💠 نور علم
▫️ دین، #دین_علمی است و علم، با گفتار و نوشتار و کردار و رفتار، سامان می پذیرد. کتابت و علم، زمینه ای است برای عقل و عقل وسیله ای است برای #فرشته_شدن و جامعه فرشته خو، نه بی راهه می رود و نه راه کسی را می بندد.
▫️ قرآن کریم وقتی أسمای حسنای الهی را ذکر می کند؛ یعنی خلفای او باید به این أسما متّصف شوند. انسان اگر #انسان_راستین است، خلیفه خداست و خلیفه اوصاف «مستخلف عنه» را دارد و «مستخلف عنه» او عالمانه جهان را اداره می کند.
▫️ قرآن کریم که ما را به علم و کتاب دعوت می کند و به #قلم سوگند یاد می کند و به #مکتوبات قلم داران قسم یاد می کند که ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یسْطُرُونَ﴾، دینی که به ابزار نوشتن سوگند یاد می کند، دینی که به کتابت و مکتوب قسم یاد می کند، آن طوری که به شمس و قمر قسم یاد می کند که ﴿وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها ٭ وَ الْقَمَرِ إِذا تَلاها﴾؛ یعنی #قلم_باید_مثل_قمر_نور_بدهد، کتاب باید مثل شمس فروغ داشته باشد.
▫️ قرآن بعد از اینکه جامعه را به علم دعوت کرده است، به آنها می گوید علم، نردبان است نه هدف و این نردبان باید جامعه را به عقل برساند؛ فرمود: ﴿وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ وَ ما یعْقِلُها إِلاَّ الْعالِمُونَ﴾؛ فرمود از این تبیین هایی که در قرآن کریم هست، دانشوران بهره می برند و این دانشوران، نردبان هایی در دست دارند که باید به سَمت عقل صعود کنند.
آپارات:
https://aparat.com/v/Y7rGD
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
📚 پیام به همایش افتتاحیه باغ کتاب ایران
تاریخ: 1396/04/10
🆔 @a_javadiamoli_esra
پیام تسلیت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی حمله تروریستی در حرم مطهر احمد بن موسی علیهما السلام (شاهچراغ) شیراز
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی، حمله تروریستی در حرم مطهر احمد بن موسی (علیهما السلام) را تسلیت گفتند.
بسم الله الرحمن الرحیم
حرم امن اهل بيت (عليهم السلام) همانند كعبه، از #ابرهه_تكفيرى مصون خواهد ماند. #شهدای_حرم حضرت احمد بن موسى (عليهما السلام)، همانند ديگر شهداى اسلامى محشور با دوده طاها و اسره ياسين اند. مجروحان اين سانحه سنگين شفا يابندگان دارالشفاى ولايت اند.
استقامت ايران بزرگ اسلامى خصوصاً رجال نامور و بانوان بزرگوار شيراز، سهم ستودنى در تحكيم و #تماميت_ارضى ايران مستقل داشته و دارند.
«والسلام على من اتبع الهدى»
جوادى آملى
٥ آبان ١٤٠١
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#پیام
📚 پیام تسلیت
تاریخ: 1401/08/05
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
زبان قرآن▫️ اینكه گاهی گفته می شود قرآن به زبان محاوره سخن می گوید، پس ما چگونه مطالب علمی را از قرآن استفاده كنیم؟ مستحضرید آنجا كه جای بحث های علمی است جا برای زبان محاوره نیست، آنجا كه قرآن می خواهد قصّه و داستان و جریان مردمی را نقل كند، آن به زبان محاوره است. ▫️ در جریان علمی، قرآن كریم چهار گونه حرف زد که همه آنها علمی است؛ قرآن چهار طایفه آیات دارد که همه آنها علمی است اما وقتی قصّه مردمی و قصّه پیغمبران و اینها را می خواهد نقل كند، اینجا دیگر زبان، زبان محاوره است. در مسئلهای كه انبیا (علیهم السلام) عموماً و وجود مبارك خاتم انبیا (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) خصوصاً، كارهایشان چیست، چهار كار رسمی سنگین را اعلام كرد فرمود: ﴿یعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ﴾، یك; ﴿وَ الْحِكْمَةَ﴾، دو;﴿وَ یزَكِّیهِمْ﴾، سه; ﴿وَ یعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ﴾، چهار; اینها فقط علمی محض است. در جریان طلوع و غروب آفتاب، قرآن چهار طایفه آیه دارد: ﴿رَبُّ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ﴾، یك طایفه; ﴿رَبُّ الْمَشْرِقَینِ وَ رَبُّ الْمَغْرِبَینِ﴾، دو طایفه; ﴿رَبِّ الْمَشارِقِ وَ الْمَغارِبِ﴾، طایفه سوم; ﴿وَ رَبُّ الْمَشارِقِ﴾ بدون مغرب، طایفه چهارم; این را خیلی از خواص نمیدانند که این طوایف «اربعه» فرقشان چیست، این زبان محاوره نیست، این برای منجّمین و محقّقین و مفسّرین عالیمقام است اما وقتی میخواهد معمولی حرف بزند میفرماید آفتاب طلوع كرده، خدا ﴿یأْتی بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ﴾ و وقتی بخواهد به آن اوج برسد میفرماید ما اصلاً در عالَم، مغرب نداریم، هر چه هست مشرق است. غرض این است كه زبان محاوره، در جایی است كه قصه و امثال ذلک را مطرح می كند. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سوره مبارکه یس جلسه 20 تاریخ: 1392/11/09 🌐 http://news.esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
🔸 لینک عضویت در کانال رسمی آیت الله العظمی جوادی آملی
👇👇👇👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2100756515Ca8a4794665
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 479
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_سایر_ارحام
▫️ پاداش نیكی به خاله
امام صادق (ع) می فرماید: مردی نزد پیامبر (ص) آمد و گفت: دختری داشتم و بزرگش كردم تا به سن بلوغ رسید، پس به او لباسی پوشاندم و وی را به زیوری آراستم. سپس وی را به چاهی انداختم و آخرین سخنی كه از دخترم شنیدم این بود كه می گفت: پدر جان! كفاره این گناه چیست؟ رسول خدا (ص) فرمود: آیا مادرت زنده است؟ گفت: نه. فرمود: آیا خاله داری؟ گفت: آری. فرمود: پس به خاله ات نیكی كن. همانا او به منزله مادر است [بلكه] نیكی با وی كفاره گناه تو شود.[1]
[1] . جَاءَ رَجُلٌ إِلَي النَّبِىِّ(ص) فَقَالَ: إِنِّى قَدْ وَلَدْتُ بِنْتاً وَ رَبَّيْتُهَا حَتَّي إِذَا بَلَغَتْ فَأَلْبَسْتُهَا وَ حَلَّيْتُهَا ثُمَّ جِئْتُ بِهَا إِلَي قَلِيبٍ فَدَفَعْتُهَا فِى جَوْفِهِ وَ كَانَ آخِرُ مَا سَمِعْتُ مِنْهَا وَ هِىَ تَقُولُ: يَا أَبَتَاهْ! فَمَا كَفَّارَةُ ذَلِكَ؟ قَالَ: أَ لَكَ أُمٌّ حَيَّةٌ؟ قَالَ: لا. قَالَ: فَلَكَ خَالَةٌ حَيَّةٌ؟ قَالَ: نَعَمْ. قَالَ: فَابْرَرْهَا، فَإِنَّهَا بِمَنْزِلَةِ الأُمِّ يُكَفِّرْ عَنْكَ مَا صَنَعْتَ (الكافى، ج2، ص163ـ162).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 297
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
مروری بر اخبار و فعالیت های ماهانه بنیاد اسراء؛ مهر ماه 1401
⬇️
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:به همت اداره روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد اسراء، ماهنامه اسراء که مروری است بر اخبار و فعالیت های ماهانه بنیاد اسراء (شماره9، مهر ماه 1401) آماده و منتشر شد. برای مشاهده این شماره اینجـــــــــا را کلیک نمایید. 📎 https://b2n.ir/t06719 #بنیاد_بین_المللی_علوم_وحیانی_اسراء #ماهنامه 🌐 http://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
ظهور عشق، در گرو مشاهده زیبایی است
▫️ یکی از ویژگی های #سلوک_الی_الله، هدف و مقصد نهایی را در خدای نامتناهی دیدن است. بنابر این راه به سوی او نیز نامحدود است و انسان در هر راهی گام بردارد، تکویناً به خدا می رسد؛ لیکن او اسمای حُسنای فراوانی دارد، برخی به #لقای_مهر ارحم الراحمین و گروهی به لقای قهر اشد المعاقبین می رسند.
▫️ انسان ها در رسیدن به #لقای_الهی همانند آبهای متفاوتی هستند كه هریك به سوی دریا روانند؛ رودخانه های بزرگ تا وسط دریا پیش می روند، ولی جویباران كوچك فقط به كنار آن می رسند.
▫️ گسترده ترین و مهم ترین مورد #تحریف، صحیفه جان انسان است که جز تشریح خدای سبحان، هرگونه تفسیری در او تحریف است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 کتاب هدایت در قرآن ص106 ، ص291 ، ص274
🌐 http://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 لذت برین
▫️ آن دین پژوهی که در دین شناسی محقق است و در دین باوری متحقق، #نور_الهی است که در جامعه حرکت می کند: ﴿وَ جَعَلْنَا لَهُ نُورَاً یمْشی بِهِ فِی النّاسِ﴾.
همه ما نیازمند به لذت هستیم؛ لذت های علمی و عقلی تا حدودی برای ما روشن شده است و برای ما حل شده است که لذت های جسمی در حقیقت دفع الم است نه لذت. کام، آن لذتی را که باید ببرد مزد کارش است و همچنین غرائز؛ آنها که لذت شناس هستند، اموری که لذت کام و لذت غریزه است را دفع الم می دانند نه لذت.
▫️ در محدوه تن اگر کسی بخواهد لذت ببرد، #عالی_ترین_لذت را عاقله او می برد، فاهمه او می برد. وقتی عاقله لذت می برد که تمام قوای مادون را تسخیر کند، به استخدام در آورد و به امامت خود، آنها را رهبری کند.
▫️ ما یک عقل نظری داریم و یک عقل عملی؛ عقل نظری، مدیر عاملِ ادراکات و اندیشه های ماست اما این چنین نیست که زیر مجموعه آن همیشه در اختیارش باشند. ما قدرت احساس داریم، تجربه داریم، خیال داریم، وهم داریم که میدان دار بسیاری از مجاری ادراکی ما هستند؛ تا رأی نهایی را و فتوای والا و برین را عقل نظر بخواهد صادر کند، همه این زیر مجموعه آن تمرّد دارند. تنها آن صاحب نظری به #علم_صائب می رسد که
1️⃣ نماز جماعتی در مهد علم برگزار کند اولاً،
2️⃣ عقل، امام جماعت باشد ثانیاً،
3️⃣ وهم او، خیال او، حس او، تجربه او به امامت چنین امامی اقتدا کنند ثالثاً،
4️⃣ تا ره توشه علمی و اندیشه او از مغالطه نجات پیدا کند رابعاً.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هفته_كتاب_و_كتابخوانى
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1378/11/28
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra