eitaa logo
آموزش همگانی
115 دنبال‌کننده
172 عکس
117 ویدیو
3 فایل
آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تهدیدات استفاده از فیلترشکن‌ها یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های کاربران اینترنتی، استفاده از VPN و نرم‌افزارهای است که می‌تواند تبعات سنگینی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد؛ چراکه این نرم‌افزارها همگی به صورت غیرقانونی ارائه می‌شوند و به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند. همچنین عموما سازندگان این نرم‌افزارها با ارائه خدمات رایگان به مخاطبین خود، به دنبال رسیدن به برخی اهداف مجرمانه مانند جاسوسی، دسترسی به اطلاعات شخصی، هدایت کاربران به صفحات فیشینگ، سرقت اطلاعات بانکی و غیره، می‌باشند.
شهرت و کسب درآمد از سوی والدین خودخواه، مهم‌ترین دلیل پیدایش کودکان کار سایبری است. این کودکان در معرض تهدیدات و آسیب‌های فراوانی قرار دارند و بیشترین آزار و اذیت جسمی و روحی از سوی والدین برای کسب درآمد بیشتر به آن‌ها وارد می‌شود. کودکان کار سایبری بدون دنیای کودکی می‌باشند و در این راستا آسیب‌های مختلف به آن‌ها وارد خواهد شد به‌نحوی‌که آینده آنان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. ازجمله تبعات این امر می‌توان به بلوغ زودرس، افسردگی، اختلال شخصیتی، شیء وارگی، احساس خودشیفتگی، حساس شدن به‌ظاهر، افت تحصیلی، از بین رفتن عزت‌نفس و ایجاد اعتمادبه‌نفس کاذب و... اشاره کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سومین پویش کودکان سایبری با دو محور کودکان سایبری، فرزند پروری در عصر دیجیتال و کودکان سایبری، حریم خصوصی بصورت سراسری برگزار می شود همراه این پویش باشید
مسابقه نقاشی کودکان سایبری نقاشی های خلاقانه خود را بر اساس محورهای اعلام شده برای ما در ربات @Cyber_painting_bot ارسال کنید. نقاشی های خلاقانه مرتبط برتر در کانال پلیس فتا منتشر شده و جوایز نفیسی به برندگان اهدا خواهد شد. ویژه دانش آموزان سومین پویش کودکان سایبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یک نکته مهم مهم می خواهم بهتون بگم 🔸ما سیم کارتی بنام سیم کارت شاد نداریم پلیس فتا حامی کودکان در فضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرایطی فراهم کنیم تا کودکان بدون ترس درباره مسائل پیش آمده در فضای مجازی با ما صحبت کنند. شرایطی فراهم کنیم تا کودکان بدون ترس درباره مسائل پیش آمده در فضای مجازی با ما صحبت کنند. الگوی مناسبی برای کودکانمان در فضای مجازی باشیم.
روش درمان اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای بسیار متعدد است که با توجه به شدت آن باید برای رفع این مشکل راه‌های مختلف مانند روانشناسی بازی‌های رایانه‌ای را برای درمان امتحان کرد، برخی از این راه‌حل‌ها شامل 1- جایگزین کردن بازی های فکری 2- سرگرم کردن خود با دوستان و خانواده 3- کاهش زمان بیداری و زود خوابیدن 4- محدود کردن زمان استفاده از بازی
آسیب‌های بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان بازی‌های رایانه‌ای یکی از سرگرمی‌های پرطرفدار کودکان است. هرچند این روزها بازی‌های رایانه‌ای جزء محبوب‌ترین بازی‌ها برای بچه‌ها محسوب می‌شوند، اما باید توجه داشت که این بازی‌ها می‌توانند به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت روح و روان و جسم نیز به حساب بیایند. یکی از نکات بسیار مهمی که باید مدنظر داشت این است که بکار بردن هر وسیله‌ای ممکن است خطراتی را ایجاد کند. یکی از این مشکلات زیاده‌روی در انجام این بازی‌ها است که اغلب کودکان و نوجوانان بدون توجه به زمان به این کار می‌پردازند که می‌تواند آسیب‌های جدی را برای آن‌ها بدنبال داشته باشد.
13.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راه‌های حفظ در فضای مجازی را به کودکانمان یاد بدهیم و در عین حال به آنها یاداور شویم تا به حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی نیز احترام بگذارند.
آسیب‌های ‌ اتاق گفتگو برای کودکان حضور کودکان در اتاق‌های گفتگو فضای مجازی باعث می‌شود تا آن‌ها در معرض مطالب نامناسبی قرار گیرند که فعالیت‌های خطرناک، غیرقانونی و یا مسائل جنسی را تشویق می‌کند.
مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا کلیه شهروندان می‌توانند به‌صورت شبانه‌روزی از طریق شماره تماس 096380 و مراجعه به سایت پلیس فتا، بخش مرکز فوریت‌های سایبری، با کارشناسان پلیس ‌فتا ارتباط برخط برقرار نموده و موارد ذیل را گزارش نمایند: • کلاه‌برداری اینترنتی(اعلام درگاه‌های بانکی جعلی/ و...) • مزاحمت‌های آنلاین در شبکه‌های اجتماعی • حملات سایبری(هک و...) • برداشت غیرمجاز از حساب بانکی • اعلام تارنماهای مجرمانه در فضای مجازی برقراری ارتباط تلفنی با مرکز فوریت‌‌های سایبری یکی از آسان‌ترین روش‌های برقراری ارتباط مردم با پلیس فتا است و افسران حاضر در این مجموعه به صورت 24 ساعته در حال خدمت‌رسانی و ارائه مشاوره به مردم هستند و در صورت نیاز به شکایت‌های مردمی نیز رسیدگی لازم را انجام می‌دهند.
مراقب تماس های تلفنی مبنی بر برنده شدن در مسابقات رادیو و تلویزیون باشید. هرگونه تماس تلفنی با خطوط شخصی مبنی بردریافت جوایز در مسابقات رادیویی، خوش حسابی تلفن همراه و ... کلاهبرداری می باشد .لذا از واگذاری کد رمز پیامک شده در جهت جلوگیری از سرقت حساب بانکی  خود به افراد غیر خودداری نمایید.
🚨هشدار رئیس پلیس فتا استان در خصوص کلاهبرداری مجرمان سایبری در پوشش کمک های مالی به زلزله زدگان شهرستان خوی 🔹سرهنگ مرتضوی گفت: افراد سودجو با سوء استفاده از احساسات هموطنان با ایجاد صفحات جعلی در شبکه های اجتماعی و عناوین فریبنده و وابسته به موسسات خیریه با قرار دادن شماره حساب اقدام به کلاهبرداری از آنها می کنند. 🔸 وی افزود در بسیاری موارد مجرمان با ارسال پیامک حاوی لینک جهت پرداخت اینترنتی شهروندان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و با کپی اطلاعات حساب و کارت‌بانکی آنها اقدام به برداشت از حساب می‌کنند. 🔻رئیس پلیس فتا اصفهان خاطر نشان کرد شهروندان جهت انجام کمک های خیرخواهانه از طریق موسسات خیریه معتبر و دارای مجوز اقدام و از اعتماد به پیامک‌های ناشناس با مبدأ ارسال نامعلوم و شماره های شخصی خودداری کنند.
روز پدر جهت تهیه هدیه روز پدر، حتما از فروشگاه های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید نموده و فریب تخفیف های غیر متعارف را نخورید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ‌کس دلسوز شما نیست، فریب آگهی‌های جعلی کار در منزل با درآمد بالا را نخورید! فضای مجازی با توجه به گسترگی و جذابیتی که دارد افراد زیادی را درگیر خودکرده و چه‌بسا عده‌ای نیز از ناآگاهی کاربران سو استفاده کرده و با انتشار آگهی‌های تبلیغاتی در سایت‌های درج آگهی و حتی شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان کار در منزل با درآمد بالا، سعی بر سوءاستفاده از کاربران می‌کنند. گاهی مشاهده‌شده است که شیادان سایبری در آگهی‌های خود از عنوان " تأییدیه از پلیس فتا " استفاده می‌کنند، درصورتی‌که مردم در برخورد با این آگهی‌ها باید هوشیار بوده و به خاطر داشته باشند که پلیس فتا هیچ‌گونه مجوزی برای فعالیت تجاری، فرهنگی و غیره در بستر اینترنت صادر نمی‌کند و آگهی‌های تبلیغاتی که با درج کردن مجوز از پلیس فتا در فضای مجازی فعالیت دارند؛ کلاهبرداری است.
کلاهبرداری با ترفند سفرهای نوروزی کلاهبرداران سایبری در ایام نزدیک به سال نو اقدام به انتشار آگهی جعلی رزرو اماکن اقامتی و هتل، فروش بلیط و تورهای نوروزی و ... میکنند لذا  تمام تورها و خدمات آن ها را از مراکزی که مجوزهای لازم در زمینه گردشگری دارند، تهیه کرده و حتماً در این مورد تحقیقات لازم را داشته و پس از اطمینان نسبت به خرید بلیط اقدام کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اگر از بازی های آنلاین استفاده می کنید 🔸هنگام پرداخت پول مراقب باشید در دام کلاهبرداران سایبری قرار نگیرید پلیس فتا حامی کودکان در فضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقب پیام‌های جعلی در پیام رسان های داخلی باشید این روزها مجرمان سایبری با ارسال پیام‌های جعلی نظیر ابلاغ قضایی و برنده شدن در مسابقات و ... اقدام به کلاهبرداری می کنند.  از این رو به یاد داشته باشید ابلاغیه های قضایی از طریق سرشماره adliran ارسال شده و در پیام رسان ها برای شهروندان ارسال نمی شود. لذا در صورت دریافت هرگونه پیام که از شما تقاضای پرداخت وجه و اطلاعات کارت بانکی را دارد، مشکوک شده و فورا به آن اعتماد نکنید. همچنین به این نکته توجه داشته باشید عنوان و تصویر پروفایل نشانه اعتبار یک حساب کاربری در پیام رسان ها نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جرایم اینترنتی در حال افزایش است و نگرانی غیرقابل تحمل برای بسیاری از افرادی که به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند این است که ممکن است در معرض هکرها یا مجرمان سایبری قرار بگیرند . از این رو افراد سعی می‌کنند به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که هیچ کس نتواند به داده‌های آن‌ها دسترسی پیدا کند.
کلاهبرداری، پشت پرده حراج‌های آخر سال مجرمان سایبری با ارائه فروش کالاهای ارزان قیمت و طرح‌های وسوسه‌انگیز و تخفیفات چشمگیر قصد تطمیع شهروندان را داشته و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند. در این ترفند بعد از اینکه شهروندان وجوه را پرداخت کردند هیچگونه کالایی دریافت نکرده یا اینکه کالای تحویلی به آن‌ها تقلبی است. شهروندان توجه داشته باشند که فریب اینگونه تبلیغات را نخورده و اگر قصد خرید آنلاین را دارند حتما از فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند.
🚨هشدار رئیس پلیس فتا اصفهان در خصوص پیام های جعلی در پیام رسان ها سرهنگ مرتضوی گفت: ارسال پیامک‌های جعلی یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای فریب شهروندان و هدایت آنان به سایت‌های فیشینگ است. وی افزود: شایع ترین پیامک های جعلی با موضوع ابلاغ الکترونیک قضایی، عیدی بازنشستگان، سود سهام عدالت و رجیستری تلفن همراه توسط مجرمان سایبری برای شهروندان ارسال شده است. به شهروندان توصیه می شود همواره مراقب این پیام ها باشند و از ورود به لینک های معرفی شده یا دانلود و نصب اپلیکیشن های ناشناس خودداری نمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقب حراج‌های آنلاین باشید برخی از حراج‌های آنلاین باهدف فروش اجناس بی کیفیت و کلاهبرداری از شهروندان انجام می شود. از این رو به این نکات توجه کنید: 1) قبل از خرید کالا قیمت واقعی آن را بررسی کرده چراکه قیمت برخی کالاهای حراج شده از قیمت واقعی آن در بازار بالاتر است. 2) ترجیحا از سایت‌های خوش‌نام و معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند برای خریدهای اینترنتی خود استفاده کنید. 3) از کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی به‌صورت مستقیم خرید نکنید، چراکه تضمینی برای ارائه کالا با همان اصالت و کیفیت معرفی‌شده وجود ندارد.
هرگونه فروش و آموزش ساخت مواد محترقه در فضای مجازی جرم است باتوجه به خطرات جانی آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره، از خانواده ها تقاضا می‌شود بر فعالیت فرزندان خود نظارت داشته باشند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار درمنزل مجرمان سایبری با درج اگهی های اغوا کننده و جعلی کار در منزل در ایام نوروز قصد و فریب شهروندان را دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در کمین شهروندان... یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان انتشار آگهی‌های جعلی به عنوان فروش محصولات ارزان قیمت در سایت های واسط فروشگاهی می باشد. راهکارهای پیشگیری: 1-برای خرید حتما از فروشگاه‌هایی که دارای نماد الکترونیکی هستند اقدام کنید. 2-قبل از رویت و اطمینان از اصالت و مدارک کالا اقدام به پرداخت بیعانه نکنید. 3-کاربران حتما درخصوص صحت هویت فرد آگهی دهنده بررسی‌های لازم را صورت دهند. 4- به سادگی فریب وعده‌های پوچ و تبلیغات اغواکننده کلاهبرداران را نخورید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣اطلاعیه📣 🔴توجه         🔴توجه 🟥 اخیرا تعدادی افراد سودجو با انجام تبلیغات در فضای مجازی اقدام به دریافت مبالغ هنگفت بابت ثبت نام، ارسال فرم های گزینشی، نمونه سوالات آزمون و جزوات آموزشی از داوطلبان نموده اند که به هیچ عنوان مورد تایید مرکز گزینش و استخدام فراجا نبوده و کلاهبرداری محسوب میشود. 🔸گفتنی است: تمامی مراحل گزینش و استخدام، بصورت رایگان بوده و انجام این مراحل از طریق مرکز گزینش و استخدام فراجا و مدیریت های گزینش و استخدام مستقر در مراکز استان ها، بدون پرداخت هزینه ای انجام می‌پذیرد. 🔸تاکید می گردد: هر گونه دریافت وجه و فرآیندی خارج از روند فوق، غیر قانونی و کلاهبرداری محسوب می شود. با ما همراه باشید👇 🔸تنها کانال رسمی مرکز گزینش و استخدام فراجا با نام فرزندان حضرت زهرا (س) در پیام رسان های: 🔻 سروش: https://splus.ir/gozinesh__police 🔻 ایتا : http://eitaa.com/gozinesh_police 🔻  بله: https://ble.ir/gozinesh_police 🔻 روبیکا: https://rubika.ir/gozinesh_police
تهدیدات چهارشنبه سوری درفضای مجازی مجرمان سایبری در ایام پایانی سال و در آستانه فرارسیدن چهارشنبه سوری، اقدام به طراحی فروشگاه های آنلاین جعلی در بستروب وشبکه های اجتماعی با موضوعیت آموزش و فروش مواد محترقه می نمایند وبا ترغیب کاربران به خرید اینترنتی از طریق درگاه بانکی جعلی به اطلاعات حساب بانکی افراد دسترسی پیدا می کنند وبرداشت غیر مجاز انجام می دهند و با توجه به اینکه اکثر حادثه دیدگان جوانان و نوجوانان می باشند خانواده ها باید نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند و اجازه خرید و تهیه مواد محترقه خطرناک و انفجاری را به آنها ندهند.
کلاهبرداری با درج آگهی کار در منزل و قالیشویی مجرمین سایبری در ایام پایانی سال اقدام به انتشار تبلیغ درسایت‌های درج آگهی و شبکه‌های اجتماعی با عنوان قالیشویی و نظافت منزل می‌کنند. لذا بهتر است شهروندان برای اطمینان از صحت آگهی های مندرج در سایت ها و شبکه‌های اجتماعی  برای نظافت خانه و قالیشویی به شرکت قالشویی و مراکز مجاز دارای پروانه خدمات منزل مراجعه کنند، همچنین هنگام بکارگیری افراد برای نظافت، منزل را به هیچ عنوان ترک نکرده و مراقب اشیاء و اموال قیمتی خود بوده و به درخواست‌های مشکوک و غیر معقول آنان توجه نکنید.
فیشینگ با ترفند فروش مواد محترقه عده ای افراد سودجو با سو استفاده از چهارشنبه سوری فرزندان را به سمت دیگری سوق می دهند و با فروش مواد محترقه و آتش زا ضمن دریافت سودهای مالی فراوان باعث آسیب دیدگی های جبران ناپذیری برای قشر جوان شده اند .فروشندگان مواد محترقه از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و ایجاد سایت های خرید فیشینگ اقدام به تبلیغ و فروش این مواد خطرناک می نمایند.