🌺🌺🌺خوش اخلاقی با خانواده و
خویشاندان و افزایش رزق و روزی
از مهم ترین مصادیق خوش اخلاقی، رفتار خوب با خانواده و خویشاوندان است. پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: « خیرکم خیرکم لاهله و انا خیرکم لاهلی »؛(۱) بهترین شما کسی است که رفتار او با خانواده اش نیکوتر باشد و من در نیکی به خانواده ام بهترین هستم. اخلاق نیکو با خویشاوندان ثمرات متعددی مثل افزایش طول عمر، برطرف شدن گرفتاری ها و ... دارد و یکی از ثمرات آن افزایش روزق و روزی است. امام صادق(ع) در این خصوص میفرمایند: «ارتباط با خویشاوندان باعث نیکی اخلاق، پاکیزگی روح، افزایش رزق و تأخیر در مرگ او میشود.» (۲)
📚. (۱). سفینة البحار، ص 435
(۲) . کافی، ج2، ص151
#خوش_اخلاقی
#خانواده
#خویشاوندان
💠 @RoozieHalal 💠
🌹#داستان_آموزنده
عربى بادیهنشین نزد پیامبر اکرم آمد و گفت: اى رسول خدا، قیامت چه زمانی برپا میشود؟ در این هنگام وقت نماز شد.
پیامبر نمازش را خواند و سپس فرمود: «کو آن مردى که از قیامت پرسید؟» مرد گفت: من هستم اى پیامبر خدا؛
حضرت فرمود: «براى قیامت چه فراهم آوردهاى؟» گفت: به خدا، چیز زیادى از نماز و روزه فراهم نیاوردهام، جز آنکه خدا و پیامبرش را دوست میدارم. پیامبر به او فرمود: «انسان با کسى است که دوستش دارد»(۱).
همچنین فرمودهاند: «هرکس، مردمى را به سبب کردارشان دوست بدارد، روز قیامت، در جمع آنان گرد خواهد آمد و مانند آنان محاسبه خواهد شد؛ اگرچه کردارش مانند کردار آنان نباشد»(۲).
امام علی فرمود: «هرکه ما را دوست بدارد، در روز قیامت، همراه ما خواهد بود، و اگر شخصى سنگى را دوست بدارد، خداوند، او را با آن، گِرد خواهد آورد»(۳).
پ.ن: هر چند محشور شدن همراه انبیاء و اولیاء فواید زیادی دارد اما به معنای قرار گرفتن در جایگاه آنان نمیباشد.
(۱)(علل الشرائع،ج۱ص۱۳۹)
(۲)(تاریخ بغداد،ج۵ص۴۰۵)
(۳)(أمالی صدوق،ص۲۰۹)
#محشور_شدن_همراه_دوستدار
💠 @RoozieHalal 💠
🦋🦋امام سجاد عليه السلام می فرمایند :
🌸🍃المؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلي ثَلاثٍ: إِمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ، و إمّا أن يُعجِّلَ لهُ و إمّا أن يَدْفَعُ عنهُ بلاءً يُريدُ أن يُصيبَهُ.🍃🌸
💫💫دعاهاي مؤمن بر سه گونه است: يا براي او ذخيره مي شود و يا سريعاً اجابت مي شود و يا به واسطة آن دعا، بلائي كه قرار بود به او رسد از او برطرف مي گردد.🌼
📚تحف العقول، صفحه 280
#استجابت_دعا
💠 @RoozieHalal 💠
🦋🦋امام سجاد علیه السلام:
💫💫چهار خصلت است كه در هركس باشد، ایمانش كامل، گناهانش بخشوده خواهد بود، و در حالتی خداوند را ملاقات میكند كه از او راضی و خوشنود است:
1 – تقوای الهی با كارهایی كه برای مردم به دوش میكشد.🌼
2 – راست گوئی و صداقت با مردم.🌼
3 – حیا و پاكدامنی نسبت به تمام زشتیهای در پیشگاه خدا و مردم.🌼
4 – خوش اخلاقی و خوش برخوردی با خانوادهی خود.🌼
📚 مشكاة الا نوار: ص 172، بحارالا نوار: ج 66، ص 385، ح48
#ایمان_کامل
#بخشودگی_گناهان
💠 @RoozieHalal 💠
💫💫رضایت: رضایت به دو دسته تقسیم می شود:
♦️ «١»رضایت خداوند متعال از بنده: امام رضا علیه السّلام می فرمایند:
🌸«أَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى نَبِيٍّ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ إِذَا أُطِعْتُ رَضِيتُ وَ إِذَا رَضِيتُ بَارَكْتُ وَ لَيْسَ لِبَرَكَتِي نِهَايَةٌ».
🦋خداوند عزّ و جلّ به پیامبری از انبیاء وحی فرمود: هر گاه اطاعت شوم راضی می گردم و هر گاه راضی گردم برکت خواهم داد و برای برکت من نهایتی وجود ندارد.[۱]
♦️«٢»رضایت بنده از تقدیرات الهی: رسول خدا صلّی الله علیه و آله می فرمایند:
🌸«أَلَا وَ إِنَّ لِكُلِ امْرِئٍ رِزْقاً هُوَ يَأْتِيهِ لَا مُحَالَةَ فَمَنْ رَضِيَ بِهِ بُورِكَ لَهُ فِيهِ وَ وَسِعَهُ وَ مَنْ لَمْ يَرْضَ لَمْ يُبَارَكْ لَهُ فِيهِ وَ لَمْ يَسَعْهُ إِنَّ الرِّزْقَ لَيَطْلُبُ الرَّجُلَ كَمَا يَطْلُبُهُ أَجَلُهُ».
🦋 آگاه باشید همانا برای هر کسی رزقی است که قطعاً به او خواهد رسید، پس هر کس به رزقش راضی بود، برایش برکت داده می شود و وسعت پیدا می کند و هر کس بدان راضی نبود، برکت نیافته و وسعت پیدا نخواهد کرد، همانا رزق به دنبال انسان می رود همان گونه که مرگش به دنبال اوست.[۲]
📚[۱] أعلام الدين في صفات المؤمنين ص ٣٤٢.
[٢] تصنيف غرر الحكم و درر الكلم ص ٢٨٤
#رضایت_خداوند
#رضایت_بنده
💠 @RoozieHalal 💠
♦️♦️حرص چرا؟
🔆امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه براى پيشگيرى از حرص حريصان مى فرمايد :
🌸 (يَابْنَ آدَمَ، لاَ تَحْمِلْ هَمَّ يَوْمِکَ آلَّذِي لَمْ يَأْتِکَ عَلَى يَوْمِکَ الَّذِي قَدْ أَتَاکَ، فَإِنَّهُ إِنْ يَکُ مِنْ عُمُرِک يَأْتِ اللّهُ فِيهِ بِرِزْقِکَ).
🌸فرزند آدم! غم و اندوهِ روزى كه نيامده را بر آن روز كه در آن هستى تحميل مكن، چراكه اگر آن روز، از عمرت باشد خداوند روزىِ تو را در آن روز مى رساند. (و اگر نباشد، اندوه چرا؟)»؛
👈شك نيست كه منظور امام عليه السلام از اين كلام، نفى آينده نگرى و تدبير در امور زندگى به خصوص در سطح جامعه اسلامى نيست، زيرا هر كسى بايد به آينده همسر و فرزندانش و زمامداران اسلامى به آينده مسلمانان حساس باشند. در حالات سلمان فارسى كه آگاهى كامل از تعليمات اسلام داشت، آمده است: هنگامى كه سهم خود را از بيت المال مى گرفت، قوت سال خود را از آن مى خريد و نگهدارى مى كرد. در حديث ديگرى آمده است كه وى فلسفه اين كار را چنين بيان مىكرد:
🌸«إِنَّ النَّفْسَ قَدْ تَلْتَاثُ عَلَى صَاحِبِهَا إِذَا لَمْ يَكُنْ لَهَا مِنَ الْعَيْشِ مَا تَعْتَمِدُ عَلَيْهِ فَإِذَا هِيَ أَحْرَزَتْ مَعِيشَتَهَا اطْمَأَنَّتْ؛
🌸 نفس آدمى هنگامى كه آينده خود را تأمين نبيند دل چركين مى شود ولى زمانى كه معيشت خود را تأمين كرد اطمينان پيدا مى كند».
👈بنابراين هرگز منظور امام عليه السلام ترك تلاش و كوشش براى زندگى و تأمين آينده معقول و برنامه ريزى براى وابسته نبودن به ديگران نيست، بلكه هدف جلوگيرى از حرص و آز شديدى است كه بسيارى از مردم را فرا مى گيرد و به بهانه تأمين آينده دائمآ براى ثروت اندوزى تلاش مى كنند و اموالى را گرد مى آورند كه هرگز تا آخر عمر از آن استفاده نكرده، براى ديگران به يادگار مى گذارند. شاهد اين سخن همان جمله اى است
كه در ذيل اين حديث شريف در بعضى از منابع آمده بود كه امام عليه السلام مى فرمايد:
🌸 «وَاعْلَمْ أنَّکَ لاتَكْسِبُ مِنَ الْمالِ شَيْئاً فَوْقَ قُوتِکَ إلّا كُنْتَ فِيهِ خازِناً لِغَيْرِکَ؛ بدان كه تو چيزى از مال را بيش از نياز خود به دست نمى آورى مگر اينكه در آن، خزانه دار براى ديگرى هستى».
📚نهج البلاغه، شرح حکمت ۲۶۷
#تامین_معیشت
#حرص_نخوردن
💠 @RoozieHalal 💠
🌴اندکی پند
🔴عدم رعایت مال مردم و اثر استجابت دعا
💫💫در خبر است که در زمان بنی اسراءیل، هفت سال متوالی قحطی به مرتبه ای رسید که ایشان استخوان و مردار و فضله و مزابل و ... را می خوردند و در کوه ها می رفتند و تضرع و زاری می نمودند و باران را از خداوند مسءلت می نمودند و وحی از خداوند به پیامبر وقت رسید که " به ایشان بگوی که چرا دست خود را به جانب من بلند می سازید و به دعا یادآوری می نمایید و حال آنکه از آنچه حرام گردانیده ام خورده اید و شکم خود را از حرام مملو ساخته اید ؟ الحال غضبم بر ایشان شدت یافته ؛ اگر چنان به پاهای خود بر زمین راه روید که از راه رفتن بازمانید و دست های خود را بلند سازید تا که به آسمان برسد و این مقدار دعا نمایید که زبان هایتان کند گردد من دعای شما را مستجاب نمی کنم و این قدر گریه و تضرع نمایید که نهرها از چشم شما جاری شود . من به شما رحمت و شفقت ننمایم تا زمانی که مال مردمان را به صاحبانشان تسلیم گردانید . "🌼
🔆✨پس ایشان متوجه به دادن مال مردم شدند و انصاف را شعار و رفتار خود قرار دادند و متوجه قیامت شدند و از ابر رحمت بهره ور گشته ، آنقدر باران که لازم بود نازل گردید ، مزارع و صحرا را سیراب و سبز و خرم گردانید و از آن تنگی نجات یافتند ✨🔆.
📚 : کتاب مناهج الشارعین ، ص 302 ، تالیف مرحوم میرداماد
#مال_حرام
#عدم_استجابت_دعا
💠 @RoozieHalal 💠
🌻🌻غم روزی فردا رو مخور
🔆مرحوم «مغنيه» در شرح اين كلام، تفسير ديگرى دارد كه مى گويد: اين سخن امام عليه السلام نهى از كار و كوشش نسبت به آينده نيست. چگونه ممكن است نهى از اين كار باشد در حالى كه خود آن حضرت مى فرمايد: «اِعْمَلْ لِدُنْياکَ كَأَنَّکَ تَعِيشُ أَبَدآ (وَاعْمَلْ لاِخِرَتِکَ كَأَنَّکَ تَمُوتُ غَداً)؛ براى دنيايت آنگونه عمل كن كه گويى تا ابد زنده اى (و براى آخرتت آنگونه عمل كن كه گويا مى خواهى فردا از دنيا بروى)» و اگر كار و تلاش پيگير نباشد، زندگى در دنيا غير ممكن است.
🌺منظور امام عليه السلام از كلام بالا اين است كه اگر چيزى هنوز زمانش فرا نرسيده و به دست تو نيامده غمگين مباش و حسرت و اندوه به خود راه نده. شايد چنين چيزى اصلاً وجود پيدا نكند و نبايد شتابزده، غم واندوه را براى آن به خود راه دهى. چنين غم و اندوهى چه سودى دارد و اى بسا زندگى را بر ما تباه كند و غم و اندوه را بر دل ما مضاعف سازد و ما را از تفكر وتلاش براى واجبات و انجام مسئوليتها بازدارد.
👇👇👇👇
💠 @RoozieHalal 💠
🌺كلام حكيمانه بالا پيام ديگرى هم دارد و آن اينكه نبايد برنامه هاى آينده سبب فراموشى برنامه روزانه شود؛ مثلاً ملتى امروز با گرسنگى دست به گريبانند، مسئولان براى چند سال بعد طراحى كنند و از وضع امروز غافل شوند.
♦️امام عليه السلام مى فرمايد: غم فردا را بر فكر امروز نيفزا؛ مسئوليت خود را امروز انجام ده، به لطف خدا مشكلات آينده را حل خواهى كرد. همانگونه كه عكس اين كار نيز درست نيست كه انسان وظيفه امروز را براى فردا بگذارد، چراكه فردا وظيفه خاص خود را دارد 🔆
📚نهج البلاغه،حکمت267
#غم_مخور
#برنامه_آینده_فراموشی_امروز
💠 @RoozieHalal 💠
كلينى؛ در كتاب شريف كافى بابى تحت عنوان «الاستغناء عن الناس» ذكر كرده و در حديثى از امام سجاد عليه السلام آمده است :
«رَأَيْتُ الْخَيْرَ كُلَّهُ قَدِ اجْتَمَعَ فِي قَطْعِ الطَّمَعِ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ وَمَنْ لَمْ يَرْجُ النَّاسَ فِي شَيْءٍ وَرَدَّ أَمْرَهُ إِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فِي جَمِيعِ أُمُورِهِ اسْتَجَابَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ فِي كُلِّ شَيْءٍ؛
تمام نيكى ها را در طمع نورزيدن به آنچه در دست مردم است ديدم وكسى كه قطع اميد از مردم كند و كار خود را در جميع امور به خداى متعال واگذارد خدا خواسته او را در همه چيز برمى آورد».
📚اصول کافی، کلینی
#استغنا_عن_ناس
#طمع_نداشتن
💠 @RoozieHalal 💠
داستان کوتاه در مورد روزی حلال
💫💫امام زین العابدین علیه السلام سحرگاه در طلب روزی از منزل خارج شد، عرض کردند:
🥀– یابن رسول الله! کجا می روید؟
فرمود:
– از منزل بیرون آمدم تا برای خانواده ام صدقه ای بدهم.
عرض کردند:
🥀– چطور به خانواده تان صدقه می دهید؟
فرمود:
🍂– هرکس از راه حلال روزی را به دست آورد (و برای خانواده خود خرج نماید) در پیشگاه خداوند برای او صدقه محسوب می شود!
منبع: داستان های بحارالانوار ، ج ۱ ، داستان۳۴
#طلب_روزی
#صدقه
💠 @RoozieHalal 💠
💫💫💫خیانت در امانت
✨خیانت در امانت یکی رذیلههای اخلاقی میباشد و خداوند متعال نیز در قرآن کریم به انجام ندادن آن امر فرموده و میفرماید:
🌸«إِنَ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلی أَهْلِها»
🍃(خداوند به شما فرمان می دهد که امانتها را به صاحبانش بدهید) (نساء ۴/ ۵۸)
از جمله تاثیرات منفی خیانت در امانت در زندگی انسان کاهش رزق میباشد، پیامبر اکرم (ص) در این باره در حدیثی گهربار میفرمایند:
🌸 «الْأَمَانَةُ تَجْلِبُ الرِّزْقَ وَ الْخِیَانَةُ تَجْلِبُ الْفَقْرَ»
🍃(امانت داری موجب بینیازی و خیانت در امانت موجب فقر میشود) (حسین بروجردی، جامع أحادیث الشیعه، ج ۲۳، ص ۱۱۵۲)
#خیانت_در_امانت
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🌸استغفار فرشته ها برای حلال خواران
✨قال رسولالله(ص) «من مَنْ أَكَلَ الْحَلَالَ قَامَ عَلَى رَأْسِهِ مَلَكٌ یَسْتَغْفِرُ لَهُ حَتَّى یَفْرُغَ مِنْ أَكْلِهِ »
💫💫رسول خدا(ص) میفرمایند:«کسی که از مال حلال میخورد فرشتهای بالاسر او میایستد و برای او استغفار میکند تا وقتی که فارغ از خوردن شود✨
📚بحار الانوار،ج۳،ص۳۱۴
#حلال_خواران
#استغفار_فرشته
💠 @RoozieHalal 💠
امام سجاد عليه السلام:
🌸اَلْقَوْلُ الْحَسَنُ يُثْرِى الْمالَ وَ يُنْمِى الرِّزْقَ وَ يُنْسِئُ فِى الاَْجَلِ وَ يُحَبِّبُ اِلَى الاَْهْلِ وَ يُدْخِلُ الْجَنَّةَ؛
💫💫گفتار نيك، ثروت را زياد و روزى را فراوان مى كند، مرگ را به تأخير مى اندازد، انسان را در خانواده محبوب مى كند و به بهشت وارد مى نمايد.
📚 خصال : ص ۳۱۷، ح ۱۰۰
#گفتار_نیک
💠 @RoozieHalal 💠
❇️❇️چشم نداشتن به مال مردم
🌼در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مى خوانيم:
💫«إِذَا أَرَادَ أَحَدُكُمْ أَنْ لا يَسْأَلَ رَبَّهُ شَيْئاً إِلاَّ أَعْطَاهُ فَلْيَيْأَسْ مِنَ النَّاسِ كُلِّهِمْ وَلا يَكُونُ لَهُ رَجَاءٌ إِلاَّ عِنْدَاللَّهِ فَإِذَا عَلِمَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ ذَلِکَ مِنْ قَلْبِهِ لَمْ يَسْأَلِ اللَّهَ شَيْئاً إِلاَّ أَعْطَاهُ؛
✨ هرگاه كسى از شما اراده مى كند كه چيزى از خدا نخواهد مگر اينكه به او بدهد، از آنچه در دست همه مردم است چشم پوشى كند و اميدش تنها به خدا باشد. هرگاه خداوند چنين حالتى را در قلب او ببيند هرچه از خدا بخواهد به او مى دهد».
🌼اهميت اين موضوع ازنظر عقل علاوه بر نقل، به قدرى آشكار است كه در آثار قديمى كه از حكماى يونان رسيده نيز به خوبى منعكس است؛ از جمله داستان معروف اسكندر و ديوژن است:
✨«اسكندر پس از آنكه ايران را فتح كرد وفتوحات زيادى نصيبش شد، همه آمدند در مقابلش كرنش و تواضع كردند. ديوژن نيامد و به او اعتنا نكرد. آخر دل اسكندر طاقت نياورد، گفت ما مى رويم سراغ ديوژن. سراغ ديوژن در بيابان رفت. او هم به قول امروزى ها حمّام آفتاب گرفته بود. اسكندر مى آمد. آن نزديكى ها كه سر و صداى اسبها و غيره بلند شد او كمى بلند شد، نگاهى كرد و ديگر اعتنا نكرد، دومرتبه خوابيد تا وقتى كه اسكندر با اسب بالاى سرش رسيد. همان جا ايستاد و گفت: بلند شو. دو سه كلمه با او حرف زد و او جواب داد. در آخر اسكندر به او گفت: چيزى از من بخواه. گفت: فقط يك چيز مى خواهم. گفت: چه؟ گفت: سايه ات را از سر من كم كن، من اينجا آفتاب گرفته بودم، آمدى سايه انداختى و جلوى آفتاب را گرفتى. وقتى كه اسكندر با سران سپاه خودش برگشت، سران گفتند: عجب آدم پستى بود، عجب آدم حقيرى! آدم يعنى اينقدر پست! دولت عالم به او رو آورده، او مى توانست همه چيز بخواهد؛ ولى اسكندر در مقابل روح ديوژن خرد شده بود». جمله اى گفته كه در تاريخ مانده است، گفت: «اگر اسكندر نبودم دوست داشتم ديوژن باشم».
📚نهج البلاغه ،حکمت۳۴۲
#چشم_پوشی_از_مال_مردم
💠 @RoozieHalal 💠
❇️حکایت و روایت معنوی در باب مهمان دوستی
🌼عاصم به حمزه می گوید روزی نزد امام علی(علیه السلام) رفتم و ایشان را محزون و گریان دیدم علت این ناراحتی را از حضرت جویا شدم! امام علی(علیه السلام) علت ناراحتی خود را این چنین بیان فرمودند: «هفت روز است که بر من مهمانی وارد نشده است و من می ترسم که لطف خدا از من برداشته شده باشد».[۱]🍃
🌼🍃 از جمله روایاتی که در این زمینه از امام علی(علیه السلام) وارد شده، روایتی است، که حضرت می فرماید:
🌼« إذا دَخَلَ عَلَیكَ أخوكَ المُؤمِنُ، فَأَطِعمهُ مِن أطیَبِ ما فی بَیتِك ؛[۲] هرگاه برادر مؤمنت بر تو وارد شد، از بهترین غذایى كه در خانه ات دارى، به او بخوران✨
[۱]. إرشاد القلوب إلى الصواب (للدیلمی): ج 1، ص137
[۲]. دعائم الإسلام: ج 2، ص107، ح342
#مهمان_دوستی
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
شخصى محضر امام زين العابدين رسيد و از وضع زندگيش شكايت نمود.
✅ امام فرمود: بيچاره فرزند آدم هر روز گرفتار سه مصيبت است كه از هيچكدام از آنها پند و عبرت نمى گيرد. اگر عبرت بگيرد دنيا و مشكلات آن برايش آسان مى شود.
🍃مصيبت اول اينكه، هر روز از عمرش كاسته مى شود. اگر زيان در اموال وى پيش بيايد غمگين مى گردد، با اينكه سرمايه ممكن است بار ديگر باز گردد ولى عمر قابل برگشت نيست .
🍃هر روز، روزى خود را مى خورد، اگر حلال باشد بايد حساب آن را پس بدهد و اگر حرام باشد بايد بر آن كيفر ببيند.
🍃سپس فرمود: سومى مهمتر از اين است.گفته شد، آن چيست ؟
🍃امام فرمود: هر روز را كه به پايان مى رساند يك قدم به آخرت نزديك شده اما نمى داند به سوى بهشت مى رود يا به طرف جهنم
📚بحار الانوار
#گرفتار_سه_مصیبت
#عمر
#روزی
💠 @RoozieHalal 💠
.
✅ خرما , آفتاب , شراب ....
✨مردعربی از حضرت علی (علیه السلام) پرسيد :
اگر من آب بنوشم حرام است؟🌸
فرمودند : نه
گفت: اگر خرما بخورم حرام است؟ 🌸
فرمودند: نه
گفت: پس چطور اگه ايندو را با هم مخلوط كنم و مدتي در آفتاب بگذارم تا شراب شود خوردنش حرام است !🌸
اميرالمومنين (علیه السلام) فرمودند :
اگر آب به روي سرت بپاشم دردي احساس ميكنی؟ گفت : نه
فرمودند: اگر مشتی خاك بپاشم چطور ؟🌸
گفت : نه
💠فرمودند : اگر ايندو را با هم مخلوط كنم و مدتي در آفتاب بگذارم آنگاه به سرت بزنم چطور ؟
گفت : فرق سرم شكافته ميشود.
حضرت فرمودند : حكايت آن نيز اينگونه است
.
📚کتاب قضاوتهای امیرالمؤمنین علیه السلام
#خرما
#آفتاب
#شراب
💠 @RoozieHalal 💠
👌👈این هم لقمه را شبهه ناک می کند ؟
❇️امام محمد باقر در حبس منصور دوانیقی بود و چیز کمی تناول می کرد . روزی یکی از زنان صالحه که دوستدار اهل بیت (ع) بود دو قرص جوین از وجه حلال پخته ، نزد امام محمد باقر (ع) برد و با دست زندانبان پیش امام فرستاد . زندانبان امام را گفت : فلان صالحه که از دوستداران شماست این دو قرص را به رسم هدیه فرستاده و سوگند می خورد که از وجه حلال است و التماس دارد که امام از آن تناول کند .
❌امام قبول نفرمود و پیش او بازفرستاده و فرمودند :
👈«این را بگوی که ما می دانیم که طعام تو حلال است ، اما چون بر طبق حرام پیش ما فرستادی ( یعنی بر دست زندانبان ) ، خوردن آن بر ما روا نیست . »
📚 لطاءف ، صفحه 44
#لقمه_شبهه_ناک
#دست_زندانبان
.
💠 @RoozieHalal 💠
🔴سنگ غصبى خانه خرابت مى كند:
❇️امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه، آینده شوم بناهایى را بیان مى کند که با وسائل غصبى ساخته شوند، مى فرماید:
💫 «سنگ غصبى در بناى خانه گروگان ویرانى آن است»; (الْحَجَرُ الْغَصِیبُ فِی الدَّارِ رَهْنٌ عَلَى خَرَابِهَا).
👈اشاره به این که همان گونه که «رهن» و گروگان، سبب مى شود انسان، مطالباتش را وصول کند، سنگ غصبى هم سبب مى شود که ویرانى براى خانه وصول شود.
🌼مرحوم مغنیة در کتاب فى ظلال نهج البلاغه در شرح این کلام حکیمانه مى گوید: کسى که بنایى کند یا چیزى در اختیار بگیرد یا بخورد یا بنوشد یا به هر صورتى، از اموال دیگران (بدون رضاى آنها) بهره گیرد، سرانجام کارش وبال و خسران است، هرچند این زیان پس از مدتى صورت گیرد و اگر کسى بپرسد این آسمان خراش هایى که از خون ملت هاى بى گناه بنا شده و محکم در جاى خود ایستاده و ویران نمى شود چگونه است؟
👈در پاسخ آنها مى گوییم: اگر اینها ویران نشود بناکننده آنها به زودى آنها را ترک گفته و به قبور تاریک و متعفنى پناه مى برند... اضافه بر این، بناى راسخ، همان وجدان پاک و روح آرامى است که انسان بدون هرگونه نگرانى زندگى کند. (آیا بانیان آنها چنین اند؟ قطعاً نیستند(1)
🌼مرحوم طبرسى در مجمع البیان از ابن عباس نقل مى کند که مى گوید: من از قرآن به خوبى استفاه کرده ام که ظلم و ستم خانه ها را ویران مى سازد. سپس به آیه شریفه سوره «نمل» تمسک مى کند که مى فرماید:
💫«(فَتِلْکَ بُیُوتُهُمْ خَاوِیَةً بِمَا ظَلَمُوا إِنَّ فِى ذَلِکَ لاَیَةً لِّقَوْم یَعْلَمُونَ); این خانه هاى آنهاست در حالى که به خاطر ظلم و ستمشان فرو ریخته; و در این نشانه روشنى است براى کسانى که آگاهند».(2)
📚(1). فى ظلال نهج البلاغه، ج 4، ص 361.
(2). نمل، آیه 52.
#سنگ_غصبی
#ویرانی_خانه
💠 @RoozieHalal 💠
🌼🍃فضیلت صلوات در ماه شعبان
🔆در آسمان، دریایی است که آن را دریای_برکات گویند و بر لب آن دریا درختی است که آن را درخت تحیّات نامند.🌼
بر آن درخت آشیانه مرغی است به نام مرغ صلوات
💫و وقتی مؤمنی در ماه شعبان بر سیّد پیغمبران محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم صلوات فرستد، خدا آن مرغ را امر نماید تا در آن دریا غوطه خورد و پرهای خود را بفشارد و هر قطره ای که از پرهای آن مرغ بریزد، ملکی خلق نماید و جمیع آن فرشتگان به تقدیس و تحمید و مدح و ثنای_پروردگار مشغول گردند و ثواب آنها در دیوان اعمال صلوات_فرستنده ثبت گردد.🌼
👌شایسته یادآوری است که در روایت آمده
یک صلوات در ماه شعبان برابر است با ده صلوات در غیرماه_شعبان است.
📚وسائل الشیعه، ج 10، ص 492، باب 28
#ماه_شعبان
#مرغ_صلوات
💠 @RoozieHalal 💠
🌺✨رزق و روزى افراد:
👈در آيات قرآن و روايات اسلامى بر اين معنا تأكيد شده است كه خدا براى هر موجودى رزق و روزى اى معين كرده كه به او مى رسد؛
♦️در آيه 6 سوره «هود» مى خوانيم: «(وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِى الاَْرْضِ إِلاَّ عَلَى اللهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِى كِتَابٍ مُّبِينٍ)؛ هيچ جنبنده اى در زمين نيست مگر اينكه روزى او بر خداست! او قرارگاه و محل نقل و انتقالش را مى داند».
♦️در حديثى از پيامبر گرامى اسلام صلي الله عليه وآله مى خوانيم: «يا أَبَا ذَرٍّ لَوْ أَنَّ ابْنَ آدَمَ فَرَّ مِنْ رِزْقِهِ كَمَا يفِرُّ مِنَ الْمَوْتِ لاََدْرَكَهُ رِزْقُهُ كَمَا يدْرِكُهُ الْمَوْت؛ اى ابوذر اگر انسان از رزق و روزى اش بگريزد همانگونه كه از مرگ گريزان است روزى به سراغش مى آيد همانگونه كه (روزى) مرگ به سراغ او خواهد آمد».
امثال اين روايت در منابع روايى فراوان است. هدف از اين تعبيرات و آنكه دستور داده شده انسان بايد براى به دست آوردن روزى كوشش كند، اين است كه از حرص زدن بپرهيزد و به زندگى معقولى قانع باشد تا آلوده حرام نگردد و ميدان را براى ديگران نيز باز بگذارد،
👈ازاينرو در حكمت 379 اميرمومنان على بن ابى طالب عليه السلام روزى به دوگونه تقسيم مى كند: يك گونه آن روزى كه در طلب انسان است و يك گونه روزى اى كه انسان آن را طلب مى كند حتى اگر به سراغش نرود روزى به سراغ او مى آيد. سپس مى افزايد: بنابراين فكر فردا را بر فكر امروزت تحميل نكن. (و زياد براى به دست آوردن روزى بيشتر تلاش آميخته با حرص نداشته باش).
♦️امام صادق عليه السلام نيز مى فرمايد: «لِيكُنْ طَلَبُکَ الْمَعِيشَةَ فَوْقَ كَسْبِ الْمُضَيعِ، دُونَ طَلَبِ الْحَرِيصِ؛ بايد تلاش تو براى به دست آوردن روزى فراتر از افرادى باشد كه سستى مى كنند و ضايع مى سازند و كمتر از كسانى باشد كه حرص مى زنند و آز و طمع بر آنها غالب است».
📚نهج البلاغه، حکمت ۳۵۶
#رزق_روزی
#دو_نوع_روزی
💠 @RoozieHalal 💠
🍃🌺پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) می فرماید :
🌸«خَمْسُ کَلِمات فِی التَّوْراةِ وَیَنْبَغی أَنْ تُکْتَبَ بِماءِ الذَّهَبِ أَوَّلُها حَجَرُ الْغَصْبِ فِی الدّارِ رَهْنٌ عَلى خَرابِها وَالْغالِبُ بِالظُّلْمِ هُوَ الْمَغْلُوبُ وَما ظَفَرَ مَنْ ظَفَرَ الاْثْمُ بِهِ وَمَنْ أَقَلَّ حَقَّ اللهِ عَلَیْکَ أنْ لا تَسْتَعینَ بِنِعَمِهِ عَلى مَعاصِیهِ وَوَجْهُکَ ماءٌ جامِدٌ یَقْطُرُ عِنْدَ السُّؤالِ فَانْظُرْ عِنْدَ مَنْ تَقْطُرُهُ;
🌸 پنج جمله در تورات آمده است که سزاوار است با آب طلا نوشته شود: نخستین آنها این است که سنگ غصبى در بناى خانه گروگان ویرانى آن است و آن کس که با ظلم غلبه مى کند در حقیقت مغلوب و شکست خورده است و کسى که از طریق گناه پیروز شود در واقع پیروز نشده است و کمترین حق خداوند بر تو این است که از نعمت هاى او براى معصیتش کمک نگیرید و آبروى تو همچون آب منجمدى است که تقاضا آن را آب مى کند مراقب باش نزد چه کسى آن را آب مى کنى».
📚 ارشاد القلوب، ج 1، ص 195.
#سنگ_غصبی
#آب_منجمد
#آبرو
💠 @RoozieHalal 💠
#آیت_الله_بهجت (ره) :
☘ کار خیر خود را دستِ کم نگیرید ، در هرکار خیری خود را به قدر نخود هم شده شریک کنید ، شاید همان کارخیر بی ریا قبول و باعث نجاتتون شد.
🍁 ضمن اینکه انجام کار خیر توفیق آور است(توفیق زیارت، رفیق خوب، همسر و فرزند خوب و..
🌸 انجام کارخیر اول ، کار خیر دوم را براتون ارمغان میاره و این خیر دائمی باعث سعادتمندی و نجات انسان میشه..
🌺 در حدیث داریم فرزند صالح میخواهی زیاد صدقه بده..صدقه دادن زمینه نسل صالح است.
💐 صدقه تا هزار سال و تا ۷ نسل روی انسان اثر میگذارد.
📚 فضائل الصدقه
#صدقه
#توفیق_آور
#نسل_صالح
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🌸امیرالمومنین علیه السلام می فرماید :
سبب زیاد شدن نعمت ،شکر گزاری است
📚غررالحکم حدیث۵۵۴۴
#شکر_گزاری
💠 @RoozieHalal 💠
🌾🍃فقر باعث ضعف عقیده می شود:
🌼وَ أَمَّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهانَنِ16
🌼بیان برداشت اشتباه انسان از آزمایشهای الهی: وقتی به انسان نعمت می رسد، انجام هر کاری را بر خود روا میدارد و وقتی که دچار محرومیت میشود اعتراض میکند. در حالی که گرفتاری او به خاطر دلبستگی به دنیا و بیتوجهی به یتیمان و فقیران است
🌼خداوند در آیه 16 سوره فجر، یکی از آثار فقر و تهیدستی را تغییر فضای تفکری بشر از مسیر درست معرفی می کند؛ زیرا فقر و تهیدستی، زمینه ساز بدگمانی به خداوند و لب گشودن به اعتراض و گلایه نسبت به اوست. براین اساس گفته شده است: کاد الفقر ان یکون کفرا؛ نزدیک است که فقر به کفر منجر شود.(بحارالانوار، ج 72، ص 29) فقر باعث درخواست فقیر از دیگر همنوعان می گردد. فقیر روزی خود را از دیگران درخواست می کند، در حالی که روزی دهنده خداوند است و باید از خداوند درخواست کرد. بنابراین، فقیر به جای خداوند، دیگران را رازق می پندارد و گمان می کند دیگران می توانند به او روزی دهند، هرچند خداوند آن را معین نکرده باشد.
📚سوره فجر ،ایه ۱۶
بحار الانوار،ج۷۲،ص۲۹
#سوره_فجر
#فقر_ضعف_عقیده
💠 @RoozieHalal 💠