✅ ساخت مستند «تولد یک تراژدی» درباره وقایع هندوستان
♦️ حجت عدالتپناه، مستندساز: تیم مستند روایت فتح اوایل تابستان ۹۸ جهت ساخت مستندی به کشور هند، ایالت جامو و کشمیر سفر کردند. آنچه در هند رخ میدهد، مربوط به یکماه اخیر نیست و توالی چند بحران و تقابل دو گروه عقیدتی در این کشور سبب شده است که خشونت علیه مسلمانان افزایش یابد.
🔹 تدوین مستند «تولد یک تراژدی» رو به پایان است و به زودی از تلویزیون پخش میشود.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🔰 گریههای یواشکی طلبه تبریزی
✍ صادق مهاجری
🔹 روز اولی که تو بیمارستان دیدمش کلی با هم شوخی کردیم و خندیدم، پرانرژی و با روحیه با اون لهجهی بانمک ترکی، #طلبه تبریزی که اومده بود قم برای ادامهی تحصیلات حوزوی و به قول خودش کسب فیض.
گاری رو بار زدیم و راه افتادیم به سمت بخش تا اقلام رو بین بیمارا و پرسنل بیمارستان پخش کنیم.
از طبقه پنجم شروع کردیم، طبقه به طبقه چرخیدیم تا رسیدیم به طبقهی اول بخش مراقبتهای ویژه. دیگه برای ما ورود ممنوع بود.
♦️ داشتیم اقلام رو دم در خالی میکردیم دیدم محمد با چنتا از پرستارا سلام و احوالپرسی کرد و رفت پشت در و شروع کرد از گوشه در، داخل رو نگاه کردن.
تعجب کردم.
پرسیدم داستان چیه؟
بچهها گفتن مگه نمیدونی!؟!؟
خانومش بارداره و حالش بد شده و الان هم تو ICU بستریه با یه بچهی ششماهه تو شکمش و علائم شبیه به #کرونا.
خشکم زد.
باورم نمیشد.
زنت تو ICU باشه و تو اینقدر با روحیه کنار جهادیا مشغول خدمت باشی.
گذشت تا دیروز بعد نماز مغرب
یکی از بچهها بهش گفت محمد برو تلفنخونه کارت دارن. لباس پوشید و سریع رفت، یهربع نشد که برگشت با چشمای قرمز، دلم ریخت، گفت صادق خانومم فوت کرد...
این دفعه همه خشکمون زد.
سکوت حاکم شد.
یه کلام گفت و رفت:
دعا کنید براش «بهترین توشه براش دعاست».
#محمد_مداح
پینوشت: رفت بیرون یه جای خلوت که کسی نبینه و روحیهشو از دست نده، اونجا خوب گریه کرد؛ برای مادر و فرزندی که قرار بود نامش «محسن» باشد.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
✅ ما را ببخش مادرجان
👈 برای معلم دلسوزی که گفت #آیلاند
✍ حامد عسکری، نویسنده
♦️ صدایش میگوید هم سن و سال مادران خودمان است؛ با همان رنگ و حجم صدا.
مثه همه مادرها لباسش گلهای ریز دارد با سر آستین کش و وقتی توی گوشی است هی یک طره مویش را دور انگشتش تاب میدهد و کلیپها را با صدای پرتاب موشک میبیند. مثل مادران خودمان یک کانال ختم قرآن عضو است و چند کانال آشپزی و لباس. گالریاش پر از عکس گل است و طرحهای رنگیپنگی «صبحعالی بخیر». مثل همه مادرها هی برای بچههایش خواص ترتیزک و شاهدانه و صحبتهای دکترسمیعی فوروارد میکند و ایزتایپینگهای یک ربعهاش ختم میشود به: «کجایی؟؟ لطفا نان بگیر...».
مثل همه مادرها، بچهها برایش بسته اینترنت میخرند و لبههای گلس گوشیاش در دست به دست شدن بین نوهها لبپر شده است... ولی...
♦️ و آخ که این حرفهای بعد از «ولی» زدن گاهی چقدر سخت است، این زن معلم است، توی هیابگیر #کرونا وسط دلهرهی: دستاتو شستی مادر... باید به فکر دانشآموزانش هم باشد... اصلاح میکنم؛ بایدی در کار نیست... به فکر دانشآموزانش است. توی این سن و سال، کرونا مجبورش کرده دیجیتال درس بدهد و وسط تدریس دیجیتال از لبش پرواز کند «آیلاند».
چه دابسمشها که درست نشد، چه فورواردها که نشد...
مادر است مثل همه مادرها حتما ناراحت شده حتما دلش شکسته، ولی من یقین دارم قطعا کسی را نفرین نکرده... . شما ببخش مادرجان ما را که خندیدیم... که فوروارد کردیم... ما همه بچههای تو یک غلطی کردیم چهارتا گره بنداز توی ابروهایت، سگمحلمان کن ولی ما که میدانیم پتو رویمان انداختن روی کاناپهمان به وقت دیدن فوتبال به راه است... حال و روزگار مملکتمان خوش نیست، به دلنگیریها... جوانیم و جاهل... بچهروی چوب دار هم برای #مادر بچهاست و از دلش میگذرد: بمیرم طناب زبر نباشه....»
ما همه به تو خندیدیم «ایرانخانم»، شما مادری کن ببخش.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
✅ کرونا، فرصتی برای رسیدن به مخاطب جهانی
✍ ایمان آزادی
♦ در سدههای اخیر، کمتر اتفاقی همچون #کرونا، همه مردم دنیا را درگیر کرده است؛ از شرق تا غرب زمین. نخستین بار است که مدارس دنیا همه با هم تعطیل میشوند، مسابقات ورزشی همزمان به تعویق میافتند و تیتر همه رسانههای دنیا یکی است. و این اشتراک سوژه، تا ماهها نیز پابرجا میماند.
🔹 میتوان منفعل بود و تمام حواس جامعه را بهشکلی عجولانه متوجه تهدیدات کرونا کرد، اما میتوان به فرصتها هم فکر کرد. رسانهایها و هنرمندان ایرانی حالا سوژهای پیش رو دارند که مسئله جدی و امروزی همه مردم دنیاست.
♦️ در ایران، #سوژه هم زیاد است: شهدای خدمت و جهادگر، فعالیتهای داوطلبانه، مردمی و جهادی برای مبارزه با کرونا از جمله همین طلبه مجاهدی که همه ما بهخاطر همسر و فرزندش متأثر شدیم، همراهی مراجع مذهبی کشور با جامعه پزشکی، الگوی مدیریت بحران رهبر انقلاب در مقایسه با سایر رهبران مذهبی یا سیاسی دنیا، دستاوردهای کمنظیر انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و فرهنگ بهداشتی فوقالعاده جامعه مسلمان ایرانی، پیامهای معنوی و تمدنی شیوع کرونا و ناتوانی بشر از کنترل آن، سابقه جنایات زیستی و بیولوژیکی آمریکا و... .
🔹 برخی از این سوژهها اختصاصی جامعه ما هستند و هر هنرمندی در دنیا به آنها دسترسی ندارد. از سوی دیگر، هنرمندان و رسانههای ایرانی میتوانند از زوایای متفاوتی به ماجرا نگاه کنند که برای مخاطبان تازهتر است. ظاهرا همه چیز آماده برای رسیدن به #مخاطب_جهانی است. مانده است پنجاه درصد خودمان که دست بهکار شویم!
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🔲💢 درگذشت جهادگر پیشکسوت و نویسنده کتاب «رسم جهاد»
♦️ مهندس #حسینعلی_عظیمی، از پیشکسوتان جهاد سازندگی و مهندسی جنگ پس از یک دوره طولانی بیماری، به یاران شهیدش پیوست.
🔹 عظیمی از عناصر اصلی بازسازی منطقه زلزلهزده منجیل و رودبار با الگوی مدیریت جهادی جنگ بود. وی همچنین از اولین کسانی بود که در سال ۵۹ با هدف محرومیتزدایی با دو روز پیادهروی وارد بشاگرد شد. پس از انحلال #جهاد_سازندگی نیز وی با نخستین گروههای جهادی به روستاها میرفت با این هدف که الگوی توسعه منطقهای را آنطور که در جهاد سازندگی نضج گرفت، ادامه داده و تکمیل کند.
♦️ مهمترین دغدغه زندهیاد عظیمی، انتقال تجربه بینظیر جهاد سازندگی به نسل جوان بود که کتاب ارزشمند و استراتژیک #رسم_جهاد حاصل آن است.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
✅ چهار نکته دربارۀ مدیریت رهبرانقلاب در مواجهه با بحران «کرونا»
✍ بهرام سلیمانزاد
♦️ مواضع رهبرانقلاب دربارۀ بحران #کرونا در یکماهِ اخیر، حاوی نکتههایی است که میتوان گوشههایی از مدل #راهبری ایشان را در آن جستوجو کرد. به نظرم دربارۀ این چند نکته، میتوان قدری بیشتر تأمل کرد:
🔶 1- ایجاد پشتوانه برای نظرات کارشناسی جامعۀ پزشکی در برابر افراطیهای مذهبی
با شروع ویروس کرونا، مسئولان سلامت بارها دربارۀ سرعت بالای انتشار کرونا و جلوگیری از تجمعات هشدار دادند. بااینحال، طیفی از مذهبیها به گمان خود برای حفظ ارزشها، در برابر این هشدار مقاومت میکردند؛ آنها با برگزاری اجتماعات مذهبی به پشتوانۀ پامنبریها و مستمعانشان، علناً بر طبل تقابل با نظرات تخصصی مسئولان بهداشت میکوبیدند. رفتهرفته از یکسو شبهاتی مثل دوگانههای «شفا-درمان» و «علم-دین» شروع شد و ازسوی دیگر، فرصت برای عرضاندام منسوبان «شیرازیها» پدید آمد. دراینمیان، اقدامات رهبرانقلاب ازجمله «لغو سخنرانی در حرم مطهر رضوی به توصیۀ مسئولان بهداشت»، «درختکاری با دستکش» و «ارجاع مستمر همگان به نظرات متخصصان سلامت» یکنوع دلگرمی و پشتوانهسازی برای جامعۀ پزشکی بود. ازطرفی، توصیهکردن مردم به دعاخوانی ازجمله «دعای هفتم صحیفۀ سجادیه» و معرفی «نماز جعفرطیار» برای ایام اعتکاف و... را میتوان معرفی مسیر صحیح دینداری ازطرف یک مرجع دینی درمیان شلوغبازیهای تریبونداران مذهبی دانست.
🔶 2- صیانت از #آزاداندیشی و ایدههای انتقادی مثل حملۀ بیولوژیکی
از همان ابتدا، قیلوقالها دربارۀ احتمال حملۀ بیولوژیکی ازسوی آمریکا مطرح شد. برخی با مرور خباثتهای پیشین آمریکا، متعصبانه بر این نظر پافشاری و برخی دیگر، با اشاره به گستردگی کشورهای مبتلا، این نظر را از اساس رد میکردند. این تردیدها در سطح مسئولان رسمی نیز وجود داشت. جالب اینکه یک معاون وزیر بهداشت، قاطعانه از بیولوژیکیبودن این ویروس دفاع و یک معاون دیگر، قاطعانه آن را رد میکرد. دراینبین، سکوت دو گروه نیز قابلتأمل است. اول، آنهایی که از ترس برچسب توهم یا تعصب، عملاً به این فضا وارد نشدند و دیگری، سکوت سازمانهای مسئول(ازجمله پدافند غیرعامل) که اتفاقاً چنین روزهایی به مواضع آنها نیاز است. اشارۀ غیرقطعی رهبرانقلاب در فرمان تشکیل قرارگاه مقابله با کرونا باتوجه به جایگاه ایشان، مؤید ارزش بالای اعتنا به نظرات مختلف و صیانت از آزاداندیشی در جامعه است.
🔶 3- حمایتِ صف و هدایتِ ستاد
«تعویق عروسی ازسوی پرستار»، «حضور در بیمارستان با وجود بارداری»، «چندینروز دوری از خانواده» و... مواردی هستند که گوشههایی از مسئولیتپذیری و فداکاریهای عوامل درمانی را برای مردم عیان ساخت. رهبرانقلاب از همان ابتدا، بارها از دغدغه و فداکاری این قشر تمجید کردند. موافقت با عنوان «شهید خدمت» برای جانباختگان این قشر، جلوۀ دیگری از ارزشگذاری ایشان برای خدماتِ این قشر است. حمایتهای مستمر از آخرین حلقۀ صف(مصداقِ پرستار باردار) و درعینحال الزام ستاد(ازجمله رئیسجمهور) به مسئولیتپذیری و تلاش، نوعی از مدل راهبری است که نظایر آن بارها دیدهشده است.
🔶 4- راهبرد استقلال دولت و الزام دیگران به هماهنگی با آن
با شروع کرونا و پدیدآمدن ضعف مدیریت دولتی، دو اتفاف مهم در مقابله با این ویروس پدید آمد. اولی، ورود نهادهای غیردولتیِ نظامی و غیرنظامی برای تاثیرگذاری در مدیریت این بحران بود. دومی، حضور میدانیِ گروههای مردمی ازجمله بسیج و مساجد و هیئتها و طلاب و... برای کمکرسانی و خدمت در صفِ مقابله با این ویروس بود. باوجود خدمات جهادی و مخلصانۀ این گروههای میدانی، القای ناخواستۀ مدیریت موازی و برخی کارهای نمایشی درپی فعالیت نهادهای غیردولتی، آفاتی بود که کَمکَم عیان میشد. رهبرانقلاب، باوجود تشویق و بازکردن راه حرکتهای مردمی، همواره از استقلال دولت و الزام همگان به هماهنگی با آن دفاع کردهاند. جلوۀ این دیدگاه را میتوان در فرمان تشکیل «قرارگاه بهداشتی و درمانی» خطاب به ستادکل نیروهای مسلح و الزام آن به هماهنگی با دولت مشاهده کرد. این موضع هم میتواند با اعتباربخشی به شخصیت دولت، عملاً راه خودسریها و ایجاد چالش در میدان را ببندد و هم با معنابخشی به حرکتهای جهادی، اقدامات پراکنده و بعضاً غیرمؤثر را به یک کارِ جدیِ قرارگاهی تبدیل کند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅💢 مستند سینمایی «بانو» تماشایی شد (مشاهده رایگان فقط تا ۳روز آینده)
🌟 مستند «بانو»، دومین مستند پرفروش جشنواره عمار در یکسال اخیر، برنده فانوس بخش مستند «ملت قهرمان» در این جشنواره و نامزد عنوان برترین مستند سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر منتشر شد.
♦️ این مستند، روایتی عاشقانه از زندگی عصمت احمدیان، کارآفرین، مادر دو شهید و همسر جانباز است که در سال ۹۶، برگزیده نهایی چهره مردمی سال شد.
➕ تا ۲۹ اسفند، میتوانید این مستند تحسین شده را رایگان تماشا کنید.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
20.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥📺 نماهنگ #ایران_ما محصول «خانه سرود و نماهنگ مرکز آفرینشهای هنری بسیج» که پخش آن در روز گذشته از #شبکه_افق با تشکر ویژه و ابراز خشنودی رهبر انقلاب همراه شد.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🚩✳️ آموزههای «روایت فتح» دفاع مقدس برای روایت فتح «سلامت»
✍️ بخشهایی از سخنان #احسان_صفرزاده، فعال رسانه، در جلسه مجازی #گفتار_عصر با موضوع بحران کرونا
🔸 فعالان رسانهای و معناپردازان سكولار، به شدت تلاش دارند كه #پروژه_عرفی_سازی را در خلال بحران كرونا پيش ببرند.
عرفیسازی يعنی دنيايی كردن و انقطاع از نظامهای ارزشی دينی و آسمانی.
🔸 #چالش_رقص نمونهاش بود كه موفق نشد. اين چالش میخواست بر منقطع بودن پيوند ارزشی رزمندگان خط مقدم مقابله با كرونا، با نظام معنايی دينی و انقلابی تأكيد كند.
حتي ويدئوی امین زندگانی، پشت زمینهاش تصاوير #دفاع_مقدس در كنار برخی عناصر عرفی تاريخ ايران بود.
يعنی رزمندگان دفاع مقدس را نه متعلق به شرع، بلكه نيروهایی #عرفی و #سكولار نشان میداد كه در چالش رقص حتی قابليت جمع و همنشينی با مطرب و رقاص را دارند.
اصل اين ايده، حساب شده و دقيق بود و بالاتر از سطح كنشگری يك سلبريتی معمولی (امین زندگانی) بود.
اينكه به چشم مخاطب و افكار عمومی ايران مضحك جلوه كرد، شايد دليل يا نشانهای بر سفارشی بودن آن باشد.
به هر حال ناكام ماند و شمار كل ويدئوهای قبل و بعدش در موضوع رقص پرستاران كرونا به عدد انگشتان دست نرسيده است.
🔸 فعلا در شرايط پرخطر، آنچنان خبری از حضور و شوآفهای انساندوستانه سلبريتیها نيست و بار حضور و ابتكار عمل ميدانی، در كنار پرستاران و پزشكان، بر دوش حزبالله و نيروهای جهادی است.
ولی بعد از پايان بحران، مجددا نيروهای سكولار هجمه خواهند كرد و با انكار «جهاد»، عملا مقابله با كرونا در ايران را پروژهای صنفی و حرفهای مانند ديگر كشورها قلمداد خواهند كرد. (حتی در مورد #پرستاران و #پزشكان اصرار دارند كه تصويری سكولار و غيرارزشی از ايشان بسازند.)
🔸 مفاهيمی را كه انقلاب اسلامی اصرار بر خلق و تثبيتشان دارد انكار خواهند كرد (مفاهيمی مانند روحيه بسيجی و جهادی و عمل مؤمنانه و مجاهدانه و...) در آينده حتی عملياتهای بسيجيان و نيروهای جهادی و مسجدی در دفاع از جان مردم در مقابله با كرونا را هم انكار خواهند كرد (تقليل خواهند داد و آن را ناچيز و كأن لم يكن جلوه خواهند داد)
🔸 صحبت از یک جنگ رسانهای است كه يكطرف اصرار دارد ايران بدون ارزشهای دينی و شرع و مفاهيم انقلاب اسلامی را نه تنها ممكن بلكه باورپذير و عادی كند.
در بحرانهای مختلف (از جنگ تحميلی گرفته تا كرونا) در ابتدا تلاش میكنند ايران را فلج و ناتوان كنند. اگر موفق نشدند از موضع مهاجم به ايران، تغيير وضع داده و تصوير مدافع ايران را از خود نمايش میدهند.
🔸 #فعاليتهای_جهادی در خدمت مردم، #سرمايه_اجتماعی_دين در تاريخ و جامعه ايران است. اين سرمايه بايد حفظ و تقويت شود. باید در #خاطره_جمعی ماندگارشان کرد. نبايد اجازه داد به اين سرمايه شبيخون بزنند و آن را به نفع جبهه مقابل #مصادره كنند.
🔹 #راهكار_عملياتی چيست؟ تقويت فعاليت رسانهای و الزام به آن به مانند فعاليت جهادی و خدمترسانی. از تمسخر رقيب مردد نشويد. تمسخر تصاوير و ويدئوهای حزبالله نشانه عجز جبهه مقابل است. از خلق و انتشار تصوير و خاطره در گونههای مختلف هنری و رسانهای فروگذار نكنيد. بسيجی و جهادگری كه مؤمنانه در ميدان بهداشت و سلامت تلاش میكند به مانند بسيجی و جهادگر نبرد نظامی در دفاع مقدس است كه خاطرات و تصاوير حماسهها را ثبت و ضبط میكند.
🔸اگر نبود #روايت_فتح و گنجينه خاطرات و تصاوير دفاع مقدس كه بر اسلامی بودن جامعه ايران و دينی بودن دفاع از ايران دلالت دارد، معناپردازان سكولار امروز، برای جعل و تحريف واقعيت و بهرهبرداری عملی از آن، كارشان ساده بود.
🔸 به موازات نبرد با ويروس كرونا، منازعهای نشانهشناختی هم در جريان است. يك سوی اين منازعه میخواهد از دين و ريشههای آن در جامعه و تاريخ و سرمايه آينده ايران پاسداری كند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
آینه | فرهنگ و مردم
📛 از ایتا بیشتر میترسند! 🔹 مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا)، ادعا کرده است طبق نظرسنجی تیرماه خود،
✅ گافهای ایسپا درباره شبکههای اجتماعی بیشتر شد / انتشار دو نتیجه متفاوت!
♦️ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، نتایج آخرین نظرسنجی خود درباره استفاده مردم از شبکههای اجتماعی را منتشر کرده است اما نتایج درج شده در وبسایت بهکلی با نتایج منتشر شده در صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام آن تفاوت دارد. همچنین در تنظیم نتایج این نظرسنجیها، درج نام پیامرسانهای «گپ» و «روبیکا» فراموش شده است!
🔹 نتایج منتشر شده نیز عادی بهنظر نمیرسد. بهعنوان مثال پیامرسان ایتا بیش از 2 میلیون نصب فعال فقط در بازار دارد و احتمالا بیش از 2.5 درصد از مردم از آن استفاده میکنند اما در نظرسنجی فوق، میزان اسفاده از ایتا فقط 1.5 درصد اعلام شده است.
#ایسپا، تیرماه گذشته نیز در نتایج نظرسنجی خود نام #ایتا را حذف و نام پیامرسان ناموجودی به نام «ساینا» را درج کرده بود.
♦️ آیا همزمان با موج حضور مدارس و دانشآموزان در پیامرسانهای ایرانی و همزمان با کمپین سؤال مردم از وزیر ارتباطات در خصوص چرایی عدم حمایت سختافزاری از ایتا، یک #سناریوی_افکارسازی دیگر در پشت پرده در حال اجراست؟
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 https://eitaa.com/aayneh
12.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️📺 | اگر لوگوی #شبکه_چهار را نبینید شاید تصور کنید در حال تماشای سعودیاینترنشنالید!
🔹 در ایام خانهنشینی مردم و نیاز آنها به حفظ آرامش و نشاط، صداوسیما - که برنامههای زنده چالشی پرمخاطب را به بهانه وفاق - تعطیل یا ضبطی کردهاست، به «پرواز همای» که خود نیز از فراهم شدن امکان بازگشتش به ایران ابراز شگفتی میکند، آنتن زنده میدهد تا ضمن بیان انتقاداتش این شعر تلخ و سیاه را بخواند: «انگار نفرین کردهاند این خاک را اجداد ما...»
♦️ و مجری که نماد مدیریت حاکم بر سازمان است سرِ لذت و تأثر تکان بدهد!
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🌀 ایتا با رشد سهبرابری کاربران به نوروز ۹۹ رسید
♦️ پیامرسان ایتا که در ابتدای سال ۹۸ حدود یکمیلیون کاربر داشت با رسیدن به بیش از سه میلیون نصب فعال در کافهبازار، بالاتر از سروش، محبوبترین پیامرسان ایرانی شد.
#ایتا_مردمی_میماند
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh