❓#احوالِ_اموات در برزخ چگونه است؟ (۵)
✍ دسته پنجم که ما اسمش را دسته سوم می گذاریم، کسانی هستند که نه در بهشت برزخی اند و نه در جهنم برزخی اند. چرا؟ چون اینها حق برایشان آشکار نشده بود. اینها مستضعف فکری و فرهنگی اند. اینها در برزخ سرنوشتشان چه خواهد شد؟
🌷 امام علیه السلام فرمود:
«یلها عنهم» اینها در برزخ رها هستند. کارشان ندارند. برزخ ایشان شبیه خواب سپری میشود. یعنی هزاران سال در برزخ تا قیامت بودند. اما وقتی در قیامت از آنها سوال میکنند:
❓کَمْ لَبِثْتُمْ عَدَدَ سِنينَ؟ قالُوا لَبِثْنا يَوْماً أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ.
در قیامت از آنها سوال می شود چه مدت بر شما گذشت؟ میگویند ما یک روز یا نصف روز آنجا ماندیم؟ و حالا اینجا محشور شدیم. به آنها گفته میشود: خیّر، خدا میداند که چقدر مانده اید.
🔹این گروه نه بهشت دارند و نه جهنم دارند. برزخشان بدون حسابرسی خاتمه پیدا میکند. در قیامت تکلیفشان روشن میشود. با امتحانی که از آنها گرفته خواهد شد، تکلیفشان روشن می شود.
🔸پس ما احوال اهل برزخ را به سه گروه تقسیم کردیم. ۱- بهشتیان که خودشان دو گروه شدند. ۲- جهنمیان که خود اینها هم دو گروه شدند. ۳- گروه سوم هم که شبیه خوابند. نه در بهشت هستند و نه در جهنم. پس اموات مجموعا پنج گروه شدند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ شفاعت حضرت معصومه (سلام الله علیها)
✍ بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام است كه در قرآن كريم، از آن به مقام محمود تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد.
✅ اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنهكاران از امت محمد (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) قرار داد. اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است.(۱)
✅ پس از فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) نمي رسد. بر همين اساس است كه امام جعفر صادق (علیهالسّلام) فرمودند:
🌷 «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شيعَتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»(۲)
🌺 و در زیارتنامه آن حضرت که کلام معصوم است، می خوانیم؛
يا فاطِمَةُ اِشْفَعى لى فِى الْجَنَّة ِ،
اى فاطمه(معصومه) در مورد بهشت از من شفاعت كن.
------------------------
📚 (۱) وسایل الشیعه، ج 20، 13
(۲) سفینة البحار، ج2، ص376
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
توصیه های اخلاقی وسیروسلوکی وسیاسی
حضرت آیت الله عباسی خراسانی
دردرس خارج فقه
ولایت فقیه انتخابی نیست که دموکراسی یا حکومت شرق و غرب را درست کنیم و رفراندوم داشته باشیم.
رفراندوم در ولایت فقیه سقیفهسازی است.
فقیه دنبال استخراج حکم الهی است. ما همه تابع حکم الله هستیم.
. یکی از راههای نفوذ دشمن قراردادهای خارجی است
. وزرای خارجه کشور اسلامی باید جزو زیرکترینها باشد و بار منفی کلمات را دقت کنند. روی برداشتهای جهانیاش فکر کنند.
شاید کلمهای به لحاظ کشوری بار منفی نداشته باشد ولی به لحاظ دیگری بار منفی داشته باشد. تعلیقه و تبصره بزنند برای توضیح.
در مواردی که حاکمیت دولت هست باید رعایت قوانین دولت هم بشود.
اگر قوانین ظالمانه نباشد رعایتش لازم است.
نظم در زندگی اجتماعی مردم و مخالفت با هرج و مرج لازم است.
مخالفت با دولت اسلامی و هرج و مرج حرام است.
چرا که تحت اشراف ولی فقیه است و معتبر است. مخالفت با او مخالفت با اسلام است با واسطه یا بی واسطه.
🌺 دعای امامرضــــا(علیهالسّلام) برای ظهور امامزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف )
✍ امام علیّبن موسی الرضا(علیهالسّلام)، در یکی از دعاهای خود، عــالیترین و بلندترین زمزمههای محبّت به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) را با سوز و گداز و از سر شوق ، آنهم در یکی از بهترین لحظات نیایش، یعنی قنوت نماز ظهر جمعه، سر میدهند و برای فرج و ظهور آن بزرگوار اینگونه دعا میکنند:
🌷بارالها! کار ظهور بنده شایسته و خلیفه راستینت (امام مهدی(عجل اللهِ تَعَالَی فرجه الشریف )) را اصلاح فرما؛ همانگونه که کار پیامبر و فرستادگانت را اصلاح نمودی و از فرشتگانت، نگاهبانانی بر او بگمار و از سوی خویش، با روح القدس او را یاری
و پشتیبانی فرما. دیدهبانانی از پیشرو و پشت سر همراه وی گردان تا از هر بدی، نگاهش دارند.
🌸 ترس و هراس او را به امن و امان دگرگون ساز، که او تو را میپرستد و هیچ چیز را همتا و همانند تو نمیداند، پس برای هیچیک از آفریدگانت، برتری و چیرگی نسبت به ولیّ خودت قرار مده و به او در جهاد با دشمنت و دشمنش اذن بده و مرا از یاران او به شمار آور! که همانا تو بر هر کاری توانایی.»
🌹متن دعا:
«اَللّهُمَّ اَصْلِحْ عَبْدَ کَ وَ خَلیفَتَکَ، بِما اَصْلَحْتَ بِهِ اَنْبِیائَکَ وَ رُسُلَکَ، وَ حُفَّهُ بِمَلائِکَتِکَ، وَ اَیِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ، وَ اسْلُکْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً، یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ،وَ اَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ اَمْناً، یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً، وَ لاتَجْعَلْ لِاَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلی وَ لِیِّکَ سُلْطاناً، وَ ائْذَنْ لَهُ فی جِهادِ عَدُوّ ِکَ وَعَدُوِّه، وَ اجْعَلْنی مِن اَنْصارِهِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شیْ ءٍ قَدیر؛
📚بحارالأنوار، ج89؛ /مصاح المتهجد، ص 367؛ / جمال السبوع، ص413.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
#احوالِ_امواتِ مستضعفان فکری.
❓مستضعفان فکری چه کسانی هستند؟ و در قیامت چگونه امتحان می شوند؟
✍ مستضعفان فکری کسانی هستند که واقعا حق به آنها نرسیده است و برای رسیدن به حق نیز کوتاهی نکرده اند. این گروه هيچگونه عنادی با حق نداشته، ولی به دليل عدم دسترسی به منابع صحيح و يا پائين بودن سطح فكری، توانایی کشف حقایق را نداشته اند و از نيل به حق بازمانده اند. اینها نه کافر محسوب میشود و نه مومن.
( امام شناسی، ج3، ص75)
🔹گفتیم که مستضعفان فکری نه در بهشت برزخی اند و نه در جهنم برزخی اند. در قیامت با امتحانی که آنها گرفته خواهد شد، تکلیفشان روشن می شود اما این امتحان چگونه است؟
🔸 در روایتی مرحوم کلینی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل میکند:
🌷 «زمانی که قیامت فرا رسد، خداوند اطفال و آنان که در زمان فترت بودهاند و کسانی که دارای عقل نبودهاند [و کلیه مستضعفان] را جمع کرده و در برابر آنان احتجاج میکند و فرشتهای را به سوی آنان مبعوث کرده و او آتشی را در برابر آنان آماده میکند، سپس خداوند فرشته دیگری را به سوی آنان مبعوث میکند و میگوید؛ خداوند به شما گفته است در آتش وارد شوید. هر کس داخل شود آتش بر او سرد و سلامت خواهد بود و کسی که تخلف کند، وارد آتش میشود.»
(الکافی، ج3، ص248)
🔹 در نهایت مستضعفان فکری مورد عفو و بخشش و رحمت الهی قرار می گیرند.
☀️ خداوند متعال در این باره میفرمايد:
☀️ «إِلاَّ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ لا يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَ لا يَهْتَدُونَ سَبِيلاً فَأُولئِكَ عَسَی اللَّهُ أَنْ يَعْفُوَ عَنْهُمْ؛ (نساء/98-99)
مگر آن دسته از مردان و زنان و كودكانی كه به راستی تحت فشار قرار گرفتهاند و حقيقتاً مستضعفند. نه چارهای دارند و نه راهی میيابند، امید است که خداوند آنها را مورد عفو قرار دهد.»
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
⚫️ ارتحال جانسوز حضرت "امام خميني(ره)" بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي ايران (1368ش)
✍ حضرت امام خميني(ره) در زادروز حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در 20 جمادي الثاني 1320 ق، برابر با اول مهر 1281 ش در خمين چشم به جهان گشود. هنوز پنج ماه از تولد ایشان نگذشته بود كه پدرش، سيدمصطفي، از علماي آن ديار به دست خوانين منطقه به شهادت رسيد. آن حضرت تحت تكفُّل مادر، عمه و برادر بزرگ خود، پس از تحصيل مقدمات در خمين راهي اراك گرديد و از محضر حاج شيخ عبدالكريم حائري استفاده برد. با مهاجرت استاد به قم، حضرت امام نيز به قم رفتند و به تكميل تحصيلات خود پرداختند.
✅ پس از ارتحال آيت اللَّه بروجردي، زندگي سياسي امام، وارد مرحله جديدي شد و حوادث آينده، ايشان را به دشمن شماره يك رژيم پهلوي تبديل كرد. سخنرانيهاي پرشور و افشاگريهاي كوبنده ايشان، رژيم را رسوا نمود؛ تا اين كه در اعتراض به تصويب لايحه كاپيتولاسيون، سخنراني شديداللحني عليه رژيم ايراد فرمود و چند روز بعد از آن در آبان 1343 به تركيه و سپس عراق و از آنجا به فرانسه تبعيد شد. اين تبعيد بيش از 14 سال به طول انجاميد.
✅ امام كه از خارج از كشور حوادث ايران را تعقيب مي نمودند و انقلاب را هدايت مي كردند، بر اثر پايداري مردم، سرانجام در 12 بهمن سال 57 وارد ايران شدند و پس از چند روز، به رهبري ايشان، نظام شاهنشاهي ساقط شد.
✅ حوادث سالهاي پس از انقلاب اسلامي تا رحلت معظم له، فصل پرشوري در تاريخ حماسي جمهوري اسلامي ايران را تشكيل مي دهد. سرانجام رهبر كبير انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، پس از سالها مبارزه در راه حق و متجلي ساختن اسلام حقيقي در ميان جوامع اسلامي و بشري و ستيز دائم با كفر و استكبار جهاني، در شامگاه روز سيزدهم خرداد سال 1368ش، به ملكوت اعلي پيوست.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◾️وفات "سيدبن طاووس" عالم و محدث عاليقدر شيعه(664 ق)
✍ رضي الدين سيد علي بن موسي بن جعفر معروف به سيد بن طاووس در سال 589 ق در شهر حلّه در عراق به دنيا آمد. وي در ابتدا از محضر پدر دانشمند خود، سعدالدين ابوابراهيم ونيز جد بزرگوارش وَرّام ابن ابي فراس استفاده كرد و بعدها از افادات ديگر بزرگان حلّه، بهره ي وافي بُرد و سرآمد فقیهان عصر خود شد.
✅ از او آثار متنوعي در علم كلام، اخلاق، فقه، حديث به جاي مانده است. يكي ازتاليفات مهم ابن طاووس به نام اَللُّهُوف، درباره ي وقايع روز عاشورا است كه از كتب معتبر تاريخ اسلام به شمار مي رود. كتاب مهم ديگر او المَلاحِمُ و الفِتَن في ظهور آثار الحُجّه نام دارد كه در مورد رويدادهاي قبل و هنگام ظهور حضرت مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) است.
✅ سيدبن طاووس، شاگردان فاضلي پرورش داد كه پدر علامه حلي و علامه حلي از آن جمله اند. او سرانجام در 5 ذيقعده ي سال 664 ق دعوت حق را لبيك گفت و به ديدار معبود شتافت. وفات سيد بن طاووس در 75 سالگي در بغداد روي داد و بدنِ وي را در نجف اشرف ، به خاك سپردند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 چرا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعا می کنیم؟
✍سید بن طاووس به فرزندش محمد مینویسد؛
🔹مبادا فکر کنی امام زمان (علیه السلام) به دعای تو محتاج است، هرگز چنین نیست و هرکس چنین فکری کند بیمار است.
🔸این که میگویم برای او دعا کن، فقط برای این است که او حق بزرگی بر تو دارد و بسیار در حق تو احسان نموده است.
🔹اگر قبل از دعا برای خودت برای او دعا کنی، ابواب اجابت زودتر به رویت گشوده میشود، زیرا تو با گناهت باب دعا را بر روی خود بستهای.
🔸هنگامی که برای آن مولایی دعا کنی که از خواص درگاه خداست، به احترام او باب اجابت به رویت گشوده میشود و آنگاه خود و همهی کسانی که در حقشان دعا میکنی بر خوان احسان او مینشیند و مشمول رحمت، کرم و عنایت الهی میشوید، چون خود را به او مرتبط کردهاید!
📚 فلاح السائل، سید بن طاووس
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani