#معرفی_کتاب
📚کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن (عربستان سعودی)
🖌نوشته: فواد ابراهیم
🔸مترجم: رضا سیمبر
🔸ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)
🔸سال نشر: 1396
🔸تعداد صفحات: 406
📝گزارشی کوتاه از کتاب در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#معرفی_کتاب 📚کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن (عربستان سعودی) 🖌نوشته: فواد ابراهیم 🔸مترجم: رضا سیمبر
📚#گزارش_کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن (عربستان سعودی)
🔸کتاب فوق سعی می کند تا تکامل مباحث سیاسی و فکری گروه اپوزیسیون شیعی ساکن در استان شرقی عربستان سعودی از سال 1975 را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. همچنین در این مطالعه بر اپوزیسیون مذهبی شیعی (سازمان انقلاب اسلامی، یا جنبش اصلاحیه) تأکید شده است که در سال 1975 تأسیس شد.
🔸این کتاب در هفت فصل تنظیم شده است. فصل اول با عنوان «شیعیان در استان شرقی و تحت حاکمیت سعودی»، به بررسی کلی تأثیرگذاری های سیاسی، اقتصادی، جغرافیای و جمعیتی شیعیان می پردازد. این فصل همچنین به بررسی سیاستهای تبعیض آمیز دولت درباره جوامع شیعه پرداخته شده است. بنابراین فصل اول ارایه کننده پیچیدگی های روابط شیعیان با دولت سعودی در خلال دویست سال گذشته است که البته به دوران معاصر نیز تأکید می نماید.
🔸فصل دوم، در ارتباط با هویت شیعه در استان شرقی است. نویسنده در این فصل در مورد چگونگی شکل گیری هویت و علل و عوامل خلق هویت سخن می گوید. همچنین نویسنده درصدد است تا بررسی کند که چگونه شیعیان در میان هویتهای مختلف خود، برای برخی در مقابل برخی دیگر ترجیح قائلند و نکته مهمتر اینکه گرایشهای مخالف حکومت در میان شیعیان چیست؟
🔸در فصل سوم با عنوان «ظهور جنبش اسلامی شیعه (1979-1960)» بر روی جو سیاسی و فکری که در آن MVM رشد پیدا نمود و فعالیت های سازمانی خود را آغاز کرد، اهداف و ادبیات آن تأکید می کند. در این فصل نمادهای اولیه و بنیادینی مانند امت اسلامی، وضع قوانین شریعت و دولت اسلامی و جهاد و اعتراض اجتماعی، اسلام و جاهلیت و غیره که در جنبش های اسلامی عموماً مورد بحث قرار می گیرند، مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.
🔸فصل چهارم، تحت عنوان «دهه انقلابی» (1989-1979) به توضیح شرایط ویژگی ها، گفتمانها و اهداف رهبران جنبش شیعه در استان شرقی در نوامبر 1979 می پردازد. جنبش انتفاضه، تغییری بنیادین در اپوزیسیون شیعه محسوب می شود و تأثیر آن بر جریان فکری و دسته بندی به این اپوزیسیون بسیار حائز اهمیت است.
🔸فصل پنجم تحت عنوان «از گزینه های انقلابی تا گزینه اصلاح طلبانه (1993-1989)» ارایه کننده مسایلی است که در ابتدا با تحول گفتمان به اصلاحیه در سال 1990 اتفاق افتاد. در این فصل سعی شده است که به راهبرد و گفتمان اصلاحیه، نظری داشته باشد.
🔸فصل ششم با عنوان «معاهده 1993» ارایه کننده مطالعه دقیق از معاهده بین دولت سعودی و رهبران جنبش اصلاحیه است که در سپتامبر 1993 منعقد شد. اولین سؤالی که در این فصل به آن پاسخ داده شده است این است که آیا از دیدگاه مذهبی شیعیان، این گفتگوها جنبه قانونی داشت؟ شرایط و نتایج توافق چه بود و چگونه شیعیان و دولت ملی به موفقیت ها و ناکامی های این توافق واکنش نشان دادند؟ همچنین در این فصل انگیزه های دولت سعودی برای گشایش دیالوگ مستقیم با اپوزیسون شیعه توضیح داده شده است. و اینکه نهایتاً نتایج و وعده های آن چه بود. آیا دولت سعوی به وعده های خود در قبال رهبران اصلاحیه متعهد ماند و اینکه رهبران اصلاحیه چگونه به مذاکرات خود به دولت می نگریستند.
🔸فصل هفتم ارایه کننده یک ایده مرکزی است؛ یعنی سازش و گرایشهای متکامل از سال 1993 تاکنون. در این فصل نویسنده به بررسی این موضوع پرداخته است که چگونه حرکت اصلاحیه گفتمان سیاسی و فکری خود را پس از بازگشت به کشور تعادل بخشید و چگونه دولت سعودی به تقاضاهای بنیادین آنان پاسخ گفت. همچنین در این فصل به مقایسه راهبردهای دولت سعودی در مقابل شیعیان و همچنین سایر گروه ها، چه مذهبی و چه سکولار پرداخته شده است تا مشخص شود چگونه دولت با رقبای داخلی خود برخورد می کند و اینکه آیا دولت روش واحدی را در مقابل هم گروه ها، صرف نظر از منطقه، گرایش قومی و مذهبی اتخاذ می کند یا نه، متفاوت عمل می کند.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#معرفی_کتاب 📚کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن (عربستان سعودی) 🖌نوشته: فواد ابراهیم 🔸مترجم: رضا سیمبر
کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن عربستان سعودی.pdf
1.25M
📚صفحات اول کتاب شیعیان در جهان عرب مدرن (عربستان سعودی)
🖌نوشته: فواد ابراهیم
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢ترکی شلهوب، روزنامه نگار و منتقد حکومت عربستان با انتشار تصاویر بالا (فقر و بدبختی مردم عربستان)، نوشت:
می خواهید باور کنید یا نکنید، این تصاویر در عربستان سعودی است، کشوری که بر روی دریایی از #نفت شناور است!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢ترکی شلهوب، روزنامه نگار و منتقد حکومت عربستان با انتشار تصاویر بالا (فقر و بدبختی مردم عربستان)، ن
📝در هفته های گذشته و با توجه به شرایط سخت معیشتی و بیکاری در عربستان، بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی با انتشار هشتگ های #عاطلون_في_بلد_النفط و #تجمع_العاطلين_مستمر به وضعیت بیکاری با وجود سرمایه هایی همچون نفت اعتراض کرده و برخی دیگر هم در شهرهایی همچون #بریده در استان #القصیم دست به اعتراضات خیابانی و... زده اند!
⛔️منطقه القصیم در قلب عربستان قرار دارد و بعنوان یکی از مناطق وفادار به ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان به شمار میرفت!
⁉️نکته قابل توجه اینکه، کشوری همانند عربستان که براحتی نفت خود را به فروش می رساند! با آمریکا و همپیمانان آن هیچ گونه خصومت و درگیری سیاسی و... ندارد! توسط آمریکا و کشورهای اروپایی تحریم نمی باشد! و بسیار موارد دیگر...
⁉️حال با تمام این تفاصیل، چطور همچنین کشوری با این همه نابسامانی و معضل بیکاری و فقر دست و پنجه نرم می کند!؟
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢مجله فرانسوی "داستان اسرارآمیز" به #قدرت رسیدن بنسلمان را فاش کرد!
📌ادامه مطلب در 👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢مجله فرانسوی "داستان اسرارآمیز" به #قدرت رسیدن بنسلمان را فاش کرد! 📌ادامه مطلب در 👇🏼 ❇️کانال مطا
💢مجله فرانسوی "داستان اسرارآمیز" به قدرت رسیدن بنسلمان را فاش کرد!
🔻در اولین مقاله از مجموع پنج مقاله "#ژون_آفریک" تحت عنوان "قصه اسرارآمیز صعود محمد بن سلمان"، این مجله فرانسوی به یادآوری کودکی بن سلمان پرداخته و نوشته است: او در داخل کاخهای فاخر و باشکوه در میان خدمتکاران، رانندگان و معلمان خصوصی همانند دیگر فرزندان #آل_سعود پرورش یافت.
🔻او پسر ششم ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه کنونی عربستان است. محمد شاهزادهای از هزاران شاهزادهای است که خاندان سلطنتی عریض و طویل آل السعود را تشکیل میدهند.
🔻به نقل از ژان آفریک، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود ۱۳ فرزند از سه همسر دارد که سعی کرده آنها را با آموزش جدی و فرهنگی با روی باز نسبت به جهان تعلیم دهد. او در کاخش در ریاض مجالس شبانهای با نویسندگان، شخصیتهای آکادمیک و دیپلماتها برگزار میکند و همین گونه با فرهنگیان، وکلا و تجار در داخل اقامتگاه فاخرش در پاریس و ماربیا جلسه میگذارد تا فرزندانش را به بحث و اندیشیدن ترغیب کند.
🔻این مجله افزود، سلمان بن عبدالعزیز نسبت به فرزندان به خصوص همسر اولش که در ۱۹ سالگی با او ازدواج کرده، سختگیر بود.
🔻شاهزاده بن سلمان بازیهای کامپیوتری و غذاهای فست فود را ترجیح میدهد و همانطور که ژان آفریک روشن میکند، زمانی که نوجوان بود عصبی بود و بعضا افکار دیوانهواری داشت. مثل روزی که خود را به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی در یکی از مراکز خرید در ریاض جا زد که توسط افسران واقعی پلیس بازداشت شد. البته بعد از شناخته شدنش بلافاصله آزاد شد. پدرش در آن زمان امیر ریاض بود.
🔻طبق گفته مجله ژان آفریک، سلمان بن عبدالعزیز در قبال پسرش محمد که از همسر سومش است نقطه ضعف دارد، همسر سوم سلمان و مادر محمد او را به برقراری روابط مستحکم با پدرش ترغیب میکرد و هر هفته او را به خانه همسر اول سلمان میفرستاد. البته بن سلمان با استقبال سرد همسر اول پدرش و فرزندانش روبهرو میشد زیرا آنها او را به دلیل اینکه مادرش ریشه بادیه نشینی و گرایش منطقهای داشت، مسخره میکردند.
🔻برعکس برادران ناتنیاش شاهزاده جوان تحصیلات خود را در عربستان ادامه داد در حالیکه دانشگاههای برجسته جهانی به روی او باز بودند. او دائما همراه پدرش بود و در نشستهایش با رهبران عشایر و تجار حاضر بود. این چنین توانست با فضای سیاسی عربستان اخت شود و به تدریج تدابیر پیچیده فضای سیاسی عربستان را درک کند و شخصیتهای مهم را بشناسد. محمد بن سلمان ملاحظاتش را جمع میکند و اسامی افراد قوی هر قبیله را یادداشت میکند و همچنین اسامی شخصیتهای دینی تاثیرگذار و نیز تجاری که دست بالا را در هر بخش اقتصادی دارند، ثبت میکند.
🌐منبع:
https://www.isna.ir/news/99111410891/
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢شخصیت شناسی #عائض_القرنی 🔻عائض بن عبدالله القرنی نویسنده، شاعر و مبلغ سعودی است. وی كتاب ها و سخنر
💢دیدگاه ها و مواضع شیخ #عائض_القرنی (8)
▪️عائض القرنی و بهار عربی
🔻القرنی می گوید: حوادث انقلاب های عربی لودگی #سکولاریسم، دروغ بودن #ناسیونالیسم، #سوسیالیسم و #لیبرالیسم را برملا کرد و نشان داد اینها فقط پوسته ای زودگذر هستند.
🔻حوادث انقلاب های عربی نشان داده اسلام ریشه در روح و جان مردم دارد و محرک اصلی ملت ها بوده است، وقتی ملت ها از اجرای هرگونه اصلاحات صلح آمیز ناامید شدند و به این نتیجه رسیدند که سلطه حاکم با هویتشان به جنگ برخاسته و در برج های خود در انزوا به سر می برد، پس وقوع انقلاب امری است اجتناب ناپذیر.
🔻انقلاب های عربی برای از بین بردن سازمان های فاسد و استبدادی به راه افتاد. هرچند ادامه راه سخت است و می تواند فرصتی برای اصلاحات باشد، رسول خدا با بهار دل ها یعنی قرآن به پیامبری مبعوث شد و این بهار سال ها در سایه امت اسلام زندگی کرد و بهار عربی قرآنی، طاغوتیان را از تخت قدرت به زیر کشید و بت پرستی را در هم شکست و قید و بند و از بین برود.
🔻انقلاب های عربی به حق که بهار دل ها بود چرا که همّ و غم را از دل ها پاک کرد و آرامش و اطمینان و رضایت را جایگزین آن کرد. بهار نبوی از بین بردن حاکمان ظالم و گسترش عدالت و مساوات در میان مردم را می خواهد.
🔻هر رژیمی که بر پایه بهار نبوی استوار نگردد، رژیم ناقص و شکست خورده است و هر اندیشه ای که ریشه در بهار نبوی نداشته باشد انديشه ای مستبد، جعلی و گناهکار است.
🔻هر جنبشی که در پی اصلاحات باشد اگر مبنای عملش بهارنبوی نباشد، حتی با وجود رهبر به قهقرا خواهد رفت. از رسانه ها، نويسندگان، مبلغان و سیاست مداران می خواهیم که در عقیده، فکر، روش، عملکرد، اخلاق و ادب پیرو بهار نبوی باشند، چرا که انقلاب نبوی بزرگ ترین حادثه تاریخ بوده و مسیر ملت ها را تغییر داد.
🔻بیشتر ملت های عربی از بهار نبوی بهره بردند، این بهار نبوی بود که این ملت ها را زنده کرد به همین دلیل است که ملت های عربی اسلام را به عنوان الگوی زندگی و مرجع قانون اساسی حکومت برگزیدند.
🌐منبع: الربیع النبوی قبل الربیع العربی، روزنامه شرق الأوسط، 2012م.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢تبلیغات برخی از سایت ها و صفحات مجازی عربستان در جهت معرفی اماکن اقامتی و توریستی مختلف برای پسران و دختران به صورت #مختلط!
⁉️قسمتی از متن در تصویر: زمستان را با #دوست_دختر یا #دوست_پسر خود سپری کنید!
⛔️برخی از کاربران شبکه های اجتماعی این اقدام را در جهت اشاعه #فساد و اجرای #چشم_انداز2030 دانسته اند!
#چشم_انداز #2030 #فساد
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📷 اندر حکایات امروز حکام کشورهای عربی (عربستان، امارات، بحرین و...)!
#کاریکاتور #عادی_سازی_روابط #اسرائیل
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ویدئویی از شاهزاده #طلال_بن_عبدالعزیز، که در آن اذعان می کند پدرش (ملک عبدالعزیز) قبلاً حقوق و دستمزد خود را از #انگلیسی_ها دریافت می کرد!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies