بورس | تحلیلگران برتر
#زبینا همچنان در راه صعود به هدف اول از ۲۶۰-۳۷۰ تومان با سهم هستیم قیمت فعلی ۵۴۰ تومان #محسن_عباس
زبینا با ۷ درصد مثبت دیگر به منطقهی دو خط قرمز که منطقهی عرضه است نزدیک شده و اولین تارگت را زده. باید واکنش سهم به محدوده بررسی شود.
در این گروه میتوانید زبینا را با #زقیام تعویض کنید که تازهنفستر است.
#محسن_عباسی
#تحلیل_بازار
یک روز 20 هزار میلیاردی دیگر
1) ادامه ی رونق معاملات در بورس در یک روز منفی به مثبت و در نهایت ارزش معاملات خردی که به 20 هزار میلیارد تومان رسید. امروز البته شاهد چرخش بازار بودیم و بار اصلی معاملات بر روی گروه بانکی، فراکابها، نیروگاهی ها و چند تک نماد بود. در بین نمادهای کوچک و متوسط هم تعداد نماد مثبت با ارزش معاملات بالا زیاد بود. فعلا چشم انداز رشدی است و احتمالا با توجه به داغ شدن مجدد دلار خیلی ها فکر می کنند احتمالا باید اهداف دارایی ها را مجددا بالا برد. متاسفانه وضعیت انتظارات تورمی اصلا جالب نیست و باز هم متاسفانه چشم انداز بدتر به نظر می رسد. لازم است یک موضوعی را در مورد امثال خودم که دنبال حفظ ارزش سرمایه خودشان هستند شفاف کنم. بخش عمده ای از جامعه ی ایران که پس انداز یا سرمایه ای دارند در حال تلاش هستند تا ارزش آن را در مقابل تورم حفظ کنند. لذا اگر می بینید مثلا ما می گوییم انتظارات تورمی بالا رفته پس مثلا بورس هم رشد می کند به این مفهوم نیست که از مشکلاتی که بر مردم کشورمان پیش می آید خوشحال می شویم.
مهار تورم
2) دیروز عزیزی پیام داده بود که خوب الان اگر دلار بشود 80 هزار تومان شما بازهم از سیاست آزادسازی نرخ کالاها دفاع خواهید کرد، به این صورت که مردم با توجه به عدم مهار تورم از پای در می آیند. لازم دانستم چند نکته در مورد مهار تورم بگویم. اول اینکه ریشه تورم ایران در سه موضوع است، رشد مداوم نقدینگی ناشی از ناترازی بانک ها و کسری بودجه ی دولت، اخلال در نظام تولید و عرضه و همچنین تحریم های بین المللی. در واقع تا این سه موضوع حل نشود هر سیاست کنترلی در مورد قیمت ها کالاها محکوم به شکست است. شخصا خودم را صاحبنظر اقتصادی نمی دارم که برای مهار تورم راهکار بدهم، ولی به نظرم اگر به دنبال حمایت اجتماعی و اقتصادی از اقشار کم درآمد جامعه هستیم در حالی که این سه منشا اصلی تورم حل نشده است، بهتر است به جای مداخله و قیمت گذاری دستوری که هم به دولت هزینه وارد می کند (و موجب کسری بودجه بیشتر و اتفاقا تورم بیشتر می شود) یا هر نوع ساختار سهمیه بندی، قیمت کالاها آزاد شود اما از اقشار کم درآمد حمایت مستقیم مالی شود. در غیر اینصورت حتما سیاست های کنترلی شکست خواهد خورد. دلیل شکست هم مشخص است، کالای نرخ گذاری شده و دستوری در نهایت به قدری کمیاب می شود که به دست مصرف کننده نمی رسد. این خط و این نشان. همه ی ما می دانیم در لیبرال ترین اقتصادها هم از اقشار کم درامد جامعه حمایت می شود اما اینکه کلیت اقتصاد را با شعار حمایت از این عزیزان به فنا بدهیم و اخر هم آن حمایت شکل نگیرد، عین جنایت در حق مردم است.
حجم های سنیگن
3) #گلدیرا نماد نسبتا تازه وارد بورس امروز بعد از مجمع باز شد و حجم بسیار سنگینی معامله شد. بعضی سهم خیلی خوب در بازار، بازاریابی می شوند و همین باعث می شود توجه به آنها زیاد شود. البته ظاهرا براساس تحلیلهایی که در گروه های تلگرامی می چرخد این نماد وضعیت بنیادی مناسبی نیز دارد. باید دید خریداران امروز در آینده از این خرید خودشان راضی خواهند بود یا نه. یکی از نمادهای پرحجم دیگر #ثبهساز بود که به نظر می رسد با توجه به نزدیک شدن به سقف تاریخی خودش در سال 99 ساید فروشنده ی بالایی پیدا کرده و البته که سهامدار عمده هم همواره سعی کرده عرضه کننده باشد. در زمان ریزش هم البته حامی سهم بود. ثبهساز از پاییز گذشته تا الان رشد قابل توجهی داشته است. #وبصادر هم با توجه به شایعات پیرامون افزایش سرمایه، در روز جاری حجم معاملات بالایی را تجربه کرد. در کل این روزها شایعات و اخبار متنوعی در مورد گروه بانکی منتشر می شود. روز، روز سهم های خاکستری بوده است.
بازگشایی های جذاب
4) قبلا هر سهمی به هر دلیل قرار بود بسته شود، همه از آن فراری بودند. الان هر سهمی بسته می شود، در بازگشایی به بهانه های مختلف مورد اقبال بازار قرار می گیرد و با مثبت قابل توجه باز می شود. همین گلدیرا امروز بازگشایی 25 درصدی داشت. #وپارس و #خکاوه هم از دیگر بازگشایی هایی بود که مثبت قابل توجه خوردند. کماکان نشانه ها، نشانه های یک بازار رونقی منطقی است و امیدواریم همین منطقی بودن در بازار ادامه پیدا کند.
1402/02/11
#حسن_کاظمزاده
#غدانه
پیشبینی مسیر حرکت قیمت تا محدوده مشخص شده
❗️تحلیلها صرفاً برای آموزش و ارتقای دانش، تنظیم و ارائه شده و به منزله هیچگونه سیگنال خرید یا فروش نمیباشد.
#حسین_زمانی
بورس | تحلیلگران برتر
#خنصیر شکست مقاومت 1930 #پرویز_خالقی
هدفی که برای خنصیر گفتن بالای 4 هزاره و ورود پولهای قوی طی دو سه روز اخیر دیده شده .با حد ضرر زیر 1900 یه ناخنک بزنید بهش بد نباشه
نظر شخصی
#پرویز_خالقی
بورس | تحلیلگران برتر
#بترانس تکمیل یک لگ اصلاحی رو حمایت 171 #پرویز_خالقی
#بترانس حد ضرر بیارید زیر 340 و تا 700 صبور باشید
نظر شخصی
#پرویز_خالقی
بورس | تحلیلگران برتر
#کترام از منفی های خوب بازار که امروز پولبک به مقاومت شکسته اش رو تکمیل میکنه و به مسیر برمیگرده، ا
#کترام
بروزرسانی
از منفی های خوب. سقف تاریخیش رو شکسته و سهامداران عمده جهت کنترل و مدیریت شرکت همچنان خریدار سهم هستند.
در حال پولبک جهت ادامه حرکت به سمت سقف کانال...
#سالار_صفایی
سدبیر
از دیگر نمودارهای خوب ، پرشتاب و قابل بررسی بازار خواهد بود . با حد ضرر و هدف اول مشخص شده قابل بررسی خواهد بود .
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
ارزش معاملات #خرد (سهام+حق تقدم) امروز بازار مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 20.260 میلیارد تومان بود.
در نمودار فوق روند ارزش معاملات روزهای اخیر قابل مشاهده است
#تحلیل_بازار
13 مین کندل مثبت در هم وزن
1) برای 13 مین روز مداوم شاخص هم وزن امروز نیز مثبت بود و یک کندل فول بادی دیگر به ثبت رساند. از اول سال مالی کلا دو روز شاخص هم وزن منفی بوده و در بقیه روزها عملکرد مثبت از خودش به جای گذاشته. قیاس امسال با سال 99 چندان درست نیست اما در سال 99 نیز شاخص هم وزن همین قدر قوی شروع به رشد کرد و در 27 روز معاملاتی فقط دو روز منفی را تجربه کرده بود. آن زمان بعد از یک رشد تقریبا مداوم 27 روز معاملاتی بازار وارد فرایند اصلاح شد و البته دو سه هفته بعد آن موج صعودی بسیار قوی منجر به حباب شکل گرفت. نشانه ی اصلی رفته به استراحت در 16 اردیبهشت 99 افزایش شدید حجم معاملات و چند برابر شدن آن بود. امروز ارزش معاملات خرد بازهم بیش از 20 هزار میلیارد تومان بود و فعلا خبری از جامپ شدید ارزش معاملات نیست. معمولا خروج از یک باند ارزش معاملات در روزهایی اتفاق می افتد که بازار یکی دوبار منفی به مثبت یا برعکس می شود. در هر صورت این هفته تقریبا نیمی از بهار سال جدید تمام می شود و یک بازده خیلی خوب برای 5 هفته معاملاتی اول سال در شاخص هم وزن و شاخص کل به ثبت می رسد. در 5 هفته ی ابتدایی سال 99 شاخص هم وزن 75 درصد بازده داده بود که بعید است این بازده در 5 هفته ی ابتدایی سال 1402 تکرار شود و احتمالا با چیزی حدود 46 درصد پرونده ی 5 هفته ی ابتدایی 1402 به پایان برسد.
انبوه سازی
2) گروه ساختمانی از ابتدای سال 1402 یکی از گروه های اول از نظر بازده بوده است و حدود 84 درصد بازده داده است. یکی از ویژگی های گروه انبوه سازی و ساختمانی عدم محبوبیت آنها بین قشر تحلیلگر بورس چون معمولا سود تحلیلگرپسندی ندارند و عمدتا پی بر ای بالا و تقسیم سود ضعیف دارند. اما به واسطه ی دارایی هایی که دارند، هر زمان بورس شاهد حضور سرمایه مردم می شود، مورد اقبال قرار می گیرند. این گروه هم از همان دسته ی خاکستری های بازار است که واقعا تعیین قیمت تعادلی برای آنها سخت است. اما ویژگی بارز آنها یعنی رشد سریع در رونق و افت سریع در رکود تبدیل به یک اصل شده است. لذا اگر روی این سهم ها ترید می کنید، انتظار نداشته باشید اگر بازار در رکود رفت، سهم شما هم حمایت بشود یا روند اصلاح منطقی داشته باشد.
استراتژی فاصله از سقف
3) در بسیاری از موافق ادعاهای ساده که شاید اصلا منطقی به نظر نیاید، نتایج خوبی می دهد. یکی از این ادعاها خرید سهام با بیشترین فاصله از سقف بود که تقریبا اواخر سال 1401 به یکباره در بورس مد شد. در ظاهر این چندان منطقی به نظر برسد اما در کمال تعجب بعد از یک ماه و نیم وقتی عملکرد اینگونه سهم ها را بررسی می کنیم می بینیم بازده خیره کننده ای نسبت به سایر نمادها در همین مدت کوتاه داشته اند. منی که مالی خوانده ام و نافم را جریان های نقد بریده اند نمی توانم از این مدل سرمایه گذاری دفاع کنم، اما در واقعیت بازار کسانی که اینکار را کرده اند تا این لحظه در یک ماه و نیم گذشته برنده بوده اند. شاید این برنده بودن ادامه پیدا کند شاید هم همین روزها آخرین خریداران جور سود بقیه را بکشند. اینها ذات بازار است و قرار نیست همه با کت و شلوار اتوکشیده و اکسل هایی در دست سرمایه گذاری یا ترید کنند.
تغییر دستورالعمل کفایت سرمایه بانک ها
4) بانک مرکزی در محاسبه کفایت سرمایه بانکها انعطاف نشان داده و 45 درصد از ارقام ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها در حقوق صاحبان سهام را در محاسبه کفایت سرمایه لحاظ کرده است. نتیجه ی این تصمیم سه پیامد می تواند باشد، امکان اعطای تسهیلات بیشتر، امکان تقسیم سود بیش از 10 درصد در مجامع پیش رو و همچنین امکان کاهش ضریب ذخیره قانونی. همچنین با توجه به افزایش کفایت سرمایه، بانکها می توانند رقم بیشتری از تسهیلات قانونی بانک مرکزی در عملیات بازار باز (ریپو و اعتبار) استفاده کنند و به این ترتیب نرخ تجهیز منابع بانک ها کاهش پیدا می کند. به زبان ساده، دست و بال بانک ها برای وام دادن بازتر می شود و هزینه های تامین پول آنها کمتر می شود. اگر این فروش دارایی ها توسط بانک ها هم جدی پیگیری شود شاید این صنعت هم بعد از 10 سال یک خیری به سهامدارانش برساند.
1402/02/12
#حسن_کاظمزاده
May 11