لیله الرغائب.pdf
576.3K
#رجب #لیلة_الرغائب
💠 متن سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در لیلة الرغائب ۱۴۴۰ قمری
@nasery_ir
#انقلابی_میمانم
۱_ آرمان گرایی:
«بدون دیدن واقعیت های جامعه،تصور آرمان ها خیلی تصور درست و صحیحی نخواهد بود، چه برسد به دست یابی به آرمان ها. »
امام خامنه ای ۱۳۹۲/۵/۶
🌸دریک کلام
🔹تلاش با برنامه و بتدریج برای رسیدن به آرمانها
🔹حساس شدن به مسائل اجتماعی
🔹دیدن واقعیت ها
🖊کتابچه انقلابی میمانم
روز روحانیت و دفاع مقدس
🔹در اول اسفند 1364، حجت الاسلام محلاتي نماينده امام در سپاه، به همراه ۸ تن از نمايندگان مجلس و مسؤولين ديگر عازم جبهه هاي جنگ بودند كه هواپيماي حامل آنها مورد حمله دو فروند جنگنده عراقي قرار گرفت و در نزديكي اهواز سقوط كرد و كليه سرنشينان آن كه نزديك به 50 نفر بودند به شهادت رسيدند. از آنجا كه اين گروه عازم جبهه هاي نبرد حق عليه باطل بودند و در جمع آنان، تعداد زيادي از علما و روحانيان مبارز به درجه رفيع شهادت نائل آمدند، اين روز به روز روحانيت و دفاع مقدس نامگذاري گرديد تا همه ساله از مجاهدت اين پاسداران اسلام و انقلاب، قدرداني شود.
#رویداد_تاریخی
🔹انتخاب اولين گروه از فقهاي شوراي نگهبان توسط حضرت امام خميني(ره) (1358ش)
وظيفه اصلي شوراي نگهبان، بررسي عدم مغايرت مصوبات مجلس با احكام اسلام و قانون اساسي است. اعضاي اين شورا مركب از دو گروه شش نفري از فقها و حقوقدانان ميباشد. فقها را رهبر انقلاب تعيين ميكند و حقوقدانها توسط رييس قوه قضاييه به مجلس معرفي و سپس با آراي نمايندگان، انتخاب ميشوند. همچنين بر اساس قانون اساسي، نظارت بر انتخابات مختلف همچون انتخابات خبرگان رهبري، رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و هرگونه همه پرسي بر عهده شوراي نگهبان است.
#رویداد_تاریخی
🔹امضاي عهدنامه تركمنچاي بين فتحعلي شاه قاجار و پاسكويچ روسي (1206ش)
در زمان فتحعلي شاه، دو دوره جنگ بين ايران و روسيه درگرفت كه هر دو جنگ باشكست ايران به پايان رسيد. پس از شكست دوم، اول اسفند 1206 ش (5 شعبان 1243 ق، 21 فوريه 1828 م) عهدنامه اي بين ايران و روس در قريه تركمانچاي به امضا رسيد كه به مراتب از قرارداد گلستان شوم تر بود. به موجب اين معاهده، ولايات ايروان و نخجوان به روسيه واگذار شد و مرزها معين گرديد. علاوه بر غرامتي كه ايران پرداخت كرد، حق كشتيراني در درياي خزر مجدداً براي روسها تأييد شد. به علاوه، اتباع روسيه در ايران از حقوق كاپيتولاسيون و مصونيت قضايي برخوردار شدند. اين امر، حقِّ اجراي مجازات نسبت به اتباع روس را هم كه در ايران مرتكب جرم ميشدند از دولت ايران گرفت و بعدها كم كم به جايي رسيد كه تقريباً اختيار محاكمه از دست دولت ايران سلب شد و استقلال قضايي كشور محدود گرديد. دولت روسيه در برابر آن همه منافع، تنها وليعهدي عباس ميرزا و رساندن او را به تخت سلطنت تأييد كرد.
#بصیرانه
#تاریخ_عبرت
امروز: رهبرانقلاب: حساسیت مردم به فساد نشان میدهد که آرمانهای انقلاب را دنبال میکنند
🔹مردم ما امروز از اوایل انقلاب نسبت به این نابسامانیها حساسترند. امروز مردم نسبت به فساد حساساند، نسبت به فاصله طبقاتی حساستر از اول انقلاباند. این چیز بسیار خوبی است.
🔹این نشاندهنده این است که مردم با آرمانهای انقلاب آشنایند و دنبال آن آرمانهایند. لذا اعتراض میکنند. اعتراض میکنند به فساد. این خیلی مهم است و این نشاندهنده گرایش مردم است. همین را باید تقویت کرد.
#تلنگرانه
#امام_خمینی
ولايت فقيه همان ولايت رسول الله هست، شما بدانيد که اگر امام زمان بيايد، باز اين قلمها(مخالفان ولایت فقیه)مخالف اند با او.
#ولایتمداری
#صحیفه_نور ج۱۰ ص۲۶
🌸بیش از 1147 سال(شمسی) و 1 ماه و 18 روز است کسی منتظر 313 نفر است و زمان همچنان در گذر است ...... 🌸
#امام_زمانم
هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ !
وَهُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ ...
تا عشـق نیاید،جمعه حالش نگران است ...
#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
🔹محمد بن حسن عاملي معروف به شيخ حرّ عاملي در روستاي مَشغَره از توابع جبل عامل لبنان متولد گرديد. شيخ حسن ظهير، شهيد ثاني، پدر، عمو و دايى وي از اساتيد شيخ حُرّ عاملي بودند. او تا چهل سالگي در كشور سوريه و منطقه ي جَبَل عامل، نزد استادان شيعي تعليم يافت و بعدها به عراق و خراسان عزيمت نمود. شيخ حُرِّ عاملي در مشهد به منصَب شيخ الاسلامي و قاضيُ القضاتي اين شهر منصوب شد و در اصفهان نيز مورد احترام علامه محمد باقر مجلسي و شاهِ صفوي قرار گرفت. از ايشان بيش از 20 كتاب و رساله بر جاي مانده است. اما معروف ترين اثر شيخ حرُّ عاملي، كتاب عظيم وسايل الشيعه در 30 جلد ميباشد كه كار تاليف آن، هجده سال به درازا انجاميد. وي در اين كتاب، همه ي روايات و اخباري را كه در قرن چهارم هجري در كتب ششگانه ي روايي شيعه(شامل اصول كافي، مَن لايحضُرُهُ الفقيه، تهذيب و استِبصار، محاسن برقي و قُربُ الاستاد) گرد آمده بود، يكجا جمع آوري كرد و رواياتي بسيار بر آنها افزود. همچنين كتب: صحيفه ي ثاني، الفُصولُ المُهمَّه، الفَوايدُ الطوسيَّه و تواترُ القرآن از جمله آثار اين عالم بزرگ مسلمان ميباشند. اين عالم برجسته در 21 رمضان 1104 قمري در مشهد مقدس وفات نمود و در صحن شريف امام رضا(علیه السلام) آرمید.
#رویداد_تاریخی
درگذشت آیتالله عزیزالله خوشوقت
🔹آیت الله عزیزالله خوشوقت (زادهٔ ۱۳۰۵) مجتهد و استاد اخلاق، امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام در تهران بود. او از بارزترین شاگردان اخلاق و عرفان علامه طباطبایی بود. وی در اوایل انقلاب از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
🌺یادشان گرامی با ذکر صلوات
#رویداد_تاریخی
#تلنگرانه
شهادت "مالكوم ايكس" رهبر مسلمانان سياهپوست امريكا
🔹مالك شباز، معروف به مالكوم ايكس، رهبر نهضت سياهان امريكا در 1925م در خانوادهاي فقير و امريكايى ولي افريقايى الاصل به دنيا آمد. مالكوم ايكس در سنّ چهار سالگي شاهد حمله نژادپرستان سفيدپوست گروهك كوكلوس كِلان به خانه پدرش و آتش كشيدن آن بود. از آن زمان، كينه سفيدپوستان در دلش نقش بست و موجب سرگرداني و انحراف اخلاقي وي گرديد. مالك پس از مرگ پدرش و جنون مادرش، در دام تبهكاران مواد مخدّر و باندهاي سرقت گرفتار آمد تا اينكه در حين دزدي دستگير و به پنج سال زندان محكوم شد. او در زندان با مسلمانان سياهپوست و عقايد و افكار "عاليجاه محمد"، رهبر مسلمانان سياهپوست امريكا آشنا شد و از آن زمان به بعد، تحوّلي در وي به وجود آمد و ايمان و اسلام روحش را تطهير نمود. مالكوم، پس از رهايى از زندان و ملاقات با عاليجاه محمد، به عنوان سخنران اسلامي و امام جماعت جامع هفتم نيويورك انتخاب گرديد. امّا پس از مدتی از جنبش امت اسلام خارج شده و گروهي منشعب از جنبش امت اسلام به وجود آورد. وي موفّق به گرايش دادن دهها هزار نفر از سياهان امريكا به اسلام گرديد و جنبش و نشاط خاصي در ميان سياهان به وجود آورد. مالكوم ايكس بر اين نكته تأكيد داشت كه سياه پوستان تحت ستم دولت نژادپرست امريكا، در چهارچوب احكام اسلامي ميتوانند به آزادي، عدالت و برابري دست يابند و حقوق از دست رفته خود را احيا كنند. عقايد انقلابي ايكس، آن چنان مورد خشم محافل نژادپرست امريكا واقع شد كه نقشه ترور وي را طراحي كرده و سرانجام او را در 21 فوريه 1965م در 40 سالگي در هنگام سخنراني در يك گردهمايي به شهادت رساندند. ماجراي شهادت او مانند تمام ترورهاي سياسي امريكا در پردهاي از ابهام فرورفت. ولي قرائن فراواني، حكايت از دخالت سازمان امنيت داخلي امريكا، اف.بي.آي و سازمان ضد جاسوسي آن كشور يعني سيا در اين امر دارد.
#رویداد_تاریخی
#بصیرانه
کودتای انگلیسی سوم اسفند توسط رضاخان
🔹انگلیسی ها پس از جنگ جهانی اول به این نتیجه رسیدند که جهت دستیابی بیشتر به منابع ایران، به ناچار باید کودتایی در ایران انجام دهند تا حکومت سرسپرده ای را بر سر کار آورند. در این راستا آنان دو مهره وابسته سیاسی و نظامی نیاز داشتند که از این میان سیدضیاءالدین طباطبایی را به عنوان چهره سیاسی، و رضاخان پهلوی را به عنوان چهره نظامی برگزیدند. قبل از کودتا، رضاخان توافق کرد که پس از فتح تهران توسط نیروهای قزاق، مقام نخست وزیری به سیدضیاءالدین سپرده شود. سرانجام در اوایل اسفند 1299ش، قوای قزاق به فرماندهی رضا خان از قزوین به سوی تهران حرکت کردند و بدون هیچگونه مشکل جدی، در سوم اسفند، تهران را تصرف نمودند.
احمدشاه قاجار از روی ترس و ناچاری، بدون هیچ واکنش جدی، رضاخان را به عنوان فرمانده کل قوا و همدست وی، سیدضیاءالدین طباطبایی را به سمت نخست وزیری منصوب کرد. در این میان رضاخان به دلیل فرمانبرداری از دولت انگلیس و نیز سرکوب جنبش های آزادی خواهانه مردم ایران، به عنوان عاملی جهت تمرکز قدرت در کشور و حفظ منافع نامشروع انگلیس، مورد حمایت شدید این کشور بود. چهار سال بعد، رضاخان به پادشاهی ایران رسید و تا سال 1320 ش، مستبدانه از منافع انگلیس در ایران حمایت و حراست کرد.
سید ضیاء الدین پس از دست گرفتن قدرت بسیاری از شخصیت های سیاسی را دستگیر و به زندان افکند. از جمله این شخصیت ها آیت الله مدرس بود.
اما در جریان جنگ جهانی دوم، به دلیل گرایش رضاخان به آلمان، انگلیس وی را از پادشاهی خلع و تبعید کرد.