🌷امام حسین علیه السلام:
🌺 عِباداللهِ! لا تَشْتَغِلُوا بِالدُّنْیا، فَإنَّ الْقَبْرَ بَیْتُ الْعَمَلِ، فَاعْمَلُوا وَ لا تَغْفلُوا.
اى بندگان خدا، خود را مشغول و سرگرم دنیا ـ و تجمّلات آن ـ قرار ندهید كه همانا قبر، خانه اى است كه تنها عمل ـ صالح ـ در آن مفید و نجات بخش مى باشد، پس مواظب باشید كه غفلت نكنید.
📗 نهج الشّهادة، ص47
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 انواع قلوب
۹- قلب آزموده
✍ قلب آزموده قلبی است مودّب، که برای پذیرش تقوی، آماده ی آزمایش الهی است.
☀️ إِنَّ الَّذِینَ یَغُضُّونَ أَصْواتَهُمْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ أُولئِکَ الَّذِینَ امْتَحَنَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوى لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظِیمٌ؛ حجرات/ ۳.
همانا کسانى که نزد پیامبر (از روى ادب و احترام) صدایشان را پایین مىآورند، آنان کسانى هستند که خداوند دل هایشان را براى (پذیرش) تقوا آزمایش (و آماده) کرده و آمرزش و پاداش بزرگ مخصوص آنها است.
🔹 «غض» به معناى پایین آوردن و کوتاه کردن است. این واژه در قرآن، هم در مورد کوتاه کردن صدا به کار رفته وَ اغضُض مِن صَوتِکَ: صدایت را پایین بیاور) و هم در مورد کوتاه کردن نگاه؛
چنانکه در مورد نگاه به نامحرمان، قرآن مىفرماید:
☀️ قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ؛ به مومنین بگو چشم های خود را بپوشانند.
🔸اگر ادب در کلام لازم است، در رفتار و کردار، به طریق اولى لازم است. آهسته سخن گفتن، نشانهى ادب، تواضع، وقار و آرامش انسان است.
🔹قرآن در این آیه مىفرماید: خداوند دل هاى افراد را آزمایش مىکند، تا میزان پاکى و تقواى درون آنها را آشکار سازد. زیرا چه بسیار افراد ریاکارانه اظهار ادب و تواضع مىکنند، ولى در درون متکبّرند. پاداشهاى الهى معمولًا با صفات کریم، عَظِیمٌ، کَبِیر و غَیْرُ مَمْنُونٍ (پیوسته) همراه است و این بخاطر آن است که سرچشمه این پاداشها، رحمت و لطف بىنهایت خدا است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 نیازمندیهای انسان مؤمن
🔻امام محمد تقى عليهالسلام:
اَلْمُؤمِنُ يَحْتاجُ اِلى تَوْفيقٍ مِنَ اللّه ِ وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ
❇️ مـؤمن به سه چـيز مـحتاج است:
۱ ـ توفيق الهى كه كارها را بخوبى به پيش ببرد.
۲ ـ واعظ درونى كه هرلحظه او را پند و انذار دهد.
۳ ـ پذيرش نصحيت كسى كه او را پند مى دهد.
📚 تحف العقول، ص ۷۲۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 از جمله چیزهایی که باعث طول عمر می شود؛
✍ اجل دو نوع است؛ اجلى كه با عبادت و تقوای الهی و انجام کارهای خیر به تأخیر می افتد و با گناه و کار خلاف جلو می افتد و اجل حتمی كه قابل تغییر نیست و نامش «اجل مسمّى» است.
خداوند در سوره نوح آیه 4 می فرماید:
☀️ يَغْفِرْ لَكُم مِّن ذُنُوبِكُمْ وَيُؤَخِّرْكُمْ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمّىً إِنَّ أَجَلَ اللَّهِ إِذَا جَآءَ لَا يُؤَخَّرُ لَوْ كُنتُمْ تَعْلَمُونَ
(اگر چنین كنید) خداوند بخشى از گناهانتان را می بخشد و عمر شما را تا زمان تعیین شده به عقب می اندازد (و از مرگ هاى قهرآمیز شما را دور می دارد) امّا اجل معیّن شده (از سوى) خدا، هنگامى كه فرا رسد تأخیر بردار نیست. اگر می دانستید.
امام صادق عليه السلام در این خصوص می فرمایند:
🌺 يَعيشُ النّاسُ بِاِحْسانِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَعيشونَ بِاَعْمارِهِمْ وَ يَموتون بِذُنوبِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَموتونَ بِآجالِهِمْ؛
مردم، بيشتر از آن كه با عمر خود زنده بمانند، با احسان و نيكوكارى خود زنده می مانند و بيشتر از آن كه با اجل خود بميرند، بر اثر گناهان خود مى ميرند.
📚 بحارالانوار، ج5، ص140
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠قيام براى خونخواهى،«طلب ثار»💠
🌷 امام باقر علیه السلام ضمن بيان اين كه حسين بن على و ما اهل بيت، همان مظلومى هستيم كه در آيه ی قرآن آمده است:
☀️ «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كانَ مَنْصُوراً» (سوره اسراء 33)، فرمود:
🌷«اَلْقَائِمُ مِنَّا إِذَا قَامَ طَلَبَ بِثَأْرِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ....».(1)
✍ نامگذارى امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به «منتقم» نيز به خاطر همين قيام براى خونخواهى است. در زيارت عاشورا هم اين آرزو در دعا آمده است: «اَنْ يرْزُقَنِي طَلَبَ ثَارِي مَعَ إِمَامٍ هُدًي ظَاهِرٍنَاطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم...» و در دعاى ندبه، از اوصاف حضرت مهدى علیه السلام خونخواهى سيدالشهدا بيان شده است: «أَیْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِكَرْبَلاءَ؟».(2)
✅ فرهنگ خونخواهى در ميان همه اقوام وجود داشته است. نسبت به شهداء كربلا هم كه خونشان بر زمين ريخت، در سال هاى بعد كسانى به خونخواهى برخاستند، از جمله نهضت توابين و نيز قيام مختار در كوفه به انگيزه «طلب ثار» بوده و شعارشان نيز در اين نهضت «یا لَثاراتِ الحسين» بوده است.
✅ شعار ياران حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) نيز چنين خواهد بود (شعارهم: يا لَثاراتِ الحسين).(3) بالاتر از همه آن كه خود خداوند، خونخواه حسين علیه السلام است. آن گونه كه مىگوييم:
«اشهد ان الله تعالی الطالب بثارك».(4)
همه قيامكنندگان بر ضد جباران كه الهام از عاشورا مىگيرند، خونخواهان «ثارالله»اند.
--------------------------
پی نوشت:
(1) بحارالانوار، ج 44، ص 218.
(2) مفاتيح الجنان، زیارت عاشورا.
(3) بحارالانوار، ج 52، ص 308.
(4) مفاتيح الجنان، ص 557.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔸امام مهدی علیه السلام: فَاتَّقُوا اللَّهَ جَلَّ جَلالُهُ، وظاهِرونا عَلَى انتِياشِكُم مِن فِتنَةٍ قَد أنافَت عَلَيكُم، يَهلِكُ فيها مَن حُمَ أجَلُهُ ويُحمى عَنها مَن أدرَكَ أمَلَهُ، وهِيَ أمارَةٌ لِاُزوفِ حَرَكَتِنا ومُباثَّتِكُم بِأَمرِنا ونَهيِنا، وَاللَّهُ مُتِمُّ نورِهِ ولَو كَرِهَ المُشرِكونَ.
🔹از خداوند بزرگ باشُكوه، پروا كنيد و ما را در دستگيرىتان از فتنهاى پشتيبانى كنيد كه بر سرتان آمده و هر كس كه اَجَلش نزديك شده، در آن هلاك و هر كه به آرزويش رسيد، از آن دور نگاه داشته مىشود، و آن فتنه، نشانه حركت ما و خبر كردن شما براى قيام كردن به امر و نهى ماست، و خداوند، تمام كننده نور خويش است، هر چند مشركان را ناخوش آيد.
📚 الاحتجاج : ج ۲ ص ۵۹۶ ح ۳۵۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
‼️❓چهار سوالی که در قیامت از انسان می پرسند.
روایت از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم منقول است که حضرت فرمودند:
🌷 هرگاه روز قیامت بیاید، بنده قدم از قدم بر ندارد، مگر اینکه از او درباره چهار چیز پرسیده می شود:
۱- از عمرش که چگونه گذرانده است.
۲- از جوانى اش که چگونه سپرى کرده است.
۳- از ثروتش که از کجا به دست آورده و چگونه خرج کرده است.
۴- و از دوستى ما اهل بیت.
🌹 رُوِیَ عَنْ رَسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) قال:
«إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ لَمْ تَزَلْ قَدَمَا عَبْدٍ حَتَّى یُسْأَلَ عَنْ أَرْبَعٍ: عَنْ عُمُرِهِ فِیمَ أَفْنَاهُ وَ عَنْ شَبَابِهِ فِیمَ أَبْلَاهُ وَ عَمَّا اکْتَسَبَهُ مِنْ أَیْنَ اکْتَسَبَهُ وَ فِیمَ أَنْفَقَهُ وَ عَنْ حُبِّنَا أَهْلَ الْبَیْتِ».
📚 تحف العقول، ج 1، ص 56
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 انواع قلوب
۱۰- قلب زینت داده شده
✍ و آن قلبی است که به وسیله ایمان زینت داده شده و از هرگونه کفر، نفاق، عصیان، فسق و فجور دور است. قرآن کریم در این خصوص می فرماید:
☀️ وَ اعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ وَ زَیَّنَهُ فِی قُلُوبِکُمْ وَ کَرَّهَ إِلَیْکُمُ الْکُفْرَ وَ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ أُولَئِکَ هُمُ الرَّاشِدُونَ ﴿حجرات ۷﴾
و بدانید که پیامبر خدا در میان شماست اگر در بسیارى از کارها از [راى و میل] شما پیروى کند قطعا دچار زحمت مى شوید لیکن خدا ایمان را براى شما دوست داشتنى گردانید و آن را در دلهاى شما بیاراست و کفر و پلیدکارى و سرکشى را در نظرتان ناخوشایند ساخت آنان [که چنیناند] ره یافتگانند.
خداوند متعال در این آیه شریفه مىفرماید: اصولًا مردم باید تابع پیامبر باشند، نه آنکه رهبر الهى تابع هیجانهاى ناپختهى برخاسته از گزارشات افراد فاسق قرار گیرد. در روایات مىخوانیم: اگر اهل ایمان نزد شما محبوب بودند، در راه خیر هستید و اگر به گنهکاران علاقمند بودید، در شما خیرى نیست.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani