#اقتصاد_طب #مدیریت_منزل #تدبیر_مدن #پزشکی_پوزیتیویستی #داروی_امام_کاظم_علیه_السلام #سرماخوردگی #طب_ایرانی_اسلامی #کارایی_دستورات_اهل_بیت_علیهم_السلام
🔴 تا حالا شده فکر کنید چرا اوایل پاییز یا سرما مطب ها بسیار شلوغ میشن؟ از داروهای گیاهی و طب اسلامی و سنتی خودمون میتوانید میزان سرماخوردگی را به حداقل یا حتی صفر برسانید؛
👈🏼👈🏼کافی است هر روز یکی از داروهای گیاهی مرسوم ضدسرماخوردگی را به صورت هر نوع دارو چند در میان، مصرف کنید. لطفا با قیمتی اندک، در منزل، نعنا و آویشن و دوازده گیاه یا چهارتخم یا ... را بخرید و پولتان را خرج طب پرنقص و کمکارای پوزیتویستی نکنید... البته عقل و علم سنتی میگوید: خوردن افراطی این داروها هم مناسب نیست؛ افراط در هیچ کاری خوب نیست... کلام حضرت علی علیهالسلام رو ببینید👇
🔴 حضرت امیر عليه السلام:از سرما در آغازش بپرهيزيد و در پايانش استقبال كنيد؛ چه ، سرما با بدن ، همان كارى را مى كند كه با درختان مى كند : در آغازش مى سوزانَد و در پايانش شاخ و برگ مى رويانَد. دانشنامه احاديث پزشكي: ج۱، ص۱۰۶
🔴 دارویی هست در طب اسلامی بنام داروی امام کاظم که اگر هر 10روز نوک قاشق چایخوری مصرف کنید دیگه مریض نمیشید😊 کافیه سه شب اندازه نوک قاشق از این دارو بریزید داخل دهانتون بعد بزارید بمونه تو فضای دهان خودش کارشو میکنه بدترین مریضی رو خوب میکنه☺️ خودتونم میتونید درست کنید فقط مصطکی هرچی کهنه تر بهتر حدیث امام کاظم رو ببینید👇
🔴 زمانی امام کاظم (ع) به بیماری مبتلا شدند و طبیب های آن زمان برای درمان ایشان نسخه های عجیب و غریبی را تجویز کردند اما امام کاظم فرمودند: «به شرق و غرب نروید بلکه چیزهایی که می گویم انجام دهید و این داروها را انتخاب کنید که سید داروهاست:
✅ هلیله و رازیانه و شکر در ابتدای تابستان سه ماه و در هر ماه سه مرتبه و در ابتدای زمستان سه ماه و در هر ماه سه مرتبه به جای رازیانه از مصطکی استفاده کنید. اگر چنین کنید تا زمان مرگ، بیمار نخواهید شد.»
🔴 این دارو هم برای پیشگیری هست هم برای درمان به اطفال هم میتونید بدین.../ کاش طب اسلامی با این همه کارآمدی مورد توجه جدی دولت و وزارت بهداشت قرار می گرفت و اندکی از هزاران میلیارد پولی که صرف طب شیمیایی و پوزیتیو میشود، خرج طب مفیدتر سنتی ایرانی_اسلامی میشد؛ کاش مردم و پزشکان متعهد بیشتر مطالبه میکردند...
✅ بدترین سرفه ها سرماخوردگی هارو ظرف سه روز خیلی راحت درمان کنید... یه چند روز دیگه کل مطب ها غلغله میشه شما جزء اون دسته افراد نباشید. حیف است پوخرج طب ناکارآمد پوزیتویسیتی کنیم الا اینکه مجبور شویم...👌
@schoolofeconomics
1398.07.07 - دکترنبويان - توافق جديد برجامي.mp3
9.13M
💢صحبت های مهم دکتر نبویان
♦️تغیرات کوچک درون برجامی چیست؟
نظارت پادمان چیست؟
پروتکل الحاقی چیست؟
(فقط 9 دقیقه)
راه شهدا را دشمن عوض نکند... بس است فریب خوردن تیم مذاکره کننده غربزده...
@gharar_at
@schoolofeconomics
🎙مصاحبه|بررسی روایت إِنِّي خَائِفٌ عَلَيْهِمَا مِنْ كَيْدِ الْيَهُود
🔶ارتباط #یهود با حادثه عاشورا نیاز چندانی به این حدیث نداریم، چراکه ادله فراوانی وجود دارد.
🔹اگرهم چنین ماجرایی رخ داده و به #سلمان تأکید حفاظتی شده باشد، به این دلیل بوده که سلمان نسبت به جریان یهود مطلع بود و او میان #یهودیان زندگی کرده بود.
🔶احتمالاً حضرت برای حفاظت از حسنین در همان سنین، علاوه بر حفاظتی که در منزل صورت میگرفت، به سلمان نیز دستور داده بودند که او نیز مراقب حسنین و #فتنه یهود باشد. اگر چنین برداشتی از حدیث مدنظر باشد، قابل قبول است.
📌متن کامل سخنان حجت الاسلام والمسلمین"مهدی طائب" در #مصاحبه اختصاصی با خیبر نت را از اینجا بخوانید:👇
🌐kheybar.net/?p=28049
🆔 @KHEYBAR_NET
🆔🆔@schoolofeconomics
🔹🔸رکب نخوریم؛ طرح شفافیت دروغین، مردم را فریب ندهد/
🔸طرح شفافیت آرای نظام تقنینی آدرس اشتباه برای فرار از شفافیت نمایندگان است.
🔹🔹حجتالاسلاموالمسلمین #ذوالنوری، نماینده مردمی قم:این طرح در واقع یک آدرس اشتباه برای فرار از طرح شفافیت است و من به آن رأی ندادم.
🔹در طرح شفافیت قبلی حضور و غیاب، مأموریت، مرخصی و رأی دادن و ندادن نمایندگان علنی میشد و در حقیقت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی برای از رده خارج کردن مطرح شد.
🔹 در طرح شفافیت آرای نظام تقنینی که فراکسیون امید آن را مطرح کرده است، دستگاههایی مانند شورای نگهبان و شورای عالی امنیت ملی باید رأی خود را شفاف کنند.
🔹مذاکرات مجلس شورای اسلامی علنی است؛ چرا رأیگیریها در آن باید مخفی باشد.
🔹شورای نگهبان و شورای عالی امنیت ملی جلساتشان علنی نیست که رأی آنان شفاف شود. گاه شورای نگهبان در مورد صلاحیت و عدم صلاحیت اشخاص جلسه دارد، اگر جلسات علنی شود در آن صورت دلیل نتیجه رأی هم باید بیان شود که این موضوع شدنی نیست.
🔹در اصل علنی کردن آرا در شورای عالی امنیت ملی و شورای نگهبان ممکن نیست و دوستان ما در تدوین طرح به این موضوع بیتوجه بودند.
🔹 تصویب یک فوریت طرح به هیچ وجه فراکسیونی نبوده و فقط افراد طرح را امضا کردند./ جنبش ساج
@Schoolofeconomics
🔰 رهبرانقلاب، صبح امروز: تحریم فروش #نفت هم که سیاست فشار حداکثری آمریکا بیشتر معطوف به آن است، یک مشکل کوتاهمدت برای کشور است که سود بلندمدتِ انقطاع از وابستگی به نفت از آن به دست میآید. این فشار تاکتیکی از لحاظ راهبردی به ما کمک میکند. ۹۸/۷/۱۰
💻 @Khamenei_ir
💻 @Schoolofeconomics
💠 پاکسازی دانشگاهها...
🔻استاد حسین جلالی/متخصص روانشناسی اسلامی و مسئول دفتر استاد مصباح در کانال خود نوشت:
مدتی است پدر و مادرهایی به دفتر مشاوره مراجعه کرده و درخواست گفتگو دارند. یکی میگوید فرزندم نماز را کنار گذاشته، دیگری میگوید به حجاب بی توجه شده، آن یکی میگوید فرزندش مقدسات دینی را بی ارزش میداند و دیگری هم عزاداری را خرافات میداند و...
🔻حرفهای عجیبی که بسیاری از پدرومادرها را نگران کرده است. وقتی از آنها میپرسم از چه زمانی این سخنان را شنیدید، همه میگویند بعد از ورود به دانشگاه!!! شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما واقعیتی است که بسیاری از آن غافلند.
🔻راهکارهایی را برای حل مشکل به آنها ارائه دادم، ولی خودم هم میدانستم مشکل اصلی از جای دیگری آب میخورد.
همانطور که خانوادهها نسبت به تعمّق مبانی دینی و رفع شبهات ذهنی فرزندانشان وظیفههایی دارند، دولت و مجلس ما هم وظیفههایی دارند که در کمال تأسف تا بهحال انجام ندادند!!
🔻مسئولین ما همیشه و در همه دورهها وظیفه شرعی و قانونی داشتند که از ورود عناصر فاسد در دانشگاهها جلوگیری کنند، ولی نکردند! متأسفانه برخی اساتید در دانشگاهها دارای تفکرات انحرافی هستند و هیچکس حتی به آنها اخم هم نکرده!!
🔻یکی از وظایف مهم مجلس مملکتمان، تهیه طرح سالم سازی دانشگاهها است که تا به حال قدم تأثيرگزاری در این راستا برداشته نشده است... تا از نفوذ در دانشگاهها جلوگیری نشود، همین آش است و همین کاسه!!
🔻مسئولین محترم؛ به نظرتان وقت آن نرسیده که دانشگاهها را از این فاسدان مفسد وابسته به غرب، آزاد کنید؟؟؟ قرار است چند تن از جوانان عزیز ما قربانی تفکرات الحادی شوند؟؟
✅ امام خمینی: " بر ملت و دولت جمهوری اسلامی لازم است در همۀ اعصار که نگذارند عناصر فاسد دارای مکتبهای انحرافی یا گرایش به غرب و شرق در دانشسراها و دانشگاهها و سایر مراکز تعلیم و تربیت نفوذ کنند و از قدم اول جلوگیری نمایند تا مشکلی پیش نیاید و اختیار از دست نرود..."(صحیفه نور، ج ۲۱، ص۱۰۲)
🔰@Hosein_jalali
پ.ن از کانال مدرسه اقتصاد:
چنین نسل بیهویتی از نظر اقتصادی هم کلّ بر جامعه خواهد شد و الان هم هست؛ باید دانشگاه ها از عناصر بیوطن و بیدین پالایش شود تا ارامش و رشد و پیشرفت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی حاصل شود.
🔰 @schoolofeconomics
✅ حجهالاسلام حسین جلالی، مسئول دفتر علامه مصباح: چند روز پیش با دکتر منوچهر محمدی معاون اسبق وزارت امور خارجه ملاقاتی داشتم... سخنان جالبی میگفت از جمله اینکه:
"سقوط پهپاد آمریکا توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توقیف نفتکش انگلیسی و حمله انصارالله یمن به بزرگترین تأسيسات نفتی (آرامکو) در عربستان، یک دوره دکترین بین الملل علوم سیاسی و دیپلماسی تهاجمی است..."
🔰@Hosein_jalali
🔰 @schoolofeconomics
📺 چهارشنبه شب در برنامه زنده ثریا:
🔸 از کهور آمریکایی تا کنوکارپوس؛ درختان مضر و بی ثمر، چه بلایی بر سر محیط زیست و اقتصاد کشور آورده است؟!
🔹 چرا در جنگل کاری ها، به جای درختان بی ثمر، درختان میوه نمی کاریم؟!
🔸 آسیب شناسی کاشتن درختان بی ثمر نظیر کاج و کهور، چمن کاری ها و ... و نقش مخرب آن ها در محیط زیست و اقتصاد
🔹جای خالی باغات میوه در خیابان ها و پارک های کشور
🔸 اهمیت آبخیزداری و کاشت درختان مثمر و گیاهان زراعی در محیط زیست در مقابله با ریزگردها و سیلاب ها
🔹 کنوکارپوس آمریکایی چگونه باعث تنگی نفس خوزستانی ها شد؟
🔸 آفت چمن کاری برای محیط زیست و منابع آبی کشور چیست؟
🔸 برنامه زنده ثریا با مهمانی ویژه؛ استاد حوزه و دانشگاه، سرکار خانم مجتهدنجفی
🕢 چهارشنبه شب (۱۰ مهرماه) ؛ ساعت ۱۹:۳۰ ؛ شبکه یک سیما
🆔 @hvasl_ir
🔰 @schoolofeconomics
🔹 توسعه یعنی باید عدهای زیر چرخ دندهها له شوند؛ خواندن #کتاب #توسعه_و_مبانی_تمدن_غرب اثر #متفکر_شهید، #سیدمرتضی_آوینی را به همه دوستان توصیه میکنم.
🆔 @majazihaa
🔰 @schoolofeconomics
☘️برای تداوم مطالعات بهینه خود در حوزه جنگ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی،به کانال مدرسه اقتصاد بپیوندید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
📝 #گزارش_روز_کیهان
🔹 مهار نوسانات بازار مسکن و ضرورت تمهیدات ضرب الاجلی
kayhan.ir/fa/news/171378
☘️برای تداوم مطالعات بهینه خود در حوزه جنگ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی،به کانال مدرسه اقتصاد بپیوندید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
🔺از کوزه همان برون تراود که درون اوست!
🔺🔺خلایق را هر چه لایق!
آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب
با حضور و سخنرانی:
محمدجواد #ظریف وزیر امور خارجه!
🔺پیشنهاد مطالعه :
بررسی مدعوین و سخنرانان مراسمات آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان در سنوات مختلف...
🔻همیشه فکر میکردم که چرا دانشکاه ادیان برخی کتب منحرف را بدون نقد و تحلیل و هیچ پاورقی جدی، چاپ میکند؛ الان دو زاریم افتاد!! خطر برخی اساتید غربزده، فمینیست، مسیحیتزده یا یهودزده یا بدازده و کتب ترجمهای دانشگاه ادیان را دست کم نگیریم... خطری که در خیلی از دانشگاههای بیهویت ما وجود دارد؛ ولی دانشگاه ادیان خطرش به قم بودنش و اتصالش به برخی مدعیان دینداری است... (البته نسبت به برخی دانشجویان و اساتید سالم دانشگاه هم نباید تردید کرد.)
@eshraaf
@schoolofeconomics
ماجرای ترور حاج قاسم سلیمانی و اشراف اطلاعاتی اطلاعات سپاه و نیروی قدس بر تروریستها چه بود؟
☘️ کانال مدرسه اقتصاد را ببینید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘️ماجرای ترور حاج قاسم سلیمانی و اشراف اطلاعاتی اطلاعات سپاه و نیروی قدس بر تروریستها چه بود؟
به کانال مدرسه اقتصاد بپیوندید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کوتاهنمای «مرگ اقتصاد»
تولیدکننده: بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم
💢کوتاه؛ در مورد اشرافیگری و وابستگی مهلک محمدرضا پهلوی
🔹چند ماه پیش، سالمرگ #محمدرضا_پهلوی بود. کسی که با پول #ملت_ایران تا میتوانست بریز و بپاش کرد و با وابستگی شدیدش به بیگانگان نفس اقتصاد ایران را به شماره انداخته بود.
🔹اشرافیگری و وابستگی #قربانگاه_اقتصاد کشور است و اگر مسؤولین امروز کشور نیز به این دو دامِ خطرناک گرفتار شوند ضربهای جبرانناپذیر به #معیشت_مردم خواهند زد و این نکته پس از چند سال سیاستورزی برخی #شخصیتهای_اشرافی در نهادهای اجرایی و عقد قراردادهای استعماری همچون #برجام برای ما کاملا محسوس شده است.
◀️تاریخ عبرت است و اگر آن را چراغ راهمان قرار دهیم؛ «هرگز به عقب باز نخواهیم گشت.»
@Bonyadtarikh
@schoolofeconomics
☘️ کانال مدرسه اقتصاد را ببینید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
رها عبداللهی نوشت: #خاورمیانه_جدید را اولین بار در ژوئن ۲۰۰۶ کاندولیزا رایس، در تل آویو بر زبان آورد. طرحی که می خواست قوسی از نا آرامی، بی نظمی و خشونت را از لبنان، فلسطین و سوریه تا عراق، خلیج فارس، ایران و مرزهای ناتو در افغانستان گسترش دهد. می خواستند کل منطقه در هرج و مرج و درگیری فرو رود و از این ناامنی، امنیت رژیم اسرئیل و بهرهبرداری آمریکا و انگلیس تأمین شود تا بتوانند نقشهی خاورمیانه را از نو براساس نیازها و اهداف ژئوپلتیک خود ترسیم کنند. در این طرح، قرار نبود آشوب سازی با حضور مستقیم و هزینه آمریکا صورت گیرد. بلکه بنا بود نیروهای گریز از مرکزی مانند القاعده، داعش و النصره و کشورهای خودکامه عربی این وظیفه را انجام دهند و این منطقه تبدیل شود به کشورهایی کوچک و ضعیف و از هم گسیخته به نفع اسرائیل!
اما چه شد؟! امروز نقشه خاورمیانه جدید، در نقطه مقابل قوس ناآرامی که آن روز در تلآویو کشیده بودند، ترسیم شد. نقشه #خاورمیانه_جدید این روزها با سرعت بیشتری در حال خودنمایی است؛ برقراری ارتباط زمینی تهران-بغداد-دمشق پس از افتتاح گذرگاه مهم و راهبردی قائم-بوکمال پیام محکمی دارد؛ اینکه جغرافیای مقاومت به مرزهای اسرائیل رسیده و در خاورمیانه جدید بزودی زود قدس شریف به پهنه وسیع مقاومت خواهد پیوست.
#جغرافیای_مقاومت #خاورمیانه_جدید #طریق_مقاومه
@roo_be_rah
@schoolofeconomics
چقدر راحت میتوان #ارتش_سایبری_عربستان #سعودی_صهیونیستی را که از شاگردان بداخلاقِ اینتلجنس سرویس و ارتش سایبری رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند، شناخت؛ حتی پایگاههای زمینی آنها از نقشه بالا قابل ردیابی است.... دقت کنید که در ناآرامیهای چند روز گذشته عراق، که به طور واضحی اربعین و اتحاد ایران و عراق را نشانه رفتهاست، فقط شش درصد مطالب از عراق است و بقیه از عربستان و کویت و امارات و مصر و آمریکای فضولباشی بینالملل!
همینها در جریان داستان #کردستان و داستان #جنگ_اقتصادی توئیت از خودشان در میکردند و برخی مردم را فریب میدادند. ولی بسیاری از مردم دیگر فریب ارتش های سایبری دریوزه غرب را نخواهند خورد و اربعین امسال قویتر از هر سال برگزار خواهد شد
پ.ن: فقط ماندهام ترس برخی وزارت خارجهای ها را کجای دلم بگذارم. به قول یکی از دوستان ما سالهاست از این غربزدههای برخی وزارتخانهها ....
☘️ کانال مدرسه اقتصاد را ببینید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم | همه با هم برادریم (رسانیوز)
#ایران #عراق #اربعین #حب_الحسین_یجمعنا
☘️ کانال مدرسه اقتصاد را ببینید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
🔴اعتراضات در عراق، به بهانه #اقتصاد؛ ولی از کجا آب میخورد؟
♦️خبرگزاری عراقی «براثا» نوشت:شبکههای اجتماعی و رسانههای سمی و مخالف عراق از حوادث تظاهرات مملوء شده است؛ البته تحت عنوان «آزادی تظاهرات».
♦️هدف واقعی آنها، سرنگونی دولت است. این تظاهرات تحت حمایت مستقیم سفارت آمریکا در بغداد قرار دارد که از طریق آنچه «فعالان مدنی» و... نامیده میشوند صورت میگیرد.
♦️رهبری تظاهرات نیز برعهده سه دسته است: نخست؛ رهبران پیشین و جدید #حزب_منحله_بعث عراق که وظیفه آنان، درگیری در هنگام افزایش تنش است.
♦️دوم؛ «الصرخیه» که با عناصر #سفارتهای #انگلستان و #هلند در بغداد ارتباط دارند و وظیفه آنها توزیع اعلامیه و نوشتن #شعارهایی #علیه_مرجعیت عالی نجف است.
♦️سوم؛ گروهی از #سلبریتیهای عراقی که مسئولیت اظهارنظر در شبکههای ماهوارهای و اجتماعی داخل و خارج از عراق را بر عهده دارند.
♦️#آمریکا و سایر سفارتهای حاضر در بغداد اعلام خواهند کرد که از عراق خارج میشوند و سپس سایر سفارتها دست به چنین اقدامی میزنند. /عبرتها
☘️ کانال مدرسه اقتصاد را ببینید: 👇🏻👇🏻
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خصوصیسازی غلط در ایران: تهاجم علیه خود!
⏪ استاد #رزاقی از نفوذ جریان #سرمایه_داری در ایران میگوید:
💬 منطق خصوصیسازی، منطق سرمایهداری لیبرالی است و از همان ابتدا مشخص بود که برای ثروتمند شدن عدهای خاص است. ما با خصوصیسازی، سرمایهداری دلالصفت را به وجود آوردیم.
💬 یک تهاجم حساب شده علیه صنایع ایران در حال رخ دادن است که هرکسی که کار میکند را بیکار کند. این تهاجم را آمریکاییها سامان ندادهاند بلکه خودمان سامان دادهایم!
@feghvaenghelab
@schoolofeconomics
🔆 موسس فرهنگستان علوم اسلامی قم (رحمهالله علیه):
🔅زنان ۵ دسته هستند.
🔅زنان میتوانند یک لباس ساده را با ۵ انگیزهٔ متفاوت بدوزند!
🔅زنان میتوانند در موازنه ارزی نقش مثبت ایفا کنند.
✔️ سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
1️⃣ گاهي مادری براي فرزندش لباسي میدوزد و هدفش اين است كه لباس فرزندش را بهگونهاي زيبا بدوزد كه وسيلهٔ تفاخرش به مردم باشد. اين يك نوع حساسيت و يك گونه انگيزه است كه منشأ چنين عملي ميشود.
2️⃣ دوم اینکه زن لباس را براي تفاخر فرزندش نميدوزد، بلكه اين كار را براي خشنود شدن شوهرش انجام ميدهد. طبيعتاً اين نمونه، يك سطح بالاتر از قبلي است.
3️⃣ سطح بالاتر از اين هم فرضاً به اين صورت است كه زن آن لباس را تنها بهخاطر خشنودي شوهرش نميدوزد، بلكه بهخاطر خدا صرفهجويي در زندگي را لازم ميداند. او خشنودي خدا را میطلبد، گرچه از شوهرش هم قدرداني ميكند. ته قلب و محور و بنيان قلب او بر محبت نسبت به خدا استوار است، لذا احترامي هم كه به شوهرش ميگذارد احترام الهي است، مادي نيست و براي جلب يك نفر به خود و فريفتهگري نيست. طبيعي است كه اين رتبه نسبت به مراتب قبل والاتر است.
4️⃣ يك رتبه از اين والاتر هم متصور است و آن اينكه زن بگويد من در اين كار طالب رضاي خدا هستم، اما نهتنها در شكل خشنود نمودن شوهر؛ چون در عين اينكه به شوهر احترام ميگذارم، ولي انجام اين كار تنها در شكل خشنودي شوهر ـ كه طبيعتاً رضاي خدا هم در اين است ـ براي من كوچك است و من به اين حد قانع نيستم و به دنبال امري بالاتر و والاتر از اين هستم، فرضاً ميگويد نظام اسلامي ايران در مقابله با استكبار، از نظر ارزي (ارز خارجي) دچار مضيقه است و لذا من در اين فكرم كه در حد توانم و به هر اندازه كه ميتوانم لباس بچه يا شوهرم را خودم بدوزم و راضي نباشم كه لباس از ساير كشورها به ايران وارد شود تا منجر به هزينه ارزي گردد؛ چون ما دچار محدوديت ارزي هستيم. يا فرضاً بگويد موازنه ارزي متأثر از الگوي مصرف است كه من هم يكي از مصرفكنندگانم، لذا من تاب تحمل پايين آمدن ارزش ارز را ندارم و لذا سعي ميكنم به مقدار قدرت خودم، سهيم در مشكلات ارزي نباشم. 👉
اگر در اين مثال دقت كنيد درمييابيد كه اين زن به «نظام ولايت» توجه دارد و ميگويد: «من ميخواهم به اين نظام كمك كنم». اين، بالاتر از مرتبه قبل است. این رتبه را «رتبه كلان» مينامم.
5️⃣ حال از اين رتبه هم پا فراتر میگذاریم و ارتباط امور زنان با تكامل اجتماعي را، در قالب رابطه دوخت يك لباس با تكامل اجتماعي، اجمالاً مطرح میکنیم. آن زني كه فرضاً ميگويد: كل نظام به منزلت يك دستگاه پخش (دستگاه بلندگو) است و يك «پرچمدار» و رهبري است كه از طرف «نبي اكرم صلي الله عليه و آله و سلم» ميخواهد به وسيله اين دستگاه، صداي اسلام را به جهان برساند، لذا من نبايد بلندگوي اسلام را ضعيف كنم، من بايد بگذارم اين صداي «تاريخي» به گوش مردم جهان برسد، من نبايد با «مصرف» خود در راه تكامل بشر سنگاندازي كنم.» (۱۳۷۷)
☑️ @moniroddin
پ.ن از مدرسه اقتصاد:
آوردن برخی مباحث استادسیدمنیرالدین حسینی به معنای تأئید تمام مطالب ایشان نیست. خصوصاً هنوز بنده نسبت به مباحث معرفتشناسی ایشان و برخی مبانی ایشان در حال مطالعه هستم؛ ولی ایشان را به عنوان یکی از متفکرین انقلاب و شاگرد امام مورد مطالعه قرار میدهم و مباحث ایشان برایم قابل تأمل است.
☑️ @schoolofeconomics
🔆 در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، کسی به خانمها نگفت که چادر بپوشند، اما خیلی از خانمهای بیحجاب چادری شدند.
🔆 هرگاه قدرت سیاسیِ شما و ولایتِ اجتماعی شما رو به رشد باشد، منطقِ کفر شکسته میشود و زمینهٔ پذیرشِ عمومیِ احکام اسلام، ازجمله حجاب، بیشتر خواهد شد.
✔️ سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«در مورد اینکه شما اصولاً لباسها را چگونه باید متحول کنید، باید گفت: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، کسی به خانمها نگفت که چادر بپوشند، اما خیلی از خانمهای بیحجاب چادری شدند.
الآن کسی در فرانسه برای زنها محسّنات حجاب را تبلیغ نمیکند، بلکه حجاب لباس انقلاب شده است دربرابرِ استکبار و کفر.
در زمان جنگ هرگاه در حملهای بر عراق غالب میشدید، پافشاریِ متخصصانِ مخالف بر مطالعاتشان شکسته میشد و شما آنها را به فکر فرو میبردید.
هرگاه قدرت سیاسیِ شما رو به توسعه باشد و ولایت اجتماعی شما رو به رشد باشد، منطق کفر شکسته شده و بیرنگ میشود؛ سپس پذیرش عمومی از احکام اسلام، ازجمله حجاب، بیشتر خواهد شد.» ۱۳۶۹/۸/۲۲
☑️ @moniroddin
☑️ @schoolofeconomics
🔆 جوان نمیتواند ازدواج کند، به نظام فحش میدهد و مطالبهٔ «آزادی» میکند.
👈 این «آزادیخواهی» ناشی از «دموکراسیخواهی» نیست؛ ناشی از «تحقیری» است که «مدل سرمایهداری» و «اختلاف طبقاتی» بر این ملت تحمیل کرده.
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«نیاز جنسی و نیاز اقتصادی عجیب به هم گره میخورند. یعنی «بستر طبقاتیْ» فرد را تحقیر میکند؛ وقتی تحقیر کرد، درواقع به او میگویند: «تو دیگر نمیتوانی زندگیِ آبرومندی داشته باشی! نه تا ۲۶ سال، بلکه تا ۳۶ سالگی و بالاتر. لذا برو و سالها در انتهای صف بایست! اگر بخواهی ازدواج کنی نیز باید انتهای صف بایستی و فعلاً زندگی با احساس حقارت را بپذیر!».
این برای جوان بسیار تلخ است.
در این صورت، جوان میخواهد محدودیت ارزشی را بشکند؛ میخواهد انتقام بگیرد. اینکه جوان «هیپی» میشود یا دختر موی سرش را بیرون میگذارد، میخواهد بگوید «پس من نیز محدودیت ارزشی را نمیپذیرم». این عملِ جوان، دقیقاً عکسالعملِ تحقیرِ جامعه بهوسیلهٔ سرمایه است؛ درحالیکه نام آن را «آزادی» میگذارد. آزادیِ فردی وقتی پیدا میشود که شما ابتدا «تحقیر» کرده باشید. اگر «تجلیل» کنید کسی نمیگوید آزادی میخواهم! آن موقع که انقلاب در اوجِ جوشوخروش بود حرفِ آزادی طرفدار نداشت. حتی اگر رادیوهای بیگانه نیز بسیار تبلیغ میکردند حرف دموکراسی در زمان جنگ طرفدار نداشت! الآن برای جوانان لبنانی، حرف آزادی فریبنده نیست؛ زیرا احساس هویت و احساس کرامت میکنند و «کریمتر شدن بهوسیلهٔ ایثار» را آرزو میکنند؛ چون کسی استیثار نمیکند و نمیگوید «تو باید ذلیل و زیردست من شوی و مذهب هم مهر و امضایش را پای آن بزند».
حال، وقتی از یک طرف، شما مصرف کالای لوکس و سفرِ کیش را تبلیغ و تجلیل میکنید و اعتبارات را مادی میکنید، و از طرف دیگر، نظام هم «اسلامی» است، چه انتظاری از جوان دارید؟
بعد از تحقیری که نسبت به جوانها میکنیم و میگوییم: «اگر تو بخواهی زندگی آبرومندی داشته باشی، فعلاً باید آخر خط بایستی و چون آشنایی و رابطهای هم با هیچ جناح و گروهی نداری، بنابراین کسی از تو حمایت نمیکند»، آیا این جوان واقعاً محدودیتهای ارزشی شما را مقدس خواهد شمرد؟! (فقط آن جوانی اینگونه خواهد بود که ملکهٔ عدالت پیداکرده باشد؛ یعنی بر نفس خود حاکم شده باشد و بگوید: «من اصلاً اعتراض نمیکنم»!)
بنا بر آنچه عرض شد، من اساس آزادیخواهی جوانها را [مطالبهٔ] «دمکراسی» نمیدانم.
پس از اینکه سهام شرکتهای اقماری دولت را درست کرده و نحوه مدیریت آن را خصوصی کردید و «سرمایهداری»، با یال و کوپالش، استقرار پیداکرده است، هویت اولیهٔ (هویت انقلابیِ) جوانان را متلاشی کرده و موردحمله قراردادید و هویت آنها را هویتِ پول کردید، در این صورت، آنها میگویند «اینها خودشان برای پولدارها همهچیز درست میکنند و برای قدرتمندان سیاسی هم که همهچیز فراهم است (یعنی هم پسر تاجر میتواند زن بگیرد و هم پس فلان آخوند)، امّا میگویند این چیزها برای تو حرام است؛ تو برو تِی بکش!». 👈 در پاسخ، جوان نیز میگوید: «هیچ برهانی را قبول ندارم! آیا بائُک تَجُرّ و بائی لاتَجُرّ؟! آیا غریزه جنسیِ تو ارضا شود و غریزه جنسیِ من ارضا نشود؟! آیا محدودیت جنسی برای من چوب آخر است که میزنید؟ یعنی محدودیت مالی که دارم، محدودیت مقامی هم دارم، حال میگویید محدودیت جنسی هم داشته باشم؟! پس اگر اینگونه است من دمکراسی را میخواهم تا حداقل آزاد باشم و بتوانم دهنکجی و اعتراض کنم!» در این صورت، همین جوان علیه نظام نیز فعالیت میکند.» (۱۳۷۸)
☑️ @moniroddin
☑️ @schoolofeconomics
🔆 پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران، بستر شکلگیریِ شکاف طبقاتی و تحميلِ محروميتهای اقتصادی و فرهنگی و محرومیتهای جنسی است. (سخنرانی استاد، مربوط به سالهای پس از دولت اکبر هاشمی است.)
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران بستر تحميل محروميتهاي سياسي و فرهنگي شده، و مشکلات اقتصادی و اختلاف طبقاتی بهوجود آورده است.
در ايران، [فرضا]ً ۲۰ درصد از جامعه، هم پول دارند و هم مقام دارند و هم ارضاء جنسي دارند؛ ۳۰ درصد بهصورت متوسط در فشار هستند ولي اينها را تا حدودی دارا هستند. و ۵۰ درصد هم در فقر اقتصادي، فقر جنسي و فقر هويتي زندگي ميكنند. چون آنها دارند تحقيرشأن ميكنند! جامعه دارد تحقيرشان ميكند!
بَعد، غرب به اين جمعيت بزرگ (به این ۵۰ درصد) ميگويد: شما آزاديد! شما آدم هستيد! اختيار شما به دست خودتان است! اينها چكاره هستند؟! اين ارزشها هستند كه شما را اينطور محدود كردهاند!!
👈 يك بار نميگويد «انگيزش مادي» و «اختلاف طبقاتي» و «نظام سرمايهداري» شما را اينطور كرده است! يك بار نميگويد غلط بودنِ «نظامِ توزيع ثروت، قدرت، اطلاعات»، شما را اينگونه كرده است! مرتب میگويد «وابستگي شما به ارزشها» شما را اينطور كرده است!
بنابراين، طبيعي است كه در جامعه ناهنجارهاي تلخي بهوجود آيد كه براي دشمن مايهٔ اميدواري میشود و او میتواند ارزشهاي اسلامی را، بهدليل محروميتهايي كه خودِ نظام سرمايهداري در عمل براي مردم ايجاد كرده است، مورد هجوم قرار بدهد!»
☑️ @moniroddin
☑️ @schoolofeconomics
🔆 تأثیر دوقطبی شدن اقتصاد، در مدیریت اجرایی
💠 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«تقابل بازار کار و بازار سرمایه (دوقطبی شدن اقتصاد)، مدیریت اجرایی را با مشکل روبهرو میسازد. یعنی کارگر میگوید کارم را نمیفروشم جز به قیمت مثلاً دو کیلو گوشت. یعنی قیمت کالاهای مصرفی که در سبد زندگیاش هست را شرط میکند. این کارگر، سرمایه بزرگی هم ندارد، سرمایهاش بسیار کم است؛ یعنی سرمایهاش آنقدر نیست که بشود گفت او سرمایهدار است، ولی کار دارد و نرخ کارش میتواند تقاضای مؤثر اجتماعی بسازد؛ البته درصورتیکه ضرب در گستاخی انقلابی شود. ولی اگر کارگرِ مهاجر باشد و گستاخی انقلابی پیدا نکرده باشد، چنین جرئتی ندارد و تسلیم میشود و کارِ ارزان را میپذیرد. امّا کارگر ایرانی نمیپذیرد و میگوید من هم مصارف آنچنانی را میخواهم!
وقتی این قشر (یعنی «بازاری» و کلیه کارگرهای آزاد) نرخ را بالا آوردند، حجم اینها در بازارِ کار قابلاندازهگیری و شناسایی است؛ این حجم، قیمت کارکنان دولت را بالا میبرد، چون کارکنان دولت خیلی تحت فشار قرار میگیرند. زیرا کاسبِ جزء بار خودش را میبندد؛ سرمایهدار هم، که «شرکت» دارد، هم بار خودش را میبند؛ این وسط، کارکنانِ دولت، یا مجبور میشوند دست به دزدی و رشوه بزنند، یا اینکه باید نرخ کار آنها هم افزایش یابد.» (۱۳۷۸)
☑️ @moniroddin
☑️ @schoolofeconomics