هر گرید کبد چرب ۱۰ سال از طول عمر انسان میکاهد و بیماریهای قلبی را جلو میاندازد! در این مطلب به برخی از مهمترین پرهیزات غذایی برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب و راهکارهای درمانی طب سنتی برای درمان آن اشاره شده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ استرس، تغذیه ناسالم، فستفودها، استفاده از چربیهای اشباعشده، کمتحرکی و مصرف نابجای داروهای شیمیایی از جمله دلایل بروز "کبد چرب" است.
طبق تحقیقات بهعملآمده، بزرگترین خطر ابتلا به کبد چرب، عوارض قلبی و عروقی است که هر گرید کبد چرب، 10 سال از طول عمر انسان میکاهد و بیماریهای قلبی را جلو میاندازد؛ انسدادها، بیاشتهایی، لاغری، بزرگ شدن شکم، بههم ریختن اندکسهای خون، ریزش مو و آب آوردن شکم از علائم گرید4 کبد چرب است که باید در این مرحله پیوند کبد انجام شود.
استفاده بقاعده و کم از روغنهای زیتون و حیوانی، پرهیز از غذاهای کارخانهای با مواد نگهدارنده، خودداری از مصرف آب یخ و سرد بهویژه در حالت ناشتا، بین غذا و هنگام ورزش و نیز خوردن غذا با آرامش و خوب جویدن، ابتلا به کبد چرب را کاهش میدهند همچنین استفاده از چاشنی ربهای انار، سیب، به، آلو و ازگیل کنار غذاها توصیه میشود و کسانی که نمیتوانند بین غذا یا ورزش آب ننوشد، بهتر است از آب گرم یا ترکیب آب گرم و گلاب بهصورت جرعه جرعه استفاده کنند.
همچنین برای تقویت و بهبود عملکرد کبد، گیاه "ماریتیغال" یا خارمریم در بازسازی و جوانسازی کبد، دمنوش ریشه باباآدم مقوی فوقالعاده کبد و قلب و مغز، گیاه اکیناسه که شربت و قرص آن هم در بازار موجود است برای تقویت سیستم ایمنی بدن، زنجبیل با استفاده از مصلحات آن در گرممزاجان و نیز مصرف ناشتای ترکیب دارچین و عسل، زردچوبه و عسل، عسل و لیمو که مناسب همه طبعها است برای پاکسازی و دفع عفونتها و بازکننده مجاری کبد از گیاهان مفید بهشمار میروند.
سیر با طبع گرم و خشک بالا برای گرممزاجان و کبد گرم خوب نیست اما سیرترشی قهوهای و شیرین معجون و اکسیری با خاصیت درمانی بهویژه پاکسازی جدار کبد و قلب و عروق است که برای همه طبعها توصیه میشود البته سیرسیاه که اخیراً به بازار آمده است، خواص سیر ترشی را ندارد؛ چای سبز هم برای مزاج سرد و تر با بلغم و رطوبت بالا مفید است و مصرف آن همانند قهوه، بیشتر از هفتهای 2 تا 3 بار موجب خشکی کبد میشود؛ چای سفید هم بهعلت مرغوبیت و خاصیت خونسازی و تقویت معده از چای سبز برتر است که در چین و کشورهای پیشرفته بیشتر مورد توجه است.
میوههای پاییزی برای تقویت کبد و سیستم ایمنی بدن مفید است؛ در پاییز، بیماریها بهدلیل غلیظتر شدن خون و تجمع سودا بیشتر میشود و چغندر از میوههایی هست که فلز سنگین و رسوبات بدن را جذب و دفع میکند؛ کدو حلوایی، شلغم، لبو و انار و مصرف بقاعده آجیلها از جمله مغز گردو، بادام، پسته و فندق تأمینکننده امگا 3 و 6 و 9 بدن و تقویتکننده کبد و درمان کبد چرب هستند.
مصرف انواع سبزیجات بهویژه کاهو، هویج، کلم، توت قرمز و شاهتوت، سیب ناشتا، کنگر فرنگی یا آرتیشو، سبزی جعفری، عناب دمکرده یا خشک یا رب عناب، سرکهشیره، انواع سکنجبین، ترکیبی از آب شلغم و هویج و چغندر و کرفس ناشتا در 21 روز کاهنده سریع چربی خون و کلسترول هم هست، دمنوش ناشتای گیاه کاسنی و شاهتره در 21 روز، خارخاسک و خارشتر، درمنه، ماءالجبن و ماءالشعیر طبیعی، زعفران، انجیر، فندق، توت سفید، گلاب، مویز و زیتون همه از مقویات کبد و درمان کبد چرب است همچنین مصرف کم شیرینی طبیعی بعد از غذا شامل شیره و عسل و مرباهای بالنگ، به و سیب کمک به هضم بهتر و عملکرد کبد میکند.
همچنین مصرف عسل یا شیره انگور رقیقشده یا سیب مفید است و برای پیشگیری از کبد چرب باید مراقب غذایمان باشیم که هر اقلیم و آبوهوایی، غذای خاص خود را دارد و ژنتیک و مسایل موجود در کشور هم در سلامتی افراد مؤثر است مثلاً در اروپا و آمریکا راحتتر قهوه و شکلات مصرف میشود اما در ایران که اکثراً صفراوی و گرم و خشک هستند و ذاتاً کبدهای مردم ضعیف است با افراط در مصرف قهوه و شکلات حتی شکلات تلخ دچار اختلال و چربی کبد میشوند.
با وجود توانمندیهای گسترده طب سنتی در درمان بیماریهای مختلف از جمله کرونا و با وجود تأکید اسناد بالادستی کشور بر "لزوم بهکارگیری طب سنتی در سیستم بیمارستانی کشور" همچنان شاهد سنگاندازی و تمسخر طب سنتی از سوی برخی مسئولان و رسانهها هستیم!
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم به نقل از تحریریه؛ بیش از یک سال از شیوع کرونا در کشورمان میگذرد اما هنوز در بخش رسمی نظام سلامت کشورمان از ظرفیتهای گسترده طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان همهگیری کرونا، هیچ استفادهای نشده است.
با توجه به اقبال گسترده توده مردم به روشهای ساده و مؤثر درمانی طب سنتی، طی سالهای اخیر، مراجعات خودجوش مردمی به اساتید طب سنتی (خارج از نظام رسمی درمانی و بیمارستانی کشورمان) برای درمان کرونا بسیار زیاد بوده است و جالب اینکه تقریباً تمام بیمارانی که روشهای درمانی طب سنتی را برای درمان خود انتخاب کردهاند، ظرف مدت کوتاهی درمان شدهاند و آمار مرگومیر میان این دسته از بیماران نزدیک به صفر بوده است،
این در حالی است که در کشور چین (که امروز موفق به مهار کرونا شده است و کمترین میزان مرگومیر ناشی از کرونا را دارد) بهگفته مقامات این کشور در مقابله با کرونا، 92 درصد از طب سنتی و بومی چینی خود بهره گرفتهاند! و این حقیقتی است که برخی از مقامات وزارت بهداشت ایران نیز به آن اذعان داشتهاند اما سؤال اینجاست که چرا در کشورمان، طب سنتی نهتنها در نظام سلامت و سیستم بیمارستانی، جایگاهی ندارد بلکه در بسیاری از موارد مورد حمله، تحقیر و سرکوب از سوی برخی مسئولان نظام سلامت کشورمان نیز قرار میگیرد!!
در چین با حدود 1.5 میلیارد جمعیت، طب سنتی چینی از اهمیت و جایگاهی ویژه برخوردار است و مقامات چینی در دولت، برای طب سنتی چینی بیش از طب نوین ارزش قائل هستند؛ همین امر است که باعث شده است اقبال عمومی مردم چین به طب سنتی افزایش پیدا کند و حالا نیز نتیجه آن صعود اقتصادی این کشور در یک سال درگیری جهان با کرونا مشخص شده است و چین توانسته است با کمک طب سنتی خود، میزان مرگومیر کرونا را به "صفر" برساند!
اما در کشورمان با وجود توانمندیهای گسترده طب سنتی در درمان بیماریهای مختلف از جمله کرونا و با وجود تأکید اسناد بالادستی نظام سلامت بر "لزوم بهکارگیری طب سنتی در سیستم بیمارستانی کشور" همچنان شاهد سنگاندازی و مخالفت برخی مسئولان و بخشهای دولتی و حتی حاکمیتی با طب سنتی بهخلاف تأکیدات صدباره مقام معظم رهبری هستیم!
نمونه اخیر چنین اقداماتی، تمسخر سازمانیافته "طب سنتی" در برنامه خندوانه رسانه ملی بوده است!
مهمان برنامه جمعهشب خندوانه (22 اسفند) خانم "مینو محرز" بود! در این مطلب کاری با سابقه و ارتباطات این فرد نداریم اما نکته قابل تأمل اینکه وی برای تخریبِ تجویز و درمانهای طب سنتی، در برنامه خندوانه رسانه ملی، دست به دامان یک خاطره عجیب شد و فرمودند: "بیماری داشتم که برای درمان کرونا وایتکس رقیق + آبلیمو + دود عنبرنساء را مصرف کرده بود و دچار آسیبهای مری و... شده بود!"
درخواست و سؤال اول این است که لطفاً نام و نشانی این بیمار را ترجیحاً در جلسه خصوصی معرفی کنید تا شبهه افسانهسراییهای شما پایان یابد و به یقین برسیم!
مسئله دوم این است که بعد از افاضات پرافاده و تهی از استدلال خانم محرز، شخصیت "جنابخان" در مذمت و تمسخر مصرف عنبر نسارا و سبک درمانی طب سنتی، دقایقی از رسانه ملی را صرف میکند!
در پایان نیز کمدین استندآپ، ابتدای خزعبلاتش را با تمسخر مصرف عنبرنسا را آغاز میکند!
حالا یک سؤالی جدی: مگر میشود موضوع همه این اجراها بهصورت اتفاقی یکسان باشد؟! یا اینکه باید بگوییم از قبل بهصورت کاملاً برنامهریزیشده، موضوع این قسمت از خندوانه، تمسخر طب سنتی تعیین شده است! همان طب سنتی که در اصل موفقترین بازده و عملکرد را در طول یک سال گذشته در درمان بیماران کرونایی داشته است.
چنین اقدامات و برنامههایی در حالی است که پس از شیوع کرونا در کشورمان افرادی که آشنایی مختصری با حوزه طب سنتی داشتهاند با مراجعه به اساتید مربوطه طب سنتی در خارج از نظام سلامت رسمی کشور، نتایجی بسیار شگرف در درمان بیماران کرونایی با مرگومیر نزدیک به صفر، عایدشان شده است!
از زمان شیوع گسترده کرونا در کشورمان، چرایی عدم بهکارگیری مؤثر متخصصین طب ایرانی و روشهای درمانی آن در سطح بیمارستانهای کشور با وجود مرگومیر بالای بیماران مبتلا به کووید19، سؤال اصلی کارشناسان و توده مردم از مسئولان ارشد نظام سلامت کشورمان بوده است.
تجربه بسیار موفق چین در درمان بیماران کرونایی و کاهش چشمگیر مرگومیر کووید19 در آن کشور با استفاده از طب سنتی چین، خود گواه بزرگی بر این حقیقت تلخ است که "پشتپا زدن مسئولان ارشد نظام سلامت کشورمان به طب سنتی ایرانی و عدم استفاده از توانمندیهای آزمودهشده طب سنتی در درمان بیماران کرونایی تا به امروز جان هزاران نفر از مردم کشورمان را بهتاراج برده و توده مردم، با از دست دادن جان عزیزان خود، بهای این لجاجت و مخالفت مسئولان امر با طب سنتی را پس دادهاند!"
چند راهکار ساده تغذیهای برای کمک به درمان "کرونا"
یکسری از راهکارهای ساده تغذیهای میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و در صورت ابتلا به کرونا، به روند درمان کمک کند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "نمک طبیعی طعام" دارای خواص ضدمیکروبی است و شستوشوی حلق و بینی با آب نمک رقیق و ولرم، هم در پیشگیری و هم درمان کرونا بسیار مؤثر است.
برای انجام این کار، یک قاشق چایخوری نمک طبیعی را در یک لیوان آب گرم حل کنید و حداقل دو بار در روز غرغره و استنشاق کنید.
غرغره کردن یا خوردن "گل ختمی" نیز بسیار خوب و مفید است چرا که گل ختمی خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و در درمان بیماریهای ویروسی بسیار کمککننده است؛ یک قاشق غذاخوری گل ختمی را در یک لیوان آب جوش بهمدت 10 دقیقه دم کنید و هر 8 ساعت غرغره کنید.
مصرف انواع "سوپ سبزیجات" که در آن از روغن زیتون و آلو استفاده شده باشد هم بسیار توصیه میشود؛ میتوانید در این سوپ از هویج و جوانههای غلات نیز استفاده کنید و یک لیوان "عرق یونجه" نیز به آن اضافه کنید که خواص آن را دوچندان میکند.
خوردن روزانه حداقل یک واحد از میوههایی مثل "سیب، انار شیرین یا ملس، بِه" و همینطور "لیمو شیرین" باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
پیاز و سیر پخته هم که خواص میکروبکشی دارند و مصرف آنها بههمراه غذا میتواند برای بیمار کرونایی بسیار مفید و مؤثر باشد.
"حریره بادام" یکی دیگر از خوراکیهایی است که در طب سنتی برای بهبود کرونا توصیه شده است؛ یک قاشق غذاخوری پودر بادام را با نصف استکان آب گرم و کمی عسل مخلوط کنید و روزانه میل کنید همچنین در وعده صبحانه از کره محلی با عسل یا مربای سیب خانگی استفاده کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمان نفخ وقارقورشکم-استادحسین خیراندیش
هدایت شده از مزاج شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 علت کمی اشتها
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚:حکیم خیراندیش
http://eitaa.com/joinchat/3183083523Ccf97548f13
هدایت شده از مزاج شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸خاطره استاد با رهبری🌸🌸
از حجامت غافل نشوید
غذای ما دوای ما
دعای ما شفای ما
http://eitaa.com/joinchat/3183083523Ccf97548f13
هدایت شده از مزاج شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥درمان کاهش بینایی با طب سنتی
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚:حکیم خیراندیش
http://eitaa.com/joinchat/3183083523Ccf97548f13
هدایت شده از مزاج شناسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅خواص سیب
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚:حکیم خیراندیش
http://eitaa.com/joinchat/3183083523Ccf97548f13
"چرا من آب یا سالاد هم میخورم چاق میشوم؟!" این سؤالی که بسیاری از افراد با اضافه وزن با آن مواجه هستند اما پاسخ آن از نگاه طب سنتی چیست؟ در این مطلب میخوانیم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "چرا من آب یا سالاد هم میخورم چاق میشوم؟!" این سؤالی که بسیاری از افراد با اضافه وزن با آن مواجه هستند اما پاسخ آن چیست؛ بخوانیم:
از منظر طب ایرانی، منشاء اصلی انواع چاقی (چاقی عضلانی و چاقی ناشی از توده چربی) افزایش رطوبت یا همان تری در بدن است؛ از طرفی برخی افراد سوءمزاج سرد و تر دارند و ناآگاهانه اقدام به مصرف موادی با طبع سرد و تر میکنند که این موضوع را تشدید میکند.
یکی از این موارد اشتباه، مصرف سالاد به جای وعده غذایی یا همراه غذا در افراد چاق است تا وعده غذایی را کمتر مصرف کنند و در نتیجه لاغر بشوند! اما غافل از این که با چنین روشی، لاغر نمیشوند؛ چرا؟
اگر سالاد شما شامل خیار، گوجه، کاهو یا سالاد شیرازی با چاشنی ترش مانند آبلیمو هم باشد، نه تنها لاغر نمیشوید بلکه دچار استپ وزنی یا حتی تشدید سوء مزاج سرد و تر و کاهش سوختوساز در بدن میشوید همچنین مصرف زیاد سالاد برای کاهش اشتها و کاهش وزن، نه تنها به این هدف منجر نمیشود بلکه باعث ضعف هضم و بروز مشکلات گوارشی نظیر نفخ و ترش کردن هم میشود.
مصرف زیاد سالاد، با پر کردن حجمی از معده تا حدی اشتهای فرد را کاهش میدهد اما چون اکثر ترکیبات سالادها ترکیبات سردی نظیر گوجه فرنگی، خیار سبز و کاهو هستند پس از مدت کوتاهی باعث ضعف هضم و ضعف بدن میشود و با ایجاد اشتهای کاذب، دوباره در فرد رغبت بیشتری ایجاد کرده و باعث چاقی میشود.
چرا حذف وعده شام یا جایگزینی آن با سالاد توصیه نمیشود؟
از اشتباهات بزرگ افراد برای رژیمهای لاغری، نخوردن شام یا جایگزینی آن با سالاد است که نه تنها فرد، لاغر نمیشود بلکه سبب ضعف بدنی وی یا به واسطه سرد بودن مزاج شب و مزاج سالاد، این چاقی تشدید هم میشود.
اما بازگردیم به سؤال بدوی این مطلب؛ همانطور که میدانید مزاج آب، هم سرد و تر است و مصرف بیش از حد و نابهجای آن باعث غلبه سردی و تری در بدن شده و زمینه چاقی را فراهم میکند؛ در نتیجه، مصرف مایعات از نیم ساعت قبل تا 2 ساعت بعد از غذا همچنین همراه با غذا و میوه و بدون تشنگی حقیقی، چاقکننده است.
تشنگی حقیقی زمانی است که معده غذا را هضم کرده باشد و برای رقیق کردن آن و رطوبترسانی به سایر اعضاء نیاز به آب پیدا کند و این تشنگی با آشامیدن آبی با دمای محیط هم برطرف میشود؛ اگر تشنگی با مصرف آب ولرم برطرف نشود و حتی با آشامیدن آب سرد بیشتر هم شود، تشنگی کاذب یا دروغین بوده و ناشی از بیماری معده است و نیاز به بررسی و درمان توسط پزشک متخصص طب سنتی دارد.
حمزه سام دلیری؛ محقق طب ایرانی
"چرا من آب یا سالاد هم میخورم چاق میشوم؟!" این سؤالی که بسیاری از افراد با اضافه وزن با آن مواجه هستند اما پاسخ آن از نگاه طب سنتی چیست؟ در این مطلب میخوانیم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "چرا من آب یا سالاد هم میخورم چاق میشوم؟!" این سؤالی که بسیاری از افراد با اضافه وزن با آن مواجه هستند اما پاسخ آن چیست؛ بخوانیم:
از منظر طب ایرانی، منشاء اصلی انواع چاقی (چاقی عضلانی و چاقی ناشی از توده چربی) افزایش رطوبت یا همان تری در بدن است؛ از طرفی برخی افراد سوءمزاج سرد و تر دارند و ناآگاهانه اقدام به مصرف موادی با طبع سرد و تر میکنند که این موضوع را تشدید میکند.
یکی از این موارد اشتباه، مصرف سالاد به جای وعده غذایی یا همراه غذا در افراد چاق است تا وعده غذایی را کمتر مصرف کنند و در نتیجه لاغر بشوند! اما غافل از این که با چنین روشی، لاغر نمیشوند؛ چرا؟
اگر سالاد شما شامل خیار، گوجه، کاهو یا سالاد شیرازی با چاشنی ترش مانند آبلیمو هم باشد، نه تنها لاغر نمیشوید بلکه دچار استپ وزنی یا حتی تشدید سوء مزاج سرد و تر و کاهش سوختوساز در بدن میشوید همچنین مصرف زیاد سالاد برای کاهش اشتها و کاهش وزن، نه تنها به این هدف منجر نمیشود بلکه باعث ضعف هضم و بروز مشکلات گوارشی نظیر نفخ و ترش کردن هم میشود.
مصرف زیاد سالاد، با پر کردن حجمی از معده تا حدی اشتهای فرد را کاهش میدهد اما چون اکثر ترکیبات سالادها ترکیبات سردی نظیر گوجه فرنگی، خیار سبز و کاهو هستند پس از مدت کوتاهی باعث ضعف هضم و ضعف بدن میشود و با ایجاد اشتهای کاذب، دوباره در فرد رغبت بیشتری ایجاد کرده و باعث چاقی میشود.
چرا حذف وعده شام یا جایگزینی آن با سالاد توصیه نمیشود؟
از اشتباهات بزرگ افراد برای رژیمهای لاغری، نخوردن شام یا جایگزینی آن با سالاد است که نه تنها فرد، لاغر نمیشود بلکه سبب ضعف بدنی وی یا به واسطه سرد بودن مزاج شب و مزاج سالاد، این چاقی تشدید هم میشود.
اما بازگردیم به سؤال بدوی این مطلب؛ همانطور که میدانید مزاج آب، هم سرد و تر است و مصرف بیش از حد و نابهجای آن باعث غلبه سردی و تری در بدن شده و زمینه چاقی را فراهم میکند؛ در نتیجه، مصرف مایعات از نیم ساعت قبل تا 2 ساعت بعد از غذا همچنین همراه با غذا و میوه و بدون تشنگی حقیقی، چاقکننده است.
تشنگی حقیقی زمانی است که معده غذا را هضم کرده باشد و برای رقیق کردن آن و رطوبترسانی به سایر اعضاء نیاز به آب پیدا کند و این تشنگی با آشامیدن آبی با دمای محیط هم برطرف میشود؛ اگر تشنگی با مصرف آب ولرم برطرف نشود و حتی با آشامیدن آب سرد بیشتر هم شود، تشنگی کاذب یا دروغین بوده و ناشی از بیماری معده است و نیاز به بررسی و درمان توسط پزشک متخصص طب سنتی دارد.
حمزه سام دلیری؛ محقق طب ایرانی
لطفا برای کانال ما تبلیغ کنین تا مخاطب کانال ما 200 یا 300 نفر بشوند https://eitaa.com/TedSoonti
انجمن علمی طب سنتی ایران در نامه ای به هیات رییسه مجلس از آمادگی انجمن برای همکاری با مرکز پژوهش های مجلس جهت تدوین طرحی برای توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی خبر داد.
به گزارش ایسنا ، اعضای هیات مدیرعامل انجمن علمی طب سنتی ایران در نامهای به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به طرح پیشنهادی برخی نمایندگان مجلس درباره تشکیل سازمان طب اسلامی و ایرانی با تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه طب سنتی، «به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیرکارشناسی»، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهشهای مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام کردند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وبدا) ، متن نامه به شرح زیر است:
احتراماً مستحضرید طی دودهه اخیر، توجه به استفاده منطقی و علمی از ظرفیت طب های سنتی و مکمّل در نظام های سلامت دنیا افزایش قابل توجهی یافته است. برابر گزارش رسمی سازمان جهانی بهداشت، تا سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۰۹ کشور قوانین و مقررات مرتبط با توسعه طب سنتی و مکمل را وضع کرده اند.
همسو با سیاستهای جهانی، در ایران نیز به منظور بهره مندی از مزیت های علمی و فرهنگی دانش بومی و حکمت بنیان طب سنتی ایرانی و استفاده از ظرفیت های بالقوه و بالفعل آموزشی، پژوهشی و پیشگیری و درمانی آن، اسناد و قوانین متعددی از جمله: سیاست های کلی سلامت، سند نقشه علمی جامع کشور، نقشه جامع سلامت کشور، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و قوانین برنامه توسعه پنجم و ششم، با تاکید بر توسعه روشمند طب ایرانی در بستر دانشگاه های علوم پزشکی و به تولیت وزارت بهداشت و درمان منجر به دستاوردهای ارزشمند قابل ارائه ملی و بین المللی گشته است.
از سوی دیگر مقبولیت فرهنگی طب سنتی در میان توده های مختلف مردم و مطالبه رو به تزاید آنها برای دریافت این خدمات، سبب شده است زمینه برای رشد شیادی و ارائه خدمات غیرعلمی و آسیب زا به سلامت جامعه فراهم گردد که موجب نگرانی در متولیان و دست اندرکاران حوزه سلامت شده است، بخشی از این دغدغه ها در نامه هیات مدیره مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی به عنوان نخبگان علوم پزشکی کشور به مجلس شورای اسلامی، در خصوص طرح تأسیس سازمان طب اسلامی ایرانی به موازات نظام پزشکی آمده است.
توجه مجلس یازدهم به بستر سازی کارامد جهت استفاده از ظرفیت طب های سنتی و مکمل با تشکیل فراکسیون طب سنتی که موضع تخصصی خود را در نامه ای به وزیر محترم بهداشت در مهرماه ۹۹ با تأکید بر اهتمام مجلس بر ایجاد بستری امن جهت توسعه عالمانه طب سنتی ایرانی و کوتاه کردن دست مداخله گران اعلام نمود و همچنین تشکیل کمیته طب سنتی در کمیسیون بهداشت مجلس که محمل طرح بحث های این حوزه در کمیسیونتخصصی می باشد، فرصت مناسبی است تا با ارتقاء قانونمند و منطقی ساختارهای ارائه خدمات طب سنتی، زمینه تحقق الزامات اسناد بالادستی و بهره مندی مردم از خدمات تایید شده طب سنتی و مکمل فراهم گردد. بند ۱۲ سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون تشکیل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، و قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی کشور خطوط کلی این ساختار را ارائه کردهاند.
انجمن علمی طب سنتی ایران ضمن تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در این حوزه، به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیر کارشناسی، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهشهای مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام می نماید تا با بهره مندی از نقطه نظرات همه دغدغه مندان نظام سلامت کشور و در سایه وضع قوانین همسو با سایر قوانین بالادستی، زمینه ارائه خدمات امن سلامت به مردم عزیز کشور فراهم تر گردد.
به گزارش ایسنا، در روزهای پایانی سال گذشته طرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی با امضای ۲۶ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تدوین و برای بررسیهای بیشتر و تصویب نهایی به هیئت رئیسه مجلس ارایه شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به برنامهریزی برای راهاندازی مرکز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه توسعه داروها و فرآوردههای طب سنتی، افزود: در حال حاضر اقدامات زیرساختی با حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی با هدف شناسایی و جذب هستههای فناور و صاحبان طرحهای فناورانه صورت گرفته و طی چندماه آینده شروع بکار خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، محمد حسن عصاره، دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به فعالیت بیش از ۲۳۰ شرکت دانشبنیان و خلاق که تولیدکننده داروها و فرآوردههای طب سنتی دارای مجوز هستند، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد شرکتهای خلاق حوزه گیاهان دارویی از ۴۴ شرکت فراتر رفته است.
وی با اشاره به ارائه بیش از ۴۸ خدمت حمایتی به شرکتهای خلاق گفت: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ذیل برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق، ظرفیت علمی و نوآورانه نهفته در شرکتهای حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی به کمک زیستبوم ایجاد شده، مورد حمایت قرار گرفت و سهم شرکتهای این حوزه از اقتصاد دانشبنیان افزایش یافت.
عصاره از فعالیت بیش از ۳۰۰ شرکت نوآور در زمینه داروهای گیاهی، فرآوردههای طبیعی و سنتی گفت و ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر شاهد افزایش ۱۰ برابری صدور مجوز تولید داروهای گیاهی و فرآورده طبیعی به ۳ هزار و ۷۳۳ قلم بودیم. همچنین با تلاشهای صورت گرفته، مجوز تولید فرآورده طب سنتی از ۷ محصول به ۱۴۷۱ محصول طی ۱۰ سال اخیر افزایش یافت که گامی مثبت در توسعه محصولات این حوزه به شمار میرود.
وی با اشاره به افزایش تولید و فروش داروهای گیاهی و فرآوردههای طبیعی و سنتی به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ عنوان کرد: همچنین کاهش ۸۵ درصدی واردات فرآوردههای طبیعی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال پیشین بخش دیگری از دستاوردهای این حوزه در بخش کسب بازارهای داخلی و حفظ سرمایههای ارزی است.
عصاره همچنین با اشاره به بازار و گروه هدف چندین میلیاردی دام و طیور و لزوم توجه ویژه به این حوزه، از افزایش ۸ برابری صدور مجوز تولید دارو و فرآورده مکمل گیاهی دامی طی ۱۰ سال اخیر به ۱۰۰ قلم خبر داد.
حمایت از رویدادهای ترویجی
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به ضرورت آگاهیبخشی و فرهنگسازی ظرفیتهای نهفته گیاهان دارویی در جامعه، به اقدامات ستاد در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری ۴ دوره دو سالانه نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی طی ۸ سال اخیر و حمایت از برگزاری همایشها، نمایشگاهها، کنگرهها و جشنوارههای تخصصی حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی با موضوعات تخصصی مختلف، بخشی از فعالیتهای ستاد در راستای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای کشور در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی بود.
عصاره افزود: رویدادهای گوناگونی چون کنگره ملی گیاهان دارویی، همایش طلای سبز، نمایشگاه هفته سبز، جشنواره فرآوردههای آرایشی بهداشتی طبیعی، نمایشگاه و جشنواره فناوریهای نو و پیشرفته ربع رشیدی تبریز، نمایشگاه داروهای گیاهی و طب جایگزین ترامدکس، جشنواره «فناوری و نوآوری در زنجیره ارزش گیاهان دارویی» برخی از رویدادهای حمایت شده از سوی ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به شمار میرود.
وی همچنین به ایجاد زمینهای برای پررنگ شدن نقش گیاهان دارویی در برنامههای ترویجی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: تهیه و حضور سالانه در بیش از ۱۰۰ ساعت برنامههای صدا و سیما همچنین سایر رسانهها، برنامههای چالش و گفتوگو محور، برنامههای اختصاصی و ترویجی گیاهان دارویی و طب سنتی از جمله اقداماتی بود که در راستای ترویج و فرهنگسازی صورت گرفت.
گامهای بلند در راستای صنایع و فرآوردههای کشاورزی
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، به حمایت از ایجاد مراکز تولید گیاهان دارویی مادری شامل بذر، نشاء و نهال اشاره کرد و گفت: حمایت از سرمایهگذاری ۲۳ شرکت خصوصی برای اجرای طرحهای تولید بیش از ۵۰ طبقه بذری و اندام تکثیری گیاهان دارویی و صنعتی همچنین تولید بذرهای استاندارد و مقاوم با استفاده از فناوریهای نوین از جمله کشت سلول و بافت از اقدامات حمایتی در راستای بی نیازی کشور به واردات بذر به شمار میرود.
عصاره با اشاره به حمایت ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از ایجاد بانک اطلاعات گیاهان دارویی و فرآوردههای گیاهی کشور، اظهارکرد: از جمله این برنامهها میتوان به تدوین دارونامه داروها و فرآوردههای سنتی ایران، فارماکوپه گیاهان دارویی بومی ایران و بانک اطلاعات گیاهان دارویی وب سایت پرشین هرب با دارا بودن مونوگراف برای هرکدام از گیاهان بومی کشور و مشخص شدن آزمونهای فیزیکی و شیمیایی اشاره کرد.
حمایت از حوزه طب سنتی و دارویی
عصاره همچنین به حمایت از ایجاد سلامتکده نمادین طب سنتی با حضور پزشکان طب سنتی در تمامی جشنواره های ملی گیاهان دارویی و طب سنتی اشاره کرد و ادامه داد: حمایت از سلامتکدهها در راستای ترویج و توسعه ظرفیتهای گیاهان دارویی در حوزه سلامت صورت گرفت و در حال حاضر، ۵۸ سلامتکده طب سنتی در بخشهای خصوصی و دولتی سطح کشور فعالیت میکنند.
فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهندههای تخصصی
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به فعالیت تعداد ۱۱۰ مرکز رشد و پارک علم و فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی گفت: ستاد با برنامه ریزی توسعه شتابدهندههای تخصصی تلاش کرده است تا زمینه را برای تجاریسازی فناوریهای این حوزه فراهم کند.
عصاره، با اشاره به برنامهریزی برای راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه توسعه داروها و فرآورده های طب سنتی، افزود: در حال حاضر اقدامات زیرساختی با حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی با هدف شناسایی و جذب هستههای فناور و صاحبان طرحهای فناورانه صورت گرفته و طی چندماه آینده شروع بکار خواهد کرد.
وی همچنین بیان کرد: درحال حاضر شتابدهنده های تخصصی سه شرکت دانشبنیان در استان های فارس و تهران برای طراحی، تولید، تجاری سازی دانش و فناوری و ارائه محصولات دانش بنیان و خلاق در حوزه طب ایرانی و داروهای سنتی مشغول به فعالیت بوده و حمایت از تاسیس چندین شتابدهنده در استانهای مختلف کشور و حوزه های مختلف فعالیت صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی در دستور کار آتی قرار دارد.
یک خبر خوب دوست ما یک کانال برای طب سنتی زده است من امیدوارم طب سنتی در کشورمان پیشرفت کند https://eitaa.com/taebsonati1