May 11
.
هدف از ایجاد کانال، بیان وقايع تاریخی مرتبط با زندگانی معصومین علیهمالسلام، از ولادت پيامبر صلّىاللَّهعليهوآله تا آغاز غيبت كبرى، برگرفته از کتاب تقویم شیعه و به صورت روزشمار میباشد. اميد است با تذكر روزهاى غم اهل بیت علیهمالسلام، اندوهناك و با ياد روزهاى خوش آنان، شاد باشيم و به پیوند زندگیمون با زندگی آنان تحکیم بیشتری ببخشیم.
🆔 @TaghvimShia1
.
🌙 شقّ القمر
در شب ۱۴ ذى الحجه (امشب) واقعه شقّ القمر به اعجاز پيامبر صلّىاللهعليهوآله در مكه رخ داد.
قريش از آن حضرت معجزه طلب كردند، و حضرت با انگشت اشاره به ماه كردند، و به قدرت الهى دو نيم شد و باز به هم پيوست، و آيه نازل شد:
«اقْتَرَبَتِ السّاعَةُ وَ انْشَقَّ الْقَمَرُ»
قیامت نزدیک شد و ماه از هم شکافت!
(سوره قمر: آيه ۱)
ابوجهل گفت: اين سحر است! بفرستيد از شهرهاى ديگر هم بپرسند كه آيا آنها هم ديدند كه ماه دو نيم شد.
چون از اهل شهرهاى ديگر پرسيدند: آنها نيز خبر دادند كه نيمى از ماه پشت خانه كعبه و نيمى بر كوه ابوقبيس افتاد.
🌕
📚 بحار الانوار، ج۱۷، ص۳۵۰-۳۵۳
#ذی_الحجه #شق_القمر
🆔 @TaghvimShia1
١.
♦️ بخشيدن فدك به حضرت زهرا سلام اللَّه عليها
در اين روز يا شب آن در سال هفتم هجرت، فدك به حضرت زهرا (س) بخشيده شد، و حضرت رسول صلّىاللَّهعليهوآله بر اين بخشش شاهد گرفتند.
📚 بحار الانوار: ج۹۵، ص۱۸۹؛ ج۲۱، ص۲۲-٢۵؛ ج۲۹، ص۱۲۳
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1
📌 تقویم شیعه 📜
١. ♦️ بخشيدن فدك به حضرت زهرا سلام اللَّه عليها در اين روز يا شب آن در سال هفتم هجرت، فدك به حضرت
٢.
🔹 فتح فدک
پس از فتح خيبر در سال هفتم، حدود چهار سال قبل از شهادت پيامبر (ص) جبرئيل نازل شد، و دستور فتح فدك توسط پيامبر و أميرالمؤمنين عليهما السّلام را آورد.
آن دو بزرگوار در تاريكى شب با اسلحه لازم به سرزمين فدك آمدند، و حسب دستور پيامبر (ص)، أميرالمؤمنين (ع) بر كتف پيامبر (ص) قرار گرفت و آن را حضرت برخاست و أميرالمؤمنين (ع) را با خود بلند كرد. به معجزه الهى مولى الموحدين (ع) در حالى كه شمشير رسول الله (ص) همراهش بود، از ديوار قلعه فدك بالا رفت و بالاى ديوار صداى مباركش را به اذان بلند كرد.
يهوديان فدك گمان كردند كه مسلمين حمله كردهاند و روى ديوارها هستند. خواستند از در قلعه فرار كنند، ولى بيرون قلعه مقابل در آن پيامبر (ص) را در برابر خود ديدند و از طرفى أميرالمؤمنين (ع) پائين آمد و با آنان درگير شد و ۱۸ نفر از بزرگان آنان را كشتند، و بقيه تسليم شدند.
زنان و فرزندان آنان را اسير كردند و غنائم را همراه خود آوردند. امر بر اين قرار گرفت كه هر كس از اهل فدك مسلمان شود، خمس اموال او را بگيرند و هر كس بر دين خود باقى ماند همه اموالش را بگيرند. اين گونه بود كه بدون لشكركشى و كوچكترين دخالت مسلمين قلعه فدك فتح شد.
و طبق آيه مباركه سوره حشر (سوره حشر: آيه ۶ - ۷) سرزمينهائى كه بدون لشكركشى مسلمين فتح شود، حتى اگر اهل آنجا خودشان به عنوان تسليم نزد پيامبر (ص) بيايند، اين مناطق و غنائم و اسراى آن، مِلك خاص حضرت است و مانند اموال شخصى خود مىتواند هر تصميمى در باره آنها بخواهد بگيرد، و مسلمين هيچ حقى در آنها ندارند.
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1
📌 تقویم شیعه 📜
٢. 🔹 فتح فدک پس از فتح خيبر در سال هفتم، حدود چهار سال قبل از شهادت پيامبر (ص) جبرئيل نازل شد، و
٣.
🔸 اعطاى فدك به فاطمه سلام اللَّه عليها
بعد از اين ماجرا جبرئيل نازل شد و اين آيه را آورد: «وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ»: «حق خويشان را به آنان بده» (سوره اسراء: آيه ۲۶)
پيامبر (ص) پرسيد: منظور چه كسانى هستند، و اين حق كدام است؟ جبرئيل از طرف خداوند عرضه داشت: فدك را به فاطمه (س) عطا كن.
پيامبر (ص) به حضرت زهرا (س) فرمود: «خداوند فدك را براى پدرت فتح كرد و چون لشكر اسلام آن را فتح نكرده مخصوص من است. خداوند دستور داده آن را به تو بدهم. از سوى ديگر مهريه مادرت حضرت خديجه سلام اللَّه عليها بر عهده پدرت مانده و پدرت در قبال مهريه مادرت و به دستور خداوند فدك را به تو عطا مىكند. آن را براى خود و فرزندانت بردار و مالك آن باش».
حضرت زهرا (س) عرض كرد: «تا شما زندهايد بر من و مال من صاحب اختيار هستيد». پيامبر (ص) فرمود: ترس آن را دارم كه نااهلان تصرف نكردن تو را در زمان حياتم، بهانهاى قرار دهند و بعد از من آن را از تو منع كنند. حضرت صديقه (س) عرض كرد: آن گونه كه صلاح مىدانيد عمل كنيد.
پيامبر (ص) أميرالمؤمنين (ع) را فرا خواند و فرمود: «سند فدك را به عنوانِ بخشوده و اعطائىِ پيامبر بنويس و ثبت كن». على (ع) آن را نوشت و پيامبر (ص) و امّ ايمن شهادت دادند و پيامبر (ص) فرمود: امّ ايمن زنى از اهل بهشت است.
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1
📌 تقویم شیعه 📜
٣. 🔸 اعطاى فدك به فاطمه سلام اللَّه عليها بعد از اين ماجرا جبرئيل نازل شد و اين آيه را آورد: «وَ آ
۴.
🔺 درآمد فدك
رسول خدا (ص) مردم را در منزل حضرت زهرا (س) جمع نمود و به آنان خبر داد كه فدك از آن فاطمه (س) است و از درآمد فدك به عنوان اعطائى فاطمه (س) بين مردم تقسيم كرد.
درآمد فدك را ساليانه از هفتاد
هزار سكه طلا تا صد و بيست هزار سكه نوشته اند. هر سال چشمان بسيارى از نيازمندان منتظر سر رسيدن درآمد فدك بود.
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1
📌 تقویم شیعه 📜
۴. 🔺 درآمد فدك رسول خدا (ص) مردم را در منزل حضرت زهرا (س) جمع نمود و به آنان خبر داد كه فدك از آن
۵.
🔻 غصب فدك
بعد از رحلت پيامبر (ص) مأموران ابوبكر به دستور او نماينده حضرت صديقه (س) را از فدك اخراج كردند و ملك آن را غصب نمودند و درآمد آن را به طور كامل براى مخارج حكومت غاصبانه خود صرف كردند. حضرت صديقه (س) همان نوشته و سند فدك را كه پيامبر (ص) به أميرالمؤمنين (ع) فرمودند و آن حضرت ثبت كرد، عيناً نزد ابوبكر آورد، ولى ابوبكر نه سند را قبول كرد و نه شاهدان را.
بعد از ۱۵ روز كه از شهادت پيامبر (ص) گذشته بود، حضرت صديقه شهيده (س) همراه با جمعى از زنان بنى هاشم به مسجد تشريف بردند و خطبه اى ايراد فرمودند كه دريائى از معارف، حقايق بلاغت و فصاحت و شرايع اسلامى در آن است.
ابوبكر نامه اى دال بر بازگرداندن آن به حضرت نوشت، ولى هنگامى كه فاطمه زهرا (س) آن سند را در دست داشت و به منزل باز مىگشت با عمر روبرو شد و او نوشته ابوبكر را با جسارت به ساحت ملكوتى حضرت از او گرفت.
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1