🔴 بصیرت در قرآن / بخش سوم
✅ در این بخش به برخی از عوامل بصیرت اشاره میکنیم:
🔹آیات خدا:
🔸آیات الهی در زمین و انسان (آفاقی و انفسی) از عوامل بصیرت است؛ وَ فِی الْأَرْضِ آیاتٌ لِلْمُوقِنِینَ. وَ فِی أَنفُسِکمْ أَفَلاَ تُبْصِرُونَ (ذاریات/۲۰,۲۱)
🔸آیات الهی در زمین و آسمان، مایه بصیرت است؛ أَفَلَمْ ینظُرُوا إِلَی السَّماءِ ... تَبْصِرَةً وَ ذِکرَی لِکلِّ عَبْدٍ مُنِیبٍ (ق/۶-۸)
🔹آخرت اندیشی:
🔸آخرت اندیشی و دنیاگریزی سبب پیدایش بصیرت میشود؛ و اذکر عبدنا... اولی الایدی و الابصار. انا اخلصنٰهم بخالصة ذکری الدّار (ص/۴۵,۴۶) از اوصافی که برای پیامبران ذکر شده «اولی الابصار» است.
🔹امدادهای خدا:
🔸امدادهای الهی و پیروزی مسلمانان در غزوه بدر و بنینضیر از عوامل عبرت و بصیرت است؛ ... وَ الله یُؤَیِّدُ بِنَصره مَن یَشاء اِنَّ فی ذلِکَ لعبرة لِاولیِ الاَبصار (آلعمران/۱۳,حشر/۲)
🔹ایمان:
🔸ایمان زمینهای برای بیداردلی است و بصیرت ایجاد میکند؛ هذَا بَصَائِرُ مِن رَبِّکمْ... لِقَوْمٍ یؤْمِنُونَ (اعراف/۲۰۳)
🔹تقوا:
🔸تقوا و پرهیزکاری از عوامل روشنایی ضمیر و بیداردلی است؛ إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّیطَانِ تَذَکرُوا فَإِذَا هُم مُبْصِرُونَ (اعراف/۲۰۱)
🔹قرآن:
🔸قرآن مایه بصیرت و باز شدن چشم دل است؛ قُلْ إِنَّمَا أَتَّبِعُ مَایوحَی إِلَی مِن رَبِّی هذَا بَصَائِرُ مِن رَبِّکمْ...(اعراف/۲۰۳) هذَا بَصَائِرُ لِلنَّاسِ... اشاره به قرآن است (جاثیه/۲۰)
🔹گردش شب و روز:
🔸گردش شب و روز از عوامل بصیرت انسانهاست؛ یقَلِّبُ اللَّهُ الَّیلَ وَ النَّهَارَ إِنَّ فِی ذلِک لَعِبْرَةً لِأُوْلِی الْأَبْصَارِ (نور/۴۴)
🔹گسترش زمین:
🔸گسترده شدن زمین و قرار گرفتن کوههای بلند در آن، زمینه بصیرت را برای بندگان توبه کننده فراهم کرده است؛ وَ الْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَ أَلْقَینَا فِیهَا رَوَاسِی وَ أَنْبَتْنَا فِیهَا مِن کلِّ زَوْجٍ بَهِیجٍ. تَبْصِرَةً وَ ذِکرَی لِکلِّ عَبْدٍ مُنِیبٍ (ق/۷,۸)
🔹معجزه:
🔸اعطای ناقه به صالح علیه السلام به صورت معجزه، سبب پیدایش بینش صحیح میشود؛ وَ آتَینَا ثَمُودَ النَّاقَةَ مُبْصِرَةً...(اسراء/۵۹)
🔸معجزات موسی علیه السلام از عوامل بصیرت آدمیان است: وَ لَقَدْ آتَینَا مُوسَی تِسْعَ آیاتٍ بَینَاتِ... فَقَالَ لَهُ فِرْعَوْنُ...(اسراء/۱۰۱)
🔹یاد خدا:
🔸ذکر و یاد خداوند متعال در اهل تقوا، زمینه وصول به بصیرت و بیداری دل است؛ إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّیطَانِ تَذَکرُوا فَإِذَا هُم مُبْصِرُونَ (اعراف/۲۰۱)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ #آرامش_با_قرآن
ای کسانی که ایمان آوردهاید خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگه دارید؛ آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز فرمان خدا را مخالفت نمیکنند و آنچه را فرمان داده شدهانداجرا مینمایند!(تحریم ۶)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ در محضر قرآن کریم/
✅ الَّذِينَ إِذَآ أَصاَبَتْهُمْ مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّآ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ. أُولَئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِّنْ رَّبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُوْلَئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (بقره/۱۵۷ - ۱۵۶)
🔹(صابران) كسانى هستند كه هرگاه مصیبتى به آنها رسد، مىگویند: ما از آنِ خدا هستیم و بهسوى او باز مىگردیم. آنانند كه برایشان از طرف پروردگارشان، درودها و رحمتهایى است و همانها هدایتیافتگانند.
🔸شعار صابران؛ «انّا لِلّه و انّا الیه راجعون» است. در حدیث مىخوانیم: هرگاه با مصیبتى مواجه شدید، جملهٔ «انّا لِلّه و انّا الیه راجعون» را بگویید (آیه استرجاع). گفتن «انّا لِلّه ...» و یاد خدا به هنگام ناگوارىها، آثار فراوان دارد: انسان را از كلام كفرآمیز و شكایت باز مىدارد، موجب تسلیت و دلدارى و تلقین به انسان است، مانع وسوسههاى شیطانى است، اظهار عقاید حقّ است، براى دیگران درس و الگو شدن است و ...
🔸مردم در برابر مشكلات و مصایب چند دستهاند:
الف: گروهى کمصبرند و جزع میكنند: « اذا مسّه الشّر جزوعاً » (معارج/۲۰)
ب: گروهى بردبار و صبور هستند: « و بشّر الصابرین »
ج: گروهى علاوه بر صبر، شكرگزارند: « اللّهم لک الحَمد حَمد الشّاكرین لَک على مُصابهم »(فقره آخر زیارت عاشورا) این برخوردها، نشانهى معرفت هر كس نسبت به فلسفهى مصایب و سختىهاست.
🔸كلمه «صلوات» از واژهٔ «صلو» به معنى ورود در نعمت و رحمت است، بر خلاف واژهٔ «صلى» كه به معناى ورود در قهر و غضب است. مانند: «تصلى ناراً حامیة» (غاشیه/۴)، خداوند بر مؤمنانى كه در مشكلات، صبر و مقاومت كردهاند، خود درود و صلوات مىفرستد؛ «صلوات من ربهم» ولى درباره مؤمنان كه زكات اموالشان را مىپردازند، دستور مىدهد پیامبر صلى الله علیه و آله، درود بفرستد. «صلّ علیهم» (توبه/۱۰۳)
❇️ از پيامهای آیات
▫️ریشهى صبر، ایمان به خداوند، معاد و امید به دریافت پاداش است. «الصّابرین الّذین... قالوا انّا للّه و انّا الیه راجعون»
▫️خداوند، صابران را غرق در رحمت خاصّ خود مىكند. «علیهم صلوات»
▫️تشویق صابران از طرف خداوند، به ما مىآموزد كه باید ایثارگران و صابران و مجاهدان، در جامعه از كرامت و احترام خاصّى برخوردار باشند. «علیهم صلوات من ربّهم...»
▫️تشویق، از شئون ربوبیّت و لازمه تربیت است. «صلوات من ربهم»
▫️هدایت صابران، قطعى و مسلّم است. با آنكه در قرآن، هدایت یافتن بسیارى از انسانها، تنها یک آرزو است؛ «لعّلهم یهتدون» ولى در مورد صابران، هدایت آنان قطعى تلقّى شده است. «اولئک هم المهتدون»
▫️هدایت، مراحلى دارد. با اینكه گویندگانِ «انّا للّه و انّا الیه راجعون» مؤمنان و هدایتشدگان هستند، ولى مرحله بالاتر را بعد از صبر و دریافت صلوات و رحمت الهى كسب مىكنند. «اولئک هم المهتدون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔹واللَّهُ يَعْلَمُ مَا فِي قُلُوبِكُمْ
🔸و خدا آنچه را در دل هاى شماست مى داند.
📗سوره احزاب، آیه ۵۱
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 تعلّق سنج !
🔹«اُنس ورزی» نسبت به جلوههای هستی و آیات الهی، لازمهی انسان بودن و انسانیت است، اما «علاقه و تعلّق و وابستگی و دلبستگی» به افراد و أشیاء، انسان را از «توجه» به خالق هستی و از افتخار «وساطت» و «رعایت حق و عدالت» محروم میکند و به تخلفات زیادی مثل قانونشکنی، پارتیبازی، بیانصافی، بیتقوایی، ظلم، فساد و ... میکشاند. البته همهی این موارد، ذیل موضوع دنیاپرستی، دنیاطلبی و ... مطرح میشود.
🔹این افراد؛ «رابطه» را جای «ضابطه» قرار میدهند و برای متعلّقین، خویشاوندان، دوستان و آشنایان خود، تسهیلات غیر مجازی را فراهم میکنند و عامل بیعدالتی و فاصله طبقاتی و مفاسد دیگر در خانواده و جامعه میشوند. (پروندههای کلان اقتصادی در سالیان اخیر، رانتهای اطلاعاتی در بورس، پرداخت وامهای بانکی، فرارهای مالیاتی، واگذاریهای مسألهدار به بخش خصوصی و ... نمونهای از وجود این نوع تفکر است)
🔸قرآن هم برای اینکه ما بتوانیم برای خودمان «تعلّق سنجی» کنیم و از «تبعیض غیر عقلانی و غیر مجاز» بپرهیزیم، میفرماید: ترازویی را در مقابل خود قرار دهید و «محبت به هشت عنوان» را در یک کفه و «محبت به سه عنوان» را در کفه دیگر بگذارید. اگر کفهٔ آن هشت مورد، «سنگینتر» باشد به این معنی است که شما از «عقل، شرع و حق» منحرف شدهاید ...
✅ قُلْ: إِنْ كانَ ۱ـ آباؤُكُمْ ۲ـ وَ أَبْناؤُكُمْ ۳ـ وَ إِخْوانُكُمْ ۴ـ وَ أَزْواجُكُمْ ۵ـ وَ عَشيرَتُكُمْ ۶ـ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها ۷ـ وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسادَها ۸ـ وَ مَساكِنُ تَرْضَوْنَها
⬅️⬅️⬅️ أَحَــــبَّ إِلَيْــــكُمْ
✅ مِنَ: ۱ـ اللَّهِ، ۲ـ وَ رَسُولِهِ، ۳ـ وَ جِهادٍ في سَبيلِهِ
فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقينَ (توبه/۲۴)
🔸پس محبّت و تعلّق ما به: «پدران و فرزندان و برادران و همسران و بستگان»، همچنین «اموال و شغل و خانه» نباید بیشتر از محبّت ما به «خدا و رسول او و جهاد در راه او» باشد.(انشاءالله)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
👈ویژگى هاى قوم ابراهیم علیه السلام
👈4. #دستیابى_به_علم_نجوم
🌺از دیگر #ویژگىهاى قوم ابراهیم، دستیابى آنان به علم #نجوم است.
🌸 آنان از این #علم، هم براى محاسبات فلکى جهت تعیین امورى مانند کسوف و خسوف، و هم به منظور آگاهى از #حوادث آینده استفاده مىکردند.
🌺یعقوبى از مردی به نام * #للطق * ( در اصل منبع بدون نقطه ضبط شده ) نام میبرد که این #علم را به نمرود آموخته بود .
🌸گفته میشود :
#صابئان در زمینه آگاهی از حوادث با استفاده از نجوم ، بسیار #کوشا بودهاند و بخشی از جایگاه رفیع آزر در حکومت نمرود ، به دلیل #تبحّر وی در این زمینه بوده است .
🌺 اقدامهای #پیشگیرانهای که نمرود در پی پیش بینی آزر ، برای جلوگیری از #تکوّن ابراهیم علیه السلام به عمل آورد ، شاهد توجه فراوان به این #علم در عصر ابراهیم است .
🌸 یکی از #وجوهی که در تفسیر آیه ۸۸ صافات ( فنظر نظره فی النجوم ) ذکر شده ، آن است که چون #قوم ابراهیم اهل نجوم بودند ، ابراهیم به آسمان نگریست و وانمود کرد که به #محاسبات نجومی مشغول است .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#اعراف آیه۸۷
وَ إِنْ كانَ طائِفَةٌ مِنْكُمْ آمَنُوا بِالَّذِي أُرْسِلْتُ بِهِ وَ طائِفَةٌ لَمْ يُؤْمِنُوا فَاصْبِرُوا حَتَّى يَحْكُمَ اللَّهُ بَيْنَنا وَ هُوَ خَيْرُ الْحاكِمِينَ «اعراف آیه 87»
و اگر گروهى از شما به آنچه من براى آن فرستاده شدهام ايمان آورده و گروهى ايمان نياوردهاند، پس (عجله نكنيد كه لطف و قهر خدا چه شد؟) صبر كنيد تا خداوند ميان ما داورى كند و او بهترين داوران است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ إِنْ كانَ طائِفَةٌ مِنْكُمْ آمَنُوا بِالَّذِي أُرْسِلْتُ بِهِ وَ طائِفَةٌ لَمْ يُؤْمِنُوا فَاصْبِرُوا حَتَّى يَحْكُمَ اللَّهُ بَيْنَنا وَ هُوَ خَيْرُ الْحاكِمِينَ «اعراف آیه 87»
و اگر گروهى از شما به آنچه من براى آن فرستاده شدهام ايمان آورده و گروهى ايمان نياوردهاند، پس (عجله نكنيد كه لطف و قهر خدا چه شد؟) صبر كنيد تا خداوند ميان ما داورى كند و او بهترين داوران است.
نکته ها
مخالفان حضرت شعيب، با جسارت مىگفتند: پس قهر خدا چه شد؟ مؤمنان و طرفداران آن حضرت هم منتظر امدادهاى الهى بودند. اين آيه براى پاسخ به هر دو گروه است، تا نه كفّار مغرور شوند و نه مؤمنان دلسرد و مأيوس گردند.
پیام ها
1- وظيفهى پيامبر، ابلاغ دين و دستورات الهى است، «أُرْسِلْتُ» مردم نيز در قبول و ردّ آن آزاد و داراى اختيار مىباشند. «طائِفَةٌ مِنْكُمْ آمَنُوا ... وَ طائِفَةٌ لَمْ يُؤْمِنُوا»
2- در مكتب انبيا، ايمان به هدف و راه آنان لازم است. «أُرْسِلْتُ» يعنى ايمان به آنچه براى آن آمدهام.
3- تاريخ طرفداران حقّ و باطل را با توجّه به پايان و سرانجام كارشان بايد مطالعه كرد. «فَاصْبِرُوا»
4- گرايش گروهى از مردم به كفر، ما را متزلزل نكند كه خداوند حاكم است. «فَاصْبِرُوا حَتَّى يَحْكُمَ اللَّهُ بَيْنَنا»
5- كسى كه بداند خداوند بهترين و برترين داور است، صبور است و در كيفر و پاداش عجله نمىكند. «فَاصْبِرُوا ... وَ هُوَ خَيْرُ الْحاكِمِينَ» چنانكه باكى از حكم ديگران نيز ندارد.
جلد 3 - صفحه 115
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه مدثر
💠وَاللَّيْلِ إِذْ أَدْبَرَ ﴿۳۳﴾
وَالصُّبْحِ إِذَا أَسْفَرَ ﴿۳۴﴾
إِنَّهَا لَإِحْدَى الْكُبَرِ ﴿۳۵﴾
نَذِيرًا لِلْبَشَرِ ﴿۳۶﴾
لِمَنْ شَاءَ مِنْكُمْ أَنْ يَتَقَدَّمَ أَوْ يَتَأَخَّرَ ﴿۳۷﴾
💠و سوگند به شامگاه چون پشت كند (۳۳)
و سوگند به بامداد چون آشكار شود (۳۴)
كه آيات [قرآن] از پديده هاى بزرگ است (۳۵)
بشر را هشداردهنده است (۳۶)
هر كه از شما را كه بخواهد پيشى جويد يا بازايستد (٣٧)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌الله متعال بهترين طراح و خالق
هُوَ ٱللَّهُ ٱلۡخَـٰلِقُ ٱلۡبَارِئُ ٱلۡمُصَوِّرُۖ لَهُ ٱلۡأَسۡمَاۤءُ ٱلۡحُسۡنَىٰۚ یُسَبِّحُ لَهُۥ مَا فِی ٱلسَّمَـٰوَ ٰتِ وَٱلۡأَرۡضِۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِیزُ ٱلۡحَكِیمُ﴿ #حشر ٢٤ ﴾
او الله است، خالق، نوآفرین، بهترين طراح (ديزاينر) برايش نامهای نیک است، آنچه در آسمانها و زمین است تسبیح او میگویند، و او پیروزمند حکیم است.
وَلَقَدۡ خَلَقۡنَا ٱلۡإِنسَـٰنَ وَنَعۡلَمُ مَا تُوَسۡوِسُ بِهِۦ نَفۡسُهُۥۖ وَنَحۡنُ أَقۡرَبُ إِلَیۡهِ مِنۡ حَبۡلِ ٱلۡوَرِیدِ﴿ ١٦ ﴾
👨💼به راستی ما انسان را آفریدهایم و چیزی را که نفسش به او وسوسه میکند میدانیم، و ما از (شاه) رگ گردن به او نزدیکتریم
【 القرآن الکریم 】
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه اسراء، ۱۱
💠 وَ يَدْعُ الْإِنسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ وَ كَانَ الْإِنسَانُ عَجُولًا
💠 ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﻛﻪ ﻧﻴﻜﻲﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﻰﻃﻠﺒﺪ [ﺑﺪﻭﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻋﻮﺍﻗﺐ ﺍﻣﻮﺭ ﻭ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺟﻬﻞ ﺑﻪ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻭ ﻣﻔﺎﺳﺪ ﺧﻮﻳﺶ ﮔﺰﻧﺪ ﻭ ﺁﺳﻴﺐ ﻭ] ﺑﺪﻱﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﻰﻃﻠﺒﺪ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺷﺘﺎﺏ ﺯﺩﻩ ﻭ ﻋﺠﻮﻝ ﺍﺳﺖ.(١١)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#تلنگر
🔻زندگی بر اساسِ حرفِ مردم🔻
📛 مشکلِ ما از اونجایی شروع شد که:👇
تو انجام هر کاری..
👈 به جای اینکه بگیم خدا چی میگه؟
👈 گفتیم مردم چی میگن؟🤔
✅ تو انتخاب لباس
✅ ماشین
✅خونه..
👈 نصف عمرمون، درصددِ برآوردنِ رضایت مردم گذشت‼️😔
😟 اما چه فایده...
هر کاری کردیم، پشت سرمون حرف زدن‼️😳
هر شکلی شدیم، پشت سرمون حرف زدن‼️😳
❗️❗️ جالب اینجاست، که بعضیها انقدری که از مردم و حرف مردم میترسند، از خدا نمیترسند:↶
🕋 فَرِیقٌ مِّنْهُمْ یَخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیَةِ اللَّهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیَةً. (نساء/۷۷)
💢 بعضیها هستند که از مردم میترسند، همانطور که از خدا میترسند، بلکه بیشتر!
بعد خداوند میفرماید:↶
🕋 فَلَا تَخْشَوُا النَّاسَ وَ اخْشَوْنِ. (مائده/۴۴)
💢 از مردم نترسید، از من بترسید!
👂 ولی کیه که گوش بده.❌
دوباره خدا میفرماید:↶
🕋 فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِی. (بقره/۱۵۰)
💢 از اونها نترسید، از من بترسید.
👂 ولی باز کیه که گوش بده.❌
و بعد میفرماید:↶
🕋 تَخْشَى النَّاسَ وَ اللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشاهُ. (احزاب/۳۷)
💢 از مردم و حرفشون ميترسيدى، در حالیکه خداوند سزاوارتر است که از مخالفتِ امرِ او بترسى.
😱 واااای بر ما...
👥 مردمی که عمری نگران حرفاشون بودیم،
👈 اون دنیا یه لحظه هم نگران ما نیستن..
👈 پس بذار مردم هر چی میخوان بگن..
☝️ خدا باید تو رو قضاوت کنه،
و خدا هم، پروندهای رو که مردم مینویسند، نمیخونه...🤔
👈 پس نگران حرف مردم نباش، و رضایت خدا رو به دست بیار.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#آیه های نور
أَحَسِبَ ٱلنَّاسُ أَن يُتۡرَكُوٓاْ أَن يَقُولُوٓاْ ءَامَنَّا وَهُمۡ لَا يُفۡتَنُونَ
آیا مردم پنداشته اند، همین که بگویند: ایمان آوردیم. [به حال خود] رها مىشوند و آنها آزمایش نمىشوند🥺
عنکبوت/۲
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ الَّذِينَ جَاهَدُواْ فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَ إنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ (عنکبوت/۶۹)
🔹و كسانى كه در راه ما (تلاش و) جهاد كردند، راههاى (قُرب به) خود را به آنان نشان خواهیم داد و همانا خداوند با نیكوكاران است.
🔸جهاد به معنای کوشش است و در اینجا شامل هر نوع تلاشی در راه خدا میشود، از جمله:
➖جهاد نظامی و مبارزه با دشمنان اسلام،
➖جهاد فرهنگی و تلاش در راه اعتلای علمی و فرهنگی مسلمانان،
➖جهاد با نفس و مبارزه با هویٰ و هوسهای سرکش درون،
➖جهاد سازندگی و تلاش در راه پیشرفت کشور و ...
🔸مقصود از راههای خدا، مسیرهای مختلفی است که بهسوی خدا منتهی میشود همچون مسیر دانش، تزکیه نفس، مقاومت در برابر دشمنان و ... که در نهایت انسان را به هدایت نایل میسازد. در این آیه پیروزی و موفقیت را متوقف بر دو شرط کرده است: تلاش و اخلاص. در احادیث از امام باقر(ع) روایت شده که مقصود این آیه، آل محمد(ص) و پیروان آنها هستند و در حدیث دیگری از امام علی(ع) روایت شده که مقصود از محسن (نیکوکار)، ایشان هستند.(بحار، ج۲۴، ص۱۴۳ و ۱۶۳) البته روشن است که اینگونه احادیث مصداق کامل و روشن آیه را بیان میکند.
❇️ از پيامهای آیه
▫️براى رسیدن به هدایت ویژهى الهى، تلاش لازم است و باید گام اوّل را خود انسان بردارد. «جاهدوا - لنهدینّهم»، چنانكه در جاى دیگر مىفرماید: «اِن تنصروا اللَّه ینصركم» (محمد«ص»/۷)
▫️گاهى، یک گام و یک لحظه تلاش خالصانه، هدایت و نجات ابدى را به دنبال دارد. («جاهدوا» به صورت ماضى و «لنهدینّهم» به صورت مضارع و مستمر آمده است.)
▫️در مدیریّت و رهبرى، لازم نیست تمام ابعاد كار از روز اوّل روشن باشد، همین كه گامى الهى بر داشته شد، در میانه راه، هدایتهاى غیبى مىآید. «جاهدوا - لنهدینّهم»
▫️آنچه به تلاشها ارزش مىدهد، خلوص است. «فینا»
▫️راههاى وصول به قرب الهى، محدودیّتى ندارد. «سبلنا»
▫️به وعدههاى خداوند اطمینان داشته باشیم. «لنهدینّهم» (حرف لام و نون تأكید، نشانههاى تأكید است)
▫️نشانهى نیكوكار بودن، تلاش در راه حقّ و اخلاص است. «جاهدوا فینا - لمع المحسنین»
▫️همراه بودن خداى بزرگ با بندهاى ضعیف، یعنى رسیدن انسان به همه چیز. «انّ اللّه لمع المحسنین» چنانكه در دعاى عرفهى امام حسین علیه السلام مىخوانیم: «ماذا فقد مَن وجدک و ماذا وجد مَن فقدک» هر كه تو را یافت، چه كمبودى دارد و هر كه تو را از دست داد، چه دارد؟
▫️خداوند، هم راه قرب را به ما نشان مىدهد و هم تا رسیدن به مقصد، دست ما را مىگیرد. «لنهدینّهم... مع المحسنین»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#لغتنامه_تفسیری_بقره
آیه102بقره
📌#فرق_سحر_و_معجزه = در سحر تحولاتی در چشم بیننده پدید می آیدودر بیرون حادثه ای واقع نمی شود ؛ ولی در معجزه به دلیل ارتباط با خدا ، در تکوین حادثه رخ میدهد ، مثلا مرده زنده می شود
🔸#یُعُلِّمانِ = تعلیم می دهند دونفر
🔸#یَتَعَلَّمُ = یاد می گیرد
📌#فرق_یَتَعَلَّمونَ_با_یُعَلِّمونَ= یُعَلِّمونَ ازباب تفعیل است یعنی یاد میدهند ولی یَتَعَلَّمونَ از باب تَفعُّل است یعنی یاد می گیرند
🔸#ما_یُفَرِّقونَ_بِهِ= به آنچه جدایی می اندازد به سبب آن
🔸#ما_هُم_بِضارّیِنَ_بِهِ = به ایشان زیان نمی توانند بزنند به سبب آن
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺