#کتابخوانی_مجازی
💢 ایرانِ پیش از #اسلام
✅ جامعه ایرانی پیش از #اسلام چه ویژگی داشت که پذیرای شعارِ عدالت و برابری #دین جدید شد؟
چرا رفتار #پادشاهان و موبدان ساسانی، جامعه ایرانی را به سوی شعارها و احکام اسلامی کشاند؟
✅هرم قدرت در دوره ساسانی
در دوره ساسانی #اجتماع ایران به مثابه هرمی بود که از بالا به پائین به #طبقاتی تقسیم میشد و عبور از طبقهای به طبقه دیگر امکان نداشت. در راس این هرم رئیس مملکت یا شاهنشاه قرار داشت در پله اول شاهزادگان و در پله پائینتر هفت رئیس خاندانهای بزرگ (ویسپوهران) قرار داشتند. طبقه دیگر #اشراف بودند که «وزرگان» (بزرگان) خوانده میشدند. این دسته را عمداً انوشیروان ایجاد کرده بود تا قدرت هفت خانواده بزرگ را #تضعیف کردهباشد. عموماً همه مردم ایران در زمان ساسانیان به پنج طبقهای که قبلاً شرح دادیم تقسیم میشدند. پیشوار موبدان (روحانیون)، موبد موبدان (مگوپت مگوپتان) نام داشت و ریاست عالیه روحانی کشور که از طرف پادشاه به او #تفویض میشد در دست او بود. همه موبدان (روحانیون) و هیربدان (حافظان آتشکدهها) همه تحت فرمان او بودند.
فرمانده کل سپاه ایران «ایران سپاهبذ» (ایران سپهبد) میگفتند تا زمان خسرو انوشیروان #سپاه ایران در زیر فرماندهی ایران (سپهبد) بود. اما از زمان او بنا به جهات چهارگانه تمام ایران چهار سپهبد پیدا کرد و مقام سپاهبدی که #فرمانده کل قوا باشد از میان رفت.
رئیس گارد سلطنتی را «پشتیکبان سالار» میگفتند. #پیاده_نظام را «پایگان» و فرمانده آن را پایگان سالار میخواندند. فرمانده سواران را «اسواران سردار» میگفتند. ایرانیان به واسطه #همسایگی با هندوستان برای سپاه خود از آن کشور فیل وارد میکردند و این حیوان سپاه روم را همواره #هراسان میکرد.
رئیس طایفه «واستریوشان» (کشاورزان) را «واستریوشان سالار» میخواندند که در #حقیقت به جای وزیر درائی و کشاورزی بود و وظیفه جمعآوری مالیات و #خراج کشور را داشت. رئیس طبقه پیشه وران را «هوتخشبذ» میگفتند که صنعتگران و #صنایع دستی کشور در تحت نظر او بودند.
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
#کتابخوانی_مجازی
💢 خدمت اسلام به ایران
✅ از لحاظ اخلاقی جامعه و نظام خانوادگی، ایرانِ پیش از اسلامچه ویژگی هایی داشت؟
در عهد ساسانی حقوق شخصی ، بسیار دستخوش تصرف بود.مخصوصاً احکام #نکاح وارث به اندازه ای پیچیده و مبهم بود که موبدان هر چه می خواستند می کردند تعدد زوجات و حتی حر مسرا در میان اشراف معمول بود.
برای #محفوظ بودن خانواده ها و اصل مالکیت خاندان ها پس از مرگ مردی که #فرزند پسری نداشت(ازدواج نیابی) انجام میدادند، یعنی زن یا #دختر او را به نزدیکترین خویشان ولی به نام مرد #متوفی می دادند و پسری که از این ازدواج متولد می شد قانوناً پسر متوفی و وارث او محسوب می شد. ملاک و #محور همه مقررات خانوادگی، #نژاد و ثروت بود. تا جایی که برای حفظ آن از ازدواج با محارم نیز صورت می گرفته است. و آن را باعث #آمرزش گناهان، مانع آنرا معذب درب دوزخ می دانستند. نمونه آن #ازدواج بهرام چوبین با خواهر خود.
#شهید_مطهری
📚 کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
#اخلاق_مومنانه
💢بدگویی و سخن چینی
✅حضرت موسی علیه السلام به خداوند گفت:
«من #آزار زیادی دیدم.»
خداوند به او فرمود:
«در میان #اصحاب تو، فردی وجود دارد که از دیگران بدگویی و سخن چینی می کند.»
حضرت موسی گفت:
«پروردگارا ! او را به من #معرفی کن!»
خداوند فرمود:
« من از بدگویی #نفرت دارم؛ چگونه خود #بدگویی کنم؟!»
📚بحارالانوار، جلد ۱۳، صفحه ۱۲
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
12.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢دنیای فیسبوکی و اینستاگرامی ما
#اعتیاد
رشد نسلی بدون عزت نفس
@mobahelegharn_21
💢حق نداری نسبت به مردم تفکر بد داشته باشی
قرآن در سوره حجرات، آیه 12 می فرماید: «إِنَّ بَعْضَ الظَّنِ ّ إِثْمٌ» تأکیداً بعضی گمان های شما گناه است، حق نداری به برادر دینی ات بدگمان باشی، حق نداری نسبت به مردم تفکر بد داشته باشی
«وَلَا تَجَسَّسُوا» تجسس نکنید. دو نفر دارند با همدیگر می روند شما وظیفه ندارید دنبالشان راه بیفتید ببینید این زنش هست یا مثلاً زنش نیست. چنین وظیفه ای نداریم.قرآن تصریح می کند تجسس در امور هم نکنید. یعنی در کار همدیگر مداخله نکنید، فضول کار همدیگر نباشید.
🔹 تجّسس در امور هم نکنید. ماشینش را عوض کرده، به من چه ربطی دارد. چه خانه ای خریده است! به ما ارتباطی ندارد، از کجا آورده که زندگی اش را این جوری کرده است. ما وظیفه نداریم که تجّسس کنیم. چقدر جنس آورده در مغازه اش! تازگی چقدر جنس وارد کرده!
به ما ربطی ندارد، ما باید به فکر خودمان باشیم.
📚 برگرفته از کتاب گناهان زبان همراه با حکایت های آموزنده،(سلسله سخنرانی های حجت الاسلام هاشمی نژاد)، ص 5 و 7.
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
💢چرا خدای متعال مانند گذشته عذاب خود را بر #گناهکاران نازل نمی کند؟
#پاسخ:
✅حضرت یونس (ع) در سی سالگی به رسالت مبعوث گردید، سی و سه سال پس از آن به تبلیغ پرداخت و از میان قومش جز دو نفر کسی به او ایمان نیاورد. ایشان در شکایت به خدای متعال می فرمایند: قوم با من دشمنی می کنند و بر جان خود بیمناکم! عذاب خود را بر آنان نازل کن که ایمان نخواهند آورد. و خدای متعال می فرماید: ای یونس در بین آنها جنین، نوزاد، پیرمرد، زن ضعیف و ... وجود دارد. و رحمت من بر غضبم غلبه دارد. و آنان مخلوقات من هستند و دوست دارم با آنها مدارا کنم و منتظر توبه شان باشم.
هنگامیکه دعوت سیصد ساله نوح در مورد قومش نتیجه ای مطلوب به همراه نیاورد تصمیم گرفت در سپیده دم یکی از روزها آنها را مورد نفرین قراردهد ، گروهی از فرشتگان بالغ بر ۱۲ هزار نفر از او خواستن تا در تصمیم خود تجدیدنظر نماید. نوح درجواب آنها گفت : سیصد سال دیگر آنها را خواهم آزمود . لاکن در پایان ضرب الاجل در وضعیت قوم او تغییری حاصل نشد ملائکه الهی مجدداً از او تقاضای فرصت دیگر کردند و نوح ۳۰۰ سال دیگر عذاب را به تأخیر انداخت در پایان ۹۰۰ سال خداوند به نوح دستور داد تا به غرس نهالی از نخل بپردازد ؛ قوم نوح بخاطر اینکار او را مورد تمسخر قرار دادند . اما پنجاه سال از رویش آن نهال گذشت تا به درخت نخلی مقاوم تبدیل گشت و به امر خداوند نوح مأموریت یافت تا با راهنمایی جبرئیل از چوب آن درخت به ساخت کشتی خویش مشغول گردد.
بنابراین باید شناخت خود از گذشته را اصلاح کنیم. ما تاریخ تمام فرزندان آدم را یکجا می بینیم و بعد توقع داریم، همه حوادثی که در کل مسیر تاریخ بوده را در زندگی خود تجربه کنیم!
حال آنکه خدای متعال خود به شیطان مهلت داده و مسیر را برای انتخاب بشر هموار نموده و طبیعتا قرار نیست هر کسی که به گناهی مشغول می شود فورا از آسمان صاعقه ای نازل شود و او را نابود کند. بلکه بناست بشر همیشه بر سر دو راهی قرار داشته باشد. و هر کس که مسیر گمراهی را انتخاب نمود، بتواند آن را بپیماید.
عذاب امت ها برای زمانی است که وضعیت آن قدر سخت و بغرنج شده باشد که اندک امیدی برای ایمان کسی باقی نمانده و بعید است مومنی پیدا شود:
إِنَّكَ إِنْ تَذَرْهُمْ يُضِلُّوا عِبادَكَ وَ لا يَلِدُوا إِلاَّ فاجِراً كَفَّاراً (۲۷ نوح) چرا كه اگر آنها را باقى بگذارى، بندگانت را گمراه مى كنند و جز نسلى فاجر و كافر به وجود نمى آورند!
و به وضوح می بینیم که وضعیت این گونه نیست و خیل مومنان وجود دارند. ندای حق شنیده می شود و هر کس طالب حق باشد، به سهولت آن را می یابد. بنابراین عذابی که بخواهد به زندگی این نسل خاتمه بدهد، بر خلاف سنت الهی است.
💢بحارالانوار، ج ۱۴، ص ۳۹۳
📚 تفسير القمي، ج۱، ص: ۳۲۶
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
6.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 مگر حجاب عقلانیست؟
✊️ نه به حجاب اجباری در دانشگاه تورنتوی کانادا!
شاید ما بدجوری دین را تعریف کردیم...
@mobahelegharn_21
#دین_سازی
💢بوسیدن #زن نامحرم
#زیباست
روزي خالد زني را #بوسيده بود.
زن به خدمت پيغمبر(ص) آمد شكايت كرد. حضرت خالد را طلبيد. خالد عرض كرد يا رسول الله شما همه جا حكم به #قصاص ميفرماييد...
بحارالانوار، ج16، ص295،
✅فارغ از بررسی #سند و #اعتبار این روایت؛ چند نکته ی لازم را یادآوری میکنیم:
خالد زنی را بوسید و طلب قصاص کرد چون #دین را نمی شناخت، از پیامبر خواست که #حکم قصاص را بر او جاری کند!!
یعنی در مقابل، آن زن #مجددا در جواب برای قصاص باید خالد را ببوسد!
✅این ماجرا خنده دار، ریشه در #دین_نشناسی دارد چون لمس نامحرم مسلما حرام است.
حکایتی که امروز در فضای مجازی و دانشگاه بیداد میکند نیز همین است.
فردی که حتی #دو_واحد درس معارف را به سختی پاس کرده است، در حوزه دین نظریه میدهد!!
سوال داشتن یا انتقادکردن اشکالی ندارد، اما قضاوت کردن و نظر دادن نسبت به #دین با کمترین سطح سواد و علم از معجزات عصر ماست و جالب تر اینکه از #استاد_الکترونیک تا بقال سرکوچه خود را متخصص میدانند بطوری که انگار شبها احکام جدید اسلام به آنها #وحی میشود!
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
#پاسخ_سوالات
💢در روایات اهل بیت، به گناه ترک نماز بسیار سفارش شده، #آیا بالاتر از نماز نخواندن هم به چیزی تاکید شده است؟
✅سوال بسیاری #خوبی مطرح کردید،
بالاتر از #ترک نماز (شاید) در احادیثی که به نماز پرداخته اند؛ #خوار و #خفیف نمودن نماز می باشد.
✅به یک نمونه از کلام #شهید_مطهری در کتاب #آزادی_معنوی اشاره میکنیم:
يکي از گناهان، #استخفاف نماز يعني سبک شمردن نماز است.
نماز نخواندن يک #گناه بزرگ است، و نماز خواندن اما نماز را #خفيف شمردن، استخفاف کردن، بي اهميت تلقي کردن گناه ديگري است.
پس از شهادت امام صادق عليه السلام ابوبصير آمد به امّ حميده تسليتي عرض کند. امّ حميده گريست.
ابوبصير هم که کور بود گريست.
بعد امّ حميده به ابوبصير گفت: ابوبصير! نبودي و لحظه ي آخر امام را نديدي؛ جريان عجيبي رخ داد.
امام در يک حالي فرو رفت که تقريباً حال غشوه اي بود. بعد چشمهايش را باز کرد و فرمود: تمام خويشان نزديک مرا بگوييد بيايند بالاي سر من حاضر شوند.
ما امر امام را #اطاعت و همه را دعوت کرديم. وقتي همه جمع شدند، امام در همان حالات که لحظات آخر عمرش را طي ميکرد يکمرتبه #چشمش را باز کرد، رو کرد به جمعيت و همين يک جمله را گفت:
اِنَّ شَفاعَتَنا لا تَنالُ مُستَخِفّاً بِالصَّلوةِ هرگز #شفاعت ما به مردمي که #نماز را سبک بشمارند نخواهد رسيد. اين را گفت و جان به جان آفرين تسليم کرد
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
💢نقطه شروع #اشرافیت به نام اسلام
✅در دستگاه حکومتی اسلام ، دو اصل مهم وجود داشت:
یک: سادگی حاکمان
دو: ملاقات آسان با مردم
حدود سال بیستم هجری قمری ، خلیفه دوم (عُمر) به شام سفر کرد. حاکم شام در آن زمان ((معاویه بن ابوسفیان)) بود.
عُمر وقتی مشاهده کرد معاویه با تشریفات گسترده به استقبال او آمده است گفت:
این چه وضعی است؟ شنیده ام که نیازمندان را در قصر خود معطل می گذاری؟ چرا چنین می کنی؟
معاویه پاسخ داد:
ما در سرزمینی هستیم که #جاسوسان دشمن در آن بسیارند؛ پس ضرورت دارد که شکوه سلطنت خویش را آشکار کنیم تا از ما هراس پیدا کنند!
عُمر، در مقابل توجیه معاویه، سکوت کرد و از آن روز به بعد، اشرافی گری در اسلام رشد پیدا کرد.
📚الاستیعاب – ج ۱ – ص ۲۵۲
#مباهله_قرن_21
http://eitaa.com/joinchat/2732982272C3beaf37c59
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢جمهوری اسلامی توی این ۴۰ سال چیکار کرده ؟
پیشرفت و توسعه فوق العاده ایران در زمینه صنعت و معدن و جزء برترین کشورهای جهان در تولید سنگهای قیمتی و فولاد و آهن و سیمان و....
@mobahelegharn_21