📌آیا همگرایی ایران و عربستان، اختلافات لبنان را حل خواهد کرد؟
🔹حسن الدر تحلیلگر سیاسی لبنانی در گفتگو با شفقنا لبنان گفت: «توافق ایران و عربستان بین دو کشوری رخ داده است که اتفاق نظر بین آنها بیشتر از اختلافات میان آنهاست و زمان بندی آن غافلگیرانه است زیرا در سکوت روی آن کار می شد.»
🔹الدر با اشاره به اینکه این توافق بزرگترین دلیل بر تغییر سیاست بین الملل و تغییر موازنه قدرت در جهان است و این همان چیزی است که چین، روسیه و ایران به آن نظر دارند یعنی چند قطبی بودن به جای تک قطبی بودن آمریکا، اظهار کرد: «این توافق تا این حد بر شکل سیاست های بین المللی تاثیر می گذارد البته اگر از سوی جناح های غربی تخریب نشود، علاوه بر این، چنین توافقی برای عربستان گامی مثبت و جسورانه است.»
🔹وی در پاسخ به این سوال که آیا این توافق تغییری جدید و غافگیرانه بر اوضاع لبنان خواهد داشت یا خیر؟ افزود: «سرفصل های درگیری بین ایران و عربستان در چهار عرصه یمن، سوریه، عراق و لبنان خلاصه می شود و در طول دوماهی که به ازسرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی مجدد سفارتخانه ها و نماینده های دیپلماتیک اختصاص داده شده، گره ها یکی پس از پس از دیگری در همه اماکن درگیری گشوده خواهد شد.»
🔹تحلیلگر لبنانی با اشاره به اینکه بزرگترین گره در لبنان، انتخاب رئیس جمهوری است، بیان کرد: «بدون شک راه حل از آنجا آغاز خواهد شد و ما بیشتر از هر زمانی به پر کردن خلأ ریاست جمهوری نزدیکتریم و سخنان امید بخشی شنیده می شود.»
🔹الدر در ادامه با اشاره به اینکه به عنوان خوانش اول، شانس سلیمان فرنجیه برای رسیدن به پست ریاست جمهوری لبنان بیشتر از بقیه است، تصریح کرد: «لبنان در نهایت، کشور سازش است. برخی معتقدند که نام فرنجیه بر اساس یک نامزد توافقی مطرح شده است در حالی که رابطه اش با کشورهای عربی، سوریه و همه اعراب خوب است و ماهیت خصمانه ندارد. »
🔹الدر ادامه داد: «چشم انداز فرایند سیاسی لبنان پیش از اعلام توافق ایران و عربستان مسدود بود و به محض اعلام این توافق، لحن سخنان تغیر کرد و بازتاب مثبتی روی همه داشت.»
🔹این تحلیلگر سیاسی لبنانی افزود: «اگر توافق، بدون دخالت های خارجی حاصل شود، شاهد مرحله ای مشابه مرحله سال ۱۹۷۵ پس از پایان جنگ داخلی و آغاز عمل براساس توافقنامه طائف خواهیم بود که مرحله سیاسی جدیدی برای لبنان خواهد بود زیرا از سال ۲۰۰۵ میلادی یعنی سال های پس از ترور رفیق حریری، لبنان جنگ های متنوع، ترورها، انفجارها و جنگ های اسرائیلی و تکفیری را از سر می گذراند و آخرین آنها اقتصادی است که آخرین فصل از فصول رویارویی است و پس از شکست تلاش ها، طرف ها به سمت این توافق رفته اند با این اعتقاد که توافق حاصل می شود.»
🔹پژوهشگر سیاسی لبنانی با اشاره به وساطت چین برای همگرایی بین ایران و لبنان گفت: «پس از آنکه غرب در طول بیست سال روی تغذیه فتنه بین دو کشور کار کرد تا به آنها تحمیل کند که ایران دشمن اصلی است نه اسرائیل، چین وارد عمل شد و ظرف چند ماه توانست بین دو کشور همگرایی ایجاد کند.»
🔹وی افزود: «در سال های اخیر چین به عنوان یک قدرت اقتصادی بزرگ از آمریکا سبقت گرفته و امروز نقش دیپلماتیک این کشور با سیاست معروف آن مبنی بر عدم دخالت در امور کشورها در حال بروز است. این کشور همواره از تمامیت ارضی کشورها و حق ملت ها در تعیین سرنوشت سخن می گوید.»
🔹الدر هشدار داد: این نگرانی وجود دارد که اسرائیل و آمریکا برای از بین بردن این همگرایی تلاش کنند زیرا این اقدام عربستان بسیار تاریخی و جسورانه است.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساعت گرانقیمت مکرون جنجالساز شد
🔸در تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده است، مکرون در یک مصاحبه تلویزیونی که از مردم فرانسه میخواهد فداکاری کنند، خود ساعت گرانقیمتی که گفته شده قیمت آن به ۸۰ هزارو یورو میرسد در دست دارد.
🔹او که متوجه این تناقض شد، حین مصاحبه تلوزیونی زنده به صورت پنهانی ساعت مچی خود را از دستش بیرون آورد!
امام جمعه گلستان: حجاب اصلیترین رکن جمهوری اسلامی است؛ مسئولان در خصوص حجاب عقب نشینی نکنند/ با کسانی که تظاهر به روزه خواری میکنند برخورد جدی شود
🔹محمود نورپور: ما از مسئولین متولی خواستاریم در ادارات، اماکنها، درمانگاهها، داروخانهها، بازار، فروشگاهها، مدارس، دانشگاهها حجاب را کنترل کنند.
🔹از نیروی انتظامی و عامران امر به معروف و نهی از منکر درخواست داریم با کسانی که تظاهر به روزه خواری دارند برخورد جدی کند./ مهر
#بسماللهالرحمنالرحیم
عَلَّمَهُ الْبَيَانَ (4)
/الرحمن
به او بيان آموخت.
🌺🌺🌺
حضرت على عليه السلام مى فرمايد: «لاتجعلنّ ذرب لسانك على من انطقك و بلاغة قولك على من سدّدك»(41) تندى و تيزى زبانت را براى كسى كه تو را سخن گفتن تعليم داده قرار مده و بلاغت و زيبايى كلامت را به رخ كسى كه گفتار تو را قاعده مند و زيبا كرده، مكش.
قدرت بيان و سخن گفتن، هديه الهى به انسان است و قرآن براى شيوه بيان دستوراتى داده است، از جمله:
مستدل و محكم باشد. «قولاً سديداً»(42)
پسنديده و به اندازه باشد. «قولاً معروفاً»(43)
نرم و مهربانانه باشد. «قولاً ليّناً»(44)
شيوا و رسا و واضح باشد. «قولاً بليغاً»(45)
كريمانه و بزرگوارانه باشد. «قولاً كريماً»(46)
زيبا، نيكو و مطلوب باشد. «قولوا للنّاس حسناً»(47)
بهترين ها گفته شود. «يقولوا الّتى هى احسن»(48)
حتّى مجادلات و گفتگوهاى انتقادى، به بهترين وجه باشد. «جادلهم بالّتى هى احسن»(49)
-----
41) نهج البلاغه، حكمت 411.
42) نساء، آيه 9.
43) بقره، آيه 235 .
44) طه، آيه 44.
45) نساء، 63.
46) اسراء، 23.
47) بقره، 83 .
48) اسراء، 53 .
49) نحل، 125.
🌺🌺🌺
- علم، برترين كمالى است كه خداوند به انسان عطا كرده است. «علّم... علّمه» (علم و تعليم قبل و پس از خلقت انسان تكرار شده است)
- زبان و لغت خاص مهم نيست، اصل قدرت بيان مهمّ است. «علّمه البيان»
- زبان، وسيله بيان است، اصل بيان هديه الهى است. «علّمه البيان»
- پدر و مادر، قوّه ى سخن گفتن را كه خداوند در نهاد هر نوزادى نهفته است، آشكار مى كنند و به فعليّت مى رسانند. «علّمه البيان»
- آفرينش انسان در ميان دو تعليم الهى قرار گرفته است. «علّم القرآن، خلق الانسان، علّمه البيان»
- قدرت بيان، جلوه اى از رحمت الهى است. «الرّحمن... علّمه البيان»
- كسانى كه توانايى سخن گفتن به چند زبان را دارند، هنر خود را از خدا بدانند. «علّمه البيان»
- علمى مورد ستايش است كه بيان شود. «علّم القرآن... علّمه البيان»
#اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم