eitaa logo
تـسـ﷽ـنیـم تفسیرقطره‌ای‌نور،حجة الاسلام قرائتی‌ #فقط‌به عشق‌علی‌ع
1.7هزار دنبال‌کننده
7.6هزار عکس
3.1هزار ویدیو
113 فایل
کانال برهان درتلکرام https://t.me/joinchat/PyZlA2oWvG-fieBb آرشیو کانال تسنیم، شروع مجدد آیات قرآن درایتا @ARSIVTASNiM کانال دیگرما درایتا @Darmahzareghora نظرات 👇-کپی+صلوات نذرظهور https://eitaa.com/joinchat/97321157Gf8faec81aa
مشاهده در ایتا
دانلود
41.Fussilat.08-09.mp3
2.79M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین🍃 ‌‌ 🎧 📖 ۲۴ تفسیر آیه ۸_۹ سوره فصلت http://sokhanrani.iranseda.ir/detailsalbum/?g=210326 بااین اینک👆 همیشه به‌این آیه دسترسی دارید . 👈حجة الاسلام قرائتي 🌦 @Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ .
⃟🌿 ⃟🌺 🕊 تفسیر آیه ۸ و ۹ سوره فصلت 🕊 🍃 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ (۸)🍃 🍃قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَاداً ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ (۹)🍃 ترجمه 🔶 🍃 همانا كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام مى دهند برايشان پاداش دائمى (و بى منّت) است.🍃 🍃بگو: آيا شما به كسى كه زمين را در دو روز آفريده است كفر مى ورزيد و براى او همتايانى قرار مى دهيد؟ اوست پروردگار جهانيان.🍃 «ممنون» به معناى قطع شده يا مورد منّت است. در آيه ى پنجم خوانديم كه كفّار با پنج عبارت گوناگون، لجاجت خود را مطرح كردند و گفتند: دل هاى ما در پرده و گوش هايمان سنگين است و... در اين آيه، خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به اظهارات سنگدلانه ى آنها توجّه نكن و با سؤال و استدلال به كار خود ادامه بده. «قل ءَانكم لتكفرون» مراد از آفرينش كره زمين در دو روز، دو مرحله و دوره است، قبل از آفرينش زمين و آسمان و پيدايش شب و روز و ماه و سال، روز معنا نداشته كه بگوييم خداوند زمين را در دو روز آفريده است. قدرت خداوند همراه با حكمت او اعمال مى شود. با اين كه خداوند مى تواند با يك اراده آسمان ها و زمين و آن چه را كه ميان آنهاست خلق كند و بارها با جمله ى «كن فيكون» از اين قدرت سخن به ميان آورده است، ولى آفرينش آسمان ها و زمين را در چند مرحله و دوران قرار داده و اين نشان آن است كه اِعمال قدرت بايد همراه با مصلحت باشد و مصلحت آفرينش در چند مرحله بوده است. ⭕ سؤال: در هفت مورد، قرآن مى فرمايد: آفرينش در شش روز بوده است، چهار مورد درباره ى آفرينش زمين و آسمان و سه مورد درباره ى آفرينش زمين و آسمان و آنچه ميان آنهاست. البتّه از سه آيه ى دوم مى توان فهميد كه آيات اول نيز مربوط به آفرينش آسمان ها و زمين و آنچه ميان آنهاست مى باشد. در اين جا سؤالى مطرح است و آن اين كه در اين آيه مى فرمايد: زمين در دو روز آفريده شده و در آيه ى ۱۲ مى فرمايد: آسمان ها نيز در دو روز آفريده شدند. در آيه ى ۱۰ مى فرمايد: روزى شما در چهار روز تقدير شد كه جمعاً هشت روز مى شود و با آيات شش روزه منافات دارد. ✅ پاسخ: آفرينش غير از تقديرِ روزى است و لذا جمع كردن اين دو با يكديگر كه هشت روز مى شود، درست نيست بلكه اين آيات فقط به چهار روز از مجموع شش روزِ آفرينش اشاره كرده و دو روز ديگر مربوط به آفرينش ميان آسمان ها و زمين است و يا امور ديگر كه اين آيات از بيان آن ساكت است. 📌 پیام ها 🌿 در كنار تهديدِ كافران، ستايش از خوبان لازم است. «ويلٌ للمشركين... ان الّذين آمنوا...» 🌿 ايمان و عمل نيكو از هم جدا نيست. «آمنوا و عملوا الصالحات» 🌿 ايمان قبل از عمل است. («آمنوا» قبل از «عملوا» آمده است). 🌿 كسانى كه در دنيا عملِ بى منّت انجام مى دهند، در بهشت پاداش بى منّت دريافت مى نمايند. «لهم اجر غير ممنون» 🌿 خداى بزرگ براى آن همه نعمت هاى ابدى در بهشت منت نمى گذارد. (چه زشت است كه ما به خاطر يك احسان كوچك و موقت منت بگذاريم).«اجر غير ممنون» 🌿 بهترين راه دعوت كفّار، بيان لطف خداوند است. «لتكفرون بالّذى خلق...» 🌿 آفرينش كره زمين به تدريج و طىّ دو دوران اتفاق افتاده است. «خلق الارض فى يومين» 🌿 چگونه براى خداوند شريك قائل مى شويد، در حالى كه او در آفرينش زمين شريك نداشته است. «خلق الارض فى يومين و تجعلون له انداداً» 🌿 آفريدگار، همان پروردگار يكتاست. «خَلق... ربّ العالمين» eitaa.com/Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج ✨
※ دعای ۴۴ صحیفه سجادیه جامعه ※ هنگام دیدن چیزهایی که دوست نمی‌داشت هم متن و هم صوت دعا در لینک زیر: blog.montazer.ir/?p=2197 blog.montazer.ir 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
Doa 44 sahife.mp3
16.06M
🎧قرائت استدیویی دعای ۴۴ ※ هنگام دیدن چیزهایی که دوست نمی‌داشت • با صدای محمود معماری هم متن دعا و هم صوت دعا در لینک زیر: blog.montazer.ir/?p=2197 🎼 تولید شده در «استودیو موسیقی انسان تمام» 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
: مرحله‌ی قبل از گفتگو، «مرحله‌ی آتش نشانی» است! : خودمراقبتی در فتنه‌های آخرالزمانی! ✍️ صفحه موبایلم را باز کردم، دیدم اندازه شش ماه حرف توی قلبش بود که انگار یکهو ریخته باشد بیرون! هر چه می‌رفتم جلوتر بیشتر مطمئن می شدم آنچه که او را آشفته کرده و به این بدبینی نسبت به همسنگر و همکارش انداخته، در روز اول فقط یک سوءتفاهم بود، اما چون نیامد و حرف نزد و حلّش نکرد، شیطان فرصت جولان یافت و هِی از قدرت واهمه استفاده کرد و در این سوءتفاهم فوت کرد و فوت کرد و فوت کرد تا بالاخره به جانش آتش انداخت. • اما آنقدر متانت دارد که آمد و این حرفها را برایم نوشت تا نکند میان او و همکارش برخورد نابجایی رخ دهد و خواست تا من نظرم را بگویم. • برایش نوشتم : حتماً در این رابطه باهم «گفتگو» خواهیم کرد. اما «گفتگو» در زمانی که آتش دارد شعله می‌گیرد نمی‌تواند موثر بیفتد. چون این آتش، تمام حواس ما را به خود جلب کرده و هم برای من امکان توضیح را سخت و هم برای شما امکان پذیرش را ناممکن می‌کند. مرحله‌ی قبل از گفتگو، «مرحله‌ی آتش نشانی» است. اول باید با کمک هم، این آتش را فرو بنشانیم تا بتوانیم باهم «گفتگو» کنیم در فضای سالم و غیر گل‌آلود! •گفت : چکار کنیم یعنی ؟ گفتم برو صحیفه‌ی جامعه‌ات را بغل کن و بیاور ! و بعد بنشین روی این دعاها تا فردا مداومت کن : (حرز 22 / حرز 23 / دعای 48 / دعای 50 / دعای 154 / دعای 155 و ...) قطعاً با شروع این جریان کم‌کم آرام خواهی شد و التهابات درونت کمتر می‌شود، می‌توانی از یک حرم نیز برای افزایش اثربخشی آن استفاده کنی، اما آنقدر مداومت کن و ادامه بده که به سطحی از تعادل نسبی برای گفتگو برسی. گفت : چشم! ولی از پیامهای بعدی‌اش مشخص بود، که هنوز این آتش ادامه دارد. و من تمام سعیم را کردم که با دو دست دعا و استمرار در تلاوت حرزهای صحیفه به نیّت او، در فرو نشاندن این آتش کمکش کنم. • فردا جلسه ای داشتیم، که او هم مجازی حضور داشت. ریشه‌ی بخشی از سوءتفاهم ها را در قالب موارد مربوط به جلسه باز کردم. می‌دانستم دارد گوش می‌کند و حالا از نظر روحی برای شنیدن آماده است. • بین مان حرفی نشد دیگر .... تا اینکه چند روز بعد قدرتمند و آرام و شاد دیدمش! گفت : من آموختم «آتش‌نشانی در قدم اول» اگر درست صورت بگیرد؛ نیاز به «گفتگو» را نیز در قدم دوم، گاهی از بین می‌برد. زیرا وقتی التهابات حملات شیطان، از میان برداشته شد؛ تو قادری مرز میان واقعیت و توهم را تشخیص بدهی! گاهی می‌فهمی همه‌ی آنچه در آن دست و پا میزدی فقط واهمه‌ای ساخته‌ی دست شیطان بود و واقعیت چیز دیگریست! گاهی هم گفتگو لازم است که البته آن جلسه مجازی و توضیحات شما بسیار کمکم کرد. • گفتم : «باعث افتخار و امنیتید برای من» ! و خوشحالم از اینکه باهم زیر یک خیمه، در حالِ دویدنیم برای نشاندن آتشی که 14 قرن است جهان دارد در آن می‌سوزد و جزغاله می‌شود ... «آتش جهل به خود»! صفحه مخصوص صحیفه جامعه سجادیه در وب‌سایت منتظر: blog.montazer.ir/sahife/ 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
1403.04.24-Panahian-ImamSadeghUni-EnhetateMotehajerane...-09-32k.mp3
17.62M
🔉 متحجّرانه؛ انعطاف‌پذیری متفکّرانه 📅 جلسۀ نهم | ‌۱۴۰۳/۰۴/۲۴ 🕌 دانشگاه امام صادق(ع) 🔰 هیئت میثاق با شهدا 👈 برخی از عناوین مهم این جلسه: ➖چرا انقلاب اسلامی به تحجر متهم شده است؟ ➖متحجرین دنیازده، درست فکر نمی‌کنند ➖مردم‌سالاری در ذات ولایت وجود دارد ➖متأسفانه ادبیات تحجر مشتری دارد 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
1403.04.25-Panahian-ImamSadeghUni-EnhetateMotehajerane...-10-32k.mp3
15.72M
🔉 متحجّرانه؛ انعطاف‌پذیری متفکّرانه 📅 جلسۀ دهم | ‌۱۴۰۳/۰۴/۲۵ 🕌 دانشگاه امام صادق(ع) 🔰 هیئت میثاق با شهدا 👈 برخی از عناوین مهم این جلسه: ➖دوقطبی‌سازی ذهنی ➖دوقطبی سازی در قلب انسان ➖دوقطبی‌سازی اجتماعی ➖خوارج؛ نماد برجسته متحجرین در طول تاریخ ➖روایتی در مورد صفر یا صد دیدن در میان خوارج ➖نقدی بر عملکرد مذهبی‌ها در صفر یا صد دیدن 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
1403.04.26-Panahian-ImamSadeghUni-EnhetateMotehajerane...-11-32k.mp3
15.47M
🔉 متحجّرانه؛ انعطاف‌پذیری متفکّرانه 📅 جلسۀ یازدهم(پایان) | ‌۱۴۰۳/۰۴/۲۶ 🕌 دانشگاه امام صادق(ع) 🔰 هیئت میثاق با شهدا 👈 برخی از عناوین مهم این جلسه: ➖چرا بحث تحجر در این زمان مطرح شد؟ ➖کاهش مشارکت؛ مهمترین دلیل انتخاباتی بحث از تحجر ➖تحجر به دین، فرهنگ و سیاست ضربه زده است ➖باید درست در مورد دین حرف بزنیم ➖عناصر تحجر و ویژگی‌های متحجرین ➖در مقابله با دو طیف متحجر جامعه چه باید کرد؟ 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📡 دو پوستر بالا سرفصل‌های سخنرانی استاد شجاعی در جلسات امروز پنجشنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ می‌باشد.👆 ✘ فایل صوتی و تصویری این دو جلسه را نیز می‌توانید در دو آدرس زیر در «آرشیو پخش زنده» وب سایت مدیا منتظر مشاهده نمایید: ※ جلسه ۱۵ معارف فاطمی media.montazer.ir/معارف-فاطمی،-مرجع-تخصصی-سعادت-انسان-جل-2/ ※ جلسه ۱۷۵ شرح زیارت جامعه کبیره media.montazer.ir/شرح-زیارت-جامعه-کبیره-جلسه-175/ 🎞 منتظر: رسانه رسمی استاد محمد شجاعی montazer.ir 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
نقشه_راه_جلسه_معارف_فاطمی،_پنجشنبه_4_مرداد_1403.pdf
209.3K
※ فایل pdf نقشه راه سخنرانی در جلسه ۱۵ معارف فاطمی ※ تاریخ ۴ مردادماه ۱۴۰۳ ※ دسترسی به فایل صوتی و تصویری : media.montazer.ir/معارف-فاطمی،-مرجع-تخصصی-سعادت-انسان-جل-2/ montazer.ir 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
۵ 🔸پ- پرچم حضرت مهدی : 💢در روایات آمده، پرچم حضرت مهدی، همان پرچم رسول الله است. امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «همراه او پرچم پیامبر است… جبرئیل پرچم را (برای مهدی) خواهد آورد.»*۱ 💢 امام صادق علیه‌السلام به ابوبصیر درباره پرچم حضرت مهدی فرمودند: «بخدا سوگند، آن پرچم نه از پنبه است و نه از کتان و نه از ابریشم و نه از حریر… از ورق بهشتی است. رسول خدا روز بدر، آنرا برافراشت و بعد در هم پیچید و به علی داد و نزد علی بود تا روز بصره رسید و علی آنرا برافراشت و خدا او را پیروز گردانید… اکنون پرچم نزد ماست. هیچ کس آن را نخواهد گشود تا آنگاه که قائم قیام کند و آن را افراشته کند.»*۲ 🔸ت- توقیع : 💢 به دست نوشته های امام زمان در زمان غیبت صغرا میگویند. از زمانهای دور، بینِ حاکمان و فرمانروایان، توقیع نویسی مرسوم بوده. در منابع فقهی و تاریخی نیز سخن از توقیع دیده میشود. این توقیعات توسط امام صادر میگردید و بوسیله نائبان خاص، در دوران غیبت صغری، به افراد میرسید. 📚۱و۲ : الغیبه نعمانی ص۳۰۷ و ۳۰۹ 🍃 @Tasniim الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🍂ای کاش که خواب وصل تعبیر شود آوازه حُسن تو جهان گیر شود... 🍂بر بام رسیده آفتاب عمرم ترسم به خدا نیائی و دیر شود... تعجیل در فرج مولایمان صلوات 🌙 . .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
41.Fussilat.10.mp3
2.35M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین🍃 ‌‌ 🎧 📖 ۲۴ تفسیر آیه ۱۰_۱۱ سوره فصلت http://sokhanrani.iranseda.ir/detailsalbum/?g=210327 بااین اینک👆 همیشه به‌این آیه دسترسی دارید . 👈حجة الاسلام قرائتي 🌦 @Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ .
41.Fussilat.11-12.mp3
2.83M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین🍃 ‌‌ 🎧 📖 ۲۴ تفسیر آیه ۱۲ سوره فصلت http://sokhanrani.iranseda.ir/detailsalbum/?g=210328 بااین اینک👆 همیشه به‌این آیه دسترسی دارید . 👈حجة الاسلام قرائتي 🌦 @Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ .
⃟🌿 ⃟🌺 🕊 تفسیر آیه ۱۰ و ۱۱ سوره فصلت 🕊 🍃 وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ (10)🍃 🍃ثُمَّ اسْتَوَي إِلَي السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ (11)🍃 ترجمه 🔶 🍃 و در زمين كوه هايى را بر فرازش قرار داد و در آن خير فراوان نهاد، و در چهار روز رزق و روزى اهلِ زمين را مقدّر كرد كه براى تمام نيازمندان كافى است.🍃 🍃سپس به (آسمان) در حالى كه دود بود توجّه كرد، پس به آن و زمين فرمود: با رغبت يا كراهت بياييد (و شكل بگيريد) گفتند: فرمانبردار آمديم(و شكل گرفتيم).🍃 «رواسى» جمع «راسية» به معناى كوههاى استوار است. «سواء» به معناى برابر است و «سواء للسائلين» به معناى آن است كه قوت ها برابر نيازهاست. «طَوع» به معناى رغبت و «كَره» به معناى بى رغبتى است. عبارتِ «استوى » هرگاه در كنار حرف «على » قرار گيرد، به معناى سلطه و حكومت است، مانند آيه ى «الرّحمن على العرش استوى » ولى هرگاه در كنار حرف «الى» قرار گيرد، به معناى توجّه و قصد است مانند همين آيه. آفرينش، مراحل تكاملى دارد: ✅ اول) خلق شدن. «خلق الارض» ✅ دوم) استقرار و تثبيت. «جعل فيها رواسى» ✅ سوم) تزريق منافع در زمين. «بارك فيها» ✅ چهارم) تأمين نيازهاى همگان. «سواء للسائلين» زمين و كوه ها مايه ى بركت هستند. برخى از فوايد و بركات زمين عبارت است از: تأمين مواد غذايى، پيدايش گياهان، تصفيه ى آب، دفن مردارها و زباله ها، يك دانه گرفتن و چند خوشه دادن، زباله را گرفتن و آب زلال دادن و در كوهها نيز بركاتى است از قبيل انواع معادن، حفظ برف ها، تأمين سنگ هاى ساختمانى، حفظ لرزش هاى زمين و كنترل طوفان ها و بادها، علامت و راهنمايى براى مسافران و... . بعضى «اربعة ايّام» را اشاره به چهار فصل گرفته و گفته اند تغيير فصل ها در تأمين روزى موجودات زمين مؤثّرند. ⭕ سؤال: اگر روزى براى همه هست، اين همه گرسنه چرا؟ ✅ پاسخ: در سوره ى ابراهيم آيات ۳۲ تا ۳۴ خداوند مى فرمايد: ما باران فرستاديم و ميوه ها رويانديم تا رزق شما باشد. كشتى ها، نهرها، خورشيد و ماه و شب و روز را مسخر شما كرديم و هر چه خواستيد داديم و اگر نعمت هاى الهى را بشماريد نمى توانيد حسابش را بكنيد، لكن مديريّت هاى ناقص و توزيع هاى ناعادلانه و اسراف و تبذيرها و كارهاى ظالمانه، اين بدبختى ها را براى شما آورده است و در پايان مى فرمايد: «ان الانسان لظلوم كفّار» 📌 پیام ها 🌿 پيدايش كوهها امرى تصادفى نيست، بلكه با برنامه بوده است. «جعل فيها رواسى» 🌿 تقدير رزق و قرار دادن بركت در زمين از شئون ربوبيّت است. «ربّ العالمين - بارك فيها - قدّر فيها» 🌿 خداوند براى همه ى موجوداتى كه در زمين زندگى مى كنند بر اساس حكمت و به مقدار لازم، روزى قرار داده است. «قدّر فيها اقواتها» 🌿 تقدير روزى ها قبل از آفرينش ما بوده است. «قدّر فيها اقواتها فى اربعة ايّام» ما نبوديم و تقاضامان نبود لطف تو ناگفته ى ما مى شنود 🌿 همه ى موجودات زمينى براى تأمين نيازهاى خود حقّ برابر و يكسان دارند. «سواء للسائلين» 🌿 براى رسيدن به روزى، بايد تلاش كرد. (كلمه «للسائلين» نشانه ى درخواست است و درخواست واقعى همراه تلاش و تكاپو است). 🌿 آسمان ها در آغاز به صورت دود و گاز بوده است. «و هى دخان» 🌿 در چند آيه ى قبل خوانديم كه كفّار به رسول خدا صلى الله عليه وآله مى گفتند: دل هاى ما در پرده هايى از حجاب و گوش هاى ما سنگين است ولى اين آيه مى فرمايد: آسمان ها و زمين فرمان خدا را مى شنوند و خاضعانه اطاعت مى كنند. «اتينا طائعين» 🌿 هستى شعور دارد و مخاطب قرار مى گيرد. «اتينا طائعين» eitaa.com/Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج ✨
⃟🌿 ⃟🌺 🕊 تفسیر آیه ۱۲ سوره فصلت 🕊 🍃 فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ فِي يَوْمَيْنِ وَأَوْحَي فِي كُلِّ سَمَاء أَمْرَهَا وَزَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَحِفْظاً ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ🍃 ترجمه 🔶 🍃 پس آن را (كه به صورت دود بود،) در دو روز در قالب هفت آسمان درآورد و در هر آسمانى امرش را وحى كرد؛ ما آسمان دنيا را به ستارگان زينت داديم و آن را وسيله ى حفظ (آسمان ها) قرار داديم؛ اين است تقدير خداى توانا و دانا.🍃 گرچه خداوند مى توانست با يك اراده همه چيز را خلق كند، لكن حكمت او اقتضا مى كرد كه آسمان ها را در دو مرحله و دوران خلق نمايد. در اين آيه، سخن از ستارگان با چند عنوان مطرح شده است: زينت آسمان. «زينه» حفاظت از آسمان. «حفاظاً» چراغ آسمان. «مصابيح» در سوره ى صافّات مى خوانيم: «انّا زيّنا السماء الدنيا بزينة الكواكب و حفظاً من كل شيطان مارد لايسمعون الى الملاء الأعلى و يقذفون من كل جانب دحورا و لهم عذاب واصب» ما آسمان نزديك (پايين) را با ستارگان آراستيم تا آن را از هر شيطان خبيثى حفظ كنيم، آنها نمى توانند به (سخنان) فرشتگان عالم بالا گوش دهند. زيرا كه از هر سو هدف قرار مى گيرند و به عقب رانده مى شوند و براى آنها عذاب هميشگى است. رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود: اهل بيت من براى ساكنان زمين وسيله ى امان هستند همان گونه كه ستارگان براى آسمان ها مايه ى امانند. 📌 پیام ها 🌿 خداوند آسمان را هفت طبقه قرار داده است. «فقضاهنّ سبع سموات» 🌿 در نزد قدرت خداوند، آفرينش زمين با آفرينش آسمان هاى هفت گانه تفاوتى نمى كند. هر دو را در دو مرحله آفريده است. «فقضاهنّ... فى يومين» 🌿 با اين كه در هر آسمانى امر و ويژگى خاصّى وجود دارد، امّا همه به يك سرچشمه وصل است. «اوحى...» 🌿 برنامه هاى هر آسمانى از آسمان ديگر جدا است. («امرها» يعنى امورى كه مربوط به همان آسمان است) 🌿 هر چه ستاره ديده ايم و آن چه كه بعداً كشف مى شود، زينت هاى آسمانِ پايينى است و ما از آسمان هاى ديگر خبرى نداريم. «زيّنا السماء الدنيا بمصابيح» 🌿 ستارگان، عامل حفاظت آسمان ها هستند. «حفظاً» 🌿 مقدّرات الهى در دسترس هيچ كس قرار نمى گيرد.«تقدير العزيز» 🌿 هستى، تبلور علم و قدرت الهى است. «ذلك تقدير العزيز العليم» 🌿 مقدّرات الهى حكيمانه و عادلانه است. «ذلك تقدير العزيز العليم» eitaa.com/Tasniim ─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─ الّلهُـمَّـ؏جـِّل‌لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج ✨