🏴 به مناسبت شهادت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام
✍ امام علی بن موسی الرضا علیه السلام (۱۴۸–۲۰۳ ه. ق)، ملقب به رضا، هشتمین امام شیعیان در سال ۱۴۸ قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این امام همام در دورهای زندگی میکرد که خلفای عباسی با مشکلات عمدهای از جمله شورش های شیعیان مواجه بودند.
✅ مأمون به دنبال راهی برای پیروزی بر این شورش ها بود؛ لذا تصمیم گرفت امام رضا علیه السلام را از مدینه به توس منتقل کند و در حکومت دخالت دهد. پس از انتقال امام(علیهالسّلام)، از مدینه به خراسان، مأمون پیشنهاد داد که من میخواهم خودم را از خلافت خلع کنم و آن را به تو بسپارم؛ ولی امام به شدت مخالفت کرد. پس از این، مأمون از وی خواست که ولایتعهدی را بپذیرد. باز امام مخالفت شدید کرد.
✅ مامون با ذکر نکته تاریخی امام را تهدید به قتل نمود. نهایتا امام (علیهالسّلام) پاسخ داد: من میپذیرم بدین شرط که نه فرمان دهم و نه بازدارم، نه فتوا دهم و نه قضاوت کنم، نه کسی را به کاری گمارم و نه عزل کنم و نه چیزی را از جایگاهش تغییر دهم.(۱).
✅ به نوشتهٔ مورخان، مامون تصمیم گرفت امام را به قتل برساند و او را از سر راه خود بردارد. لذا امام (علیهالسّلام) را در سال ۲۰۳ قمری در دیار غربت توس مسموم و به شهادت رساند. بارگاه ملکوتی ثامن الحج سالانه پذیرای میلیونها شیعه از نقاط مختلف جهان می باشد.
(۱)مفید، الارشاد، ج۲، ص۲۵۹.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 دوستى آل محمّد علیهم السلام بدون عمل صالح پذیرفتنی نیست.
🌷امام رضا علیه السلام:
مبادا اعمال نيك را به اتّكاى دوستى آل محمّد(عليهم السلام) رها كنيد، و مبادا دوستى آل محمّد(عليهم السلام) را به اتّكاى اعمال صالح از دست بدهيد، زيرا هيچ كدام از اين دو، به تنهايى پذيرفته نمی شود.
🌹لا تَدْعُوا الْعَمَلَ الصّالِحَ وَ الاِْجْتِهادَ فِى الْعِبادَةِ إِتِّكالاً عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّد(عليهم السلام) وَ لا تَدْعُوا حُبَّ آلِ مُحَمَّد(عليهم السلام)لاَِمْرِهِمْ إِتِّكالاً عَلَى الْعِبادَةِ فَإِنَّهُ لا يُقْبَلُ أَحَدُهُما دُونَ الاْخَرِ.
📚بحارالانوار، ج78، باب26، ص346
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 توصیه های امام رضا علیه السلام در خصوص نماز
🌹بپرهیزید از این که در نماز سستی و تنبلی کنید و یا حدودش را ضایع کنید یا از روی دستپاچگی رکوع و سجده نماز را آن چنان بجا آورید که گویی همچون خروس منقار می زنید یا این که نماز را سبک بشمارید یا این که به جای نماز به امور دنیوی مشغول شوید و یا در غیر وقت نماز بخوانید.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: از من نیست کسی که نمازش را سبک بشمارد. قسم به خدا بر حوض کوثر بر من نخواهد رسید.
🌷ایاک أَنْ تَکسَلَ عَنْهَا أَوْ تَتَوَانَی فِیهَا أَوْ تَتَهَاوَنَ بِحَقِّهَا أَوْ تُضَیعَ حَدَّهَا وَ حُدُودَهَا أَوْ تَنْقُرَهَا نَقْرَ الدِّیک أَوْ تَسْتَخِفَّ بِهَا أَوْ تَشْتَغِلَ عَنْهَا بِشَی ءٍ مِنْ عَرَضِ الدُّنْیا أَوْ تُصَلِّی بِغَیرِ وَقْتِهَا، قال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، لَیسَ مِنِّی مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلَاتِهِ لَا یَرِدُ عَلَی الْحَوْضَ لَا وَ اللَّهِ.
📚 مستدرک الوسایل، ج1، ص172.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چه کنیم که فروتن و متواضع شویم؟
✍ پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نشانه هایی را برای اهل تواضع بیان می کند که از جمله ی آن ها، سه نوع حرکت و رفتار اجتماعی است که بیانگر فروتنی شخص است. آن حضرت می فرمایند:
🌺 «مِنْ رَأْسِ التَّوَاضُعِ أَنْ تَبْدَأَ بِالسَّلَامِ عَلَى مَنْ لَقِيتَ وَ تَرُدَّ عَلَى مَنْ سَلَّمَ عَلَيْكَ- وَ أَنْ تَرْضَى بِالدُّونِ مِنَ الْمَجْلِسِ وَ لَا تُحِبَّ الْمِدْحَةَ وَ التَّزْكِيَة. (۱) سرآغاز تواضع این است که به هر کس که برخورد کنی ابتدا به سلام کنی، و به هر کس که به تو سلام کرد، ردّ سلام کنی و به [نشستن] پایین مجلس راضی باشی و مدح و ثناگویی [دیگران نسبت به خودت] را دوست نداشته باشی.»
🌷 امام رضا (علیه السلام) می فرمایند:
تواضع درجات و مراحلی دارد. یکی از مراحل آن، ...... این است که هر گاه بدی [از کسی] ببیند، آن را با نیکی پاسخ دهد. فرو برنده خشم و درگذرنده از گناهان مردم باشد. خداوند نیکوکاران را دوست دارد.» (۲)
✅ یکی دیگر از نشانه هاى تواضع ترک مجادله و بحث است.
🌹امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
تواضع نشانه هایى دارد... که یکى از آنها ترک مراء و جدال است هر چند حق با تو باشد، و تواضع سر چشمه خوبی ها است». (۳)
____________________
پی نوشت:
(۱). مشکاة الانوار، فی غرر الاخبار، ص۲۰۰.
(۲). کافی (ط- الاسلامیة)، ج۲، ص ۱۲۴.
(۳). معانی الاخبار، ص۳۸۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
⭕️کلیشه صلوات ابتر!
✅ "صلی الله علیه وآله" (صلوات صحیح)
❌ "صلی الله علیه وسلم" (صلوات ابتر)
❌ "ﷺ" (کلیشه صلوات ابتر)
🔻روزی در كنار كعبه مردى به پرده كعبه آويخته ومیگفت: اللهم صل على محمد؛ امام باقر (علیه السلام) به او فرمود: اى بنده خدا! صلوات را ابتر نكن و به حق ما اهل بیت پیامبر ستم نكن، بلکه بگو: خدايا بر محمد و آل محمد صلوات و درود بفرست.
#صلوات_ابتر
#نشر_حداکثری
◼️ دستگيري و تبعيد شبانه آيت اللَّه "سيد حسن مدرس" به خواف به دستور "رضاخان" (1307 ش)
✍ در پي مخالفت هاي مكرر آيت اللَّه مدرس با ديكتاتوري رضاخان پهلوي، به دستور رضاخان، رييس شهرباني تهران به همراه تعدادي از نيروهاي نظامي به منزل آيت اللَّه مدرس هجوم بردند. پس از ضرب و شتم، ايشان را بدون عمامه، عبا و كفش، از خانه بيرون برده و به مأموران شهرباني مشهد تحويل دادند. آيت اللَّه مدرس، پس از آن به شهر خواف تبعيد شد، تا آنكه پس از نه سال تبعيد، در دهم آذر 1316، توسط دژخيمان رضاخاني به شهادت رسید.
✅ نقل از فرزند شهید مدرس:
🔹یک روز وقتی پدرم از مجلس بازگشت، عدهای از مردم به خانه آمدند و با سر و صدای زیاد گفتند آقا این چه لایحهای بود که امروز تصویب شد؟! خلاف مصلحت است.
💦آقا فرمود اگر بیست رأس الاغ و یک آدم را در مجلسی جمع کنند و از آنها بپرسند ناهار چه میخورید، چه جواب میدهند؟! همه گفتند جو؛ آقا فرمود: آن یک نفر هم مجبور است سکوت کند، این وکلایی که شما انتخاب کردید، شعورشان همین اندازه است، بروید آدم انتخاب کنید.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💐 ماه ربیع الاول بهار ماه ها
✍ ماه محرم و صفر را با اندوه و اشک و ناله پشت سر گذاشتیم. اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد عظمت آقا ابا عبدالله الحسین(ع) بزرگ شدیم و از خزان عفلت به برکت اشک های محرم و صفر به ربیع الاول رسیدیم. اکنون وقت آن است که سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم.
✅ ماه "ربیع الاول" همانگونه كه از اسم آن پیداست بهار ماه ها مى باشد؛ به جهت اینكه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه ذخایر بركات خداوند و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده است. زیرا میلاد رسول خدا (ص) در این ماه است و مى توان ادعا كرد از اول آفرینش زمین رحمتى مانند آن به خود ندیده است.
✅ پس بر هر فرد مسلمان واجب است در این ماه به شکرانه ارازنی شدن این نعمت بزرگ به عبادتی از سر شور و اشتیاق بپردازد؛ گرچه عبادات شبانه روزی عالمیان هرگز در خور چنین نعمتی نخواهد بود اما "آنچه سعی است ما در طلبش بنماییم". ان شاءالله
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لیلة المبيت شب فداکاری مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام
✍ ليلة المبيت شبی است که حضرت علی علیه السلام به جای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بستر آن حضرت خوابید تا رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم ) از توطئه قتلی که مشرکان مکه برای او ریخته بودند بتواند جان سالم به در ببرد واز مكه به مدينه هجرت بنماید. این هجرت در سال سیزدهم بعثت رخ داد که مبدا تاریخ قمری قرار گرفت.(1)
✅ فداکاری حضرت علی (علیهالسّلام) در لیله المبیت یکی از فضائل امام (علیهالسّلام) است و در شان آن حضرت، آیه 207 سوره بقره نازل شد:
☀️ «وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِى نَفْسَهُ ابْتِغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَءُوفُ بِالْعِبَادِ؛ و از ميان مردم كسى است كه جان خود را براى طلب خشنودى خدا مىفروشد، و خدا نسبت به بندگان مهربان است.»
✅ ابنابىالحديد كه از علماى قرن هفتم اهلسنّت است، در شرح نهجالبلاغه خود آورده است؛ تمام مفسّران گفتهاند، اين آيه درباره علىبنابىطالب (علیهالسّلام) نازل شده است كه در ليلةالمبيت در بستر رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم ) خوابيد. و اين موضوع در حدى از تواتر است كه جز كافر يا ديوانه آنرا انكار نمىكند.( 2)
---------------------------
(۱) تاریخ طبری، ج 2، ص 253
(۲) شرح نهجالبلاغه، ج 13، ص 262
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فضیلت انتظار و چشم به راه بودن حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در کلام امام رضا(علیهالسّلام)
✍ یک موضوع ديگري كه در زمينه باور مهدوي در كلام امام رضا عليه السلام يافت مي شود، موضوع «انتظار فرج» يا چشم به راه گشايش بودن است. آن حضرت در روايات متعددي، به موضوع فضيلت انتظار فرج اشاره كرده است.
ايشان در روايت بسيار زيبايي، فضيلت انتظار را اين گونه بيان مي كند:
🌸 ... آيا هيچ يك از شما خوش ندارد كه در خانه خود بماند، نفقه خانواده اش را بپردازد و چشم به راه امر ما باشد؟ پس اگر در چنين حالي از دنيا برود، مانند كسي است كه به همراه رسول خدا صلي الله عليه و آله در [نبرد] بدر به شهادت رسيده است. اگر هم مرگ به سراغ او نيايد، مانند كسي است كه به همراه قائم ما و در خيمه او باشد.
🌷 ... أَما يَرضي أَحَدُكُم أَنْ يَكُونَ في بَيْتِهِ يُنْفِقُ عَلي عِيالِهِ يَنْتَظِرُ أَمْرَنا فَإِن أَدْرَكَهُ كانَ كَمَنْ شَهِدَ مَعَ رَسوُلِ اللّهَ صلي الله عليه و آله ، بَدْرَا، وَ إِن لَمْيُدْرِكْه كانَ كَمَنْ كانَ مَعَ قائِمِنا في فُسْطاطِهِ... .(1)
✅ آن حضرت در روايت ديگري نيز مي فرمايد:
🌸 چه نيكوست صبر و انتظار فرج. آيا سخن بنده صالح خدا [شعيب] را نشنيدي كه فرمود: «و انتظار بريد كه من [هم] با شما منتظرم» و «پس منتظر باشيد كه من [هم] با شما از منتظرانم.» بر شما باد به بردباري؛ چون گشايش پس از نااميدي فرا مي رسد و به تحقيق، افراد پيش از شما، از شما بردبارتر بودند.
🌹 ما أَحْسَنُ الصَّبرُ وَ انتِظارُ الفَرَجِ أَما سَمِعتَ قَولَ العَبدِ الصّالِح: «وَ ارْتَقِبُوا إِنّي مَعَكُم رَقيبٌ» هود/93. «وَ فَانتَظِروُا إِنّي مَعَكُمْ مِنَ المُنْتَظرِينَ» اعراف/71. فَعَلَيكُمْ بِالصَّبَرِ إِنّما يَجِيءُ الفَرَجُ عَلَي اليَأسِ وَ قَد كانَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُم أَصْبَرَ مِنْكُمْ... .(2)
(1) الكافى، ج 4، ص260، ح34.
(2) مسند الإمام الرضا علیه السلام، ص 217، ح 373.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
سلسله برنامه های یادبود حضرت علامه حسن زاده آملی قدس الله نفسه الزکیه در مساجد قم
جلسه نخست شنبه بعد نماز مغرب مسجد رفعت با سخنرانی #آیت_الله_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani