ماجرای جنگ جمل
پرسش : جنگ جمل چگونه اتفاق افتاد؟پاسخ اجمالی:
طلحه و زبیر در مکّه، عایشه را که از بیعت مردم با آن حضرت علی(ع) ناراضى بود با خویش همراه کردند و به عنوان هوادارى از خون عثمان به سمت بصره حرکت نمودند و با نیرنگ بصره را تصرف کرده و با گمراه ساختن مردم بصره براى خود بیعت گرفتند. امیرمؤمنان(ع)، با لشکرى به سوى بصره حرکت کرد. این جنگ تنها چهار ساعت طول کشید و طلحه و زبیر هر دو به قتل رسیدند و على(ع) عایشه را به خاطر پیامبر(ص) محترمانه به مدینه فرستاد. در این جنگ به گفته بعضى ده هزار نفر و به روایتى هفده هزار نفر از طرفین کشته شدند.
پاسخ تفصیلی:
حدود سه ماه بیشتر از بیعت با امیرمؤمنان «على»(علیه السلام) نگذشته بود که تحمّل عدالت آن حضرت بر گروهى از مستکبران، سخت و ناگوار آمد و مخالفتها از سوى آنان شروع شد. «معاویه» در شام پرچم مخالفت را بر افراشت و حاضر به پذیرش بیعت نبود و براى رویاروى با حضرت آماده جنگ مى شد. «على»(علیه السلام) به فرمانداران خود در سه شهر «کوفه» و «بصره» و «مصر» نامه نوشت تا نیروهاى جنگى خود را براى مقابله با «معاویه» اعزام دارند.
در این گیر و دار «طلحه» و «زبیر» به بهانه سفر عمره، راهى «مکّه» شدند و در «مکّه»، «عایشه» را که از بیعت با آن حضرت ناراضى بود با خویش همراه کردند و به عنوان هوادارى از خون عثمان به سمت «بصره» حرکت نمودند.
قراین به خوبى گواهى مى داد که آنها نه در فکر خوانخواهى «عثمان» بودند و نه دلسوزى براى اسلام، زیرا قاتلان «عثمان» در «بصره» نبودند؛ بعلاوه لازمه هوادارى از «عثمان» مخالفت با امیرمؤمنان(علیه السلام) نبود، علاوه بر این «طلحه» خود از سران مبارزان بر ضدّ «عثمان» بود.
روشن است که هدف آنها از پیمان شکنى (چون با على(علیه السلام) بیعت کرده بودند)، رسیدن به جاه و مقام بود.
سرانجام این دو، همراه با «عایشه» در ماه ربیع الثّانى سال 36، شهر «بصره» را با نیرنگ تصرف کرده و با گمراه ساختن مردم «بصره» براى خود بیعت گرفتند و شکاف دیگرى در پیکر جامعه اسلامى وارد ساختند.
امیرمؤمنان(علیه السلام) که از این امر به خوبى آگاه بود، با همان لشکرى که براى دفع توطئه شامیان آمده کرده بود به سوى «بصره» حرکت کرد و نامه اى به فرماندار «کوفه» «ابو موسى اشعرى» براى تقویت این سپاه نوشت ـ گرچه ابوموسى به نداى امام پاسخ مثبت نداد ولى در نهایت حدود نه هزار نفر از «کوفه» به سوى امام حرکت کردند ـ و در ماه «جمادى الاخرى» دو لشکر با هم روبه رو شدند و به نقل «تاریخ یعقوبى» این جنگ تنها چهار ساعت طول کشید که لشکر «طلحه» و «زبیر» در هم شکست و از آن جا که براى تحریک مردم بصره، «عایشه» همسر پیامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم) را بر شترى سوار کرده بودند، این جنگ «جنگ جمل» نامیده شد؛ مقاومت لشکر مخالف، در اطراف شتر «عایشه» بسیار سرسختانه بود. امام(علیه السلام) فرمود: «تا شتر سرپاست جنگ ادامه خواهد یافت، شتر را پى کنید» چنین کردند و شتر از پا درآمد و جنگ به پایان رسید، «طلحه» و «زبیر» هر دو به قتل رسیدند (طلحه در میدان جنگ به وسیله یکى از همرزمانش یعنى مروان، و زبیر در بیرون صحنه) و روز اوّل «ماه رجب» بود که امیرمؤمنان على(علیه السلام) «عایشه» را به خاطر احترام پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) محترمانه به مدینه فرستاد.
در این جنگ به گفته بعضى ده هزار نفر و به روایتى هفده هزار نفر از طرفین کشته شدند و با این ضایعه عظیم نخستین مخالفت جدّى، درهم شکسته شد و مسئولیّت آن برگردن آتش افروزان جنگ قرار گرفت.
/پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیتالله مکارم شیرازی
هدایت شده از کشکول نیکان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تا که امام عاشقان غائب است
اطاعت از «خامنهای» واجب است ...
#جنگ_پرچمها
در جنگهای قدیم، پرچم نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در فرایند پیروزی یا شکستها داشت.
قطع کردن دست علمدار و پرچم بدستان و انداختن علم و پرچم طرفها، به نوعی یک پیروزی بحساب می آمد.
تا جایی که اگر دیگر پرچمی از طرفی بلند نمیشد، به منزله پایان جنگ و شکست بود.
حجاب در اسلام دقیقا به منزله همان پرچم است.
نشانه اسلامیت است.
تظاهرات خدا برای اثبات جامعه ایمانی است.
اهمیتش در حال حاضر به اهمیت خود انقلاب است.
درک این اهمیت را فقط شهدایی فهمیدند که در چکاچک نبرد و در هنگامه خون و جان، سفارش و وصیتشان به حفظ این #پرچم_انقلاب بود.
انداختن این پرچم از نقشه های اصلی دشمن است.
طراحی پلنهایی همانند چهارشنبه های سفید و در وقایع اخير، شعار پر رنگ "زن، زندگی آزادی" همه و همه برای به زمین انداختن این پرچم است.
عقب نشینی در مقابل این جنگ رو در رو که ادامه همان #جنگ_ترکیبی است، یعنی پذیرفتن شکست و اعلان پیروزی دشمن.
نگذارید که این علم به زمین بیافتد.
خوب گوش کنید، صدای "هل من ناصر ینصرنی" را بخوبی میشنوید.
دین خدا را باید یاری کنید.
ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم...
#حجاب
#پلن_دوم
#جنگ_ترکیبی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نماینده ایرلند در پارلمان اروپا: آیا ما در مورد جنایات جنگی اسرائیل صحبت می کنیم؟ نه! آیا همانگونه که علیه روسیه اعمال کردیم، اسرائیل را نیز تحریم می کنیم؟ نه!
🔹ریچارد بوید بارت: شما در کنار نخست وزیر اسرائیل بودید و یک کلمه هم نگفتید!
اتحادیه اروپا از تحریمها فقط برای منافع خود استفاده میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آدم عاقل یه کوچولو فکر کنه میفهمه چی به چیه ولی با این حال بعضیا لازمه ببینن چت لو رفته ی براندازا رو 👆 باشد که عقل نداشتشون رو به کار بگیرند .
بیچاره ها برای آدم فروشهای پول پرست دارید پادویی و عملگی میکنید. به خودتون بیاید .
حمام روح.mp3
2.98M
#استاد_شجاعی
#یک_دقیقه_حرف_حساب
💥 حمام روح!
- برای باز شدن گره های کور زندگی
- رفع مشکلات روحی و روانی
- و کسب شادی و آرامش در دنیا و آخرت
✨ این عمل رو حتـــــما در برنامه زندگیتون قرار بدین ☜ "هر روز"
منبع: مجموعه استغفار
-543416576_-1212165787.m4a
43.27M
سخنرانی خانم عشرت شایق با موضوع:
تبیین شبکه های اجتماعی
مسجد انصار المهدی
۱۱ آذرماه ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 دستور مهم رئیس قوه قضائیه؛ دروغگویان و تحریف کنندگان را به سرعت احضار و اگر دفاع موثری نداشتند تعقیب قضایی کنید
🔹 اژهای: دروغ پردازان، تحریف کنندگان، کسانی که پیامهای دروغین منتشر و مردم را تحریک میکنند، افرادی که حرفی میزنند و موجب تشویش میشوند و با دروغ خود مردم را نگران میکنند را به سرعت احضار کنید.
🔹از این افراد توضیح بخواهید و چنانچه توضیح و دفاع موثری نداشتند آنها را تعقیب قضایی کنید.
تجربه باور نکردنی دختر انگلیسی در #قطر
الی مولوسون، هوادار تیم فوتبال انگلیس:
🔹بهعنوان دختری که در #انگلیس بزرگ شدهام، هرگز باور نمیکردم که میتوان بدون #آزار_جنسی بیرون رفت! در قطر ۲۰۲۲ به چیزی دست یافتم که هرگز آرزویش را هم نمیکردم! من حتی یک تیکه خیابانی هم نشنیدم. احساسِ #امنیتِ باورنکردنی دارم.
🔴 تو دهنی محکم حاج مهدی سلحشور به لیدر کودتاگران رسانه ای اصلاحات
جناب عبدی
کافر همه را به کیش خود پندارد !
این دولت مثل دوستان شما نیست که تا به قدرت رسیدن تا آبدارچی ادارات رو عوض کنن
اصلا اشکال کار همینجاس که مهلت زیادی دادن به مدیران دولت قبل
آقایونی مثل شماها که یه روز از دیوار لانه جاسوسی بالا می رن و یه روز عذرخواهی می کنن، آقایون استحاله شده، خسته و بی انگیزه، الانم زیادن و متاسفانه داریم ازشون می خوریم و باز تحملشون می کنیم!