خدیجه س🌺
💐💐💐💐💐💐💐💐💐
عشق عالمی سرلوحیه شیدادی خدیجه
دیـن مکتبــینه یـار توانـادی خــدیجــه
پیغمبریلـه وصــلت ائدوب ماه ربیــعده
دلـداده ی شـوریده طـاهادی خــدیجــه
ابرازائلوب دیلده کی معیــاریله عشقین
یوخ مثلی کمالاتیـده تنهـادی خــدیجـه
اســلامه گوره ئوزدی الـین ماملکــیندن
بیـرعبدمطــیع عاقلــه دانادی خــدیجـه
دهم ماه ربیع الاول سالروز ازدواج
حضرت رسول اکرم (ص)باحضرت
خدیجه مبارک باد
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨
#جشن_ازدواج_پیامبر_ص
#غزل
#سبک سر کوه بلند فریاد کردم
#سبک سه. پنج روزه که بوی گل
مُحمّد را نكو همسر خدیجه
عزیز قلب پیغمبر خدیجه
یقین باشد، پس از زهرا و زینب
بود از هر زنى برتر، خدیجه
(مبارکه یانبی،۳ برتو خدیجه)
پناه امتى بود و نبى را
به روز بى كسى، یاور، خدیجه
گهى غمخوار، او هنگام سختى
صفا بخش دل شوهر، خدیجه
گهى با خندهى نوش آفرینش
سرور قلب آن سرور، خدیجه
میان دلبران، همتاى او كیست؟
دل «لولاك» را دلبر، خدیجه
زنى چون حوریان، مجذوب شوهر
همه آسایش همسر، خدیجه
وجود «رحمة للعالمین» را
پرستار و نوازشگر، خدیجه
گرفته با ادب، چون هالهى نور
چراغ وحى را در بر، خدیجه
به طوفان بلا، چون كوه، محكم
به كشتى امان، لنگر خدیجه
مبارز محرمى، همراز و نستوه
شكوه غم، ز پا تا سر، خدیجه
توان بخش صفوف مؤمنان بود
به تنهایى چو یك لشكر، خدیجه
چو میشد سنگباران خانه ى او
به پیش مصطفى سنگر،خدیجه
به شام تار خورشید نبوّت
بود مهتاب روشنگر، خدیجه
وفا و عشق و عفّت، زینت اوست
ندارد غیر ازین زیور، خدیجه
چه خوش «اللَّه اكبر» گفت و بگذشت
ز جان و مال و سیم و زر، خدیجه
همین وارستگى، شایستهى اوست
چو زهرا را بود مادر، خدیجه
كشد بار عطاى آسمانى
چو باشد مادر كوثر، خدیجه
چه كوثر، آن كه یكتا همچو طاهاست
صدف شد بر چنین گوهر، خدیجه
ز نامش مادران برخود ببالند
كه دارد یك چنین دختر، خدیجه
چه خوش باشد غلام خود بخواند
«حسان» را در صف محشر، خدیجه
✍(#حسان)
🌺🍃
خدیجه س🌺
💐💐💐💐💐💐💐💐💐
عشق عالمی سرلوحیه شیدادی خدیجه
دیـن مکتبــینه یـار توانـادی خــدیجــه
پیغمبریلـه وصــلت ائدوب ماه ربیــعده
دلـداده ی شـوریده طـاهادی خــدیجــه
ابرازائلوب دیلده کی معیــاریله عشقین
یوخ مثلی کمالاتیـده تنهـادی خــدیجـه
اســلامه گوره ئوزدی الـین ماملکــیندن
بیـرعبدمطــیع عاقلــه دانادی خــدیجـه
دهم ماه ربیع الاول سالروز ازدواج
حضرت رسول اکرم (ص)باحضرت
خدیجه مبارک باد
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨
سرود ازدواج پیغمبر صلوات الله علیه و آله با حضرت خدیجه سلام الله علیها
گلِ خنده بر جمالِ حضرت احمد مبارک
سالروز ازدواج مصطفیَ الاَمجد مبارک
دَهِ ماهِ ربیع،دلم دور از غم است
شب دامادیِ،رسولِ اکرم است
مدد یا مصطفی...
عالَمی سرشارِ نور و فیضِ بی پایان و رحمت
شد خدیجه مُفتَخَر بر وَصلِ درگاهِ نَبوّت
شعف شد بی کران،ملائِک گل فشان
شده دریای نور،زمین و آسمان
مدد یا مصطفی...
یا محمد ما تمامی سائل درگاهت هستیم
بر عطایت دل بِبَستیم بر سرِ راهت نشستیم
به وادیِ وِلا،به حقّ اولیا
بده بر عاشقان،براتِ کربلا
حسین جانم حسین..
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨
4_6006071748351494963.opus
323.5K
سرود ازدواج پیغمبر صلوات الله علیه و آله با حضرت خدیجه سلام الله علیها
گلِ خنده بر جمالِ حضرت احمد مبارک
🌺🌺🌺🌺🌺
روز دهم ربیع الاول سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س) است، درست ۲۵ بهار از عمر گرانبها و پربرکت پیامبر میگذشت که با بانوی چهل سالهها به نام «خدیجه» است. » که برترین بانوی روزگار خویش بود، پیمان زندگی مشترک را امضاء کرد و فصلی در زندگیاش آغاز شد.
به بهانه سالروز ازدواج پبامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) نگاهی کوتاه به ازدواج این دو بزرگوار میاندازیم.
خدیجه زنی بازرگان و دارا بود که به اِمرأةالقریش (یعنی شاهزاده خانم قریش) شهرت داشت. طبق برخی از نقلها خدیجه پیش از پیامبر اسلام، دو بار ازدواج کرده بود (ابی هاله هند بن زراره تمیمی و عتیق بن عائد مخزومی). اما محققین از جمله جعفر مرتضی عاملی بر این عقیدهاند که خدیجه قبلاً با کسی ازدواج نکرده بود و اولین و تنها ازدواج او، ازدواج با پیامبر اسلام بود حضرت خدیجه بیشتر در خرید و فروش بود.
ازدواج پبامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) شباهتی به ازدواجهای شناخته شدهاند، زیرا در بینظیری و ویژگیهای خاصی دارند. ازدواج پبامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) از سفر کاری پیامبر و همراه شدن با حضرت خدیجه آغاز شد.
هر چند چند سطح از زندگی پیامبر و ثروتمندترین بانوی عرب بود، اما آن بانوی خردمند شنیده بود و خوب میدانست که آینده درخشان و بسیار امیدبخشی در انتظار پیامبر است. از همین رو بانو با قداست و هوشمندی موضوع ازدواج را پیامبر اکرم مطرح کرده و پیامبر از ایشان خواستند تا از طریق پدر خود «خویلد» یا عمویش از او خواستگاری کند.
❤️🌺👇🏻👇🏻
ماجرای ازدواج پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س)
از طرفی پیامبر اسلام آغاز زندگی مشترک خود را با همسری که از نظر ظاهری هم کفو نبودند به صلاح نمیدید و از این رو به درخواست ازدواج حضرت خدیجه (س) پاسخ منفی دادند.
اما از آنجایی که حضرت خدیجه بانویی آگاه و بافضیلت بود در برابر دلیل پاسخ منفی پیامبر به ازدواج با او گفت: «آیا کسی که تصمیم گرفته است خود را به پیامبر ببخشد و جان ناقابل را فدای او کند، برای او مشکلی است که ثروت و. دارایی خود را نیز بر او ببخشد و هر چه دارد همه را نثار قدم دوست کند؟» و با این دیدگاه بود که از پیامبر کرد تا عموهای خویش را به خانه پدرش «خویلد» گسیل دارد و رسمی از او خواستگاری کند.
عموهای پیامبر پس از شنیدن این خبر شادی بخشی که در نوع خود بی نظیر بود، شگفت زده شدند و عمه های آن حضرت نیز با شنیدن خبر این پیشنهاد از سوی بانوی حجاز، در بهت و حیرت فرورفتند، چرا که براستی هم، رخداد شگرفی بود.
آنها به اقامتگاه بانوی حجاز شتافتند و او را از پدرش «خویلد» یا عمویش، برای پیامبر خواستگاری کردند. وقتی موضوع مهریه پیش آمد که باید مهریهای درخور مقام و موقعیت بانوی بزرگ حجاز از سوی پیامبر تقدیم شود.
در این لحظه دگرباره با نوی حجاز به کار جالب و شگرفی دست زد و با اهدای چهار هزار دین به پیامبر، از او استفاده کرد که آن را به عنوان مهریه به پدرش «خویلد» بپردازد، گرچه در یک روایت آمده است که جناب. «ابوطالب» مهریه را با سرفرازی و شادمانی از اموال خویش تقدیم داشت و پیمان زندگی مشترک به امضاء رسید.
ابوطالب در مراسم ازدواج پیامبر اسلام و خدیجه که در حضور خویلد (پدر خدیجه) و عمرو بن اسد (عموی خدیجه) برگزار شد، خطبه ازدواج را چنین خواند: «سپاس پروردگار کعبه; او که ما را از نسل ابراهیم و فرزندان اسماعیل قرار داد و در حرم امن خود ساکن ساخت. او ما را حاکمان خود قرار داد و به سرزمینی که در آن هستیم، برکت بخشید. فرزند برادر من (محمد بن عبدالله) کسی است که هیچ مردی از قریش همسان و همسنگ او نیست، از همگان برتر است و در بین آفریدگان خداوند همتایی ندارد.
او اگر چه مال و دارایی زیاد ندارد، ولی مال مانند سایهای گذرا و نابود میشود. آنچه مهم است این است که او به خدیجه اشتیاق دارد و خدیجه نیز به او مشتاق است. پس او را به ازدواج محمد در آورید و مهریه او بر درمان من است. هر مقدار و هر وقت که درخواست کنید تقدیمتان میکنم و سوگند به پروردگار این خانه (کعبه) است که محمد (از نعمتهای خداوند) بهرههای فراوان دارد. دین او همه جا تحلیل شده و بینش (نظر) او کامل و بدون عیب است.»
بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۵ --- مناقب آل ابیطالب الصحیح من سیرة النبی، ج ۲، ص ۱۱۰.
پیامبر (ص) ۱۵ سال قبل از هجرت با حضرت خدیجه کبری (س) ازدواج کردند.
در احادیث منابع شیعه و اهل سنت آمده است که حضرت خدیجه (س) بنت خویلد بن اسد، در دانش و اطلاع به کتب زمان خود معروف بوده است.
او از زنان قریش بوده و علاوه بر آن بر کثرت اموال و املاک، به عقل و کیاست نیز بر دیگران برتری داشتند و در آن زمان یا را «طاهره»، «مبارکه»، «سیده نسوان» و «ملکه بطحاء» مینامیدند. حضرت خدیجه (س) ۲۴ سال و یک ماه با پیامبر (ص) زندگی کرد، و تا آن حضرت زنده بود، پیامبر (ص) همسر دیگری اختیار نکرد. همچنین حضرت خدیجه (س) جمیع اموال خود را به پیامبر (ص) پیشنهاد کرد.
از احادیث مشهور میان شیعه و اهل سنت این حدیث است که پیغمبر (ص) فرمود: از مردان گروه زیادی به کمال رسیدند و از میان زنان فقط ۴ زن به کمال رسیدند: آسیه دختر مزاحم، زن فرعون، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد. و فاطمه دختر محمد؛ و در حدیث دیگری فرمودند: خدای عز و جل از زنان عالم چهار زن را برگزید: مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه. و در عیاشی از امام باقر (ع) از رسول خدا (ص) روایت شده که فرمودند: در شب معراج، چون بازگشتم از جبرئیل پرسیدم:ای جبرئیل آیا حاجتی داری؟ گفت: حاجت من آن است که خدیجه را از جانب خدای تعالی و از جانب من سلام برسانی. و در الغمة از علی (ع) روایت کرده است که روزی رسول خدا (ص) در پیش زنان خود بود و در هنگام نام خدیجه برده آن حضرت گریست، عایشه گفت: این چه گریه است که برای پیرزنی از بنی اسد می باشد. کنی؟ حضرت با ناراحتی فرمودند: او زمانی مرا تصدیق کرد که شما تکذیبم کردید، و به من ایمان آوردید وقتی که شما به من کافر بودید و برای من فرزند زاییدید که شما عقیم ماندید. عایشه می گوید: از آن پس هرگاه می خواستم به نزد رسول خدا (ص) تقرب جویم به وسیله نام خدیجه تقرب می جستم. و ابن هشام در کتاب سیره از عبد الله بن جعفر بن ابیطالب روایت کرده که رسول خدا (ص) فرمود: من مأمور شدم تا خدیجه را به خانهای از در و لؤلؤ در بهشت بشارت دهم.
❤️🌺❤️🌺
ماه ربیع الاول به واسطه اعیاد و پیوند آسمانی حضرت خدیجه(س) و پیامبر اکرم (ص) از جمله ماه های پربرکتی است که مراسمات ازدواج بسیاری از جوانان در آن برگزار میشود. به همین مناسبت و سپری کردن دهم ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت محمد مصطفی (ص) با حضرت خدیجه (س) مادر امت اسلام، حجت الاسلام والمسلمین سید محسن ذوالفقاری خطیب و کارشناس امور دینی و مشاور ازدواج، در یادداشتی کوتاه درباره ویژگیهای این پیوند آسمانی گفت:
«بسم الله الرحمن الرحیم
روز دهم ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت خدیجه (س) و نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است. این ازدواج در طی اسلام ازدواج عجیبی است که خانم به خواستگاری آقا میرود و وقتی صحبت از مهریه میشود، هدایای بسیاری خانم از قبیل چهار هزار دینار به رسول مکرم اسلام تقدیم میکنند و از همین پول برای مهریه استفاده می کنند. نکته اینجاست که وقتی بانوی بزرگواری متوجه عظمت این مرد میشوند که ایشان قطعا در آینده پیامبر میشوند و تمام زبیاییهای عالم را در وجود این مرد پی می برند و خودشان به خواستگاری حضرت (ص) میروند. وقتی پیامبر اکرم (ص) با این خواستگاری مواجه میشوند، میفرمایند: «شما کسی را انتخاب کنید که از نظر دارایی نیز همکف شما باشد،» اما حضرت خدیجه (س) در پاسخ میفرمایند:«من هرچه دارم را میخواهم فدای راه تو کنم.» در سفری که غلام حضرت خدیجه (س) با پیامبر (ص) همسفر بود، پس از پایان سفر این غلام از کرامات اخلاقی حضرت رسول (ص) برای حضرت خدیجه (س) گفتند و این بانو شیفته رفتار حضرت محمد مصطفی (ص) می شوند و بلافاصله برای ازدواج پیش قدم میشوند. هنگامی که امر ازدواج جدی میشود، حضرت خدیجه (س) با عموی خود و پیامبر مکرم اسلام (ص) با حضرت ابوطالب مشورت کردند و این پیوند آسمانی را رقم زدند.
این نکته را خطاب به جوانان باید مطرح کرد که امروزه جوانان ما خودشان انتخاب میکنند و بیهیچ مشورتی پیش میروند. درصورتی که پیامبر ما و حضرت خدیجه (س) دو الگوی والای اسلام با بزرگان خود مشورت کردند. حضرت خدیجه (س) هرچه داشتند به پای حضرت محمد (ص) ریختند و بعد از بعثت نیز وقتی ایشان به رسالت و پیامبری مبعوث شدن، این بانوی عالیقدر تمام دارای خود را صرف تبلیغ و ترویج اسلام کردند.
درخصوص این ازدواج باید توجه کرد که وقتی دو نفر از لحاظ اعتقادی به تفکرات یکدیگر نزدیک هستند و خدا را در نظر دارند، ازدواجی زیبا دارند، چرا که پیامبر اسلام (ص) همسران دیگری هم داشتند، اما بسیار از حضرت خدیجه (س) یاد می کردند، حتی پس از مرگشان رسول مکرم اسلام (ص) می فرمودند در زمانی که همه من را کنار گذاشتند، تنها خدیجه (س) همراه من بود و هرچه داشت برای دینش خرج کرد.
❤️🌺❤️🌺❤️
ازدواج وقتی ازدواج اعتقادی است که اولویت اول زندگی دین و دینمداری باشد، آن ازدواج الهی است. ازدواجی که پایه آن مطالب روزمره و گذرای دنیوی باشد ازدواجی الهی نیست ما وقتی به زندگی پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) نگاه میکنیم، تماما زیبایی و تبلور بندگی را در آن مشاهده میکنیم. متاسفانه برخی از ما ازدواج هایمان با گناه شروع می شود و این زندگی در آن زیبایی دیده نمی شود.
ما باید زندگی و ازدواج پیامبر اکرم (ص) را سرلوحه خود قرار بدهیم، بنگریم که پیامبرمان چه معیارهایی را برای زندگی و حفظ دین خود در نظرگرفتند. زندگی مصداق زندگی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) است که امروزه می تواند استمرار داشته باشد.
متاسفانه امروزه حتی در جوامع مسلمان شاهد رشد صعودی طلاق هستیم، و این همه ریشه در این دارد که معیارهای ازدواج و زندگی مشترک از چارچوب الهی خارج شده و خدایی نیست. ما اگر بخواهیم از زندگی حضرت محمد مصطفی (ص) و حضرت خدیجه (س) درس بگیریم مبنای ما باید خدا باشد، چرا که حضرت خدیجه (س) هرچه داشتند فدای اسلام کردند و بعد از آن به زیبایی جایگاه و منزلت زن و مرد هر دو حفظ شد و به بهترین وجه زندگی کردند.
انشااله خدای تبارک و تعالی زندگی ما را زندگی الهی و خدایی قرار بدهد و این ایام مبارک را برای ما خجسته بگرداند.»
❤️🌺❤️🌺❤️🌺
عالم بیلیر عشقیله یانار جاندی بسیجی
هر لحظه ده آماده ی فرماندی بسیجی
اثبات ائله ییب جنگده اؤز عهد و وفاسین
مردِ عمل و فاتحِ میداندی بسیجی
چون درسین آلیب کرب و بلا مدرسه سیندن
حقّ اوسته فدا اولماقا عطشاندی بسیجی
مظلومین اولان یاره سینه مرهم و درمان
ظالم گؤزونه ناوک و پیکاندی بسیجی
بیگانه اگـــر بـادِ غـروریله دولانسا
ظؤلمت ائوینی ییخماقا طوفاندی بسیجی
غیرتله بو گون مملکتِ عشقه محافظ
حیثیّت و ناموسه نگهباندی بسیجی
ایثار و شهادتده اولان عالمه الگو
بو مرحله ده بهترین انساندی بسیجی
امنیّت و وحدت عملاً نطق و شعاری
دیوانسرادا رهبرِ وجداندی بسیجی
سازندگیِ مُلکِ شرافتده مؤثّر
آبادگرِ کشورِ ایراندی بسیجی
شیطانی لره باج وئره مُمکن دَییل، هیهات،
چون طالبِ حق ، دشمنِ شیطاندی بسیجی
خُلقی علوی، عشقی حسینی، هدفی حق
مستِ می و پیمانه ی عرفاندی بسیجی
واللّهی شرافتدن اوزاقدی دئمَسَم گر
عینِ شرف و معرفتِ جاندی بسیجی
اَل چکمه دادا مدرسه ی عشقِ خدادن
بو یئرده اؤزی خالقه مئهماندی بسیجی
.
دادا بیلوردی - اروند رود
1365 هجری شمسی
قزل گل حشم اولدی
#اوخشاما
1 ژوئن 2021نظر دهید1 دقیقه خوانده شده
اوخشاما درمورد شهدا
.
قزل گل حشم اولدی
درمدیم حشم اولدی
بیر آن آغلاماقا دوزمزدیم
آغلاماق پِئشم اولدی
.
.
من باخارام بوداغا
بلبل قونار بوداغا
داغین اریتدی منی
داغدا دوزمز بو داغا
.
.
عزیزیم خدا سنی
ساخلاسین خدا سنی
بیر آرزیم وار گوریدیم
هر گون یوخودا سنی
.
.
عزیزیم لالا داغی
بوریوب لالا داغی
هر یارادا ساغالسا
ساغالماز بالا داغی
جان اوسته دی قانلی گوزلر عهد و پیمان اوسته دی متن نوحه ترکی آذری شهادت ح
شهادت حضرت علی اکبر علیه السلام از زبان امام
******
الله الله اکبریم جان اوسته دی
قانلی گوزلر عهد و پیمان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
**
جان وئرور جانانیم ای جان صاحبی
گل صولور اغلور گلستان صاحبی
ال بالامین قانین ای قان صاحبی
نهضتیم احقاق قران اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
جان وئرور پیغمبره بنزر بالام
نور عین ساقی کوثر بالام
گل بالام اطهر بالام اکبر بالام
قانه غلطان سیر عرفان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
لبلریندن نغمه قران گلور
خنجر اوسته ن نیزه و پیکان گلور
اوغلومون الله باشیندان قالور
بیر بئله هنگامه ایمان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
سسلدی جدیم منی سیراب ائدوب
قلبیمی دوتقون سسی بی تاب ائدوب
یار اونا رضوانی فتح الباب ائدوب
مرغ روحی باغ رضوان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
اکبریم پوزدی پیامیندن منی
اغلادوب اخر سلامیندن منی
مست ائدوبدی قانلی جامیندن منی
قابلی باشی قانلی دامان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
خوشدی جان فکرین بو گون باشدان اتاخ
اکبریمله وصلت یاره چاتاخ
ایستورم بیر قبریده با هم یاتاخ
جلوه سی ائینه جان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
گر (کلامی) یا حسین.شهرت تاپوب
سن وئروبسن ابرو . عزت تاپوب
دوز قاتوبسان شعریوه قیمت تاپوب
پاک ادون اون یدی دیوان اوسته دی
گوزلیم جام وئرور الله اکبر یاره سی قان وئرور الله اکبر
******
برگزیده از کتاب اوای کلامی زنجانی فرد
نوشته شده توسط حسين محمدي
برچسبها: متن نوحه ترکی, کلامی زنجانی فرد, علی اکبر
+ نوشته شده در شنبه دوازدهم آذر ۱۳۹۰ساعت 14:33 توسط