"امّل"
در قبله آمال بعضی، عروسی در کلیسا است. در فیلمهایشان استفاده از باورهای دینی و خواندن کتاب مقدس از درجه اثر نمیکاهد. رئیس جمهور قبل از مراسم تحلیف به کلیسا میرود و از قبرستان کشته شدگان جنگ دیدن میکند.
اینجا اما اگر عروسیات در حرم و مسجد باشد، اگر در اثر هنریات حرفی از دین بزنی، اگر به مزار شهدا احترام کنی، امّلی.
#یادداشت
@Siaahe
"زخم کاری"
تفاوت طب مدرن و سنتی در درمان سطحی و ریشهای است. و تبعاً درمان ریشهای زمانبر. ولی بیماری وقتی دید به ریشهاش هجوم رفته، بیکار نمینشیند؛ گرگ زخمی شدیدتر میدرد...
امّا زخم اگر کاری باشد گرگ پیش از تو خواهد مرد.
دولت رئیسی زخم کاری گرگ گرانی است. دریغ که خیلیها تاب طب سنتی ندارند.
#یادداشت
@Siaahe
حراج به علّت تغییر شغل
فروش کیلویی تمامی اجناس
کتابفروشی فرهنگ
#آگاهی_های_بازرگانی
@Siaahe
"یک سالگی خانواده مان"
در این اولین سالگرد ازدواجم به این فکر میکنم که واقعاً اگر سال پیش مصرّ در خواستگاری و عقد و عروسی نمیبودم حالا شاید رفتنم به خانه بخت سختتر و بلکه محال میشد. البته دختر ها به خانه بخت میروند و من پسرم!
همان ها که دیروز سرزنش و شماتتم میکردند امروز تحسینم میکنند. ازدواج در زمانه ما این طور است که امروز میگویند: اگر ازدواج کنی احمقی. اما فردا در چشمت نگاه میکنند که: هرکه دیروز ازدواج نکرد احمق بود! و من خواستم که یک روز احمق باشم نه همیشه.
این یکساله را حقیقتاً سخت تر از سال های مجردی ام نگذرانده ام اما با مغز استخوانم شیرینتر از تمام آن سالها میدانم.
و این تشویقیه به ازدواج را مزیّن به تبصرهای لازم البیان میکنم که آن ازدواج با هم کفو است که شیرین است و موجب رشد. و الّا هم من و هم شما حتی در فامیل خود، جدا شدگانی نالان از ازدواج را سراغ داریم.
و بگذار این را هم بگویم که سختی نسبی ازدواج هم به خاطر سختی دنیا است و هم تر! ناشی از سخت گیری سبک زندگی تجملاتی ما. سبک زندگیای حریصانه که بودن بعضی چیز ها از بدیهیات و ملزومات ضروری انگاشته میشود که به راستی اگر نباشند غالباً ضرری جدی و بعضی هیچ ضرری به ابعاد زندگی ما نمیزنند.
در این اولین سالگرد ازدواجم، خوشحالم که باز عزب نیستم اما حسرت هم میخورم که ای کاش این «اولین» سالگرد نمیبود. و تازه، من در ٢٣ متأهل شده ام.
#یادداشت
@Siaahe
اعتیاد جرم نیست، بیماری ست
کمپ ترک اعتیاد مجازی
موبایلت را زمین بگذار
#آگاهی_های_بازرگانی
@Siaahe
🔴 کنکور؛ ضحاک جوانان وطن
✍️ هادی سیاوش کیا، نویسنده تحریریه مدادالفضلاء در روزنامه سراج نوشت:
امروز بعد از چند روز تماس های مکرّر با پسرعموی گرامی بالاخره مفتخر نمودند و پاسخ دادند. بعد فهمیدم عموجان ده روزی از موبایل محرومش کرده است چرا که او کنکور دارد. عملاً حبس بود این یک ساله را. در هیچ مهمانی و گردشی شرکت نمیکرد. حتی نوروز، اعتکاف علمی در مدرسه داشت! اینجا بود که ضمن عذرخواهی از ناسزا هایی که در ذهن خود نثارش کرده بودم، پایان بدترین سال عمرش را تبریک گفتم و قول گرفتم که شیرینی بدهد.
خواننده محترم که شما باشی حتما کم اندر مصائب کنکور نشنیدهای چراکه مسئولان محترم هم _ که به خاطر کارهای طاقت فرسا از سنگینی گوش رنج میبرند _ این را شنیده بلکه به غلط بودن این سبک ارزیابی و ورودیه به دانشگاه اذعان کردهاند؛ اما نمیدانم چرا هنوز این ضحاک ماردوش هست و از مغز جوانان ما میخورد.
درددل کنم؛ دوازده سال ساعت ٧ صبح مدرسه باشی تا بعد از ظهر. ١٢ سال دی و خرداد قهوه خور شوی و تندخوان. و سال آخری حبس خانگی که شانصد کتاب را بخوانی، شانصد آزمون تست، دهی و شانصد کتاب کمک آموزشی و جواب پشتیبان و مشاور و... که رتبه تک رقمی بگیری بروی دانشگاه تهران و بعد، لیسانس و بعد از لیسانس ببینی که کاری نیست و علمی که داری کاربردی در بیرون درب دانشگاه ندارد و باز بخوانی و فوق لیسانس بگیری و دوباره ببینی که باز کاری نیست و دکترا بگیری و حالا دیگر جوان نیستی و وقت ازدواجت هم گذشته و مهارتی هم جز خواندن و خوب پر کردن برگه امتحانی نداری. اینجاست که لعنت میکنی بر باعث و بانی این سیر و حسرت ایام جوانی را میخوری که بی یار پی درس به سر شد.
باید هم از هجوم این افکار به گوشی پناه بیاوری و گشتی بیجهت در اینترنت بزنی که خبری کامت را تلخ تر کند. و چون قیمت گوشیها بالا رفته (البته فقط چهار قلم گران شده! گوشی گران نشده قیمتش بالا رفته) قابش را به سمت پتو پرتاپ کنی که چیزیش نشود. و خبر این باشد که وزیر علوم فرموده که «کنکور حذفشدنی نیست.»
وقت است که یاد حرفهای قشنگ مشاورت بیفتی و به نیمه پر لیوان نگاه کنی که این یعنی یک سال حصر و استرس و درس، خاطره مشترک پدران و ما و فرزندان و نوادگانمان خواهد بود.
تازه اگر نتوانی علم نافعت! را به این و آن، طی دورههای فشرده و خیلی بهصرفه بیاموزی و یا استاد دانشگاه شوی؛ بروی تاکسی اینترنتی که هم گردش است و هم پول، به جبران آن یک سال بیگردش.
و ضحاک بماند و فرزندان تو. تا شاید روزی کاوه آهنگری به دنیا بیاید.
#تحریریه_مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@Siaahe
"به دنیا نیامدن"
«برای فروش: کفشهای کودک، پوشیدهنشده»
چند سال قبل که این داستان شش کلمهای منسوب به همینگوی را خواندم، غرق ایجاز و هنر نویسندهاش بودم نه اندوه عمیق نهفته در آن.
امّا حالا به تجربه میفهمم علّت شهرت این کوتاه نوشت اندوه بلندی است که موجز شده. حالا که میخواهم اینها را آگهی کنم:
«برای فروش: قرص اسید فولیک و مولتی ویتامین بارداری و یک تیشرت و شلوارک نوزاد، استفاده نشده»
و الحمدلله علی کلّ حال.
#یادداشت
@Siaahe