💠 فرشته خصال
🔹 یكی از روایات نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) در ذیل آیه سوره مباركه «آلعمران» گذشت كه خداوند #عالمان_دین را با فرشته ها یكجا ذكر می كند كه فرمود: ﴿شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُولُوا الْعِلْمِ قَائِماً بِالْقِسْطِ﴾ كه #عالمان_توحیدی در ردیف ملائكه موحّدانه گواهی می دهند اما خود ذات اقدس الهی گذشته از اینكه عالمان دین را در كنار فرشته ذكر می كند، اوصاف فرشتگان و بندگان مخلِص و مخلَص را مشترك می داند، آن مقداری كه قابل اشتراك است.
🔹 در آیه 63 به بعد سوره مباركه «فرقان» فرمود عباد الرحمن اینچنین اند؛ در بخشی از آیات، فرشته ها را هم #عباد_الرحمن می داند كه آنها هم بندگان الهی اند؛ از آنها تعبیر به عبادالرحمن می كند. این تعبیر عباد الرحمن در قرآن كریم مشترك بین مؤمنان خالص و فرشته هاست، همان طوری كه شهادت توحیدی، مشترك بین عالمان توحیدی و فرشته هاست؛ آنجا فرمود: ﴿شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُولُوا الْعِلْمِ﴾ که طبق بیان نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) این آیه، #عالمان_توحیدی را با فرشته ها یكجا ذكر كرد و اینجا در دو آیه از دو سوره، هم فرشته ها را #عباد_الرحمن می داند هم مؤمنان خالص و مخلِص و مخلَص را.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 25
تاریخ: 1390/12/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 304
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 دید و بازدید مسافر
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: سفر پاره ای از عذاب است، پس هرگاه سفرتان پایان یافت زود نزد خانواده خود بازگردید.[1]
هرگاه رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) از سفری باز می گشت به دیدار امام حسن و امام حسین (علیه السلام) می رفت و آنان را در آغوش می كشید.[2]
[1] . السَّفَرُ قِطْعَةٌ مِنَ الْعَذَابِ، فَإِذَا قَضَی أَحَدُكُمْ سَفَرَهُ فَلْیسْرِعِ الإِیابَ إِلَی أَهْلِهِ (الفقیه، ج2، ص300).
[2] . ... كَانَ إِذَا قَدِمَ مِنْ سَفَرٍ اسْتَقْبَلَ بِالْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ فَأَخَذَهُمَا إِلَیه (إعلام الوری بأعلام الهدی، ص124).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 206.
🆔 @a_javadiamoli_esra
ماه شعبان، ماه خواستن است و كَرَم اهل بیت(علیهم السلام) نامحدود!
🔸 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به دعای امام سجاد (علیه السلام) اذعان داشتند: امام سجاد (علیه السلام) در دعای عندالزوال دارد خدایا این پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) كه علی (علیه السلام) تازه از دست پرورده های اوست را برای من یک #راه_باز_و_وسیع قرار بده! ما هر روز می توانیم از پیغمبر چنین خواسته ای داشته باشیم كه این طلیعه ای باشد برای #ماه_مبارك_رمضان.
🔸غرض این است كه همین پیغمبر افراد بت پرست را به جایی رساند كه سلمان و اباذر و مقداد شدند، پس ما نیز می توانیم به چنین مقامی برسیم و این شدنی است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
مطالعه بیشتر:
درس خارج فقه نکاح ج 338
📚 سوره خارج فقه نکاح جلسه 338
تاریخ: 1397/01/29
🆔 @a_javadiamoli_esra
10.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 استقلال ممدوح
🔸 انسان موظف است #مستقل باشد؛ اگر انسان تابع زيد و عمرو باشد، در ايمان و كفر, در حق و باطل, در صدق و كذب, در عدل و ظلم, در خير و شرّ و در حَسَن و قبيح استقلال ندارد... .
👇👇👇👇
💠 استقلال ممدوح
🔸 انسان موظف است #مستقل باشد؛ اگر انسان تابع زيد و عمرو باشد، در ايمان و كفر, در حق و باطل, در صدق و كذب, در عدل و ظلم, در خير و شرّ و در حَسَن و قبيح استقلال ندارد، اين «يمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيح» است, «أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ» است و مانند آن; ولی وقتی مستقل بود، هم خودش مستقيم می رود که نه راه كسی را می بندد و نه بيراهه می رود و هم اجازه نمی دهد كسی كژراهه برود، تا آنجا كه ممكن است #ديگران_را_هدايت_می_كند.
🔸 در آيه سه و هشت سوره مباركه «حج» فرمود اگر تابعی محقّق باش, اگر متبوعی محقّق باش, اگر مرجعی محقّق باش, اگر راجعی محقّق باش. فرمود تا محقّقانه حركت نكرديد، اين مشكلات دامنگيرتان می شود كه «يمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيح».
آپارات:
https://aparat.com/v/15QME
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 3
تاریخ: 1392/12/25
🆔 @a_javadiamoli_esra
✴️ دهم فروردین . سالروز میلاد حکیم متالّه و مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مدظلّه العالی)
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
نذر امام رضا ع.mp3
2.79M
💠 نذر امام رضا علیه السلام
✴️ دهم فروردین . سالروز میلاد حکیم متالّه و مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مدظلّه العالی)
#باز_نشر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نذر امام رضا علیه السلام
🔸 قصه ما این بود كه بچه های مرحوم پدر و مادرم معمولاً می مُردند، ما را هم #نذر_امام_رضا (سلام الله علیه) كردند.
مرحوم پدر و مادرم نذر كردند كه اگر خدا به اینها فرزندی داد و به سن هفت سالگی رسید و ماند، این بچه را به مشهد برای زیارت بیاورند و ما هم نذر شدیم. موی سر ما را هم كوتاه می كردند، اما نمی تراشیدند. ما یك گیسوی بلند داشتیم كه این [فرزند] را باید خدمت حضرت آورده و در اینجا مو را بتراشند و در نهر در حرم بریزند؛ سالی هم یك حلقه نقره ای نذر بود كه به گردن ما می گذاشتند كه این هفت تا بشود و بعد خدمت حضرت بیاورند. هر سال یك حلقه نقره ای به گردنمان اضافه می شد و یك گیسی هم داشتیم که فقط كوتاه می كردند، نه بتراشند.
🔸 حالا هفت سالمان شد و ما را باید بیاورند تا نذر را ادا كنند. مرحوم پدر و مادرم و دایی ام یك وسیله ای كرایه كردند، شبی را در راه خوابیدیم و بعد آمدیم مشهد و اینها موی سر ما را كوتاه كردند. آن وقت یك نهر بزرگی در همین صحن بزرگ بود كه زوّار همین جا می نشستند و وضو می گرفتند. این مو را كه تراشیدند، در این نهر ریختند و آن طوق هفت گانه را كه از نقره بود در ضریح انداختند و ما به نذرمان عمل كردیم. از آن به بعد دیگر ما خودمان را #آزاد_شده_حضرت می دیدیم.
🔸 هر كسی در هر گوشه عالم به #مقام_رضا برسد، به وساطت آن حضرت است؛ البته این اسم هایی كه «تَنزِیلُ مِنَ السَّمَاءِ» سر جایش محفوظ است، مقام رضا مقامی است كه هر كسی در هر گوشه عالم بخواهد راضی بشود ـ یك كسی در امتحان موفق شد، كسی در تجارت موفق شد، كسی خوشحال شد ـ این به وساطت مقام رضاست.
🔸 هر كسی را كه در عالم بخواهی راضی كنی، به وسیله مقام رضاست؛ مثل اینكه هر جایی خدای سبحان بخواهد یك درخت را سرسبز كند، مثل باران است. این #مقام_رضا طوری است كه در عالم هر كسی در هر گوشهٴ جهان بخواهد خوشحال بشود، آنجا وجود مبارك حضرت حضور دارد، مقام رضا این است.
✴️ دهم فروردین . سالروز میلاد حکیم متالّه و مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مدظلّه العالی)
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار تولیت آستان قدس رضوی با حضرت استاد
تاریخ: 1398/04/29
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 شمیم محبت
🔹 ﴿وَ إِذَا جَاءَكَ الَّذِینَ یؤْمِنُونَ بِآیاتِنَا فَقُلْ سَلاَمٌ عَلَیكُمْ﴾؛ این #ادب_رسالت بود که ذات اقدس الهی به پیامبرش در سوره مبارکه «انعام» آموخت.
🔹 خدا مرحوم #آیت_الله_العظمی_بروجردی را غریق رحمت کند! قرآن کریم به ما فرمود اگر کسی نسبت به شما تحیتی کرد، شما آن تحیت یا بهتر از آن را ادا کنید: ﴿وَ إِذَا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا﴾. یکی از ادله وجوب جواب سلام و ردّ سلام هم همین آیه است. کسی نسبت به ما محبت کرد، تحیتی فرستاد گفت: «سلام علیک»، بر ما واجب است جواب بدهیم. ایشان احتیاط میکرد میگفت اگر کسی به شما گفت: «سلامٌ علیکم صبّحکم الله»، احتیاط واجب این است که شما این «صبحکم الله» را هم جواب بدهید، برای اینکه آیه دارد که ﴿وَ إِذَا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا﴾ یعنی شما در جواب، یا بهتر از «صبّحکم الله» را بگویید یا لااقل «صبّحکم الله» را.
🔹 این #ادب_اجتماعی ماست؛ این ادب را قرآن برای اینکه وداد را، محبت را و لطف و صفا و صمیمیت را زنده بکند مورد تاکید قرار می دهد. این سلام پیام دارد، سلامتی را از طرف ذات اقدس الهی میخواهند.
#سالگرد_وفات_آیت_الله_العظمی_بروجردی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مجادله جلسه 8
تاریخ: 1396/11/09
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آقایی که مرجعیت به نام او می آمد...
🔸 مرحوم آقای بروجردی (رضوان الله علیه) در میان علما و مراجع هم عصر خود #بی_همتا و واقعاً یك مرجع جامع و كاملی بودند.
🔸 مرحوم آیت الله بروجردی با بینش جهانی كه داشتند گام های بلندی در خارج از حوزه قم و ایران و نیز در #گستره_جهان_اسلام در جهت تقریب مذاهب اسلامی و ایجاد وحدت میان مسلمانان برداشتند.
📚 مهر استاد، ص 110 و 112
#سالگرد_آیت_الله_العظمی_بروجردی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra