🌻✨سلام به امروز خوش آمدید
☀️🍃پیش به سوے شروع
🌻✨یک روز بے نظیر
☀️🍃روزتان سرشار از امید
🌻✨انرژے مثبت و اتفاق هاے خوب و شگفت انگیز
☀️☀️🍃🍃صبح دوشنبه تون بخیر دوستان گلم
💠 @RoozieHalal 💠
💎امام صادق عليه السلام:
مَنْ يَزْرَعْ خَيْرا يَحْصِدْ غِبْطَةً وَ مَنْ يَزْرَعْ شَرّا يَحْصِدْ نَدامَةً وَ لِكُلِّ زارِعٍ ما زَرَعَ؛
هر كس خوبى بكارد، خشنودى درو مىكند و هر كس بدى بكارد، پشيمانى می چيند، هر كس هر چه بكارد، همان را دِرو مى كند
📗[كافى، ج 2 ، ص 458، ح 19 ]
💠 @RoozieHalal 💠
12.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ #استاد_شجاعی
گاهی نعمتی داری، و نمیدانی که نعمت است،
که بهشت است،
که سرمایه است برایت،
نعمت را کور میکنی،
راهش را مسدود میکنی،
بی آنکه بدانی چرا و چگونه این اتفاق افتاد ...
خیلی از جهنم ها همینگونه ایجاد میشوند.
💠 @RoozieHalal 💠
✅#قناعت
✨قالَ الإمامُ الْباقِرُعلیه السلام:
اَلْمَعُونَةُ تُنْزِلُ مِنَ الْسَّماء عَلی قَدْرِ الْمَؤوُنَةِ.
📚من لا یحضره الفقیه ج 3، حدیث 3613.
🔆حضرت امام باقرعلیه السلام فرمودند: هزینه زندگی به اندازه نیاز از آسمان فرود می آید. (پس خود را به زحمت زیادی نیندازید).
🔅* آیات زیادی از قرآن حاکی است که رزق همه جانداران کاملاً به دست خداست، اصل رزق دادن و ندادن، مقدار رزق، #نوع_رزق و روزی ها همه و همه به دست خداست. و او براساس #حکمت و خیرخواهی نسبت به بندگان و همه جانداران و حکمت هایی که با آن ها تمام عالم هستی را اداره می کند رزق ها را تقسیم کرده و برنامه و مقدرات خاصی برای این مطلب مقرر کرده است. بله جزو مقدرات الهی این است که مثلاً اگر کسی #استغفار کند، به پدر و مادرش خدمت کند، به اقوام و خویشاوندان احسان کند، به مردم خدمت کند و صدقه بدهد و... #رزقش_زیاد می شود، عمرش طولانی می گردد، بلا از او برطرف می شود و...
💥امّا خود این قانون ها هم جزو مقدرات خدای تعالی است در هر صورت به اندازه هزینه های صحیح و درست زندگی ها انواع مددهای الهی مقرر گشته و می رسد. این ما هستیم که از شکر این همه لطف و مهربانی و عنایت خدا عاجزیم.
📚حق الناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»/ گردآوری صادق میرشفیعی.ص: 139
💠 @RoozieHalal 💠
🔆توصیف خارق العاده دنیا از زبان امام علي (علیه السلام)
✍بیشترین ضربه هارا خوبترین آدمها میخورند ؛برای خوبی هایتان حد تعیین کنید و هر کس را به اندازه لیاقتش بها دهید نه به اندازه مرامتان ؛ زندگی کردن با مردم این دنیا همچون دویدن در گله اسب است ! تا میتازی با تو میتازند ؛ زمین که خوردی ؛ آنهایی که جلوتر بودند ؛ هرگز برای تو به عقب باز نمیگردند ! و آنهایی که عقب بودند ؛ به داغ روزهایی که میتاختی تو را لگد مال خواهند کرد !
در عجبم از مردمی که بدنبال دنيايی هستند که روز به روز از آن دورتر ميشوند ؛ و غافلند از آخرتی که روز به روز به آن نزديکتر ميشوند
📚نهج البلاغه ص56خ۴۳
💠 @RoozieHalal 💠
💠 غذای داغ
🔸 پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
از غذای داغ بپرهیزید؛ چرا که #برکت را از میان می برد.
غذا را خُنَک مصرف کنید؛ چرا که گواراتر و پر برکت تر است.
🔆 دَعُوهُ حَتَّی یَبْرُدَ فَاِنَّهُ اَعْظَمُ بَرَکَةً
📚 اُسدالغابه/ج1/ص422
✍🏼 غذا خوردن غذای داغ مضر است، هم باعث کم حوصلگی و عصبی شدن می شود و هم ضعف عمومی و مشکلات گوارشی را ایجاد میکند و از همه مهمتر اینکه برکت آن غذا را هم می برد.
#افزایش_برکت_و_روزی
💠 @RoozieHalal 💠
14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥زندگی پس از زندگی
🛑عاقبت #مال_نزول_و_حرام
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من ۱۵ ساله ازدواج کردم تو این ۱۵ سال همیشه از جیب شوهرم یواشکی پول برمیدارم.این پول رو برای خودم و بچههام خرج میکنم.شوهرم بهم پول میده ولی اونقدری نیست که مایحتاج منو بچه هارو تامین کنه.ایا این کار من گناه است یا نه؟؟؟
✅ پاسخ:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای: نفقه واجبه زن گرچه برعهده شوهر است، ولى زن مجاز نیست بدون اجازه از جیب او پول بردارد
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دلیل بلای فردی
🔸 استاد عالی
💠 @RoozieHalal 💠
‼️ کار کردن با پول رهن مستأجر
🔷 آیا موجر میتواند با پولی که از مستأجر به صورت قرض الحسنه (رهن عرفی) دریافت میکند، کاری را انجام دهد و سودی به دست آورد؟
✅ ج: اگر عقد اجاره به طور صحیح منعقد شده باشد، مالی که موجر از مستأجر به عنوان قرض الحسنه دریافت میکند، مالک آن میشود و اصل پول و سود حاصله برای موجر است.
‼️ تعیین مقدار حق شارژ آپارتمان
آیا برای تعیین مقدار حق شارژ یا چگونگی مصرف آن، رضایت همه ساکنان شرط است؟
✅ ج: این موضوع نیز تابع کیفیت قرارداد ساکنان آپارتمان و میزان اختیارات تفویض شده به مدیر خواهد بود. پس، اگر وضع سایر مقررات با موافقت اکثر ساکنین انجام میشود، در مورد سؤال نیز رضایت اکثریت کافیست.
‼️ شرط جبران خسارت در قرارداد مضاربه
🔷 آیا در قرارداد مضاربه، سرمایه گذار می تواند شرط کند که عامل باید تمام ضررهای احتمالی بر سرمایه را از مال خود جبران کند؟
در صورت عدم حصول سود از مضاربه، آیا سرمایه گذار می تواند از عامل، سود را مطالبه کند؟
✅ ج: شرط یاد شده، اشکال ندارد ولی اگر سودی حاصل نشود، سرمایه گذار نمی تواند از عامل، سود را مطالبه کند.
💠 @RoozieHalal 💠
🛑#محدودیت_در_مصرف
امام رضا (علیه السلام):
… استأذنت الرضا «علیه السلام» فی النفقه علی العیال؟ فقال: بین المکروهین. فقلت: جعلت فداک لا و الله ما اعرف المکروهین. قال: فقال له: یرحمک الله اما تعرف ان الله عزوجل کره الاسراف و کره الاقتار [22]، فقال: «و الذین اذا انفقوا لم یسرفوا و لم یقتروا و کان بین ذلک قواما»: .
💥💥از امام رضا (علیه السلام) درباره ی چگونگی تأمین مخارج خانواده جویا شدم، فرمود: (مخارج خانواده) حد وسط است میان دو روش ناپسند. گفتم فدایت شوم: به خدا سوگند نمی دانم این دو روش چیست؟ فرمود: رحمت الهی بر تو باد، آیا نمی دانی که خداوند بزرگ اسراف (زیاده روی) و اقتار (سختگیری) را ناخوشایند دارد و در قرآن فرموده است: «آنان که هر گاه چیزی ببخشند نه زیاده روی کنند و نه خست ورزند، و میانگین این دو را در حد قوامی (مایه ی پایداری و بقای زندگی) ببخشند».
✨🍃از دیدگاه امام رضا «علیه السلام» ، پس از محدودیتهای گذشته در مسائل مالی و کسب مال، تصرفات در اموال شخصی نیز محدود است؛ یعنی اموالی که طبق اصل مالکیت فردی، به شخص تعلق دارد و اختیار آنها در دست اوست و بظاهر انگاشته می شود که او می تواند در آنها هر گونه که خواست تصرف کند، در واقع این چنین نیست، و تصرفات در اموال شخصی نیز محدود و مشروط است، و هر کس در مال خود نیز مجاز نیست هر گونه بخواهد تصرف کند؛ بلکه تصرف او باید در حد میانه و دور از اسراف باشد. هر گونه اسراف و مصرف زیاد در اموال شخصی و برای شخص مالک، ممنوع است. اتفاق بالاترین و ارزشمندترین نوع تصرف در اموال شخصی است، و شخصی که مال خود را انفاق می کند، بهترین نوع تصرف را در آن انجام داده است، بویژه که برای افراد خانواده ی خودش باشد؛ با این وصف، این تصرف نیز محدود و مشروط و مشروط است. باید انفاق در حد متعادل و وسط (و حد قوامی) باشد، نه زیاده از مقدار لازم و نه کمتر از آن. چنانکه در حدیث امام رضا «علیه السلام» بدان اشاره شد.
«#اسراف» و «اقتار» ، دو حد نامتعادل و نامعقول و غیر قوامی و غیر مشروع مصرف است، حد مشروع و معقول، حد میانه و نظام قوامی قصد، اقتصاد و میانه روی است؛ چنانکه در حدیث امام رضا «علیه السلام» بدان اشاره رفت.
🔆امام در کلامشان فرمودند: پرداخت مخارج خانواده، میان دو مرز قرار دارد: مرز اسراف و زیاده روی (و تجمل گرایی و پرمصرفی)، و مرز اقتار (تنگ گیری و کمتر از حد لازم خرج کردن) و ایجاد #کمبود_در_زندگی.
🍁با بررسی احادیث دیگری که از امام رضا «علیه السلام» در این زمینه رسیده است، به مرزهای دقیق تری از مفهوم اسراف دست می یابیم. در کوچکترین چیزها، حتی آنها که در نظر مردم بی ارزش و دور ریختنی جلوه می کند، امام اسراف را روا نمی داند.
امام رضا «علیه السلام»:
«من الفساد قطع الدرهم و الدینار و طرح النوی:
✨تکه تکه کردن درهم و #دینار (یا هر پولی دیگر که آنها را از استفاده بیندازد)، و دور افکندن هسته ی خرما (که ممکن است بذر نخلی شود، یا به مصرف دیگری آید)، از جمله کارهای #فاسد و نادرست است».
🌾در آشامیدنیها و خوردنیها نیز در نظر امام رعایت حد میانه لازم است، حد میانه مایه ی دوام و سلامت مزاج است، و زیاده روی و پرخوری بدن را می فرساید و عمر را کوتاه می کند، و موجب انواع بیماریها می گردد.
امام رضا «علیه السلام»:
✨لو ان الناس قصدوا فی المطعم لأستقامت أبدانهم: اگر مردمان حد میانه را در خوراک رعایت می کردند بدنهاشان پایدار (و سالم) می ماند.
🍃#حد_میانه_در_خوردن، متناسب با رشد تن و روان آدمی است. در پوشیدن نیز، رعایت جانب حد میانه و دوری از #تجمل_گرایی و اسراف لازم شمرده شده است.
📒امام رضا (ع ): زندگی و اقتصاد/ حکیمی ، محمد، ۱۳۱۸ .ص45،42،43،44
💠 @RoozieHalal 💠
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷#ربا_لقمه_حرام
آیت الله جوادی آملی
💠 @RoozieHalal 💠