#سکنجبین_عسلی_عنصلی
✍ ترکیبات
✍ سرکه انگور طبیعی،
✍ عسل مصفی مرغوب،
✍ پیاز عنصل مدبر،
✍ پر سیاوشان،
✍ زوفا،
✍ گل گاوزبان،
✍ اسطوخدوس،
✍ قردمانا،
✍ زیره کرمانی مدبر،
✍ رازیانه،
✍ سداب و ...
✍ موارد مصرف
✍ مفید برای تنگی نفس و آسم،
✍ سرفه،
✍ تسکین عطش
✍ بازکننده رگ ها در بدن به خصوص قلب و کبد
✍ اصلاح چربی خون،
✍ رقیق کننده خون،
✍ سستی و سنگینی زبان،
✍ کلیه بیماری های بلغمی،
✍ مشکلات طحال و یرقان و سنگ مثانه و کلیه،
✍ زیبایی صورت
✍ خارش پوست بدن،
✍ اگزما سودایی و صفرایی،
✍ دیابت سرد،
✍ فشار خون گرم،
✍ سنگ کیسه صفرا،
✍ سنگ کلیه،
✍ سوزش مجاری ادراری،
✍ رفع انسداد عروق قلبی،
✍ میخچه،
✍ پوسته سر،
✍ موخوره،
✍ سردردهای میگرنی و سودایی و صفراوی،
✍ دفع پروتئین کلیه،
✍ کبد چرب،
✍ کلسترول بالا،
✍ خواب نامنظم،
✍ کم بودن اشتها،
✍ پسوریازیس،
✍ لکه های قهوه ای روی پوست،
✍ کبودی و سیاهی دور چشم،
✍ آرتروز صفرایی،
✍ واریس،
✍واریکوسل و ...
✍ نحوه مصرف
✍ 3 قاشق غذاخوری در یک لیوان آب سرد حل کرده نیم ساعت قبل از صبحانه و شام جرعه جرعه میل شود.
✍ توجه
✍ اطفال زیر 3سال و زنان باردار استفاده نکنند.
✍ مزاج گرم و تر است.
✍ مورد تایید دکتر روازاده
#طب اسلامی
✍میگرن و درمان با اسلامی👇
میگرن به دلیل گشادی بیش از حد رگهای داخل سر است. که باعث میشود وقتی خون به این رگها میرسد سرعت بیشتری میگیرد و شخص احساس ضربان و نبض در این ناحیه میشود.
👌#درمان:
1- شبى 3قطره روغن بنفشه پایه کنجد در هرسوراخ بینی بریزید.
2- روغن بنفشه پایه زیتون را با پودر کاسنی مخلوط کنید و به پیشانی بمالید.
3- با آب گرم افطار کنید.
4- اگر صفراوی است، صفرابرها را بخوريد.(كاهو.سكنجبين.عناب.انار.رب انار)
5- داروی شافیه15ماهه
6- خوردن سیاهدانه 1/3 قاشق ق غ باعسل 2/3 ق غ
7- خوردن آب باران
8- بستن سر با پیشانی بند محکم
9- خضاب کردن باحنا
#روغنهای مالشی گرم و سرد برای مفاصل و پوست و جوانگرایی با نگاهی به طب سنتی چیست
#خواص_روغن_ها
۱) بادام تلخ: مرطوب کننده و ابرسان پوست،برطرف کننده درد مفاصل،تقویت کنندهء مو و ابرو
۲) بادام شیرین: تقویت کنندهء پوست،ابرسان، تقویت مو و ابرو
۳) نارگیل: نرم کننده و حالت دهنده مو، مرطوب کننده پوست، برطرف کنندهء ترکهای پاشنهء پا
۴) کنجد: نرم کنندهء پوست، تقویت کنندهء مو، ملین
۵) سقز: مسکن درد مفاصل ، تقویت ماهیچه ها، مرطوب کننده پوست مناسب برای ماساژ
۶) سیاهدانه: تسکین دهندهء درد های مفاصل، تقویت عمومی بدن، بهبود زخم
۷)جوانهء گندم: ضد ریزش مو و ابرو، تقویت کننده و مرطوب کنندهء پوست
۸) بنفشه: رفع گرفتگی و خشکی بینی و التهاب
۹) سیر: تقویت کنندهء موی سر، رویش مو و ابرو
۱۰) الوئه ورا: ابرسان پوست، مرطوب کننده،ضد لک و جوش، تقویت کننده پوست
۱۱) گنه گنه: برطرف کنندهء درد های مفاصل (پادرد، کمر درد، دیسک کمر، سیاتیک، نقرس، ارتروز)
۱۲) فندق: ضد ریزش مو و ابرو، تقویت کننده و مرطوب کنندهء پوست
۱۳)زیتون: ترمیم پوست برطرف کننده درد مفاصل، سرشار از میتامین های A,E
۱۴) موم روغن: رفع ترک های پوستی و پاشنهء پا، تقویت کننده و مرطوب کنندهء پوست
۱۵)رازیانه: ضد رویش موهای زائد تمام نقاط بدن به مدت طولانی
۱۶) گلیسیرین: مرطوب کنندهء دست..، قابل استفاده در گلسازی
۱۷) روغن مورچه: برای از بین بردن موهای زائد بدن بطور دائم
۱۸) گشنیز: تحلیل ورم های گرم و باد سرخ، ضد زکام و اسپاسم، از بین بردن اقار سرخک
۱۹) اسطوخدوس: ارامبخش، تسکین اعصاب، برطرف کننده سینوزیت، تسکین درد مفاصل
۲۰) میخک: رفع کرم خوردگی، ضد درد، مسکن درد دندان و سردرد، ضد التهاب لثه
۲۱) گل سرخ: ضد التهاب، ضد لک، تقویت کننده و نرم کننده پوستهای خشک
۲۲) بابونه: برطرف کنندهء جوشهای صورت، تقویت کنندعء موی سر و ابرو، ضد التهاب و نرم کننده ورم های سخت
۲۳) مورد: ضد شورهء سر، ضد ریزش موی سر و خارش، تقویت پیاز مو، برطرف کنندهء ترک پاشنه پا و بوی بد پا
۲۴) زردهء تخم مرغ: تقویت موی سر، معالج سرختگی، مرطوب کننده پوست سر، ابرسان پوست
۲۵) گیاه دم اسب: رشد ناخن، جلوگیری از شکستگی و نرم کننده ناخن
۲۶) زنجفیل: تسکین دهندهء درد های مفاصل (پادرد، کمر درد، دیسک کمر، سیاتیک، ارتروز)
۲۷) بوم ترانکیل: تسکین دهندهء دردهای مفاصل و ماهیچه ای، درمان ارتروز، سیاتیک و رفع گرفتگی عضلات، مناسب برای ماساژ
۲۸) اسپند: برطرف کنندهء باد و رطوبت مفاصل و درمان درد استخوان
۲۹) زیره: بیرون کشیدن باد و رطوبت از مفاصل و تسکین درد انها، از بین بردن چربیهای زائد(شکم و پهلو)
۳۰) رزماری: تقویت مو و ابرو، رویش مو
ادامه دارد
اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
💠گرفتگی عروق
100گرم سقز راپاک کنیدودریک ظرف اب درحال جوش بریزیدسقز که کاملا اب شد ظرف ازروی حرارت بردارید
ناخالصی ها ته ظرف میمانه
سقزازاب جداکرده دریخچال بزارین بعدازنیم ساعت خارج کرده تاسردپودرکنیدبا1کیلوعسل مخلوط کنیدوجای نسبتاگرمی قراردهید
بمدت1ماه الی40روزبه نسبت گرفتگی روزی 1ق غ صبح ناشتامیل کنید
این نسخه بسیارمجرب است به لطف خداوند
انسانیت...:
☘️ طب سنتی اسلامی احیاگران سلامت
#درمان_مشکلات_معده
مشکلات معده فقط از سردی و بلغم نیست علت راباید بدانیم بعد دارو تجویز کنیم.
✅مشکلات معده پنج دسته هست
⬅️سردی معده:
ممکن است ازبلغم باشد یا از سردی ظاهری مثلا جلوی باد کولر خوابیده و سردشده و سردی باطنی هم داریم که علائمش این هاست : نفخ معده، ترش کردن، درد معده، سوء هاضمه، رفلاکس(غذا تا گلو می آید)، صدای معده ، حالت تهوع دائم و استفراغ خصوصاً بعد از خواب ، سکسکه ، دل پیچه ، سوزشی که علائم بلغم دارد. ۸۰% سوزش برای سردی و ۲۰ درصد برای صفرا است اگر این سوزش همراه یکی دیگر از علائم سردی معده بود می فهمیم سوزش سرد است که دقیقا زیر سینه این سوزش احساس می شود .
⬅️رطوبت معده:
اشتها را زیاد می کند این چهار تا را باید یاد بگیریم. رطوبت اشتها می آورد خشکی بی اشتهایی می آورد گرمی معده هضم خوب می آورد سردی معده هضم بد می آورد خوب این جا می توانیم تشخیص دهیم کسی که معده اش صفراوی هست معده گرم و خشک هست پس اشتها کم هست ولی هضمش خوب هست. معده دموی هم خوب می خورد هم خوب هضم می کند معده بلغمی خوب می خورند ولی هضمش بد است و معده سودایی اشتها کم هست وزود هم سیر میشود البته زود هم گرسنه می شود ولی تا چند لقمه می خورد زود سیر می شود.
درمان سردی و رطوبت و بلغم معده: ترک سردیها، زنجبیل، آویشن و نمک، زیره، عسل، زنیان، سیاه دانه رازیانه، دمنوش مرزنجوش، نعنا،
می توانیم ترکیبی کار کنیم مثل هاضوم که ترکیبی از سیاه دانه آویشن زنیان است. بارهنگ ونعنا یا بارهنگ و زنیان که از همه قوی تر زنجبیل و زنیان هست سخت ترین سردی های معده را درمان می کند حتی برای بچه ها اما با دوز پایین انار با پیه، مصرف سیب ، به و به دانه ، گلابی ، کدوخورشتی ، سویق خشک به صورت ناشتا ۳ قاشق غذاخوری، آب جوشیده ولرم شده، گردو + زنیان، زیره ، روغن مالی معده و پشت معده با سیاه دانه گاهی زودتر از خوراکی جواب می دهد .
رفلاکس کودکان و نفخ: غذاهای نفاخ مثل سیر و پیاز و حبوبات را مادر کم کنند، برای بچه ( شیرخوار ) و مادر دمنوش یا عرق زنیان، نعنا،بادرنجبویه،زیره و برای بچه دختر عرق رازیانه، روغن مالی با روغن زیتون یا کنجد گرم کردن موضعی با حوله، ترنجبین و تنقیه به این صورت که گوش پاک کن را کمی به روغن آغشته کرده و آهسته آهسته دهانه مقعد بچه را چرب کنیم.
چاقی به دلیل رطوبت هست. که درمانش خوردن غذاهای گرم مثل ارده شیره در صبحانه، ترک ناهار، قبل از غذا شیرینی های طبیعی بخورند که اشتها کم شود، استفاده از نان جو ، سوپ جو ، پیاده روی تند که به تعریق افتد. حمامی که به تعریق افتد.
⬅️زخم معده یا اثنی عشر:
اگر زخم معده باشد بعد از غذا و اگر زخم اثنی عشر باشد قبل غذا و هنگام گرسنگی درد می گیرد. درد همراه سوزش که از زیر جناغ سینه تا بالای ناف می آید این نشانه مشکل زخم است و بعضا حالت تهوع دارند اگر مدفوع خیلی سیاه بود یا در استفراغ خون بود نشانه قطعی زخم است حالا فرقی نمیکند زخم معده یا اثنی عشر باشد با این دستورات درمان می شود. بارهنگ و نعنا یا بارهنگ و زنیان، دمنوش بابونه (هم برای آرامش هم برای معده و روده و کولیت روده خوب است). این سه تا گل را باید جدی بگیریم گل بابونه+ بنفشه +گل سرخ باید داخل دمنوش ها استفاده کنیم. دمنوش شنبلیله، عسل صبح ناشتا و شب موقع خواب، ترک سردیجات و لبنیات و ترشیجات، آب جوشیده خوردن در ظرف مسی، برنج و شیر برنج، آب جوی طبی مثل سوپ جویی که خانوم ها درست می کنند همین که جو شکفت آن آب را برداریم و تا دو سه روز استفاده کنیم هر هشت ساعت یک لیوان برای معده برای کبد برای تخلیه سودا عالی است، میوه هایی که برای معده است سیب ، گلابی ، به.
⬅️خشکی معده:
علائم اشتهای کم است که خشکی می توانند از صفرا یا سودا باشد که دستوراتش همان دستورات خشکی هست. شربت سکنجبین، شربت آبلیمو عسل، آب جوشیده ولرم شده، بارهنگ و نعنا سیب، انار، روغن زیتون.
⬅️صفرای معده:
باعث خشکی و تلخی دهان می شود باعث بوی بد و گرم دهان می شود، بی اشتهائی و باعث استفراغ صفراوی می شود و در کنارش سوزش معده این سوزش، سوزش گرم هست که درمانش صفرابر هاست یکی خرفه هست ، کاسنی و انار و بعد از آن سکنجبین، خیار، سویق خشک عدس، سنای مکی با گل سرخ ، آلوی تازه، آب جوشیده، ملین ها، سرکه انگور ، روغن زیتون، کدو خورشتی ماهی کبابی، خوردن ترشی ها مثل زرشک و آبلیمو و استفاده از فلوس.
🌿 در #روز_طبيعت خوردن #كاهو و سكنجبين را از قلم نيندازيد.
🖊 دكتر سيد مهدي مير غضنفري
👈خوردن کاهو و #سکنجبین در فصل بهار بخصوص در روز طبیعت ،برای کلیه مزاجها و خصوصاً گرممزاجانی توصیه شده است که به دلیل زیادهروی در خوردن #شیرینی و #آجیل ایام نوروز، دچار خشکی و گرمی مزاج شدهاند.
👈کاهو به دلیل داشتن رطوبت و طبع تر، و سکنجبین به سبب داشتن مزاج معتدل رو به خنک، از جمله بهترین و مفیدترین خوردنیهای مورد توصیه طب سنتی بخصوص در فصل بهار و نیز تابستان است و می تواند به اعتدال مزاج و رفع گرمی و خشکی و حرارت بدن کمک کند و صفرابر خوبی به شمار می رود.
👈امروزه سکنجبین یا سکنگبین را از سرکه و #قند و #شکر تهیه می کنند در حالی که قبلاً در تهیه آن از #عسل استفاده میشده است. سرکه، مزاج سرد و شکر یا عسل مزاج گرم دارند و به شرطی که سکنجبین خیلی ترش یا شیرین نباشد طبع معتدل رو به خنکی دارد و مصرف آن پس از خوردن گرمیجات برای اکثر افراد مناسب است.
👈هر چه میزان سرکه سکنجبین بیشتر شود، طعم آن ملس و مزاج آن رو به خنکی میرود و مصرف آن برای فصول یا مناطق گرم و افراد با مزاج گرم مناسبتر است و اگر شکر آن را زیادتر کنیم مزاج آن رو به گرمی رفته و مناسب تر برای افراد با مزاج سرد خواهد بود.
❇️ طرز تهیه سکنجبین :
ابتدا باید ۳ واحد آب و ۲ تا ۳ واحد شکر را (میتوان به جای شکر، از مقادیر کمتر #عسل یا #نبات استفاده کرد) با ۱ واحد سرکه انگور یا سرکه سیب خانگی ترکیب کرد. البته بهتر است ابتدا شربت آب و شکر را روی شعله گذاشت تا کمی غلیظ شود و سپس سرکه را به آن اضافه کرد.
در این صورت باید اجازه دهید این ماده غذایی تا حدی بجوشد که شربت پس از سرد شدن حالت روان داشته باشد. همچنین می توان چند شاخه نعنای تازه و شسته شده به شربت سکنجبین اضافه کرد و سکنجبین نعنائی ساخت که مزاج گرمتری نسبت به سکنجبین ساده داشته و برای رفع نفخ و بهبود عملکرد تنفس بسیار مفید است.
✅ #شکستگی_ها (ترک، مویه)
1⃣ داروی جمع کننده
2⃣ سپس مخلوط نمک + زرده تخم مرغ روی موضع ریخته آن را ببندید.
3⃣ سر فرصت، روغن دنبه و خرما بزنید.
♦️ ضمادی از: ۲ واحد نمک+ ۴ واحد روغن زیتون+ ۷ واحد پودر نخود خام+ ۱۰-۱۲ واحد زرده تخم مرغ را تهیه کرده، روی ترک ضماد کنید.
♦️ مومیایی ( گرم و خشک ) : مالیدن مومیایی به محل شکسته استخوان و خوردن هر روز مقدار جزئی از مومیائی با عسل، باعث سرعت جوش خوردن استخوان شکسته میگردد
♦️ داروی غبیرا (استخوان ساز)
♦️ مصرف سویق سنجد،برگ چغندر، مصرف پودر سنجد+شیر+عسل، دم کرده زعفران با عسل، انجیر، زیتون و بادام بسیار موثر است
♦️ ضمادی از ترکیب سقز و روغن زیتون بسیار نافع است
به خصوص در مورد شکستگی و ترک استخوان
♦️ مخلوط پودر سیاه دانه و عسل به نسبت 1 به 4 را روی موضع ضماد میکنیم، تا زمانی که بهبودی کامل حاصل شود.
این معجون، معادل گچ گرفتگی، در طب اسلامی می باشد.
البته اگر مفصل و غضروف آسیب دیده داروی شیطرج و سنام موثر خواهد بود ان شاءالله
✅ #جایگزین_واکسن ها در طب اسلامی💉
1.حجامت هر ساله
2.بازی با خاک
3.استشمام دود اسفند و کندر هر هفته
4.خوردن سیر هر هفته پخته یا خام
5.مصرف سرکه در غذا🍾
6.مصرف نمک دریا قبل و بعد غذا
7.مصرف انجیر روزی یک عدد
8.مصرف روغن زیتون در غذاها
9.مصرف زیتون شکسته(بدون سود) روزی 7عدد
10.مصرف عسل روزانه یا هفتگی یا ماهانه🍯
11.استشمام گل نرگس🌼
12.تربت الحسین در ابتدای تولد
13.روغنمالی بدن با روغن زیتون
12.مداومت به خوردن سیب🍏
13.مصرف شلغم
14.همراه داشتن انگشتر عقیق جزع یمانی
15.همراه داشتن رقعه الجیب(در حاشیه مفاتیح الجنان)
16.قرائت آیه الکرسی و معوذتین هر روز
17.پرهیز از خوراکی های صنعتی مثل قند و شکر و....که سیستم دفاعی بدن را در مقابل ویروس ها ضعیف میکنند.🍔🍕🍬🍧
18.پرهیز از امواج منفی مثل وایفای و موبایل و ...حتی الامکان(مثلا فقط در مواقع ضروری روشن کنید)
19. داروی امام کاظم علیه السلام
✅⬅️ نکات رعایت کردنی بعد از تولّد فرزند:
✅ توصیه به خوردن حداقل ۷ عدد خرما بلافاصله بعد از زایمان توسط مادر 👈 (موجب بردباری فرزند).
✅ استفاده از واکسن اسلامی که موجب عدم ابتلای فرزند به فزع و التهاب و بیماری های کودکان خواهد شد (بسیار مهم بوده و در انتهای مطلب طرز تهیّه آن ذکر خواهد شد)
✅ گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ فرزند 👈 (ایمنی از شرّ شیطان).
✅ توصیه به بازکردن کام فرزند (اولین غذای فرزند) با خرما، تربت امام حسین، آب فرات یا آب باران به محض تولد
👶🍼 شیر دهی فرزند:
✅ مدت زمان شیردهی توسط مادر، جهت سلامت فرزند ۲۱ ماه میباشد و توصیه میشود که به هیچ وجه فرزند را در این مدّت از شیر دهی فارغ نکرد چرا که سلامت جسمی وی در آینده در گرو همین شیر مادر است.
✅ با توجه به اینکه یک پستان مادر غذا و دیگری نوشیدنی میباشد لذا توصیه شده که فرزند از هر دو پستان تغذیه نماید.
✅ با توجه به اینکه اخلاق از طریق شیر به فرزند سرایت میکند لذا در صورت شیر نداشتن مادر، در مرحله اول توصیه میشود حتماً طبق رسوم متعارف سابق، شیر دایه ی متدیّن و با اخلاق جایگزین شیر مادر گردد و در صورت عدم امکان، به جای شیر خشک حداقل از شیر گاو محلی رقیق شده استفاده شود.
✅ توصیه میشود بعد از هر بار خوردن شیر توسط فرزند، دهان وی (اقلا ظاهر دهان که شامل لبها میباشد) شستشو شود، چرا که موجب تولید انواع بیماری ها و پریدن فرزند در خواب میشود.
✅ برای درمان ریزش موی خانمها در دوره شیردهی، مصرف #قرص_خون طب اسلامی، #سویق_گندم_و_جو و مصرف شیر گاو محلّی توصیه شده است.
💉 طرز تهیّه #واکسن_اسلامی:
اندازه یک عدس صمغ جاوشیر (تهیه از عطاری) را با آب (بهتر است آب باران یا آب فرات باشد) حل کرده سپس در بینی سمت چپ دو قطره و در بینی سمت راست یک قطره ریخته شود.
❗️نکته مهم:
این امر باید قبل از بریدن ناف در بیمارستان صورت گیرد.
🍛 غذاهای کمکی:
✅ خوراندن مخلوط سویق گندم وجو با آب یا شیر از ماه های اول به فرزند 👈 موجب (رویش گوشت و تقویت استخوان فرزند).
✅ خوراندن انار یا آب آن 👈 موجب (تسریع در رشد فرزند و تسریع در باز شدن قدرت تکلّم).
👈 بجای ❌#قطره_آهن که توسّط پزشکان برای اطفال توصیه میشود حتما از ✅ #قرص_خون طب اسلامی استفاده شود (در آب حل کرده و بچه میل نماید)
✅دو نکته مهم:
❗️ نگهداری کبوتر در خانه، جهت جلوگیری از آسیب سفهای اجنّه به کودک در ماههای آخر بارداری و تا دو سالگی فرزند، ضروریست.
❗️توصیه میشود جهت بیمه کردن کودک از آسیبهای جسمی، حتما تا روز هفتم و اگر نشد هر موقع امکان داشت، عقیقه (ترجیحاً گوسفند) قربانی گردد.
📝📚 #منبع مطالب: کتاب دراسة فی طب الرسول المصطفی ج3 ص:606
✅داروی #جمع_کننده ،
کشیدگی و پارگی را جمع می کند مثل پاره شدن تاندون، مینیسک و رباط..
درمان بیرون آمدن رحم و مقعد است
کوچک کننده اندام ها مثل سینه زنان است.
سفت کننده اعضای گوناگون بدن است.
🔸روش مصرف:
باید هرشب به اندازه نیاز با سرکه خانگی خمیر و به موضع مالیده شود و روی آن پلاستیک کشیده و صبح شسته شود.
زمان مصرف این دارو چهل روز است.
🏞معرفی درختان مثمر مقاوم به کم آبی
🔰درختان میوه و مثمر مقاوم به کم آبی و خشکی بدین شرح است:
🏝کنار (سدر)
🏝خرما (نخل)
🏝انگور (مو)
🏝زیتون
🏝انجیر
🏝گل محمدی
🏝عناب
🏝پسته
🏝بادام
🏝سنجد
🏝پسته
🏝زرشک و …
👌بر خلاف تبلیغات دروغین نهادهای مسول، کاج، کهور، اکالیپتوس، خرزهره، شمشاد، اقاقیا، کنوکارپوس مصرف آب بالایی دارند
💎 غلبه #ریح 💎
🔷🔶🔹🔸 علایم:
💨 عطسه بیش ازحد
💨 پیچش درد دربدن(جابجایی درد در بدن)
💨 کم شدن انعطاف دست و پا
💨 ورم دست و پا
💨 درد مفاصل
💨 خارش سر و کتف که جابجا می شود
💨 ایجاد خلط نارس
💨 انحراف وجه و لقوه
💨 جدا شدن و به هم ریختن داندان ها
💨 وزوز گوش(باد به همراه سودا)
💨 حبس قاعدگی
💨 بواسیر
💨 فرا گیری باد در اعضا
🔷🔶🔹🔸 درمان غذایی و مفرد:
💨 سیر تفت داده شده در روغن زیتون(خوردن به عنوان یک وعده غذایی هفته ای یکبار)
💨 خوردن برگ ترب
💨 خوردن عسل
💨 دستور آب نیسان
💨خوردن لوبیا
💨 خوردن آلوی بخارا به مقدارکم
💨 تخم شربتی قبل و بعدازغذا(یک قاشق مرباخوری)
🔷🔶🔹🔸 درمان مرکب:
💨 ابنابسطام
💨 شافیه15ماهه
💨 شربت امام رضا(علیه السلام)
💨 قرفه
💨 حب البلسان
💨 ترکیب زنیان گردو هرشب(دستورجوز)
💨 جوشانده انجیر شنبلیله یک شب درمیان(دستور تین)
💨 سعتر
💨 معجون ریح
🔷🔶🔹🔸 علاج یداوی:
💨 ذکر حوقله7مرتبه بعد از نماز صبح و مغرب
💨 پشت به آفتاب نشستن که باعث عطسه زدن است
💨 حنا بر سرگذاشتن و بر بدن
💨 باز نگهداشتن دهان هنگام خوابیدن
💨 سعوط کندش سیاه دانه
💨 سعوط بویژة با عنبر و زنبق یا روغن بنفشه پایه کنجد
💨 روغن زیتون مالی کل بدن
💨 تنقیه
💨 تکمید با آب گرم
🔷🔶🔹🔸 ممنوعات:
💨 زیاد خوردن آلوی بخارا
✅سوپ #تلبینه
🔶 در روایات تأکید شده به استفاده از تلبینه بری افراد بیمار، به عبارتی خوب است غذای بیمار تلبینه باشد.
🔶 در روایات متعدد آمده زمانی که کسی در خانه پیامبر (ص) بیمار میشد تلبینه از اجاق پایین نمیآمد. شاید با توجه به این مطلب بتوان گفت که تلبینه را باید گرم مصرف کرد.
🔶پیامبر خدا (ص): « تلبینه دل بیمار را آرامش می دهد و اندوه را می برد.»
🔶امام صادق (ع): « اگر چیزی وجود داشته باشد که انسان را در برابر مرگ سود می بخشید تلبینه می بخشید.» پرسیده شد تلبینه چیست؟ فرمود:« شوربای فراهم آمده با شیر» و این را سه بار تکرار فرمودند.
📚الکافی،ج ۶،ص۳۲۱
🔶 پیامبر خدا (ص) : « بر شما باد آن ناخوشایند سودمند: تلبینه. سوگند به آن که جان محمد در دست اوست آن شکم را می شوید چنان که کسی از شما چرک را با آب از صورت خود فرو می شوید.»
📚کنز العمّال،ج ۱۰،ص۳۷،ح۲۸۲۴۵
🔶امام صادق (ع): « تلبینه غم را از دل غمگین می زداید همچنان که انگشتان عرق را از پیشانی کنار می زنند.»
📚الکافی،ج۶،ص۳۲۰،ح۲
🔹 مواد لازم:👇
🔻گندم کامل 1 لیوان
🔻جو کامل 1 لیوان
🔻شیر گاو طبیعی جوشیده سرد شده 2 لیوان
🔻آب حدود 6 لیوان (به مقداری که برای پخت گندم و جو کافی باشد)
🔻عسل 1 لیوان (بسته به ذائقه می تواند کمتر یا بیشتر باشد)
🔹طرز تهیه :👇
گندم و جو را مدتی خیس میکنیم.
بعد هرکدام را جداگانه همراه آب با شعله کم می پزیم تا کاملا نرم شود.
در انتها به گندم و جو پخته شده شیر را اضافه می کنیم تا مدتی همراه شیر بجوشد.سپس عسل اضافه میکنیم.
وقتی به غلظت مناسب رسید ، غذا را سرو کنید.
💫 نکته1 : بهتر است تلبینه به صورت گرم میل شود.
💫 نکته 2: عسل را می توان هنگام پختن غذا و یا هنگام میل کردن اضافه کرد.
💫 نکته 3 : این غذا شبیه حلیم است با این تفاوت که بهجای گوشت، شیر دارد. شیر و عسل هرکدام درمان عام بیماریها هستند و جو هم اینگونه است. لذا توصیه میکنیم که تلبینه را با جو درست کنند.
💫نکته ۴ : بهتر است برای پخت تلبینه از گندم و جو دیم استفاده شود.
🔸 تلبینه را به صورت سریع تر نیز می توان تهیه کرد اما با اطمینان نمی توان گفت خواص ذکر شده برای تلبینه شامل این روش هم می شود یا خیر :
بلغور گندم یا جو یا هردو را با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به آرامی و به کامل بپزد، سپس شیر هم به آن اضافه میکنیم تا مدتی هم با شیر بپزد، و در آخر مقداری عسل روی آن میریزیم و استفاده می کنیم.
💥تذکر : امروزه گفته می شود عسل نباید حرارت ببیند زیرا خواص آن کم میشود ولی در روایت حرارت دادن عسل ممنوع دانسته نشده بلکه در تعدادی از ترکیب های مهم، عسل حرارت داده می شود. پس هم میتوان عسل را زمان طبخ اضافه کرد و هم بعد از آن.