💥میدونستی طبق کلام امیر المومنین : مقام و پاداش کسی که میتونه گناه کنه ولی آلوده نمیشه ......
#عکس_نوشت
#شهادت
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔰 بهترین دستور
«و ان یعلم ان من افضل ما امر الله به تعالی طلب العلم و العمل به و تعلیمه»
✅ بهترین چیزی که خدای تعالی به آن دستور داده، ✔طلب علم و ✔عمل به آن و ✔تعلیم آن است.
🔺️بخشی از وصیت نامه حضرت آیت الله مصباح یزدی
#عکس_نوشت
#بهترین_دستور
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔘 تصوری ناقص و رایج درباره دلیل انفاق به دیگران
🔸ممکن است برخی گمان کنند که انفاق تنها فلسفهاش پر شدن خلأهای اجتماعی است، و لذا میگویند اگر این مسئله را حکومت و دولت به عهده بگیرد و با سازمانهایی که تشکیل میدهد مشکلات فقر و مسکنت را حل نماید، دیگر نیازی نیست که به صورت انفاقهای فردی انجام گیرد.
🔹ولی اینچنین نیست، یعنی انفاق فلسفهاش تنها پر شدن خلأها نیست، بلکه رابطهای با «ساخته شدن» دارد. اینکه انسان چیزی داشته باشد و از خود جدا کند و مظهر رحمانیت پروردگار بشود، نقش بزرگی در ساختن انسان دارد.
🔸 عطوفت که از ماده عطف است - یعنی تمایل و توجه به دیگران، با دیگران یکی شدن و دل به جای دل آنها نهادن - خود هدف است، هدفی اساسی و قابل اهمیت. اگر چنین مفهومی در جامعه نباشد، عیناً مثل آن است که در محیط خانواده محبت و عطوفت مفقود گردد و به جایش مؤسسات تربیتی تشکیل شود.
📚 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۲، ص۶۷
#متن_نوشت
#معنای_صحیح_انفاق
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔰مهمترین چیز در زندگی چیست؟
👈اگر این سوال را از کسی بکنیم که سخت گرسنه است، خواهد گفت غذا. اگر از کسی بپرسیم که از سرما دارد می میرد، خواهد گفت گرما. و اگر از آدمی تک و تنها همین سوال را بکنیم، لابد خواهد گفت مصاحبت آدم ها.
✔ولی هنگامی که این نیازهای اولیه برآورده شد، آیا چیزی می ماند که انسان بدان نیازمند باشد؟ فیلسوفان می گویند بلی. به عقیده آن ها آدم نمی تواند فقط دربند شکم باشد. البته همه خورد و خوراک لازم دارند. البته که همه محتاج محبت و مواظبت اند.
✅ولی از اینها که بگذریم، یک چیز دیگر هم هست که همه لازم دارند و آن این است که بدانیم ما کیستیم و در اینجا چه می کنیم.
📚دنیای سوفی اثر یوستین گردر
#متن_نوشت
#نیاز_برتر
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🏴 فهم فاطمی
▪️ مرحوم کلینی [در کتابشان] دو قسمت را برای چهارده معصوم (علیهم السلام) ذکر می کند: یکی موالید و دیگری تاریخ این ائمه است. ایشان نقل می کند که جبرئیل (سلام الله علیه) بعد از رحلت حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بر وجود مبارک فاطمه (سلام الله علیها) نازل می شد یک بار و دوبار هم نیامده است! بین رحلت رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) تا رحلت زهرا (سلام الله علیها) مکرّر می آمد و مطالبی را می گفت، وجود مبارک حضرت استماع می کرد، بعد به وجود مبارک حضرت امیر می گفت، املا می کرد و وجود مبارک حضرت امیر هم یادداشت می کرد که شد مصحف فاطمه (سلام الله علیها). اینها را ما فقط با اشک خلاصه نکنیم! فهمیدن کمتر از گریه کردن ثواب ندارد.
▪️ آیه یازده سوره مبارکه «مجادله» می فرماید: اگر ما به یک آدم عادی یک درجه می دهیم، به عالِم چندین درجه می دهیم: 《یرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنكُمْ وَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ》 یعنی مؤمنِ غیر عالم یک درجه دارد، مؤمنِ عالم چندین درجه. هر دو در عزای حضرت زهرا (سلام الله علیها) شرکت می کنند؛ اما یکی خطبه او را می فهمد و بحث می کند، اما یکی آن آتش زدن را فقط درک می کند و گریه می کند. فاصله خیلی است! حالا چرا ما آن اولی را نرویم؟
▪️ دو نحوه می شود از فاطمه (سلام الله علیها) بهره برد: یکی خطبه فدکیه آن حضرت را درسی کرد و بعد گریه کرد؛ یکی اینکه فقط گریه کرد؛ دو نحو است. و خدا هم فرمود تا می توانید ترقّی کنید و بالا بروید؛
▪️ فرق است بین دو نحوه بهره برداری کردن از فاطمیه حضرت زهرا (سلام الله علیها): یکی آن روایاتی که جبرئیل می آید و مطالب را می گوید و می خواند و گریه می کند و لو کسی برایش مدّاحی نکند؛ یکی تا کسی برایش دو تا مدّاحی نکند گریه نمی کند. خیلی فرق است! فرمود شما می توانید این گونه باشید، چرا حالا آن طوری هستید؟ اگر درجات برای انسان ممکن است، چرا به درجه واحده اکتفا کند؟
💬آیت الله جوادی آملی
#فاطمیه
#درجات_مومن
🆔️ @zendegi_filsofaneh
⚠️ مراقب سلامت روان خود باشیم.
✍امام صادق علیه السلام: همانا تاثیر گناه در روان انسان، سریع تر از تاثیر چاقو در گوشت است.
📚 اصول کافی، ج ۲، ص ۲۷۲
#حدیث
#تاثیر_گناه
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔰مراتب جهاد
🔘بالاترین مقام جهاد کدام است؟
💢مسأله جهاد و به تبع آن شهادت، دارای مراتب متکثر است.
✔در آموزههای دینی جهاد در مسیر کسب حلال هم آمده است.
✔زنی که در خانه میکوشد خانهداری را به نحو احسن انجام دهد هم جهاد در راه خدا میکند؛ جهاد المرأة حسن التبعل.
✔رعایت حقوق زن از سوی مرد جهاد است که در تعبیرها هست که کالمجاهد فی سبیلالله.
✔کسی که در میادین علمی کوشش میکند.
👈این ها همه مراتب جهاد است تا میرسد به جایی که انسان در مقابل منافقین و کفار که میخواهند هدم اسلام کنند، میایستد و مبارزه میکند.
🔺️با این حال این مقام بالای جهاد در نگاه ناب دین، جهاد اصغر است
✅و بالاتر از همه اینها جهاد با نفس است که این جهاد اکبر است و در راستای او شهید این مسیر به شهادت کبری میرسد.
🔸️در یک بحثی ابنعربی میفرماید جهاد، مبارزه با کفار است. کفار متفاوتند؛ کفاری که نزدیکترند و بعضی خطرشان خیلی بالا است و بعضی کافرتر هستند. اینها اولویتهای جهاد را مشخص میکند.
💥اما یک کافر است که او از همه به ما نزدیکتر، خطرش بیشتر و از همه کافرتر است، لحظه به لحظه میخواهد انسان را از مسیر ایمان دور کند، از همه خطرناکتر است و آن نفس آدمی است!
💬استاد امینی نژاد
#متن_نوشت
#شهادت
#جهاد_اکبر
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🏴 دعای فاطمی
▪️ وجود مبارك فاطمه زهرا (صلوات الله و سلامه علیها) صحیفه ای دارد، همان طوری كه صحیفه نبوی هست، علوی هست، حَسنی و حسینی هست، سجّادی هست ـ منتها صحیفه سجادیه رواج بیشتری دارد ـ صحیفه فاطمیه (سلام الله علیها) هم هست.
▪️ یكی از ادعیه های نورانی صحیفه فاطمیه كه از وجود مبارك حضرت زهرا (سلام الله علیها) است، این است كه آن حضرت برای طلب مكارم اخلاق این جملهها را دارد: «اللَّهُمَ بِعِلْمِكَ الْغَیبِ وَ قُدْرَتِكَ عَلَی الْخَلْقِ أَحْینِی مَا عَلِمْتَ الْحَیاةَ خَیراً لِی»؛ خدایا! تو كه عالِم غیبی و قدرت بر آفرینش داری، مادامی كه میدانی زندگی من خیر و رحمت و بركت است مرا زنده نگه دار!
«وَ تَوَفَّنِی إِذَا كَانَتِ الْوَفَاةُ خَیراً لِی»؛ اگر رحلت برای من خیر است، مرا قبض روح كن!
▪️«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الْإِخْلَاصِ»، این كلمه در برابر كلام نیست. می فرمایند: «كَلِمَةُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِی». (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰۸) عرض كرد خدایا! من كلمهٴ اخلاص را از شما مسئلت میكنم؛ یعنی توحید كامل! در روایات هست كه «مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُخْلِصاً دَخَلَ الْجَنَّةَ وَ إِخْلَاصُهُ أَنْ تَحْجُزَهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَمَّا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ»؛ (التوحید، شیخ صدوق، ۲۷و ۲۸) هر كس مخلِصاً این كلمه طیبه را بگوید وارد بهشت می شود و اخلاصِ این كلمه هم این است كه این كلمه طیبه مانع ارتكاب گناه باشد.
▪️ عرض كرد: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الْإِخْلَاصِ وَ خَشْیتَكَ فِی الرِّضَا وَ الْغَضَبِ»؛ چه در حال غضب چه در حال رضا، خشیت و هراسِ تو را در نظر داشته باشیم. چنین انسانی غضبش می شود غضبِ الهی و رضای او می شود رضای الهی و آنچه از وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) درباره حضرت زهرا (سلام الله علیها) آمده است كه خدای سبحان به غضب او غضب می كند و به رضای او راضی می شود (الامالی، شیخ صدوق، ۳۸۴) كه نشانه عصمت كبرای آن حضرت است، برای آن است كه آن حضرت در رضا و غضب خشیت الهی را در نظر داشت؛ یعنی به هیچ چیزی راضی نبود مگر اینكه خدا راضی باشد، از چیزی غضبان نبود مگر اینكه خدا خشم داشته باشد.
💬آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#سالروز_شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#صحف_فاطمی
#توحید_محض
#عصمت_کبری
🆔️ @zendegi_filsofaneh
AUD-20210106-WA0009.
3.39M
🎧بشنوید
✔️ زن 🧕بهتر است یا مرد🙍♂️؟
⚫️مقام حضرت زهرا سلام الله علیها
👤 استاد هاشمی گلپایگانی
#پادکست
🆔 @zendegi_filsofaneh
🧭جهت یاب
🔘تفکر فلسفی اسلام و فهم درست از مبانی اسلامی، کاری میکند که انسان در هر لحظه ای از لحظات، احساس میکند در کجای راه و به سمت کدام هدف حرکت میکند؛ قدرت تحلیل برای حوادث می یابد و وظيفه ی خودش را در هر شرایطی تشخیص میدهد. امروز باید جوان ما اینگونه باشد
#عکس_نوشت
#تفکر_فلسفی
#جهت_یابی
🆔️ @zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠بدن انسان تابع اراده او
🔹️عامل احساس ضعف در بدن چیست؟
🎙آیت الله جوادی آملی
#کلیپ_تصویری
#قوت_اراده_و_عقل
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰مقصود از کلمه مولا
💢اینکه رسول اکرم صلوات الله علیه فرمود: مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ مقصود چیست؟
🔘مقصود کدامیک از معانی مولا است؟ من نمیخواهم بگویم که چه معنایی از نظر عقیده خودم در اینجا درست است، ولی ملّای رومی همین حدیث را در مثنوی آورده و یک ذوقی به خرج داده است و از کلمه مولا معنی «مُعتِق» یعنی آزادیبخش را گرفته است.
🔸️ ظاهراً در دفتر ششم مثنوی است. داستان معروفی دارد؛ داستان قاضی خیانتکار و زن، که قاضی میخواهد در صندوق مخفی بشود، او را مخفی میکنند و به دوش حمّال میدهند. بعد قاضی به آن حمال التماس میکند که هرچه میخواهی به تو میدهم، تو برو و معاون مرا خبر کن تا بیاید این صندوق را بخرد. معاون او را خبر میکنند، میآید صندوق را میخرد و او را آزاد میکند.
👈بعد ملا از اینجا گریز میزند، میگوید: همۀ ما در صندوق شهوات تن زندانی هستیم ولی خودمان نمیدانیم، احتیاج به آزادکنندهای داریم که ما را از این صندوق شهوات نفس و بدن نجات بخشد، انبیاء و مرسلین آزادکننده و نجات بخش هستند.
🔹️سپس میگوید:
زین سبب پیغمبر با اجتهاد
نام خود وانِ علی مولا نهاد
گفت هرکس را منم مولا و دوست
ابن عمّ من علی مولای اوست
کیست مولا، آن که آزادت کند
بند رقّیت ز پایت بر کنَد
✅این واقعاً یک حقیقتی است؛ یعنی قطع نظر از اینکه معنی جمله مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ همین باشد یا نباشد، یعنی پیغمبر که خودش و علی را «مولا» نام نهاد به اعتبار آزادیبخشی بود یا نبود، این خود حقیقتی است که هر پیغمبر برحقی برای آزاد کردن مردم آمده است و خاصیت هر امام برحقی همین جهت بوده است.
📚استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۱
#متن_نوشت
#مولا
#آزادی_بخش
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗 خلق دوباره خود
💥انسان باید دوباره خود را خلق کند.
🎙دکتر غلامحسین دینانی
#کلیپ_تصویری
#ساختن_خود
#مبارزه_با_نفس
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔹️پیامبران، حلقه ی اتصال میان مردم و جهان غیب
#عکس_نوشت
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔰خودکم بینی و خودبزرگ بینی
💢آیا رابطه ای میان خود کم بینی و خودبزرگ بینی وجود دارد؟
✔همه انسانها کم و بیش از این عقده ها رنج می برند. کسی که از عقده های عميق حقارت رنج می برد؛ خودش را در ذهن خود بزرگ نمایی می کند؛ بدنبال برتری طلبی بوده و یا خودش را برتر می بیند.
💥تضاد یکی از اصول هستی است و انسان نیز مخزن اضداد است. تا زمانی که انسان به وحدت نرسیده باشد از این اضداد درونی اش رنج می کشد. گرایش های متضاد و سیری ناپذیری اجازه نخواهند داد انسان آسوده خاطر باشد. بنابراین عقده خودبزرگ بینی حکایت از ضد خود در درون فرد دارد، یعنی عقده حقارت یا خود کم بینی.
👈شخص خودبزرگ بین باید بدنبال کشف ریشه های خود کم بینی و نیازهای مربوط به آن در وجود خودش باشد. این عقده ها توانایی تشخیص حقایق را از انسان می گیرند و توانایی درک و فهم خودشناسی و انسان شناسی را از وی سلب می کنند.
⏪برای از بین بردن این عقده ها در وجود خود باید بتوانیم آنها را مشاهده کرده و ریشه یابی نموده و ذهن مقایسه گر را کنار گذاشت. بزرگترین رنجهای انسان ها در جامعه از این دو عقده نشأت می گیرند. برآورده نکردن نیازهای روحی در دوران کودکی دلیل و عامل بروز و ریشه این عقده ها در فرد می باشند. این عقده ها موجب تصورات ذهنی رنج آور می گردند. ولی درک و پذیرش و حفظ آگاهی خود بر آنها میتوانند آنها را کمرنگ کرده و یا از بین ببرد.
✅انسان برای درک و شهود حقایق و برای رشد روحی خود باید خودش را از این عقده ها نجات دهد.
📚نصرت اله جاوید ، چکیده انسان شناسی و خودشناسی، ۴۱
#متن_نوشت
#انسان_شناسی
#توانایی_تشخیص_حقایق
#وحدت_درونی
🆔️ @zendegi_filsofaneh
AUD-20210107-WA0006.
10.09M
🎧بشنوید
💢هدف از خلقت انسان چیست؟
اگر هدف، رسیدن به خدا است و اگر همه انسانها خدا می خواهند چرا انسانهای بی خدا وجود دارد؟🤔
👤دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#هدف_خلقت
#پیشنهاد_دانلود👌
🆔 @zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من سخت نمیگیرم
سخت است جهان بیتو...
مهدی جانღ
#اللهمعجللولیکالفرج🌤
🆔️@zendegi_filsofaneh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•