❤️آیات فراوانی در قرآن کریم درباره امام حسین(ع) وجود دارد. آیاتی که بر اساس منابع تفسیری و روایی، مربوط به حضرت سیدالشهدا(ع) است:
💐۱) سوره مبارکه اسراء/آیه ۳۳
«وَ لا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتی حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً فَلا یُسْرِفْ فِی الْقَتْلِ إِنَّهُ کانَ مَنْصُوراً : وَلاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللّهُ إِلاَّ بِالحَقِّ وَمَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ یُسْرِف فِّی الْقَتْلِ إِنَّهُ کانَ مَنْصُورًا»؛
و نفس محترمی را که خدا قتلش را حرام کرده نکشید مگر به حکم حق و آن کسی که کشته شده برای ولی او سلطه (حق قصاص) قرار دادیم اما در قتل اسراف نکنید چرا که او مورد حمایت است.
در جلد دوم تفسیر «عیاشی» ذیل این آیه از امام باقر (ع) روایتی نقل شده که حضرت میفرماید: «این آیه در مورد امام حسین (ع) است که مظلوم کشته شد، و امام زمان(عج) ولی اوست وقتی قیام کند، از قاتلان آن حضرت خونخواهی خواهد کرد».
💐۲)سوره مبارکه مریم/ آیه یکم
«کهیعص». در جلد سیزدهم تفسیر نمونه روایتى است که این حروف مقطعه را به داستان قیام امام حسین(ع) در کربلا تفسیر کرده است: «کاف» اشاره به «کربلا»، «هاء» اشاره به «هلاک خاندان پیامبر» صلىالله علیه و آله و «یاء» به «یزید» و «عین» به مسأله «عطش» و «صاد» به «صبر و استقامت» حسین و یاران جانبازش.
💐۳) سوره مبارکه حج/ آیه ۶۰
«ذلِکَ وَ مَنْ عاقَبَ بِمِثْلِ ما عُوقِبَ بِهِ ثُمَّ بُغِیَ عَلَیْهِ لَیَنْصُرَنَّهُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَعَفُوٌّ غَفُورٌ»؛ (آرى، مطلب) چنین است! و هر کس به همان مقدار که به او ستم شده مجازات کند، سپس مورد تعدى قرار گیرد، خدا او را یارى خواهد کرد؛ یقیناً خداوند بخشنده و آمرزنده است!
💐۴)سوره مبارکه احقاف/آیه ۱۵
«وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ کُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعینَ سَنَةً قالَ رَبِّ أَوْزِعْنی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَ عَلى والِدَیَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لی فی ذُرِّیَّتی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَ إِنِّی مِنَ الْمُسْلِمین».
در این آیه آمده است: وَوَضَعَتْهُ کرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا طبق روایتی از رسول خدا(ص)، آیه مذکور در حق امام حسین (ع) نازل شده است.(حسین بن حمدان الخصیبی، الهدایة الکبری، ص۲۰۲)
💐۵) سوره مبارکه الرحمن/ آیه ۲۲
«یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجان»
در جلد بیست و سوم تفسیر نمونه، حدیثى از امام صادق علیهالسلام نقل شده است که در تفسیر آیه «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ ...» فرمود: عَلِىُّ وَ فاطِمَةُ علیهما السلام بَحْرانِ عَمِیْقانِ، لایَبْغِی أَحَدُهُما عَلى صاحِبِهِ، یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ، قالَ: الحَسَنُ وَ الْحَسَیْنُ علیهما السلام: «على و فاطمه دو دریاى عمیقند که هیچ یک بر دیگرى تجاوز نمىکند و از این دو دریا، لؤلؤ و مرجان یعنى حسن و حسین خارج شدهاند».
ادامه 👇👇👇
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💐۶) سوره مبارکه فجر/آیه ۲۷
«یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِی إِلَى رَبِّک رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً فَادْخُلِی فِی عِبَادِی وَادْخُلِی جَنَّتِی»
در تفسیر مجمعالبیان آمده است: سورهای که به عنوان سوره امام حسین (ع) معرفی شده، سوره فجر است. در روایتی که در خصوص فضیلت این سوره از امام صادق (ع) نقل شده، حضرت می فرماید: «سوره فجر را در نمازهای واجب و مستحبی بخوانید که این سوره، سوره حسین بن علی (ع) است و هر کس این سوره را بخواند روز قیامت با امام حسین (ع) در درجه ای از درجات بهشت است».
در پایان این سوره آمده است: یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِی إِلَى رَبِّک رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً فَادْخُلِی فِی عِبَادِی وَادْخُلِی جَنَّتِی(فجر/ ۲۷ الی۳۰)؛ تو ای روح آرام یافته به سوی پروردگارت باز گرد در حالی که هم تو از او خشنودی و هم او از تو خشنود و در سلک بندگانم و در بهشتم داخل شو».
شیخ عبدالله بحرانی پس از نقل روایتی که از امام صادق (ع) در خصوص این سوره و اختصاص آن به امام حسین (ع) بیان شد، می نویسد: «یکی از حاضران پس از بیان امام صادق (ع) عرض کرد: چگونه این سوره، سوره امام حسین (ع) است؟ حضرت فرمود: مراد از (نفس مطمئنه) در این آیه امام حسین (ع) و اصحاب و شیعیان آن حضرت است».
علاوه بر آیاتی که در شأن امام حسین (ع) ذکر شد برخی از آیات و سورههای قرآن در شأن اهل بیت پیامبر(ص) مثل حضرت زهرا (س) و امیر مؤمنان و یا امام حسن و امام حسین (ع) هستند. از جمله آیاتی که در شأن اهل بیت (ع) نازل شده و امام حسین (ع) را نیز شامل میشود میتوان به آیات زیر اشاره کرد:
💐۷) آیه تطهیر؛ آیه ۳۳ سوره مبارکه احزاب
در این آیه خداوند متعال میفرماید: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکمْ تَطْهِیرًا»؛ از ام سلّمه روایت شده که این آیه در خانه من نازل شد و در خانه هفت نفر بودند. رسول خدا (ص)، جبرئیل، میکائیل، علی، فاطمه، حسن و حسین (ع).
💐۸) سوره مبارکه آلعمران/ آیه ۶۱، که به آیه «مباهله» مشهور است، نیز به همین شکل است: «فَمَنْ حاجَّـکَ فِـیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ العِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْنآءَنا وَأَبْنآءَکُمْ وَنِسآءَنا وَنِسآءَکُمْ وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلی الکاذِبِـینَ».
مفسران و محدثان شیعه تصریح کردهاند که این آیه مزبور در حق اهلبیت (ع)نازل شده است و منظور از «أبناءنا» منحصراً امام حسن و امام حسین(ع) است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#قیامت
در #قیامت #حسابرسی انواعی دارد:
حسابرسی سریع. «و هو أسرع الحاسبین»
از تمام نعمت ها می پرسند.
«لتسئلنّ یومئذٍ عن النعیم»
از همه می پرسند حتّی از پیامبران. «فلنسئلنّ الّذین ارسل علیهم و لنسئلنّ المرسلین»
حسابرسی بعضی آسان است.
«حساباً یسیراً»
حسابرسی بعضی سخت است.
«حساباً شدیداً»
استاد نوروزی
╭─🍁🍂🍁🍂🍁🍂─╮
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سران کشورهای غرب به اینگونه رفتارهای غیر عقلانیت و شیطانی بها می دهند و عملِ اینگونه گمراهان را قانونی اعلام می کنند تا مردم در گمراهی خود فرو روند و خودشان برملت خود و سایر ملت ها سیطره داشته باشند.
🎥 فقط عروس خانم رو بببینید استغفرالله😭
با وجود داشتنِ دو دختر زنش را طلاق داده حالا خودش عروس شده!!!
بازگشت #قوم_لوط از نشانه های ظهور
👇🏽👇🏽 «وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ إِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا
سَبَقَكُمْ بِهَا مِنْ أَحَدٍ مِنَ الْعَالَمِينَ»
« یاد کن لوط را آنگاه که به قوم خود گفت همانا
شما به کار زشتی می پردازید که هیچ یک از
جهانیان پیش از شما آن را انجام نداده است !» (عنکبوت- 28)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📚🕥📚
#قصه_های_قرآنی
#حضرت_هود(ع)
#قسمت_پنجم
🔷 عكس العمل لجوجانه قوم عاد در برابر هود عليهالسلام
قوم هود عليهالسلام در برابر اندرزهاى پر مهر حضرت هود عليهالسلام به جاى اين كه پاسخ مثبت بدهند، به لجاجت و سركشى پرداختند، با صراحت او را تكذيب كردند، و گفتند:
براى ما تفاوت نمىكند، چه ما را اندرز بدهى يا ندهى. خود را بيهوده خسته نكن، روش ما همان روش پيشينيان است و از آن دست نمىكشيم، و اين تهديدهاى تو، دروغ است و ما هرگز مجازات نمىشويم.
نيز به يهود گفتند: آيا آمدهاى كه ما را (با دروغهايت) از معبودهايمان باز گردانى؟ اگر راست مىگويى عذابى را كه به ما وعده دادهاى بياور.
حضرت هود عليهالسلام آن چه توانست قوم خود را پند و اندرز داد، و شب و روز به دعوت آنها به سوى حق پرداخت، و راه روشن نجات را به آنها نشان داد، و با اصرار و تكرار، آنها را از انحراف و گمراهى برحذر مىداشت، ولى تنها اندكى از آن قوم، به هود عليهالسلام ايمان آوردند، و اكثريت قاطع مردم، رو در روى هود عليهالسلام قرار گرفتند و نسبت دروغگويى، جنون و ابلهى به هود عليهالسلام دادند و بر كفر و عناد خود افزودند.
قرآن گوشهاى از داستان گفتگوى هود عليهالسلام با قومش را چنين بيان مىكند:
هود: اى قوم من! تنها خدا را بپرستيد، جز او معبودى براى شما نيست، آيا پرهيزگارى پيشه نمىكنيد؟
بزرگان قوم: ما تو را در مقام نادانى و سبك مغزى مىنگريم، ما به طور قطع تو را دروغگو مىدانيم.
هود: اى قوم من! هيچ گونه ابلهى و سفاهت در من نيست، بلكه من فرستادهاى از سوى خدا به سوى شما هستم، پيامهاى خدا را به گوش شما مىرسانم و خيرخواه امين براى شما هستم.
آيا تعجّب نمىكنيد كه دستور آگاهىبخش خداوند توسط مردى از ميان شما به شما برسد، و او شما را از مجازات الهى بترساند؟
بزرگان قوم: آيا به سراغ ما آمدهاى كه تنها خداى يگانه را بپرستيم، ولى آنچه را كه پدرانمان مىپرستند، رها سازيم، اگر راست مىگوئى آنچه را كه از عذاب به ما وعده مىدهى، بياور.
هود: پليدى و غضب پروردگارتان، شما را فرا گرفته است، آيا با من در مورد نامهايى كه شما و پدرانتان بر بتها نهادهايد، ستيز مىكنيد؟ در حالى كه خداوند هيچ دليلى درباره آن نازل نكرده است؟ پس شما منتظر (شكست من) باشيد، و من نيز در انتظار عذاب شما خواهم بود
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#یک_آیه_تدبر
ای کسانی که ایمان آوردهاید!
از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید،
و با صادقان باشید.
📚#توبه/119
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔹سؤال قرآنی:
براساس آیه ۵٠ سوره #اعراف، بهشتیان به تقاضای آب جهنمیان چه پاسخی میدهند؟
#سؤال_قرآنی
🔸پاسخ سؤال قرآنی:
می گويند: خداوند اين آب ونعمت ها را بر كافران حرام كرده است.
#پاسخ_سؤال
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#نکته_تربیتی_قرآن
⚜اگر قصد راهنمایی و تربیت کسی را دارید، در قدم اول از گفتار نرم و با محبت بهره گیرید؛
حتی اگر مخاطب شما فرعون سرکش یا سران لجوج کفار جاهلی باشند.
📚(#طه/44 و #شعرا/215)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#حرف_حق
✅خداییش بعضی از ما از #نمرود م بدتریم 🤔😳
♨️وقتی حضرت #ابراهیم براش استدلال منطقی آورد، اقلا ساکت شد
🔰به بعضی از ما حرف منطقی هم بزنن جوش میاریم🤯
«ُ قَالَ إِبْرَاهِيمُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْتِي بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِي كَفَرَ»
📜(بقره258)
👈ابراهیم گفت خدا خورشید را از شرق میاره تو (اگه راست میگی) از غرب بیارش، نمرود مبهوت شد
╭─┅🍁🍂🍁🍂🍁🍂┅─╮
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 آیات و نشانه های خدا را در عالم ببینید. 🍂
🔶 وَآيَةٌ لَّهُمُ الْأَرْضُ الْمَيْتَةُ أَحْيَيْنَاهَا وَأَخْرَجْنَا مِنْهَا حَبّاً فَمِنْهُ يَأْكُلُونَ
(#یس/٣٣)
⚡️ ترجمه :
و زمين مرده كه ما آن را زنده كرديم و دانه اى از آن خارج ساختيم كه از آن مى خورند، براى آنان نشانه اى است.
🔴 چه کسی زمین خشک و مرده را دوباره در بهار، حیات می بخشد؟
چه کسی این درختان خشک شده را دوباره سبز و شاداب می کند؟
☘چه کسی دانه های خوراکی مانند گندم، جو، برنج و.... را که ارزش غذایی بالایی دارند، از زمین می رویاند تا بشر استفاده کرده و زنده بماند و لذت ببرد؟
⭐️با نگاه به هر یک از این پدیده ها، باید به یاد خدا افتاده و او را شکر کنیم.
✅ توجه به آیات خدا در عالم، روحیه شکرگزاری و مثبت نگری را در انسان تقویت می کند.
#سبک_زندگی_قرآنی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔆🔆🔆🔆🔆
❓سوال قرآنی❓
اگر رزق و روزی از طرف خدای رزاق تأمین شده، پس چرا بسیاری بر اثر گرسنگی می میرند؟
✅ پاسخ:
🌼 منظور از اینکه خدا روزی رسان است؛ یعنی تمام نعمتها و روزیها از سوی او سرچشمه می گیرد، و او برای تمام انسانها و موجودات رزق و روزی معین می کند.
🌱 اما این بدان معنا نیست که روزی مادی انسان چون از قبل مشخص و معین شده؛ اعمال وی نقشی در آن ندارد؛ چیزی آنرا کم و زیاد نمی کند؛ یا افراد با گرسنگی مورد آزمایش خدا قرار نمی گیرند، و یا آنکه در طول تاریخ، هیچ فردی از گرسنگی نخواهد مرد! بهره مندی از رزق خدا شرایطی دارد که با وجود آن شرایط روزی مقدر شده به فعلیت می رسد. کسانی که سعی و تلاشی در به دست آوردن روزی نمی کنند، قطعاً شرط تحقق آنرا اجرایی نکرده اند. یا کسانی که در برابر شکر نعمتهایی که خداوند به آنها داده کفران نعمت می کنند، خود درهای گشایش روزی را به روی خود می بندند. از طرفی ممکن است مصلحت خدا در تنگگرفتن روزی برخی افراد و جوامع باشد. گنه کاران به دلیل مجازات و نیکوکاران جهت آزمایش!
🌸 قرآن کریم در این زمینه داستانی را از امتهای گذشته نقل می کند: «وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلاً قَرْیَةً کانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً یَأْتیها رِزْقُها رَغَداً مِنْ کُلِّ مَکانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللهِ فَأَذاقَهَا اللهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ بِما کانُوا یَصْنَعُون»(نحل/112)؛[2] خداوند (براى آنان که کفران نعمت می کنند،) مثالى زده است. منطقه آبادى که امن و آرام و مطمئن بود و همواره روزیش از هر جا می رسید، امّا به نعمتهاى خدا ناسپاسى کردند و خداوند به سبب اعمالى که انجام می دادند، لباس گرسنگى و ترس را بر اندامشان پوشاند.
🌳 امام باقر علیه السّلام فرمودند: همانا انسان گناه می کند، پس روزى از او دفع می شود: «إِنَّ الرَّجُلَ لَیُذْنِبُ الذَّنْبَ، فَیُدْرَأُ عَنْهُ الرِّزْقُ». امام صادق علیه السّلام نیز در همین مورد فرمودند؛ حتی نیت گناه از سوی فرد مؤمن می تواند وی را از رزق خداوند محروم ساز: «إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَیَنْوِی الذَّنْبَ فَیُحْرَمُ رِزْقَهُ».
🌺 گاهی نیز تنگی روزی برای آزمایش و امتحان است: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ»(سوره بقره/155)؛ قطعاً همه شما را با چیزى از ترس، گرسنگى، و کاهش در مالها، جانها و میوهها، آزمایش میکنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان. «وَ أَمَّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهانَنِ»(فجر/16)؛ و امّا هنگامى که براى امتحان، روزیش را بر او تنگ میگیرد، میگوید: پروردگارم مرا خوار کرده است.
🎄 بنابر این، ما هم معتقدیم روزى هر کس مقدر و ثابت شده، ولى در عین حال مشروط به تلاش و کوشش است. هر گاه این شرط حاصل نشود مشروط نیز از میان خواهد رفت.
🌹 گفتنی است؛ همانگونه که با گناه و کفران نعمت روزی کم یا قطع میشود، با دعا و اعمال نیک میتوان آنرا افزایش داد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷🔹فرازی بسیار زیبا از استاد احمد نعینع در ایران
🎼مقام:رست
📤حجم:۲.۳مگابایت
⏲مدت زمان:۴۳ثانیه
📖سوره:شعراء
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#قــرآنی_شــو
#جوابیه
چیزی که 11بار براش قسم خورده شده
حقاً از چیزائیه که کسی بهش حواسش نیست، خصوصا الان
🔑تزکیه🌺تهذیب🌺خودسازی🌺
🔹دیدی چقدر الفاظش غریبه بود؟
🔹اما آقا خدا براش قسم خورده ، حواست هست،
👈 «قّدْ أفْلَحَ مَنْ زَکّاها»
📜شمس 9
حتما هرکی خودسازی کنه مطمئن باشه که عاقبت به خیر میشه
✍امروز و فردا نکن بسم الله
🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #اندکی_بیاندیشیم
🕋 وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا
(فرقان/٣٠)
⚡️ترجمه:
" و پیامبر خدا گوید: «پروردگارا بیگمان قوم من این قرآن را رها کردند»"
🔑راستی، ارتباط ما با قرآن چگونه است؟
انسان با روحش زنده است، اگر روح، جسم را ترک نماید خواهد مرد
👈 و روح نیز با قرآن زنده میماند اگر قرآن روح را ترک نماید روح نیز خواهد مرد.. آیا واقعا ما زندهایم یا فقط نفس میکشیم؟
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
zendegibaquran- dars-050.mp3
1.65M
🔺 آشنایی با آیات اعتقادی
استواری پیامبر (ص) بر صراط مستقیم
📚سوره یس آیه ۱تا۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✅پیام ها
1- در قرآن باطل راه ندارد و تمام آن محكم و استوار است. «وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ»
«1». تفسير مجمع البيان.
جلد 7 - صفحه 519
2- سوگند به قرآن آنهم از سوى خداوند، بيانگر عظمت و قداست آن است. «وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ»
3- در برابر هجوم تهمتها و تضعيفهاى ناروا، حمايتهاى صحيح و همه جانبه ضرورت دارد. «إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ»
4- مردان خدا در طول تاريخ تنها نيستند و در كنار ساير فرستادگان الهى هستند. «لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ»
5- راه پيامبر همان راه خداست. «إِنَّ رَبِّي عَلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ» «1»، إِنَّكَ ... عَلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ (راه مستقيم، راه خدا و رسول اوست.)
6- براى موفقيّت سه چيز لازم است: الف: برنامه مدوّن «قرآن حكيم» ب: مجرى و رهبر آگاه «لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ» ج: راه روشن. «صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ»
7- اساس عقيده بايد محكم باشد. (خداى حكيم، قرآن حكيم و پيامبر آموزگار حكمت). «يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ»*
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📕#دایره_المعارف_قرآن_کریم📕
🐝 #زنبور_عسل
....ادامه
🐝برخی دیگر ، عموم در آیه را به معنای #عرفی آن یا برای تکثیر گرفته اند که لازم آن #خوردن از همه میوه ها نیست .
🐝نحویان و مفسران * #ذللا * در عبارت * فاسلکی سبل ربّک ذللا * را دو گونه ترکیب کرده اند :
گروهی آنرا حال برای * #سبل *
و دستهای دیگر حال برای * #نحل * دانستهاند .
🐝 بر پایه همین اختلاف ، دو #تفسیر از عبارت یاد شده وجود دارد :
۱. راه هایی را که پروردگارت #هموار ساخته بپیمای ،
۲. فرمانبردارانه راه های #پروردگارت را طی کن .
🐝 بسیاری از مفسران در #تبیین معنای آیه گفتهاند :
👈زنبورعسل از #خوراکیها تغذیه کرده و بی آنکه در #یافتن راه به سختی بیفتد به سوی خانه پرواز میکند .
👈برخی #تفاسیر نیز با بهره گیری از مطالعات #حشره شناسی ، پیمودن آسان راهها را برای شناسایی #گلها از سوی گروهی از زنبورها و آگاه ساختن دیگر #همنوعان و نشانه گذاری راه ها از طریق پراکندن بوهای ویژه و مانند آن #تطبیق کرده اند .
🐝با این حال ، #بازگشت به خانه پس از #تغذیه را امری عمومی در همه جانداران شمرده اند و گفته شده که چنین چیزی نمی تواند توجیهی برای یادکرد ویژه قرآن از #زنبور عسل باشد ؛
🐝همچنین در تلاش برای #توجیه آیه بر اساس یافته های دانش های بشری ، در تفسیر #عبارت
* فاسلکی سبل ربّک ذللا * گفته شده :
آیه به #تواناییهای فطری و خدادادی زنبورعسل برای تبدیل #غذا به مایعات شفابخش اشاره دارد که طی #فرآیندی مواد تغذیه شده را به مایعاتی مانند #عسل ، #غذای ملکه ، #سم و #مایعی روان تبدیل می کند که به محض برخورد با هوا #جامد شده و تبدیل به #موم گردیده ، به کار می رود ،
🐝 بر این اساس ، کاربرد *#فاء * که برای ترتیب است در آیه به این معناست که زنبور پس از #تغذیه بی حرکت مانده و غده های درونی او به جداسازی #مایعات مختلف می پردازد .
🐝 کاربرد ریشه * س - ل - ک * به معنای #حرکت یا عمل بر خطی معین و با برنامه ای #دقیق مویدی برگفته مفسران و پژوهشگران یاد شده به شمار میرود .
🐝 برخی روایات #شیعی زنبور عسل را به #امامان علیهم السلام تاویل کرده اند که خدا به آنها #وحی کرده تا از میان مردم گروههایی از شیعیان را برای خود بر گیرند .
🐝افزون بر این ، پارهای #ویژگی های زنبور عسل را بر کارهای انسان #مومن تطبیق کرده اند ،
🐝برای نمونه ، #دوری از کثافت و نجاست را بر #پرهیز از گناه ، فعالیت در #شب را به شب زنده داری ، #آزار دیدن از پرندگان و آزار نرساندن به آنها را بر آزار دیدن از مردم و #آسیب نرساندن به آنها .
پایان
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#ترجمه
#روخوانی
#تجوید
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh