🌀⚠️ اوسقادر زنده هم محترم است!
✍ کریم مهرآبادی
🔹 #اوسقادر در حالیکه یک شال بزرگ به کمرش بسته و تَرَکهای دستش را چرب میکند، کنار همسرش مریم و سه فرزندش پای تلویزیون نشسته است. آنها دارند اختتامیه #جشنواره_فجر را دنبال میکنند تا اعلام مجری برنامه و واکنش هنرمندان را درباره ساخت ایران بودن #سیمرغ امسال ببینند.
آخر اوسقادر سرپرست یک کارگاه شیشهگری است و امسال برای اولین بار ساخت سیمرغ جشنواره را به آنها سپردهاند. روزهای پراضطراب آماده کردن تندیس با سرعت بالایی در ذهن اوس قادر مرور میشود. چقدر همه نگران بودند تا تندیس امسال را به کیفیتی برسانند که از پراگ هم بهتر باشد. تا ثابت کنند میتوان روی صنعتگر ایرانی هم حساب باز کرد. تقریبا همه دو شیفت کار میکردند و از اینکه کارخانه زنده شده و رونق گرفته هیجانزده بودند.
🔹صدای پیامک گوشی اوس قادر را از کارگاه به خانه و جلوی تلویزیون برمیگرداند. «اوس قادر بزن شبکه نمایش، مجری داره میگه»، «دارم میبینم آقا سعید. ایولا. دم همهتون گرم».
🔹مجری اعلام کرده که این اولین بار است سیمرغها را صنعتگران ایرانی خودمان ساختهاند. تا قبل از این به پراگ سفارش میدادیم. کارگردانی بالا رفته تا جایزهاش را بگیرد. میگوید: این سیمرغ ایرانی است با گرم و سرد شدن که ترک نمیخورد؟ کات.
🔹اوس قادر همینجا #ترک خورد. از آن ترکهایی که یک مرد جلوی زن و بچه میخورد. همه ساکتند. فقط تلویزیون دارد حرف میزند. همان کارگردان دارد برای جانباختگان اخیر ابراز همدردی میکند. اوس قادر صدایش را نمیشنود. فقط به صفحه تلویزیون خیره شده و کم کم چشمان قرمزش تر میشود. مانند سکانس آن فیلم و خیره شدن اوسقادر آن فیلم به آمبولانس، وقتی بچهاش داشت از دست میرفت.
🔹مریم دارد حواس بچهها را پرت میکند تا ترک خوردن پدرشان را نبینند. دختر اوسقادر میپرسد: بابا، تندیست را قبول نکردند؟ اوسقادر اما نمیشنود. تنها صدایی که میشنود صدای ترک خوردن یک یک بچههای کارگاه است جلوی زن و بچههایشان.
🔹ابراز همدردی با زیر دست و پا ماندگان کرمان، مسافران هواپیما، اسیران سیل و زلزله و دیگر جانباختگان سرزمینمان خوب است؛ اما «ایرانی زنده» هم محترم است. اگر نگوییم بیشتر، حداقل به اندازه آن عزیزان از دست رفته احترام دارد.
🔹نمیشود بر روی سن با ایرانی جانباخته ابراز همدردی کنیم ولی به ایرانی زنده بیاحترامی کنیم. نمیشود خودمان را حامی مردم بدانیم، اما محصول دست طراح، صنعتگر و کارگر ایرانی را به سخره بگیریم. مگر اینکه آنها را مردم ندانیم.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
✅🔴 پاسخهای امام خمینی (ره) به سؤال «لیستی رأی بدهیم یا نه؟»
👈 مراجعه به لیستها؛ برای «پرسیدن مصلحت» یا «شناخت اصلح»؟
♦️ احدى شرعاً نمیتواند به کسى کورکورانه و بدون تحقیق رأى بدهد و اگر در #صلاحیت شخص یا اشخاصى، تمام افراد و گروهها نظر موافق داشتند، ولى رأیدهنده تشخیصش برخلاف همه آنها بود، تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد.
اگر گروه یا اشخاص، #صلاحیت فرد یا افرادى را تشخیص دادند و از این تأیید براى رأیدهنده اطمینان حاصل شد، میتواند به آنها رأى دهد.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۳۳۷
♦️ ما نباید مقلد کسى باشیم که هر چه را عدهاى تشخیص دادند، همان را عمل کنیم، بلکه باید کاملًا توجه کنیم که مثلًا در تهران چه کسانى #لیاقت دارند که هم مسائل روز را بفهمند و هم متدین باشند و هم براى اسلام کار کنند، اشخاصى را انتخاب کنیم که از هر جهت صالح باشند.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۲۷۶
♦️ مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند و هیچ فرد و یا گروه و دستهاى، حق تحمیل فرد یا افرادى را به مردم ندارند. جامعه اسلامى ایران که با درایت و رشد سیاسى خود، جمهورى اسلامى و ارزشهاى والاى آن و حاکمیت قوانین خدا را پذیرفتهاند و به این بیعت و پیمان بزرگ وفادار ماندهاند، مسلّم قدرت تشخیص و انتخاب کاندیداى #اصلح را دارند، البته مشورت در کارها از دستورات اسلامى است و مردم با متعهدین و معتمدین خویش مشورت مینمایند، ولى هیچکس نباید توقع داشته باشد که دیگران اظهار نظر و اظهار وجود نکنند.
صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۱۰
♦️ اگر چنانچه اشخاص مطمئنى باشند که آنها تشخیص بدهند، شهادت بدهند که فلان آدم، جهات مختلفش همه #خوب است، آن وقت مانعى ندارد که کسى به واسطه تشخیص آنها و اطمینان به اینکه این صحیح است، رأى هم به آنها بدهد، اما اینطور نیست که کورکورانه انسان دنبال این باشد که ببیند کِیَک چه گفته؛ این صحیح نیست، این در اسلام نیست و در جمهورى اسلامى هم نباید باشد.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۲۸۵
♦️ مسئله انتخابات، يك امتحان الهى است كه گروهگرايان را از ضوابطگرايان ممتاز میكند.
صحیفه نور، ج۱۸، ص ۳۳۶
✅ از بیانات امام (ره) روشن است که مراجعه به لیستهای انتخاباتی صرفا اگر به «یافتن اصلح» کمک کند مجاز است. و به لیستهایی که تهیهکنندگانش اذعان دارند که بر اساس مصلحت، مقبولیت و برای تحقق پیروزی در انتخابات بسته شده است و لزوما شامل اصلحترین افراد نیست نباید استناد کرد.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
✅🔴 شهدای انتخابات، قصههای سانسور شده انقلاب
✍ ایمان آزادی
🔹 تعداد قابل توجهی از شهدای تاریخ چهلساله انقلاب، مستقیما شهید صیانت از جمهوریت هستند. یعنی برای برگزاری انتخابات و صیانت از آن بهشهادت رسیدهاند، اما در هزاران ساعت و هزاران محتوای رسانهای تولید شده در کشور با موضوع انتخابات هیچ سهمی ندارند.
♦️ بیتوجهی به ظرفیتهای داخلی به جنگ اقتصادی محدود نمیشود و غفلت از این ظرفیتها هم محدود به دولت نیست. «رسانهها» و بهویژه «رسانههای انقلابی»، اگر نتوانند بزرگترین فرصتهای فراموش شده حوزه فعالیت خود را مشاهده و استحصال کنند چگونه میتوانند نگاه مردم و مدیران سایر حوزهها را متوجه فرصتهای پیرامونی کنند؟
🔹 این قصه که مردم یک کشور بعد از ۲۵۰۰ به حق رأی دست پیدا کنند ولی همچنان برای صیانت از آن مجبور باشند شهید بدهند سوژه فوقالعادهای برای آثار نمایشی نیز هست.
♦️ آماری از تعداد شهدای انتخابات در دسترس نیست. این شهدا بهاندازهای ناشناسند که میشود برایشان رونمایی گرفت!
فرصت یکساله تا انتخابات بعدی، مجال و موقعیت خوبی برای پژوهش و شکستن سانسور در این زمینه و تولید آثار هنری و رسانهای باکیفیت است.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
🔔🌀 در جریان تغییر نگاهها به کرونا در ژاپن و چین هستید؟
✍ چکیده و ویراسته یادداشت «زینب بهرامی»، دانشجوی بخش اپیدمیولوژی مهندسی محیط زیست و سلامت #دانشگاه_کیوتو و مدرس زبان
♦️ من پزشک نیستم. رشتهام اپیدمیولوژی، علم آمار و تحلیل دادههای وضعیت سلامت و بیماری در یک جامعه و جهان، بهخصوص بیماریهای همهگیر و شایع است. پس من اطلاعات پزشکی درمورد ماهیت و عملکرد #کرونا ندارم، اما میخواهم از دریچه رشته خودم درموردش صحبت کنم. البته برای این یادداشت، مشورت کاملی با یک پزشک متخصص کردم که این روزها بیمارستانش میزبان افراد مشکوک به کرونا و بیماریهای ویروسی است. همچنین گزارشهای دکتر تاکایاما را خواندم که بهعنوان پزشک داوطلب به کشتی تفریحی پر از افراد آلوده به کرونا رفته است.
🔹 دانشگاه ما همکاری نزدیکی با سازمان CDC #آمریکا (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها) دارد. این سازمان تقریبا مادر علم اپیدمیولوژی و تهیهکننده مفاد درسی و تحقیقاتی رشته سلامت عمومی است و من اطلاعات یادداشت را از وبسایت این سازمان میگذارم.
یادتان میآید نوشتم #آنفولانزا بسیار خطرناکتر از کروناست؟
♦️ طی حدود ۲ ماهی که ویروس کرونا مطرح شده، شهر بزرگ ووهان قرنطینه شده و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، چند دههزار نفر به این ویروس آلوده شدهاند اما تعداد کشتهها در کشور یک میلیارد و نیمی #چین، کمتر از ۲هزار نفر و در سراسر جهان، بسیار بسیار پایین است. (دکتر توموکی گفت تعداد زیادی از فوتیهای چینی، بهخاطر ضعف نبود، بلکه استرس و وحشت بسیار بالا سیستم ایمنی بدن افراد را از کار انداخته بود!)
البته بسیاری از کشورها از جمله #ژاپن، سعی میکنند بهخاطر حفظ منافع اقتصادی، آمار و اطلاعات دقیق به افکار عمومی ندهند.
🔹 پس طبق گزارش CDC و WHO، چنین ویروس کشنده و پر سر و صدایی، در بالاترین آمار، در کل چین و جهان، کمتر از ۲ هزار کشته داشته است. تا اینجا را قبول دارید؟
حالا برویم سراغ آنفولانزا.
به نظر شما ویروس آنفلوانزا فقط در سه ماه اخیر، در کشور آمریکا چند کشته داشته؟ صد نفر؟ هزار نفر؟
پنجهزار نفر؟ طبق گزارش CDC، در چند ماه اخیر، فقط و فقط در کشور ۳۰۰، ۴۰۰ میلیونی آمریکا، چند دهمیلیون مبتلا و بین ۱۲ تا ۱۶ هزار! فوتی داشته است!
لطفاً این عدد را چندبار بلند تکرار کنید!
باور نمیکنید؟ حق دارید! پس این لینک را باز کنید و گزارش دقیق و بهروز CDC را بخوانید!
♦️ میدانستید کشتههای آنفولانزا از هر طیف سنی هستند اما کشتههای کرونا، طبق گزارش #دکتر_تاکایاما، فقط یکدرصد از افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای را شامل میشود؟
میدانستید احتمال ابتلای شما به آنفولانزا و خدای نکرده مرگ، با تماس با یک آمریکایی، در مقایسه با ابتلا به کرونا و تماس با یک چینی یا هر فرد آلوده، چندین دهبرابر است؟
آیا پروازهای آمریکا محدود شدند؟
آیا آمریکا قرنطینه شده؟
ایا کسی جرأت اعتراض به این وضعیت را دارد؟
به گفته #دکتر_توموکی، همکارم، رسانههای دنیا حواس مردم را به کرونا منعطف کردند و مردم خطر بزرگتر و جدیتر آنفولانزا را به کلی فراموش کردند!
🔹 آیا میدانستید اقتصاد چین آنقدر بزرگ و قوی است که اگر زمین بخورد، علاوه بر باز شدن راه برای غرب، بسیاری از اقتصادهای آسیا، از جمله همین ژاپن را به ورشکستگی و نابودی میکشاند؟
مردم و دولت ژاپن تازه متوجه خطر شدهاند و سعی میکنند هیجان کاذب کرونا را کنترل کنند؛ گرچه خیلی دیر است. آمار توریستهای چینی در تمام دنیا و ژاپن، سقوط کرده است و این یعنی زنگ خطر جدی. بازیهای #المپیک برای ژاپن، به دلیل نبود چین، پر از خسارت و ضرر خواهد بود.
♦️ حالا علت مرگ و میر آنفولانزا در آمریکا چیست؟ مگر این بیماری دارو ندارد؟
دارد اما آمریکا یکی از بدترین سیستمهای خدمات پزشکی و #بیمه در جهان را دارد و هزینههایی مثل استفاده از آمبولانس آنقدر قیمت وحشتناکی دارد که گاهی برای خانوادهها، مرگ عزیزان، راحتتر از استفاده از آمبولانس و خدمات بیمارستانی است! آمار CDC را دوباره نگاه کنید! و وعدههای کاندیداهای آمریکایی برای ارائه خدمات پزشکی و «بیمه برای همه»! درصورتی که در چین کمونیستی، تمام مردم بلااستثنا تحت پوشش بیمه هستند.
من قویا اعتقاد دارم کشور چین و کلا مردم دنیا، در بحث بیماری کرونا، دچار یک بازی سیاسی اقتصادی بسیار کثیف شدهاند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅🎥 «در مقابل فعالیت هزاران نفر از جبهه دشمن علیه مسائل گوناگون ایران 📡، در جبهه ملت ایران هم باید #میلیونها نفر آماده دفاع، ضربه و حمله متقابل 🚩 در امور تبلیغاتی و انواع کارهای ممکن برای ملت باشند».
➕ برشی مهم از سخنان اخیر رهبر انقلاب در ابتدای در خارج فقه
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
✅ در دفاع مقدس، رزمندهای سؤال شرعی پرسیده بود که گاهی اوقات، ما موقعیت وضو گرفتن نداریم، یکجا ساکن نمیتوانیم باشیم، پوتینها را نباید در بیاوریم و حتی امکان طهارت قسمتهای خونی بدن را نداریم. حکم نماز ما چیست؟
در پاسخ آمده بود: ما توفیق خواندن دو رکعت از این نمازهای شما را آرزو داریم.
♦️ #نماز_در_معرکه و با لباس رزم، خصلت عاشوراییهاست.
#کرونا #بیمارستان_ساوه
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
آینه | فرهنگ و مردم
✅🎥 «در مقابل فعالیت هزاران نفر از جبهه دشمن علیه مسائل گوناگون ایران 📡، در جبهه ملت ایران هم باید #م
✅🎥 اعتراض کادوپیچ رهبر انقلاب به نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی
✍ عبدالله ناصری
🔹 رهبر انقلاب اخیرا در حاشیه سخنانی پیرامون #هجمه_رسانهای دشمن در موضوع انتخابات، به ضرورت مشارکت متقابل میلیونها نفر از مردم ایران در جنگ رسانهای اشاره کردند:
🚩 «در مقابل فعالیت هزاران نفر از جبهه دشمن علیه مسائل گوناگون ایران، در جبهه ملت ایران باید میلیونها نفر آماده دفاع، ضربه و حمله متقابل در امور تبلیغاتی و انواع کارهای ممکن برای ملت باشند».
🔹 فضای رسانهای #کرونا زده کشور، از تأمل کافی بر این سخنان ناتوان بود و بهراحتی از آن گذشت. وگرنه این سخنان در عین اینکه جنبهای ایجابی دارد ولی جنبه اعتراضی آن پررنگتر است. چرا باید بهرغم گذشت چهل سال از ایده #بسیج ۲۰ میلیونی و سه دهه از اولویت یافتن جنگ رسانهای و فرهنگی، هنوز امکان مشارکت میلیونها نفر از مردم در جنگ رسانهای فراهم نشده باشد؟ آنهم در کشوری که فقط در تشییع پیکر یک ژنرال نظامی ۲۵ میلیون نفر مستقیما شرکت میکنند و در اوج ماجرای کرونا، نزدیک نیمی از جمعیتش بیاعتنا به مخاطرات، در انتخابات شرکت میکنند.
🔹 جنگ رسانهای محدودیت خاصی ندارد و همه حوزههای موضوعی و جغرافیایی و قالبی را در برمیگیرد. پس هیچ مرکز و نهادی از قاعده و اعتراض مورد تأکید رهبر انقلاب مستثنی نمیشود. رسانه ملی، نماز جمعه، سازمان تبلیغات، سپاه و بسیج، ارشاد و دهها مرکز دیگر. نهادهای فرهنگی چگونه میخواهند امکان و سازماندهی لازم را برای مشارکت تعداد انبوهی از مردم در جنگ رسانهای ایجاد کنند؟ آنها اصلا چنین رویکردی دارند؟ یا مدل طراحی عملیاتهایشان بهگونهای است که توده مردم امکان مشارکت ندارند؟
🔹 فعالیت و عملیات فرهنگی در کشور ما کم نیست، اما توده مردمی که در ماجراهای بیشماری چون سیل خوزستان آمادگی حضورشان را به رخمیکشند در اقل این فعالیتها مشارکت داده میشوند. در دهههای اخیر تجربهها و الگوهای مناسبی از فعالیتهای فرهنگی همگانی در کشور شکل گرفته است؛ اردوهای جهادی، راهیان نور، راهپیمایی اربعین، احیای گروههای سرود، جشنواره عمار و... . توفیق در جنگ رسانهای مستلزم گسترش این مدل عملیاتهای همگانی در حوزههای مختلف است و البته همین تجربهها نیز از یکسو نباید متوقف شوند و از سوی دیگر بهطور پیوسته نسبت خود را با خط درگیری بررسی کنند.
🔹 مخاطب سخنان رهبر انقلاب صرفا مدیران و آدمهای رسمی نبود. تجربه نشان میدهد به مردم و آتشبهاختیارها امید بیشتری است که ایندست تذکرات رهبر انقلاب را بشنوند و نسبت به آن احساس مسئولیت و اقدام مؤثرتری داشته باشند.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
✅ پیشفروش کتاب زندگی شهید محمدحسین حدادیان آغاز شد
🔹همزمان با دومین سالگرد شهادت شهید امنیت، محمدحسین حدادیان،
کتاب «آرام جان»؛ زندگی شهید بهروایت مادر، به قلم محمدعلی جعفری روانه بازار شد.
♦️ محمدعلی جعفری پیش تر آثاری چون سربلند (شهید حججی)، عمار حلب (شهید محمدحسین محمدخانی)، عروسی لاکچری (مجموعه داستان) و... را بهرشته تحریر درآورده است.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
📌🔳 حامد جلالی کاشانی؛ فعال رسانه، تدوینگر و کارگردان نماهنگهای انقلابی بر اثر مشکل حاد ریوی ناشی از بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران درگذشت.
🔹 با فاتحهای بدرقه کنید برادر حزباللهیتان را...
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
📸▪️ حامد جلالی کاشانی؛ دیماه ۹۷ در حاشیه نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در سینمافلسطین تهران
♦️ حامد، بچههیئتی و از اعضای سابق دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و مرکز مستند سفیر بود که شب گذشته درگذشت.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
آینه | فرهنگ و مردم
📸▪️ حامد جلالی کاشانی؛ دیماه ۹۷ در حاشیه نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در سینمافلسطین تهران ♦️ حام
✅ خاطرات حامد، تکالیف ما
⭐️ یادداشتنیها و آموختنیهایی از زندهیاد «حامد جلالی کاشانی»
✍ سید رسول منفرد
♦️آرشیویستِ ضدآرشیو
🔹 یکبار ساعت دهونیم شب اول فروردین پیام داده بود که به مناسبت تأکید ویژه رهبری در سخنرانی نوروزی بر موضوع #جمهوریت، فلان محتوا قابل انتشار است!
معتقد بود که #آرشیو باید محل بهرهبرداری مستمر از اطلاعات و محصولات باشد نه جایی برای خاک خوردن و بهتاریخ پیوستن آنها. بنابراین بهجای آنکه اطلاعات را در هاردها و قفسهها #حبس کند بارها داوطلبانه از دل آنها، پیشنهاداتی برای عملیاتها و اولویتهای روز به من (و دیگران) ارائه میداد.
♦️ بودن ولی نبودن
🔹 در اکثر کارهای #حسینیه_هنر و #جشنواره_عمار به او نیاز میشد اما نه در ویترین، که در پشت صحنه. ولی در او هیچوقت ذرهای تمنای دیده شدن یا سستی در انبوه کارها ندیدم. میتوانست خودش مستندساز موفقی شود اما همت گمارده بود بر معرفی مستندهای خوب دیگران. در موسیقی هم بهرغم تواناییها راهنوا را برگزید تا خوانندگان و سازندگان موسیقیهای انقلابی بینامونشان نمانند. از این جهت، یک تیپ خاص، موردنیاز و بسیار مفید بود. آدمی که توانایی زیاد دارد اما خودش را وقف توفیق دیگرانی میکند که کارهای مهم و دارای #اولویت میکنند.
♦️ به انجام رساندن کار
🔹 در دوره هشتم جشنواره، مسئول برنامههای جنبی و آموزشی هم بود که همیشه یکی از سخت و سنگینترین بخشها است. کارها را با سرعت و شیوهای پیش برد که خیال همه راحت بود. هر مسئولیت دیگری را هم قبول میکرد خودش را بهدرستی مسئول تمهید قیر و قیف و بهانجام رساندن تمام کار میدانست. موانع را پیشبینی و چاره میکرد و کار به توجیهبافی برای چرایی به انجام نرسیدن یا دیر یا بد به انجام رسیدن #مسئولیت نمیرسید. در کار «آرشیو» هم بهشدت سختگیر و دقیق بود و نمیشد محتوایی را که زیردست او آرشیوشده باشد پیدا کرد که ناقص یا معیوب باشد و در مراجعه مجدد متوجه ایراد شویم. من از این جهت ـ که جامعه امروز خیلی به آن نیاز دارد ـ کمتر کسی با کیفیت او را تجربه کردهام.
♦️ مسئولیتِ #بدون_مرز
🔹 سال ۹۳، وقتی توفیق حضور جدیتر در کارهای اجرایی جشنواره نصیبم شد حامد متنی را برایم فرستاد شامل حدود ۳۰ نکته کلی و جزئی برای بهتر برگزار شدن جشنواره. این نکات را سال قبلش به دبیر اجرایی دوره قبل جشنواره هم فرستاده بود.
این هم خصلت دیگرش بود که احساس مسئولیتش مرز نداشت. و اگر حرفی داشت منتظر نمیماند تو از او مشورت بگیری، خودش پیشقدم میشد.
♦️ کار تا ساعت پیروزی
🔹 چند سال قبل یکبار طبق عادت عنوانِ چند محتوای آرشیوی را برایش در پیامرسان فرستادم تا آماده کند و بگیرم. جواب داد مسئولیت آرشیو را تحویل داده است. آن زمان اولین چیزی که بهذهنم خطور کرد و برایش نوشتم این بود که «پس دیگه آرشیو روزهای تعطیل باز نخواهد بود.»
بسیاری از روزهای تعطیل و بخشهای زیادی از ساعات غیراداری مشغول کار بود. اگر روز تعطیلی بهحسینیه میرفتم و پشت در میماندم او یکی از گزینههایی بود که برای باز کردن در بهش میتوانستم زنگ بزنم.
♦️ آرزوهای مانده
🔹 وقتی مسئول برنامههای جنبی جشنواره بود خیلی تأکید داشت بین علما و هنرمندان فاصله کم شود و تبادلِ سؤال عادت باشد. برخیها را موفق شد و برخی را نه.
همینطور معتقد بود موفقیت زنان انقلابی در رسانه #سانسور میشود و حتی در رسانههای خودی نیز بهدرستی ارائه نمیشود. بههمین خاطر ایدهای داشت برای برگزاری گردهمایی مشترک و سالانه زنان موفق و حزباللهیِ پیشکسوت و جوان حوزههای مختلف هنر، علم، رسانه، خانواده، فرهنگ، اجتماع، ورزش و... .
📌 برای شادی روح #حامد_جلالی_کاشانی عزیز، صلواتی بفرستید.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 eitaa.com/aayneh
🌐 جعفر کاظمی، نویسنده کتابها و نمایشنامههای حوزه دفاع مقدس و مدافعان حرم و مؤلف کتابهای «اکیپ حاج هادی» و «نیمکتهای سوخته» بر اثر آنفلوانزا و عفونت ریه درگذشت.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀🎥 «خامنئی»، مستند شبکه المنار درباره رهبر انقلاب
♦️ شبکه تلویزیونی #المنار بعد از ساخت مستند موفق «روحالله» در مورد امام خمینی(ره)، #مستند_خامنئی را درباره رهبر معظم انقلاب ساخته است.
♦️ #خامنئی، سیر زندگی رهبری از بدو تولد تا انتصاب ایشان به رهبری در سال ١٣٦٨ را روایت میکند. در این مستند ۱۲۵ لوکیشن تصویری، ۱۵۰ مصاحبه، ۱۵ هزار ساعت آرشیو و ۴۷ هزار قطعه عکس استفاده شده است.
🔹 المنار این مستند را از فردا، هر سهشنبه ساعت ۲۳ بهوقت تهران پخش میکند | فارس
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🌀 حاجیهخانم فاطمه کریمی، مادر گرامی شهیدان والامقام داود و محمدحسین فهمیده به فرزندان شهیدش پیوست.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🌀 کارگردانی ابوالقاسم طالبی، این بار در دل #کرونا
♦️ بهرغم مخاطرات ناشی از شیوع کرونا، ضبط سریالهای «طلاق» بهکارگردانی #ابوالقاسم_طالبی، «سلمان» بهکارگردانی داود میرباقری، «نفوذ» بهکارگردانی جواد شمقدری، «پایتخت ۶» بهکارگردانی سیروس مقدم و «نون خ» بهکارگردانی سعید آقاخانی بدون توقف ادامه دارد.
🔹 در این بین، ابوالقاسم طالبی در شرایطی دست از تولید برنداشته است که سابقه جراحی قلب باز دارد. طالبی قبلا نیز با همین شرایط جسمی، بخشی از فیلم سینمایی #یتیمخانه_ایران را در برف یکمتری تولید کرده بود.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🌀 حامد جلالی کاشانی بهروایت فعالان فرهنگی
♦️ بخشی از مراسم ختم مجازی حامد به مناسبت سومین روز درگذشت که در آن امیرحسین ثابتی، حامد اسماعیلی، امیر مهریزدان، محمدرضا بورونی و... از حامد میگویند.
🔹 فیلم کامل این مراسم را با سخنرانی حجتالاسلام محمد قمی (رییس سازمان تبلیغات) و وحید جلیلی و مداحی حاجعلی قربانی، اینجا ببینید.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
⚫️ حجتالاسلام احمد خسروی، از روحانیون فعال در حوزههای فرهنگی و جهادی نیز در اثر عفونت ریوی درگذشت.
♦️ شادی روح ایشان هم فاتحهای قرائت بفرمایید.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
🔰⚫️ حجتالاسلام سید علی حسینی ایمنی، متخلص به ایمان امین، شاعر بابلی حوزه کودک و نوجوان و از نویسندگان حوزه علمیه درگذشت.
🚩⬅️ بخشهایی از یک سروده زندهیاد حسینی برای سردار سلیمانی را بخوانید و فاتحهای هم نثار روح ایشان نمایید:
سپاه شمر دگرباره سر بر آوردند
خبر رسید که عباس پرپر آوردند
خبر رسید که هنگامهی رجز خوانیست
و بیت بیت غزلهای ما "سلیمانی"ست
بهنام سورهی " تبت" به نام سورهی "فتح“
رسیدهایم به آغاز سبز دورهی فتح
به نام تیغ برهنه، به کارزار علی
به نام تیغ دودم، برق ذوالفقار علی
به نام سوره "والفجر" شب شکستنی است
صفوف سست بنیمکرها گسستنی است
سپاه نور بسته است عهد با خورشید
قسم به صبح که چیزی نمانده تا خورشید!
رسیده وقت وفا کردن به پیمانها
خبر دهید به آل زیاد و مروانها
خبر دهید که شمشیر صبح تیز شده است
خبر دهید که هنگامهی ستیز شده است
به دست تیغ سپردید زیر گردن را
نمیگذاریم از کفر، زنده یک تن را
رسیدهایم به دوران خیبری دیگر
سپردهایم شما را به حیدری دیگر
حریف جهل شما تیغ ذوالفقار علی
شکست شیشهی عمر شماست کار علی
رسیده نوبت ما فتح را رقم بزنیم
به کوچههای فلسطینمان قدم بزنیم
رسیدهایم به فصل جهاد، فصل قیام
رسیدهایم به فصل ظهور سبز امام
قسم به پیکر صدپارهی سلیمانی
رسیدهایم به پایان راه سفیانی
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh
✅ واردات کرونا و حسرت «گزارههای معنابخش»
👈 نگاهی انتقادی به یکسانی روایت کرونا از چین تا ایران
✍ محمدمهدی سیار، شاعر
♦️ #ترس؛ این نام حالت روانی ظهور یافته در جامعه ایرانی در مواجهه با #کرونا است. خب این را که چینیها هم بلد بودند! پس هنر ما چیست؟ یعنی وقتی قضیه واقعا جدی میشود تفاوت معنیداری بین رفتار یک جامعه کمونیستی و یک جامعه مسلمان و شیعی در میان نخواهد بود؟
هر روز #آمار_ابتلا را پیگیری میکنیم بیآنکه به خود #ابتلا بیندیشیم و به این که نیاکان ما هزار واژه دیگر برای بیمار شدن میتوانستند برگزینند اما این یکی را پسندیدند که یعنی «آزمون» تا به بیماری #معنا بدهد و گرا بدهد به «و لنبلونکم بشیء من الخوف و الجوع...».
🔹 هر روز پای اخبار و آمار مرگ مینشینیم بیچاشنی «أنا لله» که معناکننده مرگ است. گزارههای معنابخش ما هم از چین وارد شد:
#قوی_باش_ایران و #کرونا_را_شکست_میدهیم.
و شگفتا که این بیماری مستقیم از چین ماتریالیست، آمد به #قم که مرکز تولید معنای عالم اسلام و تشیع است، اما تنها دو بازخورد به ظاهر مذهبی و سنتی یافت: «سرکشی برخی در برابر تمهیدات بهداشتی پیشگیرانه» و «چند توصیه کمجان طب سنتی»! چرا آن گنجینه معارف و ادبیات هزار ساله در این نقطه بحرانی مجال ظهور و تمایزبخشی به رفتار ایرانیان نیافت؟
♦️ چرا خبری از مفاهیمی مثل #طمأنینه، #سکینه، #دعا، #صبر، #شکر، #توکل، #توسل، #صدقه و... در گفتگوهای عمومی و رسانهای نیست؟ مرشدان بهداشتی جامعه کارشان را تقریبا درست انجام دادهاند اما مرشدان معنوی جامعه که وظیفه اصلیشان حفظ سلامت روانی جامعه در بحرانهاست چطور؟
البته این حسرت هم باقیست که ای کاش مرشدان بهداشتیمان قدری جامعنگرانهتر پرورش مییافتند تا اکنون که گوشها به سویشان کشیده شده #حکمت در سخن پزشکیشان هم ظاهر میشد.
🔅 آینه | فرهنگ و مردم
🆔 Eitaa.com/aayneh