💠 آثار فردی لقمه حرام
۶- ثبت گناه بهعوض عبادت
✍️ گرفتار شدن به لقمه حرام باعث میشود که کارهای خیر پذیرفته نشود و حتی در عوض آنها، گناه در نامه اعمال ما ثبت شود.
🌷 رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودند:
«مَنِ اکْتَسَبَ مَالاً حَرَاماً لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ مِنْهُ صَدَقَةً وَ لَا عِتْقاً وَ لَا حَجّاً وَ لَا اعْتِمَاراً وَ کَتَبَ اللَّهُ بِعَدَدِ اَجْزَاءِ ذَلِکَ اَوْزَاراً وَ مَا بَقِیَ مِنْهُ بَعْدَ مَوْتِهِ کَانَ زَادَهُ اِلَی النَّارِ؛ (1)
🌹 کسی که کسبش حرام است خداوند هیچ کار خیری را از او نمیپذیرد، چه آن کار صدقه باشد چه آزاد کردن بنده؛ حج باشد یا عمره و خداوند متعال به عوض پاداش این کارها، گناه برای او ثبت میکند و آنچه پس از مرگش باقی میماند توشه دوزخ او خواهد بود.»
🌸امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: اگر کسی با مالی که از راه حرام بهدست آورده است عازم حج شود هنگامی که لبیک میگوید جواب رد به او میدهند که لَا لَبَّیْکَ وَ لَا سَعْدَیْکَ و این نشان از مردودی عمل اوست اما اگر مال او از راه حلال کسب شده باشد پاسخ مثبت به او داده میشود که لَبَّیْکَ وَ سَعْدَیْکَ و این نشان از قبولی عمل است. (قبولی و مردودی عمل مبحثی جدا از صحت و بطلان عمل است.
📗 (1) ثواب الاعمال، ص۲۸۲.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 عاقبت عشق و دوستى امام على (علیهالسلام)
🔻پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم:
ما ثَبّتَ اللّهُ حُبَّ عليٍّ في قلبِ مؤمنٍ فَزلَّتْ به قدمٌ إلّا ثَبّتَ اللّهُ قَدَما يومَ القيامةِ علَى الصِّراطِ
❇️ هرگاه خداوند عشق و دوستى على را در دل مؤمنى استوار سازد و با اين حال قدمش بلغزد (خطايى از او سر زند) خداوند قدمش را در روز قيامت بر صراط، استوار نگه مىدارد.
📚 كنز العمّال: ح۳۳۰۲۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
مراسم روضه و ملاقات دفتر آیت الله عباسی خراسانی این هفته برگزار نمی شود.
@abbasi_khorasani
@abbasiaghavi
💠 فرو بردن خشم از اوصاف پرهیزگاران است.
✍ فرو بردن خشم یكی از فضائل اخلاقی است كه محدود به زمان یا مكان یا فرد خاصی نیست و در همه شرایط به عنوان یك فضیلت به حساب می آید. قرآن مجید یكی از اوصاف پرهیزكاران را "وَالْكَظِمِينَ الْغَيْظَ" (۱)میداند و این صفت را مقید به قید و وصفی نكرده است.
🌺 امام علی علیه السلام خطاب به مردی که مورد دشنام قرار گرفت و او خود را برای جواب آماده كرده بود؛ فرمودند: "آرام باش! دشنام گویی را با بی اعتنایی واگذار كه با این كار خدا را خشنود و شیطان را خشمگین می سازی و دشمنت را كیفر می دهی. (۲)
✅ صرفا در یك مورد خشم پسندیده است و آن خشمی است كه برای خدا باشد. امام علی علیه السلام خشم آنان را كه دربرابر فاسقان و گناهكاران به خشم آمدند و وظیفه نهی از منكر را فراموش نكردند، می ستاید و كار آنان را بزرگ می شمرد و می فرماید: "كسی كه فاسقان را دشمن دارد و برای خداوند در غضب شود، خدا نیز در حمایت از او به خشم می آید و در روز قیامت خشنودش می كند".(۳)
پی نوشت:
(۱). آل عمران (۳)، آیه ۱۳۴.
(۲). سفینةالبحار، ج ۱، ماده حلم، ص ۳۰۰.
(۳). نهج البلاغه، نامه۳۱ و۳۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 آثار فردی لقمه حرام
۷- محرومیت از کوثر و شفاعت اهل بیت علیهم السلام
✍ آلودگی به لقمه حرام انسان را در روز قیامت از مصاحبت پیامبر رحمت (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و شفاعت خاندان با کرامتش دور میسازد و در آن لحظات حساسی که جز کرامت اهل بیت (علیهمالسّلام) کسی فریاد رسمان نخواهد بود، لقمه حرام ما را از این نعمت بیبهره میکند.
🌷 امیرالمومنین علی علیه السلام در وصیت خود به امام حسن (علیهالسلام) فرمودند:
«وَ لَا یَرِدُ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) مَنْ اَکَلَ مَالاً حَرَاماً لَا وَ اللَّهِ لَا وَ اللَّهِ لَا وَ اللَّهِ وَ لَا یَشْرَبُ مِنْ حَوْضِهِ وَ لَا یَنَالُ شَفَاعَتَهُ؛
🌹 به خدا سوگند، به خدا سوگند، به خدا سوگند کسی که ذرهای مال حرام بخورد در قیامت از رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) دور میافتد و از حوض کوثر نمینوشد و مشمول شفاعت آن حضرت نمیگردد.»
🌺 و نیز فرمودند:
بِئْسَ الطَّعَامُ الْحَرَامُ. بدترین غذاها غذای حرام است.
📚 نهج البلاغه، نامه ۳۱ / دعائم الاسلام، ج۲، ص۳۵۱.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔸امام رضا علیه السلام:
نَحنُ نورٌ لِمَن تَبِعَنا ، وهُدىً لِمَنِ اهتَدى بِنا .
🔹ما براى كسى كه از ما پيروى كند ، روشنايى هستيم ، و براى كسى كه به وسيله ما راه بجويد ، مايه راه نمايى .
📚تفسير القمّي : ج ٢ ص ١٠٤
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾
💫 حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم
فرمودند:
قبر هر روز ۵ مرتبه انسان را صدا میزند،
۱- من خانه فقر هستم با خودتان گنج بیاورید
۲- من خانه ترس هستم با خودتان أنیس بیاورید
۳- من خانه مارها و عقرب ها هستم با خودتان پادزهر بیاورید
۴- من خانه تاریکی ها هستم با خودتان روشنایی بیاورید
۵- خانه ریگ ها و خاک ها هستم با خودتان فرش بیاورید
🌱 گنج : لا اله إلا الله
🌱 انیس : تلاوت قرآن
🌱 پادزهر : صدقه ، خیرات
🌱 چراغ : نماز نمازشب
🌱فرش : عمل صالح
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
🌸 پايان تأليف تفسير مشهور "مجمع البيان" توسط علامه "طبرسي"(536 ق)
✍ مجمعُ البیان فی تفسیر القُرآن، از مهمترین تفاسیر قرآن کریم نوشته فضل بن حسن طبرسی (متوفای ۵۴۸ق) عالم دینی و مفسر شیعی است. وي از علماي مشهور ايران بود كه به خاطر فضيلت، درستكاري و امانت داري در علوم فقه، حديث و تفسير به امين الاسلام، يعني امانت دار اسلام شهرت يافت.
✅ این تفسیر را دانشمندان شیعه و سنی ستوده اند و از آن به عنوان یکی از منابع قدیم تفسیری یاد کردهاند. مجمع البیان از گونه تفاسیر ادبی قرآن است و پژوهشگران، اهمیت این اثر را در جامعیت، اتقان و استحکام مطالب، ترتیب دقیق، تفسیر روشن و سودمند و انصاف در نقد و بررسی آرا دانستهاند.
اين تفسير بارها چاپ شده و ترجمهي فارسي آن، در سي(۳۰) جلد موجود است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
❓«ابرار» به چه معناست؟
✍ برخی از مفسران و نیز بسیاری از فرهنگ نویسان واﮊه «ابرار» را تنها جمع بَرّ دانستهاند. اما اکثر مفسران آن را جمع برّ، بارّ، و یا هر دو، یاد کردهاند. راغب اصفهانی ابرار را تنها جمع بارّ دانسته است.(۱)
اَبْرار، واﮊهای است عربی، و در اصطلاح به معنی نیکان و نیکوکاران، اهل مرتبه عالی ایمان، دارای منزلتی برتر از اولوا الالباب (خردمندان) و نازلتر از مقرّبان هستند که چندینبار در قرآن «کریم آمده است.
✅ مفسّران، در تفسیر ابرار، تعریفها یا تعبیرهای گوناگونی دارند؛ مانند: کسانی که طاعت خدا را به طور کامل به جای آرند و او را از خود خشنود سازند (۲) و از گناهان بپرهیزند. (۳) آنان که به خدا، پیامبر و روز بازپسین ایمانی از روی رشد و بصیرت دارند.(۴) مؤمنانی که در ایمان خود صادقند.(۵)
✅ نیکوکارانی که کار نیک را فقط برای رضای خدا انجام میدهند؛ بیآن که اغراض ناپسندی را در نظر داشته باشند.(۶) برخی در تفسیر آیه ۱۹۳ سوره آل عمران(۷) مقصود از ابرار را انبیا و اولیا دانستهاند.(۸)
📚 منابع:
(۱) المفردات فی غریب القرآن، ص۴۱،
(۲) جامعالبیان، ج۳، ج۴، ص۲۸۲./ مجمعالبیان، ج۲، ص۹۰۸. / التبیان، ج۳، ص۸۵.
(۳) کشفالأسرار، ج۱۰، ص۴۰۶. / جامعالبیان، ج۱۴، ج۲۹، ص۲۵۷.
(۴) المیزان، ج۲۰، ص۱۲۴.
(۵) کشفالأسرار، ج۱۰ ص۳۱۸.
(۶) التبیان، ج۱۰، ص۳۰۲.
(۷) آلعمران/سوره۳، آیه۱۹۳.
(۸) کشفالاسرار، ج۲، ص۳۸۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani