💠 امام جواد (سلام الله علیه) فرمود:
▫️ اگر کسی گوشی اش را باز کرد دارد حرف و سخنرانی کسی را گوش می دهد، این دارد او را عبادت می کند. اگر او حرف خدا و پیغمبر و اینها را زد، عبادت است.
این بیان نورانی #امام_جواد است: «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ كانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ»، در غیر این صورت یک ساعت این گوشی را باز کرده، دارد شیطان را می پرستد.
#سالروز_شهادت_امام_جواد_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1397/05/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مخاطب دین
🔸 دین آمده گفته واقعاً زن نداریم، واقعاً مرد نداریم، ما با #روح_انسان کار داریم، روح انسان باید تربیت بشود و روح، نه مذکر است و نه مؤنث!
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مخاطب دین
🔸 اینکه دین با انسان کار دارد و انسان، زن یا مرد نیست، این حرفها که قبلاً نبود. غرب حداکثر می گفت که زن و مرد با هم مساوی اند؛ یعنی ما واقعاً زن داریم، واقعاً مرد داریم، اینها مساوی اند؛ اما دین آمده گفته واقعاً زن نداریم، واقعاً مرد نداریم، ما با #روح_انسان کار داریم، روح انسان باید تربیت بشود و روح، نه مذکر است و نه مؤنث! بله بدن یا این طور ساخته شد یا آن طور ولی تکلیف، مربوط به روح است و روح، مجرد است؛ نه مذکر است نه مؤنث.
🔸 آنها می گویند زن و مرد داریم و مساوی اند اما دین می گوید زن و مرد ابزار کارند، آن که مسئول اصلی است روح است و روح، مجرد است نه مذکر است نه مؤنث. بین آن حرف و این حرف خیلی فرق است! این حرف ها به #برکت_انقلاب مطرح شد.
آپارات:
https://aparat.com/v/bPDxQ
#کلیپ
#ذی_الحجه
#سالروز_ادزواج_حضرت_علی_ع_و_حضرت_فاطمه_س
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار
تاریخ: 1396/08/17
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ازدواج مؤمنانه
🔸 ازدواج یعنی چه؟ جمع بین نر و ماده در حیوانات هم هست از حیوانات پایین تر در گیاهان هم هست! ازدواج به معنای جمع شدن نر و ماده نیست، ازدواج همان است كه رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) فرمود؛ فرمود: «مَن تَزَوَّجَ فقد أحرَزَ نِصفَ دِینِهِ»؛ اگر كسی ازدواج كرد پنجاه درصد دین خودش را حفظ كرد. این فرد ازدواج می كند برای اینكه #عفیف بشود چشمش پاك دستش پاك گوشش پاك قلم و بیانش پاك باشد. بالأخره انسان همانطوری كه غذا می خواهد همسر هم می خواهد و اگر از راه صحیح وارد نشود _ خدای ناكرده _ آلوده خواهد شد. وجود مبارك رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) #ازدواج را از منظر ملكوت میبیند میگوید ازدواج یعنی #حفظ_دین، حفظ عفاف، مادر شدن، خانواده تشكیل دادن.
🔸 دو چیز را هم قرآن كریم در جهت استحکام خانواده توصیه فرمود: یكی #محبت_عاقلانه و مؤمنانه نسبت به یكدیگر؛ دیگری هم #گذشت_صادقانه نسبت به یكدیگر. اگر محبت بر اساس جوانی و غریزه باشد، همین كه سن مقداری بالا رفت و غریزه ها اُفت كرد، اساس خانواده متزلزل می شود ولی اگر بر اساس ایمان و عقل باشد هر چه سن بالاتر می رود عقل شكوفاتر می شود و اساس خانواده مستحكم تر می گردد.
دوم اینكه در غیر معصومین (علیهم الصلاة و علیهم السلام) همه ما بالأخره در معرض لغزش و اشتباهیم، آن عامل دوم، گذشت از اشتباهات یكدیگر است. این را ذات اقدس الهی در قرآن كریم تبیین كرد فرمود: ﴿خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجًا لِتَسْكُنُوا إِلَیها وَ جَعَلَ بَینَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً﴾؛ فرمود سكینت و وقار و آرامش مرد به زن است. زن، مسكن مرد است یعنی #محل_آرامش_مرد است؛ این چهار دیواری را می گویند آشیانه كه مرغان هم این را دارند، این را كه نمی گویند مسكن! مسكن جای سكینت و آرامش است و سكینت و آرامش منزل به وسیله زن است. نفرمود تا زن ها به وسیله شما آرام بشوند، بلکه فرمود شما به وسیله زن ها باید آرام بشوید؛ ﴿لِتَسْكُنُوا إِلَیها﴾.
#ذی_الحجه
#سالروز_ادزواج_حضرت_علی_ع_و_حضرت_فاطمه_س
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پرسش و پاسخ دانشجویی
تاریخ: مرداد 1381
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
عنصر اصلی سكینت
🔸 فرمود: ﴿خَلَقَ لَكُم مِنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجاً﴾ #حقیقت_زن_و_مرد یكی است، تهیه مسكن به عهده مرد است ولی تهیه سَكینت به عهده زن است.
انسان مسكنی میخواهد كه آشیانه اوست كه هر كسی مسكنی می خواهد، این را باید مرد تهیه كند؛ آرامشی میخواهد كه این آرامش مقدور مرد نیست، گرچه تا آنجا كه ممكن است مأمور است ولی آن #هنر را كه داخله منزل را گرم نگه دارد، مدیریت و فرزندپروری كند این هنر از مرد ساخته نیست، این هنر زن است.
🔸 مسكن را مرد میتواند تهیه كند؛ ولی #سكینت مقدور مرد نیست سكینت مقدور زن است، چون #عنصر_اصلی_سكینت، عاطفه و محبت و مهر است.
🔸 اگر مادر شدن باشد، مدیریت باشد، صبر و استقامت باشد این زن در اینجا فضیلت ممتاز دارد فرمود: ﴿لِتَسْكُنُوا إِلَیهَا وَجَعَلَ بَینَكُم مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یتَفَكَّرُونَ﴾.
📚 سوره مبارکه روم جلسه 7
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 365
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 مادر
توجه به مقام مادر و عظمت رنجی كه برای فرزند تحمل كرده، زمینه ساز آشنایی با جایگاه مادر است، از همین رو امام سجاد (علیه السلام) فرمود: حق مادرت این است كه بدانی او تو را به گونه ای حمل كرد كه هیچ كس، دیگری را چنین حمل نمی كند و تو را از ثمره قلب خود چیزی عطا كرد كه هیچ كسی به دیگری نمی دهد و تو را با همه اعضای بدن خود محافظت كرد و باكی نداشت كه خود گرسنه باشد و به تو غذا دهد، یا تشنه باشد و تو را سیراب كند، یا خودش عریان باشد و تو را بپوشاند، یا خود در آفتاب باشد و تو را در سایه قرار دهد و برای تو از خوابش بگذرد و تو را از سرما و گرما حفظ كرد تا برای او باشی. بدان كه توان شكر او را نداری جز به یاری خدا و توفیق او.[1]
[1] . وَ أَمَّا حَقُّ أُمِّكَ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّهَا حَمَلَتْكَ حَیثُ لا یحَْتَمِلُ أَحَدٌ أَحَداً وَ أَعْطَتْكَ مِنْ ثَمَرَةِ قَلْبِهَا مَا لا یعْطِى أَحَدٌ أَحَداً وَ وَقَتْكَ بِجَمِیعِ جَوَارِحِهَا وَ لَمْ تُبَالِ أَنْ تَجُوعَ وَ تُطْعِمَكَ وَ تَعْطَشَ وَ تَسْقِیكَ وَ تَعْرَیٰ وَ تَكْسُوَكَ وَ تَضْحَیٰ وَ تُظِلَّكَ وَ تَهْجُرَ النَّوْمَ لأَجْلِكَ وَ وَقَتْكَ الْحَرَّ وَ الْبَرْدَ لِتَكُونَ لَهَا، فَإِنَّكَ لا تُطِیقُ شُكْرَهَا إِلا بِعَوْنِ اللَّهِ وَ تَوْفِیقِه (الفقیه، ج2، ص621).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 245
🆔 @a_javadiamoli_esra
اساس زندگی، دوستی عاقلانه و گذشت عطوفانه از لغزشهای یکدیگر است
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی هماهنگی بین زوجین را در پرتو حیات طیبه که در روایات به قناعت در زندگی نام برده شده میسر دانسته ودستمایه های اساس زندگی را دوستی عاقلانه و مهربانی عطوفانه برشمرده و ابراز داشتند:
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
اساس زندگی، دوستی عاقلانه و گذشت عطوفانه از لغزشهای یکدیگر است
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی هماهنگی بین زوجین را در پرتو حیات طیبه که در روایات به قناعت در زندگی نام برده شده میسر دانسته ودستمایه های اساس زندگی را دوستی عاقلانه و مهربانی عطوفانه برشمرده وابراز داشتند:
🔸 بالأخره این دو عنصر اگر بخواهند با هم هماهنگ باشند هم جهیزیه میخواهد هم مهریه اما هم جهیزیه باید ساده باشد و هم مهریه چون زندگی پر تلاش و كوشش و پر تجمّل جز دشواری چیز دیگر نیست. همه ما تجربه كردیم دیگر انسان تلاش و كوشش میكند یك فرش تهیه كند، یك اتومبیل تهیه كند، آخر با اقساط هم تهیه كرد ولی دید آرام نیست، معلوم می شود این را نمی خواست بلکه چیز دیگر میخواست. انسان یك #محبوب_ازلی میخواهد و خیال میكند كه محبوب او در مال و باغ و راغ است لذا در ذیل آیه سوره مباركه نحل كه این آیه است ﴿فَلَنُحْیینَّهُ حَیاةً طَیبَةً﴾ ما او را به حیات طیبه نایل می كنیم یا حیات او را طیب می كنیم وجود مبارك حضرت امیر(ع) فرمود: حیات طیبه، قناعت است یك انسان قانع خیلی بزرگوارانه زندگی میكند. فرمود: ﴿وَجَعَلَ بَینَكُم مَوَدَّةً وَرَحْمَةً﴾ این دو چیز است كه اساس زندگی را حفظ میكند یكی #دوستی_عاقلانه نسبت به یكدیگر و دیگری مهربانی و #گذشت_عطوفانه از لغزشهای یكدیگر.
لینک مطلب:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/u34093
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه عقد
تاریخ: 1390/02/28
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ﴿إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ ۚ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا﴾
#ذی_الحجه
#مدینة_النبی
#بعثه
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ضیافت الهی
🔹 جریان #حج، ظهور خاصّی از عنایت الهی به بندگان خودش است. اینكه در جریان حج تعبیر به #ضیوف_الرحمن شد، چنانكه در ماه مبارك رمضان تعبیر به «شَهرُ الضِیافَة» شد، برای آن است كه ذات أقدس الهی، مستقیماً میزبانی مهمانانش را پذیرفته است و این تعامل متقابل را دارد كه من اگر «ضَیف» میپذیرم, «ضَیف» هم میشوم.
🔹 خدا در زمان و زمین معین یعنی در جریان حج و در جریان صیام ماه مبارك رمضان، خود را به عنوان میزبان معرفی كرده است اما فرمود: «أَنَا عِنْدَ الْمُنْكَسِرَةِ قُلُوبُهُم»؛ #قلب_شكسته می تواند میزبان من باشد و من «ضَیف» او باشم. حاجیان و معتمران عنایت كنند كه در كنار «مائدة» و «مَأدَبة» ضیافت الهی نشسته اند.
🔹 این ضیافت نظیر ضیافت های دنیایی نیست كه هم زمان «ضَیف» نمی تواند میزبان باشد و میزبان نمی تواند «ضَیف» باشد؛ در مكه و در ماه مبارك رمضان، انسان هم می تواند #مهمان الهی باشد و هم #میزبان خدا، چون قلب در مكه و همچنین در ماه مبارك رمضان، برای پذیرش معارف الهی آماده تر است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 بخشی از پیام به حجاج بیت الله الحرام
تاریخ: سال 1396
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اقامه حج
🔸هیچ کس به #اقامه_حج موفق نشد مگر وجود حضرت امیر (سلام الله علیه) در صدر اسلام که حج را اقامه کرد... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اقامه حج
🔸هیچ کس به #اقامه_حج موفق نشد مگر وجود حضرت امیر (سلام الله علیه) در صدر اسلام که حج را اقامه کرد.
وجود مبارک حضرت امیر، نامه ای که خطاب به ابن عباس، قُثَم بن عباس والی رسمی حضرت در مکه بود نوشته بود که «أَمَّا بَعْدُ فَأَقِمْ لِلنَّاسِ الْحَجَّ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِيَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاكِرِ الْعَالِمَ» وظیفه بِعثه را مشخص کرد. بِعثه یک #مناسک_خاص دارد غیر از مناسکی که سایر روحانیون کاروان باید بلد باشند بعثه یک مناسک خاص دارد. امیرالحاج چه موقع باید سخنرانی کند؟ کجا باید سخنرانی کند؟ چطور باید سخنرانی کند؟ اینها در مسئله #اقامه_حج مطرح است.
🔸 فرمود «أَقِمْ لِلنَّاسِ الْحَجَّ ... وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ» در مکه، آنجا از آن جهت که منطقه گرمسیر است و نزدیک استوا وسط روز تشکیل جلسه دادن و سخنرانی کردن و اینها دشوار است حضرت فرمود طرف صبح که هوا خنک است و طرف عصر که هوا خنک شد در این دو طرف روز بنشین و #نیازهای_زائران را در وادی گوناگون ارزیابی کن و برآورده کن. اگر کسی #استفتا دارد جواب بده، اگر کسی #مشکل_علمی دارد که غیر از استفتاست جواب بده، اگربا دانشمندان روبرو شدی با آنها #مذاکره_علمی بکن «وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِيَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاكِرِ الْعَالِمَ» اینها دستورات #اقامه_حج است.
#بعثه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حج، جلسه 14
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حرمت کعبه
🔸 حرمت هایی كه برای حرم، مكه، مسجدِ حرام و كعبه است به امامی است كه خداوند او را به ولایت برگزیده، و از او به حق مطلق، یعنی خدای تعالی منتهی می شود.
📚 جرعه ای از صهبای حج، ص99.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آغاز فعالیت بعثه آیت الله العظمی جوادی آملی در مکه معظمه
🔸 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: بعثه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در مکه معظمه، فعالیت های خود را آغاز نمود.
ارتباط با حجاج، برگزاری مراسم مذهبی به مناسبت های گوناگون، پاسخگویی به مسائل شرعی مسلمانان داخل و خارج کشور، همچنین تبیین دیدگاه های علمی، معرفتی، تفسیری و عرفانی آیت الله العظمی جوادی آملی (حفظه الله) از اهم فعالیت های بعثه معظم له می باشد.
همچنین از دیگر رسالت های مهم بعثه ابلاغ آخرین آرای فقهی آیت الله العظمی جوادی آملی به روحانیون کاروان ها و مقلدین ایشان می باشد.
🔸 یاد آور می شود، بعثه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در مکه معظمه ، در عزیزیه، بعد مکه کنکورد، پشت مسجد فقیه، خیابان امام، آخرین ساختمان، عمارت کبیر، طبقه دوم واقع شده است. و همه روزه از ساعت 8:30 تا اذان ظهر و 16:30 تا اذان مغرب به وقت کشور عربستان پاسخگوی مراجعه کنندگان خواهند بود همچنین مخاطبان می توانند با تلفن: 0542428932(حسینی آملی)، 0564337842 (باقی زاده)، 0569114150 (زین العابدینی)، 0507597094 (وزیری)، 0568459512 (سعیدی طهرانی) با این بعثه تماس حاصل نمایند.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 366
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 اولویت حق مادر
حق مادر به قدری گسترده و مهم است كه حتی از حق پدر برتر است، از این رو رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هرگاه در نماز مستحبّ بودی و پدرت تو را فراخواند، نمازت را قطع نكن[1]؛ ولی اگر مادرت تو را فراخواند نمازت را قطع [و اجابتش] كن.[2]
[1] . رها كردن و قطع نماز مستحب اشكال ندارد.
[2] . إِذَا كُنْتَ فِى صَلاةِ التَّطَوُّعِ فَإِنْ دَعَاكَ وَالِدُكَ فَلا تَقْطَعْهَا وَ إِنْ دَعَتْكَ وَالِدَتُكَ فَاقْطَعْهَا (مستدرك الوسائل، ج15، ص181).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 245 و 246
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
Brochure.pdf
7.12M
💠 دانلود بروشور جامع آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 گوهر اعمال
🔹 روایات معراج را كه ملاحظه می فرمایید دارد كه حضرت دید عده ای مشغول ساختن ساختمانی هستند، گاهی می سازند، گاهی می ایستند. فرمود اینها چه هستند؟ چرا گاهی می سازید و گاهی می ایستید؟ گفتند داریم برای اهل بهشت خانه میسازیم، هر وقت مصالح ساختمانی برسد، دیوار را می چینیم و هر وقت نرسد، نمی چینیم. فرمود #مصالح _ساختمانی چیست؟ گفتند اگر مؤمنی بگوید: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر»، اینها مصالح ساختمانی آنجاست. معلوم می شود ساختمان آنجا را با #كلمات_الهی و با معارف می سازند نه با سنگ و گل.
🔹 در روایات مربوط به كعبه این حدیث شریف هم مرحوم مجلسی (رضوان الله علیه) در بحار نقل كرد و هم دیگران آوردند كه از امام ششم (سلام الله علیه) سؤال می كنند، چرا كعبه را كعبه نامیدند؟ فرمود چون چهار تا دیوار دارد، یك سقف دارد و یك كف می شود كعبه. سؤال كرد، چرا حالا چهار دیوار دارد؟ فرمود: چون «بیت المعمور»، دارای چهار دیوار است. سؤال شد که چرا «بیت المعمور» دارای چهار دیوار است؟ فرمود چون عرش دارای چهار گوشه است و چهار ضلع است. سؤال شد كه چرا عرش دارای چهار گوشه است؟ فرمود: «لاَنّ الکلماتِ التی بُنیَ علیها الاسلام أَرْبَع»؛ چون آن كلماتی كه مبنای دین است، چهارتاست: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَر».
🔹 این حدیث چقدر به انسان فروغ می دهد! كسی به مكه مشرف می شود كه دور همین كعبه بگردد و دیگری به مكه مشرف می شود كه #كلمات_اربعه در او متحقق بشوند و «بینهما» هم مراتب! معلوم می شود برای هر چیزی كه در جهان طبیعت است، ریشه ای در آن عالم وجود دارد و بر ماست كه به آن ریشه های عالی اش برسیم؛ باید این ظواهر را انجام بدهیم كه كم كم به آن عمق راه پیدا كنیم.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حدید جلسه 10
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 367
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 فزونی نیكی به مادر
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: حضرت موسی بن عمران (علیه السلام) سه بار به خدا عرض كرد: پروردگارا! به من توصیهای كن! خدای سبحان در هر سه بار فرمود: تو را به خودم سفارش می كنم؛ آن گاه عرض كرد: پروردگارا! مرا سفارش كن! فرمود: تو را سفارش می كنم به مادرت. سپس عرض كرد: پروردگارا! مرا سفارش كن. فرمود: تو را به مادرت سفارش می كنم. باز گفت: پروردگارا! مرا سفارش كن. فرمود: تو را به پدرت سفارش میكنم. امام باقر (علیه السلام) افزود: از همین رو گفته میشود كه حق مادر از نیكی، دو سوم و برای پدر یك سوم است.[1]
نكته: هرچند در احادیث شریف، بر نیكی به مادر، بیش از نیكی به پدر توصیه شده است، در این حدیث مبارك این احتمال وجود دارد كه توصیه یاد شده به حضرت موسی (علیه السلام) به جهت ویژگی مادر آن گرامی است.
[1] . قَالَ مُوسَی بْنُ عِمْرَانَع: یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِى، فَقَالَ: یا رَبِّ أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِى ثَلاثاً. قَالَ یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأُمِّكَ. قَالَ: یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأُمِّكَ. قَالَ: أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأَبِیكَ. قَالَ: فَكَانَ یقَالُ لأَجْلِ ذَلِكَ أَنَّ لِلأُمِّ ثُلُثَىِ الْبِرِّ وَ لِلأَبِ الثُّلُث (الامالی، صدوق، ص511).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 246
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra