🔴شکر نعمت، نعمتت افزون کند
🔴کفر نعمت، از کفت بیرون کند
🌺✨آيات و روايات درباره شكر و كفران نعمت فراوان است كه نمونه هايى از آيات و روايات در اين زمينه را ذكر مى كنيم:
🍃«(وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لاََزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِى لَشَدِيدٌ); و نيز به ياد آوريد هنگامى را كه پروردگارتان اعلام داشت اگر شكرگزارى كنيد، نعمت خود را) بر شما افزون خواهم كرد و اگر ناسپاسى كنيد، مجازاتم شديد است!».(1)
🍂«(وَمَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِىٌّ حَمِيدٌ); هر كس شكرگزارى كند، تنها به سود خويش شكر مى كند. و آن كس كه كفران كند، (زيانى به خدا نمى رساند); چرا كه خداوند بى نياز و ستوده است».
🌸روايات در اين باب فراوان است كه چند نمونه را مى آوريم:
🦋رسول خدا (صلى الله عليه وآله) مى فرمايند: «اَسْرَعُ الذُّنُوبِ عُقُوبةً كُفْرانُ النِّعْمَةِ; گناهى كه زودتر از همه گناهان عقوبتش دامان انسان را مى گيرد كفران نعمت است».(2)
🦋از امام على (عليه السلام) روايت شده است: «سَبَبُ زَوالِ النِّعَمِ الْكُفْرانُ; آنچه باعث زوال نعمت ها مى شود كفران است».(3)
👈امّا بعضى از نعمت ها هست كه انسان از آن غافل است مثل نعمت فراغت، تندرستى، و امنيت. رسول خدا (صلى الله عليه وآله) در همين مورد فرموده اند: «نِعمَتانِ مُكفورَتانِ: الأمنُ والعافِيَةُ; دو نعمت است كه ناديده گرفته مى شود: امنيت و سلامت».(4)
⏪ناسپاسى نعمت سبب زوال نعمت ها مى شود، چون مى دانيم كه خداوند حكيم است; نه بى حساب چيزى به كسى مى دهد و نه بى جهت چيزى را از كسى مى گيرد، آنها كه ناسپاسى مى كنند با زبان حال مى گويند ما لايق اين نعمت نيستيم و حكمت خداوند ايجاب مى كند كه اين نعمت را از آنها بگيرد و آنها كه شكر نعمت را بجا مى آورند در واقع مى گويند ما لايق و شايسته ايم، نعمت را بر ما بيفزا، لذا در حديثى امام باقر (عليه السلام) مى فرمايند: «ما أنْعَمَ اللهُ على عَبد نِعمةً فشَكَرَها بِقَلْبِهِ إلاّ استْتَوْجَبَ المَزِيدَ بِها قَبْلَ أنْ يَظْهَرَ شُكْرُهُ عَلى لِسَانِه; كسى كه قلباً شكر نعمت كند پيش از آن كه به زبان شكر گويد، لياقت خود را براى افزايش نعمت ثابت كرده است».(5)
💫به عبارت ديگر انسان در زندگى از سه حال خارج نيست يا گرفتار مصيبتى مى شود، يا نعمتى به او مى رسد كه از نگهدارى آن بيم دارد، يا گناه و لغزشى از او سر مى زند، كه داروى هر كدام از اينها در روايتى از امام صادق (عليه السلام) آمده است كه مى فرمايند: «ثَلاثٌ لا يَضُرُّ مَعَهُنَّ شَىٌ، اَلدُّعاءُ عِنْدَ الكَرْبِ، وَالإسْتِغْفار عِنْدَ الذَّنْبِ، وَالشّكر عِنْدَ النِّعْمَةِ; سه چيز است كه با وجود آن چيزى به انسان زيان نخواهد رسانيد، دعا به هنگام حوادث سخت، و استغفار به هنگام گناه، و شكر به هنگام نعمت».(6) كه مشكلات به وسيله دعا از بين مى رود، و آثار گناه به وسيله استغفار پاك مى شود، و تثبيت نعمت ها به وسيله شكرگذارى انجام مى گيرد.
📚1. سوره ابراهيم، آيه 7.
2. بحارالانوار، ج 66، ص 70.
3. غرر الحكم، ج 4، ص 121.
4. خصال، ص 34.
5. مستدرك الوسائل، ج 2، ص 399.
6. اصول كافى، ج 2، ص 94.
📚گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۲،آية الله العظمي مكارم شيرازي
💠 @RoozieHalal 💠
#کلام_علما
💠آیت الله ناصری (ره): آیت الله کشمیری بارها #مشكلات_مادّى و به ويژه مشكلات معنوى خود را با #استعانت از اين نام مقدّس و #ذکر
«يا صاحبَ الزَّمانِ اَغِثْنِيْ،
یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْنی»
بر طرف كرده بود و بنده نيز خود بارها اثر اين نام مبارك را براى رفع مشكلات، به چشم ديدهام.
📚نشريه خُلُق ،١۷
💠 @RoozieHalal 💠
#سخن_بزرگان
#شهید_مطهری
هر کاری میکنند خدا را فراموش نمیکنند 📿 🕋
رِجالٌ لا تُلْهیهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَیعٌ عَنْ ذِکرِ اللهِ عجیب است، نمیگوید تجارت نمیکنند و بیع نمیکنند، میگوید تجارت و بیع، آنها را در خود غرق نمیکند، با خدا هستند و تجارت و بیع میکنند، که تجارت و بیع مسلّم به عنوان یک مثال است، خصوصیت ندارد. این افرادکسب میکنند، تحصیل و تدریس میکنند اما هرکاری میکنند با خدا هستند، خدا را فراموش نمیکنند و خود را فراموش نمیکنند، در چیز دیگر محو نمیشوند.
#استاد_مطهری، انسان شناسی قرآن، ص172 🦋
🌸🌸🌸
💠 @RoozieHalal 💠
🌷 کسانی که #بچه_دار نمی شدند خدمت حضرت آیت الله #بهجت(ره) می رسیدند تا توصیه ایی یا دعایی بکنند و ایشان به حدیثی که در پایین نوشتیم توصیه می کردند و بچه دار می شدند.
⏺ هشام دربانی از یاران امام باقر علیه السلام روزی به امام باقر علیه السلام عرض کرد: می خواهم دعایی به من یاد دهید تا صاحب #فرزند شوم. حضرت فرمودند : در هر صبح و عصر
1⃣ هفتاد مرتبه «سبحان الله» بگو.
2⃣ ده مرتبه «استغفر الله» بگو.
3⃣ دوباره 9 مرتبه «سبحان الله» و یک مرتبه استغر الله.
4⃣ و این آیات را بخوان: «اسْتَغْفِرُواْ رَبَّکُمْ إِنَّهُ کاَنَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکمُ مِّدْرَارًا وَ یُمْدِدْکمُ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِینَ وَ یجَعَل لَّکمُ جَنَّاتٍ وَ یجَعَل لَّکمُ أَنهْارًا
☘ دربان این #اذکار را خواند و صاحب فرزندان زیادی شد و کسی که این روایت را نقل کرده است می گوید من و همسرم به این روایت عمل کردیم و صاحب فرزند شدیم، و به دیگران که فرزند نداشتند یاد دادیم و آنها هم صاحب فرزند شدند.
📖 مستدرک الوسایل باب نکاح
☘ توصیه شده است که تا زمانی که به نتیجه برسید هر روز به این روایت عمل کنید ان شاء الله به نتیجه می رسید.
✍ یکی دیگر از توصیه ها این است که زن و شوهر هر دو روزی 100مرتبه #استغفار کنند.
👌 این صد بار #استغفار شبانه عجیب درهای روزی را باز می کند.
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫💫 رزق و #روزی_حلال .
🎥دکتر رفیعی
💠 @RoozieHalal 💠
✳️ #نعمت هايى كه به سراغ انسان مى آيد مى تواند عوامل مختلفى داشته باشد:
گاهى اين نعمت ها #پاداشى است كه در مقابل اعمال خير خود به دست مى آورد; چرا كه خداوند كار هيچ كس را بدون پاداش نمى گذارد و پاداش بيشتر اين افراد را در همين #دنيا مى دهد.
و گاهى نعمت هاى خداوند يك نوع عذاب و #مجازات است كه در روايات ما به نعمت استدراج معروف است; يعنى هنگامى كه شخص گناه مى كند; خداوند او را تنبيه مى كند تا بيدار شود; ولى اگر در مراحل بعدى بر اثر زيادى گناه به حدّى برسد كه تنبيهات فايده نداشته باشد در نتيجه خداوند به او نعمت مى دهد تا غافل شود و خيال كند مستحق اين نعمت هاست; در صورتى كه خداوند ناگهانى او را عذاب مى كند كه اين عذاب براى او خيلى دردناك است.
🌷امام على (عليه السلام) مى فرمايند: «يابْنَ آدَمَ إذا رَأيتَ رَبَّكَ سُبحانَهُ يُتابِعُ عَليكَ نِعَمَهُ وأنتَ تَعْصِيْهِ فَاحْذَرْهُ; اى فرزند آدم، هرگاه ديدى كه گناه مى كنى و با اين حال خداى سبحان نعمت هايش را پياپى به تو ارزانى مى دارد، از او برحذر باش».(34)
بعضى تشبيه مى كنند به اينكه انسان هر چه از يك درخت بالاتر برود، وقتى سقوط كند، سقوطش دردناك تر خواهد بود، و گاهى خداوند اين كار را با بعضى افراد به خاطر اعمالشان انجام مى دهد.
📚34. نهج البلاغه، حكمت 25.
📚گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۲، آية الله العظمي مكارم شيرازي
💠 @RoozieHalal 💠
امام حسین (ع) فرمودند:
اعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتُحَوَّلَ اِلی غَیرِکُم؛
🔺بدانید که نیازهای مردم به شما، از نعمت های خدا بر شماست. پس از این #نعمتها افسرده و بیزار نباشید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
مستدرک الوسائل، ج۱۲،ص۲۰۹
شرح حدیث:
هر نعمتی، شکری خاصّ دارد.
این که انسان، #مال و موقعیت و آبرو و قدرت داشته باشد و بتواند با خرج کردن آنها در راه یاری و خدمت به مردم، قدمی نیک بردارد، یک «نعمت الهی» است و باید قدردان آن بود، چرا که از این رهگذر، ثواب بسیاری نصیب انسان می شود.
چند روزی ز قوی دینان باشع
در پی حاجت مسکینان باش
شمع شو شمع، که خود را سوزی
تا به آن بزم کسان افروزی
?وقتی خداوند، این توفیق را به کسی می دهد، باید شب و روز #شکر کند که او را واسطه ی خیررسانی قرار داده و برای خدمتگزاری به همنوعان پسندیده است.
✨برخی از مراجعات حاجتمدان خسته می شوند و دیگر برنامه ی کمک به مردم را قطع می کنند. این نوع #ناسپاسی در حق آن نعمت الهی است.
کسی که احساس خستگی کند و به ستوه آید، خداوند زمینه ی این خدمت و یاری را از او می گیرد و به بنده ی دیگری می دهد.
در احادیث ما، برای رفع نیاز مؤمنان آن قدر ثواب نقل شده که حیرت آور است. در جامعه ای که حسّ و عاطفه ی بشردوستی زنده باشد و مردم نسبت به هم، تعاون و همدردی داشته باشند، رحمت الهی بر سرشان می بارد و در آخرت هم از عنایت خاصّ پروردگار برخوردار می شوند.
آن که می تواند باری از دوش کسی بردارد، چرا باید باری بر دوش دیگران باشد؟
📚منبع: حکمت های حسینی
💠 @RoozieHalal 💠
⛔️قال الامام علی علیهالسلام:
إِيَّاكَ أَنْ يَنْزِلَ بِكَ اَلْمَوْتُ وَ أَنْتَ آبِقٌ مِنْ رَبِّكَ.
بپرهيز از آن كه مرگ تو فرا رسد
در حالى كه از پروردگارت گريزانی.
📜 نهجالبلاغه، نامه ۶۹
💠 @RoozieHalal 💠
نحسی #ماه_صفر و راه رفع آن
💫💫آگاه باش که این ماه معروف به #نُحوست و بدیمنی است و برای رفع نُحوست و بدیمنی چیزی بهتر از #صدقه_دادن و خواندن ادعیه و دعاهای پناهدهنده به خدا نیست و اگر کسی بخواهد از بلاهای نازله این ماه، محفوظ بماند، چنانکه محدّث فیض و غیر او فرمودهاند؛ هر روز «ده مرتبه» بخواند:
✨🍃يَا شَدِيدَ الْقُوىٰ وَ يَا شَدِيدَ الْمِحالِ، يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ، ذَلَّتْ بِعَظَمَتِكَ جَمِيعُ خَلْقِكَ فَاكْفِنِى شَرَّ خَلْقِكَ، يَا مُحْسِنُ يَا مُجْمِلُ يَا مُنْعِمُ يَا مُفْضِلُ، يَا لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذٰلِكَ نُنْجِى الْمُؤْمِنِينَ، وَصَلَّى اللّٰهُ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.✨🍂
🤲ای سخت نیرو و سخت کیفر، ای عزیز، ای عزیز، ای عزیز، همه آفریدگانت در برابر عظمتت خوار گشته، مرا از شر آفریدگانت کفایت کن، ای نیکوکار، ای زیباکار، ای نعمتبخش، ای افزونکننده، ای که معبودی جز تو نیست، منزّهی تو، من از ستمکارانم، پس دعایش را مستجاب کردیم و او را [اشاره به رهایی حضرت یونس از دل ماهی] از اندوه نجات دادیم و اینچنین مؤمنان را نجات میدهیم، درود خدا بر محمّد و خاندان پاک و پاکیزهاش.
سید ابن طاووس برای هلال این ماه دعایی روایت کرده.
📚مفاتیح الجنان، اعمال سال، ماه صفر
💠 @RoozieHalal 💠
🛎🛎اعمال امروز
✳️اعمال هر ماه نو قمری
https://eitaa.com/kavasayat/1528
✳️دعای هر روز ماه صفر
https://eitaa.com/kavasayat/1822
✳️ ختم سوره واقعه برای افزایش رزق و روزی
https://eitaa.com/kavasayat/787
🔴 صدقه اول ماه فراموش نشود
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
🔻یافتن چیزی که در جایی گذاشتی
▪️اگر چیزی را در #جایی_پنهان کردی، برای یانکه #فراموش نکنی آن را کجا گذاشته ای، یکبار در همان محل "بسم الله الرحمن الرحیم" بگو، یکی از علمای بزرگ به نام حاج محمد تقی مسقطی(ره) ادعای مجرّب بودن کرده است.
📚 التحفة الرضويّة في مجرّبات الإماميّة/محمّد الرضي الرضوي/ص107
☀️از امام رضا علیه السلام روایت شده است: «بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ» به اسم اعظم خدا نزديكتر از سياهى چشم است به سفيدى آن
بحار الأنوار/ج۷۵/ص۳۷۱
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تضمین جهنم برای بعضی افراد
#قرض
💠 @RoozieHalal 💠
✳️روایات معصومین در مورد #کار_و_اهمیت_آن
🌸 موسى بن جعفر (عليه السلام) مى فرمايد: «اِنَّ اللهَ تعالى لَيُبْغِضُ العَبدَ النَّوّامَ، اِنَّ اللهَ تعالى لَيُبْغِضُ العَبدَ الفارِغَ; خداوند بنده پر خواب و انسان بى كار را دشمن مى دارد».
📚 الفقيه، ج 3، ص 169
✨✨به اين نكته بايد توجّه داشت كه آنچه اهميّت دارد #كيفيّت_كار است نه كميّت آن; و اين حقيقت به خوبى از آيات قرآن به دست مى آيد كه اسلام در هيچ موردى روى «زياد بودن عمل» تكيه نكرده است، بلكه همه جا به «كيفيّت عمل» اهميّت داده است. همچنين عامل اصلى سعادت انسان سعى و تلاش است و تنها با اظهار ايمان و سخن به دست نمى آيد: «(كُلُّ نَفْس بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ ); پاداش هر انسانى در گرو اعمال خودش است».
📚 مدّثر، آيه 38 .
🍃🍂«(وَأَنْ لَّيْسَ لِلاِْنسَانِ إِلاَّ مَا سَعَى ); و اينكه براى انسان بهره اى جز سعى و كوشش او نيست».
📚نجم، آيه 39
👈خداوند خطاب به پيامبرش مى فرمايد: «(فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ ); پس هنگامى كه از كار مهمّى فارغ مى شوى به كار ديگرى مشغول شو».
📚 شرح، آيه 7
💫💫هرگز #بيكار نباش، تلاش و كوشش را كنار مگذار، پيوسته مشغول مجاهده باش و پايان كارى را آغاز كار ديگرى قرار بده. هدف آيه اين است كه پيامبر را به عنوان يك الگو و سرمشق از اشتغال به استراحت بعد از پايان يك امر مهم باز دارد، و تلاش مستمر و پيگير را در زندگى به او گوشزد كند، چون اصولاً بيكار بودن و فراغت كامل مايه خستگى، كم شدن نشاط، تنبلى و فرسودگى و در بسيارى از مواقع مايه فساد و تباهى و بروز انواع گناهان است.
📚 تفسير نمونه، ج 27، ص 128
💠 @RoozieHalal 💠
#درمحضراهل_بیت
⁉️آیا میدانید عذاب #فروشنده_دغلکاری که مردم را #گول میزند چیست
💠پیامبر صلی الله فرمودند : کسی که کالائی معیوب را بفروشد و #عیب آن را آشکار ننماید، دائماً در #غضب خداست و همیشه مورد #لعن ملائک است.
📚( كنز العمال- 9501)
🔥و کسی که در خرید و فروش با مسلمانی دغلکاری کند، از ما نیست، و روز قیامت با یهود محشور می شود چون آنان دغلکارترین ترین مردم با مسلمانان بودند
💠 @RoozieHalal 💠
🌼 #شکر: گزاری_نعمت الهی
🌸✨درباره #كفران و شكرگذارى نعمت است كه كفران نعمت باعث مى شود نعمت از دست انسان برود و سپاسگذارى و قدردانى از نعمت موجب افزايش نعمت مى شود.
🔆شكر سه قسم است:
🍃1. شكر قلبى كه انسان در قلبش خود را مديون و قدردان خدا بداند و از خدا خشنود باشد و در مقابلش خاضع.
🍃2. شكر زبانى: كه زبان حمد و ثناى خدا را بگويد و نعمت هاى خداوند را اظهار كند.
🍃3. شكر جوارحى و عملى كه از مهمترين آنهاست كه اعضاى انسان در مسيرى قرار بگيرد كه خداوند براى آن آفريده است، چشم، زبان، گوش و جوارح ديگر را در مسير تكامل به كار بگيرد.
👈✨هيچ كس توان شكر نعمت هاى خدا را ندارد، چرا كه همين توفيق شكرگذارى هم از نعمت هاى خداست كه خود نيازمند شكر ديگرى است. به همين دليل برترين شكر آدمى اظهار عجز و ناتوانى از شكر خدا در برابر نعمت هاى اوست و عذر تقصير به پيشگاه خدا بردن.
📚گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۲، آية الله العظمي مكارم شيرازي
💠 @RoozieHalal 💠
🔹 #بي_توجهي_به_فقراء ، #جرم بزرگي است🔹
استاد فاطمي نيا:
در قرآن كريم ميخوانيم :
«وَلا تَحاضّونَ عَلى طَعامِ المِسكينِ»
(و يكديگر را به غذا دادن به مستمندان تشويق نميكنيد)
رسیدگی به #مساکین و یتیمان بسیار مهم است و بی اهمیتی به آن ، جرم بزرگی است!
به اين دارالايتام ها سر بزنيد ، هر چقدر که در توانتان هست به مساكين کمک کنید و لو اينكه مقدار آن كم و جزئي باشد.
مهم اين است كه ما به اين امور بي توجه و بي اهميت نباشيم.
📚برگرفته از جلسه ١٠٧ سيري در صحيفه سجاديه
💠 @RoozieHalal 💠
13.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴انتم الفقرا الی الله
دعا کنید
⏪آیت الله ناصری
💠 @RoozieHalal 💠
🌼 #گريه_ی_محتضر
✍جوان عابدى هنگام مرگ، خانواده خود را ديد كه گرد او حلقه زده اند و گريه مى كنند. پس رو به پدرش كرد و گفت: اى پدر، چرا گريه مى كنى؟ گفت: پسرم فراق تو و تنهائى خود را بياد مى آورم اشك از ديدگانم جارى مى شود. خطاب به مادرش گفت: مادرم، تو چرا گريه مى كنى؟
گفت: گريه من به خاطر غم فقدان تو است. عمرى من و پدرت زحمت كشيديم كه عصاى دوران پيرى ما باشى، اكنون از ميان ما مى روى و ما را تنها مى گذارى. پس به همسرش گفت: چه چيزى ترا به گريه وا داشته است؟ گفت: اينكه نيكى ترا از دست مى دهم و به غير تو نيازمند مى شوم. آنگاه از فرزندانش پرسيد: شما چرا مى گرييد؟ گفتند: به خاطر يتيمى و خوارى پس از تو. پس جوان عابد به آنان نگريست و گريست. خانواده اش پرسيدند: تو چرا گريه مى كنى؟ پاسخ داد: شما براى خودتان مى گرييد، من هم بر خود مى گريم.
آيا چه كسى براى سفر طولانى كه در پيش دارم مى گريد؟ چه كسى به خاطر كمى زاد و توشه من اشك مى ريزد؟ چه كسى براى من در آن خانه خاكى و تنگ و تاريك قبر گريان است؟ چه كسى براى بدى اعمال و سوءحساب من مى نالد.؟ آيا در ميان شما كه عزيزترين افراد نسبت به من هستيد، و من نيز عزيزترين افراد نسبت به شما هستم، كسى هست كه براى وقوف من در مقابل پروردگار براى رسيدگى اعمال بگريد؟ اين بگفت، و آهى جانكاه كشيد و بمرد.
📚کتاب اثنی عشریه، ص٢۶٠
💠 @RoozieHalal 💠
💢 علت بی اثر بودن موعظه
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 بيْنَكُمْ وَ بَيْنَ الْمَوْعِظَةِ حِجَابٌ مِنَ الْغِرَّةِ.
🔹 بين شما و موعظه، حجابى از غفلت و (غرور) است.
📚 حکمت 282 نهج البلاغه
💠 @RoozieHalal 💠
🤔سؤالى كه به ذهن مى آيد اين است كه چكار كنيم تا نعمت هاى خدادادى باقى بماند؟
👈 جوابش در آيات و روايات آمده كه خلاصه آن را مى آوريم.
🔆عوامل #پايدارى_نعمت ها:
1. ايمان
2. پرهيزكارى
3. بذل و بخشش نعمت ها
4. صرفه جويى و قناعت.
🔆عوامل #از_بين_رفتن_نعمت ها:
1. كفران نعمت
2. انفاق و نداشتن بخشش
3. به كار بردن نعمت در معصيت خداوند
4. مصرف بى رويه واسراف
5. عدم نيكوكارى.
📚گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۲
آية الله العظمي مكارم شيرازي
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤 #امام_علی علیه السلام فرمودند:
🍃 شما به انفاق كردن آنچه به دست آورده ايد محتاجتريد تا به دست آوردن آنچه گرد مى آوريد.
🍀 إنّكُم إلى إنفاقِ ما اكتَسَبتُم أحوَجُ مِنكُم إلَى اكتِسابِ ما تَجمَعونَ
📖 غررالحکم، ح 3827
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
🔴ده ويژگی باعث ده بلا !
✍حضرت پيامبر خدا (ص) فرمود: هنگامی که ده ویژگی در امّت من پیدا شود، خداوند آنها را دهگونه عذاب میکند: گفتند: ای رسول خدا، آن ده ویژگی چیست؟ فرمودند:
هنگامی که کم دعا کنند (نسبت به دعا بی اهتمام شوند) بلا نازل میشود، و هنگامی که صدقه دادن را ترک کنند، مریضیها زیاد میشود، و هنگامی که زکات را ترک کنند، مرگ و مير چهارپایان زیاد میشود، و هنگامی که حکومت ستم کند، آسمان از باران دریغ میکند، و هنگامی که در ميان آنها زنا زیاد شود، در ميان آنها مرگ ناگهانی زیاد میشود، و هنگامی که ربا زیاد شود، زلزله زیاد میشود، و هنگامی که بر خلاف حکم خدا، حکم کنند، دشمنانشان بر آنها مسلط میشوند، و هنگامی که پیمان خدا را بشکنند، خداوند آنها را به کشتار مبتلا میکند، و هنگامی که کمفروشی کنند، خدا آنها را با قحطی مؤاخذه میکند.
🔺سپس رسول خدا (ص) این آیه را خواندند:
بواسطه اعمال و کردار خود مردم، فساد در خشکی و دریا پدیدار گشت، تا بعضی از آنچه را انجام دادهاند به آنها بچشاند، شاید که از راه خلاف بازگردند. (الروم: آیه 41)
📚 جامع الأخبار ، ص 509 ، ح1420
💠 @RoozieHalal 💠
🔰حفظ جان و مال با زکات
✍️حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود: هیچ #مالی در خشکی و دریا از بین نمیرود مگر اینکه #زکات آن پرداخت نشده باشد، پس اموال خود را با زکات حفظ کنید، و امراض خود را با #صدقه شفا دهید، و #بلایای سخت را با استغفار از خود دور کنید، صاعقه هیچ گاه به کسی که ذکر خود را میگوید نمیرسد و تنها پرندگانی شکار میشوند که تسبیح خود را فراموش کردهاند.
📚المحاسن، ص ۲۹۴ - بحار الأنوار، ج ۶۶، ص ۵۰۱
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
💢گناهی که انسان را زود هلاک می کند
✍روزی امام علی(ع) فرمود:
پناه می برم به خداوند، از گناهانی که موجب زود رسیدن هلاکت خواهند شد. "عبدالله بن کواء" پرسید: آیا گناهانی که موجب زود رسیدن هلاکت می شود، وجود دارد؟
امام علی پاسخ دادند:
آری، و آن گناه "قطع رحم" و قهر کردن افراد خانواده ها است که موجب هلاکت زودرس می شود. چه بسا خانواده ای هستند، که با اینکه از حق دورند، ولی بر اثر همکاری و خدمت به همدیگر، دور هم جمع می شوند، و همین کار موجب می شود که خداوند به آنها روزی می رساند؛ و چه بسا افراد پرهیزکاری که تفرقه و درگیری در میان خانواده آنها، موجب می شود که خداوند آنها را از رزق و روزی و رحمتش، محروم سازد.
📚اصول کافی ، ج 2 ، ص347
💠 @RoozieHalal 💠
💠علامت های مومن
🔶امام حسن عسکرى علیه السلام :
🔸علاَمَاتُ اَلْمُؤْمِنِ خَمْسٌ:
🔹صلاَةُ اَلْإِحْدَى وَ اَلْخَمْسِینَ
🔸و زِيَارَةُ اَلْأَرْبَعِینَ
🔹و اَلتَّخَتُّمُ بِالْیَمِینِ
🔸و تَعْفِیرُ اَلْجَبِینِ
🔹و اَلْجَهْرُ بِبِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ.
🔶نشانه هاى مؤمن پنج چیز است:
🔹1 ـ خواندن پنجاه و یک رکعت نماز (منظور نمازهای روزانه و نوافل آنهاست که پنجاه و یک رکعت می شود)
🔸2 ـ زیارت اربعین
🔹3 ـ انگشتر به دست راست کردن
🔸4 ـ بر خاک سجده کردن
🔹5 ـ بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.
🔺وسائل الشیعه، ج 10 ص 373
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام حسين عليه السلام :
نه عفت و مناعت مانع روزی می شود و نه حرص زدن روزی بیشتر می آورد؛زیرا روزی تقسیم شده.
📚میزان الحکمه جلد ۳ صفحه ۲۵
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @RoozieHalal 💠
✍پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله:
دو ركعت نماز مختصر با تفكّر، بهتر از يك شب به عبادت ايستادن است
📚ثواب الأعمال صفحه68 حدیث1
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @RoozieHalal 💠