مژده که ایام ظفر می رسد
بوی گل نرگس تر می رسد
این شب آشفته به سر می رسد
جلوه لبخند سحر می رسد
//ولادت باسعادت آخرین مرد نجات، منبع خیر و برکات، مهدی موعود مبارک باد
🌹🍃بشکفت به شوق و شعف و زمزمه امشب
گل از گل لبخـند بنی فاطمه امشب
مرغان بهشتـی شده آواره مهدی
گـردند به دور و بــرِ گهـواره مهدی
میلاد امام زمان(عج) مبارک باد.
حضرت مهدی (عج) آخرین و دوازدهمین امام است و به او مهدی موعود گفته می شود و پیروان وی معتقد هستند که او روزی قیام می کند و عدالت را گسترش می دهد.
🌸برگزاری مراسم جشن بزرگ میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌸زمان روز پنجشنبه بعداز نماز مغرب وعشاء
🌸مکان ، مسجد جامع حاج سیدحسن کدکنی ذه
🌸همراه با برنامه های متفاوت فرهنگی مسابقه واهد ای جایزه به اسامی مهدی وبرندگان مسابقه
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
میلاد امام زمان(عج) مبارک باد🌹🍃
#هدیه_محضر_امام_زمان_عج_صلوات
فرهنگی مسجد جامع حاج سیدحسن کدکنی ره
هدایت شده از صندوق جوانان شهر کدکن
((( جناب آقای سید محمد حسینی کدکنی )))
به نیت مرحوم پدر عزیزتان حاج سیدعلی اکبر حسینی و مرحومه مادر عزیزتان خانم حقایقی
با سلام و احترام و تحیات الهی
یکی از ارزش های بسیار زیبا و جمیل دین مبین اسلام فرهنگ انفاق ، خیر اندیشی ، نیکوکاری و تلاش در جهت خیر خواهی مردم و جامعه است که اثرات فرهنگی اجتماعی و اخلاقی آن تا نسل ها مانا و ماندگار خواهد ماند .
🙏🙏🙏🙏🙏
هیات امنای صندوق جوانان شهر کدکن بر خود لازم می داند از حضرتعالی با توجه به کمک مالی مبلغ (( وجه نقد به مبلغ پانزده میلیون ریال 🌺🌺🌺 ))
،(((با توجه به هزینه مرسوم به چراغ برات ))) به مجموعه صندوق جوانان شهر کدکن ، تقدیر به عمل آورده ، امید که در سایه معجزه ی ماندگار پیامبر(ص) «قرآن کریم» و مساعی خیرخواهانه دوستانی همچون شما ، سلامت باشید
مجددا از شما صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم. امید است در سایه عنایات ایزد منان موفق و موید باشید
🌺🌺🌺🌺🌺
روابط عمومی صندوق جوانان شهر کدکن
هدایت شده از آگهی ترحیم شهر کدکن
((( جناب آقای سید محمد حسینی )))
به نیت مرحوم پدر عزیزتان سید ابراهیم پاسبان
با سلام و احترام و تحیات الهی
یکی از ارزش های بسیار زیبا و جمیل دین مبین اسلام فرهنگ انفاق ، خیر اندیشی ، نیکوکاری و تلاش در جهت خیر خواهی مردم و جامعه است که اثرات فرهنگی اجتماعی و اخلاقی آن تا نسل ها مانا و ماندگار خواهد ماند .
🙏🙏🙏🙏🙏
هیات امنای صندوق جوانان شهر کدکن بر خود لازم می داند از حضرتعالی با توجه به کمک مالی مبلغ (( وجه نقد 🌺🌺🌺 ))
،(((با توجه به هزینه مرسوم به چراغ برات ))) به مجموعه صندوق جوانان شهر کدکن ، تقدیر به عمل آورده ، امید که در سایه معجزه ی ماندگار پیامبر(ص) «قرآن کریم» و مساعی خیرخواهانه دوستانی همچون شما ، سلامت باشید
مجددا از شما صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم. امید است در سایه عنایات ایزد منان موفق و موید باشید
🌺🌺🌺🌺🌺
روابط عمومی صندوق جوانان شهر کدکن
بااحترام به نظرات اساتید بزرگوار و اعلامیه های ارسال شده در کانالهای مجازی مبنی جمع اوری خیرات برای اموات به بهانه سرما و یخبندان
روسوماتی در بین مردم وجود دارد که نباید باعث سد شدن و جلوگیری ازان شد و برای ملت تکلیف مشخص نمود
در ایات و رویات و سیره اهل البیت علیهم السلام من جمله نامه مولی علی علیه السلام به مالک اشتر والی مصر نیز اشاره به این دارد که با سنتهای قبل و قومی مخالفت نکنید و اسلام در این زمینه مردم را ازاد گذاشته است
اینکه ما برای ملت نسخه بدهیم و برایشان تکلیف کنیم این با نظریه اسلام و سیره و روش معصومین متضاد و مخالف ان است
مخالفت نکردن اسلام با آن دسته از آداب، سنن و فرهنگهای پسندیده و پذیرفته شده در میان ملّتها و حساسیّت نشان ندادن به آنچه بی زیان و ضرر است،
آیات قرآنی، سیرت و سنّت پیامبر اسلام و زندگی پیشوایان دین گواه این حقیقت است. امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر با عنوان والی مصر ، سرزمینی تاریخی و کهن که تمدّنها، حکومتها و فرهنگهای بسیار دیده، درباره نحوه برخورد با آداب و رسوم رایج در میان مردم آن دیار چنین نوشته است:
“ولاتنقُض سُنّهً صالحهً عَمِل بها صدور هذه الاّمه واجتمَعت بهاالاُلفه وصَلَحَث علیها الرّعیّه ولا تُحدِثَن ّ سنّهً تَضُرّ بشیء من ماضی تلک السُّنَن فیکون الاجرُ لمن سنّها والوِزر علیک بما نَقَضتَ منها” یعنی: قانون پسندیدهای را که مورد عمل پیشینیان بوده و هم بستگی مردم را در پی داشته و امور اجتماعی مردم بر محور آن سامان یافته است، نقض نکن و قانونی را که به سنّتهای پسندیده گذشتگان زیان برساند، ایجاد نکن که در این صورت پاداش و ستایش مردم برای بنیان گذاران آن سنّتها و بار گناه سنت شکنی برای تو خواهد بود
شهید مطهری در این باره نوشته است: از جامعیت اسلام است که نسبت به بسیاری از امور دستور نداشته باشد و مردم را آزاد بگذارد. یک سلسله آداب و رسوم میان مردم هست که اگر آنها را انسان از طریق مثبت انجام بدهد، نه جایی خراب میشود و نه جایی آباد و اگر ترک هم بکند همین طور.
فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر قومی تا آنجا که در تضاد با روح اسلام، توحید ، یگانگی و وحدت نباشد، ملحوظ و محترم است. اسلام هرگز جریان فرهنگ انسانی را سد نکرده و حتی آن را به پیش رانده است. اسلام درباره امور عادی، عرفی، اجتماعی، فرهنگی و چگونگی پوشش، گویش و مانند آن به طور غالب مردم را آزاد گذاشته و در جزئیات دخالت نکرده است.
روح همه اموات و شهیدان والامقام شاد و متنعم به نعمات الهی گردد
🌹🌹🌹🌹🌹
اقل الطلاب سید ابوالحسن حسینی کدکنی
@masjedjamehkadkan
پیامبر اکرم :
«مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَه اَجْرُهَا وَ اَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا اِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ مَنْ سَنَّ سُنَّةً سَیِّئَةً کَانَ عَلَیْهِ وِزْرُهَا وَ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا؛
کسی که سنّت نیکی را بنیان نهد برای اوست پاداش آن و پاداش کسی که به آن سنّت تا روز قیامت عمل کند. و کسی که سنّت بدی را بنیان گذارد، گناه آن و کسی که به آن عمل کند، بر دوش او خواهد بود.
درودهمراهان گرامی کانال
به واقع احتراما به اختصارلازم دانستم درمسئله سنت صحبت کنم،درسالهای اخیر،گرانی،فقر،مشکلات ومعیشت بهانه ایی شده برای برهم زدن شیوه وروشهای مراسمات دربرنامه های گوناگون،که باانجام آن درگذشته خاطرات ،صله ارحام،خیرات ومبرات زیادی داشت وحال خاطره وداستان،نمونه از شادیها تا تلخیها همه دچارتلاطم وبرهم زدن رسومات شده،به فرض انجام عروسی ازچند روز شادی وپایکوبی سنتی بامخارج سبک خاطره انگیز (عقدکنان،نامزدی،حنابندان،خنچه بران،عروسی،پاتختی)رسیده به یک شب عروسی پرهزینه میلیونی(موزیک،دیجی،فیلمبرداری،گل آرایی وغیره)،مراسمات شاددیگه هم چون ختنه سوری وصله ارحام نوروزی پیشکش فراموشی...
مراسمات عزاداری هم به همین سبک،دورهمیهاوصله ارحام وختمها وخیرات جمع شده تدفین وختم،جای احتراماتی که قدیم برمیت داشتند وحرمت برعزادار که اگر پیش رود احتمال دفن توسط اولاد وتمام...
مراسمات عمومی چون جشنهای موالیدائمه وعزاهای عمومی وسنتهای حسنه به مثل همین ایام چراغ برات هم برهمین منوال به ترتیب درفراموشی محض تاابد.
حقیرخواستم ضمن عذرخواهی ازعزیزان،عارض باشم بياييم به سنتهاخودپایبندباشیم ودرحق خودش به نحو احسن اجراکنیم،ودرنوع حُسن بهترمراسمات، نظرات شخصی رااعمال کنیم تا درخواست همگانی،مثل فطریه ماه رمضان که هر عزیزی بنابر نظر شخصی صرف منظورمینماید،چراکه اکنون سهم خیرات به بهانه سرما ومعشیت ومخارج دامن گیر قطع گردد مابعد سالهای دیگرهم سهم خیرات شاید دراموری دیگر پذیرا گردد اما چون بگذرد کم کم همه به فراموشی خواهدرفت.حتما به خاطر دارید سنتهای زیبای چراغ برات کدکن(ایام سرخاکا)ودرروز آخرمراسم زیبای تکان وحاجت روایی سنگ پیرگلهو!!!
بنده ضمن تشکر از عزیزان خودم بلاخص حاج آقای علیپوربزرگوار خواهش میکنم اجازه دهند درتصمیم گیری خودعامه مردم مصمم به رأی باشند.
سپاسگزارم وعذرخواه
هدایت شده از صندوق جوانان شهر کدکن
✨گر مَردِ رهی، میانِ خون باید رفت
وز پای فتاده، سرنگون باید رفت
تو پای به ره در نِه، و از هیچ مپرس
خود راه بگویدت که چون باید رفت✨
✍عطار کدکنی
گروهی از همشهریان عزیز بر آن شدند که به نیت اموات پای در راه امور عام المنفعه بگذارند و این گامی بزرگتر در جهت اعتلای فرهنگ ما و شماست.
هیات امنای صندوق جوانان شهر کدکن بر خود لازم می داند از همه بزرگواران قدردانی نماید. امید است با همدلی این نوع پویش ها را تقویت کنیم و بر ان بیفزاییم
"چراغ برات» آیینی برای گرامیداشت از میان رفتگان در خراسان
اهالی خراسان به سه شب قبل از فرا رسیدن نیمه شعبان، «شبهای برات» یا «شبهای چراغ برات» میگویند. در این ایام مردم بر مزار رفتگان خود شمع میافروزند و برای شادی روحشان دعا میخوانند.
شیعیان دست استجابت به سوی امام عصر(عج) دراز کرده و از او میخواهند تا به لطف و بخشش شفیع مردگان آنان در بارگاه الهی شود. شاید دعا و راز و نیاز همان اعتباری است که شفاعت و آمرزش را در پی دارد و از این رو نام این شبها را چراغ برات گذاشتهاند.
ابوریحان بیرونی، دانشمند بزرگ ایرانی، در مورد چراغ برات گفته است که «سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه شعبان ایامالبیض نام دارد و شب پانزدهم ماه، شب بزرگی است که به آن لیلهالبرات میگویند. عوام بر این عقیدهاند که در این شبها خداوند چهره کسانی را که در آن سال مقدر است بمیرند به ملکالموت نشان میدهد».
مردم خراسان ایام برات را روزهایی ویژه بهشمار میآورند که در آن روزها مردگان آزادند و اعمال ما را میبینند. زندگان نیز با روشن کردن چراغ انفاق و احسان تلاش میکنند تا برات آزادی مردگانشان را از آتش دوزخ با توسل به امام عصر(عج) به دست آورند.
یکی دیگر از مراسمها و باورهای شب برات میتوان به پخت انواع نانهای سنتی همچون روغن جوشی، کماچ، ساچ، چلبکی و حلوا اشاره کرد. این نانها در میان مردم و کودکان به طور رایگان قبل از غروب توزیع میشود.
در برخی از شهرهای خراسان ۱۳ شعبان را برات زندگان و ۱۴ شعبان را برات مردگان میدانند. در روز سیزدهم به شکرانه سلامتی خود و خانواده شیرینی و شکلات خیرات میکنند و در غروب آن روز هم حلوا و نانهای سنتی میپزند و روز ۱۴ شعبان نیز بر سر قبور نزدیکان رفته و خوراکی خیرات میکنند، فاتحهخوانی، براتخوانی، روضهخوانی و قرائت کلامالله مجید بر سر قبور رواج دارد و نثار روح از دست رفتگان میشود.
برخی از تاریخ پژوهان بر این باورند که رسم چراغ برات پیش از حضور اسلام در فلات ایران با شکلی مشابه وجود داشته است اما با آمدن اسلام به ایران زمین این رسم با آیینهای اسلامی گره خورده و بدل به یکی از مهمترین باورهای مردم شرق ایران در دوره اسلامی شده است.
از جمله دلایل اهمیت مراسم چراغ برات به لحاظ اعتقادی اینکه گفته شده است. در این ماه امامحسین(ع) متولد شده و پیامبر(ص) را بسیار شادمان کرد و دیگر اینکه در روز پانزدهم ماه شعبان پس از ۱۸ ماه، قبلهگاه مسلمانان از بیتالمقدس به کعبه تغییر جهت یافته است. همچنین میلاد تنها ذخیره عالم هستی حضرت ولی عصر حضرت صاحبالزمان(عج) در روز نیمه شعبان سهگانهای از رویدادهای معنوی را در تاریخ رقم زده که بر ارزشهای فرهنگی و معنوی آیین چراغ برات میافزاید و این از جمله خوشسلیقگیهای فرهنگی ما خراسانیهاست که در تولید محتوا برای تاریخ در بین دیگر فرهنگها زبانزدیم.
جدا از این نوع اعتقاد در نزد ما خراسانیها رسم و آیین دیگری نیز وجود دارد بهنام «روز علفه» که در پیوند ایام چراغ و برات معنا پیدا میکند. روز اول نوروز را به نام علفه که بهمعنای آذوقه است. نامگذاری کرده و مردم در این زمان برای مردگان خود خوردنی و آشامیدنیهایی متنوع میبرده و بر سر مزار آنها میگذاشتهاند.
ریشه و فلسفه این کار را هم میتوان در این دید که چون در هر شهر و روستایی، همیشه افراد فقیری بودند که توانایی فراهمکردن خوراکیهای عید خود را نداشتند، با این رسم، آنها میتوانستند از آذوقههای گذاشتهشده در قبرستانها استفاده کنند که خراسانیها امروز این سنت را در نیمهشعبان به نام چراغبرات دارند، اما در تهران و غرب کشور این سنت در جمعه آخر سال کماکان باقی است.
امروزه در خراسان برات را بهمعنی الهام قلبی نیز به کار میبرند که «براتشدن بهدل» یکی از آنهاست. این مفهوم برات را کاملا از معنای مادی آن جدا میکند. چیزی که به نظر بر دلالت به شب برات نزدیکتر است. بدون تردید و با توجه به منابع تاریخی که در آن بسیار از برات یاد شده است، برات در جغرافیای خراسان بزرگ پیشینهای طولانی دارد.
مشتی از این خروار نمونه «عالمآرای عباسی» است که در آن گفته شده است. شاهعباس صفوی شبهای متبرکی را در روضه منوره حضرت رضا(ع) به عبادت میگذرانده که یکی از آنها شب برات بوده است. با این همه چراغ براتی که در خراسان برپاست، کمتر برای مردم دیگر نقاط ایران شناخته شده است و اگر هم جایی شب برات را زنده نگه دارند، بسیار کمرنگ و ضعیف است و بهقدر خراسان نیست.
نثار تمامی اموات درگذشته
الفاتحه مع صلوات
سید حسن عادلی
اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَوَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
( هیئت ابوالفضلی پایین شهر کدکن و تکیه ابوالفضلی عادلیها تأسیس سال۱۲۸۰).
https://eitaa.com/heyatabolfazlipayinshahrkadkan
با سلام و تبریک ایام شعبانیه
🍁یک نفر در دل شب
🍁یک نفر در دل خاک
🌱یک نفر همدم خوشبختی هاست
🌱یک نفر همسفر سختی هاست
🍁چشم تا باز کنیم
🍁عمرمان میگذرد، ما همه رهگذریم
🌱آنچه باقیست فقط خوبی هاست...
🕌ساخت و تجهیز مساجد و اماکن مذهبی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
امام صادق (ع) در حدیثی میفرمایند: «هر کس مسجدی بسازد، خداوند برای او در بهشت خانهای میسازد».
این حدیث نشاندهنده ارزش والای این عمل نیکو است.
همانطوری که مستحضر هستید در سال گذشته خرید منزل مسکونی جنب
مسجد الزهرا ( س ) توسط خانواده محترم مرحوم مغفور کاظمی انجام پذیرفت .
ضمن تشکر از عزیزانی که تابحال نسبت
به توسعه حسینیه و مسجد الزهرا ( س )
(کدکنی ها ی مقیم مشهدمقدس)
همت گماشتند و مبالغی را واریز نموده اند
🔸به اطلاع همشهریان عزیزمی رساند:
عملیات توسعه مسجد الزهرا (س) آغاز
و نیازمند کمک های شما برادران و خواهران ایمانی می باشد لذا با مشارکت حداکثری و خرید سهمی برای خود یا امواتتان خانه ای را در بهشت مهیا و
توشه ای برای آخرت بفرستید.
➖(مبلغ هر سهم: دو میلیون تومان)
هرچقدر سهم بیشتری خریداری نمائید
اجر و ثواب بیشتری را نزد خداوند می برید
عزیزان مبالغ خود را به شما کارت یا شماره شبای مسجد کدکنی ها واریز و رسید آنرا به شماره تماس آقای حاج محمد صدیقی در ایتا ارسال نمایند.
۰۹۱۵۱۱۳۵۱۵۷
➖خداوند اموات شما برادر و نیک اندیش را قرین رحمتش فرماید.
➖شمارت کارت مسجد الزهرا ( س)
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۷۷ ۶۲۷۶
➖شماره حساب شبا مسجد الزهرا س lR270170000000117518808001
🔸پیام فوق را برای اقوام ، آشنایان و کسانی که می شناسید ارسال نمائید
هدایت شده از ترحیم و تسلیت شهر کدکن..تصاویر
بسم الله الرحمن الرحیم
*اللهمّ اغفِر للمومنین والمومنات والمسلمین والمسلمات*
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: برای مردگان خود هدیه بفرستید! پرسیدند: این هدیه چیست؟ فرمودند: صدقه و دعا. (مستدرک الوسائل، جلد 2، صفحه 484، حدیث 23).
به اطلاع همشهریان عزیز و کدکنیهای گرامی مقیم دیگر شهرها میرسانیم:
به مناسبت ایام پر برکت چراغ برات (سرخاکا ۱۱ تا ۱۴ شعبان) و با توجه به سنت نیکوی یادبود عزیزان از دست رفته، پیشنهاد میشود امسال به جای برگزاری مراسم به شیوههای معمول و صرف هزینههای اضافی، به تأمین نیازهای اولیه و ضروری افرادی که در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند، بپردازیم.
این اقدام نه تنها میتواند موجب بهرهمندی از ثواب اعمال خیر برای امواتمان شود، بلکه به نیازمندان واقعی نیز یاری خواهد رساند. امام صادق (علیهالسلام) فرمودهاند که ثواب اعمال خیری که برای مردگان انجام میدهید، برای خودتان نیز نوشته میشود.
امور فرهنگی مسجد جامع شهر با همکاری هیئت امنای صندوق جوانان شهر آمادگی دارند تا کمکهای نقدی شما را به نیت امواتتان دریافت کنند. این کمکها پس از شناسایی افراد نیازمند، جمعآوری شده و در شب نیمه شعبان به دست نیازمندان واقعی خواهد رسید.
جهت هماهنگی بیشتر، لطفاً با شمارههای زیر تماس یا پیام و یا در پیامرسانها ارتباط برقرار کنید:
• علی پور: ۰۹۱۵۶۹۳۲۴۰۲
• علیرضا بخشی: 09151059789
• سید مهدی نجار زاده: 09023583014
• سید محمود حسینیان: 09155314002
• محمد علی معتمدی: 09153312608
سید محمد تقی عادل 09153312582
علی دهقان 09155318041
اصغر قهرمان 09153312521
💳 شماره کارت صندوق جوانان برای واریز کمکها: 6037691980118897
💢 امور فرهنگی مسجد جامع شهر کدکن
از همکاری و محبت شما بینهایت سپاسگزاریم.