استاد سعیدی بخش اول(2).mp3
44.12M
🎙#صوت_دوره
📌بخش اول نشست #دکتر_علی_سعیدی
در پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه قم
🔹موضوع: اقتصاد رسانه و فضای مجازی
🗓تاریخ جمعه، 20 تیر ماه 1399، ساعت 5-6/20
🔸 (با توجه به اختلال در اینترنت و اتاق گفتگو در هنگام پخش مجازی نشست استاد سعیدی و جهت جبران مشکل، این بخش در کانال دوره، بارگذاری شد.)
@feghherasane
#اقتصاد_رسانه #اقتصاد_فرهنگ #اقتصاد_فضای_مجازی
@SchoolofEconomics
استاد سعیدی بخش دوم(2).mp3
42.11M
🎙#صوت_دوره
📌بخش دوم نشست #دکتر_علی_سعیدی
در پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه قم
🔹موضوع: اقتصاد رسانه و فضای مجازی
🗓تاریخ جمعه، 20 تیر ماه 1399، ساعت 6/5-8
🔸 (با توجه به اختلال در اینترنت و اتاق گفتگو در هنگام پخش مجازی نشست استاد سعیدی و جهت جبران مشکل، این بخش در کانال دوره، بارگذاری شد.)
@feghherasane
#اقتصاد_رسانه #اقتصاد_فرهنگ #اقتصاد_فضای_مجازی
@SchoolofEconomics
📝 #یاداشت ♦️سوتزنی یا بینهالحسبه
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب چندی پیش به مناسبت ایام شهادت #شهید_بهشتی و هفته #قوه_قضائیه در دیدار خود با مسئولان دستگاه قضا بهصورت غیرمستقیم به پدیده «سوتزنی» اشاره کرده و فرمودند که باید از گزارشگران #فساد بهصورت قانونی حمایت شود.
🔹با نگاهی به آثار و سنت فقهی شیعه میتوان علاوهبر امر به معروف و نهی از منکر عناوین دیگری را یافت که بیشباهت با افشاگری علیه #مفسدان نیستند.
🔹در این یادداشت سعی شده «بینه الحسبه» که عنوانی قریبالمعنی به افشاگری است را مورد بررسی قرار دهیم.
🔹شهید اول در کتاب الشهادات کتاب اللمعه الدمشقیه، تبرّع در اقامه شهادت را بهعنوان یکی از موانع قبول شهادت، ذکر میکنند و مراد از «تبرع در اقامه شهادت» این است که فرد بدون اینکه دادگاه او را برای شهادت خوانده باشد، خود بدوا به دادگاه رفته و علیه شخصی شهادت دهد.
🔹شهید اول بیان میکند که چنین شهادتی در حقوقالناس مسموع نیست اما در حقوق الهی پذیرفتنی است.
🔹پس مراد ایشان از مانع بودن تبرع در اقامه شهادت، در شهادت علیه مردم در حقوقالناس مانند سرقت، غبن و مانند آن است؛ وگرنه در حقوقالهی تبرع در اقامه شهادت مردود نیست. /حسین زمانیان
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:👇👇👇
🌐 http://fekrat.net/1591
@fekrat_net
@SchoolofEconomics
🔻دکتر محمدجواد توکلی، عضو هئیت علمی #گروه_اقتصاد مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرگزاری حوزه:
◻️اجرای نسخه شیکاگویی برای اقتصاد ایران با اهداف خاص
◻️تکثیر خصوصیسازی و کوچک سازی در ادامه اهداف کاپیتالیستیی نظام غرب
◻️رفع مشکلات اقتصاد نیاز به نسخه داخلی دارد نه خارجی
◻️اجرای نسخه ناقص اقتصاد کاپیتالیسمی و آسیبهای جدی به کشور
◻️بیتوجهی مسئولین اقتصادی به اتفاقات مثبت نظام بازار آزاد
◻️خسارتهای بانک خصوصی از زمان دولت خاتمی به پیکره اقتصاد کشور
◻️اقتصاد کاپیتالیسمی نظام با مدیران لیبرالی نیازمند به تحول ساختاری است
◻️چرایی عدم اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور
◽️عدم اجرای اقتصاد مقاومتی ریشهاش در بحث گفتمانی است یعنی گفتمان مسئولین کشور و نظام غیر از گفتمان اقتصادی و دیگری مشکل ساختاری که از گذشته بوده و عملا به سمت حل آن نرفتهایم.
💥مشروح این گفتگو را از دست ندهید و با دقت ببینید:👇👇👇
hawzahnews.com/news/908106
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
#مکتب_شیکاگو #بانک_خصوصی #نقد_بانک #بانکداری
@SchoolofEconomics
به کجا میرویم؟!
@hzamanim
#بورس_ #نابودی_تولید #بورس_بازی #موانع_تولید #اخلاق_بورسی
@schoolofeconomics
💥 این مثلاً #اقتصاددانان مردم را به انتخاب آقای روحانی تشویق کردند و شد آنچه شد...
💥 #مکتب_شیکاگو، در کنار سیا چندهزار مثلاً اقتصاددان تربیت کرد... #مکتب_نیاوران
🔰متن از رجانیوز:
😳 این افراد در نامه حمایتی از روحانی نوشته بودند: اگر در دولت دوازدهم رقبای اصلی آقای روحانی، دولت را به دست گیرند، بهانه کافی به دشمنان اصلی کشورمان خواهد داد تا ائتلاف جدیدی را با امنیتی سازی مجدد کشورمان در سطح بینالمللی تشکیل دهند. چنین وضعیتی بیگمان هزینههای بس سنگینی را متوجه رفاه عموم مردم و بهویژه گروههای کمدرآمد و محروم جامعه خواهد کرد.
☺️ بخشی دیگر از نامه: اگر روحانی رأی نیاورد، دولتی همچون دولتهای نهم و دهم روی کار خواهد آمد که زمینههای رشد فسادهای گسترده و بیسابقه اقتصادی را در مقیاسهای خانمانبرانداز فراهم میسازد که هزینههای آن به صورت رشد تورم، رکود گسترده و عمیق، فقر و نابرابری متجلی خواهد شد؛ درحالی که تداوم دولت آقای روحانی با نظارت موشکافانه رقبای سیاسی ایشان همراه خواهد بود و مانع از تحقق فساد در مقیاسهای ذکر شده خواهد شد.
😳اقتصاددانان حامی روحانی در بخش پایانی نامه نیز با اعلام اینکه مردم باید بین عقلانیت (روحانی!) و احساسات هیجانی (رقبای حسن روحانی) یکی را انتخاب کنند، عنوان کرده بودند: ما در آستانه انتخاب بین دو دولت، دو سیاست یا دو فرد قرار نداریم. ما در آستانه انتخاب بین عقلانیت یا احساسات هیجانی، انتخاب بین تداوم یک جامعه کودکواره یا عبور به یک جامعه بالغ و نهایتاً انتخاب بین یک جامعه توسعهنیافته یا حرکت شتابان به سوی توسعه قرار داریم.
@schoolofeconomics
👈 امیدوارم به لیست سقوطهای سهمگین بورس تاریخ (آمریکا، چین، دوبی، ژاپن و ...) اضافه نشویم! صعود کنونی بورس ارتباطی به اقتصادحقیقی ندارد اما سقوطش، #رکود را عمیقتر میکند و ...
@hzamanim
#بورس_ #نابودی_تولید #بورس_بازی #انفجار_بورسی #نقد_بورس
@schoolofeconomics
طرح ۲ فوریتی ساخت ۶میلیون مسکن/ تامین ۶۰درصد هزینه با وام ارزان و زمین رایگان
«اقبال شاکری» عضو کمیسیون عمران مجلس:
🔹طرح دوفوریتی و ۶ساله برای ساخت سالانه ۱میلیون مسکن با تامین ۶۰درصد هزینه با وام دولت و زمین رایگان تصویب شد.
🔹در تهران، دستگاههای دولتی موظف به تامین زمین هستند و احتمال توسعه مناطق ۲۲ گانه هم وجود دارد.
🔹خرید مسکن که هیچ، اجاره نشینی هم آرزوی دست نیافتنی شده است.
🔹رئیس جمهور باید مسئول کم کاری در حوزه مسکن را به مردم معرفی کند.
🔹 اینطور نیست که وزیر بگوید هیچ مسکنی نمی سازم، هیچ کاری نمی کنم. سه بار استیضاح شد و هر بار هم با رای بیشتری به وزارتخانه بازگشت! آخر کار هم استعفا بدهد و از هر گونه پیگیری هم مصون بماند.
🔹چه کسی مسئول این همه مصیبت وارد شده بر مردم است؟
📝متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید👇
tn.ai/2303388
@akhbare_eghtesady
@schoolofeconomics
💥از توسعه نظام هایپرمارکتینگ بپرهیزیم و اشتباه چین را تکرار نکنیم
👌حجت الاسلام خسین مهدی زاده نوشت: دولت چین در دو دهه گذشته، دستفروشهای چینی را مجبور کرد که بساط خود را از خیابانها جمع کنند تا هم شهرهای بزرگ این کشور تصویری تمیزی داشته باشند، هم سطح امنیت غذایی و بهداشت بالا رود و هم تجارت قانونمند شود.
👈 اما حالا که اقتصاد چین، دچار رکود شده، رهبران این کشور تصمیم گرفتهاند که نه تنها مغازهداری خرد را رواج دهند بلکه دوباره به دستفروشها، کافیشاپهای سیار و ماشینی و انواع خردهفروشیها اجازه کار دهند. لی کقیانگ نخست وزیر این کشور گفته است که «کارآفرینی خیابانی حیاتیتر از کسبوکارهای بزرگتر و لوکستر برای چین است».
😔بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که تصمیم جدید دولت چین مبنی بر اجازه فعالیت دوباره به #دستفروشها منطقی است، چون پاندمی #کرونا بیش از همه به افراد کمدرآمد و کسبوکارهای کوچک آسیب زده است.
👌 این همان چیزی است که ایران ما تا چند سال پیش از موهبت کامل آن برخوردار بود. نظام توزیع و فروشی که از گذشتگان ما به ارث رسیده بود، ریشه در آموزههای دینی ما مبتنی بر قناعت و مذمت طمع داشت اما متاسفانه شهرداریها، وزارت اقتصاد و چند نهاد مالی دیگر با دخالت سرمایهدارهای پول پرست به این سیستم بومی پخش و مصرف ایرانی لطمات جدیای را وارد کردند.
🔻🔺حالا که کورونا در جهان فراگیر شده و اقتصادها را یکی پس از دیگری تخریب میکند، به اهمیت این نوع از سیستم فروش بیشتر پی میبریم.
🔸🔻باید بدانیم که حفظ سوپرمارکتهای خرده فروش هم برای اقتصاد محلی ایران از منظر پدافند غیرعامل ضروری است، هم برای مبارزه با سرمایهداری افسار گسیختهای که رواج پیدا کرده است و هم برای کارآفرینیهای خُرد که امروز مشکل چینیها در رفع رکود شده است.
🔷سه نکته مهم:
🔹 #هایپرمارکتها با از میان بردن #لبنیاتیها و #سوپریها در کشور باعث میشوند که:
🔹اولا طبقه متوسط به طبقه ضعیف تنزل پیدا کند؛ بدین معنا که کسانی، روزگاری خودشان مغازهدار بودند و به اصطلاح خودمانی آقای خودشان بودند، در رقابت با هایپرمارکت ها شکست خورده و زیر دست سرمایهداراهای صاحب هایپرمارکت شوند،
🔹 ثانیا موجب میشود مصرفگرایی افسارگسیخته و فرهنگ خرید بیش از حد نیاز رواج پیدا کند.
🔹 ثالثا به این موضوع هم باید توجه شود که فروشگاههای زنجیرهای از تولید کنندگان خُرد محلات و روستاها خرید نمیکنند، بلکه فقط محصولات برندهای معروف را میفروشند که باعث کاهش توانمندی و اشتغال در اقتصاد روستایی و شهرستانی خواهد شد
🔹🔹 از طرفی این امر باعث میشود که زنجیره مویرگی انتقال محصول هم از بین برود و در شرایط بحران مثل همین کورونا یا مثل سیل، زلزله، جنگ و ... اصول پدافند غیرعامل نیز خدشهدار شود. سوپرمارکتها یا بقالیها به اندازه مصرف هرمنطقهای، آذوقه و موارد جانبی را انبار میکنند و این کار در مدیریت بحران بسیار کمک کننده است .
🔹اگر سوپر مارکتهای محلی کامل حذف شوند، در شرایط بحران، هایپرمارکتها دردسر آفرین خواهند شد و علاوه بر مسئله کمبود و خالی شدنشان، موضوع احتکار هم مطرح است.
🔶 دولت و مجلس باید سریعتر جلوی حذف بقالیها و گسترش ویران کننده هایپرمارکتها را بگیرند
مردم نیز نباید به خاطر مقداری تخفیف، به نابودی کسب و کار هموطن خود و سود سرمایه دارهای گردن کلفت کمک کنند.
✅دکتر قائمی نیک:
ما در این هایپرمارکت ها شاهد شکل گیری نوعی از مناسک سازی هم هستیم.
من تی بیشتر این چیزی که شما فرمودید، نگران آن فرهنگی هستم که پیرامون هایپر مارکت ها دارد شکل می گیرد و آنهم، ماجرای جایزه دادن های عجیب و غریب است.
جایزه هایی که همراه با مسئلۀ «شانس» است. یعنی امرِ غیر قابل پیش بینی.
مراسمی که حول و حوش این جایزه دادن ها شکل می گیره هم خیلی جالبه: مراسم قرعه کشی همراه با جشن. محور جشن ها و سرورها خرید بیشتر اقتصادی میشود.
@hamidrezamaghsoodi
@schoolofeconomics