اگر سردی و رطوبت (بلغم) بر معده غلبه پیدا کند.
▫️تمایل به خوردن شیرینی
▫️حالت تهوع
▪️آروغ ترش
▪️نفخ شکم
▫️افزایش آب دهان به ویژه در زمان خواب
▫️سفیدی زبان و رنگ صورت
▪️سستی و بی حالی
▪️سفیدی ادرار
▫️و عدم تشنگی
▫️و تندی نبض در فرد ایجاد میشود.
مصرف غذاهای دیرهضم، درهم خوری، مصرف آب یخ و… غذاهای با طبع سرد هم موجب سوء هاضمه و سردی معده میشود.
ماسک خیار آلوئه ورا ؛ مخصوص هوای گرم
▪️برای تبدیل پوست خشک و کسل کننده به صورت چاق و نرم و با طراوت، یک ماسک صورت را با استفاده از ژل آلوئه ورا و خیار تهیه کنید.
▫️این دو ماده مرطوب کننده هستند و هنگامی که روی صورت بمالید، پوست شما را نرم و درخشان میکند، خصوصاً در فصول خشکی چون تابستان که صورت رطوبت خود را از دست میدهد.
چگونه موهای خوبی داشته باشیم
✍یک استکان دم کرده دم اسب (حاوی مقادیر زیادی سیلیس جهت استحکام و نرم شدن ساقه مو) + ده قطره روغن دم اسب یا روغن ماکادمیا یا روغن بادام شیرین را بعد از خشک شدن موها، روی موهایتان اسپری کنید و موهایتان را آرام شانه نمایید.
✍از ماسک لعاب گل ختمی سفید یا لعاب اسفرزه صاف شده (جوشاندن یا خیساندن این مواد در آب)، بعد از شستشو نهایی در حمام استفاده کرده و بعد یک ربع آبکشی کنید.
✍به صورت ناشتا، تا دوهفته آب پنیر (ماء الجبن) را جرعه جرعه بنوشید و بعد از آن یک ربع راه بروید که نفخ نکنید یا در آن هل بریزید.
یا این آب پنیر را در حمام به موهایتان بمالید.
هر هفته نوک موهایتان را چک کنید، موهای آسیب دیده و موخورهها را یک سانت بالاتر از محل موخوره بچینید.
مراقبت های مبتلایان به آلرژی در بهار
✍🏻برای مبتلایان به آلرژی در فصل بهار در مرحله اول توصیه میشود زمان بیرون رفتن موهای خود را به خوبی بپوشانند، از عینک آفتابی استفاده کنند و حتماً ماسک داشته باشند.
از دیگر نکات مهم چه در بیرون یا داخل منزل این است که از عوامل تشدید کننده آلرژی مانند دود سیگار، عطر، اسپری، بوی رنگ یا هر موردی که به آن حساسیت دارند، دوری کنند.
مصرف زیاد ویتامین C
✍گرچه مقادیر اضافی آن از طریق ادرار دفع می شود اما خالی از عارضه هم نیست و ممکن است علائم زیر را به دنبال داشته باشد:
▪️حالت تهوع یا استفراغ
▪️دردها و انقباضات عضلانی
▫️سوزش سر دل، گرفتگیهای معده
▫️بیخوابی
▪️سنگ کلیه
▪️دریافت زیاد روی (زینک) هم علائمی مانند سوء مصرف ویتامین C (به جزء سنگ کلیه) را در افراد ایجاد میکند
چند توصیه ضدنفخ
▪️به آرامی غذا بخورید
▫️غذاها را خوب بجوید
▪️بین غذا صحبت نکنید
▫️موقع غذا خوردن صاف بنشینید
▪️از مصرف غذاهای گرم و سرد همزمان با هم خودداری کنید.
▫️یک نعلبکی کوچک ریحان یا نعناع را در سفره خود داشته باشید.
▪️با آویشن آشتی کنید خصوصاً موقع خوردن پیتزا و غذاهای غلیظ و نفاخ
▫️بعد از غذا خوردن کمی آرام قدم بزنید.
معده و ناحیه شکم را با ماساژ روغنهای گرم، تقویت کنید.
▪️یبوست خود را برطرف کنید.
حمام بابونه (کنترل فشار بالا)
🔸پاشویه یا حمام پا بابونه، از تنظیمکنندههای پرفشاری خون است و در کنترل فشار بالا عالی اثر میکند اگر بابونه نبود، آب داغ هم موثر است.
🔹مشتی بابونه را در قابلمه بریزید و ۵ یا ۶ لیوان آب اضافه کنید.
وقتی جوش آمد در ظرف مناسبی بریزید و وقتی گرمای مناسب و مطبوعی داشت، پاها را در آن قرار دهید.
🔸اگر کسی کنارتان هست، کمی پاها را ماساژ دهد و اگر نیست، با کشیدن پاها روی هم، اینکار را انجام دهید.
آسیبهای مصرف بیش از حد ترشیجات
▪️ضعف اعصاب (خصوصاً اگر مزه ترشی، گزنده و زننده باشد)
▪️کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرمها در مردان
▫️پیری زودرس (افزایش میزان و عمق چین و چروکها، حس خشکی پوست، کم شدن الاستیسیته پوست).
▫️درد همراه با قاعدگی و قاعدگیهای نامنظم در خانمها
▪️پوکی استخوان و ایجاد آرتروز
▪️باعث سردی و خشکی مغز و کند شدن حافظه و حواسپرتی و حتی ایجاد آلزایمر و افسردگی میگردد
▫️ایجاد کمخونی، افرادی که کمخونی دارند از مصرف ترشیجات پرهیز کنند
آسیب به معده
▫️طعم تند و ترش و گزنده باعث افزایش صفرا میشود.
تخریب و سست کردن دندان و لثه
تفاوت و شباهت شیر گاو و شیر گوسفند
✍غلظت و چربی شیر گوسفندی؛ در مقایسه با شیر گاوی بسیار بیشتر است و به همین دلیل طرفداران بسیاری نیز دارد.
شیر گوسفندی نسبت به شیر گاو درصد چربی، کازئین و جامد بودن بیشتری دارد به همین دلیل پنیر آن زود گرفته میشود و مقاومت آن بیشتر از پنیر گاو میباشد.
✍همچنین شیر گوسفندها از پروتئین بیشتری برخوردار است به همین دلیل پنیر حاصل از شیر گوسفندی بسیار خوش طعمتر و چربتر است و در حجم یکسانی از این دو نوع شیر، شما مقدار پنیر بیشتری از شیر گوسفندی به دلیل پروتئین بالاتر آن، بدست میآورید.
✍بنابراین در سایر کشورها از شیر گوسفندها بیشتر برای درست کردن پنیر، استفاده میشود.
شیر گوسفند و گاو هر دو لاکتوز بالایی دارند، بنابراین افرادی که دستگاه گوارش آنها حساس به لاکتوز است باید از شیرهای بدون لاکتوز مصرف کنند تا عارضههای گوارشی آنها بروز نکند.