📌 تسخیر سفارت آمریکا _ روز ملی مبارزه با استکبار جهانی
🔹 تسخیر سفارت آمریکا در تهران، در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ نقطهعطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است. امام اقدام دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا را، انقلاب دوم و انقلابی فراتر از انقلاب اول نامید. این روز در تقویم به روز مبارزه با استکبار نیز یاد میشود.
🔻 پذیرش سفر شاه به آمریکا در ۳۰ مهر ۱۳۵۸، یکی از دلائل مهم تسخیر سفارت آمریکا در تهران بود. امام در اعتراض به پناه دادن آمریکا به شاه از دانشجویان، دانش آموزان و طلاب خواسته بود که با قدرت به مبارزه با آمریکا ادامه دهند. تبدیل سفارت آمریکا به مرکز جاسوسی نیز از عوامل تصرف سفارت بود.
🔸 دانشجویان با تشکیل جلسهای به برنامهریزی برای تصرف سفارت پرداختند. صبح ۱۳ آبان، گروهی از دانشجویان به سمت سفارتخانه امریکا در خیابان طالقانی به راه افتادند. ورود دانشجویان به داخل سفارت با مقاومت سه ساعته تفنگداران آمریکایی روبرو شد. پیش از رسیدن دانشجویان به داخل سفارت، قسمت زیادی از اسناد توسط آمریکائیها در دستگاه خردکن ریخته شد. اما آنان با گروگان گیری ۱۵ماهه کارکنان ، و نیز چسباندن کاغذهای خرد شده، از جاسوسی های آمریکا در ایران پرده برداشتند.
▫️ امام پس از تسخیر سفارت، آمریکا را شیطان بزرگ و سفارت آمریکا را لانه جاسوسی نامید. پس از تسخیر سفارت، شورای انقلاب اداره کشور را برعهده گرفت و در اولین اقدام، صدور نفت به آمریکا را قطع کرد. آمریکا در اردیبهشت ۱۳۵۹ جهت آزادسازی گروگانها به اقدام نظامی و پیاده کردن نیرو در صحرای طبس نیز متوسل شد که شکست خورد.
#آبان_۱۳
#تسخیر_لانه_جاسوسی
💠 @RoozieHalal 💠
📌 صدور حکم تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی
🔹 در سال ۱۳۰۹قمری ، ناصرالدین شاه در سفر خود به اروپا در اثر ولخرجیهای زیاد پولهایش تمام شد. لذا امتیازی را در مورد توتون و تنباکو به مشاور نخست وزیر انگلیس «ماژور تالبوت» واگذار، و در مقابل ۲۵ هزار لیره دریافت کرد. طبق قرارداد، کمپانی «رژی» باید سالانه ۱۵ هزار لیره به صندوق دولت ایران واریز میکرد و در مقابل، کشت و فروش توتون و تنباکو را در انحصار خود میگرفت.
🔻 با عقد این قرارداد، مردم شهرهای مختلف به رهبری روحانیت، به مخالفت با آن پرداختند. مردم در شیراز، به رهبری «فال اسیری»؛ در تبریز به رهبری «آقامجتهد»؛ در اصفهان، به رهبری «آقانجفی» و در تهران به رهبری «میرزای آشتیانی» اعتراضاتی برپا کردند که با سرکوب دولت مواجه شد و عدهای از علما تبعید شدند.
🔸 میرزای شیرازی تلگرافی به نزد شاه فرستاده و از او خواست کسانی را که تبعید کرده بازگرداند. در مورد قرارداد نیز مخالفت خود را ابراز کرد. اما شاه اعتنایی نکرد. لذا میرزا فتوای تاریخی خود را در ۱ جمادی الاول صادر کرد: «الیَوم استعمال توتون و تنباکو باَیّ نَحوٍکان، در حکم محاربه با امام زمان (عج) است».
▫️ با صدور این فتوا جنبش عظیمی به راه افتاد تا آنجا که حتی در حرمسرای ناصرالدین شاه قلیانها را شکستند. این جریان ادامه یافت تا در ۲۳ جمادی الاولی ۱۳۰۹ اعلانی در کوچه و بازار زده شد که: «بر حسب حکم جناب میرزای شیرازی، اگر تا ۴۸ ساعت دیگر امتیاز دخانیات لغو نشود یوم آتیه جهاد است، مردم مهیا شوید». لذا شاه مجبور شد امتیاز را لغو کند.
#جمادیالاول_۱
#فتوای_میرزای_شیرازی
💠 @RoozieHalal 💠
📌 تبعید امام خمینی از ایران به ترکیه
🔹 ۲۱ مهر ۱۳۴۳ حسنعلی منصور نخستوزیر وقت حکومت پهلوی، طرحی در مجلس شورای ملی به نام کاپیتولاسیون یا قضاوت کنسولی تصویب کرد. با تصویب این قانون، حکومت پهلوی به مستشاران آمریکایی ساکن در ایران مصونیت قضایی میداد که هیچ دادگاهی در ایران حق رسیدگی به جرمهای آنها را ندارد.
🔻 امام خمینی پس از اطلاع از تصویب این طرح، در ۴ آبان ۱۳۴۳ در منزل خود سخنرانی کرد. وی سخنرانی خود را با آیه استرجاع آغاز کرد که نشان از رسیدن مصیبت بزرگی بود. او سپس با تشریح پیامدهای قانونی شدن این طرح، به مردم، ارتش، علما و ... هشدار داد و سکوت در مقابل چنین طرحی را گناهی کبیره و مملکت را در اشغال آمریکایی ها دانست که تمام گرفتاریهای مردم ایران به آن میرسد.
🔸 پس از سخنرانی، نوار آن در سراسر ایران پخش شد. پس از این سخنرانی، اعلامیه دیگری که سخنان امام خمینی در آن چاپ شده بود، در ۹ آبان ۱۳۴۳ ش نیز منتشر گردید. در این اعلامیه امام رأی مجلس را ننگین دانسته و آن را مخالف اسلام و قرآن ذکر کرد و کاپیتولاسیون را سند بردگی و اقرار به مستعمره بودن ایران دانست.
▫️نیمه شب ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳، مأموران حکومت پهلوی به دلیل سخنرانی و اعلامیه امام در مخالفت با قانونی شدن کاپیتولاسیون در ایران، به منزل او در قم یورش بردند و پس از دستگیری، امام را به تهران و سپس با هواپیمای نظامی به ترکیه تبعید کردند. پس از ۱۱ ماه زندگی، ترکیه تمایلی به ادامه حضور امام خمینی در آنجا نداشت؛ لذا وی در ۱۳ مهر ۱۳۴۴ ترکیه را ترک و به عراق منتقل شد.
#تقویمتاریخ
#آبان_۱۳
#تبعیدامام
💠 @RoozieHalal 💠
🍂پاییز زیباست
🍁چــوڹ دفــتــرِ
🍂نقاشی خداست
🍂بـــرگ بـــرگ
🍁روزهای رنگ رنگیش
🍂را به خـاطـر بـسـپــار
🍂زیرا عشق، محبت
🍁و دوستی، در لابلای
🍂همین رنگهای زیباست!
صبحتون قشنگ
💠 @RoozieHalal 💠
✨ امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
ما أحَقَّ الإنْسانَ أنْ تَكونَ لَهُ ساعةٌ لا يَشْغَلُهُ شاغِلٌ، يُحاسِبُ فيها نَفْسَهُ، فيَنْظُرُ فيما اكْتَسَبَ لَها و علَيها في لَيلِها و نَهارِها!
چه سزاوار است كه انسان ساعتى از روز را فقط به حسابرسى نفْس خود اختصاص دهد و ببيند كه در شبانه روز چه كارهايى به سود يا زيان خود انجام داده است.
🦋
📚 غرر الحكم، حدیث ٩۶٨۴
#حدیث
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت هفدهم
📚 موضوع: استقامت در راه خدا
📖تفسیر آیه ۱۵ سوره مبارکه شوری
🗓۱۳۹۶/۰۸/۱۸
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
💠 @RoozieHalal 💠
📌 درگذشت جرج جرداق نویسنده و شاعر مسیحی لبنانی
🔸 جورج سَمْعان جُرْداق (۱۹۲۶-۲۰۱۴م)، نویسنده و شاعر مسیحی لبنانی و نویسنده کتاب مشهور «امام علی صدای عدالت انسانی» بود. این کتاب مورد استقبال گسترده اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان قرار گرفت. او در یک خانواده مسیحی ارتودکس قحطانیتبار در شهرک «الجدیدة» منطقه مرجعیون در جنوب لبنان زاده شد.
🔹 آشنایی وی با نهج البلاغه به واسطه برادرش بود که وی را در این کار تشویق کرد. جورج در ۱۳ سالگی بیشتر مطالب نهجالبلاغه را حفظ کرده بود. این دانشمند بزرگ در مورد مقتدای شیعیان جمله ای دارد که گفته «علی علیهالسّلام همچون آفتاب نیمروز میدرخشد».
🔸 او تحصیلات دانشگاهی خود را در در بیروت به پایان رساند. وی پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، تا سالها به تدریس ادبیات عرب و فلسفه عربی در تعدادی از مدارس و دانشگاههای بیروت اشتغال داشت و همزمان به کار ترجمه و نیز نگارش مقالاتی در روزنامهها و مجلات لبنان میپرداخت.
🔸 او در سال ۱۹۹۷م با دعوت برخی از مقامات به ایران، مسافرت کرد و با برخی از شخصیتهای علمی و فرهنگی دیدار کرد. وی بار دیگر در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۰م برای شرکت در کنگره سعدی به ایران سفر کرد. وی سرانجام در ۱۴ آبان ۱۳۹۳ درگذشت. و در مقبره خانوادگی مرجعیون در بیروت دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۱۴
#جرج_جرداق
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسکن عریان
+ سند ساواک برای تغییر سبک زندگی اصیل ما
🚫آشپزخانه باز
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆مجموعه #موشن_گرافیک راه نصرالله
قسمت 1: رهبری جامع نگر
💠 @RoozieHalal 💠
📚 تصرف در هدایای والدین
❓سؤال: آیا فرزند میتواند طلا و جواهراتی که والدین به او هدیه دادهاند را بفروشد؟
✅ جواب: اگر والدین چیزی را به فرزند خود هدیه کرده باشند، فرزند صاحب اختیار آن است و در صورتی که بالغ باشد میتواند بفروشد اما اگر شرط خاصی کرده باشند و یا امانت به او داده باشند تا استفاده کند و هر موقع بخواهند میتوانند بفروشند و یا تبدیل کنند، در این صورت فرزند نمیتواند دخل و تصرفی در آنها داشته باشد.
🏷 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪐بدترین اثر لقمه حرام چیست⁉️
#استادعالی
#اَللّهُمَّارْزُقْنِىالْحَلالَوَجَنِّبْنِىالْحَرامَ
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #درس_اخـــلاق
💥چشم چرونی چه آسیبهایی میرسونه؟
💥استاد قرائتی
💠 @RoozieHalal 💠
قشنگترین ذکر: اظهار فقر!
در محضر یکی از اساتیدم در قم که ارادت خاصی به آیتالله بهاءالدینی داشتند، کتاب « کفایه» را درس می خواندم. ایشان حکایتی جالب از آیت الله بها الدینی نقل کردند:
ایشان دختری حدود 10 تا 12 ساله داشتند که به بیماری سختی مبتلا شده بود. علیرغم تلاشهای فراوان و مراجعه به پزشکان مختلف، هیچ بهبودی حاصل نشد. در لحظات آخر عمر دختر، که او را رو به قبله خوابانده بودند، همسر ایشان خطاب به آیتالله بهاءالدینی گفتند: "من با مرگ دخترم کنار آمدهام و تمام راههای درمانی را نیز طی کردهایم. اما بارها دیدهام و شنیدهام که بالای سر بیماران غریبه دعا و شفای آنها را طلب میکردید. حال از شما تقاضا دارم برای دخترمان نیز دعا کنید، هرچند توقع زیادی ندارم، اما میخواهم این وسوسه شیطان را از بین ببرم که چرا برای غریبهها دعا میکنید اما برای دختر خودتان نه!"
آیتالله بهاءالدینی بر بالین دختر حاضر شدند و برخلاف تصور ما که منتظر ذکر یا دعای خاصی بودیم، آستینهای خود را بالا زدند و با تواضع تمام رو به خدا گفتند: "خدایا! ما چقدر ناچیز و بیمقداریم!"
در کمال ناباوری، دخترشان ناگهان حالش بهبود یافت و اکنون نیز در قید حیات است.
استادمان در ادامه نقل کردند که روزی در خلوت از آیتالله بهاءالدینی پرسیدم: "آن روز چه ذکری خواندید؟" ایشان فرمودند: "آن روز هر ذکری میخواندم، دخترم حالش بدتر میشد! اما خداوند با اظهار فقر و نیازمندی من، دعای مرا اجابت کرد. سخن همسرم در من اثرگذار نبود، اما وقتی که خود را در برابر عظمت الهی هیچ و پوچ دیدم، همین فقر و نیازمندی نتیجه داد."
نتیجهگیری:
فقر و اظهار نیازمندی در برابر خداوند، بالاترین ذکر است. گاه زیباترین و کارآمدترین دعا، اذعان به ضعف و ناتوانی خود و طلب یاری از خالق هستی است:
يأَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَآءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِىُّ الْحَمِيدُ(فاطر/۱۵)
📚سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
عترتنا، استاد عباس صراف
💠 @RoozieHalal 💠
✨ امام صادق عليه السلام در زيارت وداع امام حسين عليه السلام فرمود:
خدايا...!
نه چندان دنيا را بر من زياد گردان كه با سرگرم شدن به زيبايیهاى شگفت آور و فريفته شدن به درخشندگى زيورهاى آن، از ياد تو باز مانم،
و نه چندان در تنگنايم قرار ده كه رنج آن به كار من (براى آخرت) لطمه زند و همّ و غم آن، سينهام را آكنده سازد؛
از دنيا آن اندازه به من ده كه از بندگانِ بدت بىنياز مانم و به سبب آن به خشنودى تو دست يابم.
📘 بحار الأنوار، ج١٠١، ص٢٨١، ح١
💠 @RoozieHalal 💠
نقدپذیری: کلیدِ گشودنِ دروازههای خیر
امام هادی علیهالسلام در کلامی نورانی به یکی از یاران خود میفرمایند: عاتِبْ فلاناً و قل له ان الله اذا اراد بِعَبْدٍ خیراً اذا عُوتِبَ قَبِلَ؛"فلانی را مورد تذکر قرار بده و به او بگو: هرگاه خداوند خیر بندهای را اراده کند، آن بنده تذکرات و انتقادات را پذیرا میشود و در صدد رفع نواقص خود بر میآید." (وسائل الشیعه، جلد ۲، صفحه ۱۸)
شرح و بسط:
این حدیث کوتاه، گوهری گرانبها در باب اهمیتِ "نقدپذیری" و نقشِ بیبدیلِ آن در مسیرِ تعالی و رستگاری انسان به دست میدهد. در پرتو این کلام نورانی، به این نکات اساسی میتوان پی برد:
خیرخواهیِ الهی: خداوند در جایگاه ربوبیت و مهربانیِ بیحد خود، همواره در پی خیر و سعادتِ بندگان خویش است.
مسیرِ هدایت: یکی از مهمترین ابزارهای الهی در این مسیر، "تذکر" و "انتقاد" است. خداوند با فرستادن پیامبران، ائمه و اولیاء الهی و همچنین قرار دادنِ انسانها در بوتهی آزمایش و سختیها، همواره مسیرِ درست را به انسانها نشان میدهد و آنان را از لغزشها و انحرافات باز میدارد.
علامتِ قبولی: اما این هدایتها و تذکرات، زمانی اثرگذار خواهند بود که با "نقدپذیری" و "فراگیریِ درسها" از سوی انسان همراه شوند.
فرصتی برای رشد: هر تذکر و انتقادی، فرصتی مغتنم برای خودشناسی، کشفِ نقاط ضعف و در نهایت، گامی در جهتِ ارتقا و تعالی انسان به شمار میرود.
مقاومتِ نفس: اما نفسِ سرکش و خودخواه انسان، همواره در برابرِ این تذکرات جبههگیری میکند و پذیرایِ نقد و انتقاد نیست.
شرطِ قبولی: تنها کسانی که حقیقتاً اهل معرفت و آگاهی عمیق و خواهانِ خیر و کمال خویش هستند، از این تذکرات استقبال میکنند و با آغوشِ باز، آنها را پذیرا میشوند و در جهتِ رفعِ نواقص خود تلاش میکنند.
نتیجه:
نقدپذیری، کلیدِ گشودنِ دروازههای خیر و رستگاری است. با آغوشِ باز پذیرایِ تذکرات و انتقادات باشیم و از آنها به عنوانِ فرصتی برای خودشناسی و ارتقا بهره ببریم.
نکات تکمیلی:
در حدیثِ مورد بحث، امام هادی (ع) به توبیخِ فلانی اشاره میکنند. توبیخ، نوعی نقدِ صریح و قاطع است که به منظورِ تنبه و اصلاحِ فرد خاطی انجام میشود.
البته لحن و شیوهی تذکر و انتقاد نیز حائز اهمیت است. همواره باید با لحنی دلسوزانه و خیرخواهانه و به دور از هرگونه توهین و تحقیر، به نقد و تذکر پرداخت.
درکِ این نکته نیز ضروری است که نقدپذیری به معنای تسلیمِ مطلق در برابرِ هرگونه نظر و انتقادی نیست.
انسانِ خردمند، نقدها را با سنجش و تعقل میپذیرد و درستی و نادرستیِ آنها را ارزیابی میکند و تنها نقدهای سازنده و منطقی را مبنایِ اصلاح و پیشرفت خود قرار میدهد.
امید است با تأمل و تدبر در این حدیث نورانی، گامی در جهتِ تقویتِ روحیهی نقدپذیری در خود برداشته و مسیرِ تعالی و رستگاری را با شتابی افزون طی کنیم.
💠 @RoozieHalal 💠
هدایت شده از طریق المهدی
📣 اطلاعیه| #طریق_المهدی🚩
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
▫️ با نزدیک شدن به چهلمین روز شهادت مجاهد کبیر و پرچمدار مقاومت سید حسن نصرالله رحمت الله علیه (مطیع محض ولایت فقیه) همقدم می شویم در طریق المهدی برای تجدید پیمان با ولایت و امامت
🔻مقام معظم رهبری:
سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت.
خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند.
📌خادمین عزیز در مواکب آماده جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی شما مردممومن، برای جنگزدگان لبنان و فلسطین هستند.
🗓 سه شنبه: ۱۵ آبان ۱۴۰۳
⏱ آغاز پیاده روی: ساعت ۱۶
🚏مکان: بلوار پیامبر اعظم شهر مقدس قم
( از عمود ۱۲ تا مسجد مقدس جمکران )
🤝مشارکت در هزینه های برنامه طریق المهدی شامل هزینه های آب، فضاسازی، سیستم صوت و ... تمام مسیر:👈
💳|
5892 1070 4515 1308روی شماره بزنید کپی میشود. 🇱🇧🇵🇸🇮🇷تا جان در بدن داریم؛ هستیم بر آن عهد که بستیم✊ 🔳 ضمناً جهت راه اندازی موکب به صورت خانوادگی و یا گروهی به @poshtibani پیام دهید. #راه_نصرالله #لبنان ✨طراح: برادر جمال فلاح 👈 قرار عاشقان بقیة الله الاعظم، سهشنبه ها عصر، بلوار پیامبراعظم قم @tariq_almahdi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت هجدهم
📚 موضوع: مبارزه به ظالم
📖تفسیر آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح
🗓۱۳۹۴/۰۵/۲۶
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
💠 @RoozieHalal 💠
عوامل فردی گرایش به کسب مال حرام
یکی از گناهان و ناهنجاریهایی که به شکل های گوناگون در جامعه رواج دارد حرامخواری است. حرامخواری در ادیان الهی به شدت نهی و نکوهش شده است و آثار زیانباری در زندگی دنیا و آخرت انسان دارد.
عوامل گرایش به مال حرام بسیار متنوع و پیچیده هستند و میتوانند از عوامل فردی تا اجتماعی و حتی فرهنگی متاثر باشند.
عوامل فردی، یکی از مهمترین مؤلفههایی است که در این زمینه نقش ایفا میکند. در ادامه، به برخی از مهمترین عوامل فردی گرایش به کسب مال حرام اشاره خواهیم کرد:
🔹عوامل روانشناختی
وسوسههای شیطانی: یکی از مهمترین دلایلی که افراد را به سمت مال حرام سوق میدهد، وسوسههای نفسانی و شیطانی است. این وسوسهها میتوانند به شکل طمع، حرص، حسادت و... ظاهر شوند.
طمع و حرص: یکی از قویترین انگیزهها برای کسب مال حرام، طمع و حرص بیحد و حصر است. افراد طمعکار، همیشه به دنبال کسب درآمد بیشتر و ثروتاندوزی هستند و ممکن است برای رسیدن به این هدف، به هر کاری دست بزنند.
احساس حقارت و کمبود: افرادی که احساس حقارت یا کمبود میکنند، ممکن است برای جبران این احساسات، به دنبال کسب ثروت و قدرت باشند و برای رسیدن به این هدف، از راههای نامشروع استفاده کنند.
عدم رضایت از وضعیت موجود: افرادی که از وضعیت مالی یا اجتماعی خود راضی نیستند، ممکن است برای تغییر این وضعیت، به دنبال راههای سریع و آسان باشند، حتی اگر این راهها نامشروع باشند.
کمالگرایی افراطی: افراد کمالگرا ممکن است برای رسیدن به اهداف خود، تحت فشار زیادی قرار بگیرند و در نتیجه، به انجام کارهای خلاف و کسب درآمد از راههای نامشروع روی آورند.
🔹عوامل شخصیتی
ضعف اراده: افرادی که اراده ضعیفی دارند، ممکن است در برابر وسوسههای دنیوی مقاومت نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند.
عدم مسئولیتپذیری: افرادی که مسئولیتپذیری کمی دارند، ممکن است به عواقب اعمال خود فکر نکنند و به راحتی به انجام کارهای خلاف دست بزنند.
خودمحوری و خودخواهی: افرادی که خودمحور و خودخواه هستند، ممکن است به دیگران و حقوق آنها اهمیتی ندهند و برای رسیدن به اهداف خود، به هر کسی آسیب بزنند.
🔹عوامل اعتقادی
ضعف ایمان: ضعف ایمان و باورهای دینی میتواند باعث شود که افراد به ارزشهای اخلاقی و دینی بیتوجه باشند و به راحتی به انجام کارهای خلاف روی آورند.
عدم شناخت کافی از دین: افرادی که شناخت کافی از دین و احکام آن ندارند، ممکن است مرز بین حلال و حرام را تشخیص ندهند و به راحتی به انجام کارهای خلاف کشیده شوند.
جهل و ناآگاهی: نداشتن آگاهی کافی نسبت به مضرات مال حرام و عواقب آن، میتواند یکی از دلایل گرایش به مال حرام باشد. بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از آثار مخرب مال حرام بر زندگی فردی و اجتماعی خود، به راحتی به این کار روی میآورند.
💠 @RoozieHalal 💠
📌 استعفای دولت موقت و واگذاری امور اجرایی کشور به شورای انقلاب
🔹 پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران به دست دانشجویان پیرو خط امام و تأیید این حرکت دانشجویی توسط حضرت امام خمینی ره، دولت موقت در صدد آزاد ساختن گروگان ها و حل مشکل به وسیله مذاکرات سیاسی بود که با مخالفت دانشجویان مواجه شد.
🔻 به دنبال اوج این مخالفت، دولت موقت به طور دسته جمعی استعفا کرد که با موافقت حضرت امام روبرو گردید. استعفای بازرگان در پی اعتراض و حملات شدید حوزه علمیه قم، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و گروه های اسلامی دیگر به مذاکره وی با مقام های آمریکایی در الجزایر صورت گرفت.
🔸 پس از این استعفا، بلافاصله امام امت، امور اجرایی کشور را به شورای انقلاب واگذار کردند تا زمینه را جهت انجام انتخابات ریاست جمهوری فراهم کنند.
▫️ طول عمر دولت موقت از نیمه بهمن 57 تا نیمه آبان 58 تنها نُه ماه به طول انجامید. ماموریت شورای انقلاب، تا شکل گیری دولت شهید رجایی در مرداد 1359 ادامه یافت.
#تقویمتاریخ
#آبان_۱۵
#استعفای_دولت
💠 @RoozieHalal 💠
📌 درگذشت آیت الله سید اسماعیل صدر
🔹 سید اسماعیل صدر، متولد سال ۱۲۵۸ هجری قمری در اصفهان بود. وی از همان کودکی شروع به تحصیل کرد و صرف، نحو، بیان، منطق و مقداری از فقه و اصول فقه را از برادرش آموخت. پس از آن، از شاگردان خاص شیخ محمدباقر اصفهانی گردید.
🔻 وی در سال ۱۲۸۱ ق به نجف مهاجرت کرد تا در درس شیخ مرتضی انصاری شرکت کند، که وقتی به نجف رسید با فوت شیخ روبرو شد، لذا در درس علمای دیگر شرکت کرد. چند سال بعد وی به سبب موقعیت علمی مناسب در کربلا، به حوزه علمیه کربلا راه یافت و تا اواخر عمرش در کربلا، به تدریس مشغول بود.
🔸 آیت الله سید اسماعیل صدر در علوم عقلی و نقلی، اشراف فراوان داشت و در مسائل علمی، دقت نظر زیادی به خرج میداد. او در فتواهای خود، بسیار احتیاط میکرد و همه جوانب را میسنجید.
▫️وی، کاهش وابستگی صنعتی و اقتصادی یه وسیله گسترش صنایع و بازرگانی ملی را، یکی از مؤثرترین راههای رودرویی با نفوذ استعمار میدانست؛ از این رو، از پایهگذاری «شرکت اسلامیه» توسط برخی بازرگانان اصفهان، در ۱۳۱۶ق حمایت کرد. او در ۸۰ سالگی در ۳جمادی الاول سال ۱۳۳۸ در کاظمین چشم از جهان فروبست.
#تقویم_تاریخ
#جمادیالاول_۳
#سید_اسماعیل_صدر
💠 @RoozieHalal 💠
📌 تشکیل دولت "غلامرضا ازهاری" به دستور محمدرضا پهلوی
🔹غلامرضا ازهاری، رئیس ستاد نیروی زمینی و ستاد مشترک ارتش شاهنشاهی بود. دولت نظامی او از آخرین دولتهای دوران پهلوی است. در پی کنارهگیری شریف امامی از نخستوزیری، شاه در ۱۵ آبان ۱۳۵۷ یک کابینه نظامی به ریاست غلامرضا ازهاری را روی کار آورد.
🔸 کشتار هفدهم شهریور و کشتار دانشآموزان در ۱۳ آبان زیر نظر ازهاری انجام شده بود. در دوران حکومت او، مأموران نظامی در بعضی روزنامهها مستقر شدند، کارکنان روزنامهها به اعتصاب کنندگان پیوستند، و اکثر بانکهای کشور نیز بهعلت اعتصاب کارکنان تعطیل شدند.
🔻 در مدت حضور ازهاری سازمانهای دولتی عموماً در حال اعتصاب بودند و عملاً فعالیت اداری وجود نداشت و چون روزنامهها هم در حال اعتصاب بودند، فعالیت این کابینه جز درگیری با تظاهرکنندگان و مقابله بینتیجه با شعارهای شبانه در پشت بامها و افزایش کمبودها بهویژه نبودن بنزین و سوختهای خانگی انعکاسی نداشت.
▫️ نقطه اوج قیام مردم، تظاهرات تاریخی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۹ و ۲۰ آذر ۱۳۵۷) بود. فشارها سرانجام نتیجه داد و ازهاری در ۲۵ آذر ۱۳۵۷ دچار حمله قلبی شده، سکته کرده و بستری شد؛ و عملاً کارها متوقف شد. وی که ۱۵ روز از ۵۵ روز عمر کابینهاش بیمار بود در روز ۱۰ دی ۱۳۵۷ استعفا داد و چند روز بعد از کشور خارج شد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۱۵
#غلامرضا_ازهاری
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
مواظب باشید به کسی بدهکار نباشید که
🔴حق الناس خیلی سخت است
«پيامبر گرامي اسلام صليالله عليه و آله و سلم»:
وصاحِبُهُم مُحتَبِسٌ علي بابِ الجَنّةِ بِثَلاثةِ دَراهِمٍ لفلانِ اليَهودي، وَ کانَ شَهيداً!
يکي از افراد (فلان قبيله) که شهيد شده به خاطر سه درهم که به فلان يهودي بدهکار بوده بر دَرِ بهشت زنداني گشته و به وي اجازة ورود ميدهند! (احتجاج طبرسي، ج ۱، ص ۳۳۳)
«مولي اميرالمؤمنين(عليهالسلام)»:
الحَجَرُ الغَصبُ في الدّارِ رَهنٌ عَلي خَرابِها!
وجود يک آجر غصبي در بناي يک خانه، رهن بر ويراني آن خانه خواهد بود! (نهجالبلاغه، کلمة ۲۳۲)
«پيامبر گرامي اسلام صليالله عليه و آله و سلم»:
أَعطِ الأَجيرَ اَجرَهُ قَبلَ أَن يَجِفَّ عَرقُهُ.
مزد کارگر را پيش از آنکه عرق بدنش خشک شود به او بپرداز. (شهابالاخبار، ص ۳۲۷)
«پيامبر گرامي اسلام صليالله عليه و آله و سلم»:
مَن ظَلم اَجيراً أَجرَهُ احبَطَ اللهُ عَمَلهُ وَ حرَّمَ عَليهِ ريحَ الجَنَّةِ.
کسي که به اجير و کارگر خود ستم کند و حق او را نپردازد خداوند اعمال نيکش را به کلي تباه و بوي بهشت را بر وي حرام خواهد نمود. (ثوابالاعمال، ص ۶۴۵)
«امام جعفرصادق(عليهالسلام)»:
مَن اَكَلَ مِن مالِ اَخيهِ ظُلماً وَ لَم يَرُدَّهُ اِلَيهِ اَكَلَ جَذوَةً مِنَ النّارِ يَومَالِقيامَةِ.
کسي که از مال برادر ديني خود به ناحق بخورد و آن را به صاحبش برنگرداند خوراک او در روز قيامت شعلههاي آتش خواهد بود. (وسائل، ج ۱۱، ص ۶۴۲)
«مولي اميرالمؤمنين(عليهالسلام)»:
لايُعابُ المَرءُ بِتأخيرِحَقِّهِ اِنّما يُعابُ مَن اَخَذَ ما لَيسَ لَهُ.
کسي که گرفتن حق و طلب خود را به تأخير بيندازد مورد سرزنش واقع نميشود، سرزنش متوجه آن کسي است که چيزي که مال او نيست بدان تعّدي و تجاوز نمايد. (نهجالبلاغه، کلمة ۱۵۷)
ـ «پيامبر گرامي اسلام صليالله عليه و آله و سلم»:
مَن أَخَذ أَرضاً بِغيرِ حَقٍّ كُلِّفَ أَنْ يَحمِلَ تُرابَها اِلي المَحشَرِ!
هر کس به ناحق زميني را تصرف کند (فردا) وادار ميشود که خاک آن را تا محشر قيامت بر دوش خود بار نمايد! (تهذيب، ج ۷، ص ۱۳۱)
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروردگارا :
آرامش نابت و عطر مهربانیت را
همچون برگریزان پاییز
آرام و بیصدا
بر سرزمین قلب دوستان
و عزیزانم ببار
و امروزشان را به طراوت
و پاکی باران پاییزی قرار بده"آمین"🙏
🍁🧡بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ🧡
🍁🍂الهی به امید تو..
💠 @RoozieHalal 💠
🔹 امیرالمومنین امام علی علیه السلام:
حیا از خدا بسیاری از گناهان را پاک می کند
📗تصنيف عروه،ص۶۹
#حیا
💠 @RoozieHalal 💠
عوامل اجتماعی مؤثر بر گرایش به کسب مال حرام
🔹فشارهای اقتصادی:
فقر و نابرابری: فقر شدید و نابرابری شدید اقتصادی میتواند افراد را به انجام کارهای خلاف و کسب درآمد از راههای نامشروع سوق دهد.
تورم و گرانی: افزایش بیرویه قیمتها و کاهش ارزش پول میتواند افراد را به دنبال راههای سریع و آسان برای کسب درآمد بیندازد.
🔹محیطهای اجتماعی:
تأثیر همسالان: دوستان و اطرافیان میتوانند الگوهای رفتاری افراد را شکل دهند. اگر در محیطی قرار بگیرید که کسب مال حرام به عنوان یک امر عادی تلقی شود، احتمال گرایش به آن افزایش مییابد.
فرهنگ مصرفگرایی: تبلیغات گسترده و تشویق به مصرف بیرویه میتواند نیازهای کاذب ایجاد کرده و افراد را به دنبال کسب درآمد بیشتر برای پاسخگویی به این نیازها سوق دهد.
🔹ساختارهای اجتماعی:
فساد اداری: وجود فساد در دستگاههای دولتی و عدم شفافیت در امور مالی میتواند به ایجاد انگیزه برای کسب درآمد از راههای نامشروع منجر شود.
ضعف نظارت بر بازار: نبود نظارت کافی بر بازار و فعالیتهای اقتصادی میتواند زمینه را برای فعالیتهای غیرقانونی فراهم کند.
🔹ضعف ارزشهای اخلاقی:
کاهش اهمیت دین و اخلاق: کاهش اهمیت دین و اخلاق در جامعه میتواند منجر به تضعیف باورهای دینی و اخلاقی افراد شده و در نتیجه، تمایل به کسب مال حرام افزایش یابد.
🔹عدم وجود فرصتهای برابر:
تبعیض و بیعدالتی: تبعیض در فرصتهای شغلی و اجتماعی میتواند افراد را به حاشیه رانده و آنها را به دنبال راههای غیرقانونی برای بهبود وضعیت خود سوق دهد.
🔺راهکارهای مقابله با گرایش به کسب مال حرام
توزیع عادلانه ثروت: ایجاد فرصتهای برابر برای همه افراد و کاهش نابرابریهای اقتصادی میتواند به کاهش انگیزه برای کسب مال حرام کمک کند.
تقویت ارزشهای اخلاقی: تقویت باورهای دینی و اخلاقی در جامعه و آموزش ارزشهای انسانی میتواند به کاهش تمایل به کسب مال حرام کمک کند.
شفافیت و مبارزه با فساد: ایجاد شفافیت در امور مالی و مبارزه جدی با فساد اداری میتواند به کاهش انگیزه برای کسب درآمد از راههای نامشروع کمک کند.
ایجاد اشتغال پایدار: ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و مناسب میتواند به کاهش فقر و بیکاری و در نتیجه، کاهش انگیزه برای کسب مال حرام کمک کند.
تقویت نظارت بر بازار: تقویت نظارت بر بازار و فعالیتهای اقتصادی میتواند به کاهش فعالیتهای غیرقانونی کمک کند.
🔺توجه:
این عوامل تنها بخشی از عوامل اجتماعی مؤثر بر گرایش به کسب مال حرام هستند و عوامل فردی و روانشناختی نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا میکنند. برای مقابله با این پدیده پیچیده، نیاز به یک رویکرد جامع و همه جانبه داریم که در آن تمامی ابعاد فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت نوزدهم
📚 موضوع: نتیجه توکل به خدا
📖تفسیر آیه ۳ سوره مبارکه طلاق
🗓۱۳۹۶/۰۳/۰۳
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
💠 @RoozieHalal 💠