راهنمای همسران - جلسه ۵۰.mp3
2.17M
#سلسله_جلسات_راهنمای_همسران
🎙#استاد_سید_علیرضا_تراشیون
🔘جلسه پنجاه
🔻موضوع:
مدیریت عاطفی ۱
#خانواده
#مهارت_های_حل_مشکلات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
🔴 پرسش :
آیا هدایای معنوی ما، مثل ختم قرآن و هدیه آن به اهل بیت علیهم السلام، باعث جلب توجه وجبران آنان در آخرت میشود؟
✅پاسخ:
🔹بندگان خدا، چه مؤمن و چه حتی کافر، همه مورد توجه خداوند ارحم الراحمین و بالبتع حجّت او در زمین هستند و نیازی نیست که برای جلب توجهشان کاری صورت پذیرد. و البته که به مؤمنان، لطف و عنایت ویژه دارند. چنان که امام زمان، حضرت مهدی علیه السلام میفرمایند: «ما یک لحظه نیز از یاد شما غافل نمیشویم»:
«إنّا غَيْرُ مُهْمِلينَ لِمُراعاتِكُمْ، وَ لاناسينَ لِذِكْرِكُمْ، وَلَوْلا ذلِك لَنَزَلَ بِكُمْ الْلَأواءُ وَاصْطَلَمَكُمْ الْأعْداءُ فـَاتّقُوا اللّه َ جَلَّ جَلالُهُ» (بحار الانوار 53: 175)
ترجمه: ما در رعايت حال شما كوتاهى نمىكنيم و شما را فراموش نمىكنيم، اگر جز اين بود گرفتاريها بر شما فرود مىآمد و دشمنان، شما را ريشه كن مىكردند؛ پس تقواى خداى بزرگ را پيشۀ خود سازيد.
🔹 بنابراین، ما در محضر خدا و حجّت خدا و مورد توجه مستمر و مدام هستیم، منتهی این مائیم که گاه مشغول و گاه به طور کلی غافل میشویم. لذا با "ذکر = یاد" قلبی و لفظی، نیّت کار برای خدا، نماز، تلاوت قرآن کریم، دعا .... و هدیۀ امور خیر، این ما هستیم که توجه میکنیم، نه این که توجه آنان را جلب نماییم!
🔹 در قرآن کریم فرمود که خداوند متعال، خودش "شاکر" است، یعنی اجر کسی را ضایع نمیکند، «لِيُوَفِّيَهُمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّهُ غَفُورٌ شَكُورٌ - (آنها اين اعمال صالح را انجام مىدهند) تا خداوند اجر و پاداش كامل به آنها دهد و از فضلش بر آنها بيفزايد كه او آمرزنده و شكرگزار است! / فاطر، 30» - لذا از بندگانش خواست که این اخلاق الهی را در خود متجلی کنند و شاکر باشند.
🔹 بنابراین، خداوند سبحان و بالتبع اهل عصمت صلوات الله علیهم اجمعین، و جمیع اولیاء الله، از کسی عقب نمیمانند و به کسی بدهکار نمیمانند و به طور حتم و یقین، به توجه بندگان، مسلمانان و شیعیان را در همین دنیا و البته آخرت، پاداش میدهند، هر چند که این توجه، خودش عین لطف، کرم، جود و پاداش آنان میباشد. این توجهات خودش "شفاعت = با هم بودن" است، و آنان که در دنیا با آنها و از آنها بودهاند، در آخرت نیز مورد شفاعت قرار گرفته و با آنان خواهند بود.
#پرسش_و_پاسخ
#پاسخ_به_شبهات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزشمار_غدیر
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس علی را دوست بدارد، خداوند دوستدار اوست...
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
#امام_على عليه السلام:
لا غائبَ أقرَبُ مِن المَوتِ
🔹هيچ غايبى نزديكتر از مرگ نيست
📗ميزان الحكمه جلد11 صفحه92
#روزی_یک_حدیث
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز: پنجشنبه
شمسی: ۲۴ تیر ۱۴۰۰
میلادی: 15 July 2021
قمری: 4 ذو الحجة 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 ذکر روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
حفظ موضوعی - آیه ۴۱.mp3
2.11M
#روزی_یک_آیه
♦️موضوع: عدالت و احسان خداوند
💠 إِنَّ اللَّهَ لَا يَظْلِمُ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ ۖ وَإِنْ تَكُ حَسَنَةً يُضَاعِفْهَا وَيُؤْتِ مِنْ لَدُنْهُ أَجْرًا عَظِيمًا [نساء/آیه۴۰]
◀️ ترجمه:
خداوند (حتّی) به اندازه سنگینی ذرهای ستم نمیکند؛ و اگر کار نیکی باشد، آن را دو چندان میسازد؛ و از نزد خود، پاداش عظیمی (در برابر آن) میدهد
👈معمولًا ريشهى ظلم، يا جهل است يا ترس، يا نياز، يا حرص و ... ولى خداوند غنى و دانا و منزّه است، پس ظلم نمىكند. به علاوه خداوند خود به عدل و احسان فرمان داده، چگونه ظلم مىكند؟ البتّه پاداش خداوند، چند برابر (ده برابر تا هفتصد برابر) است واين احسان و لطف اوست.
👌نکته ها:
🔹خداوند عادل است ومجازاتهاى او عكسالعمل كردارهاى خودماست. إِنَّ اللَّهَ لا يَظْلِمُ ...
🔹 كيفرهاى الهى مطابق جرم ولى پاداشها چند برابر است. «يضاعف»
🔹 خداوند، علاوه بر افزايش حسنات، از جانب خود نيز اجر عظيم مىدهد. «مِنْ لَدُنْهُ أَجْراً عَظِيماً»
#حفظ_موضوعی
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
راهنمای همسران - جلسه ۵۱.mp3
2.47M
#سلسله_جلسات_راهنمای_همسران
🎙#استاد_سید_علیرضا_تراشیون
🔘جلسه پنجاه و یکم
🔻موضوع:
مدیریت عاطفی ۲
#خانواده
#مهارت_های_حل_مشکلات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
🔴پرسش:
خداوند چگونه به وجود آمده است⁉️
✅ پاسخ:
"هوالاول و الاخر"
🔷اين سؤال از این فرض اشتباه ناشي شده كه تصور ميشود هر #موجود نياز به علت دارد، در حالي که جمله و فرض صحيح اين است كه هر #پديده به علت نياز دارد، يعني چيزي كه نبوده و وجود يافته است، وجودش نياز به علت دارد. پس هر موجودي نياز به آفريدگار ندارد تا بگوييم خدا هم يكي از موجودات است پس آفريدگار او كيست! بلكه هر آفريده اي آفريدگار ميخواهد و خدا آفريده نيست تا به حكم اين قانون آفريدگار بخواهد. كاملاً روشن است موجودي که هميشه بوده و هيچ گاه معدوم نبوده تا به وجود آيد، نياز به آفريده و علت نيز نخواهد داشت و اصلا به وجود نيامده تا بگوييم اين امر چگونه بوده است.
🔹اين سؤال درباره موجوداتي مطرح است كه مخلوق اند و خداوند آنها را آفريده است. اما درباره خداوند كه آفريدگار و خالق همه موجودات است مطرح نيست.
طرح این سؤال مثل اين است كه كسي بپرسد: در روغن چگونه چربی وجود دارد! روغن ذاتاً چرب است و معنا ندارد روغن را كسي چرب كند. همان طور كه چربي براي روغن و نور براي خورشيد و وجود براي وجود، #ذاتي است، وجود براي خدا هم ذاتي است. چيزي كه ذاتي است علّت نمي خواهد. يعني درست نيست كسي بگويد چرا روغن چرب است؟ چربي عين روغن است، به طوري كه اگر چربي روغن را از آن بگيريم ديگر چيزي درظرف باقي نمي ماند.
به عبارت ديگر: دو چيز نداريم كه يكي روغن و ديگري چربي باشد، بلكه چربي عين روغن است. نه مي شود روغن را چرب كرد و نه مي شود چربي را از روغن گرفت.
🔶خداوند نيز عين وجود است. وجود عين خدا است. او هستي مطلق است و چيزي نيست كه يك زمان نبوده و بعد او را وجود داده باشند. وجود او ازلي و ابدي است.
🔸شهيد مطهري (ره ) مي گويد: كساني كه مي گويند: "اگر طبق قانون علّيّت و معلوليّت، براي جهان خدا را اثبات كنيم، براي خدا نيز علّت را بايد اثبات كنيم" در بحث خلط مي كنند. مضمون قانون علت و معلول اين نيست كه هرموجودي علّت مي خواهد، بلكه اين است كه هر حادثه اي علّتي دارد، يعني چيزي كه (نبود و شد) براي پيدايش وي علتي ضروري است. ولي خدا حادث و پديده نيست كه احتياج به علّت داشته باشد. (مجموعه آثار مطهری، ج۶)
#پرسش_و_پاسخ
#پاسخ_به_شبهات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
حفظ موضوعی - آیه ۴۲.mp3
3.15M
#روزی_یک_آیه
♦️موضوع: امانتداری و دادگری
💠 إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا [نساء/آیه۵۸]
◀️ ترجمه:
خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری میکنید، به عدالت داوری کنید! خداوند، اندرزهای خوبی به شما میدهد! خداوند، شنوا و بیناست.
👈امانتدارى و رفتار عادلانه و دور از تبعيض، از نشانههاى مهم ايمان است، چنانكه خيانت به امانت، علامت نفاق است. در حديث است: به ركوع و سجود طولانى افراد نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و امانتدارى آنان بنگريد.
👌نکته ها:
🔹در اداى امانت و دادگرى، ايمان شرط نيست. نسبت به همهى مردم بايد امين و دادگر بود. «أَهْلِها، النَّاسِ»
🔹قاضى و حاكم بايد عادل باشد. «تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ»
🔹 تشكيل حكومت لازم است. لازمهى سپردن مسئوليّتها به اهلش و قضاوت عادلانه برقرارى نظام و حكومت الهى است. تُؤَدُّوا الْأَماناتِ ... تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ
🔹 موعظهى خوب، آن است كه علاوه بر پندهاى اخلاقى، به مسائل اجتماعى و قضايى هم توجّه كند. «نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ»
🔹 اگر مردم هم خيانت در امانت يا ستم در قضاوت را نفهمند، خدا بينا و شنواست. «إِنَّ اللَّهَ كانَ سَمِيعاً بَصِيراً»
#حفظ_موضوعی
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قالالباقر علیهالسلام:
🔸ما مِنْ شَیْءٍ يُِعْبَدُ اللهُ بِهِ يَوْمَ الجُمُعَةِ أحَبُّ إلَيَّ مِنَ الصَّلاةِ عَلَی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ.
🔹نزد من، هيچ عبادتی در روز جمعه دوست داشتنیتر از #صلوات بر محمد و آل محمد نيست.
📚وسائلالشيعه، جلد 7، صفحه 3880
🌸اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم🌸
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
حال معنویت - @Maddahionlin.mp3
4.42M
♨️حال معنویت
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙#استاد_عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
شما هم به این رستوران دعوتید👇
@Taamemanavi
🔴 شبهه:
توی معنای خیلی از سوره ها مثل الرحمن وواقعه چندین جا در مورد زنان زیبا وحوری و...که بعنوان پاداش بهشتیان در نظر گرفته شده صحبت شده
میخوام بدونم چرا اینطوریه وچرا برای پاداش زنان بهشتی چیزی گفته نشده
نمیتونم درک کنم وبپذیرم زن بعنوان پاداش..
✅پاسخ :
◀️ تامل در آیات قرآن نشان می دهد که همه این نعمات مشترک بین همه بهشتیان اعم از زنان و مردان است و انحصاری در مورد مردان وجود ندارد؛
🔹مثلاً قرآن کریم می فرماید: 👇
🌸« وَ لَهُمْ فيها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ ؛(1) برای بهشتیان در آن جا همسرانی پاک و پاکیزه است».
◀️ ضمیر «هم» در آیه به همه بهشتیان اعم از زن و مرد برمیگردد، نه فقط به مردان بهشتی. ازواج هم جمع زوج به معنای همسر است، نه زوجه به معنای زن. در آیه دیگر هم میفرماید:👇
🌸« وَ زَوَّجْناهُمْ بِحُورٍ عين؛(2) آن ها را با همسرانی درشت و زیبا چشم تزویج گردانیم».
✅در این آیه هم ضمیر به همه بهشتیان برمیگردد.
◀️«حورعین» وصف زیبایی همسران بهشتی اعم از زن و مرد است، زیرا واژه «حور » هم جمع احور (مرد سیاه چشم) و هم جمع حوراء (زن سیاه چشم) است. واژه «عین» جمع اعین (مرد درشت چشم) و جمع عیناء (زن درشت چشم) است.(3)
◀️پس داشتن همسر در بهشت برای مرد و زن مطرح است. گرچه قرآن کریم به دلیل حفظ ادب از همسران زنان و چگونگی کیفیت لذت بردن آن ها از مردان به تفصیل و روشنی سخن نگفته، ولی در این نکته جای تردید نیست که زنان مثل مردان از لذات بهشتی مناسب مورد علاقهشان برخوردار هستند.
✅اين حقيقتي است كه به صراحت در چند جاي قران بيان شده است. تاكيد شده كه در بهشت هر چه دلها بخواهد و چشمها لذت برد، وجود دارد
🌸(وَ فيها ما تَشْتَهيهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْيُن).(4) طبق این آیه که مطلق آمده، معلوم میشود که لذتهای گوناگون بهشتی عمومی است. هیچ کدام از زن و مرد از لذتهای مورد علاقهشان بی نصیب نخواهند بود.
◀️در ضمن گذشته از اینها لفظ غلمان برای پاداش زنان نیکوکار هم در سوره طور آیه۲۴ آمده است
📚پینوشتها:
1⃣بقره(2) آیه 25
2⃣. دخان(44) آیه 54.
3⃣. ناصر مکارم شیرازى، پیام قرآن ،نشر دار الکتب الاسلامیه، تهران، بی تا ، ج6، ص261.
4⃣. زخرف (43) آیه 71..
#پرسش_و_پاسخ
#پاسخ_به_شبهات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi