eitaa logo
آموزش همگانی
115 دنبال‌کننده
172 عکس
117 ویدیو
3 فایل
آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری
مشاهده در ایتا
دانلود
جعل نماد اعتماد الکترونیکی، روشی برای کلاهبرداری سایبری مجرمان سایبری با جعل نماد اعتماد الکترونیکی و راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی جعلی اقدام به کلاهبرداری می کنند از این رو شهروندان می بایست درهنگام خرید اینترنتی حتما اصالت نماد اعتماد الکترونیکی از وب سایت enamad.ir بررسی کنند. همچنین به این نکته توجه داشته باشند که در هنگام کلیک روی نماد اعتماد در وب سایت فروشگاه بایستی یک لینک که حاوی اطلاعات فروشگاه است نمایش داده شود، این لینک باید با آدرس enamad.ir آغاز شده و آدرس (URL) فروشگاهی که در صفحه نماد اعتماد مجوز دارد با آدرس اینترنتی سایت فروشگاه اینترنتی یکسان باشد.
به اخبار منتشر توسط چهره‌های فضای مجازی اعتماد نکنید با رشد شبکه‌های اجتماعی بسیاری از افراد مشهور و سلبریتی‌ها اقدام به انتشار اطلاعاتی می‌کنند که در بسیاری از موارد فاقد اطلاعات درست و شفاف هستند لذا به هر خبری در فضای مجازی اعتماد نکنید و اخبار صحیح را منبع خبری معتبر دنبال کنید.
اطلاعات و داده‌های خود را با قوی، امن کنید انتخاب رمز و پسوردهای قوی می‌تواند سدی در برابر دسترسی های غیر مجاز باشد. هر چقدر پسورد انتخابی از امنیت بیشتری برخوردار باشد، جلوی دسترسی به اطلاعات بیشتر گرفته می‌شود در انتخاب پسورد به نکات ذیل توجه داشته باشد: 1- پسورد باید طولانی باشد 2- دارای نمادهای خاص باشد 3- شامل اطلاعات واضح و مشخص نباشد 4- برای هر اکانت، پسورد جداگانه در نظر بگیرید
تخفیفات دروغین شب یلدا با نزدیک شدن به شب یلدا ، بسیاری از شهروندان جهت تهیه مایحتاج و خرید های متناسب با این شب از فضای مجازی استفاده می نمایند که در این بین بسیاری از مجرمین سایبری با انتشار آگهی های دروغین و تخفیفات چشمگیر ، سعی در جذب و فریب مردم را دارند از این رو تاکید می شود که شهروندان فریب تبلیغات اغواکننده منتشر شده در فضای مجازی با وعده‌های حراج بی نظیر ، تخفیف ویژه شب یلدا ، قیمت‌های باورنکردنی و... را نخورند و جهت خریدهای آنلاین صرفا از فروشگاه‌های اینترنتی رسمی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید نمایند.  
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با توجه به نزدیکی افراد کلاهبردار با سوء استفاده از این موقعیت با درج آگهی‌های اغواکننده مانند جشنواره‌های فروش ویژه و تخفیفی در شبکه‌های اجتماعی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند. در این شیوه کلاهبرداران پس از جلب اعتماد افراد و ارسال رضایتمندی‌های جعلی، کاربران را به خرید کالا و واریز وجه ترغیب می کنند و پس از واریز وجه کالایی ارسال نمی‌شود و یا جنس خریداری شده متناسب با انتخاب مشتری نبوده و کیفیت لازم را ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه‌های سایبری پلیس فتا در شب یلدا 1) شب یلدا فرصت مناسبی است تا استفاده از تجهیزات هوشمند را به حداقل رسانده و بیشتر در جمع‌های خانوادگی حضور داشته باشید. 2) در صورت دریافت پیامک‌هایی نظیر بسته اینترنت رایگان شب یلدا و... قبل اطمینان حتما از مراکز رسمی صحت موضوع را بررسی کنید. 3) افراد سودجو در پوشش تخفیف‌های شب یلدا به دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند از این رو حتما از سایت‌های معتبر و مجاز خرید‌های اینترنتی خود را انجام دهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯خرید از وبسایت های فروشگاهی معتبر 👈همواره به یاد داشته باشید که شبکه های اجتماعی و وب سایت های واسط مرجع رسمی برای خرید و فروش نیستند 👈خرید از فروشگاه های دارای نماد اعتماد الکترونیک ریسک وقوع کلاهبرداری را کاهش می دهد 👈قبل از روئیت و تایید سلامت و اصالت کالا از واریز وجه به عنوان بیعانه خودداری کنید 👈پیش از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی بررسی کنید درگاه پرداخت ، جعلی(فیشینگ) نباشد.
ارسال پیامک‌های جعلی یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای فریب شهروندان و هدایت آنان به سایت‌های فیشینگ است. اینگونه پیامک‌ها نشانه‌هایی دارند که می‌بایست به آنها توجه کنید. 1) این پیامک‌ها از سرشماره‌های شخصی و ناشناس ارسال می‌شوند. 2) این پیامک‌ها حاوی لینک بوده و کاربر را به سایت جعلی و فیشینگ هدایت می‌کنند. 3) از کاربر درخواست می‌کنند یک اپلیکیشن ناشناس را نصب کند. 4) این پیامک‌ها با نصب یک بدافزار بر روی گوشی تلفن همراه قربانی، اقدام به ارسال پیامک مشابه به مخاطبان وی می‌کنند.
نرم افزارهای خود را از منابع معتبر نصب کنید کلاهبرداران سایبری با ارسال نرم افزارها و یا لینک‌های مخرب با عناوین مختلف به‌دنبال دسترسی به اطلاعات شخصی قربانیان هستند تا از آن طریق اقدام‌به اخاذی از آنان نمایند، لذا برای جلوگیری از هرگونه آسیب‌پذیری در این فضا از کلیک برروی لینک‌ها و یا نصب‌نرم افزارهای ارسالی توسط افراد ناشناس خودداری شود.
مراقب استخدامی باشید یکی از شگردهای کلاهبردارن سایبری ، درج آگهی‌های جعلی استخدامی با عناوین مختلفی همچون کار در منزل ، استخدام تایپیست استخدام به صورت دورکاری با درآمد بالا و کارکم می باشد و با استفاده از این ترفند قربانیان را ترغیب به ارسال مدارک و واریز وجه می کنند و پس از دریافت وجه دیگر پاسخگوی شخص نمی باشند لذا به هموطنان گرامی توصیه می شود قبل از اعتماد به اشخاص درج کننده چنین آگهی هایی ، هویت آنها را احراز کنند واز ارسال هرگونه مدارک هویتی و واریز وجه به حساب آنان خودداری کنند.
کد احراز هویت دو مرحله ای را در اختیار دیگران قرار ندهید هنگام استفاده از نرم‌افزارهای بانکی از قبیل همراه بانک‌ها و نرم‌افزارهای انتقال پول و ... به‌هیچ‌وجه کد احراز هویت دو مرحله پیامک شده را در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تهدیدات استفاده از فیلترشکن‌ها یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های کاربران اینترنتی، استفاده از VPN و نرم‌افزارهای است که می‌تواند تبعات سنگینی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد؛ چراکه این نرم‌افزارها همگی به صورت غیرقانونی ارائه می‌شوند و به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند. همچنین عموما سازندگان این نرم‌افزارها با ارائه خدمات رایگان به مخاطبین خود، به دنبال رسیدن به برخی اهداف مجرمانه مانند جاسوسی، دسترسی به اطلاعات شخصی، هدایت کاربران به صفحات فیشینگ، سرقت اطلاعات بانکی و غیره، می‌باشند.
شهرت و کسب درآمد از سوی والدین خودخواه، مهم‌ترین دلیل پیدایش کودکان کار سایبری است. این کودکان در معرض تهدیدات و آسیب‌های فراوانی قرار دارند و بیشترین آزار و اذیت جسمی و روحی از سوی والدین برای کسب درآمد بیشتر به آن‌ها وارد می‌شود. کودکان کار سایبری بدون دنیای کودکی می‌باشند و در این راستا آسیب‌های مختلف به آن‌ها وارد خواهد شد به‌نحوی‌که آینده آنان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. ازجمله تبعات این امر می‌توان به بلوغ زودرس، افسردگی، اختلال شخصیتی، شیء وارگی، احساس خودشیفتگی، حساس شدن به‌ظاهر، افت تحصیلی، از بین رفتن عزت‌نفس و ایجاد اعتمادبه‌نفس کاذب و... اشاره کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سومین پویش کودکان سایبری با دو محور کودکان سایبری، فرزند پروری در عصر دیجیتال و کودکان سایبری، حریم خصوصی بصورت سراسری برگزار می شود همراه این پویش باشید
مسابقه نقاشی کودکان سایبری نقاشی های خلاقانه خود را بر اساس محورهای اعلام شده برای ما در ربات @Cyber_painting_bot ارسال کنید. نقاشی های خلاقانه مرتبط برتر در کانال پلیس فتا منتشر شده و جوایز نفیسی به برندگان اهدا خواهد شد. ویژه دانش آموزان سومین پویش کودکان سایبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یک نکته مهم مهم می خواهم بهتون بگم 🔸ما سیم کارتی بنام سیم کارت شاد نداریم پلیس فتا حامی کودکان در فضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرایطی فراهم کنیم تا کودکان بدون ترس درباره مسائل پیش آمده در فضای مجازی با ما صحبت کنند. شرایطی فراهم کنیم تا کودکان بدون ترس درباره مسائل پیش آمده در فضای مجازی با ما صحبت کنند. الگوی مناسبی برای کودکانمان در فضای مجازی باشیم.
روش درمان اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای بسیار متعدد است که با توجه به شدت آن باید برای رفع این مشکل راه‌های مختلف مانند روانشناسی بازی‌های رایانه‌ای را برای درمان امتحان کرد، برخی از این راه‌حل‌ها شامل 1- جایگزین کردن بازی های فکری 2- سرگرم کردن خود با دوستان و خانواده 3- کاهش زمان بیداری و زود خوابیدن 4- محدود کردن زمان استفاده از بازی
آسیب‌های بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان بازی‌های رایانه‌ای یکی از سرگرمی‌های پرطرفدار کودکان است. هرچند این روزها بازی‌های رایانه‌ای جزء محبوب‌ترین بازی‌ها برای بچه‌ها محسوب می‌شوند، اما باید توجه داشت که این بازی‌ها می‌توانند به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت روح و روان و جسم نیز به حساب بیایند. یکی از نکات بسیار مهمی که باید مدنظر داشت این است که بکار بردن هر وسیله‌ای ممکن است خطراتی را ایجاد کند. یکی از این مشکلات زیاده‌روی در انجام این بازی‌ها است که اغلب کودکان و نوجوانان بدون توجه به زمان به این کار می‌پردازند که می‌تواند آسیب‌های جدی را برای آن‌ها بدنبال داشته باشد.
13.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راه‌های حفظ در فضای مجازی را به کودکانمان یاد بدهیم و در عین حال به آنها یاداور شویم تا به حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی نیز احترام بگذارند.
آسیب‌های ‌ اتاق گفتگو برای کودکان حضور کودکان در اتاق‌های گفتگو فضای مجازی باعث می‌شود تا آن‌ها در معرض مطالب نامناسبی قرار گیرند که فعالیت‌های خطرناک، غیرقانونی و یا مسائل جنسی را تشویق می‌کند.
مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا کلیه شهروندان می‌توانند به‌صورت شبانه‌روزی از طریق شماره تماس 096380 و مراجعه به سایت پلیس فتا، بخش مرکز فوریت‌های سایبری، با کارشناسان پلیس ‌فتا ارتباط برخط برقرار نموده و موارد ذیل را گزارش نمایند: • کلاه‌برداری اینترنتی(اعلام درگاه‌های بانکی جعلی/ و...) • مزاحمت‌های آنلاین در شبکه‌های اجتماعی • حملات سایبری(هک و...) • برداشت غیرمجاز از حساب بانکی • اعلام تارنماهای مجرمانه در فضای مجازی برقراری ارتباط تلفنی با مرکز فوریت‌‌های سایبری یکی از آسان‌ترین روش‌های برقراری ارتباط مردم با پلیس فتا است و افسران حاضر در این مجموعه به صورت 24 ساعته در حال خدمت‌رسانی و ارائه مشاوره به مردم هستند و در صورت نیاز به شکایت‌های مردمی نیز رسیدگی لازم را انجام می‌دهند.
مراقب تماس های تلفنی مبنی بر برنده شدن در مسابقات رادیو و تلویزیون باشید. هرگونه تماس تلفنی با خطوط شخصی مبنی بردریافت جوایز در مسابقات رادیویی، خوش حسابی تلفن همراه و ... کلاهبرداری می باشد .لذا از واگذاری کد رمز پیامک شده در جهت جلوگیری از سرقت حساب بانکی  خود به افراد غیر خودداری نمایید.
🚨هشدار رئیس پلیس فتا استان در خصوص کلاهبرداری مجرمان سایبری در پوشش کمک های مالی به زلزله زدگان شهرستان خوی 🔹سرهنگ مرتضوی گفت: افراد سودجو با سوء استفاده از احساسات هموطنان با ایجاد صفحات جعلی در شبکه های اجتماعی و عناوین فریبنده و وابسته به موسسات خیریه با قرار دادن شماره حساب اقدام به کلاهبرداری از آنها می کنند. 🔸 وی افزود در بسیاری موارد مجرمان با ارسال پیامک حاوی لینک جهت پرداخت اینترنتی شهروندان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و با کپی اطلاعات حساب و کارت‌بانکی آنها اقدام به برداشت از حساب می‌کنند. 🔻رئیس پلیس فتا اصفهان خاطر نشان کرد شهروندان جهت انجام کمک های خیرخواهانه از طریق موسسات خیریه معتبر و دارای مجوز اقدام و از اعتماد به پیامک‌های ناشناس با مبدأ ارسال نامعلوم و شماره های شخصی خودداری کنند.
روز پدر جهت تهیه هدیه روز پدر، حتما از فروشگاه های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید نموده و فریب تخفیف های غیر متعارف را نخورید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ‌کس دلسوز شما نیست، فریب آگهی‌های جعلی کار در منزل با درآمد بالا را نخورید! فضای مجازی با توجه به گسترگی و جذابیتی که دارد افراد زیادی را درگیر خودکرده و چه‌بسا عده‌ای نیز از ناآگاهی کاربران سو استفاده کرده و با انتشار آگهی‌های تبلیغاتی در سایت‌های درج آگهی و حتی شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان کار در منزل با درآمد بالا، سعی بر سوءاستفاده از کاربران می‌کنند. گاهی مشاهده‌شده است که شیادان سایبری در آگهی‌های خود از عنوان " تأییدیه از پلیس فتا " استفاده می‌کنند، درصورتی‌که مردم در برخورد با این آگهی‌ها باید هوشیار بوده و به خاطر داشته باشند که پلیس فتا هیچ‌گونه مجوزی برای فعالیت تجاری، فرهنگی و غیره در بستر اینترنت صادر نمی‌کند و آگهی‌های تبلیغاتی که با درج کردن مجوز از پلیس فتا در فضای مجازی فعالیت دارند؛ کلاهبرداری است.
کلاهبرداری با ترفند سفرهای نوروزی کلاهبرداران سایبری در ایام نزدیک به سال نو اقدام به انتشار آگهی جعلی رزرو اماکن اقامتی و هتل، فروش بلیط و تورهای نوروزی و ... میکنند لذا  تمام تورها و خدمات آن ها را از مراکزی که مجوزهای لازم در زمینه گردشگری دارند، تهیه کرده و حتماً در این مورد تحقیقات لازم را داشته و پس از اطمینان نسبت به خرید بلیط اقدام کنند.