اینم وضعیت عرضه اولیههاتون
واقعا دلیل اصرار سازمان بورس به ریاست مجید عشقی برای عرضه اولیه و پذیرهنویسی در روزهای رکودی و فرسایشی بازار رو نمیفهمم
یعنی آخرین بخش اعتماد سهامداران به بازار رو هم با این کاراتون خدشهدار کردید
#ّبهنام_صمدی
بازار به وضعیتی رسیده که نه انرژی رشد داره و نه نای ریختن بیشتر!
این قدر ریخته به نفت رسیده اندیکاتورها
قیمت سهمها رسیده به سال ۱۴۰۰
#بهنام_صمدی
کل باقی مانده سهامداران جان سخت تو بازار 330 هزار نفر
#پرویز_خالقی
بورس | تحلیلگران برتر
حال بد بورس! مسئولین مربوطه مدیونید اگه فکر کنید باید کار خاصی انجام بدید 🤔
.
و افت شاخص کل امروز فقط ۰.۸ درصد!
زیبا نیست؟!
#تحلیل_بازار
بازنده ها در ته خط
امروز به نظر می رسد بدترین روز از نظر حس و حال در بین بورسی ها بود. حس بازنده بودن و خروج از بازار همراه با ضرر اسمی و واقعی قابل توجه و عدم وجود امید به آینده روزی را برای ایشان رقم زد که جز اعصاب خوردی، ناسزا گفتن و نفرین کردن کار دیگری نمی توانستند کاری بکنند. مثل اکثر روزهای بد امسال، ارزش معاملات خرد نیز کم بود و به زحمت به 3300 میلیارد تومان رسید. بورسی ها امروز بازنده هایی بودن که به ته خط رسیدن. حسی که البته در دولت رئیسی بارها آنرا تجربه کرده اند.
رقابت نرخ بهره ای
بعد از حرکت بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره ی رسمی به 30 درصد که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاد، حالا شاهد رقابت سنگین بانک ها برای جذب سپرده هستیم. تقریبا همه بانک ها چه خوب و چه ناتراز، چه خصوصی شده و چه خصوصی بوده نرخ های سپرده ی حدود 30 درصد به مشتریان پیشنهاد می کنند. رقابت نحس جذب سپرده مجددا در بانکداری ایران به جریان افتاده است. صندوق های درآمد ثابت که در حال از دست دادن منابع هستند، برای جا نماندن از رقابت نرخ های موثر خودشان را به بالای 30 درصد رسانده اند و امروز اولین صندوق درآمد ثابت پیش بینی بالای 30 درصدی خودش را منتشر کرد. قبلا بورس منفی می شد، حداقل نهادهای مالی دستی برای خرید داشتند، اما الان همین نهادها هنر کنند، خسارت گواهی 30 درصدی را جمع و جور کنند. مدیریت ساده انگارانه ی نهادهای مالی بدون در نظر گرفتن ریسک های خاص باعث شده است در حال حاضر این نهادها کاسه ی چه کنم چه کنم به دست بگیرند.
زمان رها کردن
آلبر کامو یه حرف بسیار تاریخی دارد. اگر نمی توانی زمان را تغییر بدهی، پس مکان را تغییر بده. اگر نمی توانی شرایط را عوض کنی و به هر دلیل به برنامه ها و وظایف ات عمل کنی می توانی استعفا بدهی. با این سیاست بانک مرکزی و با این سیاست دولت نمی توان زمان را تغییر داد، شاید وقتش رسیده مکان را تغییر داد.
4 سال از عرش به فرش
4 سال پیش این موقع تمام دنیا درگیر کرونا بود اما در همین حال بورسی های ایران با اینکه نگران این بیماری بودند، اما به سود کردن روزانه عادت کرده بودند. هر روز قیمت سهم ها رشد می کرد و سهامداران به اضافه شدن ارزش دارایی هایشان عادت کرده بودن. آن موقع برنده ی مطلق همه ی بازارها بودند اما الان دقیقا در نقطه مقابل قرار دارند. هر روز ضرر می شمارند و فحش می دهد در حالی که بقیه بازارها با تمام توان به برنده بودن خودشان در مقابل این بازار ادامه می دهند. نه آن عرش دوام داشت و نه این فرش
1402/12/07
#حسن_کاظمزاده