🌺 کانال های رسمی استفتائات مقام معظم رهبری به زبان فارسی و ترجمه آن (به زبان های عربی ، اردو و انگلیسی ) در «پیام رسان ایتا» ایجاد شده است تا دسترسی بهتری برای فعالان عرصه تبلیغ دینی بین المللی و افراد مرتبط با شیعیان و مخاطبان خارجی فراهم گردد:
📍فارسی:
https://eitaa.com/joinchat/80609296C8716f12e7c
📍عربی:
https://eitaa.com/joinchat/1323368587C4186f55afb
📍اردو:
https://eitaa.com/joinchat/1328414859C78ae2d2737
📍انگلیسی:
https://eitaa.com/joinchat/1326841995C25094979f5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸آیت الله جوادی آملی حفظه الله
🌺حفظ نظام #واجب_عینی است
تضعیف نظام، تفرقه افکنی و هر اقدامی که سبب طمع بیگانه باشد #حرام_عینی است.
#رویداد_تاریخی
🔹ورود "مسلم بن عقيل" نمايندهي امام حسين(علیه السلام) به كوفه(60 ق)
🌸مسلم بن عقيل، نماينده و پسر عموي امام حسين(علیه السلام) به منظور دعوت ازمردم كوفه و آگاهي از ميزان وفاداري آنان به امام، وارد اين شهر شد. مردم كوفه، قبلاً با ارسال نامههاي فراوان، خواستار عزيمت امام به اين شهر و رهبري آنان براي مبارزه با حكومت ستمكار اموي شده بودند. در بدو ورود مسلم به كوفه، وي نامهي امام را كه حاكي از دعوت مردم كوفه به قيام بود، براي آنان قرائت كرد و دراندك زماني، حدود 18 هزار نفر با وي بيعت كردند. پس از آن، مسلم، بيعت گستردهي اهالي كوفه را به اطلاع امام رساند. اما اندكي بعد، مردم كوفه تحت تأثير تبليغات و تهديد و تطميع ابن زياد، حاكم جديدِ كوفه، بيعت خود را با امام ، ناديده گرفتند. آنها حتي پا را فراتر گذاردند و گروهي از آنها عازم جنگ با امام شدند. مسلم بن عقيل هم كه در كوفه تنها مانده بود، به دست ماموران اموي اسير شد و به شهادت رسيد.
#سیره_خانواده_تراز
🔹اثرات روانشناختی بدخلقی
🌺همانگونه كه رهيابى به سعادت خانواده به عوامل متعددى بستگی دارد نگونسارى و تيرهبختى آن نيز بر اثر علل و عوامل مختلفى ممكن است رخ دهد كه جهت بهداشت و سلامت خانواده، آگاهى از آنها ضرورى است. یکی از آن آفات بدخلقی است.
بدخلقى صفت بسيار زشتى است كه زندگى انسان را تيره و تار مىسازد و صفا و صميميت را از شخص بدخلق و آشنايان و اطرافيانش دور مىكند و تشويش و وحشت مىآفريند.
امام على عليه السلام مىفرمايد:
🔹«لا وَحْشَتَةَ اوْحَشُ مِنْ سُوءِ الْخُلْقِ» هيچ وحشتى ترسناك تر از بدخلقى نيست.
زن يا مرد بداخلاق، علاوه بر اينكه خود همواره دچار بيمارى و اضطراب روحى
ست زندگى را بر ديگران نيز تلخ مىكند و محيط خانه را- كه بايد كانون صفا و آرامش باشد- به جهنمى غيرقابل تحمّل تبديل مىكند. فرد بداخلاق همه اهل خانه و اقوام و خويشان را ملول و افسرده مىسازد و آنان را از خود منزجر مىكند آن امام فرمود:
🔹«مَنْ ساءَ خُلْقُهُ مَلَّهُ اهْلُهُ» هر كس بدخلق شود، خانوادهاش از او منزجر مىشوند.
تداوم اين وضعيت كشنده به اندازهاى ايجاد تنفّر مىكند كه اهل خانه به مرگ او راضى مىشوند! آن حضرت فرمود:
🔹«مَنْ ساءَتْ سَجِيَّتُهُ سَرَّتْ مَنِيَّتُهُ» هر كس بداخلاق شود، مرگش شادى آفرين است!
🌺خدمت تربیت
🌸امام خمینی:
شما اگر بتوانید این بچهها را تربیت کنید به طوری که از اول بار بیایند به اینکه خداخواه باشند، توجه به خدا داشته باشند، شما اگر عبودیت الله را و پیوند با خدا را به این بچهها تزریق کنید، و بچهها زود قبول میکنند امر را، اگر عبودیت خدا را به اینها و تربیت الهی را و آنکه هرچه هست از اوست به اینها القا کنید، و آنها بپذیرند، خدمت کردید به این جامعه و اگر خدای نخواسته بر خلاف این باشد به این امانت، خدای نخواسته هرکس کرده باشد خیانت کرده است. و این غیر از همه خیانتهاست. خیانت به انسان است؛ خیانت به اسلام است؛ خیانت به عبودیت الله است.
📙(صحیفه امام، ج 14، ص 40)
🌺روشهاى احترام گذاشتن
تجليل و تكريم ديگران ممكن است به دو روش زير صورت گيرد:
1⃣روش گفتارى
🌸قرآن كريم در این مورد مى فرمايد:
«...قُولُوا لِلنّاسِ حُسْناً»؛ با مردم به خوبى سخن گوييد.[ بقره\83] و درباره احترام به پدر و مادر مى فرمايد:
«...وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَريماً»؛ با گفتارى لطيف و بزرگوارانه با آنها سخن بگو! [ اسراء/ 23] همچنین در مورد برخورد با نيازمندان آمده است كه اگر نمى توانى نيازشان را برطرف نمايى:
«...فَقُلْ لَهُمْ قَوْلاً مَيْسُوراً»؛ با آنان سخن نيكِ تواءم با احترام داشته باش. [ اسراء/289]
🌺امام سجاد علیه السلام درباره احترام در گفتار نسبت به معلم مى فرمايد: صدايت را از صداى او بلندتر نكن و هرگاه كسى از او چيزى بپرسد تو در پاسخ پيشدستى نكن... در محضرش با كسى سخن نگو.
2⃣روش كردارى
این روش در روایات ائمه علیهم السلام به بیانهای مختلف آموزش داده شده است. همچون روایات زیر :
🌸رسول اکرم صلی الله علیه و آله:
مِنْ مَكْرَمَةِ الرَّجُلِ لاَِخيهِ اَنْ يَقْبَلَ تُحْفَتَةُ وَ اَنْ يَتَّحِفَهُ بِما عِنْدَهُ وَ لايَتَكَلَّفَ لَهُ شَيْئاً؛ از بزرگداشت برادر دينى اين است كه هديه اش را بپذيرد و از آن چه دارد نسبت به او مضايقه نكند و به خاطر او خود را به تكلّف نيندازد. [بحارالانوار، ج 72، ص 454 ]
🌺پیامبر اسلام صلى الله عليه و آله:
التَّقْوَى إِجْلَالُ اللَّهِ وَ تَوْقِيرُ الْمُؤْمِنِينَ؛ تقوا احترام گذاشتن به خداوند و احترام گذاشتن به مومنين است. [مستدرك الوسائل، ج 11، ص 267]