امیرسعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک، مذاکراتی را با طرفهای آمریکایی پی گرفته است که اگرچه طیفی از موضوعات مختلف بهخصوص با محوریت بحران غزه را شامل میشود، اما گفتوگوهایی هم درباره احیای برجام با جانشین رابرت مالی صورت گرفته است که نشان میدهد اکنون مذاکرات برجامی، نه توسط علی باقریکنی بهعنوان معاون سیاسی وزارت امور خارجه، بلکه توسط نماینده ایران در حال پیگیری است. گزارشی تایید نشده حاکی از اینست که مسئولیت پرونده مذاکرات احیای برجام بر عهده علی شمخانی مشاور سیاسی رهبر ایران قرار گرفته است.
22) طبق آمار شرکت ملی پالایش و پخش، پالایشگاه اصفهان با تولید روزانه ۱۱.۱ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و ۱۶.۴ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵، سهم ۷۰ درصدی از کل تولیدات یورو ۵ کشور را دارد. ۸۸ درصد بنزین تولیدی و ۶۵ درصد گازوئیل تولیدی این پالایشگاه دارای استاندارد یورو ۵ هستند. (خط انرژی)
23) کارخانه گندله سازی شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین با کسب رکورد کشوری تولید گندله به میزان روزانه ۲۴ هزار و ۴۰۴ تن موفق به ثبت رکورد جدیدی شد که از آن به عنوان تحولی مهم در این بخش یاد می شود.
24) خودکفا موضوع تجدید ارزیابی از محل دارایی های ثابت و سرمایه گذاری را در دستور کار خود قرار داده است.
25) افزایش سرمایه از محل سلب در وبصادر ثبت شد. داتام گزارش افزایش سرمایه از محل آورده داد.
26) پارس گزارش داد که صورت مالی را با فرض نرخ های جدید یوتیلیتی تهیه کرده و در صورت لغو این مصوبه، ذخیره را برگشت خواهد داد. شفن نیز، شفاف سازی مشابهی داد.
27) سامان از طریق یک زیرمجموعه قصد دارد املاک این بانک در کلیه شهرهای کشور را به فروش برساند.
28) سفانو و سنیر برنامه تجدید ارزیابی خود را شفاف سازی کردند.
29) خفنر با صنایع ریلی کشور یک قرارداد بست. ارزش قرارداد 31میلیارد تومان است.
30) فروسیل افزایش نرخ گرفت، جوین هم محصول را برای مزایده گذاشت.
موفق باشید.
@validhelalat
به اطلاع ميرساند؛ دامنه نوسان قيمت كليه نمادهاي سهام و حق تقدم سهام در تمامي بازارهاي فرابورس (به استثناي بازار توافقي و تابلو قرمز بازار پايه) به مثبت و منفي 2 درصد و دامنه نوسان صندوقهاي سهامي و مختلط به مثبت و منفي 4 درصد محدود ميشود. لازم به ذکر است، رفع گره معاملاتي در نمادهاي معاملاتي تمامي بازارهاي فرابورس اعمال نخواهد شد.
تصمیم جدید دولت برای بازار سرمایه
🟠سخنگوی اقتصادی دولت: با توجه به نارضایتیهایی که از بازار سرمایه وجود داشت، در جلسه ستاد اقتصادی امروز پیشنهاداتی برای بهبود چشمانداز سوداوری بورس به آقای مخبر اعلام شد.
🟠در همین راستا ۴تصمیم جدید اتخاذ شد که اولین آن، نظارت بیشتر برای کنترلهای قانونی نرخ سود بانکی بود که قرار شد رییس بانکمرکزی در ابلاغیه جدیدی این موضوع را پیگیری کند.
🟠نکته دوم، برخی معافیتهای مالیاتی بود که دولت در بخش دوم لایحه خود به مجلس ارسال کرد و سازمان برنامه موظف شد پذیرش بار مالی مصوبه مجلس را به شورای نگهبان اعلام کند.
🟠سوم موضوع مربوط به نارضایتی ابلاغیه نرخ پالایشگاهی بود که دستور داده شد وزارت نفت بررسی و تجدید نظری در این زمینه در دستور کار قرار دهد.
🟠محور چهارم هم مسئله خودروسازی بود که با موافقت وزارت صمت مقرر شد در راستای رسیدن وضعیت دو خودوساز بزرگ کشور به ثبات در بازار سرمایه، تجدید ارزیابی آنها در دستور کار قرار گیرد.
🚨 طبق شنیدهها فردا جلسه شورای هماهنگی سران قوا برای تصمیم گیری در خصوص ۳ ساله شدن تجدید ارزیابی دارایی برگزار میشود
دیگه داریم عادت میکنیم به سیاست های کارد به استخونی
تا نرخ بهره اقتصادو فلج نکنه سراغش نمیرن
تا تورم افسار گسیخته نشه فکری نمیکنن
تا صنایع زیان ده نشن اصلاح ساختار نمیشه و....
#تحلیل_بازار
📈 رشد بورس در سایه افت نرخ بهره
با افت نرخ سود اخزا در چهار روز گذشته شده و کاهش آن از 38 درصد به 34 درصد، امروز شاهد برگشت در معاملات سهام بودیم و بعد از مدتها تعداد نماد مثبت در پایان معاملات از تعداد نماد منفی بیشتر شد. به دلیل تشکیل صف های خرید و عدم عرضه ی آنها، ارزش معاملات رشد نکرد و در حد 2900 میلیارد تومان به ثبت رسید. در کنار افت نرخ بهره، اخبار امیدوار کننده از تصمیماتی که می تواند اشتباهات گذشته دولت را جبران کند، دلیل مثبت امروز بورس بعد از مدت طولانی بود. در کنار این امیدواری به برگشت بازار بایستی به این نکته توجه کرد هنوز تعداد کد فعال بسیاری پایین است. در واقع اگر انتظار توقف ریزش و برگشت و رشد در بورس را داریم، باید امیدوار باشیم برنامه ای اعلامی در حد حرف نماد و در کنار آن اقبال به سرمایه گذاری در سهام با افزایش تعداد کد فعال، رشد کند.
📉 نرخ سود اخزا چرا افت کرد؟
در یک هفته ی گذشته، 10 هزار میلیارد تومان اوراق مرابحه دولتی (اراد) سررسید شد و در واقع این پول توسط دولت به دارندگان اوراق که هم نهادهای مالی بازار سرمایه ای و هم بانک ها بودند پرداخت شد. از طرف دیگر کنترل بیشتری بر روی رقابت پیمانکارها در فروش اخزا صورت گرفت. با خبر کنترل بیشتر بانک مرکزی بر نرخ سود رقابتی بانک ها و همچنین احتمالا مداخله تسهیلی توسط بانک مرکزی در بازار اوراق، خوش بینی به عدم رشد نرخ سود اخزا افزایش پیدا کرد و همین مثلا باعث افت 4 تا 5 درصدی سود این نوع اوراق ظرف چند روز شد. افت نرخ اخزا تا 30 درصد اما نیاز به منابع مالی واقعی دارد و خبر صرف نمی تواند کمک کننده باشد. از سوی دیگر خود نرخ 30 درصد برای اخزا و در مجموع نرخ سود بدون ریسک رایج، کماکان رکودزاست
👀 4 اقدام
وزیر اقتصاد از 4 اقدام برای ساماندهی بورس صحبت کرده است. اصلاح دستورالعمل پالایشی، کنترل نرخ سود با محوریت اخزا و سود سپرده، جایگزینی منابع مالیاتی و تجدید ارزیابی خودرویی ها. بازار فعلا با خبر این اقدامات دست از فروش برداشته و خریدار شده است. اما برای اینکه برگشت تکمیل شود و رشد صورت گیرد نیاز است که این حرف ها به عمل تبدیل شود. پالایشگاه ها حدود 150 همت از دولت طلب دارند و از طرف دیگر در حالی که دولت اصرار به تولید بنزین با کیفیت پایین تر و با حجم بالاتر دارد، به یکباره دستورالعمل طوری تغییر کرد که کیفیت پایین بسیار ارزان خری شد. وضعیت نرخ سود هم که مشخص است و بلایی که سر تولید و کسب و کارها آورده. با وجود این نرخ سود بالا، متاسفانه رشد پایه پولی و نقدینگی نیز چندان کنترل نشده. داستان خودرویی و مالیات هم جای خود دارد و زیاد در موردش صحبت کردیم. الان باید ببینیم در این چند روز باقیمانده، باز هم اقدامات در حد حرف می ماند، یا این دفعه اقدام جدی و موثر صورت می گیرد.
💵 رشد دلار
از دو روز پیش حواله سفت شد. ایام تغییر دولت، گیر عجیب و غریب در ثبت سفارش و همچنین محدود کردن واردات شمش طلا توسط صادرکنندگان همگی باعث شد نرخ حواله ی دلار و درهم از دیروز با شروع هفته ی کاری در امارات و ترکیه رو به بالا شود. اسکناس هرات هم با نگاه به حواله درهم و دلار، معاملات سفت تر و رو به بالاتری پیدا کرد. همین کافی بود تا حواله خودش را به 60 برساند و اسکناس دلار را هم پشت سرش بالا بکشد. بانک مرکزی اگر ثبت سفارش را تسهیل نکند و با تعدیل مثبت نرخ دلار نیما، عرضه در سامانه را افزایش ندهد، حواله کماکان سفت می ماند. البته این سفتی نمی تواند پرش بلند ایجاد کند.
1403/03/08
📱 #فردانامه
#حسن_کاظمزاده
.
کانال آنالیز سهم ها
دیگه داریم عادت میکنیم به سیاست های کارد به استخونی تا نرخ بهره اقتصادو فلج نکنه سراغش نمیرن تا تور
فرزین: فاصله میان نرخ ارزها باید به حداقل برسد چون ایجاد فاصله در نرخها بستر ساز رانت است!/ایسنا