🌳#تقوای_حلال_و_حرام
🌸🍃مؤلّف گوید: از سخنان معصومین(علیهم السلام) استفاده می شود که مهم ترین تقوا، تقوای درحلال و حرام است و مهم تر از آن تقوای در #شبهات و #حرام_های_مشکوک است، و در اعضای بدن مهم ترین تقوا مربوط به قلب و نیت و دوستی و دشمنی است، و پس از آن ها مهم ترین #تقوا مربوط به زبان و #شکم و حیا وعفت است، و تقوای زبان مهم تر از تقوای شکم و عفت است، و معنای تقوا، ترس از مخالفت خداوند است، نه ترس از ذات مقدس او چرا که او کریم و رحیم و رؤوف و مهربان است، و ترس از ذات مقدّس او دلیل عدم معرفت است، آری ترس از این که او با عدل خود با ما معامله کند صحیح است، جز این که او به مقتضای رحمت واسعه و سبقت رحمت او بر غضب و این که او از هر پدر و مادر مهربانی به بنده خود مهربان تر است، تا بنده او زمینه رحمت داشته باشد به او ترحّم می نماید، و او را می آمرزد، به شرط آن که بنده نیز اهل ترحّم و گذشت باشد، و گر نه خداوند همانند او با او معامله می کند چنانکه فرموده است:
«وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ»(1)
امام صادق(علیه السلام) می فرماید: ابوذرّ می فرمود: یا مبتغی العلم قدّم لمقامک بین یدی الله عزّوجلّ فإنّک مثاب بعملک و کما تدین تدان...»
🍂 یعنی ای طالب علم برای روزی که باید در محضر خداوند قرار بگیری کاری بکن، چرا که تو را به اندازه عملت پاداش می دهند و همان گونه که با مردم کرده ای با تو خواهد شد(2)!
از این رو زرنگی در کثرت عبادت نیست بلکه در خالص کردن عبادت است و خلوص در #عبادت خشیه الله و نیّت صادق است، و عبادت با پرهیز از حرام پذیرفته می شود، و رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «گروهی از مردم هنگامی که در قیامت حاضر می شوند، حسنات و اعمال خوب آنها مانند کوه ها می باشد و خداوند آن ها را نابود می کند و مانند #غبارهای پراکنده می شود، و ملائکه صاحبان اعمال را به دوزخ می برند» پس سلمان تعجّب نمود و گفت : یا رسول الله آنان کیانند؟
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : آنان اهل نماز و روزه و عبادت شبانه بوده اند ، و لکن چون #مال_حرامی بر آنان عرضه می شده با سرعت به طرف آن می رفته اند
📚.مستدرک الوسائل ج11/280
1- (نور/22)
2- (کافی ج2/124)
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی، ص16
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام سجاد (علیه السلام) :
☘ براستى آمادگى براى مرگ ، دورى از حرام و بذل و بخشش در كار خير است.
📚( بحارالانوار ، ج ۴۶، ص ۶۶)
💠 @RoozieHalal 💠
🔆#تقوای_حلال_و_حرام1⃣
🌸🍃امام سجاد(علیه السلام) در رساله حقوق خود می فرماید: و اما حق شکم تو این است که آن را #ظرف_حرام قرار ندهی، چه کم باشد و چه زیاد، و از حلال نیز به اندازه نیاز و میانه روی اکتفا کنی و به مقدار تامین نیاز و تقویت بدن در آن غذا بریزی، نه به اندازه ای که سبب پستی و دنائت و از بین رفتن مروّت تو شود، و هنگامی که ندای گرسنگی و تشنگی او بلند می شود ، آن را کنترل کنی و به اندازه نیاز وتأمین نیروی بدن خود به او پاسخ بدهی، چرا که سیری و پرخوری سبب تُخَمَه (سنگین شدن) و کسالت و #محرومیّت از هر عمل خیر و نیکوکاری خواهد شد، و نیز از نوشابه ای که سبب سُکر و مستی می شود پرهیز کن چرا که آن انسان را به سخافت و پستی و جهالت می کشاند و مروّت و جوانمردی را از او سلب می کند
📚تحف العقول ص258)
مع الاسف بعضی از مردم تقوای دینی خود را منحصر به رعایت احتیاط در طهارت و نجاست نمود ه اند و به خاطر آن گرفتار احتیاط هایی هستند که همراه با انواع حرام های مالی و اسراف و ایذای به دیگران و هدر دادن وقت و محرومیّت از اعمال خیر و ضایع شدن عمر و از دست دادن موفقیّت های فراوان دیگر می شود در حالی که #احتیاط در پاکی و نجسی مذموم و نکوهیده است و اثر خیری بر آن مترتب نیست و احتیاط ممدوح احتیاط در اموال و اعراض و حقوق دیگران است، از خداوند برای افرادی که گرفتار #وسواس و احتیاط در پاکی و نجسی و امثال آن هستند، درخواست شفا و نجات می کنیم، البته وسواس اختصاص به پاکی و نجسی ندارد و ممکن است کسی در نیّت و نماز و وضو و غسل و قرائت و لباس و انتخاب لوازم زندگی و انتخاب خانه و مرکب سواری و امثال این ها نیز گرفتار وسواس باشد و در نتیجه مبتلای به انواع اسراف ها و آزارها و تضییع عمر خود شده باشد.
💫در کتاب کافی از عبدالله بن سنان نقل شده که گوید: به امام صادق(علیه السلام) گفتم: مردی مبتلای به وضو و نماز است ]یعنی وسواس در نیّت وضو و نماز و افعال و شرایط می باشد[ سپس گفتم: او مرد عاقلی است، امام(علیه السلام) فرمود: چگونه او عاقل است در حالی که از شیطان اطاعت می کند؟ گفتم: چگونه او مطیع شیطان است؟ فرمود: از او درباره کارهایی که می کند سؤال کن و بگو: برای چه این کارها را می کنی؟ و او به تو خواهد گفت : این کارها از ناحیه شیطان است . و او مرا به این کارها وا می دارد.
📚کافی ج1/12
👈وچه خوب است که مؤمن در این زمان ها در شبهه های مالی و عرضی و حقوقی احتیاط کند تا گرفتار حرام و ربا و تضییع حقوق نشود، چرا که رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : کسی که از شبهات پرهیز کند از حرام ها نجات پیدا می کند
📚.الاصول الأصلیه، ج1، ص259)
📚رساله حلال و حرام/ نویسنده محمدحسین بهارانچی
💠 @RoozieHalal 💠
✍امیرالمومنین علیه السلام:
هيچ مؤمنى نيست كه مهمان را دوست بدارد ، مگر آن كه چون از قبرش بر مى خيزد ، #چهره اش مانند #قرص_ماه مى درخشد ، و اهل #محشر مى نگرند و مى گويند : اين ، كسى جز پيامبرى مُرسل نيست! و فرشته اى مى گويد: اين ، مؤمنى است كه #مهمان رادوست مى دارد و او را گرامى مى شمارد و راهى جز رفتن به بهشت ندارد.
📚(بحارالأنوار : ج 75 ص 461 ح 14)
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 ذکر چند دستورالعمل از مرحوم حاج #شیخ_مجتبی_قزوینی رضوان الله تعالی علیه
1. جهت حفظ و رفع گرفتاریها ، بعد از نماز صبح دست بر سینه گذاشته و هفتاد بار یا فتاح خوانده شود و نیز دعای ( بسم الله و بالله و صلی الله علی محمدو آل محمد و افوض امری الی الله تا آخر) _ که از تعقیبات نماز صبح می باشد و در مفاتیح الجنان موجود است _ خوانده شود .
2. جهت رقت قلب ، مناجات پنجم از مناجات خمسه عشر ( مناجات الراغبین ) از مفاتیح ، مداومت بر خواندن آن گردد .
3. جهت شفای مریض کسی که 40 روز هر روز هزار مرتبه بعد از نماز صبح ( بسم الله الرحمن الرحیم ) بخواند . بعد کسی که این ختم را انجام داده برای مریض ( بسم الله الرحمن الرحیم ) بنویسد که با خود دارد یا به آب یا به حبه قندی بخواند و مریض بخورد ان شاء الله موثر است .
4. هفت روز ، روزی یک مرتبه با وضو ، تمام خطوط قرآن را یک به یک مسح نماید و برای هر سطر ، بسم الله الرحمن الرحیم بخواند . کسی که این ختم را انجام داده ، دست بر محل درد مریض بگذارد و بسم الله الرحمن الرحیم را بخواند ان شاء الله موثر است و مریض شفا می یابد .
5. جهت توفیق ، آیت الکرسی را روزی ده مرتبه در حالیکه دست بر روی قلب گذاشته باشد بخواند .
6. جهت توسل به حضرت مهدی سلام الله علیه ، زیارت آل یاسین و دعای بعدش مداومت شود .
📚 متاله قرآنی ص۲۵۰
💠 @RoozieHalal 💠
🖊 #آیت_الله_بهجت ره:
برخی گمان میکنند اگر دستِباز باشند و #انفاق نمایند، دیگر برای آنان مال و #ثروتی جمع نمیشود وباقی نمیماند!!
اگر با سخاوت، #مال جمع نمیشود، پس چطور حضرت ابراهیم علیهالسلام با آن همه #بخشـش که بدون #میهمان غذا نمیخورد، آن همه اموال و دارایی داشت؟!
#آیت_الله_بهجت_ره
💠 @RoozieHalal 💠
🔆#خطر_بازار
قالَ الاِمام عَلی علیه السلام:
إِیَّاکَ وَمَقاعِدَ الأَسْواقِ، فَإِنَّها مَحاضِرُ الْشَّیْطانِ وَمَعارِیضُ الْفِتَنِ.
نهج البلاغه کتاب 69.
🌸🍃حضرت علی علیه السلام فرمودند: بپرهیز از #نشستن_در_بازار، زیرا که آن جا محل حاضر شدن شیطان و میدان فتنه ها و فریب ها است.
🍂* زمان ها و مکان ها فرق های زیادی با یکدیگر دارند، و هر زمانی یک وضعیت و خاصیتی دارد، هر مکانی هم نیز چنین است.
🍃مثلاً هنگام اذان، نیمه های شب، هنگام طلوع، شب های جمعه، شب های قدر هر یک ارزش و آثار خاصی دارند.
👈✨و در مکان ها هم اثراتی است، فرق است بین نشستن در مسجد که جزو عمر حساب نمی شود، با نشستن بر سر بازار، کنار کوچه و خیابان، مثلاً نشستن در مسجدالحرام عبادت است. امّا نشستن در بازار انسان را در معرض خطر قرار می دهد، چرا که این مکان ها را شیطان شناسایی کرده که جای فتنه کردن، خیانت، #دروغ و #تقلّب می تواند باشد. دستور این است که خریدار و فروشنده کارِ بازار راستی سریع انجام بدهند و برگردند، و توقف بیش از حدِّ لازم یقیناً برای همه آفت دارد.
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی.ص: 16
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای #پست_ویژه #شهید_سلیمانی
🎥 مثل یک عارف واصل
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
💠 @RoozieHalal 💠
🔆دعایی برای #تعقیب_نماز
🍃یکی از دعاهایی که توصیه شده بعد از هر نماز واجب خوانده شود اینست:
🌟« يا مَن لا يَشغَلُهُ سَمعٌ عَن سَمعٍ
يا مَن لا يُغَلِّطُهُ السّائِلُونَ
يا مَن لا يُبرِمُهُ إِلحاحُ المُلِحِّينَ
أَذِقنِي بَردَ عَفوِكَ وَ حَلاوَةَ رَحمَتِك»
🍃🍂ای کسی که گوش دادن به هیچ فردی موجب نمیشود از شنیدنِ سخنِ دیگران غافل شود!
ای کسی که درخواستکنندگان (هرچند فراوان باشند) نمیتوانند او را به اشتباه اندازند!
ای کسی که اصرارهای درخواستکنندگان از او موجب بیحوصلگی و خستگیاش نمیشود!
خُنَکیِ گذشت و شیرینیِ رحم و مهربانیات را به من بچشان!
📚منبع: شیخ مفید، الأمالي، مجلس دهم، ص 92
#دعا #تعقیبات_نماز #ادعیه
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
💫«توکل ~»
❗️توکل یعنی چه؟ توکل در مقابل جهد و سعی نیست که آیا جهد و سعی کنیم یا توکل؟
☝️توکل یعنی انسان همیشه به آنچه مقتضای حق است عمل کند و در این راه به خدا اعتماد کند که خداوند حامی و پشتیبان کسانی است که حامی و پشتیبان حق میباشند.
💗توکل تضمین الهی است برای کسی که همیشه حامی و پشتیبان حق است.
🔙مثالی عرض میکنیم :
شما میروید به مغازهای و متاعی خریداری میکنید و صاحب آن مغازه مرغوبیت آن متاع را تضمین میکند و به شما اطمینان میدهد و شما هم به گفته او اعتماد میکنید، یعنی مطمئن میشوید که متاع مورد نظر همان اندازه مرغوب است که او گفته است.
🚶♂راه حق چیزی است که انبیا از طرف خدا آن را شناسانده و از طرف خدا آن را تضمین کردهاند که هر که این راه را برود به نتیجه میرسد.
🌏خداوند این عالم را طوری ساخته است که همواره از کسانی که حق و حقیقت را حمایت کنند، حمایت میکند. حق همواره یک تأیید معنوی با خود دارد.
🤲انبیا میگویند به خدا توکل کنید و در راه خدا مجاهده کنید، به خدا توکل و اعتماد کنید و در #طلب_رزق و روزی از راه سالم و #مشروع منحرف نشوید،
💫یعنی اگر راه خدا را بروید از نوعی حمایت الهی برخوردار خواهید شد.
معنی توکل این نیست که کاری نکنید و قوای وجودی خود را #تعطیل کنید و یک جا بنشینید
🙅♂و به خدا اعتماد کنید که او به جای شما وظیفه را انجام میدهد. کار نکردن و راه نرفتن که تضمین نمیخواهد، سکون و توقف تأیید نمیخواهد.
🤦♂سکون و توقف و تعطیل قوا چیزی نیست که اثری داشته باشد و آن اثر از طرف خدا یا غیر خدا قابل تضمین باشد.
📖اگر قرآن کریم را استقصاء کنید میبینید که توکل را به همین معنی ذکر میکند. قرآن میگوید از پیمودن راه حق نترسید و به خدا توکل کنید،
😩از نیروی باطل نترسید و توکل کنید. به عنوان نمونه دو آیه از قرآن کریم را در این زمینه ذکر میکنم.
❕یکی آیهای است که از زبان همه پیغمبرانی که بعد از نوح آمدهاند ذکر میکند. آنها به مردمی که با آنها مخالفت
میکردند و سد راه آنها میشدند میگفتند :
✨وَ ما لَنا اَنْ لا نَتَوَکلَ عَلَی اللهِ وَ قَدْ هَدینا سُبُلَنا و لَنَصْبِرَنَّ عَلی ما اذَیتُمونا وَ عَلی اللهِ فَلْیتَوَکلِ الْـمُتَوَکلونَ
👈چرا ما بر خدا توکل و اعتماد نکنیم و حال آنکه خدا راه را به ما نشان داده و البته ما آن راه را خواهیم رفت و هر چه شما ما را شکنجه دهید ما صبر و استقامت خواهیم کرد، اعتمادکنندگان باید تنها بر خدا اعتماد و توکل کنند.
🤚این آیه در کمال صراحت #توکل را به صورت یک امر مثبت ذکر میکند.
😓راهی هست و پیمودنی هست و رنج و مشقتهایی در این پیمودن هست که اراده را سست و عزیمت را فسخ میکند.
💪انبیا میگویند ما از نیروی باطل نخواهیم هراسید و به خدا #اعتماد میکنیم و راه حق را میرویم.
☝️آیه دیگر درباره شخص رسول اکرم(ص) است. این آیه نیز در کمال صراحت توکل را در یک مفهوم مثبت یادآوری میکند، میفرماید: فَإذا عَزَمْتَ فَتَوَکلْ عَلَی اللهِ
🗣ای پیغمبر! همینکه عزم کردی و تصمیم گرفتی، به خدا اعتماد کن و کار خود را دنبال کن. نمیگوید بنشین و دست روی دست بگذار و توکل کن، میگوید کار خود را بکن و به خدا توکل کن.
🤚این است معنی توکل و آن است معنی #رزاقیت_الهی.
📚 #استاد_مطهری، بیست گفتار، ص116، 117 ✨
💠 @RoozieHalal 💠
❤️ هرکس #خسیس باشد و ...
خود را بی نیاز از خدا بداند و #وعدههای_خدا را دروغ بداند #زندگی_سختی خواهد داشت.
📖 سوره لیل آیات، ۸/۹/۱۰
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
💠 @RoozieHalal 💠
💢 ارزش شکر و خویشتنداری
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ، وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَى.
🔹 پاكدامنى زينت تهيدستى، و سپاس زيور توانگرى است.
📚 حکمت 340 نهج البلاغه
💠 @RoozieHalal 💠
🔆#حق_الناس
🍃قالَ رسول اللَّه صلی الله علیه وآله:
- فی خُطْبَتِهِ فِی حَجَّةِ الْوِداعِ - أَیُّهَا الْنَّاسُ! إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ، وَلا یَحِلُّ لِمُؤْمِنٍ مالُ أَخِیهِ إلاَّ مِنْ طِیبِ نَفْسَه.
📚بحار ج 76/350/13.
🍃🍂رسول خداصلی الله علیه وآله (در خطبه حجة الوداع) فرمودند: ای مردم! همه اهل ایمان با یکدیگر برادرند و سزاوار و جایز نیست مؤمنی #مال_برادر مؤمنش را تصرف کند مگر با رضایت کامل او.
🌟* در حدیثی امام موسی بن جعفرعلیه السلام فرمودند: مؤمن برادر دینی مؤمن دیگر است (در نتیجه) کسی که به برادرش #خیانت کند ملعون است، کسی که برای برادرش خیرخواهی نکند #ملعون است، کسی که خودش را از برادرش مخفی کند ملعون است، کسی که از برادرش غیبت کند ملعون است.
💫پس باید #مال و جان و #آبروی_مؤمنین از دست و زبان ما در امان و رضایت برادران دینی در همه چیز ملاک و منظور باشد.
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی.ص: 56
💠 @RoozieHalal 💠
✅معنای واقعی برکت
✍️برکت به معنی، خیری بیپایانی است که توسط خدا به انسان میرسد. وقتی پولی میگیریم و میگوییم خدا بدهد #برکت، یعنی مبلغ آن مهم نیست، مهم خیر بیپایان آن است که از خدا انتظار آن را داریم. عمر با برکت یعنی، عمری که خیر بیپایان داشته باشد. یعنی انسان به جای #عمر_طولانی و #بدون_خیر، عمرش هرچند کوتاه شد، دارای خیر برای مردم و دیگران داشته باشد. مانند عالمی که کتابی مینویسد. یا فرد خیری موسسه خیریهای را بنیان مینهد. در عروسی میگوییم، مبارک است یعنی، این خیر و شادی پایان نگیرد و همیشه عروس و داماد کنار هم شاد باشند.
📚از کتاب قاموس قرآن، سید علی اکبر قریشی
💠 @RoozieHalal 💠
🔰 وظیفه ثروتمندان وقتی اکثر مردم در سختی زندگی میکنند
🔹یک اصل ثابت و تغییرناپذیر این است که یک نفر مسلمان باید زندگی خود را از زندگی عمومی جدا نداند، باید زندگی خود را با زندگی عموم تطبیق دهد.
🔸معنی ندارد درحالیکه عموم مردم در بدبختی زندگی میکنند عده دیگر با مستمسک قراردادن «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللهِ الَّتی اَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَالطَّیباتِ مِنَ الرِّزْقِ» در دریای نعمت غوطهور بشوند هرچند فرض کنیم که از راه حلال به چنگ آورده باشند.
🔹خود امام صادق سلامالله علیه که به اقتضای زمان، زندگی را بر خاندان خود توسعه داده بود، یک وقت اتفاق افتاد که نرخ خواربار ترقی کرد و قحط و غلا پدید آمد. به خادم خود فرمود: چقدر آذوقه و گندم ذخیره موجود داریم؟ عرض کرد: زیاد داریم، تا چند ماه ما را بس است.
🔸فرمود: همه آنها را ببر و در بازار به مردم بفروش. گفت: اگر بفروشم دیگر نخواهم توانست گندمی تهیه کنم. فرمود لازم نیست، بعد مثل سایر مردم روز به روز از نانوایی تهیه خواهیم کرد، و دستور داد از آن به بعد خادم نانی که تهیه میکند نصف جو و نصف گندم باشد، یعنی از همان نانی باشد که اکثر مردم استفاده میکردند. فرمود: من تمکن دارم به فرزندان خودم در این سختی و تنگدستی نان گندم بدهم، اما دوست دارم خداوند ببیند من با مردم مواسات میکنم.
📝 استاد مطهری، بیست گفتار، ص۱۲۷
#شهید_مطهری
💠 @RoozieHalal 💠
⚛دستورالعملی برای رفع حال قبض⚛
📌آیةالله سیّدمحمّدصادق طهرانی (مدّظلّه العالی) فرزند ارشد علامه سید محمدحسین #حسینی_طهرانی (قدس الله روحه) میفرماید:
🟢اگر #قبض به واسطۀ ظلم یا ساز وآواز یا عقوق والدین و نارضایتی ایشان نبود و سالک در قبض فرو رفت و علّت آن را هم پیدا نکرد، چه باید بکند؟مرحوم آقا سه کار را توصیه میفرمودند:
🔵اوّل: قرائت #قرآن، هر چقدر می تواند قرآن بخواند.
🔵دوم: صلۀ ارحام، تا می تواند به صلۀ ارحام برود و به خویشاوندان سربزند؛ در در رتبۀ اوّل به والدین، خواهرها و برادرها، عمّه و خاله سر بزند که موجب بسط می شود.
🔵سوم: زیارت اهل قبور.
میفرمودند: این سه چیز باعث #بسط می شود.
🟢البتّه امور دیگری هم هست که برای رفع قبض خیلی مفید است؛ مانند فرستادن صلوات و توسّل به معصومین علیهم السلام و زیارت قبور منوّرۀ ایشان و رفع همّ و غمّ از مؤمنین.
📙«گلشن احباب» ج ۱ ص ۸۸
💠 @RoozieHalal 💠
🌟🌟#لقمه_حلال_و_حرام
قالَ اللَّهِ تَعالی
* یا أَیُّهَا الْنَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلالاً طَیِّباً وَلا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الْشَّیْطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ.
البقرة 168.
* یا أَیُّهَا الْرُّسُلُ کُلُوا مِنَ الْطَّیِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إنّی بِما
تَعْمَلُونَ عَلیمٌ.
المؤمنون 51.
✨🍃خدای متعال در قرآن فرموده: ای مردم از آن چه در زمین است بخورید به شرط آن که #حلال و #پاکیزه باشد و از گام های پی در پی شیطان پیروی نکنید و به دنبال او قدم به قدم نروید چرا که او برای شما دشمنی است آشکار.
و در آیه دیگر فرموده: ای فرستادگان من از چیزهای حلال و پاکیزه بخورید (تا بتوانید) کارهای شایسته انجام دهید البته که من به آن چه انجام می دهید آگاهم.
* یکی از الطاف بزرگ خدای متعال در حق بندگانش این است که با به هم پیوستن نظام هستی، برای #تغذیه انسان ها نعمت های بسیار مفید، خوشگوار، لذت بخش، دلچسب و زیبایی می آفریند و هزاران نوع خوراکی های حیات بخش پیوسته در دسترس انسان ها قرار می دهد. مثلاً گوشت حیواناتی را برای انسان ها مجاز قرار داده، که پاکیزه از آلودگی های مختلف و لذیذ و سالم اند. امّا حیوانات درنده، #گوشتخوار، #نجاست_خوار و... را ممنوع قرار داده است.
و بقیه خوراکی های مجاز، همه از یک #طهارت و پاکیزگی خاص و پرارزشی برخوردارند.
به علاوه شرط کرده که حق یکدیگر را در کسب روزی غصب نکنید، تا #لقمه های شما طیّب و حلال باشد، بلافاصله فرموده از دنباله رویِ شیطان پرهیز کنید، معنای چنین بیانی این است که نتیجه #لقمه_های_ناپاک پیروی از نقشه های ابلیس است و انسان فهم و درک خود را از دست داده و دوست و دشمن را از یکدیگر تشخیص نمی دهد و از دشمن آشکاری مثل شیطان پیروی می کند در آیه دوم هم خدای متعال به انبیاء علیهم السلام فرموده که اگر می خواهید توفیق عمل صالح و شایسته پیدا کنید باید از لقمه های حلال و پاکیزه استفاده کنید.
«از کوزه همان برون تراود که در اوست»
بستگی دارد انسان چه غذایی، چه لقمه ای خورده باشد، اعمال و رفتار انسان متأثر از همان چیزهایی است که خورده!
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی.ص: 27
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کدوم #بانک_ربوی نیست؟
🎙استاد مهدی دانشمند
💠 @RoozieHalal 💠
💠 غذای داغ
🔸 پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
از #غذای_داغ بپرهیزید؛ چرا که #برکت را از میان می برد.
غذا را #خُنَک مصرف کنید؛ چرا که #گواراتر و #پر_برکت_تر است.
🔆 دَعُوهُ حَتَّی یَبْرُدَ فَاِنَّهُ اَعْظَمُ بَرَکَةً
📚 اُسدالغابه/ج1/ص422
💠 @RoozieHalal 💠
با_خدا_حرف_بزن
🖋 شیخ نخودکے ره ؛
تمام #اذکار را فرشتگان الهے به
آسمان ها مے برند مگر این ذکر
مبارک که خود عروج مےڪند
《 لا إلهَ إلّا الله ➣●•
منبع: طریقت حاج شیخ ۴۱۵
#نخودکی
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
💠 عزت مومن
🔹 امام صادق علیه السلام:
شایسته نیست مومن، خود را ذلیل و خوار نماید. یعنی در کاری وارد شود و مداخله کند که دانش آنرا ندارد و یا شایسته آن نیست و سرانجام باید از آن #عذر بخواهد.
📚 (کافی/ج5/ص64)
💠 @RoozieHalal 💠
🔆حق الناس
قالَ رسول اللَّه صلی الله علیه وآله:
🍃🍂مَنِ اقْتَطَعَ مالَ مُؤْمِنٍ غَصْباً بِغَیْرِ حَقٍّ لَمْ یَزَلِ اللَّهُ مُعْرِضاً عَنْهُ، ماقِتاً لِأَعْمالِهِ الَّتی یَعْمَلُها مِنَ الْبِرِّ وَ الْخَیْرِ لا یُثْبِتُ ها فِی حَسَناتِهِ حَتّی یَتُوبَ وَ یَرُدَّ الْمالَ الَّذی أَخَذَهُ إِلی صاحِبِهِ.
📚مستدرک الوسایل 17/89.
✨رسول خداصلی الله علیه وآله فرمودند: هر کس #مال_مؤمنی را به ناحق تصاحب کند، پیوسته خدا از او روی گردان خواهد بود و نسبت به کارهایی که می کند #خشمگین است هر چند کارهایش خوب و خیر باشد! کارهایش را جزو حسناتش ثبت نمی کند مگر این که توبه کرده و مالی را که به #ناحق گرفته به صاحبش بازگرداند!!
🌟* روی گردانی خدا از انسان سخت ترین عذاب است، چرا که بشر همیشه با تمام وجود نیازمند لطف و مرحمت الهی است، و اگر خدا از کسی روگردان شد پیوسته در #لعنت_خدا و دور از رحمت به سر می برد و یقیناً دنیا و آخرتش تباه است. و #غصب_مال دیگران یک گناهی است که باعث چنین عذاب خانمان سوزی خواهد شد. و جداً از چنین گناهی باید فرار کرد و به خدا پناه برد، دردی و عذابی سخت تر از بی خدایی نیست!
بی این و آن به سر شود، بی تو به سر نمی شود.
بی آب و نان به سر شود، بی تو به سر نمی شود.
👈امام حسین علیه السلام در دعای عرفه فرمود: ای خدا کسی که تو را دارد چه ندارد و کسی که تو را ندارد چه دارد؟!
غصب مال و حق دیگران انسان را از خدا جدا می کند و جدایی از خدا بزرگ ترین خسارت و بیچارگی است.
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی.ص: 54
💠 @RoozieHalal 💠
🌸 امام سجاد (علیه السلام) :
لَا تَنَامَنَّ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ فَإِنِّي أَكْرَهُهَا لَكَ إِنَّ اللهَ يُقَسِّمُ فِي ذَلِكَ الْوَقْتِ أَرْزَاقَ الْعِبَادِ وَ عَلَى أَيْدِينَا يُجْرِيهَا؛
✨ دوست ندارم و نمي پسندم که شما قبل از طلوع آفتاب بخوابيد زيرا خداوند #رزق هر کسي را قبل از #طلوع_آفتاب به دست ما اهل بيت علیهم السلام #تقسيم می کند.
📚 بحارالانوار، ج۴۶، ص۲۳
💠 @RoozieHalal 💠