eitaa logo
صعود 🇮🇷
155 دنبال‌کننده
49 عکس
14 ویدیو
0 فایل
🌾 هُوَ الْمُعِزُّ 🦋 "🚀 کانال صعود: جایی برای انگیزه و موفقیت! 🏆 📢 #صعود، در #جهت تمدن نوین اسلامی 🇮🇷 🌐کاوش در تمدن نوین اسلامی و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران و تحلیل افول تمدن غرب. 🌍 با ما همراه شوید! 🌟" ☎️ ارتباط با مدیر: @Amir_1_20
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
___ 📲✨ _ امروزه یکی از مشکلات بزرگ غرب، متلاشی شدن خانواده‌ هاست❗️ ▫️رهبر معظم انقلاب 🌱🤍 📢 ، در تمدن نوین اسلامی👇 🌱 @Soeuod
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
___ 📲✨ _ 📞 راه‌های ارتباطی: 📎 آیدی خادم مجموعه: @Amir_1_20 🔖 پیام ناشناس: https://daigo.ir/secret/6531021395 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🔗قسمت قبل | تفاوت‌های ظاهری ❕ سلام رفیق! 👋 🔖 تا اینجا داشتیم از تفاوت‌هایی صحبت می‌کردیم که مربوط میشن به مسائل رفتاری و فکری آدم‌ها؛ مثل نوع نگاه به لذت، خانواده، هدف زندگی و... 🔰 اما اجازه بدید کمی هم در مورد تفاوت‌های ظاهری که مستقیما به خود آدم‌ها مربوط نمیشن، گفت و گو کنیم. یعنی چی؟ مگه داریم...⁉️ 💬 بله داریم😉 همراه من باشید تا بهتون بگم منظورم چیه☺️ .
👇
✍ شاید برخی از تفاوت‌های ظاهری که ما با برخی کشورها و فرهنگشون داریم، در نگاه اول سلیقه‌ای به نظر بیاد؛ ولی با دقت بیشتر متوجه می‌شیم که این تفاوت‌ها هم عمیق بوده و ریشه در واقعیتی داره که در ادامه میگم اون چیه❗️ ▫️به عنوان نمونه به این سوال دقت کن: 👈 تا حالا به این فکر کردی این خونه‌های مدرنِ امروزی به کمک تکنولوژی با این که خیلی از کارها رو آسون کردن و روز به روز هم پیشرفته‌تر میشن، با این‌حال چرا باز هم وقتی میریم تو خونه‌های قدیمی که هیچ‌کدوم از این ویژگی‌ها رو ندارن، حال دلمون خوب‌تره⁉️ ▫️چرا حتی فیلم و عکس خونه‌های قدیمی و معماری‌های اصیل خودمون رو می‌بینیم حالمون بهتر میشه🤔 ✍ نکته‌ش اینجاست👇 .
. 💠 در معماری کشور های به اصطلاح مدرن، ارزش های فرهنگی و فلسفیِ معماری فراموش شدن و متاسفانه بعضی معمارهای کشور ماهم به شدت تحت تاثیر همین فضا هستن‌. 📌 با اینکه تعریف‌های مختلفی از معماری وجود داره، به نظر ما در واقع معماری یعنی: 🏡 هنر مدیریت فضا به خاطر مدیریت کردن رفتاری که توی اون فضا انجام میشه 🏡 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 📌یه مثال جالب از یه کتاب براتون پیدا کردم👇 "معماری مساجد در تمدن اسلامی به گونه‌ای است که راز و نیاز مومن را با معبود آسان کند. پی در پی بودن بی‌کران قوس‌ها و ستون‌ها، فضای پیوسته را چنان به تکیه های همان بخش نزدیک می‌سازد که ابعاد آن حالات معنوی خاص را آسان می‌کند. ... در آرایش بناهای اسلامی این ویژگی هست که بیننده را به جنب و جوش و عمل وانمی‌دارد و برعکس، در ذهن وی زمینه‌ای برای کشف و شهود و درون بینی مهیا می‌سازد. سیر و سیاحت در جهان پر نقش و نگار تزئینات مسجد، بیننده را در عوالم روحانی غرق می‌کند و پیچ و خم آن، ایمان به وحدت خداوند را در دل رسوخ می‌دهد." 📚تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، محمدرضا کاشفی .
. 💬اما در مقابل، معماری فرهنگ و تمدن غرب با این که به ظاهر پیشرفته و مدرن شده است، نتوانسته از لحاظ روانی نیاز انسان را برطرف کنه...🤕 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ▫️به این نمونه دقت کنید👆 🔻شاهکاری از معماری ایرانی اسلامی🔻 📢 ، در تمدن نوین اسلامی👇 🌱 @Soeuod
. ✅ خوب دیدیم که این تفاوت‌ها، ریشه‌ای و عمیق هستن❗️ 🌱 تفاوت‌های ذکر شده ریشه در واقعیتی داره که بهش میگیم: "تمدن"✨ 📢 ، در تمدن نوین اسلامی👇 🌱 @Soeuod
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🖇به مناسبت بحث از معماری اسلامی، این دو کلیپ‌ زیبا رو هم ببینید🌱👇 .
15.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
___ 📲✨ _ 📌حاج مهدی رسولی چقدر زیبا «دو واحد» درس «معماری اسلامی» را در کمتر از «دو دقیقه» ارائه می‌دن. 📢 ، در تمدن نوین اسلامی👇 🌱 @Soeuod
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
___ 📲✨ _ ‏شاهکار معماری ایرانی و زبان فارسی ✌️✌️🌹💯 📢 ، در تمدن نوین اسلامی👇 🌱 @Soeuod
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🔗 قسمت قبل | بازاری متمدن سلام دوست من🌱🤍 ✍ داشتیم از تفاوت‌ها براتون می‌گفتیم؛ این دفعه می‌خوایم از افکار شخصی، خانواده و ظواهری مثل معماری، دست بکشیم و بریم یه سر به بازار بزنیم🙂 ▫️بریم ببینیم این که باعث تفاوت‌های بزرگی شده، برای بازار و بازاری‌ها و فعالیت‌های اقتصادی‌شون چه دستورالعمل‌هایی داره⁉️ 🖇 آماده‌ای تا یه سفری به بازار داشته باشیم؟😉 پس با من همراه باش🌱👇 .
. ✍ امروزه در ذهن ما " بازاری" یعنی کسی که سرش توی حساب‌وکتابه، کلاه سرش نمی‌ره و به زبروزرنگی معروفه؛ به نفع‌ و ضرر‌های دائمی عادت داره و با زندگی یکنواخت، بیگانه‌ست. اما اگه حدود نیم قرن پیش به عقب برگردیم، واژه ، مفهوم متفاوتی داشته... ❗️ 📌 بذارید یکم از ویژگی‌های های قدیمی براتون بگم تا خودتون ببینید چه اختلافی هست بین اون بازاری اصیل و بازاری‌های کشور‌های غربی و بعضی بازاری‌های به اصطلاح امروزی 🤔 .
👇
. ▫️در نبود ابزار‌های ارتباطی امروزی، اخبار و اطلاعات قبل از همه در بازار به گوش کاسب‌ها می‌رسید.😳 ▫️بازاری‌های مطلع از امور، طبقه‌ای مهم و تأثیرگذار بودن که در دست داشتن نبض اقتصاد جامعه، به آن‌ها امکان نقش‌آفرینی در زندگی اجتماعی رو می‌داد؛ در نقش امین و معتمد محله در حل اختلافات و گره‌گشایی، پیش‌قدم بودن.❗️ ▫️بازار، روی اعتماد آدم‌ها به‌هم می‌چرخید. کاسب‌ها هوای هم رو داشتند. اگر کسی کم می‌آورد، چند نفر با هم جمع می‌شدن یا جنس براش می‌خریدن یا قرض‌هاش رو ادا می‌کردن.🙂 .
صعود 🇮🇷
. 🔗 قسمت قبل | بازاری متمدن سلام دوست من🌱🤍 ✍ داشتیم از تفاوت‌ها براتون می‌گفتیم؛ این دفعه می‌خوای
. بعد از مطالعه این پست و دو پست بعدی، به مطالبی که از الآن براتون میفرستم رو هم ببینید🌱👇 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 📌 در ادامه ویژگی‌هایی رو ذکر می‌کنیم که چند تن از بازاری‌های قدیمی در مصاحبه‌ای که از اون‌ها گرفته شده گفتن👇 .
. 1⃣ بازاری‌های قدیم صبح‌ها جلوی مغازه‌شون رو جارو و آب‌پاشی می‌کردن. صبحانه‌ای می‌خوردن و چندصفحه‌ای قرآن می‌خوندن تا کم‌کم مشتری‌ها از راه می‌رسیدن. شب‌ها هم بعد از تعطیلی مغازه، یکی دو ساعتی دورهم جمع می‌شدن، یکی از آقایان روحانی سخنرانی می‌کرد و جلسه قرآن‌خوانی برگزار می‌شد. بعد هرکس می‌رفت سر خانه و زندگی‌ش. زمان بسیار خوبی بود و هیچ پراکندگی بین کسبه وجود نداشت. خلاصه بازار، جای باصفایی بود. 2⃣ در ایام عزاداری‎‌ها و مصیبت‌خوانی‌ها بازار را تعطیل می‌کردیم، سرتاسر فرش می‌انداختیم و مردم می‌آمدن برای عزاداری. در اعیاد هم بازار حال‌وهوای ویژه‌ای داشت... 3⃣ اگر کسی از کسبه به مشکل می‌خورد، بزرگان و پیش کسوتان بازار بدون آن‌که دیگران بفهمن، مشکلش ر حل می‌کردن؛ خیلی‌ وقت‌ها این گره‌گشایی انقدر بی‌سروصدا بود که حتی خود فرد هم متوجه نمی‌شد چه کسایی قضیه رو رفع‌ورجوع کردن. 4⃣ کاسب‌ها اصولا آدم‌های قانعی بودن، به امکانات معمولی‌شون قناعت می‌کردن و چندان دنبال مال‌اندوزی نبودن؛ اصلا از تجملات امروزی خبری نبود. 5⃣ بازاری امینِ جامعه بود؛ بازاری‌ها واقعا اعتقاد داشتن که کاسب، دوست خداست و با خدا معامله می‌کنه. به‌دست آوردن نان حلال از هر چیزی براشون مهم‌تر بود. 6⃣توی بازار، اگر کسی به مشکل می‌خورد، بقیه بدون سروصدا کمکش می‌کردن. کافی بود کاسبی بگه برای فلان تاریخ چک داره و دستش تنگه، همکارهاش بدون معطلی پول جور می‌کردن. 7⃣بازاریان قدیم، صبح وقتی دکان رو باز می‌کردن، کرسی کوچکی بیرون مغازه می‌ذاشتن، اولین مشتری که می‌اومد و جنسی می‌فروختن، بلافاصله کرسی رو به داخل مغازه می‌آوردن، وقتی مشتری‌های بعدی می‌رسیدن، کاسب‌ها نگاهی به بیرون دکان می‌انداختن که ببینن کدوم مغازه هنوز کرسی‌ش بیرونه. به این‌ترتیب می‌فهمیدن همکارشون هنوز دشت نکرده و مشتری‌های بعدی رو به مغازه اون می‌فرستادن. .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🖇 حالا اجازه بدید چند مورد رو باهم مقایسه کنیم تا بیشتر به تفاوتی که گفتیم پی ببریم: 🔸این موارد رو با هم مقایسه کنید👇 📌 رسم چهار پایه گذاری در بازار قدیم که البته الان هم در بعضی جاها مرسومه!🌱 در مقایسه با فرهنگ جذب مشتری به هر قیمتی و از میدون به در کردن باقی کسبه خصوصا خرده فروش‌ها. 😕 📌 قدیما موقع فصل گرما که میوه‌ها سریع‌تر خراب می‌شد، خریدار سعی می‌کرد کمی هم از جنس خراب شده یا نزدیک به خرابی هم برداره تا فروشنده کمتر ضرر ببینه 🌱 در مقایسه با اینکه خریدار در مقابل پول فقط جنس خوب میگیره کاری به طرف مقابل نداره🙁 📌 رسمی مثل گلریزان برای جبران بدهی افراد بازاری و غیر بازاری🌱 در مقایسه با سود حداکثری بدون کمک به دیگران و حتی خوشحال شدن از ورشکستگی بقیه🤕 به نظر شما این تفاوت‌ها ناراحت‌کننده نیست؟😔 .
32.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
___ 📲✨ _ 🎬 یه رسم جالب هم که هنوز وجود داره پیدا کردم که خیلی جالبه🙂 ▫️رسم در بازار تهران بر اینه که اگه کاسبی از دنیا میره اهالی اون بازار روز تشییع مغازه‌ها رو تعطیل میکنن تا فردا، و خود صاحب عزا هم تا هفت روز.❗️ ♻️ روز هفتم از ابتدای بازار یا خیابان جمع میشن و با سلام و صلوات صاحب‌ عزا رو میارن تا دم در مغازه و در بین راه هم مغازه‌ها به احترام صاحب عزا کرکره رو میدن پایین تا صاحب عزا مغازه رو باز کنه🌱🤍 💬چه حس همدلی و حمایتی بین این بازاری هاست 🙂 و مقایسه کنید با فضای سخت و سرد رقابت صرف که مغازه‌دار به دنبال دزدیدن مشتری های دیگرانه و دیگر مسائل...😏 📢 در تمدن اسلامی👇🏻 ➜𓂅 @Soeuod
. ✍ همون طور که مشاهده کردین، فرسنگ‌ها تفاوت وجود داره در بین رسوم و فرهنگ بازاری‌های ایرانی_اسلامی و فرهنگ به اصطلاح مدرن ولی بی روح غربی🔻 💬 این تفاوت هم مثل تفاوت‌های قبلی ریشه‌ای عمیق در داره...❗️ 📢 در تمدن اسلامی👇🏻 ➜𓂅 @Soeuod