ارائه آقای ولدان.pdf
1.01M
فایل ارائه احسان ولدان
#کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در اقتصاد
🆔 https://ble.ir/mdworkshops
📕 پیش رفتهایم؛ مروری بر پیشرفتهای چهل ساله نظام با وجود موانع و کاستیها
نویسندگان: حمیدرضا مقصودی، علی سعیدی
نشر: معاونت تبليغات اسلامی آستان قدس رضوی
#اقتصاد_ایران
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
کتاب پیشرفتهایم مروری است بر پیشرفتها و کاستیهای اقتصاد ایران در مقایسه با سایر کشورها از دریچۀ آمارهای جهانی.
این کتاب به کوشش دکتر حمیدرضا مقصودی و دکتر علی سعیدی -اعضای هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه قم- تألیف شده است.
مرور آمارها و واقعیتهای اقتصاد ایران، تصویری بسیار متفاوت از آنچه در رسانههای ترویج میدهند، به شما نشان میدهد. در برخی از شاخصها، نسبت به اقتصادهای نوظهور، حرفهای زیادی برای گفتن وجود دارد.
در ضعیفترین عملکردها، نسبت به اقتصادهای هماندازه ما و حداقل بهاندازۀ اقتصادهای منطقۀ غرب آسیا، علیرغم همۀ ترورها و تحریمهایی که ما داشتیم و آنها نداشتند، پیش رفتهایم.
خواندن این کتاب برای درک وضعیت واقعی اقتصاد ما در وضعیت جنگ اقتصادی توصیه میشود.
🆔 @SSL_Qasd
پیش رفتهایم.pdf
26.06M
📕 پیش رفتهایم؛ مروری بر پیشرفتهای چهل ساله نظام با وجود موانع و کاستیها
نویسندگان: حمیدرضا مقصودی، علی سعیدی
#اقتصاد_ایران
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
📕THE ART OF ECONOMIC CATCH-UP
نویسنده: کئون لی
(استاد اقتصاد دانشگاه ملی سئول و دانشگاه HSE روسیه)
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
🆔 @SSL_Qasd
📕راز جهش اقتصادی
نویسنده: کئون لی
مترجمان: ابراهیم سوزنچی کاشانی/ علی بابایی/ زهره قاسمی
انتشارات رسا
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
🆔 @SSL_Qasd
در این کتاب "کئون لی" سردبیر مشهور ژورنال Research Policy به ارائه یک تئوری عمیق و مبتنی بر شواهد فراوان در مورد چگونگی جهش اقتصادیِ (همپایی اقتصادی) کشورهای در حال توسعه پرداخته است.
بر مبنای این تئوری، فرآیند جهش اقتصادی یک کشور در حال توسعه و همپا شدنش با کشورهای پیشرفته، مستلزم رهبری همزمان سه پارادوکس ذاتی زیر است:
1.برای شبیه شدن با دیگران (دستیابی به درآمد سرانه مشابه با کشورهای پیشرفته)، باید متفاوت (نوآور) بود.
2. در فرآیند جهش اقتصادی، مسیرهای میانبر، از مسیرهای مستقیم، سریعتر عمل می کنند. چرا که مسیرهای مستقیم موجود، بسیار پرترافیک، مملو از رقابت شدید و حتی همراه با ایجاد موانع ورود جدی از سوی کشورهای پیشرفته اند.
3. عبور از هژمونی کشورهای پیشرفته، به خصوص وقتی که این کشورها همه نردبان هایی که خودشان با بالا رفتن از آن به درآمد هنگفت دست یافتهاند را پشت سر خود خراب کرده اند، نیازمند یک پرواز با بالن از طریق کشف پنجره های فرصت (فناورانه-نهادی) است.
در تبیین سه پارادوکس فوق، کئون لی در کتاب پیش رو به توضیح مفاهیم مهمی نظیر "اهمیت یا عدم اهمیت نهادها"، "میزان اهمیت نوآوری بخش بنگاه در برابر تحقیقات بخش علم"، "چگونگی ایجاد توانمندی تحقیق و توسعه در بنگاه ها"، "نقش بنگاه های بزرگ به خصوص گروه بنگاه ها"، "چگونگی اتصال به زنجیرهای ارزش جهانی"، "اهمیت پنجره های فرصت فناورانه-نهادی"، و مفاهیم مهم دیگر می پردازد.
🆔 @SSL_Qasd
🔹ابتدای سال۲۰۲۰، ترامپ دستور «چاپ» ۳ تریلیون دلار و امروز بایدن دستور چاپ ۱.۹ تریلیون دلار را صادر کرد و آمریکا در این یک سال، به اندازه ۵۰ سال، پول چاپ کرد.
🔹اما تورم در آمریکا همچنان ۱.۴ درصد است.
نمیدانم چرا کمر نظریه مقداری پول رگ به رگ نمیشود.
برخی میگویند کمی صبر کن. جوجه رو آخر پاییز میشمارن. درازمدتهاست که نشان میدهد کدام حرف صحیح است. میگویم در بحران ۲۰۰۸ هم نزدیک ۲ تریلیون تزریق کردند اما هنوز آخر پاییز نشده. میگوید باز هم صبر کن.
🔹نمیدانم چرا کمر دانش اقتصاد رگ به رگ نمیشود با این اقتصاددانان.
🔹همینها هستند که همه تورم در ایران را پولی میدانند و فکر میکنند با تخیلاتی چون استقلال بانک مرکزی و تضییق مکانیسم پولی میتوان تورم را کنترل کرد. کما اینکه انبساط پولی تورمزا نیست، انقباض آن نیز تورم زدا نیست.
🔹میگوید: آمریکا تورم خود را به دنیا صادر میکند. میگویم ژاپن، انگلستان، فرانسه، آلمان، مالزی، سنگاپور و .... تورمهای خود را صادر میکنند؟ میگوید ایران یک چیز دیگر است. در ایران پول تورم میآورد.
🔹میگویم. پس لطفا کتابهای اقتصادی که خواندهای را خمیر کن و برای ایران بنویس.
و اولش هم بنویس: «اقتصاد ایران با همه دنیا تفاوت دارد».
میگوید نه من اقتصاد را در غرب خواندهام. آنجا همینها را میگویند. میگویم آنچه برایت گفتهاند، آن است که بروی و اقتصاد ایران را با آن به اینجا برسانی!
#یادداشت_وارده
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📕The Global Economic Crisis The Great Depression of the XXI Century
نویسندگان:
میشل چوسودوسکی (استاد اقتصاد دانشگاه اتاوا و مدیر مرکز پژوهش های جهانی سازی)
آندرو گاوین مارشال (تحليلگر اقتصاد سياسی جهانی)
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
📕بحران اقتصاد جهانی؛ رکود بزرگ قرن بیست و یکم
نویسندگان:
میشل چوسودوسکی
آندرو گاوین مارشال
مترجم: شهرزاد مهدوی
نشر افکار
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_توسعه
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
کتاب "بحران اقتصاد جهانی: ركود بزرگ قرن بيستويكم" شامل بيست مقاله از صاحبنظران اقتصاد سياسی با ويراستاری ميشل چوسودوسكی و اندرو گاوين مارشال است.
براساس آنچه کتاب به آن پرداخته است، رکود اقتصادی در سرتاسر جهان شدت یافته و بیکاری گسترده، فروپاشی برنامههای اجتماعی دولتها و فقیر شدن میلیونها نفر از مردم را در پی داشته است. سقوط بازارهای مالی پیامدِ کلاهبرداری سازمانیافته و دستکاری مالی بود. بحران اقتصادی همراه با فرایند نظامیگری در سراسر جهان، «جنگی بدون مرز» به رهبری ایالات متحده امریکا و همپیمانان آن در ناتو را به همراه داشته است.
در کتاب حاضر، خواننده را از راهروهای فدرال رزرو عبور میدهیم و به سالنهای جلسات مجلل شرکتهای بزرگ در والاستریت میبریم که در آنها معاملات مالی تأثیرگذار به روال عادی تصمیمگیری میشوند. در این مجموعه مقالات به هنگام، هر یک از نویسندگان، پوسته پر زرق وبرق را میشکافند تا شبکه پیچیدهای از فریبکاری و تحریف رسانهای را افشا کنند که در خدمت پنهانکاری کارکرد نظام اقتصاد جهانی و پیامدهای ویرانگر آن بر زندگی مردم قرار دارد. اگر به دنبال ایده ها و حرف هایی نو در رابطه با حکمرانی اقتصادی و پولی و مالی هستید این کتاب را به شما پیشنهاد می دهیم.
🆔 @SSL_Qasd