مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب کتاب عربستان سعودی وجریانهای اسلامی جدید Contesting the Saudi State: Islamic Voices Fro
📚#گزارش_کتاب عربستان سعودی وجریانهای اسلامی جدید
🔸«عربستان سعودی وجریانهای اسلامی جدید» عنوان کتابی است که توسط مضاوی الرشید، نویسنده منتقد و پرآوازه عربستانی به رشته تحریر در آمده است. ترجمه کتاب توسط دکتر رضا نجف زاده (پژوهشگر مسائل سیاسی) صورت گرفته است وانتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات آن را روانه بازار نشر کرده است. جنبش های اسلامی معاصر، گونه ای از جنبش های اجتماعی هستند که در واکنش به یک یا چند عامل از میان عوامل متعددی مانند استعمار غرب، انحطاط فکری و استبداد داخلی، سکولارسازی شتابزده جوامع اسلامی، شکست های نظامی مسلمانان از بیگانگان، و انحطاط درونی (بحران مشروعیت، بحران هویت، توزیع ناعادلانه ثروت، فساد و سرکوب) و نیز با تکیه بر اسلام به عنوان خاستگاه فکری و الگوی نجات بخش پدید آمده اند .
🔸در مورد گونه شناسی و طبقه بندی جنبش های اسلام گرا در عربستان سعودی معیار دقیق و جامعی که بتواند سنخ و ماهیت شناسی مناسبی از وضعیت جنبش های اسلام گرا به دست دهد وجود ندارد، اما با این حال اکثر نوشته های موجود در این زمینه، این جنبش ها را در دو دسته کلی سنی و شیعی تقسیم نموده اند که در درون هر گروه بویژه جنبش های اهل تسنن گونه های مختلفی وجود دارد.
🔸عربستان به عنوان مهد اسلام در حال حاضر از اهمیت ویژهای برخوردار است. این کشور دارای فضای امنیتی سیاسی فوق العاده ای می باشد. البته این فضا باعث شکل گیری جریانها و جنبش های متفاوتی در درون این کشور به جهت براندازی یا اصلاحات شده است. نسل جدید گروه های جهادی، جریان الصحوة، حرکتهای لیبرالی، اقلیت های مذهبی نظیر شیعیان امامی و اسماعیلی، جنبش های مدافع حقوق زنان مهم ترین این جنبش ها می باشند. داستان کشمکش بر سر قدرت و ثروت در خاندان آل سعود، عالمان وهابی و شرکتهای چندملیتی موضوع محافل این جنبش ها می باشد.
🔸مضاوی الرشید بانوی نویسنده پرآوازه ای است که خود از تبار آل رشید می باشد که روزگاری امارت ریاض را برعهده داشت و با هجوم عبدالعزیز بن عبدالله آل سعود حکومت او در ریاض درهم شکسته شد و خاندان او آواره گشتند. مضاوی الرشید ساکن لندن و دانش آموخته کمبریج و پروفسور انسان شناسی دین در دپارتمان الهیات و مطالعات دینی کینگز کالج لندن می باشد. او از جمله فعالان سیاسی وروشنفکران تبعیدی سعودی است ودر ضمن از جمله زنان منتقد حکومت سعودی به شمار می رود و یکی از مقاله نویسان روزنامه القدس العربی در لندن است و کتبی مانند سیاست در یک واحه عربی، تاریخ عربستان سعودی، روایت های معارض: تاریخ، سیاست و جامعه معاصر در عربستان ویمن، جامعه سعودی و بنبست اصلاحات در قرن بیست ویکم وپیوندهای فراملی وخلیج عرب، را تدوین کرده است.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️طبق آمار گزارشگران بدون مرز، عربستان سعودی از نظر تعداد روزنامه نگاران زندانی در منطقه عربی، مقام اول را دارد!
🔸بر اساس این گزارش هیچ رسانه آزادی در عربستان سعودی وجود ندارد و تمام روزنامه نگاران داخلی و خارج از کشور تحت نظارت دقیق حکومت عربستان می باشند و این مسأله با ترور جمال خاشقچی در استانبول (ترکیه) در اکتبر 2018 تأیید می شود.
🔸اگرچه محمد بن سلمان، با به دست گرفتن قدرت در ژوئن 2017 درسخنانی خبر از آزادی بیان و گشودگی داد، اما موج سرکوب به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد و از آن تاریخ تعداد شهروندان روزنامه نگار و روزنامه نگاران در پشت میله های زندان سه برابر شده است!
🌐منبع:
https://rsf.org/ar/ranking
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️دانشگاه امام محمد بن سعود یکی از برجسته ترین دانشگاه های عربستان است که در سال های اخیر برخی از اساتید این دانشگاه به علل مختلف سیاسی و... دستگیر شدند!
📹در این ویدئو مهم ترین اساتید دستگیر شده را بشناسید...
📝به این بهانه به ارائه گزارشی اختصاصی با عنوان "دانشگاه امام محمد بن سعود، هسته تروریسم در جهان" می پردازیم.
🔻جهت مشاهده در 👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️دانشگاه امام محمد بن سعود یکی از برجسته ترین دانشگاه های عربستان است که در سال های اخیر برخی از اس
#مرکز_شناسی
▪️دانشگاه امام محمد بن سعود، هسته تروریسم در جهان!
🔸#اختصاصی_کانال_مطالعات_عربستان_سعودی
🔻جامعة الامام محمد بن سعود الاسلاميه: اين دانشگاه در سال 1394هـ در زمينه بحثهای اسلامي و گسترش و تبليغ آن در كشورهای گوناگون تأسيس شد!
دانشكدههای مهم «كلية اللغة العربيه»، «كلية اصول الدين»، «كلية العلوم الاجتماعيه»، «المعهد العالي للقضاء» و «مركز البحوث» وابسته به آن هستند كه كتابها و مجلّات گوناگوني در زمينه اهداف خود، چاپ و توزيع كردهاند.
گفتنی است این مرکز اسلامی، وظیفه ارسال طلبه به مناطقی همچون آمریکا، ژاپن، اندونزی و برخی از کشورهای اروپایی را دارد.
این دانشگاه، ۶۵ آموزشگاه در داخل عربستانسعودی و 6 آموزشگاه رسمی در خارج از این کشور در کشورهای ژاپن، اندونزی، جیبوتی، آمریکا و... دارد!
🔻مدیران دانشگاه از زمان تاسیس
* عبدالعزیز بن محمد آل الشیخ - از زمان تأسیس تا ۱۳۹۶
* عبد الله بن عبدالمحسن الترکی - از ۱۳۹۶ تا ۱۴۱۴
* محمد بن عبد الله العجلان - از ۱۴۱۴ تا ۱۴۱۸
* عبدالله بن یوسف الشبل - از ۱۴۱۸ تا ۱۴۱۹
* محمد بن سعد السالم - از ۱۴۱۹ تا ۱۴۲۸
* سلیمان ابا الخیل - از ۱۴۲۸ تا ۱۴۳۶
* أحمد بن سالم بن محمد العامری - از 1440
🔻مهم ترین شخصیت های برجسته ای که از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند:
* عبدالعزيز بن عبدالله آل الشيخ
* محمد بن صالح بن عثيمين
* صالح بن فوزان بن عبد الله الفوزان
* علي بن عبد الرحمن الحذيفي
* عبد الرحمن السديس
* عبد الله بن محمد بن إبراهيم بن عبد اللطيف آل الشيخ
🔻دانشگاه امام محمد بن سعود در عربستان سعودی اولین هسته به عنوان کارخانه فارغ التحصیلی مبلغان وهابی محسوب می شود که بسیاری از رهبران افراطی از جنبش های افراط گرایی و تکفیر، به ویژه رهبران جنبش تروریستی القاعده، از آن بیرون آمدند.
اولین هسته تأسیس دانشگاه با تأسیس موسسه علمی ریاض (مذهبی) تأسیس شد که در سال 1949 توسط پادشاه عبدالعزیز آل سعود افتتاح شد و وظیفه نظارت بر آن به مفتی پادشاهی در آن زمان ، شیخ محمد بن ابراهیم واگذار شد. در سال 1952 دانشکده شرع در ریاض افتتاح شد و سپس یک سال بعد دانشکده زبان عربی و دیگر موسسات علمی نیز افتتاح شدند. در سال 1973، تأسیس دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود تصویب شد که شامل این دانشکده ها، موسسات علمی و موسسات عالیه بود. این دانشگاه در حال حاضر دارای 11 دانشکده است که 5 دانشکده در ریاض و 6 دانشکده در هر یک از مناطق القصيم، الاحساء، مدینه و دو انستیتو در ریاض وجود دارد، یکی برای دادگستری و دیگری برای آموزش زبان عربی به غیربومیان، علاوه بر این شش موسسه خارج از کشور برای آموزش علوم اسلامی و عربی در هر یک از راس الخیمه، موریتانی، جیبوتی، اندونزی، ایالات متحده و ژاپن و شصت موسسه علمی در شهرهای مختلف عربستان سعودی تاسیس و گسترش یافتند.
🔻به جهت اینکه بسیاری از افراد متهم به تروریسم و رهبران سازمانهای مسلح اسلامی چه القاعده و چه سایر سازمان ها در اندونزی و فیلیپین، بنگلادش، چچن، کشمیر و حتی ایالات متحده، از فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده اند، توجه و حساسیت به این دانشگاه بیشتر شده!
🔻در میان فارغ التحصیلان این دانشگاه سه شخصیت تروریستی از رهبران القاعده وجود داشته که به عنوان نظریه پردازان این سازمان در عربستان سعودی شناخته می شوند و آنها عبارتند از:
* فارس أحمد جمعان آل شويل الزهراني، تبعه سعودی؛ الزهرانی اولین نظریه پرداز سازمان القاعده در عربستان سعودی محسوب می شود. مقامات وی را در سال 2004 دستگیر کردند. وی دارای مدرک لیسانس شریعت از دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود است.
* عيسى سعد محمد بن عوشن، تبعه عربستان سعودی اهل ریاض، که دومین نظریه پرداز شرعی پس از فارس آل شویل الزهرانی است، وی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود به عنوان قاضی مشغول به کار شد؛ العوشان در درگیری با نیروهای امنیتی سعودی کشته شد.
* عبدالله محمد راشد الرشود، شهروند سعودی، سومین فرد در لیست نظریه پردازان القاعده در پادشاهی است. وی از دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود فارغ التحصیل شد. الرشود به سختی فوق العاده مشهور بود.
بر اساس گزارشی که روزنامه سعودی الوطن (30 مه 2006) منتشر كرد، مبنی بر اینكه خبرنگار این روزنامه طی سفر به کردستان عراق با دو سعودی بازداشت شده به اتهام تروریسم در زندان شقلاوه ملاقات كرد، که طی این ملاقات معلوم شد یكی از آن دو زندانی، از جمله افراد تحت تعقیب عربستان سعودی است، نام آن شخص عبدالله محمد صالح الرمیان (متولد 1982) متولد شهربریده و دانشجوی سال اول دانشگاه امام محمد بن سعود است.
🔻همچنین بسیاری از علمای طراز اول وهابیت که در بالا اسم برخی از آنان را ذکر کردم، از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند که متاسفانه در این مجال کم نمی توان به شخصیت تک تک این افراد پرداخت.
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️دانشگاه امام محمد بن سعود یکی از برجسته ترین دانشگاه های عربستان است که در سال های اخیر برخی از اس
🔻این دانشگاه هنوز از داخل و خارج عربستان سعودی دانشجو می پذیرد و یکی از مهمترین دانشگاههای اسلامی در عربستان سعودی محسوب می شود که در رویکرد تدریس خود به مبانی و مناهج ابن تیمیه که در کتاب او (منهاج السنة) گنجانده شده است تکیه می کند، این کتاب مملو از مغالطه، دروغ و تهمت می باشد.
⁉️ملاحظه: برخی از علمای وهابی داخل کشور که در دانشگاه های عربستان سعودی درس خوانده اند! به اسم اهل سنت مشغول به فعالیت تبلیغی و تبیین آموزه های وهابیت (که در عربستان آموخته اند)، در نقاط مختلف کشور می باشند!
لازم به ذکر است که منهج این افراد کاملا بر اساس منهج وهابیت در عربستان بوده که متاسفانه بعضا برخی در داخل کشور از این افراد و ظرفیتشان، به عنوان فرصت یاد می کنند!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗در این دو_سه دهه، هر چه بیشتر با مردم عادی عربستان برخورد می کردم، بیشتر تعجب می کردم از این همه انفعال و پذیرش بی چون و چرا در مقابل قوانینی که پیران، معلمان، عالمان دینی و حکام آل سعود وضع کرده اند؛ حکامی که سه قرن است که گاه و بیگاه بر این قلمرو حکومت کرده اند. همیشه از خودم می پریسدم چطور ممکن است مردمی تا این حد سر به راه باشند و بی چون و چرا گردن بنهند؟این در حالی ست که آن ها بردهایی زیر شلاق ستم نبودند. انسان هایی بدوی در جزیره ای ناشناخته هم نبودند.
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص13.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️اشاعه اباحه گری در سریال های سعودی!
🔻پخش سریال #ضحایا_حلال که توسط کانال سعودی #mbc تولید شده و در جامعه عربستان به طور خاص و جهان عرب به طور کلی منتشر شده است!
🔻این سریال ها در دوران بن سلمان و در جهت اشاعه اباحه گری و فساد خانوادگی به روشی بی سابقه در حال پخش می باشد!
🔻بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی با انتشار بخش هایی از این سریال، به آن واکنش نشان داده و آن را لکه ننگی برای عربستان دانسته اند!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️#ترکی_الحمد نویسنده سکولار سعودی .. سخنگوی غیررسمی محمد بن سلمان!! 🔸ترکی الحمد به عنوان یکی از اعض
▪️توییت قابل تأمل ترکی الحمد نویسنده سکولار سعودی!
⁉️محمد بن سلمان..من تو را دوست دارم..دور از عناوین عالی رتبه و امثال اینها..من تو را دوست دارم فقط به این دلیل که تو آینده کشوری هستی که من آن را دوست دارم..ادامه بده سرور ارجمندم..تو امید هستی ...
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#عبدالله_العوده از منتقدین حکومت #عربستان و فرزند شیخ #سلمان_العوده روحانی سرشناس عربستانی در صفحه ش
🔸عبدالله العوده فرزند شیخ سلمان العوده هشتگ #لاتقتلوا_سلمان_العودة (سلمان العوده را نکشید) در توییتر خود راه اندازی کرد و اعلام کرد که مقامات مسئول هرگونه اتفاقاتی هستند که برای پدرش می افتد!
🔸کمتر از یک ماه قبل عبدالله العوده اعلام کرده بود که پدرش نیمی از بینایی و شنوایی خود را زیر شکنجه از دست داده است.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔸عبدالله العوده فرزند شیخ سلمان العوده هشتگ #لاتقتلوا_سلمان_العودة (سلمان العوده را نکشید) در توییتر
▪️شخصیت شناسی #سلمان_العوده💢
💢سلمان بن فهد بن عبد الله العودة الجبري الخالدي از علمای جریان سروریه (الصحوه) عربستان در جمادى الأولى 1376هـ برابر با 14 دسامبر ۱۹۵۶ در روستای بصر واقع در منطقه قصیم عربستان سعودی به دنیا آمده است.
💢زندگی نامه
🔻سلمان عوده در دوران تحصیلش قرآن و کتاب های محمد بن عبدالوهاب (همچون اصول ثلاثه و قواعد اربعه و توحید) و بلوغ المرام في أدلة الأحكام ابن حجر عسقلانی و مختصر صحيح مسلم منذری و دیگر کتب را حفظ کرده بود. همچنین عقیده واسطیه و شرح رحبیه را نزد صالح بلیهی و محمد بن صالح المنصور خوانده است.
🔻او از دانشکده شرعیات دانشگاه قصیم فارغ التحصیل شده و دکترایش را در موضوع اصول فقه دریافت نموده و به تدریس در دانشگاه محمد بن سعود مشغول گردید.
🔻سلمان العوده نزد علمایی همچون عبد العزيز بن باز، محمد بن صالح العثيمين، عبد الله بن جبرين و الشيخ صالح البليهي درس خوانده است.
🔻وی کتابهای سید قطب و محمد قطب را مطالعه کرده و درباره سید قطب می گفت بعضی گمان می کنند سید قطب بعضی از افراد و اجتماعات را تکفیر و نسبت جاهلیت داده است در حالی که در کلام سید قطب حرارتی است که در کلام محمد عبده و دیگران بوده است.
🔻از شخصیت هایی که بر سلمان العوده تاثیر گذاشت، محمد سرور زین العابدین (رهبر جریان سروریه) بوده است و سلمان العوده از شاگردان ایشان به حساب می آید.
💢سلمان العوده از منظر علمای وهابی
🔻بن باز در تقریظ خودش بر کتاب العزلة والخلطة سلمان عوده، وی را علامه خطاب می کند و می گوید: این کتاب دارای ارزش زیادی است و به طالبین علم سفارش می کنم این کتاب را بخوانند و از آن استفاده بکنند.
💢مخالفت برخی علمای وهابی با سلمان العوده
🔻بن عثيمين با ترجيح شنیدن سخنرانيهاي بن باز و الباني، گوش دادن به نوارهاي سخنراني سلمان العوده و سفر الحوالي را منع کرده است.
🔻مقبل بن هادي الوادعي، سلمان العوده را بدعتگذار ميخواند.
🔻دكتر ابراهيم بن محمد الصبيحي، عضو هيئت تدريس در دانشگاه اسلامي امام محمد بن سعود در رياض، كتابي با عنوان "حتي لايقع الحرج" بر ضد كتاب سلمان العوده با عنوان "إفعل و لاحرج" نوشت كه در آن، به نقد ديدگاههاي سلمان العوده درباره مناسك حج ميپردازد. جالب آنكه اين كتاب انتقادي همراه با مقدمه چند شخصيت برجسته وهابي دولتي عربستان به چاپ رسيده است، چنانکه مفتي عام عربستان سعودي، عبدالعزيز آل شيخ و رئيس مجلس قضايي اعلی، صالح اللحيدان و نیز صالح فوزان بر اين كتاب مقدمه نوشتهاند.
💢برخی دیدگاه های ایشان
🔻عدم رانندگی زنان عربستانی: سلمان عوده مخالف رانندگی خانم های عربستانی بوده است و این فکر خودش را در سال 1990 تحت عنوان (لسنا أغبياء بدرجة كافية؛ ما به اندازه کافی احمق نيستيم) معرفی کرده است.
🔻وی مواضع تندی علیه شیعیان و علمای شیعه دارد. همچنین قائل است که فرق شیعه و اهل سنت در اصول است نه اینکه در فروع باشد. وی شیعیان را از دایره اسلام خارج می داند و اعتقاد دارد شیعیان مسلمان نیستند.
⛔️در حالی که این موضع سلمان العوده خلاف سلف و علمای اهل سنت است چون سلف حتی خوارج را بخاطر تکفیر صحابه از دایره اسلام خارج نمی دانستند و آنها را مسلمان می دانستند.
🔻جنگ با اسرائیل: سلمان عوده معتقد است اجتماع یهود در فلسطین و تشکیل دولت در فلسطین در واقع وعده پیامبر ص بوده است برای کسانی که جنگ و قتال با یهود را کنار گذاشتند لذا در فلسطین یهودی ها تشکیل دولت دادند و اهل فساد هستند چون مسلمانان دیگر با یهودیان (بر خلاف دستور پیامبر ص) نمی جنگند.
⛔️این تفکر سلمان عوده بر خلاف حکام سعودی است که با یهود و آمریکا ارتباط دارند بدون اینکه در مقابل آنها موضعی بگیرند.
🔻سلمان العوده خروج بر حاکم ظالم را جایز نمی داند و لکن امر به معروف و نهی از منکر بر حاکم جائر و ظالم، لازم و واجب است. اگر حاکم کفر بواح (آشکار) انجام دهد عزلش واجب است و اطاعت از حاکم جائر و ظالم در جهاد واجب است ولی در معصیت از او اطاعت نمی شود.
🔻سلمان عوده اعتقاد دارد اهل حدیث همان اهل سنت و جماعت و فرقه ناجیه هستند و در مقابل اهل حدیث اهل رای هستند و اهل رای نظر و قیاس خودشان را بر کتاب و سنت مقدم می کنند و اهل تاویل هستند و تقلید از غیر مذاهب اربعه را جایز نمی دانند و کسی که خارج از مذاهب اربعه باشد را گمراه می دانند.
💢فعالیت های سیاسی
🔻در اوایل دهه نود، سلمان العوده با جمعی از بزرگان (جریان الصحوه)، کنوانسیون و پیمانی را به نام (یادداشت نصیحت گرانه)، تدوین نموده و در آن خواهان اصلاحات سیاسی و دینی و تغییرات مسالمت آمیز در کشور سعودی شدند که در نتیجه آن وثیقه، پادشاه وقت ملک فهد بن عبدالعزیز مجلس شورای نمایشی و غیر انتخابی را در سال ۱۹۹۲م تأسیس نمود.
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔸عبدالله العوده فرزند شیخ سلمان العوده هشتگ #لاتقتلوا_سلمان_العودة (سلمان العوده را نکشید) در توییتر
🔻بعد از جنگ خلیج فارس سلمان عوده معتقد بود در تمام امور (اقتصاد، سیاست و غیره) باید اصلاحاتی رخ دهد که به این حرکت الصحوه نام گذاشته شده است. مراد از اصلاح در کلمات سلمان عوده انقلاب در مقابل حکام نیست.
🔻سلمان العوده در جنگ خلیج فارس مخالف کمک کردن حکام سعودی به دولت آمریکا بوده است لذا در سال 1993 از سخنرانی و شرکت در کنفرانس ها ممنوع شده بود و در سال 1994 به زندان افتاد. همچنین بعد از آزادی سلمان العوده چند بار به زندان افتاده و آزاد شده است تا اینکه در سال ۱۹۹۹م از زندان آزاد گردید و روش آرام و مسالمت آمیزی با نظام سعودی در پیش گرفته و در کنفرانس ها خارج از چهارچوب سیاسی شرکت نمی کرد و سخنرانی نمیکرد.
🔻بهار عربی باعث جدایی میان سلمان العوده و نظام سعودی گردید، چون ایشان از سوی معاون اتحادیه جهانی علمای مسلمین مؤظف بود، مسلمانان را به حمایت از بهار عربی دعوت کند و با این حرکت مردمی همراهی کند. عوده در این زمان انقلاب های مصر، تونس، لیبیا، یمن و برخی حرکت های اصلاحی در خلیج فارس و اردن و مصر را تأیید نمود؛ حمایت او از بهار عربی سبب شد که حکومت سعودی ایشان را از سفر منع نموده و برنامه هایش را از تلویزیون mbc متوقف ساخته و از حضور در رسانه ممنوع کند، به خصوص بعد از کشتار بی رحمانه در میدان النهضه و رابعه در مصر.
🔻سلمان العوده چندین بار در مقابل نیروهای امنیتی سعودی بازجویی و بازخواست گردید. اما بعد از به قدرت رسیدن ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه فعلی سعودی، کمی برای سلمان العوده گشایشی بوجود آمد و از آغاز سال ۲۰۱۵ برایش اجازه سفر و حضور رسانه ای داده شد که در این اواخر (سپتامبر۲۰۱۷ میلادی) به بهانه عدم مشارکت در حمله رسانه ای بر علیه قطر بازداشت گردید.
🔻سلمان عوده در سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی همراه با ۱۰تن از شخصیتهای برجسته دینی دیگر بازداشت شد.
🔻دیدگاه های سلمان العوده تاکنون چندین بار باعث دستگیری و زندانی شدن وی شده است. هرچند در برخی نظرات وی نشانه هایی از مخالفت با وهابیت حاکم بر عربستان دیده میشود و در برخی مسائل به نوعی دیدگاه روشنفکرانه دارد.
🔻وي از جمله کساني است که باب انتقاد علني از حاکم را گشود.
💢تالیفات
🔻سلمان العوده کتابهای زیادی درباره موضوعات اجتماعی، سیاسی، فقهی و غیره نوشته است که در مجموع به بیش از 60 کتاب می رسد.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢نگرانی سردار سلیمانی درباره تجزیه عربستان
🔸حسین امیرعبداللهیان سخنگوی ستاد مردمی گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: سردار سلیمانی نگران تجزیه کشور عربستان بود.
🔸وی گفت: نقش شهید سلیمانی در مقابله با تروریسم در منطقه و حمایت از مقاومت برجسته بود. علیرغم اینکه عربستان از تروریستهای تکفیری در منطقه حمایت میکند سردار سلیمانی نگران تجزیه این کشور بود.
🔸امیرعبداللهیان در پیامی به سعودیها خاطرنشان کرد: عربستان از نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی جز از دست دادن امنیت چیزی محقق نمیکند.
🔸وی گفت که جنگ علیه یمن یک جنگ آمریکایی-صهیونیستی است و عربستان تنها بازیچه دست آنان است.
🔸حسین امیرعبداللهیان همچنین گفت: بسیار متاسفیم که برخی کشورها برای گسترش روابط با رژیم صهیونیستی میشتابند و برخی کشورهای مسلمان را دشمنان خود قرار میدهند.
#شهید_سلیمانی #عربستان #یمن #اسرائیل
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹برخی جنایات و رسوایی های #محمد_بن_سلمان در سال 2020 میلادی!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️وب سایت آمریکایی:
قوانین بین المللی حقوق بشر و رژیم سعودی، غیر قابل جمع!
📝#گزارش کامل آن در 👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️وب سایت آمریکایی: قوانین بین المللی حقوق بشر و رژیم سعودی، غیر قابل جمع! 📝#گزارش کامل آن در 👇🏼
💢پایگاه خبری-تحلیلی «#المانیتور» گفت که قوانین بین المللی حقوق بشر و رژیم آل سعود به راحتی با هم دیگر جمع نمی شود!
🔸این سایت در گزارشی، مجموعه ای از نقض حقوق بشر توسط آل سعود، مانند شکنجه مهاجران و اخراج مسلمانان به هند را برجسته کرده است.
🔻بازداشت اویغورها ، اخراج برخی از آنها، کنار گذاشتن آرمان فلسطین و نقض حقوق بشر در یمن و همچنین دستگیری و شکنجه خودسرانه.
🔸تبانی بین المللی
🔻این سایت بر همدستی بین المللی در سکوت در برابر نقض حقوق بشر توسط آل سعود، حتی علیه مسلمانان اشاره کرد.
🔻وی خاطرنشان کرد که رژیم آل سعود مهاجران را شکنجه می کند و در تبعید مسلمانان به هند به دلیل اعتراض به سیاست های ضد مسلمانان دولت، حکایت دارد.
🔻وی خاطرنشان كرد كه اویغورها در عربستان بازداشت شدند و برخی نیز به دلیل انتقاد از پكن به چین تبعید شدند.
🔻وی گفت: نرم شدن آشكار عربستان سعودی در رابطه با اسرائیل آنچه را كه بسیاری افراد سالها احساس كرده اند نشان می دهد، زیرا ریاض آرمان فلسطین را كنار گذاشته و نقض حقوق بشر توسط اسرائیل اشغالگر را نادیده می گیرد!
🔸انتقاد دوره ای حقوق بشر
🔻چندین گزارش از سازمان های بین المللی مانند دیده بان حقوق بشر مبنی بر عدم رعایت استانداردهای بین المللی حقوق بشر در عربستان سعودی گزارش شده است و این گزارش ها به دلیل نقض حقوق بشر در یمن است که باعث یک بحران انسانی شده است!
آلمان و برخی کشورهای غربی فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده اند.
🔻علاوه بر این ، گروهی از نمایندگان انگلیس خواستار تحریم مقامات سعودی برای دستگیری های خودسرانه منتقدین و فعالان اجتماعی در عربستان شدند.
🔸دموکرات ها می آیند
🔻این سایت تأکید کرد که منتقدان رژیم سعودی اکنون در کاخ سفید هستند.
🔻با توجه به اینکه روسای جمهور دموکرات معمولاً بیش از جمهوری خواهان به حقوق بشر توجه دارند، به نظر می رسد که جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای حفظ روابط با ریاض با چالش هایی روبرو خواهد شد.
🔻از سال 2017، محمد بن سلمان تلاش کرده است تا با دستگیری خودسرانه اعضای ارشد خاندان آل سعود، موقعیت خود را تثبیت کند.
در مارس 2020، پس از انتقاد احمد بن عبدالعزیز از ملک سلمان و بن سلمان به دلیل مشارکت در جنگ در یمن، چهار نفر از اعضای اصلی خانواده سلطنتی دستگیر شدند.
🔻همچنین محمد بن نایف ولیعهد سابق و برادر کوچکترش شاهزاده نواف، که برای مدتی سمت رئیس واحد اطلاعات و امنیت در نیروهای زمینی را بر عهده داشت، دستگیر شدند و پس از آن حداقل 20 نفر از شاهزادگان و مقامات برجسته به دنبال آن دستگیر شدند.
🔸کودتای نرم
🔻در تاریخ 26 نوامبر، 226 نفر در چارچوب کارزار "مبارزه با فساد" در پادشاهی دستگیر شدند که 158 نفر از آنها از وزارت دفاع بودند و گفته می شد در اختلاس 325 میلیون دلار دست داشته اند.
🔻یک افسر بازنشسته گارد ملی به دریافت 2.1 میلیون دلار رشوه ضمن خدمت متهم شد.
🔻به گفته این سایت، عملیات ضد فساد اداری توسط بن سلمان یک کودتای نرم علیه دوران قبل از وی تلقی می شود.
🔻می توان اضافه کرد که وی از شعارهای ضد فساد به عنوان راهی برای کسب درآمد استفاده کرده است.
🔻از این دستگیری های می توان به عنوان گامی در جهت از بین بردن تهدیدهای سیاسی که می تواند مانع رسیدن وی به سلطنت شود، یاد کرد.
🔸دستگیری های خودسرانه
🔻نگرانی های مربوط به حقوق بشر به دستگاه قضایی در عربستان ختم می شود، جایی که بسیاری از امامان و فعالان مخالف رژیم به طور خودسرانه دستگیر شده اند.
🔻بسیاری از آنها در زندان مورد شکنجه قرار گرفتند، از جمله این افراد، سلمان العوده است که به دلیل شکنجه نیمی از بینایی و شنوایی خود را از دست داد.
🔻از دیگر افراد دستگیر شده، لجین الهذلول، فعال اجتماعی حقوق زنان، و از برجسته ترین زنان بازداشت شده در سال 2018 است.
🔸قتل خاشقچی
🔻تهدید فوری روابط آمریکا و عربستان سعودی قتل روزنامه نگار جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول در اکتبر 2018 است.
سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بن سلمان را مقصر دانسته و توطئه ترور علیه مخالفان رژیم ممکن است منجر به زوال مستقیم روابط عربستان و آمریکا شود.
🔻همچنین بن سلمان در فرستادن افراد به کانادا برای ترور افسر اطلاعاتی سابق سعد الجابری که در سال 2017 مهاجرت کرده بود، نقش داشت.
🔻سعد الجبری در سپتامبر در واشنگتن دی سی علیه بن سلمان شکایت کرد.
🔻بن سلمان درگیر برنامه ریزی برای ترور دیگری بود كه در تابستان 2018، یک تیم ده نفره را برای كشتن دوست خاشقچی و از دیگر مخالفین نظام آل سعود، ایاد البغدادی، در نروژ فرستاد.
🔻اما سازمان اطلاعات نروژ تلاش برای سوء قصد با عدم اجازه ورود این افراد به کشور پس از خواستار مصونیت، را خنثی کرد.
🔸امکانات گسترده ای برای دستگیری
🔻تعدادی از موضوعات وجود دارد که می تواند منجر به دستگیری در
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️وب سایت آمریکایی: قوانین بین المللی حقوق بشر و رژیم سعودی، غیر قابل جمع! 📝#گزارش کامل آن در 👇🏼
عربستان شود، از جمله خواستار اصلاحات و انتقاد نسبت به بن سلمان و رژیم.
🔻حتی اخذ تابعیت آمریکا "غیرقانونی" و حمایت از اخوان المسلمین که به عنوان "یک سازمان تروریستی" توصیف می شود، منجر به دستگیری می شود.
🔻اگرچه ترامپ نقض حقوق بشر عربستان سعودی را مورد انتقاد قرار نداده است اما مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در سفرهای خود به ریاض این موضوع را مطرح کرد.
🔻پمپئو خواستار آزادی بازداشت شدگان، از جمله افرادی که تابعیت آمریکا و عربستان را دارند، شد.
🔻زندانی کردن شهروندان آمریکایی مانند صلاح الحیدر ، بدر آل ابراهیم و دکتر ولید الفتیاحی با روی کار آمدن بایدن ، روابط آمریکا و عربستان را با چالش مواجه خواهد کرد.
🔻به گزارش المانیتور، قطعاً یک معضل حقوق بشر در روابط ایالات متحده با عربستان سعودی وجود دارد.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️در بیانیه ای که توسط اداره مطبوعاتی عربستان سعودی منتشر شده است، ساعاتی قبل، خالد بن فیصل بن سعد اول بن عبدالرحمن آل سعود، فوت کرد.
▪️وی نوه سعد اول بن عبدالرحمن بن فیصل آل سعود، برادر پادشاه عبدالعزیز، بنیانگذار عربستان سعودی است.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹نمونه ای از برنامه های رابطة العالم الإسلامی عربستان در جهان!!
🔸بنا به گفته شیخ محمد العیسی رئیس هیئت علماء مسلمین و دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان (رابطة العالم الإسلامی) موفق به انجام اموری همچون:
🔻برگزاری و اجرای برنامه های آموزش حفظ و تجوید قرآن در 78 کشور جهان!
🔻راه اندازی 68 دانشکده و موسسه قرآنی با بیش از 7500 دانشجو در جهان!
🔻توزیع میلیون ها جلد قرآن کریم در جهان!
🔻و...
❓سوال اساسی:
انجام این گونه فعالیت ها در جهت ترویج اسلام اصیل است یا اسلام وهابی؟
🔸همانطور که همگان می دانند، از مهم ترین مراکز تبلیغی وهابیت در عربستان، رابطة العالم الإسلامی است که مهم ترین وظایف این مرکز، آموزش های اسلامی، چاپ و توزیع قرآن و کتب اسلامی، آموزش زبان عربی، کمک مالی به کشورها و اداره مؤسّسات خیریّه در سراسر جهان می باشد!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📹نمونه ای از برنامه های رابطة العالم الإسلامی عربستان در جهان!! 🔸بنا به گفته شیخ محمد العیسی رئیس ه
▪️شخصیت شناسی #شیخ_محمد_العیسی دبیر کل رابطة العالم الإسلامی عربستان (اتحادیه جهانی مسلمانان)
📝شخصیت شناسی در👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️شخصیت شناسی #شیخ_محمد_العیسی دبیر کل رابطة العالم الإسلامی عربستان (اتحادیه جهانی مسلمانان) 📝شخ
💢محمد بن عبدالکریم العیسی وزیر دادگستری سابق عربستان در سال 1385 در عربستان سعودی متولد شد.
🔻وی پس از انتصاب عبدالله آل شیخ به عنوان رئیس مجلس شورای سعودی در سال 1430 ق / 14 فوریه 2009 و تا زمان اصلاح شورای وزیران عربستان در سال 1436 هجری قمری ، وزیر دادگستری شد و در همان سال حکم سلطنتی وی را به عنوان مشاور در دربار سلطنتی به عنوان وزیر منصوب کرد.
🔻در شعبان 1436 هجری قمری به عنوان دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان انتخاب و جانشین دکتر عبدالله بن عبدالمحسن الترکی شد.
🔻وی اصلاحاتی را در دادگستری عربستان انجام داد و پیش نویس قانون احكام قضایی را كه قبلا رد شده بود، تصویب و توانست دولت را متقاعد كند كه آن قوانین را اتخاذ و عملیاتی كند و توانست اکثر همكاران خود در هیئت کبار علما را متقاعد كند كه تا زمان صدور تصویب آن، با او مخالفت نكنند، بنابراین تصمیم رد شده قبلی خود را كه سی سال پیش بود، لغو کرده اند.
🔻هیئت کبار علما بزرگترین مرجع رسمی مذهبی عربستان است.
🔻در دوران وی در وزارت دادگستری شاهد صدور اولین مجوز قانونی موسسه حقوقی برای زنان سعودی بود.
🔻روزنامه فرانسوی "لو پوینت" دیدار دکتر العیسی با نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف در لبنان را برجسته كرد و این را بخشی از سیاست تحول دانست كه توسط عربستان سعودی برای فعال كردن ارزشهای همزیستی و صلح میان مردم و تقویت جهت های اعتدال در نظر گرفته شده است.
🔻در سال 2017، دولت مالزی بالاترین افتخارات و عناوین خود را، نشان شوالیه ایالتی، با عنوان ""Dato Sri به دلیل تلاش هایش برای گسترش اعتدال در سراسر جهان به وی اعطا کرد.
🔻وی از نظر آکادمیک در زمینه شریعت، قانون اساسی و اداری تخصص دارد و دارای کتابها و مقالاتی در زمینه شرع، قانون و بسیاری از مسائل فکری است.
🔻وی همچنین در برخی از دانشگاه های عربستان به تدریس شرع و حقوق پرداخت و بسیاری از پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد را نظارت و بحث و گفتگو کرد و سخنرانی های بسیاری را در دانشگاه ها و اندیشکده های بین المللی انجام داده است.
🔻وی چندین سفر به ایالات متحده آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی انجام داد و با اشخاص قضایی، حقوقی و نمایندگان پارلمان، در جهت ایجاد دیدگاه های حقوقی و قضایی بین عربستان و دادگستری دیگر کشورها و از بین بردن برخی از سردرگمی ها، ملاقات کرد.
🔸مدارک علمی
🔻وی دارای مدرک لیسانس فقه تطبیقی اسلامی از دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود است.
🔻وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در مطالعات مقایسه ای قضایی از موسسه عالی قضایی دانشگاه امام محمد بن سعود است.
🔻وی دارای دکترای مطالعات تطبیقی قضایی از موسسه عالی قضایی دانشگاه امام محمد بن سعود است.
🔸عضویت ها
🔻عضو هیئت علمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه امام محمد بن سعود - موسسه عالی قضایی.
🔻عضو هیئت علمی در گروه "حقوق عمومی" در کالج حقوق و علوم سیاسی دانشگاه ملک سعود.
🔻عضو سابق کمیته عالی وزیران.
🔻عضو سابق شورای عالی امور اسلامی عربستان سعودی.
🔻وی تا سال 2015 به عنوان عضوی از اعضای هیئت کبار علما عربستان سعودی انتخاب شد.
🔻عضو انجمن فقه عربستان.
🔻عضو سابق اتحادیه عرب برای داوری بین المللی در اتحادیه کشورهای عربی.
🔻عضو کمیته توسعه بخش سیستم ها در دانشگاه ملک سعود.
🔸مسئولیت های فعلی
🔻رئیس افتخاری شورای وزرای عدالت عرب در سال 2012
🔻ناظر کل مرکز جنگ فکری در وزارت دفاع.
🔻رئیس هیئت مشورتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه ملک سعود.
🔻مشاور شورای وزیران عربستان.
🔻دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان (رابطة العالم الإسلامی) از سال 2016 تاکنون.
🔻عضو هیئت کبار علما عربستان از سال 2016
🔻در آوریل 2019 ، وی به عنوان رئیس انجمن دانشگاههای اسلامی انتخاب شد.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#المصالحه_الخليجيه
📹سفر تمیم بن حمد امیر قطر به عربستان و استقبال محمد بن سلمان از ایشان!
🔸پس از 3 سال بحران دیپلماتیک میان قطر و عربستان سعودی، امروز امیر قطر به دعوت ملک سلمان جهت شرکت در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس وارد عربستان شد!
🔻بحران روابط سیاسی ۲۰۱۷ قطر روز ۵ ژوئن ۲۰۱۷ با قطع روابط دیپلماتیک ۴ کشور عربی به محوریت عربستان سعودی با قطر به وقوع پیوست.
🔻ابتدا چهار کشور عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، بحرین به محوریت عربستان سعودی با قطر قطع روابط دیپلماتیک نمودند، پس از آن برخی کشورهای عربی از این اقدام عربستان سعودی پشتیبانی کرده و روابط خود را با قطر قطع کردند.
🔻کشورهایی که به عربستان سعودی پیوستند عبارت بودند از لیبی، یمن، مالدیو، سنگال، موریتانی، چاد، کومور، نیجر و گابن که به کارزار عربستان سعودی علیه قطر پیوستند.
🔻این نخستین بار نبود که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با قطر وارد تنش جدی میشوند. پیرو این چالش در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۷ روابط تمامی راههای زمینی، دریایی و هوایی عربستان و کشورهای همسو با قطر بسته شد.
💢قرار است در عربستان، توافقنامهای به منظور پایان دادن به اختلاف بین دوحه و ریاض امضا شود.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢روزنامه انگلیسی The Times:
امروز #عربستان_سعودی به محاصره سه ساله همسایه اش #قطر پایان داد و امیر قطر برای شرکت در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس به عربستان سعودی سفر کرد! این روابط پس از کنار کشیدن ریاض از رویارویی که برای سیاست غرب در منطقه دردسرساز بود، برقرار خواهد شد.
🌐منبع:
https://www.thetimes.co.uk/edition/world/saudi-arabia-lifts-three-year-gulf-blockade-of-qatar-gc2vszfwt
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#المصالحه_الخليجيه 📹سفر تمیم بن حمد امیر قطر به عربستان و استقبال محمد بن سلمان از ایشان! 🔸پس از 3
💢آشنایی با #شورای_همکاری_خلیج_فارس
🔸شورای همکاری خلیج فارس که مذاکرات اولیه آن در سال1980میلادی 1401هـ دو ماه پس از تحمیل جنگ توسط عراق بر ایران، آغاز گردید، در 22سپتامبر همان سال با شرکت #عربستان، #امارات_متحده_عربی، #قطر، #بحرین، #کویت و #عمان تأسیس شد.
🔸این شورا به منظور هماهنگی درسیاست خارجی و دفاعی وحمایت متقابل در برابر نا آرامی های داخلی و تهدیدهای خارجی، تأمین ثبات درخلیج فارس، همکاری های فزاینده اقتصادی، ایجاد بازار مشترک، هماهنگی در تدوین قوانین اجتماعی و فرهنگی و همسویی در مواضع، تشکیل شد وکشورهای فوق همکاری های گسترده ای را در دستورکار خود قرار دادند.
🔸در میان این کشورها، عربستان از یک سو به دلیل وسعت، جمعیت، قدرت، ثروت و ذخایر بیشتر و ازسوی دیگر به علت تشابه ساختار سیاسی و اقتصادی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با آن و آسیب پذیر بودن آن حکومت ها، نقش محوری در این شورا ایفا می کند؛ به گونه ای که مواضع وسیاست های اعضای این شورا تاحدود زیادی از مواضع و سیاستهای عربستان تأثیر می پذیرد.
🔸این سازمان، نیروی نظامی مشترکی به وجود آورده است که «درع الجزیره/ سپرجزیره» نامیده میشود و هسته اصلی آن را دو تیپ از ارتش عربستان سعودی تشکیل می دهد. افزون بر آن در اجلاس سوم درکشور بحرین، ایجاد شبکه بزرگ دفاع هوایی برای پوشش کل منطقه مورد تصویب قرار گرفت.
🔸برابر تصویب نشست پیشین این شورا در ریاض، کشورهای عضو، وحدت گمرکی و پولی را رسمًا از 2005 میلادی آغاز و تا 2010 به طورکامل اجرا می کنند.
🌐منبع: کتاب شناخت عربستان، ص37.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies