eitaa logo
طب سنتی و اسلامی
785 دنبال‌کننده
8.9هزار عکس
2.6هزار ویدیو
149 فایل
محتوای این کانال تنها به منظور فرهنگسازی و آشنایی شما عزیزان با توانمندیهای طب سنتی ایرانی اسلامی میباشد. بنابراین جهت دریافت نسخه حتماً به متخصص این طب مراجعه فرمایید تا با تشخیص دقیق مزاج، دارو یا برنامه غذایی برای شما تجویز نمایند.
مشاهده در ایتا
دانلود
دهان: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: جبرییل گفت: خرمای برنی دهان را خوشبو می کند. – امام کاظم علیه السَّلَامُ: خرمای برنی، سودمند جهت درمان بوی بد دهان. تغذیه: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: خرمای برنی در برابر سوز سرما گرمی می دهد. گوارش: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: خرمای برنی، گرسنگی را رفع می کند. – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: جبرییل گفت: خرمای برنی غذا را هضم می کند. – امام صادق علیه السَّلَامُ: خرمای برنی غذا را گوارا و سبک کرده، بلغم را می زداید. – امام صادق علیه السَّلَامُ: اگر خرمای نارس پخته شود معتدل کننده طبع است. – امام كاظم علیه السَّلَامُ: اگر خرمای برنی ناشتا خورده شود و آب نخورند، سودمند جهت درمان خشکی مزاج. – امام کاظم علیه السَّلَامُ: اگر خرمای برنی ناشتا خورده شود و آب بخورند، سودمند جهت درمان رطوبت مزاج. – امام رضا علیه السَّلَامُ: اگر هفت عدد خرمای هیرون + روغن گاو خورده شود، سودمند جهت جلوگیری از باد بواسیر. انگل: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: اگر خرما ناشتا خورده شود کشنده کرم شکم است. -امام صادق علیه السَّلَامُ: اگر هفت خرمای عجوه به هنگام خواب، خورده شود کشنده کرم شکم است. تناسلی زن: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله و امام علی علیه السَّلَامُ: اگر میوه خرمای تازه را زن باردار بخورد، بهترین غذا و دارو برای او است. تناسلی مرد: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: جبرییل گفت: خرمای برنی، توان آمیزش را افزایش می دهد. مفاصل: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: جبرییل گفت: خرمای برنی، آب ستون فقرات را می افزاید و پشت را محکم می کند. – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله و امام صادق علیه السَّلَامُ: خرمای برنی، خستگی را می برد. – امام رضا علیه السَّلَامُ: هفت عدد خرمای هیرون + روغن گاو، سودمند جهت جلوگیری از درد نشیمنگاه. پادزهر: – پیامبر اکرم صلی اللَّهِ علیه وَ اله: خرمای عجوه، درمان زهر است. فواید و جایگاه خرما در احادیث از نظر حکیمان پوست: – غوره خرما سپس ضماد، سودمند جهت چسباندن جراحات تازه و خوشبو کننده عرق. – اگر غوره خرما مرتب خورده شود، جهت قطع جذام سودمند است. اعصاب: – عوارض جانبی خرما: سردرد به دنبال دارد که باید همراه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار خورده شود. – اگر دانه خرما سوزانده شود سپس ذرور [ساییده] شود، جهت رویاندن مژه، قروح خبیثه [زخمهای دیرعلاج]، الصاق جراحت تازه، قرحه [زخم چرکین] چشم، سبل، جرب [گال] و حده بصر،سودمند است. -اگر آبغوره خرما + آب غوره جوشانده شود سپس غليظ شود و در چشم بریزند، جهت قطع دمعه [اشک ریزی بی اختیار] و جرب [گال] و سلاق [ورم و قرمزی پلک] سودمند است. – عوارض جانبی خرما: رمد [درد چشم] به دنبال دارد که باید همراه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار خورده شود. دهان: – عوارض جانبی خرما: قلاع [آفت] آور است که باید همراه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار خورده شود. دندان: – غوره خرما [خوراکی] مقوی لثه است. – غوره زرد خرما جویده شود جهت تقویت لثه سودمند است. – عوارض جانبی خرما: درد دندان به دنبال دارد که باید همراه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار خورده شود. تنفس: – خرما [خوراکی]، جهت سینه و ریه سودمند است. – گرده درخت نر خرما [خوراکی] جهت نفث الدم [خلط خونی] سودمند است. – غوره زرد خرما [خوراکی] جهت نفث الدم [خلط خونی] سودمند است. – قسب [خرمای خشک کامل نرسیده] محلل مواد سینه است. – عوارض جانبی گرده درخت نر خرما [خوراکی] که اگرزیاد خورده شود: درد سینه به دنبال دارد اما پخته آن در تهیه روغن کنجد و خام آن در تهیه چربی ها و شیرینی ها استفاده می شود. – عوارض جانبی غوره خرما: اگر مرتب خورده شود برای ریه، سینه، مولد خلط غلیظ مضر است که در تهیه عسل، شربت خشخاش، بنفشه مربا استفاده می شود. – عوارض جانبی غوره زرد خرما [خوراکی]: به زیان سینه و ریه است که در تهیه خشخاش استفاده می شود. قلب: – خرما [خوراکی] جهت تولید کننده خون متین سودمند است. – گرده درخت نر خرما [خوراکی] جهت نزف الدم [خونروی] سودمند است. – عوارض جانبی خرما: محرق خون است اما در تهیه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار استفاده می شود. تغذیه: – خرما [خوراکی] ارزش غذایی بالایی دارد. گوارش: – خرمای تازه + بادام، مرتب خورده شود جهت چاق کردن بدن بسیار سودمند است. – دانه میوه خرما [خوراکی] جهت مرکب قوی، قابض سودمند است. – دانه خرمای ساییده شده [خوراکی] جهت اسهال سودمند است. – گرده درخت نر خرما [خوراکی] جهت قابض سودمند و تسکین دهنده حرارت خون، مقوی معده، تشنگی است. – ۱/۵ اوقيه [۳۵ گرم] گرده درخت نر خرما [خوراکی] جهت اسهال سودمند است. – غوره خرما [خوراکی] قابض، مقوی معده و کبد، بندآورنده استفراغ صفراوی، اسهال مزمن و خون بواسیر است.
– غوره زرد خرما [خوراکی] سودمند جهت قابض، مقوی معده، مقوی حرارت غریزی، بواسیر است. – رب غوره زرد خرما [خوراکی] سودمند جهت قی و اسهال و ضعف معده است. – قسب [خرمای خشک کامل نرسیده] سودمند جهت تسکین تشنگی بلغمی، اسهال رطوبتی است. – عوارض جانبی میوه خرما: تولید کننده سودا، سده [گرفتگی] کبد، طحال، معفن اخلاط است اما در تهیه روغن ها، خشخاش، بادام، سکنجبین، آب انار استفاده می شود. – عوارض جانبی گرده درخت نر خرما: دیر هضم بوده و زیاد خوردن آن قولنج به دنبال دارد اما پخته آن در تهیه روغن کنجد و خام آن در تهیه چربی ها و شیرینی ها استفاده می شود. – عوارض جانبی غوره خرما [مرتب خورده شود]: برای ریه، سینه، مولد خلط غليظ، مولد ریاح مضر است اما در تهیه عسل، شربت خشخاش، بنفشه مربا استفاده می شود. – عوارض جانبی غوره زرد خرما [خوراکی]: مسدد، دیرهضم، تولید کننده خلط خام، نفخ است اما در تهیه سکنجبین، انار ترش شیرین استفاده می شود. – عوارض جانبی قسب [خرمای خشک کامل نرسیده]: دیرهضم، کم غذا است اما نتیجه طبی آن در تهیه گردوی بوداده است. ادراری: – خرما [خوراکی] مقوی کلیه لاغرشده است. – خرما پخته شود + حلبه [شنبلیله] جهت سنگ ادراری سودمند است. – خرمای تازه + بادام مرتب خورده شود، جهت تقویت کلیه بسیار سودمند است. – غوره خرما [خوراکی] جهت ادرار [تکرار ادرار] بول سودمند است. – عوارض جانبی گرده درخت نر خرما [خوراکی] اگر زیاد خورده شود: عسر بول به دنبال دارد که نتیجه طبی پخته آن در تهیه روغن کنجد و خام آن در تهیه چربی ها و شیرینی ها است. تناسلی زن: – غوره خرما [خوراکی] جهت سیلان رحم سودمند است. – اگر خرما + شیر تازه خیسانده شود سپس بخورند و در مرحله بعد شیر بخورند جهت تقویت توان جنسی بسیار سودمند است. – خرما [خوراکی] جهت افزایش توان جنسی سردمزاجان سودمند است. – خرمای تازه + بادام مرتب خورده شود جهت افزایش توان جنسی بسیار سودمند است. – آرد گرده درخت نر خرما [خوراکی] جهت افزایش توان جنسی بسیار سودمند است. مفاصل: – خرما [خوراکی] نرم کننده مفاصل و سودمند جهت فالج [لخت شدن قسمتی از بدن]، اعياء [خستگی، درماندگی]، درد ورک، بیماری های سرد و بلغمی و درد کمر. – خرمای تازه + بادام مرتب خورده شود جهت کمر بسیار سودمند است. – غوره خرما سپس ضماد آن مقوی عصب [مفصل] است. تب: – خرما پخته شود + حلبه [خوراکی] جهت تب بلغمی سودمند است.
نسخه درمانی خوراکی👇🏻 🌸شربت بیدمشک😋 🍸شربت بیدمشک،خاصیت آرام بخشی و تقویت قلب داشته و اشتها اور بوده و مناسب فصل گرم است 📌چرا که اشتهای افراد در فصل گرما کم می شود 👈🏻پیشنهاد می شود که گلاب هم اضافه بشه هم خوشمزه تر و هم خوشبوتر میشه و هم ضد نفخ هست👌🏻
🕊کاسنی 🕊 🌱درمان هزار درد و بلکه تمام بیماری ها. 🌱زیاد کردن آب مرد و تقویت اسپرم. 🌱صاف کننده خون و درمان غلظت خون و موثر در بیماری های موثر از خون. 🌱درمان رفلکس معده. 🌱درمان ورم روده. 🌱درمان نازایی و موثر در رفع مشکلات ازدواج فامیلی. 🌱تقویت زنان. 🌱فرزند پسر را زیاد میکند (هر شب، دو هفته قبل از بارداری، اگر مرد بخورد فرزند، پسر و اگر زن بخورد، فرزند دختر میشود). 🌱زیبا کردن فرزند. 🌱درمان تب. 🌱درمان میگرن و سردرد (مخلوط با روغن بنفشه).. 🌱دافع سموم و جلوگیری از تاثیر آن. 🌱 کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند 🌱 کاسنی به هضم کمک می کند 🌱 کاسنی ضد التهاب است 🌱 کاسنی برای کمک به کاهش وزن 🌱 کاسنی ضد سرطان است @TebSoontai
۲۰ خاصیت باورنکردنی کاهو برای سلامت بدن کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند. کاهو یکی از سبریجات برگ سبز است که هزاران سال پیش توسط مصری‌ها کشت شد، مصری‌ها از دانه‌های کاهو برای تولید روغن و از برگ‌های این سبزی مفید به عنوان غذا استفاده می‌کردند. امروزه کاهو را به صورت کاهو خام در سالاد و کاهو پخته در سوپ و انواع غذا‌ها استفاده می‌کنند.کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می‌کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند. طبع کاهو سرد و‌تر است و مصلح کاهو سکنجبین، زیره، نعناع و کرفس می‌باشند. کاهو برگی، کاهو پیچ، کاهو موج دار یا کاهو سردسیری، کاهو کله روغنی، کاهو چینی و کاهو ساقه‌ای از انواع مختلف کاهو در طبیعت هستند. کاهو حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، امگا۳، مواد معدنی و ویتامین‌ها مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین‌های B-۶، C، A، E. و ویتامین K. می‌باشد. مزایای کاهو برای سلامتی پیشگیری از سرطان درمان بی خوابی درمان اضطراب و افسردگی درمان دیابت پوست و مو خواص کاهو برای پوست و مو ۱. زیبایی پوست ویتامین A. موجود در کاهو پوست باعث افزایش گردش خون در پوست صورت می‌شود، همچنین فیبر کاهو نیز به طور طبیعی پوست صورت را درخشان‌تر می‌کند. ۲. ضد آفتاب طبیعی ویتامین C. موجود در کاهو به عنوان ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و از پوست در برابر اشعه UV خورشید محافظت می‌کند. ۳. درمان آفتاب سوختگی کمپرس و ضماد کاهو پخته برای درمان آفتاب سوختگی مفید است. ۴. درمان آکنه و جوش صورت ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین B. موجو در کاهو برای پیشگیری و درمان جوش صورت مفید هستند. ماسک کاهو برای پوست چرب و جوش صورت هر روز صبح صورت خود را با آب کاهو بشویید تا چربی پوست را کنترل کند و پوست شما را نرم و درخشان سازد. ۵. تقویت موی سر ویتامین K. موجود در کاهو باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود و می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کند. ماسک آب کاهو برای مو قبل از حمام رفتن مقداری آب کاهو را بر روی مو‌ها و پوست سر ماساژ دهید و سپس با آب و شامپو بشویید. ۶. کاهو دارای کالری کم و بدون چربی است، کاهو ر می‌توان هنگام گرسنگی آن را بدون ترس از افزایش وزن یا مشکلات جسمانی تناول نمود، کاهو دارای مقدار زیادی الیاف و سلولوز است که احساس سیری به انسان می‌دهد، بنابراین از بهترین خوراکی‌ها برای کنترل وزن در بلند مدت است. ۷. کاهو حاوی ویتامین و املاح مهمی مانند ویتامین کا، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، ویتامین "ج"، کلسیم و ویتامین "آ" است. ۸. کاهو قند خون را افزایش نمی‌دهد :بیماران دیابتی می‌توانند آن را بدون نگرانی مصرف کنند به ویژه که باعث افزایش وزن نمی‌شود. ۹. حتی اگر هر روز کاهو مصرف شود به خاطر طعم خوبش، انسان از آن زده نمی‌شود، همچنین باعث کاهش فشار خود می‌شود. ۱۰. کاهو باعث تسهیل هم غذا و جلوگیری از افزایش کلسترول خون می‌شود. ۱۱. کاهو به خاطر دارا بودن «کاروتن»، مانع اکسید شدن کلسترول و گرفتگی رگ شده و قلب را تقویت می‌کند. ۱۲. کاهو دارای مقدار زیادی امگا۳ و امگا۶ است که به ویژه امگا۳ مانع التهاب شده و به فعالیت مغز و دیگر اعضای بدن کمک می‌کند. ۱۳. بیست درصد کالری کاهو حاوی پروتئین است به همین دلیل خوردن آن مقدار زیادی از نیاز بدن به این ماده را تامین می‌کند. ۱۴. کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می‌کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند. ۱۵. کاهو املاحی دارد که باعث دفع سموم بدن می‌شود، خواص قلیایی آن مانع افزایش اسید خون شده و تاثیر مثبتی بر سلامتی انسان دارد. ۱۶. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند. ۱۷. کاهو حاوی مقادیر بالایی فولات است که برای سلامتی زن حامله مفید است و از نقایص مادر زادی در جنین پیشگیری می‌کند. ۱۸. مطالعات نشان داده است که کاهو دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که رادیکال‌های آزاد را که عامل انواع سرطان و تومور هستند از بین می‌برد. ۱۹. کاهو حاوی مقادیر بالایی آهن و فولات است که هر دو برای درمان کم خونی مفید هستند، همچنین کاهو برای تامین ویتامین B. ۱۲ در افراد گیاهخو
ار و خام گیاهخوار مفید می‌باشد. ۲۰. کاهو یکی از سبریجاتی است که در کنار تمرینات بدنسازی به رشد عضله کمک می‌کند، پروتئین موجود در کاهو برای عضله سازی سالم در بدنسازان و ورزشکاران موثر می‌باشد. زیاد خوردن کاهو هم می‌تواند مضر باشد؟ به هر حال، خوردن هر چیزی حد و اندازه‌ای دارد. زیاده‌روی در خوردن هیچ خوراکی مفیدی توصیه نمی‌شود. آیا کاهو خوردن منع مصرف هم دارد؟ در حد و اندازه‌های خوراکی، نه! اما اگر شخصی آخر شب خسته باشد و مقدار زیادی کاهو بخورد و بخواهد رانندگی هم بکند، احتمال خطر بالا می‌رود. روی برخی کاهو‌ها لک‌هایی دیده می‌شود که اصطلاحا به آن زنگ‌زدگی می‌گویند. این لک‌ها را که بیشتر روی آوند کاهو دیده می‌شوند، باید دور ریخت؟ گاهی انگل‌هایی به سبزیجات حمله می‌کنند و سبب بروز بیماری‌های گیاهی می‌شوند. برخی از این انگل‌ها برای ما انسان‌ها بی‌ضررند، اما برخی می‌توانند مشکل‌ساز شوند. بهتر است لک‌ها یا هر تغییر وضعیتی که در سبزیجات دیده می‌شود را جدا کرد و دور انداخت و مابقی قسمت‌ها را خورد. کاهوی تلخ را هم می‌توان مصرف کرد؟ یکی از تفاوت‌های بین کاهو‌ها تلخ بودن بعضی‌هاست. ماده‌ای در کاهو وجود دارد که وقتی درصد آن بالا می‌رود، سبب تلخ شدن کاهو می‌شود و وقتی درصد آن پایین‌تر باشد، تلخی کاهو مشخص نمی‌شود. این ماده در تمامی کاهو‌ها وجود دارد و مضر نیست. اتفاقا همین ماده تلخ تا حدی برای تقویت معده نیز خوب است و سبب ترشح آنزیم بیشتر و هضم بهتر غذا می‌شود. پس یادتان باشد که کاهو‌های تلخ خاصیت هضم‌کنندگی و تقویت کنندگی بیشتری برای عملکرد معده دارند. بهترین روش شست‌وشوی کاهو چگونه است؟ کاهو اصولا برگ‌های صافی دارد؛ اما نه خیلی صاف. شست‌وشوی سبزیجات برگ‌صاف، از آنجا که به راحتی گل‌و‌لای از روی آن‌ها پاک می‌شود، مشکل نیست. اما شست‌وشوی سبزیجات پیچ‌دار و ناصاف، باید دقیق انجام شود. ابتدا باید قسمت‌های آسیب‌دیده کاهو را دور بریزیم و برگ‌ها را جدا کنیم. بعد باید برگ‌های جداشده کاهو را در آب کمی بخیسانیم تا گل‌و‌لای آن‌ها خارج شود. بعد از شستن گل و لای، در مرحله بعد، مواد ضدعفونی‌کننده را در آب می‌ریزیم و کاهو را در آن می‌شوییم.
فواید بی نظیر مویز عضویت در کانال👇 @TebSoontai
حجامت به روشی ازخونگیری می گیوند که در راستای درمان برخی از بیماری ها به کار می رود و در طب اسلامی نیز سفارش شده است. سابقه درمانی و تاریخی حجامت هفت هزار ساله است و به عنوان یک سنت الهی در روایات و سیره پیامبران و ائمه اطهار (ع) آمده است. حجامت و این روش درمانی به صورت اختصاصی در منابع طب اسلامی به جهت پیشگیری از بیماری های است که ناشی از غلظت خون است. البته در طب قدیم حکیم بوعلی سینا اعتقاد دارد صفرا و سودا نیز از طریق حجامت برطرف خواهد شد. جایگاه حجامت در طبّ اسلامی از حجامت برای درمان بیماری‌های فراگیر و مهمی مانند؛ سکته قلبی، مالیخولیا، سردرد‌های میگرنی و بخشی از بیمای‌های پوستی بهره می‌برند. در طب اسلامی و منابع مذهبی نیز توصیه‌های فراوانی به انجام حجامت شده است. رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) خود حجامت می‌کرده اند و روش انجام آن را بیان فرموده اند و ویژگی‌های درمانی آن را برشمرده اند. رسول اکرم (ص) و ائمه‌اطهار (ع) خود حجامت می‌کرده اند و روش انجام آن را بیان فرموده‌اند و ویژگی‌های درمانی آن را برشمرده اند. در این زمینه بیش از پانصد روایت مطرح است که در کتاب «حجامت از دیدگاه اسلام» جمع آوری شده است. یکی از مهمترین روایاتی که در زمینه حجامت در منابع معتبر روایی ذکر شده و در ذیــــل آیه یک ســــوره مبارکه اسرأ در تفسیر المیزان و برخی از تفاسیر دیگر آمده است، حدیث زیر است: پیامبرخدا (ص): اگر خون درونتان به جوش می‌آید، حجامت کنید، چرا که خون، گاه ممکن است دردرون شخص، طغیان کند و وی را بکشد. پیامبر اکرم در روایتی در نهج الفصاحه آمده پنج چیز را از سنتهای پیامبران الهی معرفی کرده اند که عبارتند از : ” خمْسٌ مِنْ سُنَنِ الْمُرْسَلینَ: اَلْحَیاءُ وَ الْحِلْمُ وَ الْحِجامَهُ وَ السِّواکُ وَ التَّعَطُّرُ“ پنج چیز از سنتهای پیغمبران است: حیا، حلم، حجامت، مسواک و عطر زدن. نهج الفصاحه ص۴۶۲ ، ح ۱۴۶۳ پیامبر خدا (ص) فرموده: درد، سه چیز است و درمان نیز سه چیز. اما درد، عبارت است از: خون، تلخه و بلغم. درمان خون، حجامت است، درمان بلغم، حمام است، و داروی تلخه نیز راه رفتن. امام حسن عسکری (ع) فرموده: پس از انجام حجامت، انار بخور، اناری شیرین؛ چرا که خون را فرو می‌نشاند و خون را فرو می‌نشاند و خون را در درون، تصفیه می‌کند. امام صادق (ع) فرموده: بهترین چیزی که با آن به مداوا می‌پردازید، حجامت کردن، دوا را بر بینی ریختن، حمام نمودن و حقنه کردن (وارد کردن داروی مایع از طریق رکتوم) است. پیامبر (ص) فرموده: هر وقت خون یکی از شما‌ها به جوش آمد، حجامت کند، که او را نمی‌کشد. سپس فرمود: کسی از اهل بیت خودم را نمی‌بینم که در آن اشکالی ببیند. حضرت علی (ع) فرموده: همانا حجامت بدن را سالم و عقل را استوار می‌نماید. پیامبر خدا (ص) فرموده: اگر در چیزی شفا باشد، در تیغ حجام و در خوردن عسل است. امام رضا (ع) فرموده: باید حجامت کردن بعد از خوردن غذا صورت گیرد، چونکه وقتی انسان سیر شد، سپس حجامت کرد، خون جمع شده و بیماری خارج می‌گردد و اگر با شکم گرسنه کسی حجامت کند، خون خارج می‌شود، ولی بیماری (در بدن) باقی می‌ماند. امام صادق (ع) فرموده: حجامت کردن در سر موجب شفاء و بهبودی هفت بیماری است: جنون، خوره (جذام)، پیسی (کک و سفیدی در بدن)، خواب آلودگی، درد دندان، ضعف بینائی و سر درد شدید. پیامبر (ص) فرموده: در حجامت کردن شفاء و بهبودی از بیماری است. امام صادق (ع) فرمود: پیامبر خدا (ص) سه گونه حجامت می‌کرد: یکی حجامت در سر که آنرا " متقـدمه " می‌نامید، و یکی بین دو کتف که آنرا " نافعه " می‌نامید و یکی بین دو کفــل (سرین) و بالای ران که آنــــرا " مغیثه " می‌نامید. امام حسن عسگری (ع) فرموده: بعد از حجامت، انار شریرین بخور که (جریان) خون را آرام و آنرا تصویه می‌کند. رسول خدا (ص) فرموده: وقتی خون به هیجان آمد، حجامت کنید، چون خون وقتی به تردد و هیجان آمد، صاحبش را می‌کشد. حضرت صادق (ع) فرمود که حجامت را در آخر روز بجا آورید. از حضرت امام على نقى (ع) منقول است: انار شیرین بعد از حجامت، خون را ساکن مى کند، خون اندرون را صاف مى کند. آداب اسلامی به وقت حجامت امام رضا (ع) براى حجامت دعاى خاصى ذکر فرموده اند. این مطلب اهمیت همراهى درمان روحى و دعا درمانى با درمان‏ هاى جسمى در طبّ اسلامى را اثبات مى‏کند. متن دعا چنین است: وقتى خواستى حجامت کنى، چهار زانو جلوى حجّام بنشین و بگو: " اَعوذ بِالّلهِ الکَریم فى حِجامَتى مِنَ العَین فِى الدَّم وَ مِن کُلّ سوءِ وَ الاَعلالِ وَ الاَسقام وَ الاَوجاع وَ الاَمراض وَ اَسئَلُکَ العافِیةَ وَ المُعافاة وَ الشِّفاءِ مِن کُلّ داء.» «در حجامت خود به خداوند کریم پناه مى‏ب
رم از خونریزى و از هر ناراحتی، علت، سختى‏ و درد و مرضی و (خداوندا) از تو عافیت و اسباب عافیت و شفاى از هر بیمارى‏ را طلب مى‏‌کنم.» از مجموعه‏ ى. احادیث و روایات برمى‏آید که حجامت باید در زمان سیرى انجام شود و انجام آن به هنگام گرسنگى مضرّ است. در این رابطه از امام صادق‏ (ع) روایت شده : «حجامت بعد از غذا خوردن باعث دفع عرق شده و قوّت ‏بخش بدن است.» همچنین ایشان فرموده اند: «از حجامت در حال گرسنگى بپرهیزید.» نیز فرموده: «بعد از خوردن طعام، با حجامت خون جمع مى‏شود و بیمارى دفع مى‏‌گردد. اما اگر قبل از خوردن غذا حجامت انجام شود، خون دفع می‌شود، ولى بیمارى در بدن مى‏‌ماند.» امام رضا علیه السلام در رساله‏ى ذهبیّه، فرمایش مفصّلى در مورد خوراک بعد از حجامت دارند که قسمتى از آن را در اینجا مى‏‌آوریم: «پس از استحمام باید موضع فصد و حجامت را به وسیله‏ى پارچه‏ى کرکى یا ابریشمى یا دستمال نخى که لطیف و نرم باشد، بپوشانید. بعد یک حبه از تِریاق اکبر (نام یک داروى قدیم) به اندازه‏ى ماش میل کنید. پس از حجامت و فصد، آب میوه بنوشید و اگر میوه نیست، شربت بالنگ مصرف کنید و در جایى که این امکانات وجود ندارد، بالنگ را زیر دندان بگیرید و روى آن جرعه‏اى آب نیم ‏گرم بنوشید. اما در فصل سرما باید سکنجبین عسلى استفاده شود که این شربت شما را از بیمارى‏هاى خطرناک لقوه، برص، بهق و جذام به اراده‏ى خداوند ایمن خواهد داشت. امام رضا (ع): سفارش مى‌‏کنم که پس از حجامت یا فصد، آب انار را با مکیدن آن بنوشید. مکیدن آب انار خون را زنده و تن را با نشاط خواهد ساخت. پس از حجامت و فصد، از خوردن غذاهاى نمک‏دار تا مدت ۳ ساعت بپرهیزید، چون اگر این پرهیز مراعات نشود، بعید نیست که انسان به بیمارى جرب دچار شود. امام حسن عسکرى‏ (ع) مى‌‏فرماید: «بعد از حجامت انار شیرین میل کنید، چون انار خون را آرام مى‏کند و آن را در مسیر خود صاف مى‌‏گرداند.» پیامبر اکرم (ص): جبرئیل چندان مرا به انجام حجامت دعوت کرد که پنداشتم گویی حجامت واجب است.
:✅ ⭕موارد استفاده :⭕ 1️⃣ درمان تکمیلی هپاتیت ها 2️⃣ درمان تکمیلی تنظیم آنزیم های کبدی 3️⃣درمان تکمیلی سرطانهای کبد 4️⃣ درمان تکمیلی کله سیستیت حاد ومزمن 💠بادکش درمانی💠 @TebSoontai