فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 9
🔹 سلوك الهی اگر به عنوان عرفان باشد، آغاز و انجام آن از معرفت بیرون نیست، معروف آن هم اسمای حسنای الهی است... .
👇👇👇👇
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 9
🔹 #سلوك_الهی اگر به عنوان عرفان باشد، آغاز و انجام آن از معرفت بیرون نیست، معروف آن هم اسمای حسنای الهی است و عارف هم جان شیفته و قلب مُتجَلّی دارد. آیات قرآن كریم بخشی مربوط به مسائل علمی است، بخشی هم مربوط به مسائل هنری است، بخشی هم مربوط به مسائل اخلاقی است، بخشی هم مربوط به مسائل فلسفی و حكمی است و بخشی هم مربوط به مسائل عرفانی است. آیه سوره مباركه «انبیاء» كه دارد ﴿وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَیءٍ حَی﴾ اصلِ حیات از آب است، این برای سلوك علمی عالمان تجربی است. آیهای كه میگوید: ﴿اللَّهُ خالِقُ كُلِّ شَیءٍ﴾؛ یعنی هر چه مصداق شیء است «كان» تامّه او؛ یعنی اصل هستی او از خدای سبحان است كه محور بحث، مسائل فلسفی است.
🔹 كسی كه #سلوك_فلسفی_و_حكمی دارد، با این آیات هماهنگ است و كسی كه در زیبایی جهان خلقت, زیبایی فلسفی و هنر فلسفی؛ نه خیالی و عقلی، نه وهمی كار میكند، آیاتی از قبیل ﴿أَحْسَنَ كُلَّ شَیءٍ خَلَقَهُ﴾ محور بحث اوست. كسی كه در مسئله تهذیب و تزكیه و مانند آن تلاش و كوشش میكند، آیاتی از قبیل ﴿إِنَّ اللَّهَ یأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إیتاءِ ذِی الْقُرْبی﴾ و سایر مسائلی كه ما را به واجبات تشویق میكند یا از محرّمات برحذر میدارد و به فضایل اخلاقی هشدار میدهد، محور بحث آنهاست؛ اما كسی كه سلوك الهی و عرفانی دارد، آغاز و اثنا و پایان سیر او آیاتی از این قبیل كه ﴿فَأَینَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ﴾ خواهد بود؛ او در عرفان كار میكند و عرفان بالاتر از اخلاق است، یك؛ عرفان جهاد اكبر است، دو؛ تلاش و كوشش عارف آن است كه عقل را در پرتو قلب هدایت كند، سه؛... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1393
آپارات:
https://aparat.com/v/5M1fW
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 قُرب وصال
🔸 انسان می تواند از غیر خدا صرف نظر كند و به #بارگاه_الهی برسد، برای اینكه همه چیز آنجا هست... .
👇👇👇👇
💠 قُرب وصال
🔸 انسان می تواند از غیر خدا صرف نظر كند و به #بارگاه_الهی برسد، برای اینكه همه چیز آنجا هست. در دعای ابوحمزه ثمالی هست كه «أنَّ الرَّاحِلَ اِلَیكَ قَریبُ الْمَسافَةِ وَاَنَّكَ لا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ اِلاَّ اَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعمالُ دوُنَكَ»؛ خدایا! اگر كسی #سفر_الهی داشته باشد راه خیلی نزدیك است; این چنین نیست كه راه، زمانی و زمینی باشد، اگر كسی بخواهد از خویشتن بِرَهد و به محبوب حقیقی برسد، «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست».
🔸 فرمود اگر خواستی به #لقای_الهی بروی، این پا را روی هوس بگذار پای دوم در كوی دوست است: «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست». اگر كسی این هوس را این خودخواهی را این غرور را رام كند، «أنَّ الرَّاحِلَ اِلَیكَ قَریبُ الْمَسافَةِ»، چون او «أقربُ إلینا مِن حَبْلِ الوَرید» است؛ اگر «أقرب إلینا من حبل الورید» است پس بین قدم اول و قدم دوم چیزی فاصله نیست.
🔸 عرض می کند من میدانم كه «اَنَّ اَفْضَلَ زادِ الرَّاحِلِ اِلَیكَ عَزْمُ اِرادَةٍ یخْتارُكَ بِها»؛ خدایا! بالأخره هر مسافری، ره توشه ای می خواهد و آن ره توشه، یك #اراده_جدی است; اراده جدّی بعد از معرفت صائب به دست می آید یعنی اگر انسان بفهمد كه همه خیرات به دست اوست که «یا مَن أرجوهُ لِكلّ خیر»، به آسانی این راه را طی می كند.
آپارات:
https://aparat.com/v/uqrM1
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1392/03/16
🆔 @a_javadiamoli_esra
🔸 دعای #روز_بیستم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ، وَ أَغْلِقْ عَنِّي فِيهِ أَبْوَابَ النِّيرَانِ، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا در این ماه درهای بهشت هایت را به رویم باز کن، و درهای آتش دوزخ را به روزیم بربند، و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.
#رمضان
#دعای_روز
🔷🔸💠🔸🔷
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 عظمت شب قدر
🔹 در شب قدر گذشته از نزول قرآن چه حادثه ای رخ می دهد؟ نزول قرآن كه یك امری بود گذشت، اما #لیله_قدر در هر سال هست، هر سال ماه مبارك رمضانی دارد و در هر ماه مبارك رمضان لیله قدر هست، آیا این فضیلت وصف گذشته است كه چون یك بار در آن قرآن نازل شده است برای همیشه لیله قدر پربركت شد یا نه لیله قدر در هر سال #خبر_جدید است؟
🔹 فرمود نه شب قدر در هر سال خبر جدیدی است! در هر شب قدری از شب های ماه مبارك رمضان سال ها كه هر سال ماه مبارك رمضانی دارد و در هر ماه مبارك رمضان شب قدری است ﴿تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ﴾، فرشتگان در صحبت روح كه اعظم الملائکه است به دستور و اذن خدا با همه اموری كه در #سعادت _بشر در #رزق_ظاهری_و_باطنی بشر نقش دارد ﴿أَسْبَغَ عَلَیكُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ بَاطِنَةً﴾ در شب قدر نازل می شوند. انسان از هر راه بخواهد به مقصد برسد فرشتگان راه را آن شب می آورند و نشان می دهند.
🔹 #شب_سلامت است، مگر اینكه انسان عمداً خود را به آفت بزند، وگرنه تمام درهای غضب بسته است، مگر اینكه انسان عمداً در غضب را باز كند و تمام درهای رحمت باز است مگر اینكه انسان عمداً در رحمت را به چهره اش ببندد.
قرآن منتهی الیه سیرش «فی لیله القدر» و قلب مبارك حضرت است، ﴿تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ﴾ هم اینچنین است، فرشتگان همه امور را می آورند و به #رهبر_انسان_ها كه ولی خداست و #امام_زمان_ارواحنا_فداه هست تقدیم می كنند ﴿سَلامٌ هِی حَتّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴾ این شب تا طلوع فجر #شب_سلامت است، #شب_رحمت است.
🔹 اگر خدای سبحان اعلان سلامت داد فرمود این لیله، #لیله_سلامت است كسی از درون یا از بیرون كاری به شما ندارد مگر اینكه خود علیه خود قیام كنید. #شب_سلم است شبی است كه انسان میتواند #سلامت_ابد را تأمین كند و بگوید ﴿السَّلامُ عَلَی یوْمَ وُلِدْتُ وَ یوْمَ أَمُوتُ وَ یوْمَ أُبْعَثُ حَیاً﴾.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در ماه مبارک رمضان
تاریخ: سال 1378
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هلال عشق؛ شرح دعای افتتاح
🔸 سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در ماه مبارک رمضان 1443 هـ
🔹 جلسه: 19
🔹 آپارات:
https://aparat.com/v/UBiOQ
لینک ویژه نامه ماه مبارک رمضان:
http://news.esra.ir/v-ramezan
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 ضیافت الهی 20
🔸 علی (علیه السلام) انسان کاملی است که #عقل_و_عدل را در جامعه زنده می کند.
🔸 وجود مبارک علی بن ابی طالب (سَلامُ الله عَلَیه) فرمود؛ سیل علوم از من ریزش می كند: «ینْحَدِرُ عَنِّی السَّیل»؛ چه اینكه هر پرنده ای هم توان آن را ندارد كه روی قلل جبال، آن رفیعترین قلّه پرواز كند: «لَا یرْقَی إِلَی الطَّیر»، سرّش آن است كه چون او #حق_محور است، می تواند از عرش تا فرش سخن بگوید.
🔸 وجود مبارک امیرمؤمنان چون به حق سفر می كند و زندگی می كند و در سفر چهارم به سر می برد، #حق_محور است، تكوین را به خوبی تحلیل می كند. در نظام تشریع هم سعی می كند، عقل و عدل را در جامعه زنده كند؛ هم جامعه را با #فرهنگ_عقلانی آشنا كند، علوم الهی را به جامعه منتقل كند؛ هم عدل الهی را در جامعه گسترش دهد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش نهج البلاغه و امام علی (علیه السلام)
تاریخ: 1390/11/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
شب قدر، قلب ماه مبارک رمضان است/ شب قدر، فرصت مناسبی برای تمسّک به «حبل متین»
پایگاه اطلاع رسانی اسراء : به مناسبت فرا رسیدن شب های قدر، فرازهایی از فرمایشات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص عظمت این شب های عزیز را از نظر می گذرانیم... .
👇👇👇👇
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء : به مناسبت فرا رسیدن شب های قدر، فرازهایی از فرمایشات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص عظمت این شب های عزیز را از نظر می گذرانیم:
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: شب قدر #قلب_ماه_مبارک_رمضان است، ماه مبارک رمضان برای امت اسلامی معجزه ای قوی تر از معجزه سلیمان پیامبر است، زیرا اعجاز آن حضرت در مسلط بودن بر باد بود راه یک ماهه را در بامداد یا در شامگاه طی می کرد، ولی اعجاز قرآن کریم در این است که #سالک_صالح در یک شامگاه در لیلة القدر راه هزار ماهه را طی می کند ﴿لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ با این تفاوت که او مسیر #مکان را می پیمود و قرآنیان می توانند مسیر #مکانت را طی کنند.
🔸 ایشان ادامه دادند: همراهان سلیمان نبی در یک بامداد راه ظاهری یک ماهه را طی می کردند ولی پیروان قرآن و عترت مکانت و راه معنوی هزار ماهه را یک شبه طی می کنند، اگر گفته شد که این طفل یک شبه ره صد ساله می رود آن را می شود در شب قدر تجربه کرد.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در پاسخ به این سوال که « درک شب قدر به چیست؟» پاسخ دادند: بیان نورانی امیر المؤمنین (سلام الله علیه) در نهج البلاغه این است که «فَتَجَلَّی لَهُمْ سُبْحَانَهُ فِی کِتَابِهِ مِنْ غَیرِ أَنْ یکُونُوا رَأَوْهُ»؛ خدای سبحان در این قرآن برای بندگانش تجلّی کرده است، ولی مردم جلوه حق را نمی بینند. خدای سبحان قرآن را به نحو تجلّی یعنی آویختن نازل کرده است، نه انداختن! این #حبل_متین یک طرفش به دست خداست و یک طرفش ـ به برکت اهل بیت (علیهم السلام) ـ به دست بشر است.
ایشان اذعان داشتند: شب قدر، فرصت مناسبی است برای تمسّک به این «حبل متین» و از این «حبل متین» بهره بردن و بالا رفتن.
🔸 معظم له در ادامه تصریح داشتند: شما که در این لیالی قدر قرآن را بر سر می گذارید و به برکت چهارده معصوم به خدا سوگند می دهید، باید بکوشید که از «عربی مبین» تا «علی حکیم» هر چه مقدور شماست #رشد_کنید؛ هم از نظر معارف، هم از نظر اخلاق، هم از نظر احکام و هم از نظر حقوق؛ #معرفتاً یک، #اعتقاداً دو، #تخلقاً سه و #عملاً چهار؛ این معنای ادراک «لیله قدر» و معنای قرآن به سر گذاری و معنای سوگند دادن خدا به حق قرآن و عترت طاهرین و به حق همه انبیا و اولیا و مؤمنانی است که نام شریفشان در قرآن با مدح ستوده شده است.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: اگر قرآن به سر می گذاریم، هدف تنها این نباشد که خدا گناهان ما را بیامرزد، ما را به جهنم نبرد، ما را به بهشت ببرد. اینها ریخت و پاش #سفره_شب_قدر است. وقتی یک دوستی سفره ای پهن می کند، مائده الهی و مَأدبة الهی چید، مهمان های خود را به بهترین وجه پذیرایی می کند. وقتی مهمان ها برخاستند، سفره برچیده می شود، آن ریزه های سفره را می ریزند؛ مرغ ها آن ریزه های سفره را می چینند؛ ریزه سفره شب قدر این است که کسی نسوزد، به جهنم نرود. اینها شب قدر نیست!
🔸 ایشان ابراز داشتند: شب قدر آن است که انسان طیّار گونه دست هزارها نفر را بگیرد و به بهشت ببرد. در دنیا رفتار او، گفتار او، سیرت او، سریرت او، سنّت او آموزنده باشد. #هزارها_نفر_را_زنده_کند و در آخرت هم هزارها نفر را به همراه خود به بهشت ببرد. اگر ما بتوانیم در کنار #سفره_الهی و دولت قرآن بنشینیم، چرا در ته صفوف و صَفُّ النِعال قرار بگیریم به دنبال آن ریزه های سفره تکان ها باشیم که از سفره ی تکانده شده چیزی به ما برسد؟!
آدرس مطلب:
https://b2n.ir/m15757
http://news.esra.ir/home
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 آرشیو سخنرانی ها و پیام های معظم له
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 10
🔹 سلوك علمی خیلی دشوار نیست، زیرا ابزار این سلوك، مفاهیم حصولی است؛ خواه معلوم علوم تجربی باشد یا نیمهتجربی یا تجریدی كلامی یا تجریدی فلسفی، حتی تجریدی عرفان نظری... .
👇👇👇👇
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 10
🔹 سلوك علمی خیلی دشوار نیست، زیرا ابزار این سلوك، مفاهیم حصولی است؛ خواه معلوم علوم تجربی باشد یا نیمهتجربی یا تجریدی كلامی یا تجریدی فلسفی، حتی تجریدی عرفان نظری؛ اما در سلوك عملی سخن از علم شهودی است، زیرا عقل عملی; یعنی قلب از تجلیه و تخلیه و تحلیه و مانند آن شروع میكند تا اینکه به مراتب گوناگون فنا رسد؛ اینها عمل است نه علم، یك؛ این اعمال مجرّد هستند نه مادّی، دو؛ عمل مجرّد با شهود همراه است، سه. ممكن نیست چیزی مجرّد باشد و مشهود، شاهد و شهود نباشد. كارِ قلب كاری علمی است; منتها علم شهودی، بر خلاف كار عقل كه كار عقل علم حصولی است; ولی كار قلب كه از آن به عنوان عقل عملی یاد میشود و آغاز آن هم تجلیه و تخلیه و تحلیه و مانند آن است و به فنا منتهی میشود که فنای آثاری و افعالی و اوصافی و ذاتی، اینها كار است؛ منتها مجرّد است و عین شهود؛ اگر كار بود و مجرّد حتماً عالِم است و چون متن كار است، موجود خارجی است و علم آن هم علم شهودی میشود.
🔹 در این مراحل شخص میبیند كه چه كسی دارد او را میبرد؛ ﴿وَ إِنْ مِنْ شَیءٍ إِلاَّ عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ﴾ را از نزدیك مشاهده میكند, ﴿ما مِنْ دَابَّةٍ إِلاَّ هُوَ آخِذٌ بِناصِیتِها﴾ را از نزدیك مشاهده میكند, ﴿إِنَّ رَبِّی عَلی صِراطٍ مُسْتَقیمٍ﴾ را از نزدیك مشاهده میكند, خود را در بستر صراط مستقیم میبیند, زِمام خود را به دست «الله» میبیند، اما همچنان اختیار او محفوظ است كه اگر لحظهای بیراهه برود همانجا سقوط میكند. این سلوك نه با جبر آشناست و نه با تفویض, بلکه با توحید افعالی آشناست؛ توحید افعالی آن است كه فاصله بین جبر و تفویض كه طبق بیانات نورانی امام سجاد(سلام الله علیه) «أَوْسَعُ مِمَّا بَینَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ» است... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1393
آپارات:
https://aparat.com/v/rUN8c
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شب_قدر
▫️ ... این دستور نبوی ما را #لیله_قدر می کند.
#باز_نشر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
▪️ دعای #روز_بیست_و_یکم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلاً، وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلاً، وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَ مَقِيلاً، يَا قَاضِيَ حَوَائِجِ الطَّالِبِينَ.
خدایا در این ماه برای من به سوی خشنودی ات دلیلی قرار ده، و برای شیطان راهی به سوی من قرار مده، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده، ای برآورنده حاجات خواهندگان.
#رمضان
#دعای_روز
▫️▪️▫️
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 فریدِ اصحاب
▪️ پیرامون حضرت امیر (سلام الله علیه) هر اندازه انسان بحث بكند #عبادت است و این فكر اصلاً درست نیست كه ما را كجا و نیل به مقام آنها كجا، مگر ما درباره آنها موظفیم به كُنه آنها راه پیدا كنیم؟! این را كه كسی از ما نخواست ولی آن مقداری كه مقدور ماست عبادت است و وظیفه ماست. حضرت امیر یك بیان نورانی در یكی از خطبه های نهج البلاغه دارد كه درباره معرفت خدا هم این چنین است؛ راه یابی به كُنه خدا نه مقدور كسی است نه مورد تكلیف اما آن اندازه كه #شناخت ذات اقدس الهی مقدور است، بحثش و فحصش واجب است. فرمود: «لَمْ یطْلِعِ الْعُقُولَ عَلَی تَحْدِیدِ صِفَتِهِ وَ لَمْ یحْجُبْهَا عَنْ وَاجِبِ مَعْرِفَتِهِ»؛ فرمود ذات اقدس الهی هیچ عقلی را به كُنه معرفت ذات اقدس الهی مطلع نکرده است اما مقدار واجب را هم محجوب نكرد، پس اكتناه نه مقدور است نه واجب نه مورد تكلیف اما غیر اكتناه هم مقدور است هم واجب؛ این درباره ذات اقدس الهی. خلفای الهی هم اینچنین اند؛ نه راه یابی به كُنه اینها مقدور است نه تحصیلش واجب.
وجود مبارك حضرت امیر را بهترین كسی كه معرفی می كند خود اوست و پیغمبر و ائمه (علیهم السلام)؛ آن مقامی كه برای خود حضرت است را باید جستجو كرد وگرنه آنچه نزد ما دشوار است آن را نباید نزد حضرت امیر به حساب آورد!
▪️ ابن ابی الحدید در وصف حضرت امیر در جلد دوم شرح نهج البلاغه مطلبی دارد كه عملش برای خیلی از ما دشوار است اما ابن ابی الحدید این را به عنوان فضل ممتاز حضرت به حساب نمی آورد، فضل علوی را در جلد ششم بازگو می كند. در جلد دوم شرح نهج البلاغه میگوید حضرت امیر (س لام الله علیه) «یكنِسُ بَیتَ المالِ كُلَّ جُمُعَةٍ و یصَلّی فیهِ رَكعتَینِ و یقولُ لِیشهَدَ لی یومَ القِیامَةِ»؛ هر هفته هر چه در بیت المال بود توزیع می كرد، آن مکان را جارو می كرد، دو ركعت نماز میخواند بعد میگفت تا در قیامت برای من شهادت بدهند. به جلد ششم كه میرسد می گوید: «واعلم انّ التوحید و العدل و المباحث الشریفة الالهیة»، اینها #میراث_علی است و غیر از علی احدی این حرف ها را نزد _ البته وجود مبارك رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) كه معلم كل است مستثنی است او خارج از بحث است فوق بحث است _ می گوید مباحث #عدل_و_توحید در اسلام به بركت این مرد الهی شناخته شده و از هیچ یك از صحابه پیامبر این حرف ها نرسیده «و لا کانوا یتصورونه و لو تصوروه لذكروه»؛ ابن ابی الحدید می گوید سایرین اصلاً اینها را درك نمی كردند، خب اگر درك می كردند می گفتند؛ احدی از صحابه این حرف ها را ندارد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در کنگره امام علی علیه السلام
تاریخ: 1376/08/22
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هلال عشق؛ شرح دعای افتتاح
🔸 سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در ماه مبارک رمضان 1443 هـ
🔹 جلسه: 20
🔹 آپارات:
https://aparat.com/v/17KM8
لینک ویژه نامه ماه مبارک رمضان:
http://news.esra.ir/v-ramezan
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
▪️ فرازی از نامه 47
▫️ شما را به تقواى الهى سفارش مى نمایم، و اینکه دنیا را مجویید گرچه دنیا شما را بجوید، و بر آنچه از دنیا از دستتان رفته متأسّف نباشید.
▫️ حق بگویید، و براى ثواب الهى بکوشید.
▫️ دشمن ستمگر و یار ستمدیده باشید.
▫️ شما و همه فرزندان و خاندانم و هر که این وصیتم به او مى رسد را به تقواى الهى، و نظم در زندگى، و اصلاح بین مردم سفارش مى کنم، چرا که از جد شما (صلّى اللّه علیه و آله و سلم) شنیدم مى فرمود: «اصلاح ذات البین از عموم نماز و روزه بهتر است»... .
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ضیافت الهی 21
▪️ مودّت نسبت به اهل بیت(علیهم السلام)، دوستی پایدار، مستمر، مستقر و منحصر است.
▪️ بر همه ما لازم است در همه ایام سال محبت خود را به اهل بیت (علیهم السلام) ابراز کنیم اما علاقمندی ما به این حضرات گاهی در حد #محبت است در حالی که باید به مرتبه بالاتر از محبت یعنی #مودت برسیم.
▪️ آنچه #اجر_رسالت است و از ما خواسته شده مودت است. این مودت باعث می شود به ولایت این حضرات معتقد شویم، سپس احکام و حکم اینها را یاد بگیریم، سپس به آنها عمل کنیم و در مرحله بعد آنها را تبلیغ و ترویج نماییم.
▪️ دوستی اهل بیت (علیهم السلام) یک امر عادی است چرا که ممکن نیست کسی اهل بیت را بشناسد و به ایشان علاقمند نشود! این سطح از علاقمندی #مزد_رسالت نیست، بلکه مراد از «فی القربی» در آیه، دوستی پایدار، مستمر، مستقر و منحصر، نسبت به این حضرات است. آنگاه جا برای دوستی غیر اهل بیت (علیهم السلام) نمی ماند؛ چراکه در یک دل جای دو محبوب نیست!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1398/05/24
🆔 @a_javadiamoli_esra
30.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل سوم جلسه 1
🔹 سلوك الهی یك امر ضروری و قطعی است، همانطوری كه صدور الهی یك امر ضروری و قطعی است... .
👇👇👇👇
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل سوم جلسه 1
🔹 سلوك الهی یك امر ضروری و قطعی است، همانطوری كه صدور الهی یك امر ضروری و قطعی است; یعنی همانطوری كه هر موجودی صادر یا ظاهر از خداست، هر موجودی به سَمت خدا در حركت است و به لقای الهی بار مییابد; منتها در صدور الهی كار فقط كار خالق است و به اراده او انجام میشود، در سلوك الهی گرچه در درون و باطن كار، كار خداست، ولی انسانِ سالك موظف است كه راه صحیح را انتخاب كند و درست آن راه را طی كند؛ نه «سابق» باشد و نه «متأخِّر»، همانطوری كه در بیان نورانی امام سجاد در صلوات شعبانیه آمده است كه «متقدّم» به مقصد نمیرسد و «متأخّر» هم «زاهق» است و كسی كه «لازم» است «لاحق» است، در سلوك الهی هم چنین است. بنابراین سلوك الهی قطعی است، همانطوری كه صدور الهی قطعی است؛ منتها در صدور كار فقط كار خالق است و او آفرید، در سلوك درست است او محرِّك است، ولی متحرّك هم بیاراده و نیت نخواهد بود، این مطلب اول بود.
🔹 مطلب دوم آن است كه اگر ما راه، راهنما و همراه را انتخاب نكنیم، دیگری برای ما انتخاب میكند; یعنی اگر ما نرویم، ما را میبرند! ما اگر خواستیم برویم یا به لقای الهی بار مییابیم كه «جنّة اللقاء» است: ﴿فَادْخُلی فی عِبادی ٭ وَ ادْخُلی جَنَّتی﴾، ـ انشاءالله ـ بهره ما خواهد شد و اگر متحرِّك میانی بودیم: ﴿ادْخُلُوها بِسَلامٍ آمِنینَ﴾، ـ انشاءالله ـ وارد بهشت خواهیم شد و امّا اگر ما را بردند: ﴿خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ٭ ثُمَّ الْجَحیمَ صَلُّوهُ﴾ دامنگیر ما میشود.... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1394
آپارات:
https://aparat.com/v/08Jc6
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سرای مولا
آپارات:
https://aparat.com/v/ojpqi
📚 سخنرانی در جمع طلاب و ائمه محترم جماعات تهران
تاریخ: 1397/06/06
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra