هدایت شده از المرسلات
💢ذوق عرفانی در درک اسرار معارف قرآن و مناجات ائمه (ع)
🔰امام خمینی (ره)
🔹چه بسا مسائل عرفانی که در قرآن و مناجاتهای ائمه اطهار (ع) و همین مناجات شعبانیه مسائل عرفانی هست که اشخاص، فلاسفه، عرفا تا حدودی ممکن است ادراک کنند، بفهمند عناوین را، لکن آن ذوق عرفانی چون حاصل نشده است نمی توانند وجدان کنند.
🔹آیه شریفه در قرآن: ثُمَّ دَنی فَتَدَلَّی فَکَانَ قَابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدْنَی، خوب، مفسرین، فلاسفه در این باب صحبتها کردند، لکن آن ذوق عرفانی کم شده است.
🔹اِلهی هَبْ لِی کَمالَ الاْنْقِطاعَ اِلَیْکَ وَ اَنِرْ اَبْصَارَ قُلُوبِنا بِضِیاء نَظَرِها اِلَیْکَ حَتّی تَخْرِقَ اَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ اِلَی مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ وَ تَصیرَ اَرواحَنا مُعَلَّقَهً بِعِزّ قُدْسِکَ اِلهی وَاجْعَلْنِی مِمَّنْ نادَیْتَهُ فَاجابَکَ وَ ناجَیْتَهُ فَصَعِقَ لِجَلالِک. اینها عناوینشان را خیال می کند انسان، خوب، ما هم می دانیم. نه عارف و نه فیلسوف و نه دانشمند نمی توانند ذوب کنند چی هست مسئله.
🔹مسئلۀ فَصَعِقَ لِجَلالِکَ که مبدأش قرآن است: و خَرَّ موسی صَعِقاً، مسئله ای است که انسان گمان می کند که خوب افتاد غش کرد «صَعِقَ» یعنی غش کرد، اما این غش چی بوده است؟ غش حضرت موسی چی بوده است؟ این مسئله ای نیست که غیر موسی بفهمد. یا: دَنی فَتَدَلّی را، این مسئله ای نیست که غیر آن کسی که «دُنُوّ» پیدا کرده است بتواند فهم کند، ادراک کند، ذوب کند.
🔹یا همین جملاتی که در این مناجات بزرگ است و بعض جملات دیگری که در آن هست، مسائلی است که به حسب ظاهر سهل است و واقعاً ممتنع است. ریاضات بسیار می خواهد تا انسان بتواند بفهمد که «ناجیته» [با فتح تا] نه ناجیته [با ضم تا]، «ناجَیتَه» این چی است؟ خدا با آدم مناجات می کند، چی است مناجات؟ چه خواسته اند ائمه؟ چی بوده است این؟ بین آنها و خدای تبارک و تعالی چه مسائلی بوده است؟ هَبْ لِی کَمالَ الاْنْقِطاعِ اِلَیْکَ کمال انقطاع چی است؟ وَ بِیَدِکَ لابِیَدِ غَیْرِکَ زِیادَتی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرّی؛ خوب، آدم به حسب ظاهر می گوید خوب، همه چیز با اوست. اما وجدان این مطلب که هیچ ضرری به ما نمی رسد الا به دست اوست، هیچ منفعتی نمی رسد الاّ به اوست، اوست ضارّ و نافع، اینها چیزهایی است که دست ماها از آن کوتاه است.
🔹و دعا کنید که خدای تبارک و تعالی به ما توفیق بدهد که در این ماه شریف و ماه شریف رمضان از این مسائل هم یک حظی ولو یک جلوۀ کوچکی در دلها و قلبهای ما واقع بشود، و لااقل مؤمن به این بشویم که قضیّۀ «صَعِقَ» چه قضیه ای است. مؤمن به این بشویم که مناجات خدا با انسان چی هست. مناجات را مؤمن بشویم به آن، انکار نکنیم، نگوییم اینها حرفهای درویشی است. همۀ این مسائل در قرآن هست به نحو لطیف و در کتب ادعیۀ مبارکۀ ما که از ناحیۀ ائمۀ هدی وارد شده است، همۀ این مسائل هست، نه به آن لطافت قرآن، لکن به نحو لطیف. آن هم و همۀ اشخاصی که بعدها این اصطلاحات را به کار برده اند فهمیده و نفهمیده از قرآن و حدیث گرفتند، و ممکن است که اصل مسندش هم درست ندانند؛ البته به حقیقت اش هم کم آدمی است که می تواند پی برد تا چه رسد به اینکه ذایقۀ روح بچشد این را. چشیدن ذایقه یک مسئلۀ فوق این مسائل است.
📚صحیفه امام ج۱۷ ص۴۵۵
#اخلاق_و_عرفان
#در_مدرسه_امام_خمینی
➖➖➖➖➖➖➖➖
🌐فاطر، حوزه علمیه عصر انقلاب👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
تحلیل دینی سیاسی اقتصادی
🔈🔈#بشنوید 💠توصیه های کاربردی برای حل مشکل #برنامه_ریزی 🔰استاد علی فرحانی 💢تفاوت #مراقبه، لطف مراق
♨️ محاسبه مراقبه می آورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد
☘ حضرت استاد علامه حسن زاده (رحمه الله):
☘ عزیزان! خودتان را حساب کنید تا مصداق "یدخلون الجنه یرزقون فیها بغیر حساب" باشید، از بدیها استغفار کنید و از خوبیها حمد کنید، که محاسبه مراقبه می آورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد.
📚 صراط سلوک، ص49
#فاطمیه رابا محاسبه ومراقبه ابتدای یک قیام قراردهید برای یک انقلاب عظیم ویک تحول شگرف به سمت خدا که مکتب فاطمه خلیفة الله میسازد.
مبانی روش سنتی.mp3
10.82M
✅جلسه اول: مبانی روش سنتی
📍 استاد سلیمانیان
روش سنتی _ کلام بزرگان.mp3
11.04M
✅جلسه دوم: روش سنتی در کلام بزرگان
📍 استاد سلیمانیان
روش سنت ۳ _ نکات.mp3
12.64M
✅ جلسه سوم: نکات روش سنتی
📍 استاد سلیمانیان
روش سنتی ۴ _ نکات.mp3
12.93M
✅جلسه چهارم: ادامه نکات روش سنتی
📍 استاد سلیمانیان
روش سنتی ۵ _ تحلیل متن.mp3
12.86M
✅ جلسه پنجم: روش تحلیل متن
📍 استاد سلیمانیان
روش سنتی ۶ _ اصطلاحات علمی.mp3
10.73M
✅ جلسه ششم: اصطلاحات علمی
📍 استاد سلیمانیان
هدایت شده از تحلیل سیاسی منطقه و جهان
هدایت شده از خبرگزاری فارس
مدارسی که فردا مجازی هستند
🔹مرکزی: تمام مقاطع اراک در نوبت صبح
🔹لرستان: تمام مقاطع الیگودرز و بخش مرکزی ازنا بهجز آنها که امتحان نهایی دارند
🔹قم: تمام مقاطع سلفچگان، خلجستان، قاهان و روستاهای کهک
🔹قزوین: مدارس نوبت صبح پیشدبستانی و ابتدایی
🔹البرز: مهدهای کودک، پیشدبستانی و ابتدایی تمام استان
🔹اصفهان: تمام مقاطع فریدونشهر و ابتدایی فریدن و بوئین میاندشت
🔹همدان: تمام مقاطع کبودرآهنگ، رزن، درگزین، فامنین، گل تپه، سردرود و قهاوند و مهدهای کودک، پیشدبستانی، ابتدایی و متوسطه دوره اول در بهار و لالجین و مهدهای کودک، پیش دبستانی و ابتدایی نواحی یک و دو همدان، نهاوند، اسدآباد، ملایر، سامن، جوکار و خزل در نوبت صبح
@Farsna