⭕️❇️ وضعیت بهره برداری از دشت های ایران
✅ #تمرکز بیش از حد #جمعیت و #بارگذاری بیش از حد #صنایع_آب_بر و #کشاورزی_ناهمتراز_آب بر خارج از #توان_اکولوژیک در #دشت_ها و مناطق مختلف موجب شده #همه_استان_ها و #شهرهای_ایران با #کمبود_چشمگیر_آب مواجه شوند.
✅ بر همین اساس #برداشت_خارج_از_برنامه_آب از #سفره_های_آب_زیرزمینی، موجب شده است که #دشت_های_ایران به وضعیت #دشت_های_آزاد_ممنوعه، #ممنوعه، #ممنوعه_بحرانی درآیند.
✅ #غالب_دشت_ها در استانهای ایران دچار #مرگ_آبخوان شده اند که تنها دلیل این بحران، #توسعه_نامتوازن و #خارج_از_توان_اکولوژیک هر منطقه است که شوربختانه چنین #وضعیت_بحرانی را پدید آورده است.
منبع: سازمان برنامه و بودجه، markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
✅ در #سال_آبی_گذشته (مهر ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲) نزدیک به #یک_میلیارد_متر_مکعب از #حقابه_محیط_زیستی_دریاچه_ارومیه تخصیص یافت.
✅ براساس پیشبینیهای هواشناسی، قرار است از #آبان_ماه شاهد وقوع بارشهای مؤثری در -حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه باشیم و بر این مبنا، #وزارت_نیرو قول داده است که در #سال_آبی_جاری، #رهاسازی_آب به سمت دریاچه را زودتر از همیشه آغاز کند.
✅ ممکن است #اولین_مرحله از #رهاسازی_آب از برخی سدها در #نیمه_دوم_آبانماه انجام شود، اما مرحله نخست رهاسازی آب از سدهای دیگر به ماههای #آذر و #دی موکول شود.
✅ از سالهای گذشته #برخی_کشاورزان در طول #مسیر_رودخانهها و مسیلهای منتهی به #دریاچه_ارومیه، سردهنههایی را برای #انحراف #روانآبها به سمت اراضی کشاورزی و باغی ایجاد کرده اند.
✅ بهمنظور #تشدید_نظارتها در راستای #جلوگیری_از_انحراف_حقابه_محیطزیستی دریاچه ارومیه، قرار شده است که در هر دو استان #آذربایجان_شرقی و #غربی، #نیروهای_یگان_حفاظت_منابع_طبیعی به #نیروهای_نظارتی_شرکتهای_آبمنطقهای کمک کنند تا با #بستن_سردهنهها حداکثر حقابه ممکن را به طرف دریاچه هدایت شود.
✅ در #سال_آبی_جاری، تکمیل #فاز_دوم_تونل_کانیسیب نیز به صورت جدی پیگیری میشود و احتمالا این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید تا ظرفیت رهاسازی آب از سمت این تونل به دریاچه ارومیه به حدود دو برابر مقدار کنونی افزایش یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۲)
✅ #حق_بر_آب به منزله یک #حق_طبیعی_یا_فطری است. حقی که از #آفرینش_انسان_و_جامعه به وجود آمده و خصیصه اصلی #حقوق_طبیعی به دلیل آنکه از سرشت انسان سرچشمه میگیرد، #ازلی، #ابدی و #جهانی است؛ بدین معنی که #زمان، #مکان و #شرایط_آن_را_تغییر_نمیدهد و همزاد همیشگی هر انسان است.
✅ #گفتمان_حق_بر_آب در #حقوق_بینالملل ابتدا در #مجمع_عمومی_سازمان_ملل در #سال_۱۹۶۶ مورد توجه قرار گرفت و بعد طی تحولات هنجاری با #کنفرانسهای_محیطزیستی ادامه یافت و اهمیت توجه #جوامع_جهانی بیش از پیش بدان معطوف شد.
✅ نتیجه این رویه آن بود که « #حق_بر_آب_و_بهداشت» در #تفسیر_عام #شماره_۱۵_کمیته_حقوق_اجتماعی_اقتصادی_فرهنگی در #سال_۲۰۰۲ مطرح شد و در قطعنامههای 292/64/RES/A #مجمع_عمومی_سازمان_ملل و 1/18/RES/HRC/A #شورای_حقوق_بشر به صراحت مورد تأکید قرار گرفت.
✅ تفسیر کمیته فوق رجوع به برخی از #مفاد_بنیادین_اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر #مصوب_۱۹۸۴ است که بر #نقش_اساسی_آب در #حق_حیات و #اصل_بنیادین_کرامت_انسان در آن اعلامیه تأکید دارد.
✅ در تعریف، #حق_بر_آب شامل بر #حق_بر_آب_کافی، #سالم، #قابل_قبول، #قابل_دسترسی و #مقرون_به_صرفه برای مصرف است.
✅ در کنار این اقدامات، #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل_متحد با انتصاب #گزارشگر_ویژه اهمیت موضوع را به #دولتها یادآور شده و از این طریق در ترویج نگاه حقوق بشری به ضرورت تأمین آب کمک کردند.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
22.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ ⭕️ رهبر معظم انقلاب:
✅ البتّه #رژیم_صهیونیستی هر کار هم بکند، جبران #شکست_مفتضحانهای را که در این قضیّه خورد نخواهد توانست بکند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔⭕️ شرکت مدیریت منابع آب ایران و انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران برگزار می کنند:
✅ نشست تخصصی "استفاده از #آب_شور_دریا و #غیر_متعارف برای #مصارف_شرب و #صنعت"
🗓 ۷ آبان ۱۴۰۲
🏢 سالن خلیج فارس شرکت مدیریت منابع آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ ⭕️ پیامبر اسلام (ص):
✅ آب را هدر نده؛
هر چند کنار رودی پر آب باشی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بهرهبرداری امارات از فناوری تولید آب از هوا (۱)
✅ #امارات_متحده_عربی از بهرهبرداری از دستگاههایی در کشور خود خبر داد که بدون نیاز به برداشت از منابع آبی و در واقع #از_هوا، #آب_آشامیدنی مورد نیاز ساکنان کشور و حتی جهان را #تولید_میکند.
✅ یک شرکت مستقر در اماراتمتحدهعربی که پیش از این از تولید چندین #دستگاه_تبدیل_هوا_به_آب خبر داده بود، بهرهبرداری از این دستگاهها را اعلام کرد و به این ترتیب ساکنان امارات از این پس میتوانند آبی را بنوشند که از #هوای_خانهها و #دفاتر آنها تولید شده است. این محصول در حال حاضر تنها برای شرکتها در دسترس است، اما بهزودی در حجمی وسیع نیز در دسترس خواهد بود.
✅ آب در این دستگاهها پیش از اینکه به اندازه کافی برای نوشیدن مناسب شود، چندین مرحله را طی میکند. ابتدا #هوای_تصفیه_شده به داخل کشیده و سرد میشود. میعانات بهدست آمده تحت یک فرآیند تصفیه قرار میگیرد و در نهایت به آب آشامیدنی سالم و تمیز تبدیل میشود.
✅ سیستم در ابتدا از مجموعهای از #فیلترها برای تصفیه هوا استفاده میکند و کل فرآیند تولید آب با فرآیند #مبدل_حرارتی آغاز میشود. پس از آن، آب به مخزن « #بافر» میرود و سپس از سه لایه فیلتر عبور میکند. در مرحله آخر نیز آب تحت #اشعه_ماوراءبنفش قرار میگیرد تا هر گونه باکتری را از بین ببرد.
ادامه دارد...
منبع: ایمنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بهرهبرداری امارات از فناوری تولید آب از هوا (۲)
✅ آبهای تولیدی #دستگاههای_توزیعکننده_آب جدید #امارات که در حال حاضر مورد استفاده بسیاری از #کاخهای_سلطنتی این کشور قرار دارد، با #هزینه_۱۴_هزار_درهم در روز توانایی استخراج #۳۰_لیتر_آب_آشامیدنی را از هوا بهطور مستقیم دارد.
✅ این دستگاه برای استفاده در #خانهها و #دفاتر کوچک طراحی و اکنون سفارشات بالایی از #نهادهای_دولتی، #مراکز_نمایشگاهی، #پارکها و #دفاتر_مرکزی_شرکتها داشته است.
✅ این دستگاه که #سالانه_۱۱_هزار_لیتر_آب بدون بهرهبرداری از هیچ منبع آبی تولید میکند، #کره_زمین را از #استفاده_سالانه_۴۵_هزار_بطری_پلاستیکی نجات میدهد و #سالانه_۴۵۰۰_کیلوگرم ردپای #کربن را کاهش میدهد.
✅ محصول دیگری نیز تولید شده که توانایی تولید حداکثر #۲۵_لیتر_آب آشامیدنی تازه را دارد و #قابل_حمل است. این دستگاه برای فعالیت در #فضای_باز و کسانی مناسب است که #در_حال_حرکت هستند. این محلول سبک وزن، نیاز به حمل بطری یا جستوجوی برای پیدا کردن آبخوریهای عمومی را از بین میبرد.
✅ #این_شرکت دارای #فناوری_ثبت_اختراع برای #تبدیل_هوا_به_آب و در حال حاضر با تقاضای بیشتر از عرضه مواجه است، از این رو بهدنبال توسعه تولیدات خود است.
✅ این شرکت در حال حاضر یک خط تولید کوچک دارد که #روزانه_حدود_سه_هزار_بطری_تولید میکند و بهزودی خط تولید دیگری به این شرکت افزوده خواهد بود که به کمک آن تولید خود را به #۴۵۰۰_بطری_در_ساعت افزایش خواهد داد. این تعداد برای پوشش #کل_امارات کافی است.
منبع: ایمنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست سوم: #حوضه_آبریز_هریرود
سخنرانان:
✅ #دکتر_علیرضا_عباسی_سمنانی
کارشناس ارشد مسائل ژئوپلیتیک غرب آسیا
✅ #دکتر_مراد_کاویانی_راد
عضو هیئت علمی گروه جغرافیای سیاسی #دانشگاه_خوارزمی
✅ #دکتر_حسن_صدرا_نیا
عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا و علوم محیطی #دانشگاه_حکیم_سبزواری
❌💡🖥 (سخنرانی دکتر صدرانیا به صورت برخط و از طریق اسکای روم خواهد بود)
دبیر علمی نشست:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
دبیر اندیشکده حکمرانی آب #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
🗓 شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ سدهای زیرزمینی به کمک مدیریت آب میآیند (۱)
✅ توسعه #سدهای_زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته و طی ماه گذشته #۱۵۰_هزار_متر_مکعب ظرفیت سدهای زیرزمینی معادل #حجم_۱۰۸۴_اتوبوس_بیارتی به بهرهبرداری رسیده و ساخت #۴۳۱_هزار_متر_مکعب_سد_زیرزمینی در دستور کار قرار دارد.
✅ ذخیره آب در #منابع_آب_زیرزمینی از شیوههایی است که میتواند مزایای قابل توجهی به جبعه ابزار مدیریت منابع آب کشور اضافه کند.
✅ به عقیده کارشناسان استفاده از شیوه سد زیر زمینی برای ذخیره آب در کشورهایی مانند #ایران که سطح آب زیرزمینی نوسانی نسبت به فصول مختلف دارند، شیوه مناسبی تلقی شود.
✅ بر اساس متون علمی منتشر شده در زمینه منابع ذخیره آب زیرزمینی، این منابع به #۲_دسته_کلی_طبیعی_و_مصنوعی تقسیمبندی میشود. در نوع مصنوعی این مخازن، بشر به صورت یک پارچه و یا جزئی در زیر زمین سازههایی را ایجاد و به کمک آن آب را ذخیره میکند.
ادامه دارد...
منبع: فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
16.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ 📹 ببینید |
کسی که آمریکا را به زانو درآورد
✅ تجهیز #کرانه_باختری
✅ تقویت #حزب_الله_لبنان
✅ پشتیبان بزرگ برای #عراق و #سوریه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۳)
✅ اهمیت « #حق_بر_آب» تا بدانجا مورد توجه بوده است که #اولین_دهه_هزاره_سوم دهه « #آب_برای_زندگی» نامگذاری شد.
✅ مرور #کنفرانسها و #کنوانسیونهای متعدد برگزارشده از سوی #سازمان_ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی، حاکی از آن است که مهمترین این کنفرانسها در تعریف #مفاهیم_بنیادین و #ترسیم_چارچوبها در « #حق_بر_آب و #تأسیسات_بهداشتی»، #کنفرانس_ماردل_پراتا در #سال_۱۹۷۷ بود که در #آرژانتین برگزار شد.
✅ اهمیت این کنفرانس از آن جهت است که دارای #برنامه_اقدام، #توصیهنامهها و #قطعنامههای متعددی است که طیف گستردهای از زیرعناوین مرتبط با آب را پوشش میدهد.
✅ در این کنفرانس، عملا و برای اولین بار به موضوع #همکاریهای_بینالمللی و #سیاستهای_آبی در #سرزمینهای_اشغالی توجه میشود.
✅ در #قطعنامه_دوم این کنفرانس، تأکید میشود که #شناسایی_جهانی در #دسترسی_به_آب و #دفع_فاضلاب برای زندگی و رشد کامل انسان چه به عنوان یک فرد و چه به مثابه بخشی جداییناپذیر از جامعه ضروری است.
✅ #قطعنامه اضافه میکند که #دسترسی باید #عادلانه و #منصفانه بین تمامی مردم منطقه [صرفنظر از مذهب یا نژاد] باشد.
✅ در #سال_۲۰۰۷ دفتر #کمیساریای_عالی_حقوق_بشر بنا به درخواست #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل، پژوهشی را در حوزه و مفاد الزامات حقوق بشری مربوط به دسترسی به آب آشامیدنی سالم و تأسیسات بهداشتی به انجام رسانید.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ سدهای زیرزمینی به کمک مدیریت آب میآیند (۲)
✅ در ادبیات #مدیریت_منابع_آب به #مخازن_آب_زیرزمینی، #سد_زیرزمینی نیز اطلاق میشود و تفاوت آن با سایر مخازن آب این است که #میزان_نگهداشت_آب از #۳۵_هزار_متر_مکعب فراتر است.
✅ #تامین_آب_شرب_مصرف، #مدیریت_منابع_آب و #جلوگیری_از_پیشروی_آب_شور به #منابع_آب_زیرزمینی از جمله اهدافی است که ساخت #سدهای_زیر زمینی را توجیه میکند.
✅ متخصصان صنعت آب ایران نیز مدتی است، زمینه توسعه #سدهای_زیرزمینی را در دستور کار قرار دادند. بر این اساس، #۷_شهریور_ماه بود که #بزرگترین_سد_زیرزمینی_کشور به ظرفیت #۱۰۰_هزار_متر_مکعب در #شهر_تبریز ساخته و وارد مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
✅ برای درک فضای این سد زیرزمینی بهتر است بدانید، در صورتی که ارتفاع هر واحد مسکونی به متراژ ۱۰۰ متر مربع ۲/۵ متر در نظر گرفته شود، #۴۰۰_واحد_مسکونی_۱۰۰_متری در این مخزن به طور کامل جا خواهد گرفت.
✅ همچنین #ابعاد_این_سد معادل #۷۲۳_اتوبوس_بی_آر_تی است. #مخزن_ذخیره این طرح عظیم از بسیاری از سدهای سطحی کشور از جمله #سد_خنج، #سد_سرند و سایر سدها بیشتر است.
ادامه دارد...
منبع: فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ مصوبه کمیسیون تلفیق برای کاهش سهمیه برداشت آب پروانه چاههای کشاورزی
✅ #کمیسیون_تلفیق_برنامه_هفتم_توسعه مجلس شورای اسلامی دو بند از #ماده_۴۰_لایحه_برنامه_هفتم_توسعه_ارجاعی از صحن را مورد بررسی قرار داد.
✅ در یک بند این ماده اعضای این کمیسیون مصوب کردند که با هدف #جلوگیری_از_فرونشست بیش از حد زمین و با هدف #تعادل_بخشی_به_آبهای_زیرزمینی سهمیه برداشت آب #پروانه_چاههای_کشاورزی از #سفرههای_زیرزمینی کاهش یابد.
✅ بر اساس این مصوبه و با توجه به این که در بسیاز از مناطق کشور ما شاهد فرونشست زمین هستیم، #سهمیه_آب_برداشتی توسط #پروانه_چاههای_کشاورزی کاهش مییابد و باید این چاهها مجهز به #کنتور_هوشمند شوند تا میزان برداشت آنها از طریق #سیم_کارت کنترل شود.
✅ همچنین در این مصوبه و در بند دیگر #ماده_۴۰ موضوع #جلوگیری_از_سوء_استفادهها در #برداشت_از_آب_رودخانهها توسط #ماموران_انتظامی و با دستور #آب_منطقهای_شهرستان مورد بررسی قرار گرفت که این بررسیها به جمعبندی نرسید؛ چراکه هر گونه #تعیین_خسارت و #جریمه_بازگرداندن هر موضوعی به حالت قبلی آن، نیازمند #دستور_قضایی است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️❇️ تشکیل شورای عالی آب ژرف
✅ #طرحهای_آب_ژرف در مرحله مطالعه است. #تفاهمنامهای بین #وزارت_نفت، #وزارت_نیرو و #معاونت_علمی_ریاست_جمهوری امضا شده است.
✅ #وزارت_نفت موظف به #تامین_مالی_هزار_میلیارد_تومانی برای #طرحهای_فناورانه و #آب_ژرف شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
31.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹⭕️ ببینید |
❇️ در مسئله فلسطین راهی غیر از مبارزه وجود ندارد
✅ شهید حاج قاسم سلیمانی:
آیا امکان دارد که با دیپلماسی بتوان، فلسطین را به فلسطینیان برگرداند؟
🇵🇸 #شهید_القدس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ سدهای زیرزمینی به کمک مدیریت آب میآیند (۳)
✅ #سد_مخزنی_تبریز، تنها #سد_زیرزمینی بهرهبرداری شده کشور نیست و در روزهای گذشته نیز #مخزن_۵۰_هزار_مترمکعبی_یزد نیز با هزینه #۲۵۰_میلیارد_تومان به بهرهبرداری رسید.
✅ با ساخت این مخزن #تاب_آوری_آبی_استان_یزد در فصل #تابستان از #۱۸_ساعت_به_۲۴_ساعت و در فصل #زمستان_به_۴۵_ساعت افزایش پیدا میکند.
✅ اگر کلیه منابع آبی شهر #یزد قطع شود، #منابع_تامین_آب برای #۲۴_ساعت در #تابستان و #۴۵_ساعت_در_زمستان در این #سد_زیرزمینی ذخیره خواهد شد. این سد در حال افزایش ظرفیت به میزان #۲۰۰_هزار_متر_مکعب است.
✅ علاوه بر #۲_سد_زیرزمینی احداث شده، #ساخت_و_بازسازی_۵_سد_زیرزمینی دیگر در #یزد، #تبریز، #همدان و #بندرعباس در حال ساخت است.
ادامه دارد...
منبع: فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۴)
✅ در #سال_۲۰۰۷دفتر #کمیساریای_عالی_حقوق_بشر بنا به درخواست #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل، #پژوهشی را در حوزه و مفاد #الزامات_حقوق_بشری مربوط به #دسترسی_به_آب_آشامیدنی_سالم و #تأسیسات_بهداشتی به انجام رسانید.
✅ در این مطالعه #کمیسر_عالی_حقوق_بشر به این نتیجه رسید که زمان به رسمیت شناختن #حق_دسترسی_به_آب_آشامیدنی_سالم و #امکانات_بهداشتی به عنوان یکی از حقوق انسانی فرا رسیده است.
✅ نهایتا پس از نزدیک به #نیم_قرن (از سال ۱۹۶۶) توجه و رویکرد سازمانهای بینالمللی نسبت به موضوع « #حق_بر_آب و #تأسیسات_بهداشتی»، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در #۲۸_ژانویه_سال_۲۰۱۰_میلادی طی #قطعنامه ۲۹۲/۶۴ حق بشری دسترسی به آب و تأسیسات بهداشتی فاضلاب(Human Right to Water and Sanitation) را به عنوان یک حق بشری به رسمیت شناخت.
✅ این حق از طریق #معاهدات، #اعلامیهها و سایر معیارهای حقوق بشری به عنوان #قانون_بینالمللی به رسمیت شناخته شده است. بسیاری از مفسران، #حق_بشری_آب را حتی فراتر از #قطعنامه_مجمع_عمومی، از #ماده ۱/۱۱ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشتق کرده و آن را تحت قانون بینالمللی لازمالاجرا ساختهاند.
✅ اهمیت این توجه تا بدانجا پیش میرود که #سازمان_ملل طی قطعنامه تجدیدنظر در #سال_۲۰۱۵ آن را به عنوان حقی مستقل از « #حق_بر_زندگی» احصا کرده و این دو را همتراز یکدیگر اعلام میکند.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ موجودی سدهای تهران
📊حجم #کل_ذخایر_آبی موجود در #مخازن_سدهای_استان_تهران به #۳۶۰_میلیون_متر_مکعب رسیده و این در حالی است که #موجودی_سامانه_سدهای_شرقی_تهران نسبت به سال گذشته #۳۳_میلیون_متر_مکعب کاهش نشان میدهد.
✅#حجم_آب_سدهای_پنجگانه_تهران، اکنون #۳۶۰_میلیون_مترمکعب است. #حجم_کلی_ذخایر_سدهای_سامانه_شرق_تهران نیز شامل #لتیان، #لار و #ماملو هم اکنون #۷۲_میلیون_متر_مکعب اعلام شده است.
منبع: ایسنا، خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ اجرای کامل برنامه سازگاری با کمآبی برداشت از منابع آبی کشور را ۱۲ میلیارد متر مکعب کاهش میدهد.
✅ با اجرای #برنامه_سازگاری_با_کمآبی اهداف تعریف شده این برنامه از جمله برنامهریزی برای تدوین #الگوی_کشت_مناسب_هر_منطقه متناسب با شرایط کمآبی و #سهم_منابع_آب در اختیار #بخش_کشاورزی، #تحویل_حجمی_آب، #اصلاح_تعرفهها برای جلوگیری از #اضافه_برداشت_منابع_آب_زیرزمینی، #پیادهسازی_الگوی_مصرف_بهینه، #فرهنگسازی در حوزه #مدیریت_مصرف_آب تحقق مییابد.
✅ در صورت #تحقق_کامل اهداف #برنامه_سازگاری_با_کمآبی، در فاز اول #حدود_۱۲_میلیارد_مترمکعب از برداشت از منابع آب کشور کاهش مییابد.
✅ یکی از اقدامات مؤثر در راستای #کنترل_برداشت از #منابع_آب_زیرزمینی که همسو با اهداف #سازگاری_با_کم_آبی دنبال میشود، #مدیریت_تؤامان_آب_و_برق و #کنترل_اضافه_برداشت_چاهها از طریق کنترلپذیری کنتورهای برق منصوبه بر روی چاههای برقدار است که بهصورت جد در #دولت_سیزدهم مورد توجه قرار گرفته و زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری لازم در یکسال اخیر فراهم شده است.
✅ نزدیک به #۷۰_درصد_حجم_برداشت_چاههای_مجاز_کشاورزی قابل رصد و کنترل خواهد بود. طی برنامهریزی انجام شده، در تعامل با صاحبان #پروانه_چاهها، میزان اضافه برداشت به آنها اطلاعرسانی و راهکارهای لازم برای کاهش مصرف به میزان مندرج در پروانه ارائه خواهد شد. البته تداوم #برداشت_مازاد و عدم توجه به راهکارهای ارائه شده، میتواند منجر به قطعی موقت برداشت آب نیز شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | محاکمه!
به جرم نسلکُشی فلسطینیها در غزه
✅ روایتی از #جنایت_نسل_کشی_رژیم_غاصب در مقابل چشم همه مردم دنیا
✅ #نقش_آمریکا در حوادث #فلسطین، پس از #شکست_ترمیمناپذیر_صهیونیستها در عملیات #طوفان_الاقصی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ سدهای زیرزمینی به کمک مدیریت آب میآیند (۴)
✅ #مجموع_ظرفیت_سدهای_زیرزمینی در حال ساخت کشور به #۴۳۱_هزار_متر_مکعب میرسد که #پیشرفت_فیزیکی_بالای_۸۰_درصد را ثبت کردهاند.
✅ حرکت به سوی #مکانیابی، #ساخت و #بازسازی_سایتهای_سدهای_زیرزمینی به شیوه #تمام_مصنوعی میتواند ابزار #حکمرانی_منابع_آب_کشور را ارتقا دهد.
✅ ارتقای #تاب_آوری_تامین_آب میتواند دست نیروهای عملیاتی به هنگام #حادثه و #قطع_ناگهانی_منابع_آب را بازتر کرده و زمان بیشتری برای #حل_مسئله را ایجاد کند.
✅ حرکت به سوی #ساخت_سدهای_زیرزمینی به تازگی در کشور کلید خورده و متخصصان صنعت آب با اتکا به دانش فنی میتوانند در #۲_سال پیش رو ظرفیت بزرگی از این مخازن را به عنوان زیرساخت در اختیار رفاه مردم قرار دهند.
منبع: فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۵)
✅ #کنوانسیونهای_ژنو_۱۹۴۹ و دو #پروتکل_الحاقی آن که در #سال_۱۹۷۷ تصویب شدهاند بر اهمیت بنیادین #دسترسی_به_آب_آشامیدنی_سالم و #تأسیسات_بهداشتی به منظور حفظ سلامتی و حیات افراد در #مخاصمات_مسلحانه_بینالمللی و #غیر_بینالمللی تأکید کردهاند.
✅ از اصول کلی #حقوق_بینالملل_بشردوستانه که به خودی خود منبع حقوق بینالملل به حساب میآیند و در مورد همه کشورها قابلیت اعمال دارند میتوان به « #اصل_تفکیک»، « #اصل_تناسب» و « #اصل_انسانیت» اشاره کرد.
✅ برابر #اصل_تفکیک لازم است میان #افراد و #اموال_نظامی و #غیرنظامی تفکیک به عمل آید و #حملات_کور و #مستقیم به #اهداف_غیرنظامی ممنوع است.
✅ بر اساس #ماده_۵۲ (۲) #پروتکل_الحاقی_اول اهداف نظامی؛ «اهدافی هستند که بنا بر #ماهیت، #موقعیت، #هدف یا #کاربرد، در #راستای_اقدامات_نظامی به کار گرفته میشوند».
✅ روشن است که بنا به این تعریف، #تأسیسات_آب_و_فاضلاب از شمول تعریف اهداف نظامی خارج هستند.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🌨📈 #پيشبينی_بارش_كشور به صورت انحراف از نرمال (ميليمتر) طي #نيمه_آبان تا #نيمه_آذرماه_۱۴۰۲ (نوامبر ۲۰۲۳)
⛈📈 طی اين دوره #ميانگين_بارش_كشور_بيش_از_نرمال خواهد بود؛ و #افزايش در بخشهايی از #غرب و #جنوب_غربی كشور از #۴۰_تا_۸۰_ميليمتر خواهد بود. در مناطق #مركزی و #جنوبشرقی تا #۱۰_ميليمتر بيش از نرمال و در #ساير_مناطق از #۱۰_تا_۴۰_ميليمتر فراتر از نرمال خواهد بود.
منبع: سازمان هواشناسی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست سوم: #حوضه_آبریز_هریرود
سخنرانان:
✅ #دکتر_علیرضا_عباسی_سمنانی
کارشناس ارشد مسائل ژئوپلیتیک غرب آسیا
✅ #دکتر_مراد_کاویانی_راد
عضو هیئت علمی گروه جغرافیای سیاسی #دانشگاه_خوارزمی
✅ #دکتر_حسن_صدرا_نیا
عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا و علوم محیطی #دانشگاه_حکیم_سبزواری
❌💡🖥 (سخنرانی دکتر صدرانیا به صورت برخط و از طریق اسکای روم خواهد بود)
دبیر علمی نشست:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
دبیر اندیشکده حکمرانی آب #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
🗓 شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ هدفگذاری حفر ۱۰ حلقه چاه برای برداشت آبهای ژرف
✅ در هدفگذاری اولیه #حفر_۱۰_چاه_ژرف برنامهریزی شده که #معادل_۱۰۰۰_میلیارد_تومان برای این موضوع و طرحهای فناورانه در نظر گرفته شده است.
✅ #پروژه_آب_ژرف در مرحله مطالعه است، تاکنون #۴_حلقه_چاه حفر شده و توافق نامهای نیز در همین راستا با معاونت علمی منعقد شده است.
✅ طرحهایی در حال اجرا است و اگر اثبات شود که منبع مطمئنی است برداشت صورت میگیرد، در #دولت_سیزدهم اتفاق مهمی که در این حوزه افتاد این بود که #شورای_عالی_آب_ژرف تشکیل شد.
✅ (۸.۳) #میلیارد_دلار برای #طرحهای_انتقال_آب_از_دریا سرمایه گذاری شده است. #انتقال_آب_درون_سرزمینی آخرین گزینهای است که میتواند انجام شود.
✅ #مدیریت_تقاضا و #مدیریت_مصرف و همچنین #اصلاح_سبک_زندگی و #طرحهای_معیشت_جایگزین جهت پایداری منابع آب اهمیت زیادی دارد. در بسیاری از موارد #طرحهای_انتقال_آب مشکلات این حوزه را افزایش میدهد به همین دلیل باید منافع مشترک تبیین شود.
✅ #انتقال_آب_بین_حوزهای آخرین گزینهای است که باید مورد توجه قرار گیرد و #وزارت_نیرو معتقد است که #مدیریت_مصرف_و_تقاضا براین امر مقدم است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
13.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ⭕️❇️ ببینید | سی سال است نخوابیدهام
⭕️ شهید حاج قاسم سلیمانی: من #در_چشمان_خود_نمک_میریزم که پلکهایم جرات بر هم آمدن نداشته باشد تا #نکند_در_غفلت_من_آن_طفل_بی_پناه_را_سر_ببرند.
🇵🇸 #جانفدا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۶)
✅ از اصول کلی #حقوق_بینالملل_بشردوستانه که به خودی خود منبع حقوق بینالملل به حساب میآیند و در مورد همه کشورها قابلیت اعمال دارند میتوان به « #اصل_تفکیک»، « #اصل_تناسب» و « #اصل_انسانیت» اشاره کرد.
✅ بر اساس « #اصل_تناسب» که در #ماده_۵۷_پروتکل_الحاقی_اول بدان تصریح شده است، #حملات_غیرمتناسب؛ "حملاتی هستند که در آنها « #آسیب_جانی» نسبت به #امتیاز_نظامی_مکتسبه بسیار بیشتر است.
✅ مطابق این تعریف #محرومیت از #دسترسی_به_آب و #اخلال در #فعالیت_تأسیسات_بهداشتی، مصداق یک #حمله_غیرمتناسب و #نقض « #اصل_تناسب» است.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
( ۶ الی ۱۲ آبان)
❇️ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، #وضعیت_خوب_بارشی در #آبانماه در #حوضههای_آبریز_اصلی_و_درجه_دوم کشور تداوم دارد.
✅ بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۲ آبانماه همه حوضههای اصلی آبریز کشور دارای بارشهای متفاوتی خواهند بود که #پر_بارشترین آنها #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی و #کم_بارشترین هم #حوضه_آبریز_قره_قوم خواهد بود. بر همین اساس پیشبینی میشود:
💧 #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی در هفته منتهی به ۱۲ آبانماه با بیشینه بارش ۴۳.۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۱.۱ میلیمتری پر بارشترین حوضه آبریز کشور باشد.
💧برای #حوضه_آبریز_خلیجفارس و #دریای_عمان نیز در هفته منتهی به ۱۲ آبانماه بیشینه بارش ۴۱ میلیمتری و متوسط بارش ۲.۶ میلیمتری پیشبینی میشود.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم دارای بیشینه بارش ۳۲.۷ میلیمتری و متوسط محدوده بارش یک میلیمتری خواهد بود.
💧پیشبینی میشود #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۱۲ آبانماه بیشینه بارش ۳۰.۴ میلیمتری و متوسط محدوده ۴.۳ میلیمتری را داشته باشد.
💧بر اساس پیشبینیها، #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته منتهی به ۱۲ آبانماه بیشینه بارش ۱۷.۲ میلیمتری با متوسط بارش ۳.۶ میلیمتر را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم نیز بیشینه بارش ۱۱.۹ میلیمتری با متوسط محدوده هشتدهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین هیچکدام از حوضههای آبریز درجه ۲ کشور نیز بدون بارش نخواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ نقشه راه آب کشور تصویب شد
✅ به موجب #مصوبه_شورای_عالی_امنیت_ملی، « #نقشه_راه_آب_کشور» که در دولت سیزدهم طراحی و تدوین شده، در جلسه #شورای_عالی_آب به ریاست سید ابراهیم رئیسی و با حضور امینی مدیرعامل آبفای کشور رونمایی و به تصویب رسید.
✅ در این جلسه همچنین گزارشی از مهمترین #اقدامات_وزارت_نیرو در بخش آب مورد بررسی قرار گرفت که به موجب آن در حوزه #آب_رسانی با #هزار_و_۵۸_میلیون_مترمکعب توزیع آب در کشور، #۱۵۰_درصد هدفگذاری انجام شده و تعهدات ۴ ساله دولت در این زمینه، طی ۲ سال محقق شده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO