق، از این دو کتاب ارزشمند بهره میگیرند؛
همچنین آوردهاند که از کرسی درس ایشان، بیش از سه هزارنفر بهره بردهاند و شاید بتوان گفت، بیشترین مجتهدان و عالمان معروف شیعه در میانه قرن سیزدهم تا اوایل قرن چهاردهم، شخصیتهایی هستند که از مکتب علمی شیخ انصاری برخاستهاند؛ عالمان بزرگی همچون:
١. آیت الله میرزا محمدحسن شیرازی، صاحب فتوای تحریم تنباکو؛
۲. آیت الله شیخ جعفر شوشتری، مجتهد و خطیب و واعظ پرصلابت؛
۳. آیت الله حاج میرزا حبیباللّه رشتی، صاحب بدائع الافکار؛
۴. آیت الله سید حسین کوه کمرهای، از فقهای بزرگ شیعه و صاحب آثار فراوان؛
۵. آیت الله شیخ محمدحسن مامقانی، صاحب ذرایع الأحکام؛
۶. آیت الله شیخ محمدکاظم خراسانی، صاحب کفایة الاصول؛
٧. سید جمالالدین اسدآبادی، عالم مجاهد و بنیانگذار وحدت مسلمین؛
و....
✍️ شیخ انصاری (ره) نه تنها در فقاهت و علوم دینی، گوی سبقت را از دیگران ربوده بود، بلکه در عمل نیز نظیر و همتا نداشت!
شیخ همواره به فکر فقرا و مستمندان بود، و شبها همانند مولایش امیرالمؤمنین (ع) به خانههای فقرا سر میزد و مواد غذایی بر دوش گرفته، در بین خانوادههای مستمند و بیچاره توزیع مینمود!
در کتاب لؤلؤ الصدف چنین آمده که اغلب عطایای آن عالم ربانی، مخفیانه بوده و فقرا، بعد از رحلت شیخ فهمیدند آن مردی که سالها در دل شب به درب منازل آنها میآمده، «شیخ اعظم» بوده! و در یک کلام باید گفت که شیخ انصاری روی اسلام را سفید کرده است!
در زهد و عبادت نیز، شیخ آنچنان بوده که حتی عزیزان اهلسنت نیز در شأن وی سخنها گفتهاند؛ چنانچه چون از والی عراق که از اهل سنت بود، احوال شیخ را پرسیدند: وی در پاسخ گفت: «والله هو الفاروق الاعظم»: به خدا سوگند، او فاروق اعظم است!
همچنین در زهد ایشان آوردهاند که با وجود آنکه همه وجوه شرعی شیعیان جهان در آن زمان برای شیخ فرستاده میشد، وی زندگی بسیار فقیرانهای داشت و حتی اموالی را که به عنوان هدیه به ایشان میدادند، میان طلاب و نیازمندان تقسیم میکرد!
و بالاخره شیخ اعظم پس از ۶۷ سال زندگی بابرکت، در شب ۱۸ جمادی الثانی سال ۱۲۸۱قمری در نجف اشرف درگذشت و با تشییع جنازه با عظمت و به یاد ماندنی در صحن مطهر حرم امیرالمؤمنین (ع) آرام گرفت.
✍️ روحش شاد، یادش گرامی، نامش جاودان، و راهش همواره پر رهرو باد.
📚 برگرفته از کتاب «سیمای فرزانگان» نوشته رضا مختاری؛ و «دریای فقاهت» نوشته سید عبدالرضا موسوی
https://eitaa.com/ROOZBARG
شیخ اعظم .mp3
11.67M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز رحلت خاتمالفقهاء والمجتهدین شیخ مرتضی انصاری (ره)»
موضوع امروز: «شیخ اعظم»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٢ بهمن ١۴٠٠
🌙 السبت، ١٩ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Saturday 22 January 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شب ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) و روز زن
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام روابط زن و مرد.mp3
2.68M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام میلاد حضرت زهرا (س) و #روز_زن»
موضوع: #احکام_روابط_زن_و_مرد
❓آیه ٣۴ سوره نساء «اَلرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء» به چه معناست و آیا بر اساس این آیه و طبق احکام شرعی زن باید در همهجا از مرد تبعیت نماید؟
✅ اینکه قرآن میفرماید: «الرجال قوّامونَ علی النساء»؛ یعنی سرپرستی امور خانواده به عهدهی مرد است؛ یعنی مرد باید برود کار کند و معیشتِ خانواده به عهدهی اوست؛ زن هرچه ثروت دارد مال خودش است؛ امّا معیشتِ خانواده بر دوش او نیست... (مقام معظم رهبری ١٣٧٩/۶/٢٨)
✅ این طور هم نیست که بگوییم همه جا خانم باید از آقا تبعیت کند؛ نخیر! چنین چیزی نه در اسلام داریم و نه در شرع؛ «الرّجالُ قَوّامونَ علی النّساءِ» معنایش این نیست که زن بایستی در همهی امور تابع شوهر باشد؛ نه! یا مثل برخی از این اروپا ندیدههای بدتر از اروپایی و مقلّد اروپا، بگوییم که زن بایستی همه کاره باشد و مرد باید تابع باشد! نه این هم غلط است! بالاخره دو تا شریک و دو تا رفیق هستند؛ یک جا مرد کوتاه بیاید، یک جا زن کوتاه بیاید؛ یکی اینجا از سلیقه و خواست خود بگذرد، دیگری در جای دیگر، تا بتوانند با یکدیگر زندگی کنند...»
(مقام معظم رهبری ١٣٧٧/١/١٩)
✅ زن در رعایت احکام دینی و تقلید، تابع همسر نیست.
(طبق نظر تمامی مراجع عظام تقلید)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «روز حیات زن»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٠٢
مناسبت روز: در ایام ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) و «روز زن» قرار داریم، ولادتی که باعث فخر و جلالت زنان عالم شد؛ لذا با تبریک پیشاپیش این ولادت مبارک، سخن امروز را با جملاتی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) که در ایام ولادت ایشان نیز هستیم، آغاز مینمائیم:
«این ولادت با سعادت در زمان و محیطی واقع شد که زن به عنوان یک انسان مطرح نبود و وجود او موجب سرافکندگی خاندانش در نزد اقوام مختلف جاهلیت به شمار میرفت! در چنین محیط فاسد و وحشتزایی، پیامبر بزرگ اسلام، دست زن را گرفت و از منجلاب عادات جاهلیت، نجات بخشید!
تاریخ اسلام گواه احترامات بی حد رسول خدا (ص) به این مولود شریف است، تا نشان دهد که زن، بزرگی ویژهای در جامعه دارد که اگر برتر از مرد نباشد، کمتر نیست! پس این روز، «روز حیات زن» و روز پایهگذاری افتخار و نقش بزرگ زن در جامعه است...» (صحیفه امام، ج ١۴، ص٣١۶)
آری، تا پیش از ظهور اسلام، در بیشتر ملل دنیا، «زن» موجودی ضعیف و ناچیز به شمار میرفت که فاقد هرگونه ارزش و شخصیت انسانی بود و این وضع تأسفبار، تا آنجا پیش رفته بود که خود زنان نیز، پنداری جز این، دربارهی خود نداشتند!
اما طلوع خورشید اسلام از پس ابرهای تاریک جاهلیت که زنده بهگور کردن دختران را افتخار میدانستند، به زن شخصیت و ارزش ویژهای داد، چنانچه آیات الهی، به روشنی آفرينش زن و مرد را از یک گوهر و جوهر خوانده و پیامبر رحمت (ص)، بهعنوان اول شخص جامعه اسلامی، زن را ریحانه هستی و مظهر جمال الهی معرفی کرده و طبق دستور خداوند، با زنان، یک به یک بیعت نموده و سپس با میلاد دردانه هستی، همواره بوسه بر دستان فاطمه (س) میزدند تا نگاه ارزشمند اسلام به زن را به تمامی بشریت بیاموزند! لذا باید اذعان کرد که اسلام، زن را از منجلاب «حقارت»، به اوج «عزت» رسانده است؛
در جهان معاصر نیز انقلاب اسلامی با بهرهگیری از سیره و معارف اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، و دیدگاه آزادیخواهانه امام خمینی (ره)، بار دیگر «زن» را از بردگی و استثمار در جاهلیت مدرن نجات داد، و شخصیت و اعتبار الهی را به او بازگرداند، به گونهای که امروزه بسیاری از زنان مسلمان در اوج عفت و عزت، در تمام زمینهها، متناسب با وضعیت خاص خود، به ایفای رسالت تاریخی و اسلامی خویش نائل شدهاند!
چنانچه رهبر فرزانه انقلاب، وجود مجموعهی عظیم بانوان نخبه در کشور را، نشان دهنده حقانیت و موفقیت نگاه اسلام و جمهوری اسلامی به «مسئله زن» دانستند و خاطرنشان کردند: «در هیچ دورهای مانند امروز، زنانِ محقق، دانشمند، متفکر، ادیب، هنرمند و فعال در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی در کشور وجود نداشته است و این واقعیت نشان میدهد که نگاه اسلامی به امر حجاب و عفاف، برخلاف بی بند و باری، نه تنها مانع رشد و تعالی زنان نیست، بلکه رعایت حدود اسلامی و شرعی میتواند زمینه ساز و شتاب دهنده شکوفایی استعدادهای زنان باشد...»
حضرت امام خامنهای با انتقاد از نگاه غلط غربی که تلاش میکند زنان را از ویژگیهای فطری خود دور سازد و آنان را به کپی دوم مردان تبدیل کند، افزودند: «این نگاه، در واقع کسر شأن زنان است! چرا که «زنِ کامل بودن» در مواردی از «مردِ کامل بودن» هم بالاتر و پرارزشتر است... از دید اسلام «زن بودن»، اصالتاً نوعی ارزش است و زنان و مردان در آفرینش حکیمانه الهی، هرکدام جایگاه و طبیعت و نقش خاصی دارند... زن، بخش زیبا، لطیف و مستور آفرینش است و بزرگترین گناهی که غربی ها باید پاسخگوی آن باشند این است که زن را در حد وسیلهای برای «تبلیغات کالا، پول درآوردن بیشتر و ارضاء «بی نظم و قانون» در مسائل جنسی تنزل دادهاند و از این طریق جوامع بشری را به دردهای غیرقابل علاجی مبتلا کردهاند...»
ایشان همچنین بر اهمیت نقش بی نظیر زن در خانواده تأکید کرده و آن را به معنای اصالت و اولویت «نقش مادری و همسری» در مقابل دیگر فعالیتها و نقشها دانسته و فرمودند: «بقا و رشد و تعالی بشر و حفظ آرامش و سلامت جامعه در گرو تحقق این نقش زنان است...» (سخنان معظمله مورخ ۱۳ تير ۱۳۸۶)
✍️ و روزبرگ امروز را با سخن ارزشمند دیگری از امام راحل به پایان میبریم که فرمودند: «روز ولادت زهرای مرضیه... روز پیروزی زن است... زن مظهر تحقق آمال بشر است! زن پرورش دهنده زنان و مردان ارجمند است، و از دامان زن، مرد به معراج میرود، دامن زن محل تربیت بزرگ زنان و بزرگ مردان است؛ این روز، روز بزرگی است، (روزی که) یک زن به دنیا آمد که نمونه انسان (کامل) است...» (بیانات معظمله در ۵٨/٠٢/٢٧)
https://eitaa.com/ROOZBARG
روز حیات زن.mp3
10.24M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ایام میلاد حضرت زهرا (س) و #روز_زن»
موضوع امروز: «روز حیات زن»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG