برخی شاخص ها و سهامی که پایین سقف ۹۹ در حال معامله شدن هستند.
در شروع روند صعودی سال ۹۷ سهام دلاری محور، چهار گروه(فولادی ، پتروشیمی ، پالایشی، معدنی) رشد بیشتری نسبت به سهام صنایع کوچک مثل غذایی ، حمل و نقل ، ساختمانی، بانکی ، خودرویی و … داشتن بطوری که سهام آن ۴ گروه همه بالاتر از سقف سال ۹۲ معامله شدند. در رالی صعودی بعد از اصلاح مهر ۹۷ که از دی ماه ۹۷ شروع شد سهام صنایع کوچک با لیدری خودرویی و بانکی رشد بسیار بیشتری نسبت به سهام دلاری محور داشتند بطوری که همگی به بالای سقف ۹۲ در گام اول رسیدند.قابل ذکر است در آن زمان تمام سهام صنایع کوچک و گروه بانکی و خودرویی مثل زمان حال فاصله زیادی با سقف سال ۹۲ داشتن در حالی که صنایع دلاری محور بالاتر از سقف سال ۹۲ معامله میشدند.
اما اکنون علاوه بر آن ۴ صنعت در صنعت دارویی ، سیمانی ، زراعت و کاشی و سرامیک شاخص صنایع بالای سقف سال ۹۹ و برخی از سهام زیر مجموعه آنها پایین سقف در حال معامله شدن هستند که میتوانند بسیار جذاب باشند.
#مهدی_میرزایی
#تحلیل_بازار
ناتوان حتی از منفی خوردن
عمق رکود به حدی شده است که دیگر حتی بازار توان منفی خوردن را هم ندارد. با وجود اینکه 17 سال از تغییر ساختار در بازار سرمایه می گذرد و توسعه بسیار زیادی در حوزه های مختلف آن صورت گرفته، اما بازهم شاهد این هستیم که بورس ایران کاملا سایکلی و فصلی حرکت می کند. در واقع بورس ایران انگار همان بورس 10 سال پیش یا 15 سال پیش است و چند صباحی پررونق می شود و مثبت و احتمالا همراه با نمادهایی که حباب مثبت قابل توجه می گیرند و بالعکس در بیشتر مواقع دچار رکود است و راکد. امروز ارزش معاملات 4100 میلیارد تومان بود که حتی اگر با دلار نیما هم این عدد را تسعیر کنیم می شود حدود 100 میلیون دلار.
صرف ریسک مبهم
آخر هفته که خبر توافق بر سر مبادله ی زندانی ها منتشر شد، انتظار این بود که بازار شنبه منفی باشد و دلیل آن ترسی از ریزش دلار بود. شنبه همین اتفاق نیز افتاد البته هنوز زندانی ها مبادله نشدند و هنوز پول هم از کره به قطر کارت به کارت نشده است. اما یک نکته را نباید غافل باشیم. دلیل اصلی وضعیت فعلی بازار ابهام بسیار بالا در مورد درآمد و حاشیه سود شرکت ها است. همین باعث شده ما نتوانید تخمینی از صرف ریسک مطلوب داشته باشیم. بگذارید یک مثال بزنم. فرض کنید ما می خواهیم سهام یک شرکت فولادی را بخریم که سنگ آهن را با انرژی برق و گاز تبدیل به شمش می کند و می فروشند. رفتار دولت در یکسال گذشته به این شکل بوده که هر کدام از این نهاده های تولید می توانند نوسان بسیار بالایی داشته باشند و در کنار آن قیمت فروش نیز می تواند نوسان بسیار بالایی داشته باشد که بسیار بزرگتر از حالت نرمال است. مثلا همین وضع عوارض صادراتی اصلا معلوم نیست با چه منطقی انجام شده است و درصد آن چطور به دست آمده. ممکن است همین نرخ بسیار بزرگتر هم بشود. لذا ما اصلا نمی توانیم صرف ریسک را تخمین بزنیم. تا یک جایی فقط می فروشیم چون ابهام به قدری بزرگ است که از آن فرار می کنیم. از یکجای دیگر ولی دیگر نه به فروش علاقه داریم و نه به خرید. به نظر ما بزرگترین مشکل بازار همین ابهام بالا و صرف ریسک غیرقابل تخمین است. این ابهام و این سردرگمی هم یک مقصر بیشتر ندارد.
نتایج توافق یا مراحل توافق
در مورد توافق اخیر دو رویکرد وجود دارد. اول اینکه یک توافقی برای کاهش تنش صورت گرفته که شش ماه پیش بوده و خبرهایی که الان می بینیم نتایج اون بوده و این داستان کاهش تنش به نتیجه رسیده و نمی توان انتظار بیشتر داشت. رویکرد دوم هم می گوید که این توافق یکی از مراحل بوده و در صورت به نتیجه رسیدن می توان انتظار مراحل بعد را نیز داشت. ما نمی توانیم در مورد این سناریوها به قطعیت نظر بدهیم، اما باتوجه به فاصله ی زمانی تا انتخابات آمریکا و تحولات جهانی به نظر می رسد یک توافق در مورد کاهش تنش صورت گرفته و نتایج آن در حال هویدا شدن است. ایران نفت بیشتری صادر می کند و پول بیشتری گیرش می آید (با فرض نفت 70 دلاری سالانه حدود 40 میلیارد دلار درآمد نفتی گیرش می آید و با درآمدهای غیرنفتی این عدد به 80 تا 85 میلیارد دلار می رسد) که این عدد می تواند نیازهای ارزی ضروری اش را پوشش دهد و می توان انتظار داشت دلار رشد منطقی و نزدیک به میانگین در دوره های آتی داشته باشد. اما اگر این درآمد محقق نشود و رشد نکند و از طرفی نقدینگی کنترل نشود یا هر اتفاق دیگری بیافتد بعد از مدتی مجدد شاهد رشد بیشتر از میانگین خواهیم بود.
جهالت طوطی وار
یکی از ویژگی ها جهالت تکرار بدون شک یک حرف است. در واقع وقتی کسی جاهل باشد، یک حرفی را که می شنود و به هر دلیل فکر می کند درست است را بدون شک و شبه تکرار می کند. یکی از جهالت های بارز را اخیرا در مورد شرکت های بزرگ مشاهده می کنیم. از نظری عده ای متوهم مشکلات کشور زیر سر این شرکت هاست و چون درآمد و سود اینها با دلار و تورم رشد کرده پس اینها باعث تورم و رشد دلار شده اند. آدم جاهل دنبال ساده سازی مشاهدات است تا راحت نتیجه بگیرد. تا اینجا هیچ مشکلی نیست، اگر جاهل در منزلش بنشیند و به جهالت خودش ادامه دهد، در نهایت خودش و خانواده اش را بدبخت می کند. اما وقتی یک دسته جاهل مشاوره به تصمیم گیر می دهند، نتیجه ی این جهالت عام می شود. ما سرمایه گذار و معامله گر هستیم و هر جا احساس کنیم قرار است جهالت حمله کند از آن فرار می کنیم، اما کسی به فکر آینده خودش و خانواده اش است، باید با این جهالت مبارزه کند. از ما گفتن
1402/05/23
#حسن_کاظمزاده
🔵معرفی یک صنعت جذاب
تحلیل و بررسی دودهسازها🔵
✅در این پست به معرفی یک صنعت جذاب به لحاظ بنیادی پرداختیم. صنعتی که با رشد ادامه دار نرخ فروش در ماههای اخیر و ثبات در نرخ مواد اولیه توانسته در سطوح مناسبی از حاشیه سود قرار بگیرد.
✅با توجه به اینکه نزدیک به 90 درصد بهای تمام شده محصولات این صنعت شامل مواد مصرفی (روغن اکسترکت) میباشد، نمودار قیمتی یکساله روغن به عنوان ماده اوليه اصلی و دوده به عنوان محصول نهایی شرکت مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه سود خالص هر یک از شرکتها را نیز مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
راهاندازی بازار سرمایهگذاری حرفهای
با پیشنهاد بورس تهران انجام می شود:
🔹ضوابط و مقررات پیشنهادی بورس تهران مبنی بر راه اندازی "بازار سرمایهگذاری حرفهای" توسط سازمان بورس به تصویب رسید و بعد از طی فرایندهای لازم اجرایی خواهد شد /سنا
#نوری
❌طرح های توسعه 👇
❤️شیرین سازي برش سنگین: قیمت این محصول بر اساس شاخص قیمت نفت گاز که با درصد گوگرد مختلف ارائه می شود تعیین می شود، لذا
شرکت قصد دارد تا با شیرین سازي و کاهش سطح گوگرد تا ppm10 حاشیه سود این محصول را افزایش دهد. پس از انجام این پروژه شرکت
امکان تبدیل برش سنگین استانداردشده به نرمال پارافین سبک و سنگین و محصولات جانبی شامل سوخت جت وحلال سبک را خواهد
داشت. این پروژه از تیرماه 1399 شروع شده و تا پایان خرداد 1402 پیشرفت فیزیکی آن 65 درصد بوده است و انتظار می رود در نیمه دوم
سال 1402 به بهره برداري برسد.
❤️پروژه بازیافت LPG و گاز سوخت: هدف از اجراي این طرح بازیابی گاز شیرین از گاز ارسالی به فلر شرکت می باشد.
2S موجود در گاز فلر از سال هاي پیش مطالعات مختلفی براي تبدیل این گاز به تولید کود سولفات آمونیوم: با توجه به مقدار زیر H
محصولات مختلف انجام شده و در نهایت تبدیل به سولفات آمونیوم پذیرفته شده است. پیشرفت فیزیکی این طرح تا پایان خردادماه 1402
تقریبا 4 درصد بوده و انتظار می رود این طرح در نیمه اول سال 1403 به بهره برداري برسد.
❤️پروژه پتروشیمی هنگام: این شرکت که یک طرح تولید آمونیاك و اوره می باشد با توجه به محدودیت هاي مالی قرار شده ابتدا طرح آمونیاك را به
بهره برداري برسد. پیشرفت فیزیکی این طرح تا پایان خرداد ماه در فاز آمونیاك 7.97 درصد بوده و انتظار می رود تا پایان مرداد ماه 1402 به
بهره برداري برسد. فاز اوره انتظار می رود تا پایان بهمن ماه سال 1403 به بهره برداري برسد.
سبدگردان صبا مرداد ۴۰۲
Noori - نوری.PDF
2.72M
#نوری
🔍 بررسی وضعیت بنیادی پتروشیمی نوری
📆 تاریخ تحلیل : مرداد 1402
🎲 برآورد سود سال 1402 : 3000 ت
💵 قیمت روز : 12 هزار تومان
💰ارزش بازار : 107 همت
🔑 نسبت p/e آینده نگر : 4
🔑 نسبت p/e گذشته نگر : 9.3
📌میانگین تقسیم سود : 95 درصد
📚 سبدگردان پیشرفت و توسعه صبا
✍پینوشت:
نوری امسال حدود 400 میلیون دلار سود دلاری دارد که احتمالا با طرح های توسعه ای که شرکت دارد این سود دلاری برای سالهای آتی حفظ شود ولی در هر صورت با درنظرگرفتن مفروضات بدبینانه این سود میتواند تا حدود 330 میلیون دلار کاهش یابد.
با فرض 330 میلیون دلار سود هم برای سالهای آتی به نظر میرسد این شرکت ارزش سرمایه گذاری بلند مدت را داشته باشد.
ادغام و انحلال آخرین مرحله فرایند ساماندهی بانکها
بانک مرکزی:
🔹بر اساس ماده ۱ قانون اصلاح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، موضوع تملک سهام بانکها، حق رای ناشی از سهام مازاد بر حدود مقرر در ماده قانونی مذکور به وزارت اقتصاد تفویض میشود که هر سال با برگزاری مجامع سالانه بانکها، سهام مازاد تعیین و به وزارتخانه مورد اشاره اعلام میشود.
🔹این امر در اصلاح ساختار مدیریتی در بانکهای مشمول، کمک نموده و به معنای ورود به امر انحلال در خصوص آن بانکها نیست.
🔹یکی از وظایف ذاتی بانک مرکزی پایش شبکه بانکی و نظارت مستمر و مبتنی بر ریسک در خصوص بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی است.
🔹اقدامات نظارتی و انضباطی در خصوص هر یک از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز به تفکیک و متناسب با نتایج حاصل از نظارتهای مزبور، همواره در دستور کار بوده است.
🔹ادغام، انحلال و یا انتقال یک بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی آخرین مرحله از فرایند ساماندهی بانکها است.
🔹تاکید و اولویت بانک مرکزی اصلاح، ساماندهی و بازسازی بانکها بر اساس برنامه اصلاحی ارایه شده با هدف رفع ناترازی دارایی-بدهی و درآمد-هزینه است.
@TasnimNews
حق رای 60 درصد سهام بانک به وزارت امور اقتصاد و دارایی منتقل شده و این به معنای مالکیت و یا انحلال نیست.
بر اساس دادنامه مهرماه ۱۴۰۱ دیوان عدالت اداری صرفاً حق رای 60 درصد سهام مازاد این بانک را به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل نموده است و این موضوع اصلاً بهمعنای انتقال مالکیت این بانک نمیباشد و صرفاً اقدامات قانونگذار بهمنظور جلوگیری از تسلط یک شخص حقیقی یا حقوقی بر منابع بانکی، اعمال سقف 10 درصدی بر سهام شخص واحد است و مجمع عمومی متناظر با سهام به وزارت امور اقتصادی و دارایی سپرده شده است یعنی هنگامی که مجمع عمومی تشکیل شود نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی در مجامع این بانک حضور خواهند یافت.
بانک آینده، بهعنوان یک بانک مردمی و با اعتماد بیش از 7 میلیون مشتری و خدمات منحصر بهفرد و داراییهای ارزشمند و همراستا با سیاستهای کلان دولت، با قدرت و قوت به مسیر خود ادامه میدهد و هر گونه خبر انحلال و ادغام این بانک را بهشدت تکذیب میکند.
همچنین این بانک با توجه به داراییهای مولد خود دارای استحکام مالی بسیار خوب در مقایسه با سیستم بانکی میباشد. از اینرو این بانک حق پیگرد قانونی در مقابل رسانههایی که با اهداف خاص موجبات تشویش اذهان عمومی و برهم زدن آرامش هموطنان و آسیبرسانی به اقتصاد ملی را بهوجود میآورند را محفوظ میداند.
Ba24.ir